brak logo

Inchcape Motor Polska

Warszawa

Opinie o Inchcape Motor Polska

ozi 2012-10-05 22:04
Nick - 2009-07-17 10:24:33

Polecam, ponieważ to niesamowicie poukładane przedsiębiorstwo.

Bardzo dobre warunki socjalne, firma dba o pracownika.

Jasno wytycza cele i uczciwie wynagradza za ich realizację.
Tak, firm jest poukładana pod zarobki akcjonariuszy, podstawy najniższe, da sie zarobić ale tak jak jest napisane musisz pracować po 10-12 godzin. Socjal - jaki socjal ten wpis to chyba dokonał dyrektor z krajny czarów, który ma kilku (usunięte przez administratora)a resztę pracowników traktuje jak śmieci. W jednym roku potrafi się przewinąć około 10-12 pracowników taki jest super socjal. Niepolecam !
Jasiu 2012-10-22 14:13
Jak ktoś płaci mechanikowi minimalne wynagrodzenie, wymyśla nierealne limity do wyrobienia, a jak już ktoś je wyrobi to kradnie pieniądze trudno nazwać dobrym pracodawcą.
Po za tym prezes myślący iż jest bogiem - pomyłka.
Odradzam wszystkim.
Były. 2012-11-12 05:11
Przewija się w opiniach boskie namaszczenie dyrektora generalnego i to jest niestety prawda. Koleś przykro to mówić, ale to kompletna pomyłka i załamka. Rotacja pracowników taka, że nigdy większej nie widziałem. Wszyscy menagerowie tworzący firmę od początku odeszli dwa lata temu w konflikcie z dyrekcją.
6
xxx 2013-11-22 22:00
Jeżeli chcesz pracować codziennie między 7 a 21, jeśli chcesz dostawać do zrealizowania plany coraz wyższe z miesiąca na miesiąc, jeśli chcesz pracować w towarzystwie osób w którym każdy patrzy jak podkablować Cię do szefa, żeby zyskać przewagę nad Tobą w przydzielaniu premii, a za to wszystko otrzymać nędzne wynagrodzenie w postaci Twojego "wkładu w rozwój firmy" to firma Inchcape jest idealnym miejscem dla Ciebie.
6
zainteresowana 2013-12-07 16:29
A jak sie przedstawia praca w księgowości?? jak z płacami??? jak z bonusami???
8
ja 2014-01-26 08:40
... jeśli to co piszecie jest prawdą, a nie tylko opinią ludzi, którzy nie radzili sobie z pracą to uważam, że jest to wielkim wstydem żeby marka o tak ugruntowanej pozycji na rynku pozwalała sobie na taki wyzysk pracowników za grosze....
5
Nieznajomy niezainteresowany 2014-03-30 15:36
To co się dzieje w imp to żenada. Nie jestem pracownikiem i nie byłem ale ktoś z bliskiego otoczenia tam pracuje. Żaden prestiż tam pracować. Ludzie traktowani są jak tania siła robocza (praca po 10-12 godzin). A jak się nie wyrabiają z budżetem to dostają gołą pensję. Ci co siedzą przysłowiowe 8 godzin to są zwalniani w krótkim czasie bo odstają od grupy tych co rozum stracili dla dorabiania kieszeni prezesa. IMP tylko dla ambitnych karierowiczów którzy nie maja życia poza pracą.
3
księgowy 2014-04-30 13:44
Dzięki za opinie, a już miałem aplikować na księgowego
3
..... 2014-05-26 08:13
"Jednej opini" ?? To co tu jest napisane to niestety ale jest prawdą więc nie polecał bym ci tej firmy
1
Tkk 2014-06-02 11:23
Zwolnią Cię bo nie realizujesz planu
1
yoyo 2014-06-09 16:22
Witam,
jestem pracownikiem serwisu Inchcape Motor i nie zgadzam sie z większością opinii. Pracowałem wcześniej w kilku dealerstwach i nawet nie umywały sie do
Inchcape, firma daje Ci mnóstwo narzędzi do wykonywania swojej pracy, zapewnia Ci szanse rozwoju poprzez wysyłanie Cie na szkolenia, wiele zależy od Twojego podejscia rzecz jasna. Zgodzę się, że czasami jest konieczność zostania godziny czy dwóch dłużej, ale warto to zrobić bo wynagrodzenie na koniec miesiąca jest adekwatne do twojego wkładu. Sądzę że najczęściej piszą osoby którym albo nie wyszło z jakichś względów albo sobie nie radzą. W przypadku Wrocławia ciężko znaleźć lepszego dealera.
bibi 2014-06-09 19:05
Zgadzam się że piszą Ci którym się nie chciało, a zasada "czy się stoi czy się leży, pensja się należy" jest nieaktualna od 1989........
on 2014-06-09 22:02
cisnienie jest jak wszedzie, ale przynajmniej płacą !!!!!! a nie udają że płacą
nicky 2014-06-10 13:30
To bardzo dobra firma. Byłaby dużo lepsza jakby zmienili Prezesa.
1
bibi 2014-06-11 19:14
Wymagania duże, system motywacyjny jest ok, tylko jak to się mówi "nie od razu Kraków..." trzeba pokazać a potem negocjować.....
hmm... 2014-06-20 10:32
widze że opinie bardzo negatywne zostały skasowane...ciekawe dlaczego :)
3
glenn 2014-07-30 09:39
Ciekawe kto i na jakiej podstawie kasuje negatywne komentarze? Prawda w oczy kole? Wszak prawdziwa cnota krytyki się nie boi. Jeśli nie chcesz nabawić się choroby psychicznej w krótkim czasie, pracować po kilkanaście godzin codziennie w atmosferze panicznego strachu, nieustannych donosów i kontroli graniczącej z paranoją, to odpuść sobie - szkoda życia...
5
ja 2014-08-08 08:25
pracowalam w ksiegowosci firmy, moge sie wypowiedziedziec tylko pozytywnie na ten temat, praca w normalnych godzinach, zadnych trudnosci, placa adekwatna do obowiazkow, pracowalabym nadal gdybym tylko nie musiala sie z Warszawy wyprowadzic
fitter 2014-11-17 17:14
Jak to co ? Zwolnią Cię.
prawdę mówiąc 2015-01-16 17:40
ja też pracowałam w księgowości na szczęście udało mi się szybko ...wyprowadzić z Warszawy.....
tapir 2015-03-04 18:58
Co do tej kariery, to jest szansa ją zrobić w inchcape motor, czy to raczej zawsze będzie praca na jakiś czas i nie ma co liczyć, że mnie awansują? Jak w ogóle jest tutaj z rozwojem osobistym, czy można liczyć na jakiegoś rodzaju kursy, szkolenia, wyjazdy zagraniczne, certyfikaty? czy jedyne czego się naucze, to tyle ile dowiem się od pracowników starszych stazem lub sam?
krutki 2015-03-25 01:11
Byłem malutkim podwykonawcą budowy nowego salonu Inchape w Warszawie. Nigdy więcej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i tyle. Mają takiego gajowego - nazywa się Sn*pek. Jest jak się nazywa. Front men, żeby nie zapłacić za pracę. Dziwne, że BMW z takimi się zadaje. To nie jest rzetelna firma. Blamaż dla BMW. Kupujcie wszędzie, nie w Inchape.
1
aaa 2016-02-20 00:15
W Inchcape na każde dziecko 500+ dają
ciekawa 2016-06-23 14:18
A czy ktoś może powiedzieć, jak jest poukładany marketing w tej firmie?
1
bardzo ciekawa 2016-08-19 13:11
Pojawiło się ogłoszenie na marketingowca do Wrocławia. Ktoś coś wie? Jak wygląda tam marketing? Jakie wynagrodzenie?
Brummer 2016-10-17 16:07
Mam pytanie odnośnie salonu we Wrocławiu. Jest ogłoszenie jako Doradca Serwisowy może ktoś tam pracował lub wie z czym to dokładnie się je ? Na co można dokładnie liczyć itp.
No i oczywiście na jakie zarobki można liczyć jako Doradca Serwisowy w salonie BMW Wrocław ?
16
Brummer 2016-10-17 16:25
Czyli atmosfera jest przyjemna ? Można się spokojnie dogadać ?

A wiesz może jak wyglądają tam zarobki ?
kml 2016-11-13 16:03
Ktoś się orientuje jak wyglądają zasady zatrudnienia/ wynagradzania w salonie w Warszawie.
Jak wygląda podstawa / prowizja . Zaznaczę mam długoletnie doświadczenie w branży i jak to mawiają czasem warto coś w życiu zmienić, dlatego zastanawiam się nad ich ofertą czy warto.
1
Karolina W. 2016-12-02 12:01
Wczoraj byłam u nich na rozmowie o pracę do nowego salonu w Poznaniu na stanowisko sprzedawcy. Rekrutację przeprowadzał nijaki Pan Bartłomiej W. Niestety wyszłam bardzo rozczarowana poziomem profesjonalizmu Pana Bartłomieja. Zależało mi na tym aby dobrze i profesjonalnie wypaść , Panu B. wyraźnie NIE. Był niechlujny, niezainteresowany , wyraźnie zmęczony, pytania od czapy.... Do wczoraj była to moja praca marzeń ... dzisiaj już nie jestem zainteresowana. Obawiam się że praca w Inchcape będzie tak samo wyglądała jak rozmowa rekrutacyjna. Niesmak pozostał. Myślę że firma powinna się zastanowić kogo przyjmuje na tak ważne stanowisko.
15
Inchcape Motor Polska 2016-12-08 09:12
Niestety nie możemy się odnieść do tego szczególnego przypadku z uwagi na to, że nie prowadziliśmy rozmowy z kandydatką o takim imieniu i inicjale nazwiska.
Trudno nam również odnieść się do zarzutów, które opierają się na indywidualnym wrażeniu odniesionym na rozmowie kwalifikacyjnej, a nie na konkretnych faktach.
Pozostaje tylko zapewnić, że przykładamy dużą wagę do procesu rekrutacji i szukamy osób dopasowanych do naszego zespołu, które wykazują się nie tylko wysokimi kompetencjami ale przede wszystkim podzielanymi przez nas wartościami.
10
Cyklista 2017-01-16 13:15
Mam duży staż w sprzedaży motocykli czy firma ma zapotrzebowanie na takiego człowieka? Wiem że to nie sezon. Jakie zarobki i czy podpisują umowę czy tylko zlecenie?
Alicja 2017-02-28 10:27
Firma w ostatnim czasie zamieściła bardzo wiele ofert pracy. Czy któraś szczególnie Was zainteresowała?
Slayer 2017-03-23 21:04
Witam,
tak, interesuje mnie stanowisko ds. sprzedaży leasingu, ubezpieczeń, kredytu w W-wie.
Pzdr
Alicja 2017-03-27 08:33
@Slayer, wysyłasz swoją aplikację? Może ktoś ma już jakieś doświadczenie na tym stanowisku?
Paulina 2017-04-11 09:29
Witam,
czy jest tutaj jakaś osoba, która jest w stanie udzielić informacji jak wyglada praca na recepcji w salonie? Od razu zaznaczę, że prosiłabym o odpowiedź osoby, które coś wiedzą w tym temacie poprzez prace w salonie lub od kogoś z bliskiego otoczenia bo interesują mnie prawdziwe opinie a nie jakieś domysły.
Dziekuje i pozdrawiam
Kamil 2017-04-25 19:26
Interesuje mnie praca przy sprzedaży samochodów BMW a głównie kwestie finansowe. Jak rozliczają pracownika, jaka prowizja. Przed złożeniem cv chciałbym trochę wiedzieć.
Alicja 2017-05-19 09:04
@46 lat według Ciebie Inchcape Motor Polska zatrudnia tylko młode osoby. Co przez to rozumiesz? Dlaczego tak uważasz? Czy wydarzyła się jakaś sytuacja, na podstawie której wyciągnąłeś takie wnioski?
Po 40 stce 2017-05-19 22:25
Jakis czas temu firma szukała kasjerki, trzeba było napisać, ze maks do 30 lat i długie nogi, a nie doświadczenie.
sad 2017-05-19 22:27
maks 30 lat zapewne
Alicja 2017-05-22 10:36
@Po 40 stce, @sad czy w wymaganiach w ogłoszeniu było napisane, że firma poszukuje osób na stanowisko kasjerki, które nie skończyły 30 roku życia?
jonat 2017-06-07 13:47
nawet młodszych

WYMAGANIA:

wykształcenie minimum średnie mile widziane osoby do 26 roku życia,
Cyklista 2017-06-08 22:27
Mam pytanko, czy oferta pracy dla doradcy ds sprzedaży jest jeszcze aktualna? Słyszałem sporo dobrego o nich.
Wierzyciel 2017-06-22 22:56
Chętnie wypowiem się na temat zarobków. Informacja najbardziej wiarygodna bo od komornika. Mój dłużnik (sprzedaż części) zarabia Proszę Państwa minimalną krajową.... od dwóch lat. W związku z powyższym nie warto aplikować, szkoda czasu...
Wierzyciel 2017-06-22 22:57
Chętnie wypowiem się na temat zarobków. Informacja najbardziej wiarygodna bo od komornika. Mój dłużnik (sprzedaż części- Wrocław) zarabia Proszę Państwa minimalną krajową.... od dwóch lat. W związku z powyższym nie warto aplikować, szkoda czasu...
Cyklista 2017-06-24 22:28
Aplikuję na stanowisko sprzedawcy motocykli, czy tam zarobię?
tomek D. 2017-06-29 03:42
ponawiam pytanie jak wyglada praca recepcjonisty w salonie?
Ciekawy 2017-07-13 09:32
Taka cisza, nie ma zupełnie n owych wpisów. Jaka jest tego przyczyna? Może ktoś coś napisze o aktualnej sytuacji? Myślę, że jest dobrze w firmie i nikt nie pisze.
nevermind 2017-07-22 01:11
To ja się wypowiem. Pochwali może jeden na dziesięciu, skrytykuje co trzeci. Lubię Inchcape. Pracuję stosunkowo niedługo w Poznaniu. Zasady wynagradzania są jasne, nie ma niespodzianek, kasa jak w zegarku jest na koncie. Na pewno trzeba się trochę zaangażować, ale nie jest to praca ponad siły. Soboty pracujące są niekiedy wkurzajace, ale tego nikt nie ukrywał przed podpisaniem umowy. Z nadgodzinami bywa różnie, kwestia rozmow z przelozonymi.
Najlepszą stroną tej pracy są ludzie. To najlepszy zespół ever! W salonie jest świetna atmosfera. Krytykowany tutaj Pan Bartek z HR naprawdę odwalił kawał dobrej roboty w czasie rekrutacji. Jeśli atmosfera jest dla kogoś ważna, to naprawdę warto aplikować. Tyle ode mnie na dzis.
Baśka 2017-07-24 12:29
Mogę podpisać się pod opinią, ponieważ jestem mega zadowolona. Miałam szczęście, że udało mi się dostać tu do pracy. Osoby niezadowolone mogą zmienić firmę.
Alicja 2017-08-08 09:51
@Baśka rozumiem, że Ty również dobrze oceniasz Inchcape Motor Polska jako pracodawcę. Chętnie też dowiemy się więcej o mocnych stronach pracy w firmie oraz o tym jak wygląda Twój typowy dzień pracy.
Zostaw swoją opinię o Inchcape Motor Polska - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Inchcape Motor Polska