brak logo

zakłady mięsne HAM

Radzionków

Opinie o zakłady mięsne HAM

kryst 2012-12-31 09:46:25
Baedzo zle sie tez kupuje w Bytomiu przy Zolnierza Polskiego.Personel rusza sie jak mucha w rosole , bardzo dlugo trzeba stac w kolejce.Kierowniczka sama tak pomalu obsluguje i dlatego jej nie przeszkadza ze reszta personelu oprocz jrdnej ekspedientki maja klientow gdziesz.Czasem sie bardzo spiesze, a musze swoje odstac. Przeciez Hamowi powinno zalezec na obrotach, czym szybsza obsluga ym wieksze obroty. Chyba ze kierownictwo HAma tyle juz zarobilo, ze mu nie zalezy.
1
STAŁA KLIENTKA 2013-01-07 19:47:21
Proszę dyrekcji dopatrzeć się sklepu/ NA ul Wyszyńskiego w piekarach śl czym się te panie tak zasługują wtym sklepie ponieważ jak wchodzi się do tego sklepu to nie pachnie tam wogule wędlinami tylko papierosami dosłownie tam cuchnie a podkoniec dniówki to widać jak panie sobie popijają pytam się czy nie ma na zakładzie kontroli bo ja to zauwazyłam nie pierwszy raz jak na panie to bardzo brzydko wygląda się za ladą.
pracownik 2013-01-09 10:36:47
Teraz są takie czasy ludzie wszystkiego się dopatrują jednym słowem mają racje jak na innych jest bat to dlaczego na nich też nie ma popieram.
ktos 2013-03-01 00:06:54
pracuje juz ok 2lat w zakładzie HAM na sklepie i pierwszy raz słysze ze trzeba pracowac nadgodziny jezeli tak juz jest bo cos wypadło to kierowniczka dzwoni na zakład pracy i powiadamia a nadgodziny sa wypłacane gdyby komus jednak sie nie zgadzało zawsze mozna samemu zadzwonic na zakład nawet do p.[usunięte przez administratora] ktora napewno pomoze i wyjasni wiec nie piszcie bzdur o nadgodzinach
pracownik 2013-12-03 10:22:31
Witam HAM do bani nie polecam . [usunięte przez moderatora] a nadgodziny na koniec miesiąca są brane chyba z księżyca . Człowiek się narobi a kasy nie widać za efekty pracy. Tylko góra chłapie z koryta. Kadry liczyć nie potrafią chodzi o tą pańcie młodszą która myśli że ma rozum. Brak słów na taką firmę.
2
JA 2013-12-30 10:23:01
Ile zarabia Przedstawiciel Handlowy w HAM- Radzionków, jakie auto etc.?
4
LOJALNA 2014-01-29 10:33:52
Była kierowniczka sklepu 12 się msci poniewaz została niewinnie zwolniona a bez powodu nikogo nie zwalniają teraz na sklepie sie bardzo kupuje przedewszystkim jest sie szybko obsłuzonym nie trzeba czekac az do ciebie ktoś podejdzie łaskawie tak jak było to kiedys
2
KLIENT 2014-01-29 10:41:10
POPIERAM OPINIE LOJALNEJ NARESZCIE GORA ZROBIŁA PORZADEK NA TYM SKLEPIE W RUDZIE NOWA EKIPA JEST OK JESZCZE JEDNA PANI (usunięte przez administratora) ŁASKE ROBI ZE OBSŁUZY OSTATNIO MIAŁEM PRZYJEMNOSC BYC PRZEZ NIA OBSŁUGIWANY BARDZO NIEPRZYJEMNIE ZWROCIŁEM UWAGE TO ODPOWIEDZIALA MI ZE MA ZŁY DZIEN WIDOCZNIE PODZI EKOWALEM I WYSZŁEM
Obserwator 2014-02-01 19:14:33
A co sądzicie o sklepach tej firmy w Zabrzu?
Obserwator 2014-02-07 18:33:40
No i (usunięte przez administratora)znowu się ambicą ujął.
Mali ludzie są bardzo złośliwi.
Obserwator 2014-02-07 19:28:24
Im mniej wzrostu, tym więcej złośliwości....która by chciała takiego (usunięte przez administratora)
Obserwuję Cię (usunięte przez administratora)
Obserwator 2014-02-10 15:58:51
Jaki ty jesteś płytki człowieku . Znowu ci powtórzę.....jesteś płytszy niż kałuża na moim podwórku. Istoto marna i marnego wzrostu
klientka 2014-02-27 08:02:29
co do sklepu w zabrzu .CHodze na 3 go maja chcialam zapytac kiedy panie ostatni raz myły połki syf totalny a na słoikach to sie az klei chyba przestane tam chodzic a szkoda bo wyroby sa super
Obserwator 2014-03-01 18:49:28
Niech te panie z 3-go Maja się cieszą, że tam Prezes nie chodzi....
Ma Pan Panie Prezesie zaległości w kontroli...hmm albo mają tam jakieś fory?
Klient2 2014-03-06 16:03:43
Drogi obserwatorze i droga klientko.Od kilku lat jestem stałym klientem tego sklepu na 3-go maja Zabrze i jeszcze nie miałem żadnych zastrzeżeń co do brudu. A kilka razy odwiedziłem inne sklepy tejże firmy i muszę stwierdzić że tak szybkich pań jak na tym sklepie jeszcze nigdzie nie spotkałem.Takiego personelu mało co się spotyka w tych czasach(szybkość i uprzejmość). Wydaje mi się że to piszą zazdrosne koleżanki z innych sklepów bo nikt z nas klientów nie pisze takich bzdur na temat personelu.Niech każdy pilnuje porządku na swoim podwórku bo jeszcze nieznalazłem nic klejącego ani brudnego na tym sklepie.
1
Obserwator 2014-03-09 01:00:24
Ja tylko komentuję czyjeś wypowiedzi.Coś musi być na rzeczy.
Klient2 2014-03-10 17:08:21
To drogi obserwatorze zanim coś skomentujesz bez sensu to idź i lepiej to sprawdź czy tak to wszystko wygląda jak ktoś inny pisze.
Obserwator 2014-03-11 15:42:37
Może i masz rację....a co z tym "ziarenkiem prawdy"?
MAH 2014-04-08 15:55:08
co tu się dużo rozpisywać poprosty śląskie HAM-Y
1
Koniec_Kropka! 2014-04-30 14:20:39
Powiem tak..... ten który nie ma pojęcia o pracy w handlu jak się mówi "ZA LADĄ'" i z patentami niech się lepiej nie wypowiada na temat jak powinno się obsługiwać klientów i jak się powinno prowadzić sklep.Niektórzy ludzie z tego forum niech chociaż spróbują się postawić w sytuacji tej ekspedientki nie dość że przyjdzie z samego rana klient który specjalnie bo i niestety w dzisiejszych jak by się można było wydawać cywilizowanym świcie znajdą się i tacy którzy nie grzeszą kulturą osobistą zacznie wymyślać swoje teorie że nie świeże,że drogie bla bla....to już nie ma się z czego cieszyć i chodzić uśmiechniętym od ucha do ucha! ludzie jak by to od ekspedientki zależało jaki dostaje towar z zakładu to byście mieli codziennie świeży i pachnący ale niestety fakt jest taki, że taki jaki wysyłają towar na sklepy to totalna porażka a pracownik to musi sprzedać.Również niestety ale na sklepach nie ma takiego czegoś jak ZWROTY! Jeśli ekspedientka nie sprzeda szynki czy mięsa do końca do "SAMEGO" końca (dlatego się nie dziwcie że praktycznie na każdym sklepie sprzedawczyni zaczyna kroić szynki od początku do końca a nie ładne plasterki od środka) wtedy są straty na sklepie i płaci to ze własnej kieszeni dlatego praktycznie na każdym sklepie pracownicy kombinują jak sprzedać cały produkt dobrze i żeby nie był na tym stratny. Jeśli ekspedientka nie uśmiecha się do was czy nie jest tak szybka w obsłudze pomyślał któryś z was że może jest chora i jeśli weźnie L4 to dostanie taką wypłatę że nie będzie wstanie za to wyżyć z rodziną -nie ma się tutaj z czego cieszyć. Każdy mógł by powiedzieć że jeśli się nie podoba to się zwolnij ale żyjemy w takich czasach że jeśli człowiek chce żyć w miarę normalne to nie może wybrzydzać ofertami pracy i pracą...tylko trzymać się jej jak już jakąś dostanie. DLATEGO LUDZIE OGARNIJCIE SIĘ! każdemu się łatwo gada jak ktoś nie ma o tym zielonego pojęcia i wytyka czyjeś błędy. Nie żądajcie od nich niemożliwego tak jak mówiłam to nie jest od nich zależne tylko wytoczone z góry.Pretensje powinniście mieć do prezesów tej firmy dlaczego tak a nie inaczej prosperują.!!!
4
Obserwator 2014-04-30 21:56:36
Nareszcie prawdziwa i uczciwa wypowiedź
1
Koniec_kropka! 2014-10-02 15:27:28
Fakt tylko jak pracownicy mają być motywowani tym że pracują nadgodziny które później znajdują się w pasu z wypłaty a wypłata taka sama jak bez nich to jakiś absurd. Albo motywują tym że na prawie wszystkich sklepach dziwnym trafem jest manko noo to motywuje na pewno w 100%. Prezesi nie robią sobie szkody wykorzystują pracowników ile się da i jak się da więc czerpią korzyści w obojętnie jaki sposób co również nie jest normalne. A pretensje klienci na towar i itp. rzeczy mają do pracowników gdzie tak jak mówiłam wcześniej nie jest zależne od sprzedawców na sklepie.
Koniec _kropka! 2014-10-03 11:45:52
Jeśli już jakimś cudem chciało by szefostwo tego zakładu motywować swoich pracowników niech to wykażą w pasku z wypłat lub jakimiś nagrodami za dobrze wykonywaną pracę. A nie wieczne wytykanie wszystkiego i norma ,norma która ma być wyrobiona lub niech ją najlepiej przekracza a w jaki sposób to mają zrobić pracownicy to już ich nie interesuje czy padną z wysiłku czy zatańczą na środku sklepu wszystko jedno ważne żeby zyski były jak największe. Ehhhh.... szkoda słów
apa 2014-12-23 00:49:38
Dla mnie ta firma to zgroza. Za dużo wymaga a mało robi. Pracownik ma tylko tyrać na sprzedaż i sprzedać to co zamówi lub to co mu się wciśnie na sklep i to nie ważne w jakich ilościach i w jakiej jakości. Dziwi mnie to, że na takim sklepie zakładowym nie ma żadnych zwrotów. Po prostu to co nie sprzedamy idzie nam jako manko. Firma daje nabiał na nasz sklep z bardzo krótkimi datami a potem martw się człowieku Ty sam o sprzedanie tego. Sery przychodzą niekiedy na nasz sklep spleśniałe. Co do załogi to firma zatrudnia minimalną liczbę osób, że efekt jest taki, że w razie jakiejś choroby albo wypadku nie ma żadnego zastępstwa. Trzeba pracować po więcej godzin bo nie ma możliwości ściągnięcia kogoś na zastępstwo. Kierowniczka rejonu jest taka, że potrafi tylko rozkazywać jak półki przemienić i powiedzieć, gdzie jest brudno. Natomiast nic nie potrafi doradzić, pomóc w razie kłopotów jakichkolwiek. Każe dzwonić po dziewczynach z działu handlowego bo sama nigdy nic nie wie. Firma jest taka, że jak coś łaskawie da np bony to zaraz potem wypłatę skraca. Wiele by pisać, już wiele ludzi z tych sklepów odeszło, bo kto by na dłużej na takie coś poszedł.
Nicola 2014-12-30 21:26:59
Sklep mięsny Ham w Michałkowicach od wielu miesięcy oferuje śmierdzące wyroby.
2
BOLO 2015-01-19 20:38:06
PRACOWAŁEM TAM JAKO SPAWACZ-ŚLUSARZ I ODRADZAM KAŻDEMU W TYM FACHU TAM SĄ NAJLEPSI EMERYCI GÓRNICZY WSZYSTKO ZROBIĄ A PODLIZYWANIE SZEFOWI BĄDZ KIEROWNIKOWI MAJĄ W GENACH TE JEBANE GÓRNICZE KALFAKTORY NO I ROBIĆ BĘDĄ ZA NAJNIŻSZĄ BO MOGĄ NIECH ZDYCHAJĄ W NIEPOKOJU RAZEM Z TYM KTO ICH ZATRUDNIA
1
bolo 2015-01-19 20:48:04
DODAM JESZCZE ŻE JAK SIE PRZYJMUJESZ TO DOSTAJESZ DO PODPISANIA UMOWE ZLECENIE BEZ KWOT TAK DZIAŁA KADROWA BOŻ-NA PIE-OK MUSI COŚ Z TEGO MIEĆ .NAPEWNO TA BABA Z KADR JEST POMIOTEM KOMUNY BO MYŚLI ŻE JEST NAJWAŻNIEJSZA A WSZYSCY PRACOWNICY TO DLA NIEJ ŚMIECI.NIECH ZDYCHA W NIEPOKOJU .
1
pb4@onet.pl 2015-04-16 08:42:49
Mam pytanie jak się pracuje w tej firmie jako kierowca??
adam 2015-04-20 00:36:59
Pracowałem jako kierowca ZGROZA na tarczkach pani Bożena się nie zna źle rozliczają godziny a traktują cię jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
1
Ewa 2015-04-20 00:47:05
Całą firmą źądzi pani Bożena P fałszywa osoba lizus prezesa. Ożarowice wiedzą ze dostaje rentę ma własną firmę i jeszcze pracuje u HAM a. Jej poziom zero ambicje wysokie. Wszystko mówi prezesowi. A on brak słów [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] sknera,choleryk pracując tam tracisz ZDROWIE I SWOJĄ WARTOŚĆ!
nina2000 2015-08-26 20:07:30
Nie polecam, a dlaczego? To proszę spróbować się tam zatrudnić.
IWO 2015-08-30 18:10:21
pani Bozena kadrowa tego zakladu zedzi jak by byla kochanka prezesa bo inaczej nie idze tego wytumaczyc tylko za nie dlugo bedzie tak ze nie bedzie mial kto pracowac prezes bedzie pracowal z paniom Bozena na chali ta kobieta juz tyle zlego ludzm zrobila ze sie dziwie ze jeszcze nie znalas sie ktos zeby dostala za swoje!
szczera 2015-08-31 18:56:45
odradzam prace w zakładach mięsnych ,praca ciezka szczególnie na paczkowalni,same frajerki tam pracują co kilogramy dałyby se zyły pociąć ,tam jest więcej kierowników niż pracowników w szczegulniosci jeden wiemy o kim mowa......wielki kierownik dupoliz sikory i prezesa .dużo by tu pisać.....idąc na l4 jesteś już stacona ,pracując tam tracisz zdrowie cos o tym wiem . proponuje aby ktoś kiedyś się wził za ten zakład i przeprowadził kontrole np. PAŃSTWOWA INSPEKCJA PRACY dużo się znajdzie zaniedban ,kazują chodzic w swieta i soboty do pracy mając na umowie wyznaczoną ilość godzin tyg,mowa o paczkowalni ,a co do Pani B...Y to ona decyduje o wszystkim jest w zmowie z brygadzistkami jak zmianie nie pasuje dana osoba w pracy to już wiemy z góry ze wyleci,chocby się starała jak mogła.pracując tam tracisz swoją wartość
2
szczera 2015-09-06 14:41:51
Nie tylko sie na paczkowalni kapusie jak tam pracujecie to uwarzajcie na sprzataczke ktura jest spralni ona zamiast sprzatac i zajac sie obowiaskami to potsluchuje ikapuje w biurze albo prezesowi,bo mysli ze wiecej kasy zarobi,a pozatym ciekawe jakby moz sie dowiedzal ze jej chopy zapinaja stanik w szatni jak nikogo niema .Pan Ola powina pracowac na wybiegu !!!
1
mruwka 2015-09-06 23:05:13
Pni Olu morze do pani przeczta jest pani jak DODA jak tam Rafalek ktury pracowal na uboju nie zabral Pani do niemiec chypa widzal cie bez makijazu i sie wystraszyl jakie masz dzury a jak tam ini z rozpioru bo nawet sprzatac ci sie nie chce tlko prosisz o uczniw kturzy robote za Pania robia a Pani szuka sposora stymi wielkimi cycami bym zobaczyc co na to moz jak by sie dowiedzal lub cala rodzina ?pozdrawiam serdecznie
2
szczera 2015-09-10 20:49:33
Ale ktos napisal glupoty jaka DODA przeciesz nie ma podobiestwa ona wgloda jak babcia klozetowa bez makijazu a dlaczego wylewa na siebie tyle perfumuw bo jak myje kible to morze smierdziec .Morze teras zacznie dokladnie sprzatac bo nie wiem za co bierze wyplate morz w koncu bedo szatnie czyste oraz ciuchy ?
Zuza 2015-11-02 23:40:17
Pracowałam w tym sklepie i mogę powiedzieć syf kiła i mogiła.Sanepid to powinien bardziej przyłożyć się do kontroli w tym sklepie.
Ciocia Dobra Rada 2015-11-06 23:29:23
Polecam zakupić słownik ortograficzny.
Ula 2016-03-07 22:37:13
Szkoda słow
2
obecna# 2016-03-29 20:00:05
Niestety szkoda słów.Z roku na rok coraz gorzej.Wymaganie rosną nieproporcjonalnie do wynagrodzenia.Panie kierowniczki rejonu,chyba chcąc zabłysnąć przed Prezesem ,wymyślają cuda.Zapraszam serdecznie za ladę na miesiąc.Spróbujcie stać przez 11-13 godzin bez przerwy śniadaniowej,jednocześnie obsługując i dokładając towar(żeby nie było dziur na półkach).Jesteście oderwane od rzeczywistości.Macie prawo nas "karać", ale już nagradzać nie.Podstawa wynagrodzenia jest skandalicznie niska i wy się dziwicie,że przez tyle czasu nie możecie znaleźć.
1
życzliwa 2016-07-16 18:57:06
z roku na rok coraz gorzej pracujemy jak woły a majstry nas sprawdzają na każdym kroku , nadgodzin nie płacą , człowiek tam jest nikim wynieś podaj pozamiataj i nie odzywaj się , Prezes koni traktuje lepiej niż ludzi . za byle co zwalnia . A w sklepach ma takie ceny że nikt tam nie kupuje jakby nie kartki ludzi by tam nie było zwroty z sklepu przerabiamy do innych wyrobów potem człowiek nie wie z czego boli go brzuch . całe szczęście że już tam nie pracuję . i nie muszę oglądać tego cyrku
3
Klient 2016-07-18 20:07:46
Sklep w Zabrzu na ul.Dworcowej jest do bani a kierowniczka tam to totalna ignorantka i osoba która nie powinna zajmować takiego stanowiska jest chamska do klientów i obgaduje ich poza plecami nigdy więcej tam żadnych zakupów i będę tego odradzała wszystkim nie róbcie tam zakupów ten sklep zatrzymał się w czasie komuny i zamiast iść do przodu to się to zostaje z tyłu . Prezesie czas coś z tym fantem zrobić i wywalić kierowniczkę na bruk.
4
Maki 2016-08-22 09:47:25
Jak wyglada praca na wedzarni bo chcialem zlozyc papiery
Maki 2016-08-23 10:09:06
Jak wyglada praca na wedzarni w Radzionkowie?
Maki 2016-08-23 13:09:40
Ok dzieki
Maki 2016-08-24 05:53:00
A jacy pracownicy wędzarni są ale tak szczerze
Mario 2016-08-25 10:44:04
Szanowny Panie Prezesie,

Jestem albo lepiej powiedzieć byłem stałym
klientem Pana sklepu w Zabrzu
na ulicy Dworcowej.Bardzo często zostawialem tam większą kasę. Od momentu
zmiany kierownika na Panią Danielę zacząłem się zastanawiać w jakim świecie żyję.
Nie lubię objawiać innych osób ale na co pozwala sobie Pani KIEROWNIK DANIELA przerasta moje wyobraźnie!!!
W krótkim zdaniu jest osobą wulgarną i niekompetentną na to stanowisko pracy.
Wszystko zalatwia krzykiem.
Parę razy byłem świadkiem jak chodziła po sklepie z elektronicznym papierosem.
Stoisko mięsne w tym sklepie jest jedną wielką pomyłką. Zawsze brakuje osoby sprzedającej Sklep jest czynny do godziny 18-tej ...ale o godzinie 17-tej stoisko mięsne jest nieczynne!!!
z powodu braku mięsa w lodówce !
Z tego co widzę to ten sklep po zmianie kierownika na Panią Danielę stracił dużo dobrych zalet i klientów.
Ja mam wybór bo zmieniłem sklep w którym dokonuję zakupów ale bardzo żal mi pozostałych klientów a przedewszystkim personelu tego sklepu który musi pracować pod tej Pani kierownictwem....

Były długoletni klient.
10
Klient 2016-08-25 14:17:21
Zgadzam się w stu procentach!!!!
Pani kierowniczka Danielo,jezeli ma Pani odrobinę godności to powinna Pani zmienić pracę...
5
dfv 2016-08-27 19:32:45
@szy no a patrzyles może cos na ich stronie internetowej? być może tam jest jakas zakladka i cos więcej będzie można się dowiedzieć na ten temat hmm?
przypadkowa 2016-11-03 13:47:39
Z relacji pracowników wynika, że panią kadrową powinien skontrolować PIP. Pani Bożeno kto nie wypłaca należnej pensji pracownikowi ten popełnia grzech wołający o pomstę do nieba. Życzę głębokiej refleksji.
Zostaw swoją opinię o zakłady mięsne HAM - Radzionków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie zakłady mięsne HAM