brak logo

Invest Komfort S.A.

Gdynia

Opinie o Invest Komfort S.A.

ktos 2010-01-25 13:53:08
Nie polecam. Szkoda zdrowia i nerwów na prace w tej 'firmie'.
1
aaaaa 2010-08-06 21:21:17
Postaram się obiektywnie. Stosunkowo dobrze zorganizowane przedsiębiorstwo, nie miewa się dylematów, bo i tak nie podejmuje się samodzielnie żadnej decyzji, robi się to, co każą przełożeni. Zwalnia to człowieka z myślenia, co na dłuższą metę może mieć negatywne konsekwencje... Plusy: płacą w terminie. Minusy: rzadko zatrudniają na umowę o pracę, a więc ponosi się pełne ryzyko, jak ma się raka, zajdzie w ciążę czy umrze ktoś bliski - nikogo, ale absolutnie nikogo z przełożonych to nie obejdzie. Generalnie nie szanują ludzi - traktowanie z góry na porządku dziennym, jak szef ma gorszy dzień, to bez skrępowania się na pracowniku/współpracowniku wyżyje. I to też nikogo nie obchodzi. Zasadniczo zarząd dba o to, by zatrudniać na stanowiskach kierowniczych osoby o niskich kompetencjach, które o zarządzaniu zasobami ludzkimi wiedzą tyle co nic.
2
ubika 2010-10-13 09:12:13
bzdura
ja 2013-04-27 13:32:03
Więc jak jest z pracą w tej firmie?
ja 2013-04-27 13:36:08
Więc jak tam jest?
magda 2014-04-29 16:43:21
nie.polecam.sprzatania.w.invest.komfort...
robota.bardzo.ciezka
(usunięte przez administratora)
4
Rowniez byly pracownik firmy Invest Komfort 2016-01-23 12:41:42
Kiepska umowa i zaleganie z wyplata. Obiecuja gruszki na wierzbie po okresie probnym. Czlowiek sie tylko napracuje za darmo i traci czas dla firmy,ktora podobno nie ma pieniedzy.Bardzo zle dwosiawdczenia z tym pracodwaca.W biurze tylko amatorzy siedza co boja sie sami o swoje tylki.
Robert k. 2016-02-15 16:34:30
egzekwowanie rękojmi przy niesolidnym deweloperze Invest komfort to droga przez mękę.
Mieszkam na "Osiedlu Nadmorski Dwor" w Gdansku od 2013 r. i jestem członkiem zarządu Wspólnoty. Nieruchomość była realizowana w etapach, deweloper IK oczywiście opóźniał się w przekazywaniu mieszkań w obu etapach i rozpoczął przekazywanie lokali w każdym etapie przed formalnym uzyskaniem pozwolenia na użytkowanie. Do dziś wielu właścicieli mieszkań nie może wyegzekwować usunięcia usterek, a ostatnio po upływie 3 lat niektórzy otrzymali informację, że okres rękojmi już minął. W nieruchomości wspólnej komisyjnie stwierdziliśmy prawie po 100 usterek w każdym etapie, czego tylko cześć została usunięta. Będziemy musieli wystąpić do sądu z tzw. zawezwaniem do ugody, by przeciwdziałać biegowi przedawnienia. Deweloper Invest Komfort nie płaci od początku zaliczek czynszowych i uwikłał wspólnotę w kosztowne procesy sądowe. Zaskarżył uchwałę budżetową na 2013 r. i w dwóch instancjach przegrał, ale mimo to nadal nie płaci zaliczek. Po podpisaniu aktów przeniesienia własności w II etapie z klauzulą wygaśnięcia wzajemnych roszczeń, deweloper wystawił bezzasadne faktury na właścicieli lokali i po odmowie zapłaty wytoczył kilkanaście procesów, z których już 3 przegrał.

Obecnie ten deweloper Invest Komfort realizuje kolejną inwestycję obok jak również na innych lokalizacjach jak w Gdyni i Sopocie czy dalej w Gdańsku. Współczuję ew. nabywcom lokali w tej inwestycji, też realizowanej w etapach, tym bardziej, że sądy krytycznie wypowiedziały się do takiej formy realizacji inwestycji.
1
Stasiu 38 2016-03-21 16:12:26
- slabo i drogo
- ciemne klitki
- slaby widok na sasiada obok w mieszkaniu
- kiepska lokalizacja pomiedzy starymi kamienicami
- brak miejsc parkingowych pod budynkiem
- bardzo duze oplaty
- czynsze wyzsze niz na osiedlach
- dwa pokoje od 1.500 pln czynsz
Zrezygnowalismy z zakupu mieszkania, bo kazda inwestycje nadzrouje inna spolka a nie Invest komfort.Boimy sie co bedzie w przyszlosci w razie problemow w budynku lub mieszkaniu.

Invest Komfort Spółka Akcyjna Sp.K.

Siedziba:

Hryniewickiego 6C/47, 81-340 Gdynia
Tel. 058 620 88 00, faks 058 620 88 00 w. 13
e-mail: info@investkomfort.pl

Spółka zarejestrowana w Sądzie Rejonowym Gdańsk-Północ,
VIII Wydział Gospodarczy
KRS:0000504383
NIP: 586-10-44-906
REGON: 190903252

SPÓŁKI CELOWE:

Invest Komfort Trójmiasto Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp.K.

Siedziba: Gdynia, ul. Hryniewickiego 6c/47
Spółka zarejestrowana w Sądzie Rejonowym Gdańsk-Północ,
VIII Wydział Gospodarczy
KRS: 0000524293
NIP: 586-22-92-167
REGON: 222164238

Komandorskie Wzgórze Spółka Akcyjna Sp.K.

Siedziba: Gdynia, ul. Hryniewickiego 6c/47
Spółka zarejestrowana w Sądzie Rejonowym Gdańsk-Północ,
VIII Wydział Gospodarczy
KRS: 0000527647
NIP: 586-22-12-429
REGON: 220575894

Brabank Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp.K.

Siedziba: Gdynia, ul. Hryniewickiego 6c/47
Spółka zarejestrowana w Sądzie Rejonowym Gdańsk-Północ,
VIII Wydział Gospodarczy
KRS: 0000514577
NIP: 586-22-90-694
REGON: 222109950

Krasickiego Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp.K.

Siedziba: Gdynia, ul. Hryniewickiego 6c/47
Spółka zarejestrowana w Sądzie Rejonowym Gdańsk-Północ,
VIII Wydział Gospodarczy
KRS: 0000523762
NIP: 586-22-92-440
REGON: 222169046
Karol 2016-04-03 20:41:46
jest ciezka i niewdzieczna praca. W przypadku grzyba i plesni trzeba dojsc do zrzodla a nie tylko osuszac.
Edek 2016-05-14 10:25:57
Jaki to Invest i w jaki Komfort z tymi wieloma zlymi opiniami.
Perleka 2016-06-08 14:25:32
UWAGA:Nie za bardzo ten komfort u invest nie polecam... Za duzo problemow w Invest Komfort.
Kefas 2016-06-28 09:39:06
Nie polecam - nierzetelna firma, brak kultury i szacunku, nie udzielili odpowiedzi w sprawie rekrutacji.
ona 2016-07-07 20:39:21
czy okres rękojmi nie trwa przypadkiem 5 lat? ile czasu trwa gwarancja świadczona przez tego dewelopera (to co innego niż rękojmia)
mrs 2016-07-07 20:44:59
czy ktoś jest w stanie powiedzieć ile może zarobić tam pracownik biurowy lub na budowie - z niedużym doświadczeniem w praktyce, po studiach mgr inż, który obecnie pracuje u innego dewelopera?
Agnieszka co dawno juz tutaj nie mieszka 2016-07-11 20:45:50
STRASZNE PROBLEMY-PELNO WAD i USTEREK w INVEST KOMFORT-TYLKO PRZEZ SAD
Pracownik 2016-08-07 00:21:19
Inspektor branży elektrycznej przede wszystkim musi być osoba z usposobieniem działacza, tzn. dużo załatwiać, być samodzielnym, a nie liczyc że ktoś inny to zrobi. Przede wszystkim musi załatwiac sprawy z Energa, z projetkantami, odbiory wykonanych robót sa na 2-gim miejscu.
Takze jak ktoś szuka "ciepłej" posadki w analizowaniu projektów elektrycznych i dokonywani odbiorów to niech lepiej sobie daruje, tu trzeba dac "coś"od siebie, tzw. wartośc dodaną.
Ostatnio wielu się przewija przez firmę i widać że nie do końca czuja o co tu chodzi...
1
MAREK z OSIEDLA NOWE ORLOWO 2016-08-09 09:58:12
STRASZNE PROBLEMY-PELNO WAD i USTEREK w INVEST KOMFORT-NOWE ORLOWO
Zostaw swoją opinię o Invest Komfort S.A. - Gdynia
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Invest Komfort S.A.