brak logo

SEST LUVE POLSKA SP. Z O.O

Gliwice

Opinie o SEST LUVE POLSKA SP. Z O.O

kleszcz 2015-10-09 09:52
złóż CV w firmie bądź w Manpower - oni rekrutują dla nich.
Powiem wam ze startowałem do różnych firm i pracowałem gdzieniegdzie jednak jak na pracownika ktory pracuje niecale pół roku wyciągam od 2000-2500 i jestem zadowolony.
jestem pod agencją a płacą wszystko jak pracownikom - i "wczasy pod grusza", dofinansowuja multisporta, i premie jedynie stawka wyjściowa jest niższa niż pracowników Sest ale z drugiej strony jak dopiero zaczynasz czego się spodziewać
1
Bubu 2015-10-19 19:39
Czy kobiety też przyjmują ?
Bam_Baryła 2015-11-27 10:30
Przyjmują kobiety, niestety rzadko, a szkoda bo przynajmniej byłoby na czym oko zawiesić i wydajność na produkcji by wzrosła a tak co lepsze egzemplarze trafiają do biura. Żarty żartami ale ogólnie więcej roboty jest dla chłopów. Nie prowadzą teraz rekrutacji. Na produkcję można dostać się przez agencje, a do biura to tego chyba nikt nie wie.
pracownik 2016-02-27 21:07
Witam, aktualnie rekrutację prowadzi Agencja Pracy MANPOWER, możecie śmiało składać CV bo zaczynają przyjmować przed sezonem. Już jakieś 10 osób zostało przyjętych od początku roku, a że rozbudowujemy się to i ludzi będzie potrzeba :) co do zarobków to najlepiej spytać w agencji bo nie wiem jakie są aktualnie stawki dla nowych pracowników.
Waldek 2016-03-16 15:11
Witam wszystkich,
Jak wyglada sprawa gdy ktoś uczy się zaocznie i chce pracowac w firmie SL?
Czy bedzie jakis problem gdy trzeba bedzie podziekowac za prace w weekendy niektóre?
Prosze o odpowiedź.
Pozdrawiam :)
Drop 2016-06-08 21:46
Polecam pracę w Sest. Jest OK :) Już na rozpoczęciu pracy warunki są dobre a później jest tylko lepiej . Jeśli ktoś chodzi do pracy po to żeby pracować a nie narzekać to jak najbardziej miejsce dla niego.
4
Nowy 2016-06-29 14:15
Czy są jakieś przyjęcia do firmy i na produkcje i do biura? Ile można zarobić?
Chetny do pracy 2016-07-26 18:33
A wiadomo jak maja sie zarobki zwyklych osob w biurze? Bo rozumiem, ze na produkcji mnie zaplaca? Gdzie warto sie starac o przyjecia?
moz 2016-09-27 12:25
powiedzcie , jakie stawki oferuja teraz nowym na początek?
Dog 2016-09-29 17:15
2 tysie na początek będziesz miał na rękę ziomek
Zainteresowana 2016-10-04 17:58
Witam proszę mi powiedzieć jak wyglądaja testy do pracy w SL (prowadzone przez agencję mpg) I ogólnie cała przeprawa aż do przyjęcia. Z góry dziękuję
Yeti 2016-10-05 10:13
1 zadanie w mpg skrecenie malej plastikowej skrzynki zgodnie z kazdym bokiem odpowiednio do siebie pasujacym.
2 zadanie znajomosc rysunku technicznego polsgajaca na tym czy: przedstawione rysunki przedstawiaja ten sam przedmiot .
3 zadanie nakrecenie srubek na podkladki w rzedzie wg instrukcij.
Zadania sa latwe dodam tylko ze nad rysunkiem lepiej sie zastanowic bo jest podchwytliwe.
Pozdrawiam Yeti.
2
Zainteresowana 2016-10-10 18:15
Witam ponownie. Proszę mi powiedzieć (jeśli ktoś z tutaj obecnych przechodził rozmowę z dyrektorem ) Jak ona przebiega? Jakie pytania zadaje,wiem tylko tyle że lubi punktualność
Yeti 2016-10-10 21:22
Haha punktualnosc to chyba kazdy pracodawca lubi. Zapewne bedziesz miec rozmowe z kierowniem danego dzialu, z dyrektorem ? Hmm watpie. Przyjmuja teraz caly czasa nowe osoby.
Yeti 2016-10-10 21:27
Leks chyba nie jestes az takim idiota bys mial problemy ze zlozeniem plastikowej skrzynki w formie szescianu gdzie kazda krawedz jest opisana literka a,b,c dopasowywujesz boczne scianki tak by odpowiadaly a z a' b z b' c z c'. Prace sobie ludzie tam chwala i szanuja wszystko w temacie.
1
se 2016-10-18 09:49
a ile ta podstawa brutto na poczatek wynosi?
se 2016-10-18 09:50
a ile ta podstawa brutto na poczatek wynosi?
osks 2016-10-18 10:51
No właśnie wydaje mi się, że jednak u nich mozna dobrze zarobić z tego co widać, tylko nie wiem czy spokojnie teraz można do nich startować z rekrutacją?
ask 2016-11-02 16:54
Powiedzcie, jak u was z rotacja pracowników?Co tydzien widze to samo aktualizowane ogloszenie przez Manpower - operator maszyn przy produkcji wymienników, to chyba do was.Macie az takie zapotrzebowanie, czy jak?To robota na dłużej czy tylko na czas wykonywanego zlecenia?
Z gory dzieki
Yeti 2016-11-07 18:19
Powiem Ci tak roboty jest w cholere dlatego potrzeba ludzi. Co do rotacij wyglada to tak jak chce ci sie pracowac to tam zostaniesz a jak zostaniesz firma Cie odpowiednio za to nagrodzi.
4
BOLEQ 2017-03-02 10:42
Kpina kpina i jescze raz kpina.
Firma do szpiku kości przesiąknieta kolesiostwem,rodzinnymi koneksjami,wioskowym zasiedleniem intratnych stanowisk.
Ostatni najbardziej spektakularny pokaz władzy -sobota 18.02.2016 r.
Kierownik działu pakowania prz.red.(D.l)wydmuchuje 0.38 promila w wydychanym powietrzu.
Oczywiście całe zajscie odbywa się pod nadzorem firmy ,,HUNTERS"po odbiciu karty rejestracji pracy.
Po czym Pan kierownik D.L udaje się, jak to w zwyczaju SESTOWSKIEJ ELITY na GODZINNY ROSOŁEK do swojego domku.
Po powrocie oczywiście wydmuchuje zasłużone 0.000 już bez świadków i rozpoczyna prace.
Chłopy z produkcji z poprzedniej łapanki ,,HUNTERS"-ów,nie mieli tyle szczęścia.
NAGANA + CODZIENNE 2 MIESIĘCZNE- DMUCHANIE NA BRAMIE
3 MIECHY BEZ PREMII
BRAK PODWYŻKI ZA POPRZEDNI ROK
BRAK PODWYŻKI ZA NASTEPNY ROK
Gdzie ta sprawiedliwość się pyatam....
3
BOLEQ 2017-03-02 10:43
Kpina kpina i jescze raz kpina.
Firma do szpiku kości przesiąknieta kolesiostwem,rodzinnymi koneksjami,wioskowym zasiedleniem intratnych stanowisk.
Ostatni najbardziej spektakularny pokaz władzy -sobota 18.02.2016 r.
Kierownik działu pakowania prz.red.(D.l)wydmuchuje 0.38 promila w wydychanym powietrzu.
Oczywiście całe zajscie odbywa się pod nadzorem firmy ,,HUNTERS"po odbiciu karty rejestracji pracy.
Po czym Pan kierownik D.L udaje się, jak to w zwyczaju SESTOWSKIEJ ELITY na GODZINNY ROSOŁEK do swojego domku.
Po powrocie oczywiście wydmuchuje zasłużone 0.000 już bez świadków i rozpoczyna prace.
Chłopy z produkcji z poprzedniej łapanki ,,HUNTERS"-ów,nie mieli tyle szczęścia.
NAGANA + CODZIENNE 2 MIESIĘCZNE- DMUCHANIE NA BRAMIE
3 MIECHY BEZ PREMII
BRAK PODWYŻKI ZA POPRZEDNI ROK
BRAK PODWYŻKI ZA NASTEPNY ROK
Gdzie ta sprawiedliwość się pyatam....
11
bols 2017-03-02 16:23
jaka stake dostaja nowi?
Kitkat 2017-03-07 22:19
O ile mi wiadomo ok 2200 plus premia
joo 2017-03-14 19:48
2100 + 50% pemi przez 3 miesiące
1
Joanna 2017-04-03 16:00
A jakie benefity zapewnia pracownikom firma? Chętnie również poznamy bliżej Wasze doświadczenia z pracy w SEST LUVE POLSKA.
pracownik 2017-04-25 13:45
Czytając te wszystkie komentarze to sądzę że wszystkich ludzi wywalili za coś (nie mam pojęcia za co) pracuje tam 2 miesiąc i jest mega w porównaniu do innych firm na strefie 16h? jeszcze się nie spotkałem z takim czymś ani z pracująca sobota.
Dziewczyny pracują jest na czym oko zawiesić zależy gdzie jesteś.
Na niektórych stanowiskach jest pracy w ciul szczególnie dla wsparcia (nowe stanowiska)
Co do brygadzistow to nie mam zastrzeżeń zawsze pomogą nie ma takiego czegoś że nie ma teraz czasu.
Czy polecałbym firmę SEST LUVE POLSKA oczywiście że tak.

Jesteś zainteresowany/zainteresowana idź do agenci pośrednictwa pracy "manpower" Gliwice ul. Wrocławska nie pożałujesz pozdro
4
Joanna 2017-05-22 11:51
@pracownik mógłbyś powiedzieć w jakim dziale firmy pracujesz? Chętnie też dowiemy się jak wygląda w SEST LUVE POLSKA wdrażanie nowego pracownika do pracy. Jak to wyglądało w Twoim przypadku?
szczerze... 2017-05-26 17:33
Czytajcie bo nie mam czasu sie rozpisywac i z wami dyskutować szanowni niezadowoleni z warunków, pracy, zarobków i traktowania! Oraz osoby zaintetesowane pracą w sex-love polska:)
Jeśli robisz swoje, jeśli robisz to o co prosi cie pracodawca ( bez głupich podtekstów i kontekstów) jeśli masz odrobine oleju we łbie, potrafisz bez zbędnego pie*dolenia solidnie przepracować 8h z krótką przerwą na petka i kawe, potrafisz normalnie rozmawiać z ludzmi, i masz minimum chęci żeby sie czegoś nauczyć.. a do tego odrobine cierpliwości żeby "przetrwać" pierwsze trzy miesiące czyli czas troche mniejszych zarobków (nie wiem.dokladnie ale podejrzewam że pierwszej wypłaty bedzie nie więcej jak 2100) i wdrażania się...jeśli spełnisz wszystkie powyższe warunki to gwarantuję że firma jest w stanie ci zapewnić b.dobre warunki pod wieloma względami!! Mniej pie*dolenia, mniej żałosnego dziobania na każdym winklu, więcej solidności i bedzie dobrze. O kadrze zarządzającej, atmosferze w pracy itd. pisał nie będe bo każdy ma tak jak sobie na to zapracuje, więc znajdziecie tych bardzo niezadowolinych, tych co mają wyje*ane na wszystko i tych zadowolonych. Pracuje siódmy rok
1
pracownik 2017-05-28 19:36
Napiszę tak - jestem od stycznia tego roku pracownikiem Sest-Luve. Czytam wcześniejsze opinie i śmiać mi się chce :) Ludzie czują się pokrzywdzeni, bo nie mogą spokojnie iść na papierosa, czują się traktowani przedmiotowo, wypominają, że są w pracy jakieś koneksje... Kochani - to jest praca, nie klub wzajemnej adoracji :) Do pracy przychodzi się pracować, nie szukać przerwy na fajkę :) Za pracę jest płaca - tak to już jest ustalone :) W Sescie póki co nie mogę narzekać na łamanie praw pracownika, nie narzekam na wymiar czasu pracy, uczciwie mam rozliczane nadgodziny i nie widzę nadużyć... Proponuję wszystkim niezadowolonym przepracować rok na wymarzonych wyspach albo w wyśnionym himmelreichu... owszem - zarobią więcej... ale czy będą mieli większe prawa? :D Tu się zawieszę ;)
1
Joanna 2017-05-29 11:43
@szczerze... o pracy w jakim dziale firmy masz na myśli? Co sprawia, że po przepracowaniu pierwszych 3 miesięcy zwiększają się zarobki? Wspominasz, że pracujesz w SEST LUVE już 7 lat. Jakie możliwości rozwoju zapewniła Ci w tym czasie firma? @pracownik pracujesz w firmie od stycznia. Czy mógłbyś powiedzieć jak wygląda proces wdrażania nowego pracownika do pracy na stanowisku i jego obowiązków? Czy SEST LUVE zapewnia dodatkowe benefity swoim pracownikom? Chętnie dowiemy się więcej na temat Twoich doświadczeń.
1
Ona rozpalona 2017-07-02 09:44
Może jakis czas temu Sest finansowo wyroznial sie na tle innych firm na strefie,ale na chwile obecna 2200 brutto +300 premi na start to jakas kpina.Tuż za płotem NGK 3200 brutto na start,Kirhof 3500 brutto,ROCA 3300 brutto,Plastic Omnium 2900 brutto.Opla i TRW nawet nie przytocze bo sumy zabijaja.Także Sest Luve plasuje sie na szarym koncu.
9
re 2017-07-09 21:31
Przejscie na firme po 3 miesiacach, gwarantowana premia 500 zl a maksymalna 1500 zł?
Rzeczywistosc jest inna przejscie na firme ,średnio po roku. teraz przyjeli dużo ludzi i sie ten czas wydłuży. Premia w czerwcu 0 zł. Kiedyś to może był prestiż tutaj pracować aktualnie dno sie robi, ludzie przyjmowani z kapelusza,pozoranci. Za l4 zabieraja premie. Za płotem 900zł wiecej na start .
7
Mysliwy 2017-07-12 15:16
Dwie podwyżki w 2017 r. a my zarabiamy MNIEJ srednio o 200-300 zl.na miesiac .Czerwiec premia 0 zl.Gdzie w zeszlym roku ponad 1000.Czas pakowac walizki....
11
księgowy 2017-07-29 06:49
czyli 2300,2500,2400,2100 netto na konto czyli słynne "na ręke",oczywiście kwoty nie wyjda idealnie równe i zamiast zer beda jakieś paruzłotowe koncowki,po każdym roku im większe brutto trzeba sie niestety liczyc z tym że będzie trzeba urzędowi skarbowemu dopłacić-trzeba o tym pamietać,żeby sie potem nie zdziwić że skarbówka chce kilka stówek od nas....
2
elprodukto 2017-08-11 22:41
firma chce się rozbudować oferując nowym pracownikom 2300zł na start gdzie wszystkie fabryki wokół oferują już ponad 3000zł (np. NGK 3200 + 10% PREMII), są osoby które pracuję po 12 lat w firmie i mają stawki na poziomie 3100! wstyd dla zarządu, kierownictwa!! Wyznacznikiem poziomu jaki reprezentuje sobą pracodawca i szacunku dla ludzi są warunki finansowe jakie oferuje ludziom którzy ciężko zapie*dalają żeby mógł liczyć swoje grube bańki. Potwierdza to fakt że jesteśmy w sest-luve tylko tanią siłą roboczą. Mam nadzieje że ludzie sie obudzą i albo zaczną spie*dalać "za płot" albo zaczną głośno sie domagać godnej zapłaty za swój cenny czas spędzany w fabryce!!
5
kasownik 2017-08-21 10:17
tak czytam i czytam ..więc zapraszam do lidla na kase, mamy na start 3150 + deputat żywnościowy ..haha
1
radek 2017-08-24 19:30
co ty [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ze w czerwcu miałes 0 zł premi !!
drop 2017-08-26 21:14
Kasownik, żeby Ci się od tego dobrobytu w głowie nie poprzewracało haha
szkoda gadac 2017-08-30 16:09
Rzeczywiście 2100na rękę pod Oplem (18mcy pod agencja, rok pod oplem i ta sama stawka przez rok co pod agencja). 3 lata.. 2800 brutto, czyli jakieś 2100.

Faktycznie, stawka zabija, ale czym? Dobrobytem? Żenada.

A zresztą, GMMP ma kryzys i zwolnili adrcowcow i zostawili kilka osób spod Opla na tymczasowkach.
Joanna 2017-09-01 13:59
@szkoda gadac czy dostanie się do firmy jest możliwe tylko i wyłącznie przez agencje pracy? Pracy na jakich stanowiskach to dotyczy?
szkoda gadac 2017-09-04 12:07
P. Joanno, ja pracowałam w Oplu, ale, że nastał cholerny kryzys, ludzi zwalniają, umowy nie przedłużyli...zakład dosłownie plajtuje. Francuskie PSA się odwdzięczy za caracale (wiadomo, polityka), to zamierzam pracować Sest Luve. Firmy nie kojarzę, bo ja przeważnie w branży automotive pracowałam.
Pani z agencji powiedziała mi o stawce tj.2300brutto, ale są co miesięczne premie 400-700brutto zależne od tego jak forma stoi ze sprzedażą) ja celuje w najniższa premie, bo firmie to na rękę. A najlepiej powiedzieć, że sprzedaż spadła, to i premia będzie niższa, albo wcale? Zawsze można wymyślić byle pretekst, żeby dużo premii nie dać:/.
No, ale przyszedł moment na szukanie nowej pracy, a ciężko jest, bo chwaliłam sobie stanowisko pracy w Opla.

Ja powyższego maila udzieliłam na komentarz odnośnie realiów zarobkowych w oplu pod agencja i pracy tymczasowej pod Oplem, a o Sest Luve dopiero się dowiem.

Pozdrawiam :)


1
Dropsik 2017-09-05 12:13
Jak tak czytam wasze opinie to mi się niedobrze robi... jak ktoś chce zarobić w Sescie to zarobi. Wystarczy trochę dać od siebie i pokazać że się pracuje a nie ściemnia. Wtedy podwyżki sa większe a i na nadgodziny chetniej taka osobe biora. Pracuje stosunkowo niedługo i tylko pierwsze 2 wyplaty były słabe(coś koło 2 tys netto) każda kolejna nie schodzi poniżej 2500 "na reke" ... przeważnie jest to kwota od 2800 do 3500. .. w zależności od wysokości premii...

Przestańcie narzekać i się opier. .. a zacznijcie myśleć i pracować!



Ps. Ona rozpalona. .. 2 900zl plastik omnium? Hahah skąd ty te kwoty bierzesz ;-) po paru latach pracy ludzie takiej stawki tam nie mają. ..


Pozdrawiam
Joanna 2017-09-06 10:02
@Dropsik czyli firma docenia zaangażowanych pracowników. Z Twojego wpisu rozumiem, że można swoją wypłatę podwyższyć wypracowując nadgodziny, jednak nie wszyscy mają możliwość ich wyrabiania? Czy decydującą kwestią jest tutaj jakość i motywacja do pracy?
Dropsik 2017-09-06 10:40
Pora zimowa zazwyczaj jest taka ze jest tej pracy mniej i rzadziej są nadgodziny. Ale tak to większość ma szansę sobie dorobic. Tylko co niktorzy z tego nie korzystają. Wola siedzieć w domu i narzekać ze zarabiają za mało. .. ja z czystym sumieniem polecam firmę. Nikt nie marudzi ze masz robić szybciej. Nikt nie powie ci zostajesz zwolniona bo popełniłas błąd. .. firma dba o pracowników tylko pracownicy mają to w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo odrazu spodziewają się 5 tys na rękę
2
Joanna 2017-09-15 09:54
@Dropsik dziękuję za wyjaśnienie. To też ważne, że nie ma presji na szybkie wykonywanie pracy oraz pracodawca zrozumie, jeśli komuś zdarzy się popełnić błąd.
Jaca 2017-09-15 17:25
Dopiero co bylo glosno ze podwyzek w tym roku nie bedzie bo budżet na ten rok zamknięty.A tu ni z gruchy i pietruchy MŁODZi dostali po 200-300 zl podwyzki.O H.j tu chodzi.Tak wlasnie sest traktuje starych i doswiadczonych pracownikow.
1
Bekowy 2017-09-15 19:24
W sescie toni nawet sie romanse rozwijaja, taaaaa pewna dziolcha to az sie pnie na kaktusa pewnego pana ????

Wszyscy widza ale nikt nie widzi nic, szkoda tylko ze ten pan jest zonaty i ma dzieci...
Szczery 2017-09-17 06:22
Wszędzie dobrze tam gdzie nas nie ma. W sescie jestem już parę lat, wcześniej były dwie inne fabryki na strefie i bez porównania na plus dla sestu. Jasne kasa mogłaby być lepsza ale tragedii nie ma, tak jak wyżej ktoś pisze można dorobić w weekend. Mi robota pasuje, atmosfera dobra, w razie potrzeby pomoc zawsze jest czy to brygadzista, czy kierownik, jak się nie przegina to ze wszytkim można się dogadać. Niestety jak to w każdej firmie jest grupa pracowników co wiecznie narzeka a nic od siebie nie daje za 50 zł potrafią oczy wydrapac czy nóż w plecy wbić. Ja jestem zadowolony i polecam pracę w sest luve. Love też się pojawia co jakis czas także pogadać też jest o czym.
Lala 2017-09-19 17:58
Jaca z tego co wywnioskowałam z Twojej wypowiedzi to tylko starzy pracownicy maja prawo do podwyżki?! nowym się nie należy? Chyba sobie kpisz! Młody np. Polroczny, roczny więcej czasem robi niż tzw. Stary ! Kolejna sprawa w Sescie wszystko leci droga pantoflowa każdy rozsiewa ploty o innym pracowniku, nie zastanawiając się czy to prawda czy wymyślone bzdury zazdrosnych poj*bow. Następne NIEKTÓRZY brygadzisci myślą że jak mają stopień wyższe stanowisko to wszystko im wolno ( wyżej sraja jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] maja pan A.)
Zostaw swoją opinię o SEST LUVE POLSKA SP. Z O.O - Gliwice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SEST LUVE POLSKA SP. Z O.O