Twoje konto

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
<<<Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach na swój adres e-mail.>>>
anonim - 2009-07-17 16:19:49 odpowiedz | cytuj
Dodaj opinie o Target Polska Sp. z o.o. (obecnie Target BPO Sp.z o.o. - Łódź ul. Wólczańska 241A. Twoja ocena może okazać się bezcenna przy procesie rekrutacyjnym, podjęciu decyzji, pracy.
śmiech na sali - 2009-08-03 12:41:19 odpowiedz | cytuj
firma z rodzaju "nie daj się". Współczuję wszystkim którzy zlecają outsourcing do Targetu BPO... Kasa wyrzucona w błoto.
PRACOWNIK - 2009-08-14 16:25:30 odpowiedz | cytuj
rżną ludzi ile się da dają minimalną stawkę i udaj ą że wszystko jest super. Ich klienci udają że tego nie widzą bo tak lepiej. A klienci nie byle jacy np MARS
wierny pracownik - 2009-08-24 20:35:03 odpowiedz | cytuj
ostatnio ukazało się ogłoszenie o prace w targecie, napisali:"Chcemy dać Ci poczucie stabilizacji, dlatego podpiszemy z Tobą umowę o pracę".-chyba że nie podołasz zawyżonym targetom- to wtedy Cie zwolnimy!!!!- chyba zapomnieli dopisać. ale potem było lepiej:"firma Target BPO zwróci Ci koszty jego użytkowania, zarówno za paliwo jak i amortyzację. " tylko za połowe miesiąca będziesz musiał sam płacić....
zainteresowana - 2009-08-27 17:29:52 odpowiedz | cytuj
Witam, bylam ostatnio na rozmowie w firmie TARGET na stanowisku specjalista ds. ekspozycji....czekam teraz na ich decyzjie. Błagam, napiszczcie czy opłaca sie tam pracowac??? i jak to naprawde wyglada z tym autem?? bo jak oni to pieknie przedstawiali to wyszlo na to ze jeszcze dodatkowo jakies 500zł bede miała dla siebie...ale jak to wyglada w realu? i co z ta premia do płacy zasadniczej? nie jest ona do zdobycia czy jak to wyglada? bardzo ale to bardzo bede wdzeczna za jakies info w tym temacie! pozdrawiam:)
jojo - 2009-08-28 12:31:43 odpowiedz | cytuj
moim zdaniem fajna firma jak ktoś naprawdę chce to może zarobić. A frustratów jest wszędzie pelno, nie ma co na nich zwracac uwagi
zainteresowana - 2009-08-28 13:16:18 odpowiedz | cytuj
a jest ktos może z Wrocławia?? tak samo wyglada to we wrocku jak wszedzie?? pozdrawiam
koleś - 2009-08-28 17:03:02 odpowiedz | cytuj
Jojo palnij się w te swoje JOJO jeżeli oczywiście je masz ?.................... Oto jest pytanie???????? A może to ty jesteś jednym z tych [usunięte przez admina]? Po szkole wyższej(kupionej) lub rolniczej nic związane z marketingiem tzn. brania w łapę i ściemniania jak chodzi o pieniądze zaległe.
ktoś - 2009-08-29 07:56:40 odpowiedz | cytuj
zgadzam się z osobą, która uważa, że gościu ze Szczecina, któremu wydaje się, że złapał Pana Boba za nogi jest wielki dnem, z tego co słyszałem swoim ludziom wysyła śmieszne sms, które maja motywować ich do pracy i podpisuje się WASZ BARACK OBAMA...ha ha ha śmieszny koleś, ludzie otwórzcie oczy, bo jeżeli nie bedziemy coś z tym robić, to oni będą nas zawsze wykorzystywać
byly pracownik - 2009-08-29 12:03:49 odpowiedz | cytuj
Faktycznie jedni maja ok.200pkt do odwiedzenia co 2 tygodnie, a inni ok.700 porozwalanych po ogromnym rejonie do odwiedzania co 2 lub 8 tygodni. I nikt nie przejmuje sie tym, ze ktos robi ponad 2000km.
Ktoś - 2009-08-31 16:47:44 odpowiedz | cytuj
....czytam to wszystko i tak sobie myślę, że to cała prawda o "firmie", ale Target "pompowany" jest pewnie tak samo jak MY przez Mars-a dlatego się tak spinają! Swoją drogą w Marsie znalazłoby się pewnie wielu takich, którzy dużo mówią a mało robią. Pozdro dla wszystkich KdsE z całej POLSKI!!!!
uciekinierka - 2009-09-01 22:34:01 odpowiedz | cytuj
Podzielam wszystkie negatywne wypowiedzi, sama niedawno uciekłam z Targetu, mimo ,że mój przełożony był super to nawet to nie dało mi poczucia stabilności. Po podziale zrobił się jeden wielki bałagan, zauważcie - uciekają z pracy wieloletni sumienni doświadczeni pracownicy, bo nie wytrzymują nacisku, ale nikt się tym nie przejmuje i nie zastanawia dlaczego?! Miało być pięknie i kolorowo a zrobił się jeden wielki bałagan. Dzwonisz do łodzi a oni nawet nie wiedzą kim jesteś. Tylko naciski wymagania i zero kasy. Kiedy złożyłam wypowiedzenie po godzinie miałam telefon z pytaniem czemu odchodzę- czy to nie było oczywiste? moje auto nie miało już sił a ja nerwów. jeszcze rok temu było inaczej, a teraz wraz z nową obsadą w łodzi przyszły inne czasy- teraz Ci mówią JAK TY NIE DASZ RADY TO ZROBI TO KTOŚ NOWY!!! i to ma dać poczucie stabilizacji, za taką kasę? Pozdrawiam wszystkich którzy się nie dali i zwiali! A nowi przychodzą i myślą że złapali Pana Boga za nogi- powodzenia!
melba - 2009-09-01 23:39:56 odpowiedz | cytuj
czytam, czytam i duzo w tym racji. nie da sie ukryc - traktuje sie ludzi w target PRZEDMIOTOWO !!!! nie liczy sie czlowiek, nie liczy sie pracownik który potrafi spedzić w pracy po 12h - jak masz slabszy cykl - wypad i nara !!! Ale ten nowy, ktory wejdzie na twoje miejsce i tak sie szybko polapie (jesli bedzie miec choc troche oliwy w glowi) i tak po miesiacy zwieje jak najdalej !!!
bez motywacji! - 2009-09-02 18:28:40 odpowiedz | cytuj
...balon coraz bardziej nadmuchany! Jeszcze trochę i wszystko pięknie runie, a Nam powiedzą tylko do widzenia!
ja - 2009-09-08 08:55:41 odpowiedz | cytuj
To nie są tylko ogłoszenia aby straszyć pracowników. Byłem na rozmowie. Wszystko ładnie pięknie, ale nie było rozmowy na temat wożenia "śmieci" w samochodzie. Poinformowali o zwrocie za używanie, i że jest to nie więcej niż około 1200 zł. Stwierdzili, że skoro samochód pali 25 zł na 100 km to jeszcze 400 zł zostanie ha ha. Najwyraźniej w moim regionie nie mogą znaleźć jelenia, bo na nowo pojawiło się ogłoszenie i tak już od miesiąca. Miesiąc czasu nie mogąc znaleźć pracownika to chyba nie wina pracowników tylko firmy!

Do Target BPO popracujcie miesiąc na oferowanym stanowisku konsultanta to zobaczycie w czym problem.

KdsE - 2009-09-09 22:46:35 odpowiedz | cytuj
No macie rację co do tego, że na szkoleniu jest pięknie. Bo jest pięknie. Tylko się zastanawiałem dlaczego gdy zadawaliśmy całą grupą pytania bardziej szczegółowe to nagle osoby nas szkolące albo traciły uśmiech, albo też widać było, że te pytania nie są dla nich na rękę ???
Narazie się nie wypowiadam bo wyjdzie w praniu jak tam jest. Jak będę już działał to napiszę prawdę ...
realistka - 2009-09-10 15:57:11 odpowiedz | cytuj
witam wszystkich- przeczytalam wszystkie opinie i niestety jestem zmuszona stwierdzic.........
iz to wszystko to prawda-zalosne ale prawdziwe.
odpowiedz na pytanie czemu tam pracujecie-jest jedno z mojego punktu widzenia wybrali mnie a ja poszlam tylko dlatego aby zdobyc jakies doswiadczenie bo wczesniej nie pracowalam jako przedstawiciel no i kasa jest potrzebna. najlepiej bylo w marcu byly zwolnienia bo mars tak sobie zyczyl i na kogo padlo na tego bec!!!!!!!
a najlepsze jest to ze to TTL wybieral kogo zwolnic wiec kogo nie lubie ............ to cos na niego znajde i sie go pozbede........
konsultantka - 2009-09-10 19:59:19 odpowiedz | cytuj
Czytam i czytam te wszystkie opinie i tak sobie próbuję podzielić na to co prawdą jest a co fałszem. I tak zacznę od tego, że PRAWDĄ jest, że w Targecie dzieje się zle, że zmienia się wszystko począwszy od pracowników biurowych, terenowych (kdse), a zakończywszy na systemie pracy i priorytetach. PRAWDĄ jest też, że zawsze w tej firmie było poczucie stabilizacji, a teraz gdzieś się wymknęło na spacer i nikt nie wie kiedy wróci. NIEPRAWDĄ jest, że jesteśmy nieudacznikami i nierobami, bo jak narazie to najcięższą pracę wykonujemy my tzn. kdse. A Wy nasi przełożeni o tym dobrze wiecie. NIEPRAWDĄ są również informacje o Ttl-u ze Szczecina. Teraz wielu skupia się na nim, a prawda jest taka, że przyszedł człowiek, który chciał coś zrobić, wykazać się w jakiś sposób. Tak przecież było też z nami i to nie tylko na początku pracy w Targecie, ale w każdej innej firmie. Gdy coś zaczynamy robić mamy na to wiele siły, chcemy być zauważeni, podpowiadamy nowe rozwiązania. Może ten Ttl zbyt wiele nie zmieni, ale ma chęci, a to się liczy. Ma może specyficzne poczucie humoru, ale gorszy od nas nie jest, wiele można się od niego nauczyć, stara się pomóc jak może, nie widzi świata tylko w czarno-białych barwach. Nie Jego winą jest przecież,że przyszedł do Targetu akurat w tak kryzysowym momencie. Uważam, że czasami lepiej zastanowić się co piszemy, bo zawsze możemy znaleźć sie w takiej samej sytuacji. Czas kończyć lekturę, pozdrawiam czytających i piszących.
uciekinierka - 2009-09-10 22:51:34 odpowiedz | cytuj
Może zacznijmy operować nazwiskami imionami TTLów to będzie prościej
nie ukrywajmy się, oni tez pewnie to czytają. Miałam w MIXie TTLa do d..., ale w karmach do rany przyłóż, mam wyobrażenie o obu ,ale tonie nie zmienia faktu, że w TARGETcie dzieje się złe.Pracowałam niedługo, ale mogę powiedzieć, że kiedyś było inaczej, zupełnie inaczej, lepiej. Odeszłam, w nowej pracy nie jest lekko, ale lepiej. Mam firmowe auto i dużo psychicznego luzu, bo jak się zepsuje straci przegląd oc itp to zajmie się tym szef nie ja. a poza tym to ten kto pyta czemu tam pracujemy niech unika tego forum, bo nigdy Nas nie zrozumie- szukaliśmy pracy, zdobywaliśmy doświadczenie itp ALE NAJBARDZIEJ PRAWDZIWE TO JEST TO , ZE MYŚLELIŚMY ŻE PRACUJEMY DLA POTENTATA MARS. A to wszystko mrzonki, MARS nie ma pojęcia co się dzieje ich to nie interesuje, KASA jest to jest OK, nie ma człowieka.. NIE ma Łukasza a wraz z nim odszedł prawdziwy TARGET. Wiecie, byłam szczęśliwa jak zaczęłam tam pracować, a teraz jestem szczęśliwa, że uciekłam. NOWI nie wiedzą nic, nie ma kto im pomóc, hurtownie są nie zaopatrzone, nie maja towaru, a młodzi chcą sprzedawać nie eksponować, oni nie wiedza kim są, nie mają pomocy, od 2 miesięcy pomagam nowemu, ale nikt tego nie zauważy, chciałam tylko przekazać mu swoją wiedzę i doświadczenie, ale to wszystko na nic- MŁODY mówi innym językiem,a ja już nie mam cierpliwości wyprowadzać go z błędu. Jest zafascynowany pracą i niech tak zostanie, a dla mnie TARGET dziś to wielki bałagan, koniec chyba bo długo można mówić
ja - 2009-09-11 13:44:42 odpowiedz | cytuj
i po co to wszystko?! Target to niejedyna firma, która wykorzystuje ludzi, płacąc im groszę za ciężką pracę, jeśli chodzi o szefostwo to nie ma co się oszukiwać to też nie są ludzie po wielkich szkołach, nie posiadają dużych doświadczeć, nie mają zbyt dużego pojęcia co znaczy "naprodukować" się w danym sklepie, żeby włożyć ekspozytor, oni patrzą na to z innej strony "ON" ma tam być i już, choćby po trupach, ale trzeba postawić ekspozytor i najlepiej przykleić na suuuuper mocy klej żeby nikt nie wywalił tego badziewia- a realja są niestety inne- nasza praca jest "SYZYFOWĄ PRACĄ"- mam nadzieje, że nasi przełożeni znają takie pojęcie- a jeśli nie to proponuje zaczerpnąć informacji z Mitologii !!! Pozdrawiam przełozonych :))))))), a innym mówie nie dajmy się zwariować i nie oszukujmy się - NIGY już nie będzie lepiej, ale w tym bagnie trzeba być, bo gdzie indziej może być tylko gorzej
smerfetka - 2009-09-11 22:27:24 odpowiedz | cytuj
Ale zobaczcie ludziska co my robimy? Czy nie to samo jest na meetingach? Powiedzcie mi co Wam się nie podoba-powie ttl. No to i to i jeszcze to . No super zgłaszajcie mi takie sprawy to będę mógł zareagować... HA HA HA trzeba dodać w tym momencie. Droga Madziu , która boisz się spotykać z ludźmi, niech to do Ciebie w końcu dotrze, iż tak postępując rozpieprzycie całą firmę, która naprawdę kiedyś miała potencjał. Nie wiem czy nie zdajecie sobie sprawy, że wysyłanie do nas niusów , kto już nie pracuje działa odwrotnie niż zamierzacie?
Czy to jest motywujące? Zastanówcie się nad tym całą ekipą vipów, bo stoczy się target na dno lub jeszcze niżej
KdsE - 2009-09-11 22:39:57 odpowiedz | cytuj
Zawsze wychodzimy z założenia - wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Mamy zrobić ekspozycję to ją robimy po prostu. Nie martwimy się o to, że ktoś nie weźmie akurat od nas towaru bo to jest tylko dodatek do pracy. Za zamówienia nam nie płacą ... Nie ma szans zamontować 700 iskier jeśli ktoś ma bazę 700 sklepów. Trzeba mieć przynajmniej 780 sklepów w bazie żeby tego dokonać. Tak więc wykonać plan w 100 % - niemożliwe.
Jedyne co nas ratuje to fakt, że tego towaru nie musimy reklamować bo każdy go zna i on po prostu często sam się sprzedaje. Może to nam życie ułatwia ...

No i jest jeszcze jeden plus. Jeśli ktoś myśli o dalszych swoich losach w branży FMCG to ta praca mu to ułatwi.
Anna - 2009-09-11 23:19:44 odpowiedz | cytuj
Witam czytam opinie na tym portalu bo znalazłam ogłoszenie na Warszawę. Proszę o opinie jak jest w tej części polski z tą firmą, zarobki, przełożeni, koledzy itp. Czy na Warszawie da się wyżyć z pracy w Targecie?
KdsE - 2009-09-13 23:22:02 odpowiedz | cytuj
Dla mnie ta praca jest nowym doświadczeniem i mimo tego co piszecie zamierzam zmierzyć się z rzeczywistością. Jeśli chcecie żeby Wam płacono za siedzenie w domu - sorry, nie ta firma. Praca do ciężkich nie należy, a w każdej firmie przełożeni będą oczekiwać jak najwięcej od zatrudnionych pracowników. Taka jest polska rzeczywistość -> wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Może jestem nowym KdsE ale nie chcę żeby mi płacono za siedzenie i nudzenie się. Chcę pracować uczciwie i tak też być traktowanym. Czy ta firma mi to zagwarantuje ? Narazie nie wypowiem się bo muszę chociaż miesiąc przepracować.
W każdym bądź razie zostały ostatnie dwa tygodnie periodu więc KdsE - do pracy ! ;) pozdrawiam wszystkich KdsE ;)
uciekinier - 2009-09-14 15:53:51 odpowiedz | cytuj
KdsE - 2009-09-13 23:22:02

To pisał albo jakiś ttl rtm lub inny menager Targetu by nie straszyć nowych KDSE by nie uciekali, by wogóle przychodzili na rekrutację
x