brak logo

Invest Komfort S.A.

Gdynia

Opinie o Invest Komfort S.A.

ktos 2010-01-25 13:53
Nie polecam. Szkoda zdrowia i nerwów na prace w tej 'firmie'.
8
aaaaa 2010-08-06 21:21
Postaram się obiektywnie. Stosunkowo dobrze zorganizowane przedsiębiorstwo, nie miewa się dylematów, bo i tak nie podejmuje się samodzielnie żadnej decyzji, robi się to, co każą przełożeni. Zwalnia to człowieka z myślenia, co na dłuższą metę może mieć negatywne konsekwencje... Plusy: płacą w terminie. Minusy: rzadko zatrudniają na umowę o pracę, a więc ponosi się pełne ryzyko, jak ma się raka, zajdzie w ciążę czy umrze ktoś bliski - nikogo, ale absolutnie nikogo z przełożonych to nie obejdzie. Generalnie nie szanują ludzi - traktowanie z góry na porządku dziennym, jak szef ma gorszy dzień, to bez skrępowania się na pracowniku/współpracowniku wyżyje. I to też nikogo nie obchodzi. Zasadniczo zarząd dba o to, by zatrudniać na stanowiskach kierowniczych osoby o niskich kompetencjach, które o zarządzaniu zasobami ludzkimi wiedzą tyle co nic.
7
ubika 2010-10-13 09:12
bzdura
2
ja 2013-04-27 13:32
Więc jak jest z pracą w tej firmie?
2
ja 2013-04-27 13:36
Więc jak tam jest?
2
magda 2014-04-29 16:43
nie.polecam.sprzatania.w.invest.komfort...
robota.bardzo.ciezka
(usunięte przez administratora)
10
Rowniez byly pracownik firmy Invest Komfort 2016-01-23 12:41
Kiepska umowa i zaleganie z wyplata. Obiecuja gruszki na wierzbie po okresie probnym. Czlowiek sie tylko napracuje za darmo i traci czas dla firmy,ktora podobno nie ma pieniedzy.Bardzo zle dwosiawdczenia z tym pracodwaca.W biurze tylko amatorzy siedza co boja sie sami o swoje tylki.
8
Robert k. 2016-02-15 16:34
egzekwowanie rękojmi przy niesolidnym deweloperze Invest komfort to droga przez mękę.
Mieszkam na "Osiedlu Nadmorski Dwor" w Gdansku od 2013 r. i jestem członkiem zarządu Wspólnoty. Nieruchomość była realizowana w etapach, deweloper IK oczywiście opóźniał się w przekazywaniu mieszkań w obu etapach i rozpoczął przekazywanie lokali w każdym etapie przed formalnym uzyskaniem pozwolenia na użytkowanie. Do dziś wielu właścicieli mieszkań nie może wyegzekwować usunięcia usterek, a ostatnio po upływie 3 lat niektórzy otrzymali informację, że okres rękojmi już minął. W nieruchomości wspólnej komisyjnie stwierdziliśmy prawie po 100 usterek w każdym etapie, czego tylko cześć została usunięta. Będziemy musieli wystąpić do sądu z tzw. zawezwaniem do ugody, by przeciwdziałać biegowi przedawnienia. Deweloper Invest Komfort nie płaci od początku zaliczek czynszowych i uwikłał wspólnotę w kosztowne procesy sądowe. Zaskarżył uchwałę budżetową na 2013 r. i w dwóch instancjach przegrał, ale mimo to nadal nie płaci zaliczek. Po podpisaniu aktów przeniesienia własności w II etapie z klauzulą wygaśnięcia wzajemnych roszczeń, deweloper wystawił bezzasadne faktury na właścicieli lokali i po odmowie zapłaty wytoczył kilkanaście procesów, z których już 3 przegrał.

Obecnie ten deweloper Invest Komfort realizuje kolejną inwestycję obok jak również na innych lokalizacjach jak w Gdyni i Sopocie czy dalej w Gdańsku. Współczuję ew. nabywcom lokali w tej inwestycji, też realizowanej w etapach, tym bardziej, że sądy krytycznie wypowiedziały się do takiej formy realizacji inwestycji.
7
Stasiu 38 2016-03-21 16:12
- slabo i drogo
- ciemne klitki
- slaby widok na sasiada obok w mieszkaniu
- kiepska lokalizacja pomiedzy starymi kamienicami
- brak miejsc parkingowych pod budynkiem
- bardzo duze oplaty
- czynsze wyzsze niz na osiedlach
- dwa pokoje od 1.500 pln czynsz
Zrezygnowalismy z zakupu mieszkania, bo kazda inwestycje nadzrouje inna spolka a nie Invest komfort.Boimy sie co bedzie w przyszlosci w razie problemow w budynku lub mieszkaniu.

Invest Komfort Spółka Akcyjna Sp.K.

Siedziba:

Hryniewickiego 6C/47, 81-340 Gdynia
Tel. 058 620 88 00, faks 058 620 88 00 w. 13
e-mail: info@investkomfort.pl

Spółka zarejestrowana w Sądzie Rejonowym Gdańsk-Północ,
VIII Wydział Gospodarczy
KRS:0000504383
NIP: 586-10-44-906
REGON: 190903252

SPÓŁKI CELOWE:

Invest Komfort Trójmiasto Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp.K.

Siedziba: Gdynia, ul. Hryniewickiego 6c/47
Spółka zarejestrowana w Sądzie Rejonowym Gdańsk-Północ,
VIII Wydział Gospodarczy
KRS: 0000524293
NIP: 586-22-92-167
REGON: 222164238

Komandorskie Wzgórze Spółka Akcyjna Sp.K.

Siedziba: Gdynia, ul. Hryniewickiego 6c/47
Spółka zarejestrowana w Sądzie Rejonowym Gdańsk-Północ,
VIII Wydział Gospodarczy
KRS: 0000527647
NIP: 586-22-12-429
REGON: 220575894

Brabank Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp.K.

Siedziba: Gdynia, ul. Hryniewickiego 6c/47
Spółka zarejestrowana w Sądzie Rejonowym Gdańsk-Północ,
VIII Wydział Gospodarczy
KRS: 0000514577
NIP: 586-22-90-694
REGON: 222109950

Krasickiego Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp.K.

Siedziba: Gdynia, ul. Hryniewickiego 6c/47
Spółka zarejestrowana w Sądzie Rejonowym Gdańsk-Północ,
VIII Wydział Gospodarczy
KRS: 0000523762
NIP: 586-22-92-440
REGON: 222169046
6
Karol 2016-04-03 20:41
jest ciezka i niewdzieczna praca. W przypadku grzyba i plesni trzeba dojsc do zrzodla a nie tylko osuszac.
6
Edek 2016-05-14 10:25
Jaki to Invest i w jaki Komfort z tymi wieloma zlymi opiniami.
7
Perleka 2016-06-08 14:25
UWAGA:Nie za bardzo ten komfort u invest nie polecam... Za duzo problemow w Invest Komfort.
7
Kefas 2016-06-28 09:39
Nie polecam - nierzetelna firma, brak kultury i szacunku, nie udzielili odpowiedzi w sprawie rekrutacji.
7
ona 2016-07-07 20:39
czy okres rękojmi nie trwa przypadkiem 5 lat? ile czasu trwa gwarancja świadczona przez tego dewelopera (to co innego niż rękojmia)
4
mrs 2016-07-07 20:44
czy ktoś jest w stanie powiedzieć ile może zarobić tam pracownik biurowy lub na budowie - z niedużym doświadczeniem w praktyce, po studiach mgr inż, który obecnie pracuje u innego dewelopera?
2
Agnieszka co dawno juz tutaj nie mieszka 2016-07-11 20:45
STRASZNE PROBLEMY-PELNO WAD i USTEREK w INVEST KOMFORT-TYLKO PRZEZ SAD
7
Pracownik 2016-08-07 00:21
Inspektor branży elektrycznej przede wszystkim musi być osoba z usposobieniem działacza, tzn. dużo załatwiać, być samodzielnym, a nie liczyc że ktoś inny to zrobi. Przede wszystkim musi załatwiac sprawy z Energa, z projetkantami, odbiory wykonanych robót sa na 2-gim miejscu.
Takze jak ktoś szuka "ciepłej" posadki w analizowaniu projektów elektrycznych i dokonywani odbiorów to niech lepiej sobie daruje, tu trzeba dac "coś"od siebie, tzw. wartośc dodaną.
Ostatnio wielu się przewija przez firmę i widać że nie do końca czuja o co tu chodzi...
3
MAREK z OSIEDLA NOWE ORLOWO 2016-08-09 09:58
STRASZNE PROBLEMY-PELNO WAD i USTEREK w INVEST KOMFORT-NOWE ORLOWO
8
Ksiegowa 2016-12-13 15:27
Odradzam pracy w księgowości IK. Ciagle szukają do księgowości ponieważ jest mobbing , atmosfera okropna... nie polecam....
13
Didi 2016-12-14 21:26
Nie polecam zakupu mieszkania w Invest Komforcie. Developer nieuczciwy, pazerny na kase. Po zapłaceniu traktuje klienta jakby go nie było. Z daleka od tej firmy.
11
pracownik IK 2017-01-09 17:33
Popieram w 100%. Porażka na całej linii !!!!!!!
6
Jaroslaw z Gdanska 2017-01-13 18:48
Powazne problemy w mieszkaniach Invest Komfort. Brak jakiejkolwiek reakcji ze strony dewelopera.Wady pozostaja nienaprawione.Mam nadzieje, ze ktos przez ten komentarz sie tym zajmie..!
8
Nick 2017-04-29 10:01
Zgadzam się!!!!
4
Ben 2017-05-09 10:56
Wiele osób nie zdaje sobie z tegos sprawy podpisując umowę z deweloperem Invest Komfort sporo wad,usterek i cwaniactwo
5
Mieszkaniec Gdyni 2017-05-13 20:32
Ceny od 15.000 tys.pln/m2. Powazne usterki i mnostwo wad, Karygodne umowy i zawyzone metraze.Nie,dziekuje!
4
Księgowa 2017-06-19 12:34
Czy oni maja własny dział księgowy ? Czy tylko dział administracyjny, który przygotowuje dokumenty dla firmy ksiegowej zewnętrznej ?
Ksiegowa 2017-06-26 10:23
Maja własny dział ksiegow
MOSKAU INKASSO 2017-07-04 19:50
Jak nie chcecie przeplacac to omijac ta firme.O Kulturze obslugi Klienta nie wspomne Bo jej po prostu nie ma.
4
Ania 2017-08-17 17:21
Oceniam pracę biurową

Praca w tej firmie może być trampoliną do kariery w innej- tutaj ciężko coś osiągnąć, zamiast wewnętrznych rekrutacji robią zewnętrzne.
Praca nie jest szczególnie absorbująca
Płaca- średnio, ale za to warunki w pracy bardzo dobre, fajni ludzie
Warto się zatrudnić by móc ocenić samemu.
Zatrudnienie stabilne, z dodatkowych benefitów tylko pakiet medyczny, imprezy integracyjne i premie roczne
Paula 2017-09-07 09:33
Atmosfera w pracy dobra, zarobki też ok. Jest bardzo dużo pracy, więc o plotkach przy kawie nie ma co marzyć, ale jak dla mnie to zaleta. Pracowałabym tam nadal gdyby nie to, że wyjechałam do Lublina do męża :) Pracodawca zdecydowanie godny polecenia.
1
Mariusz 2017-09-07 09:39
Przeczytałem opinie o IK w różnych serwisach i miałem mieszane uczucia :/ Ale po kupnie mieszkania okazało się, że wszystko na szczęście jest ok. Mieszka się super, była mała usterka, ale zgłosiłem i szybko ogarnęli sprawę. Polecam :)
1
Ohh nie 2017-09-15 17:15
Podniesione Ceny na 1.250.000 ??? To jest 18.000tys - 23000tys.pln za 1 m2... i bez okna w kiblu
1
Julian 2017-09-19 11:19
Nie mam większych zastrzeżeń do Invest Komfort. Osiedle eleganckie, z klimatem, usterek nie zauważyłem :) Jest ok!
1
Terry 2017-09-19 12:27
Pracowałam w Invest Komfort przez dwa lata. Nie narzekam, choć wiadomo, zawsze mogłoby być lepiej. Nigdzie nie jest idealnie :) IK to dobry pracodawca, odeszłam bo zmieniłam branżę.
Zostaw swoją opinię o Invest Komfort S.A. - Gdynia
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Invest Komfort S.A.