brak logo

ANGA

Kozy

Opinie o ANGA

anonim 2011-08-11 15:41:10
Prezes - najsłabsze ogniwo, żenada...
obcy 2013-05-22 15:45:44
W tej firmie na lepsze stanowiska to tylko po znajomościach do Pana Prezesa szanownego. Trzeba być pociotką, niekoniecznie fachowcem.
glonaszj3q 2013-06-10 01:42:42
Mało rozwojowa branża. Ale jak komuś się podobają uszczelnienia to OK, ja podziękowałem :)
Jeżeli chodzi o kadrę inżynierską perspektyw awansu zero, tam już jest ustalone kto za jakiś czas kogo zastąpi i dziwnym trafem zawsze to jakiś chrześniak, kuzyn, pociotek.
Spróbuj się postawiać w sprawach choćby czysto zawodowy, coś zaproponować, od razu jesteś pałowany i każą ci wracać na studia. Nie Panowie, tak to jak na pewno nie będę pracował.
Powodzenia firmie, z waszymi 3000 brutto dla inż. wcale się nie dziwie, że kadra taka marna.
Ciekawe jak daleko pan tak zajedzie, Panie [usunięte przez administratora]
glonasz 2013-07-04 15:03:40
[usunięte przez administratora] jak ktoś chce być kreślarzem w Inventorze, to spoko praca. Kiedyś wystarczyło skończyć technikum kreślarskie i robiło się to samo tylko na desce. Sorry, ale polecenie narysuj to samo tylko zmień ze dwie średnice nie jest szczytem moich marzeń zawodowych. Zwłaszcza, że 2/3 detali wykonuje się przez obrót prostego szkicu. Są w okolicy firmy płacące lepiej z bardziej rozwojową pracą, ale też wymagają o wiele wiele więcej.
dalemid 2013-07-22 20:33:31
Misją tej firmy wpisaną w jej politykę od czasów założenia jest pozostanie w posiadaniu i władaniu w rękach rodzinki, więc o jakimś uczciwym traktowaniu zapomnijcie. Nawet nie żartujcie z wiązaniem się z tą firmą na stałe. Zdobyć trochę doświadczenia i idziemy dalej
driven 2013-08-15 10:32:21
To jest ogólnie firma kategorii B. Jak się nie dostaniesz do lepszych to tam składaj, moim zdaniem na technologię najlepiej.
nut 2013-08-19 22:27:34
Jak praca w zawodzie to wszystko warto wpisać do CV i będzie miało swoją wartość. Są po prostu firmy z większą i mniejszą renomą. Po Andze to raczej jakiejś oszałamiającej kariery z wielkimi markami na zrobisz. Ot taka nieduża całkiem przyzwoita firma.
kpmg 2013-09-02 20:03:39
Jak pisali przedmówcy, tylko po znajomościach. Reszta pracuje kilka lat i szuka lepszej roboty.
2
dss 2013-09-09 22:21:47
Serio używają jeszcze AutoCada czy Inventora? Przecież to programy dla studentów budowy maszyn...
dss 2013-09-17 20:37:12
W naszej branży panuje powszechnie znana opinia, że produkty Autodesku są dobre dla studentów, a dla zawodowców tylko Siemens, Dassault, Altair, PTC i MSC. Popracuj trochę z zaawansowanym narzędziami CAD to zrozumiesz:)
dss 2013-10-03 19:50:25
Nie, Anga jest kilkanaście lat do tyłu jeżeli chodzi o nowoczesne narzędzia projektowania. Nie ma kasy, nie ma ludzi i pomysłu na jego wykorzystanie.
napalm 2014-01-09 22:27:07
Nie ma tam czego szukać, za niskie płace nawet jak na inżyniera świeżo po studiach. Spokojnie można liczyć w okolicy na trochę więcej. A z dobrze poinformowanych źródeł, wiem że to co dostaniesz na starcie długo się nie zmieni.
1
kamerdyner 2014-01-24 22:18:40
Dokladnie, robota łatwa i przyjemna. Niestety nie da sie rozwijac i czegos dorobic
fazi 2014-02-27 09:04:38
Pracowałem w tej firmie gdy uruchamiali swoją nowoczesną halę w latach 1998-2001. (ostatniego budynku jeszcze nie było w ogóle w planach).

Nie wiem dlaczego jest tutaj tak wiele negatywnych opinii na temat firmy?

Za moich czasów firma przeobrażała się z małej firmy garażowej w średniej wielkości przedsiebiorstwo, jednak chyba byłem zbyt mało doświadczony tzn. pracowałem tam zaraz po szkole więc nie miałem żadnego doświadczenia.

Jedyne co pamietam bardzo dobrze z tamtego okresu to niepozorny kurs chyba 3 miesieczny który zaproponował nam óuwczesny Majster i który w moim przypadku otworzył drzwi do wyjazdu za granicę do Irlandii w której obecnie pracuję jako samodzielny operator programista CNC Lathe w niewielkiej rodzinnej firmie, a oferty pracy z konkretnymi propozycjami miałem już chyba z całego świata.
Zawsze na interview pada pytanie o angę i dzięki bogu, że mają angielską wersję strony www :)

btw: patrzac na ich osiagniecia to nie wiele tego po moim zwolnieniu:)
1
zdziwiony 2014-03-28 14:17:31
dziwia mnie wasze opinie, czyzby byl to upust sfrustracji bylych pracownikow? nie wszystko jest idealne ale to jest porzadna firma.

pozdrowienia z angi
2
chwastek 2014-03-28 21:06:26
Porządna owszem, ale są lepsze. Ja byłem raczej młodym gniewnych chcącym zdecydowanego rozwoju, a nie przerysowywania dokumentacji 2D do programów 3D czy klepaniem tych samych rozwiązań. Jak będę przed emeryturą to wrócę, teraz czas zarobić normalne pieniądze.
1
pancake 2014-05-18 15:54:38
Awans w Andze - dobre żarty. Dadzą ci parę stówek premii, poklepią po plecach i siedź pan cicho. Rodzinna firma, wszystkie lepsze stanowiska ustawione na dwa pokolenia na przód. Rządzą znajomości i układy. Jeden kierownik to znajomy drugiego, a syn już kończy studia i trzeba stanowisko szykować, a może synowa do handlowego pójdzie... Firma owszem się rozwija, ale nie w tempie, który by odpowiadał średnio ambitnemu pracownikowi. A gadanina, że od czegoś trzeba zacząć, pasuje do ludzi bez ambicji. Ani się obejrzysz a tylko garba się dorobisz.
2
zdziwiony 2014-05-25 12:00:55
Tak teraz jestem już pewien, że to nie portal z opiniami ale raczej kuracja psychologiczna gdzie byli pracownicy którzy nie dali sobie rady mogą się wyżalać :)
freja 2014-06-24 20:00:51
Jest stabilność zatrudnienia i stagnacja finansowa.
1
łopata 2014-07-30 22:52:31
Był ktoś kto sobie nie dał rady? Jak mnie pamięć nie myli to ludzie zwalniali się ponieważ pracodawca nie dawał rady i płacił jak za kopanie rowów.
1
karas 2014-09-22 22:35:34
Sorry, ale dwa koła na rękę dla inż. technologa w rejonie Bielska to jest kpina, nawet na starcie. Za praktykę w innej firmie miałem niewiele mniej. Podziękowałem.
1
Ktoś 2015-02-17 08:32:54
Technolodzy w tej firmie to jakaś kpina, niby po studiach, ale na robocie się nie znają, po za starszym panem, który idzie niedługo na emeryturę oraz nieco młodszym panem na którego można liczyć bo ma łeb na karku i wiesz o co mu chodzi, a reszta technologów to tylko siedzi na stołku i kasę bierze, pomóc nie umieją. Pracownicy muszą sobie radzić sami. Firma mimo, że kupiła nowe maszyny (z unii) to zatrudnia takich matołów i stara się wyszkolić, mimo nerwów pracowników, którzy szkolą tych matołów, bo jak braka zrobią to wina pracownika, a nie tego co się szkoli, bo nie dopilnowałeś. Pieniądze stoją w miejscu, widać rozrastającą się administrację, tam jest więcej ludzi niż na produkcji, ja planuję niedługo się zwolnić i wyjechać za granicę, paru dobrych ludzi, którzy tam pracowali, tak zrobiło. Pozdrawiam dobrych pracowników na hali.
2
hull 2015-02-17 20:52:21
Wiodących?! Albo coś ci się pomyliło, albo nasza gospodarka jest w aż tak głębokim kryzysie. Firma jak firma, w promieniu 20km spokojnie można znaleźć lepiej płatne, bardziej rozwijające zajęcia. Te 2k pln dla inżyniera po studiach to chyba jakiś żart?! Szanujmy się to jest prawie Bielsko, 4% bezrobocia i nieźle rozwinięty przemysł, a nie lubelszczyzna gdzie tylko chmiel rośnie. Przez takie podejście firmy nie podnoszą wynagrodzeń kadrze technicznej, bo zawsze znajdą się jelenie po studiach do pracy za 400 euro. Najlepsi inżynierowie wyjeżdżają za granicę, zostają same miernoty czekające po 10lat na podwyżkę.
5
eklerka 2016-05-15 22:02:49
skoro firma się rozwija, to na pewno mają zapotrzebowanie. Może warto bezpośrednio się z nimi skontaktować @Fecoo i zapytać jak to z ofertami na ten moment jest :)
Buka 2016-10-28 19:38:10
A ja tam pracuję i średnio , ale chwalę. Orły niech lecą przodem. a w życiu , zależy , kto , czego szuka. Coś za coś , jak w całym życiu , bez szaleństw i już.
Buka 2016-10-28 19:39:13
A ja tam pracuję i średnio , ale chwalę. Orły niech lecą przodem. a w życiu , zależy , kto , czego szuka. Coś za coś , jak w całym życiu , bez szaleństw i już.
Zostaw swoją opinię o ANGA - Kozy
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ANGA