brak logo

SEST LUVE POLSKA SP. Z O.O

Gliwice

Opinie o SEST LUVE POLSKA SP. Z O.O

boxter 2014-07-03 11:17
pracuje tam 9 lat.zarabiam bez sobót 2200-to chyba lipa.ale już nie długo wyjezdzam za granice.Firma jak firma,tylko kierownictwo do d..y.Zapalic nie mozna trzeba sie chowac po kiblach a szlachta co 15 minut biega na palarnie.Po woli robia z firmy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] szczeze nie polecam
Plażowicz 2014-07-04 20:40
Zarobki 2000-2400 na rękę zależy na jakim dziale pracujesz, jak na podfirmie to 1700 zl brutto plus premia brutto. Praca 8 godzin na dwie zmiany lub na 3 na kilku działach, czasami w sezonie po 12 godzin. Kartkę o sobotach roboczych wywiesza kierownik najpóźniej w czwartek. Brak karty 100zł, za 3 nieodbicia też chyba 100zł. Palenie w przerwach na palarnii, przerwy jedna 15 minutowa jedna 5. Poziom zarządzania, atmosfera na firmie, to trzeba samemu sprawdzić bo jednemu odpowiada drugiemu nie. Firma jak firma, zawsze człowiekowi znajdą zajęcie.
2
Ala 2014-07-14 19:35
Witam mam pytanie czy ktoś z Was zna nazwę pośrednika tej firmy?
1
manpower 2014-07-22 11:57
Gliwice ul. Wrocławska
kosiarz 2014-08-30 17:58
od jarka do kierownikow zmian ok ale nizej czyli liniowi oraz pozal sie boze tzw. korkowi to nieudacznicy zyciowi
2
bolo 2014-09-01 10:16
Cwaniactwo widać z każdej strony a każdy się kryje. Może podpisz się kozaczku anonimowy... Jak wam tak źle w tej firmie to na co czekacie? Żal tyłek ściska... polaczek płaczek...
collaudo 2014-11-18 00:13
Jak już ktoś tu pisał uważaj na pomocników brygadzistów i jednego korkowego :D nazywają go ołówek!
1
pseudo;) 2014-12-11 21:45
opinia moja na temat potraktowania mojej osoby w tej firmie znajdzie sie w kilku gazetach... przy okazji zainteresuja sie odpowiednie organy ktore chetnie zainteresuja sie opinia jaka wyraze... co jak co ale tak sie ludzi nie traktuje... pozdrawiam kumatych ... podziękowania dla Pawła który jest nerwowy ale stoi za ludzmi ktorzy sa swoja praca w jego oczach wartosciowymi ludzmi
3
Robert 2014-12-22 17:55
Pseudo;) a długo tam pracowałeś? Za co Cię zwolnili? Ludzi traktują tam przedmiotowo? Ludzie na produkcji są w porządku, służą pomocą nowym czy raczej nikt nie chce pomagać? Wykształceni ludzie tam pracują na odpowiednich stanowiskach czy zbieranina bez doświadczenia? Pytam bo chciałbym po nowym roku tam składać papiery, a nie chce się wkopać w kolejne bagno. Będę wdzięczny za odpowiedź.
4
pozytyw 2014-12-29 23:43
pracowałem krótko i powiem tak jak dla mnie dobra wykształcona kadra pracownicy produkcyjni służą pomocą ja przez 3 tygodnie miałem szkolenie na stanowisku pracy przez 3 tyg doświadczony pracownik produkcyjny pracował ze mną na pojedynczym stanowisku i dokładnie wyjaśniał obsługę maszyny (nawet powtarzając się kilku krotnie jak nie zapamietałem) liniowi pomocni wystarczy zadzwonic wewnętrznym telefonem prosto z linii i zaraz pojawiały się odpowiednie służby czy to ur ur liniowy czy lider zwolniłem się sam bo myślałem że będzie mi lepiej gdzie indziej ale się pomyliłem jak dla mnie jedna z Porządniejszych firm na strefie jeśli chodzi o zatrudnienie to raczej dopiero na lato zwiększa się produkcja i przyjmują nowych ale próbować można Pozdro dla operatorów i przyległych do P03
1
Starszy pracownik 2015-01-03 19:26
ROBERT po firmie krążą plotki, że Pseudo został zwolniony za całokształt. Na ten całokształt złożyło się podejrzenie kradzieży (ponoć byli naoczni świadkowie), które nie zostało mu udowodnione ponieważ opuścił teren firmy szybciej niż kierownictwo zdążyło zareagować. To chyba zrozumiałe, że żadna firma w takim przypadku nie pozwoli sobie na współpracę z taką osobą.

Nie wiem czy kadra zarządzająca posiada odpowiednie wykształcenie bo to nie moje zmartwienie, ale na pewno posiada istotne doświadczenie, są to osoby które pracują od początku firmy lub z bardzo długim stażem.
Pracownicy produkcyjni służą pomocą. Nigdy mi się nie zdarzyło poprosić kogoś o pomoc i ktoś mi odmówił, sam często widząc nowego pracownika nie radzącego sobie
służę bezinteresownie pomocą bo sam kiedyś byłem na jego miejscu, zresztą jak każdy z nas. Do wielu czynności wykonywanych podczas pracy musisz poprosić kogoś do pomocy bo sam tego nie jesteś w stanie wykonać.

Czy traktują ludzi przedmiotowo? Ja nigdy nie odniosłem takiego wrażenia, każdy ma swoje obowiązki i musi się z nich wywiązać niezależnie od stanowiska. Może były takie przypadki, że ktoś został tak potraktowany, ale osobiście o tym nie słyszałem.

ROBERT, jeżeli chodzi o składanie papierów to dla nas rekrutuje firma MANPOWER. Z tego co mówili nowi pracownicy to na początek 1700zł plus premia, po kilku miesiącach 1900 plus premia (brutto). Nie słyszałem nigdy od pracowników z nieco większym stażem, żeby ktoś zarabiał mniej niż 2000 zł na rękę. Tak jak ktoś wcześniej zaznaczył, ponoć są widełki zależne od stażu pracy i ponoć działu na jakim pracujesz. Osobiście nie mogę tego potwierdzić. Na podfirmie pracuje się od ok. roku do max 2 lat. Na podfirmie otrzymuję się także ponoć umowy miesięczne, przechodząc na firmę otrzymuję się ponoć umowę na 5 lat. Nie pracuję się już po 16 godzin, są dwie zmiany z czego w sezonie druga zmiana często pracuje po 12 godzin. Jest także jeden dział na którym pracuję się w trybie 3-zmianowym. W okresie letnim jest najwięcej pracy więc przed sezonem wzrasta zapotrzebowanie na pracowników, ale można próbować bo firma w zeszłym roku zatrudniała także w listopadzie.

Nigdy, też mi się nie zdarzyło, żebym musiał wybitnie uważać na korkowego zwanego Ołówkiem, bo w gruncie rzeczy poznając go bliżej to całkiem przyjemny chłop. ;)
2
REAfał 2015-02-03 00:03
robert jaki znawca. od czytania twoich mądrosci na temat tej firmy az sie plakac chce... ogolnie robotka fajna w firmie... ludzie przewaznie tez fajni... przelozeni to jak przelozeni... swoje sie robi i nie leci w kulki...z czasem pieniadze za lata pracy itp tez lepsze;) ołówek to chodząca konfitura i nikt tego nie zmieni... jak cos komus nie wychodzi to strzela na bezczelnego z ucha... weż sie ołówek wyprostuj jak idziesz na kogos donosic
1
nowy 2015-02-07 21:49
Skonczcie juz tak jezdzic po Olowku bo mogliscie trafic gorzej ;)
Pracuje w SL pol roku. Nie narzekam. Zarobki jak na produkcje bardzo przyzwoite. Pracujac pod manpower dostaje sie wszystkie dodatki jakie dostaje pracownik sesta - grusza, "dodatkowa" premia za zaangazowanie itd.. Jedyna roznica to podstawa. Pod firme mozna juz przejsc po 500 przepracowanych godzinach.
Pozdrawiam.

ps: pseudo znalem kilka miesiecy, a na miejscu szefowstabpostapilbym tak samo ;)
1
nowy 2015-02-07 21:52
A i jeszcze raz co do Olowka... niektorzy mmaja bardziej wytarte kolana odnkleczenia w "budzie" ;)
1
fenomen 2015-02-14 17:53
hmmm... ciekWE... WSZYSCY WIEMY KIM JEST OLOWEK A MOJE PYTANIE BRZMI CIECIE!! KIM JEST PSEUDO?!
1
kulawy 2015-02-19 11:51
Moge napisac,ze polepszylo sie,co niektorym przestalo odbijac i zaczeli zachowywac sie po ludzku ( kierownicy),ale smiech mnie ogarnia gdy idzie sie kolo :budy: kierownikow,a oni siedza na kamerce i obserwuja zwlaszcza baby w zblizeniu.Jakos to niesmacznie wyglada.
2
Topielec 2015-02-20 09:10
Skończcie pisać bzdury o tym Ołówku, jak coś masz do niego to wyjaśnij sobie to z nim po robocie, a nie na forum gdzie ludzie szukają konkretnych informacji o firmie.
1
f 2015-05-01 23:59
Gorzej nir mozna pedale oswiecm ptworzyc
3
poszukiwacz pracy 2015-07-31 09:33
Macie jakieś info czy szukają teraz pracowników, od czego sie zaczyna, jakie stawki, zmiany w pracy, jak atmosfera na produkcji ??
kleszcz 2015-10-09 09:52
złóż CV w firmie bądź w Manpower - oni rekrutują dla nich.
Powiem wam ze startowałem do różnych firm i pracowałem gdzieniegdzie jednak jak na pracownika ktory pracuje niecale pół roku wyciągam od 2000-2500 i jestem zadowolony.
jestem pod agencją a płacą wszystko jak pracownikom - i "wczasy pod grusza", dofinansowuja multisporta, i premie jedynie stawka wyjściowa jest niższa niż pracowników Sest ale z drugiej strony jak dopiero zaczynasz czego się spodziewać
1
Bubu 2015-10-19 19:39
Czy kobiety też przyjmują ?
Bam_Baryła 2015-11-27 10:30
Przyjmują kobiety, niestety rzadko, a szkoda bo przynajmniej byłoby na czym oko zawiesić i wydajność na produkcji by wzrosła a tak co lepsze egzemplarze trafiają do biura. Żarty żartami ale ogólnie więcej roboty jest dla chłopów. Nie prowadzą teraz rekrutacji. Na produkcję można dostać się przez agencje, a do biura to tego chyba nikt nie wie.
pracownik 2016-02-27 21:07
Witam, aktualnie rekrutację prowadzi Agencja Pracy MANPOWER, możecie śmiało składać CV bo zaczynają przyjmować przed sezonem. Już jakieś 10 osób zostało przyjętych od początku roku, a że rozbudowujemy się to i ludzi będzie potrzeba :) co do zarobków to najlepiej spytać w agencji bo nie wiem jakie są aktualnie stawki dla nowych pracowników.
Waldek 2016-03-16 15:11
Witam wszystkich,
Jak wyglada sprawa gdy ktoś uczy się zaocznie i chce pracowac w firmie SL?
Czy bedzie jakis problem gdy trzeba bedzie podziekowac za prace w weekendy niektóre?
Prosze o odpowiedź.
Pozdrawiam :)
Drop 2016-06-08 21:46
Polecam pracę w Sest. Jest OK :) Już na rozpoczęciu pracy warunki są dobre a później jest tylko lepiej . Jeśli ktoś chodzi do pracy po to żeby pracować a nie narzekać to jak najbardziej miejsce dla niego.
4
Nowy 2016-06-29 14:15
Czy są jakieś przyjęcia do firmy i na produkcje i do biura? Ile można zarobić?
Chetny do pracy 2016-07-26 18:33
A wiadomo jak maja sie zarobki zwyklych osob w biurze? Bo rozumiem, ze na produkcji mnie zaplaca? Gdzie warto sie starac o przyjecia?
moz 2016-09-27 12:25
powiedzcie , jakie stawki oferuja teraz nowym na początek?
Dog 2016-09-29 17:15
2 tysie na początek będziesz miał na rękę ziomek
Zainteresowana 2016-10-04 17:58
Witam proszę mi powiedzieć jak wyglądaja testy do pracy w SL (prowadzone przez agencję mpg) I ogólnie cała przeprawa aż do przyjęcia. Z góry dziękuję
Yeti 2016-10-05 10:13
1 zadanie w mpg skrecenie malej plastikowej skrzynki zgodnie z kazdym bokiem odpowiednio do siebie pasujacym.
2 zadanie znajomosc rysunku technicznego polsgajaca na tym czy: przedstawione rysunki przedstawiaja ten sam przedmiot .
3 zadanie nakrecenie srubek na podkladki w rzedzie wg instrukcij.
Zadania sa latwe dodam tylko ze nad rysunkiem lepiej sie zastanowic bo jest podchwytliwe.
Pozdrawiam Yeti.
2
Zainteresowana 2016-10-10 18:15
Witam ponownie. Proszę mi powiedzieć (jeśli ktoś z tutaj obecnych przechodził rozmowę z dyrektorem ) Jak ona przebiega? Jakie pytania zadaje,wiem tylko tyle że lubi punktualność
Yeti 2016-10-10 21:22
Haha punktualnosc to chyba kazdy pracodawca lubi. Zapewne bedziesz miec rozmowe z kierowniem danego dzialu, z dyrektorem ? Hmm watpie. Przyjmuja teraz caly czasa nowe osoby.
Yeti 2016-10-10 21:27
Leks chyba nie jestes az takim idiota bys mial problemy ze zlozeniem plastikowej skrzynki w formie szescianu gdzie kazda krawedz jest opisana literka a,b,c dopasowywujesz boczne scianki tak by odpowiadaly a z a' b z b' c z c'. Prace sobie ludzie tam chwala i szanuja wszystko w temacie.
1
se 2016-10-18 09:49
a ile ta podstawa brutto na poczatek wynosi?
se 2016-10-18 09:50
a ile ta podstawa brutto na poczatek wynosi?
osks 2016-10-18 10:51
No właśnie wydaje mi się, że jednak u nich mozna dobrze zarobić z tego co widać, tylko nie wiem czy spokojnie teraz można do nich startować z rekrutacją?
ask 2016-11-02 16:54
Powiedzcie, jak u was z rotacja pracowników?Co tydzien widze to samo aktualizowane ogloszenie przez Manpower - operator maszyn przy produkcji wymienników, to chyba do was.Macie az takie zapotrzebowanie, czy jak?To robota na dłużej czy tylko na czas wykonywanego zlecenia?
Z gory dzieki
Yeti 2016-11-07 18:19
Powiem Ci tak roboty jest w cholere dlatego potrzeba ludzi. Co do rotacij wyglada to tak jak chce ci sie pracowac to tam zostaniesz a jak zostaniesz firma Cie odpowiednio za to nagrodzi.
4
BOLEQ 2017-03-02 10:42
Kpina kpina i jescze raz kpina.
Firma do szpiku kości przesiąknieta kolesiostwem,rodzinnymi koneksjami,wioskowym zasiedleniem intratnych stanowisk.
Ostatni najbardziej spektakularny pokaz władzy -sobota 18.02.2016 r.
Kierownik działu pakowania prz.red.(D.l)wydmuchuje 0.38 promila w wydychanym powietrzu.
Oczywiście całe zajscie odbywa się pod nadzorem firmy ,,HUNTERS"po odbiciu karty rejestracji pracy.
Po czym Pan kierownik D.L udaje się, jak to w zwyczaju SESTOWSKIEJ ELITY na GODZINNY ROSOŁEK do swojego domku.
Po powrocie oczywiście wydmuchuje zasłużone 0.000 już bez świadków i rozpoczyna prace.
Chłopy z produkcji z poprzedniej łapanki ,,HUNTERS"-ów,nie mieli tyle szczęścia.
NAGANA + CODZIENNE 2 MIESIĘCZNE- DMUCHANIE NA BRAMIE
3 MIECHY BEZ PREMII
BRAK PODWYŻKI ZA POPRZEDNI ROK
BRAK PODWYŻKI ZA NASTEPNY ROK
Gdzie ta sprawiedliwość się pyatam....
1
BOLEQ 2017-03-02 10:43
Kpina kpina i jescze raz kpina.
Firma do szpiku kości przesiąknieta kolesiostwem,rodzinnymi koneksjami,wioskowym zasiedleniem intratnych stanowisk.
Ostatni najbardziej spektakularny pokaz władzy -sobota 18.02.2016 r.
Kierownik działu pakowania prz.red.(D.l)wydmuchuje 0.38 promila w wydychanym powietrzu.
Oczywiście całe zajscie odbywa się pod nadzorem firmy ,,HUNTERS"po odbiciu karty rejestracji pracy.
Po czym Pan kierownik D.L udaje się, jak to w zwyczaju SESTOWSKIEJ ELITY na GODZINNY ROSOŁEK do swojego domku.
Po powrocie oczywiście wydmuchuje zasłużone 0.000 już bez świadków i rozpoczyna prace.
Chłopy z produkcji z poprzedniej łapanki ,,HUNTERS"-ów,nie mieli tyle szczęścia.
NAGANA + CODZIENNE 2 MIESIĘCZNE- DMUCHANIE NA BRAMIE
3 MIECHY BEZ PREMII
BRAK PODWYŻKI ZA POPRZEDNI ROK
BRAK PODWYŻKI ZA NASTEPNY ROK
Gdzie ta sprawiedliwość się pyatam....
6
bols 2017-03-02 16:23
jaka stake dostaja nowi?
Kitkat 2017-03-07 22:19
O ile mi wiadomo ok 2200 plus premia
joo 2017-03-14 19:48
2100 + 50% pemi przez 3 miesiące
1
Joanna 2017-04-03 16:00
A jakie benefity zapewnia pracownikom firma? Chętnie również poznamy bliżej Wasze doświadczenia z pracy w SEST LUVE POLSKA.
pracownik 2017-04-25 13:45
Czytając te wszystkie komentarze to sądzę że wszystkich ludzi wywalili za coś (nie mam pojęcia za co) pracuje tam 2 miesiąc i jest mega w porównaniu do innych firm na strefie 16h? jeszcze się nie spotkałem z takim czymś ani z pracująca sobota.
Dziewczyny pracują jest na czym oko zawiesić zależy gdzie jesteś.
Na niektórych stanowiskach jest pracy w ciul szczególnie dla wsparcia (nowe stanowiska)
Co do brygadzistow to nie mam zastrzeżeń zawsze pomogą nie ma takiego czegoś że nie ma teraz czasu.
Czy polecałbym firmę SEST LUVE POLSKA oczywiście że tak.

Jesteś zainteresowany/zainteresowana idź do agenci pośrednictwa pracy "manpower" Gliwice ul. Wrocławska nie pożałujesz pozdro
4
Joanna 2017-05-22 11:51
@pracownik mógłbyś powiedzieć w jakim dziale firmy pracujesz? Chętnie też dowiemy się jak wygląda w SEST LUVE POLSKA wdrażanie nowego pracownika do pracy. Jak to wyglądało w Twoim przypadku?
szczerze... 2017-05-26 17:33
Czytajcie bo nie mam czasu sie rozpisywac i z wami dyskutować szanowni niezadowoleni z warunków, pracy, zarobków i traktowania! Oraz osoby zaintetesowane pracą w sex-love polska:)
Jeśli robisz swoje, jeśli robisz to o co prosi cie pracodawca ( bez głupich podtekstów i kontekstów) jeśli masz odrobine oleju we łbie, potrafisz bez zbędnego pie*dolenia solidnie przepracować 8h z krótką przerwą na petka i kawe, potrafisz normalnie rozmawiać z ludzmi, i masz minimum chęci żeby sie czegoś nauczyć.. a do tego odrobine cierpliwości żeby "przetrwać" pierwsze trzy miesiące czyli czas troche mniejszych zarobków (nie wiem.dokladnie ale podejrzewam że pierwszej wypłaty bedzie nie więcej jak 2100) i wdrażania się...jeśli spełnisz wszystkie powyższe warunki to gwarantuję że firma jest w stanie ci zapewnić b.dobre warunki pod wieloma względami!! Mniej pie*dolenia, mniej żałosnego dziobania na każdym winklu, więcej solidności i bedzie dobrze. O kadrze zarządzającej, atmosferze w pracy itd. pisał nie będe bo każdy ma tak jak sobie na to zapracuje, więc znajdziecie tych bardzo niezadowolinych, tych co mają wyje*ane na wszystko i tych zadowolonych. Pracuje siódmy rok
1
pracownik 2017-05-28 19:36
Napiszę tak - jestem od stycznia tego roku pracownikiem Sest-Luve. Czytam wcześniejsze opinie i śmiać mi się chce :) Ludzie czują się pokrzywdzeni, bo nie mogą spokojnie iść na papierosa, czują się traktowani przedmiotowo, wypominają, że są w pracy jakieś koneksje... Kochani - to jest praca, nie klub wzajemnej adoracji :) Do pracy przychodzi się pracować, nie szukać przerwy na fajkę :) Za pracę jest płaca - tak to już jest ustalone :) W Sescie póki co nie mogę narzekać na łamanie praw pracownika, nie narzekam na wymiar czasu pracy, uczciwie mam rozliczane nadgodziny i nie widzę nadużyć... Proponuję wszystkim niezadowolonym przepracować rok na wymarzonych wyspach albo w wyśnionym himmelreichu... owszem - zarobią więcej... ale czy będą mieli większe prawa? :D Tu się zawieszę ;)
Joanna 2017-05-29 11:43
@szczerze... o pracy w jakim dziale firmy masz na myśli? Co sprawia, że po przepracowaniu pierwszych 3 miesięcy zwiększają się zarobki? Wspominasz, że pracujesz w SEST LUVE już 7 lat. Jakie możliwości rozwoju zapewniła Ci w tym czasie firma? @pracownik pracujesz w firmie od stycznia. Czy mógłbyś powiedzieć jak wygląda proces wdrażania nowego pracownika do pracy na stanowisku i jego obowiązków? Czy SEST LUVE zapewnia dodatkowe benefity swoim pracownikom? Chętnie dowiemy się więcej na temat Twoich doświadczeń.
Zostaw swoją opinię o SEST LUVE POLSKA SP. Z O.O - Gliwice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SEST LUVE POLSKA SP. Z O.O