Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Panasonic

Pracowałeś w firmie Panasonic i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Byly pracownik - 2010-01-28 09:46:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowalem tam w latach 1998-2001. Generalnie bylo tak - koszmarna stala czesc zalogi [pochodzaca glownie z upadlej polanii] ktora nie posiadala zadnych umiejetnosci i wyksztalcenia. Potrafili tylko kablowac, sciemniac i w przypadku "miszczow" regulaminowo jak w armii sypac naganami i upomnieniami bo stalo sie za blisko linii, bo o pol minuty ktos sie spoznil z przerwy itp. Kazdy kto mial stala umowe o prace byl dla kierownictwa kims lepszym, nie liczylo sie to, ze na ogol mieli skonczana zawodowka obuwnicza i nie potrafili nic robic.
Kadra kierownicza to typowe gestapo pochodzace z polanii i polanexu.
Jedyne plusy to w miare dobre wynagrodzenia [jak na tamten okres] i pracownicy najnizszego szczebla [ok 70% zalogi] - chociaz zastraszeni i z umowami terminowymi to mozna bylo z nimi pogadac i nie kablowali.
zdjecie uzytkownika
bolek - 2010-01-29 18:42:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam mam nadzieję że pracownicy bateryjek z Gniezna wreszcie się obudzą i opiszą na tym forum jak pracuje się w [usunięte przez administratora] pracy.Tak tak kiepskie zarobki ( usunięte przez administratora )a rękę po kilkunastu latach pracy, przeważnie brak mozliwości awansu,itd.Napewno jest w fabryce grupa ludzi którzy zarabiają lepsze pieniądze ale szary pracownik nie jest tu szanowany ,mechanik brygadzista mistrz owszem zarabiają nieżle.Na jednym z działów pracował taki majster o nazwisku ( usunięte przez administratora )to był ( usunięte przez administratora )
zdjecie uzytkownika
abc - 2010-02-02 15:37:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
bolek - 2010-01-29 18:42:05Witam mam nadzieję że pracownicy bateryjek z Gniezna wreszcie się obudzą i opiszą na tym forum jak pracuje się w obozach pracy.Tak tak kiepskie zarobki ( usunięte przez administratora ) na rękę po kilkunastu latach pracy, przeważnie brak mozliwości awansu,itd.Napewno jest w fabryce grupa ludzi którzy zarabiają lepsze pieniądze ale szary pracownik nie jest tu szanowany ,mechanik brygadzista mistrz owszem zarabiają nieżle.Na jednym z działów pracował taki majster o nazwisku ( usunięte przez administratora ) to był psychopata( usunięte przez administratora )Dokladnie( usunięte przez administratora ) Nigdzie poza gnieznienskim Panasonic'iem nie widzielam zeby ludzi ustawiano przed rozpoczeciem zmiany na bacznosc w rzedzie jak w( usunięte przez administratora ). Japonczycy byli OK ale nasza kadra [moze z wyjatkiem dwoch kierownikow] wprowadzila reguly wzorowane na filmach o Gestapo badz SS - jak kto woli. Korzystali z tego, ze wiekszosc pracownikow stanowili mlodzi ludzie z agencji pracy tymczasowej lub osoby z umowami terminowymi - brak pracy a zyc trzeba wiec robilismy co kazali. Wiekszosc osob mialo rodziny lub studiowali - zalezalo nam na kazdych pieniadzach. Metody kablowania jakie stosowaly niektore osoby byly bezczelne i perfidne. Dochodzilo nawet do tego, ze ktos cos ( usunięte przez administratora ) bezczelnie kablowal "mlodego" co spotykalo sie z ogromna radoscia mistrza. Zdarzalo sie, ze "elita" linii sciemniala, udawali awarie itp a jak "miszcz" sie pytal dlaczego nie wykonano planu to byla wina "tych nowych". Mobbing to zbyt delikatne okreslenie. Zabraniali nawet stania w drzwiach od szatni w upalne dni kiedy na dusznej hali nie bylo czym oddychac... To byl zaklad tresury ludzi - wolalbym robic na budowie niz tam wrocic.
zdjecie uzytkownika
gość - 2010-03-03 22:18:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ponoć w czerwcu mają ruszyć zwolnienia. Słyszeliście coś na ten temat? Nie wiem czy już szukać innej roboty.
zdjecie uzytkownika
Elf - 2010-03-05 23:50:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co wy frustraci tutaj piszecie ? Trzeba było sie uczyć !!!!!!! Pracowaliście gdzieś indziej ? NIe ma mnie w firmie juz kilka lat. Z własnego wyboru odszedłem i teraz juz wiem że trawa za płotem tylko wydaje się być bardziej zielona!!!!! Każdy ma wolny wybór. Możecie pracować za najniższe u wuja stasia a resztę dostawać w kopercie pod stołem. Nie wiem co jest bardziej upokarzające branie lewej kasy czy w gruncie rzeczy bardziej rozśmieszające niż [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zachowania niektórych MISZCZÓW Panasonica! Jeżeli ludzie odchodzili to tylko z przyczyn ekonomicznych ! Na palcach jednej ręki policzyć przypadki( usunięte przez administratora )dyscyplinarnego. Aż żal że wielu darmozjadów w firmie trzymano! Ci co odeszli w zwolnieniach grupowych i narzekają niech popytają w Gnieźnie gdzie płacili takie odprawy jak bateryjkach! Nie chce mi się was czytać ( usunięte przez administratora )
zdjecie uzytkownika
GOŚĆ - 2010-03-10 09:39:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hehe pracowałam tam przez agencje pracy tymczasowej. I powiem, że co do osób pracujących tam na umowie, to tylko kilka było konfliktowych. Praca była ok i chętnie bym tam wróciła. Brygadziści itd to osoby z którymi można się dogadać bez problemu. Minusy to tygodniowe umowy o pracę tymczasową. Chcecie ponażekać na jakiś zakład pracy? Polecam McDonald's - to jest gestapo :D
zdjecie uzytkownika
GOSTEK - 2011-05-05 17:54:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
TAK MASZ RACJE A ZWLASZCZA JEDEN CO MA DWA DZIALY NIE SZANUJE LUDZI I MA SWOJ SWIAT
zdjecie uzytkownika
automatyk - 2012-01-13 16:22:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak wygląda tam praca działu technicznego?
zdjecie uzytkownika
gość 3 - 2012-03-09 14:35:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jestem ciekaw czy piszemy o tym samym \"leśnym stworzeniu\" które naprawde ma swój świat a poza tym myśli że tylko on ma racje i wie wszystko najlepiej, tylko zapomniał jak wół jak cielęciem był spomaszu
zdjecie uzytkownika
gość 4 - 2012-03-12 12:16:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jedno trzeba oddać że praca w baeriach nie jest zła ,wręcz powiedział bym bardzo dobra ale jest też druga strona [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] lu- przełorzeni-a niektórzy z nich to straszne kmioty-zwłaszcza mistrzuni [usunięte przez administratora] jak nazywają go jego przy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] asy
zdjecie uzytkownika
nikt - 2012-11-25 13:48:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
szkoda gadać brak poszanowania dla pracownika,liczy się tylko wynik kosztem ludzi
zdjecie uzytkownika
gosc - 2013-01-20 11:57:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
uciekajcie z tej firmy
zdjecie uzytkownika
nowy? - 2013-02-14 13:43:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
sorki, ale przy tym bezrobociu jestem zdesperowany aby sprubować, czy podpowie mi ktoś jak tam rekrutują , gdzie złozyc podanie, bardzo prosze.
zdjecie uzytkownika
azja - 2013-03-05 20:07:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak zle nie ma na nockach spicie z zwlaszcza brygadzisci
zdjecie uzytkownika
gienio - 2013-05-07 20:30:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
gosc co masz dokładnie na myśli pisząc uciekajcie z tej firmy? Możesz napisać coś więcej na ten temat oraz na temat tego jak się pracuje w Panasonic? Ile mogę miesięcznie sobie tam spokojnie zarobić? A jak tam jest z umową i socjalem? Dają wogóle umowę o pracę? No i czy dla najlepszych pracowników są jakieś premie, dodatki, awans?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-06-07 13:33:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
A ja szukam informacji na temat pracy w Panasonic. Pracowałem wcześniej w innej firmy z tej samej branży i szukam nowej pracy. Piszecie żeby uciekać z tej firmy. A możecie napisać ile się zarabia średnio?
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2013-07-20 01:15:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ile dają pieniędzy?
zdjecie uzytkownika
norbi - 2014-03-10 23:02:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja przeczytałem te komentarze powyżej o Panasonic, to dziwi mnie jak tak wielka i znana firma może czasem miec takie opinie. Nieprawdopodobne.
zdjecie uzytkownika
zamiks - 2014-03-20 21:49:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na ich oficjalnej stronie mają całą masę ofert pracy, poszukują do wielu krajów, na przykład Turcja, Francja czy Niemcy!!!
zdjecie uzytkownika
yago - 2014-04-07 23:56:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale poszukują do jakichś konkretnych robót czy tylko na stanowiska typowe dla pracowników fizycznych, aby tylko potyrać?
zdjecie uzytkownika
bolo - 2014-05-28 00:32:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@yago, wiesz Panasonic to dośc duża i znana firma, szukaja zazwyczaj do pracy przy liniach produkcyjnych, czasem jakis magazyn.
zdjecie uzytkownika
bolo - 2014-06-23 21:54:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kiedy ostatnim razem pojawiły się jakies nowe osoby, bo na stronie career.panasonic.eu jest sporo ofert pracy do Niemiec, ale do Polski brak.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Panasonic
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x
Konkurs fryzjerski