logo Panasonic

Panasonic

Gniezno

Opinie o Panasonic

Byly pracownik 2010-01-28 09:46:31
Pracowalem tam w latach 1998-2001. Generalnie bylo tak - koszmarna stala czesc zalogi [pochodzaca glownie z upadlej polanii] ktora nie posiadala zadnych umiejetnosci i wyksztalcenia. Potrafili tylko kablowac, sciemniac i w przypadku "miszczow" regulaminowo jak w armii sypac naganami i upomnieniami bo stalo sie za blisko linii, bo o pol minuty ktos sie spoznil z przerwy itp. Kazdy kto mial stala umowe o prace byl dla kierownictwa kims lepszym, nie liczylo sie to, ze na ogol mieli skonczana zawodowka obuwnicza i nie potrafili nic robic.
Kadra kierownicza to typowe gestapo pochodzace z polanii i polanexu.
Jedyne plusy to w miare dobre wynagrodzenia [jak na tamten okres] i pracownicy najnizszego szczebla [ok 70% zalogi] - chociaz zastraszeni i z umowami terminowymi to mozna bylo z nimi pogadac i nie kablowali.
1
bolek 2010-01-29 18:42:05
Witam mam nadzieję że pracownicy bateryjek z Gniezna wreszcie się obudzą i opiszą na tym forum jak pracuje się w [usunięte przez administratora] pracy.Tak tak kiepskie zarobki ( usunięte przez administratora )a rękę po kilkunastu latach pracy, przeważnie brak mozliwości awansu,itd.Napewno jest w fabryce grupa ludzi którzy zarabiają lepsze pieniądze ale szary pracownik nie jest tu szanowany ,mechanik brygadzista mistrz owszem zarabiają nieżle.Na jednym z działów pracował taki majster o nazwisku ( usunięte przez administratora )to był ( usunięte przez administratora )
1
abc 2010-02-02 15:37:55
bolek - 2010-01-29 18:42:05Witam mam nadzieję że pracownicy bateryjek z Gniezna wreszcie się obudzą i opiszą na tym forum jak pracuje się w obozach pracy.Tak tak kiepskie zarobki ( usunięte przez administratora ) na rękę po kilkunastu latach pracy, przeważnie brak mozliwości awansu,itd.Napewno jest w fabryce grupa ludzi którzy zarabiają lepsze pieniądze ale szary pracownik nie jest tu szanowany ,mechanik brygadzista mistrz owszem zarabiają nieżle.Na jednym z działów pracował taki majster o nazwisku ( usunięte przez administratora ) to był psychopata( usunięte przez administratora )Dokladnie( usunięte przez administratora ) Nigdzie poza gnieznienskim Panasonic'iem nie widzielam zeby ludzi ustawiano przed rozpoczeciem zmiany na bacznosc w rzedzie jak w( usunięte przez administratora ). Japonczycy byli OK ale nasza kadra [moze z wyjatkiem dwoch kierownikow] wprowadzila reguly wzorowane na filmach o Gestapo badz SS - jak kto woli. Korzystali z tego, ze wiekszosc pracownikow stanowili mlodzi ludzie z agencji pracy tymczasowej lub osoby z umowami terminowymi - brak pracy a zyc trzeba wiec robilismy co kazali. Wiekszosc osob mialo rodziny lub studiowali - zalezalo nam na kazdych pieniadzach. Metody kablowania jakie stosowaly niektore osoby byly bezczelne i perfidne. Dochodzilo nawet do tego, ze ktos cos ( usunięte przez administratora ) bezczelnie kablowal "mlodego" co spotykalo sie z ogromna radoscia mistrza. Zdarzalo sie, ze "elita" linii sciemniala, udawali awarie itp a jak "miszcz" sie pytal dlaczego nie wykonano planu to byla wina "tych nowych". Mobbing to zbyt delikatne okreslenie. Zabraniali nawet stania w drzwiach od szatni w upalne dni kiedy na dusznej hali nie bylo czym oddychac... To byl zaklad tresury ludzi - wolalbym robic na budowie niz tam wrocic.
2
gość 2010-03-03 22:18:03
Ponoć w czerwcu mają ruszyć zwolnienia. Słyszeliście coś na ten temat? Nie wiem czy już szukać innej roboty.
Elf 2010-03-05 23:50:12
Co wy frustraci tutaj piszecie ? Trzeba było sie uczyć !!!!!!! Pracowaliście gdzieś indziej ? NIe ma mnie w firmie juz kilka lat. Z własnego wyboru odszedłem i teraz juz wiem że trawa za płotem tylko wydaje się być bardziej zielona!!!!! Każdy ma wolny wybór. Możecie pracować za najniższe u wuja stasia a resztę dostawać w kopercie pod stołem. Nie wiem co jest bardziej upokarzające branie lewej kasy czy w gruncie rzeczy bardziej rozśmieszające niż [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zachowania niektórych MISZCZÓW Panasonica! Jeżeli ludzie odchodzili to tylko z przyczyn ekonomicznych ! Na palcach jednej ręki policzyć przypadki( usunięte przez administratora )dyscyplinarnego. Aż żal że wielu darmozjadów w firmie trzymano! Ci co odeszli w zwolnieniach grupowych i narzekają niech popytają w Gnieźnie gdzie płacili takie odprawy jak bateryjkach! Nie chce mi się was czytać ( usunięte przez administratora )
1
GOŚĆ 2010-03-10 09:39:54
Hehe pracowałam tam przez agencje pracy tymczasowej. I powiem, że co do osób pracujących tam na umowie, to tylko kilka było konfliktowych. Praca była ok i chętnie bym tam wróciła. Brygadziści itd to osoby z którymi można się dogadać bez problemu. Minusy to tygodniowe umowy o pracę tymczasową. Chcecie ponażekać na jakiś zakład pracy? Polecam McDonald's - to jest gestapo :D
GOSTEK 2011-05-05 17:54:48
TAK MASZ RACJE A ZWLASZCZA JEDEN CO MA DWA DZIALY NIE SZANUJE LUDZI I MA SWOJ SWIAT
1
automatyk 2012-01-13 16:22:25
Jak wygląda tam praca działu technicznego?
1
gość 3 2012-03-09 14:35:32
jestem ciekaw czy piszemy o tym samym \"leśnym stworzeniu\" które naprawde ma swój świat a poza tym myśli że tylko on ma racje i wie wszystko najlepiej, tylko zapomniał jak wół jak cielęciem był spomaszu
1
gość 4 2012-03-12 12:16:52
Jedno trzeba oddać że praca w baeriach nie jest zła ,wręcz powiedział bym bardzo dobra ale jest też druga strona [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] lu- przełorzeni-a niektórzy z nich to straszne kmioty-zwłaszcza mistrzuni [usunięte przez administratora] jak nazywają go jego przy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] asy
1
nikt 2012-11-25 13:48:52
szkoda gadać brak poszanowania dla pracownika,liczy się tylko wynik kosztem ludzi
2
gosc 2013-01-20 11:57:16
uciekajcie z tej firmy
1
nowy? 2013-02-14 13:43:29
sorki, ale przy tym bezrobociu jestem zdesperowany aby sprubować, czy podpowie mi ktoś jak tam rekrutują , gdzie złozyc podanie, bardzo prosze.
azja 2013-03-05 20:07:14
tak zle nie ma na nockach spicie z zwlaszcza brygadzisci
1
Anonim 2013-07-20 01:15:06
Ile dają pieniędzy?
4
norbi 2014-03-10 23:02:35
Ja przeczytałem te komentarze powyżej o Panasonic, to dziwi mnie jak tak wielka i znana firma może czasem miec takie opinie. Nieprawdopodobne.
1
zamiks 2014-03-20 21:49:30
na ich oficjalnej stronie mają całą masę ofert pracy, poszukują do wielu krajów, na przykład Turcja, Francja czy Niemcy!!!
yago 2014-04-07 23:56:06
ale poszukują do jakichś konkretnych robót czy tylko na stanowiska typowe dla pracowników fizycznych, aby tylko potyrać?
1
bolo 2014-05-28 00:32:46
@yago, wiesz Panasonic to dośc duża i znana firma, szukaja zazwyczaj do pracy przy liniach produkcyjnych, czasem jakis magazyn.
1
bolo 2014-06-23 21:54:38
Kiedy ostatnim razem pojawiły się jakies nowe osoby, bo na stronie career.panasonic.eu jest sporo ofert pracy do Niemiec, ale do Polski brak.
Lala 2014-11-12 10:31:12
A to jest trochę dziwne, chyba, że są to inne oferty niż na produkcję. Z logicznego punktu widzenia bardziej opłaca im się przenieść produkcję do tańszego kraju by móc płacić mniej za pracę pracownikom. Polacy idealnie się nadają do tego typu wykorzystywania, ale nikt nie potrafi sam o swoje zadbać...
1
tricks 2015-01-11 15:41:58
niektórym rzeczywiście opłaca się bardziej przenosić produkcje do tańszych państw, ale Niemcy są na tyle dobrze rozwinięte , że wiele firm spokojnie daje radę produkować również w swoim kraju. Dla Polaków do nawet lepiej bo tam przynajmniej gdy wyjeżdżają to zarabiają sobie w euro a nie złotówkach .
igor 2015-01-25 22:30:32
Panasonic to bardzo znana firma, a zarazem marka, ale ciekawi mnie jak tutaj jest z pracą. Bo wszystkie opinie jakie są w Internecie pochodza w sumie od klientów, dopiero tutaj jest cokolwiek, ale niewiele. Możecie napisać czy zapewniają pracownikom jakiś fajny system motywacyjny, czy socjalny? Pozdrawiam.
jacek 2015-02-03 11:27:40
ludzie glupoty piszecie...Kazdy chcialby zarobic 2000zl...za co? za scieme.Pracowalem tam ponad 10lat.i widzialem jacy ludzie tam pracowali...Dzis jestem juz pare lat za granica i milo wspominam prace w PANASONICU...
Szymek 2015-02-15 15:03:50
Ile zarabia się w Panasonicu na produkcji?
6
malamyszka 2015-03-19 15:11:27
Czy na ta firmowany imprezę która ma odbyć się w sobotę mozna zabrac osoba towarzyszaca?
słońce 2015-03-31 08:55:34
Czy ktoś zna byłego kadrowca (usunięte przez administratora) ?
hugo 2015-06-22 05:56:26
Witam kolego masz może jakiś adres email bądź podpowiesz jak złożyć tam cv z góry dzieki
Slawek1142 2015-11-03 14:50:45
Najbižszy Panasonic przy Polsce jest w Starej Lubovny na slowacji,tuž przy granicy z Polska,to Beskidy,a granica to Piwniczna Zdroj/Mnišek nad Popradom,praca fajna,na poczatek jako robotnica lub robotnik dostaniecie 3.20 eur na godzine natto,na drugiej umowie 3.50,trzecia 3.80 i jest to juž umowa na czas nieokreslony,ja tam pracowalem,ktos jak lubi zaklad zamkniety to sie tam znajdzie,socjal super,pieniadze na czas kazdego 10 tego o 8.00 pieniadze sa na koncie,jak w zegarku szwajcarskim,nikt was tam nie oržnie jak u nas,w Polsce dadza wam 8 zl a w porywach 10 i to z wielka Łaska,zkladac podania lub tam dzwonic,pozdrawiam.
Wacek 2015-11-05 21:24:30
Ile zarobi doswiadczony Automatyk w Panasoniku?
1
operator 2015-11-18 17:13:11
witam,czy potrzebują do pacy np(operator maszyny)i jak się wahają zarobki?poproszę o konkrety,dziękuję
gzik 2016-01-26 21:01:40
hej czy orientuje sie ktos z was czy w bateriach przyjmuja do pracy?
natalia 2016-02-09 08:49:19
Moge prosic o nr tel do tego zakladu przy bateriach w gnieznie
PP 2016-05-08 01:39:23
Nie polecam zwłaszcza pracy jako operator, a tymbardziej jak trafi się na p Tomka (starszy dziad) strasznie wredny, może i coś wie o tych maszynach ale nie dobrze się z nim pracuje, brygadzista też bez szału zwłaszcza dla młodych, zarobki przeciętne ( umowy robione tak że wpisane co innego, a robisz co innego bo "oddelegowanie na inny dział") jedyny plus to nadgodziny w miarę płatne. Ogólnie szału nie ma, można znaleźć lepszą pracę.
5
PPpp 2016-05-08 01:40:20
Nie polecam zwłaszcza pracy jako operator, a tymbardziej jak trafi się na p Tomka (starszy dziad) strasznie wredny, może i coś wie o tych maszynach ale nie dobrze się z nim pracuje, brygadzista też bez szału zwłaszcza dla młodych, zarobki przeciętne ( umowy robione tak że wpisane co innego, a robisz co innego bo "oddelegowanie na inny dział") jedyny plus to nadgodziny w miarę płatne. Ogólnie szału nie ma, można znaleźć lepszą pracę.
6
ja 2016-09-01 22:30:57
nie polecam operatorzy tylko czekają żeby wydupcyć jakąś laske z linii produkcyjnej zwłaszcza taki waldek stary dziad operator lubi biegać za młodymi laskami ciekawe co jego stara na to
9
Karol 2016-10-18 14:34:59
Ma ktoś w Gnieźnie jakieś ciekawsze chody ? :D wysyłam już któryś raz na operatora maszyn, wiem, że powiększali produkcje, dokładali 3 zmiane a teraz brygadówkę, więc ludzi potrzebują, ale niestety zero odezwu ;(
Roj 2016-10-18 15:06:58
No jeśli chodzi o Panasonica to pracować chciałby chyba każdy, jest ogłoszenie teraz Regionalny Promotor A2W w Dziale Heating & Cooling Solutionspolecam
qwerty 2016-11-22 18:55:15
Złożyłem tam papiery na operatora maszyn. Zaproponowali mi 2200 brutto, czyli na rękę 1600, a jak będę grzeczny to nawet 200 zł premii dołożą. Po trzech miesiącach, jeśli się sprawdzę, będę miał 1850 na rękę plus premia. Niestety się nie sprawdzę, bo to naprawdę jałmużna nie wypłata. Nie wychodzi nawet 10 zł na godzinę.
2
Anty 2016-11-22 23:31:41
Jeżeli dostaniesz jeszcze na umowie stanowisko na jakim pracujesz, bo lubią robić tak, że w papierach wpisane stanowisko : pakowacz, a po podpisaniu umowy oddelegowany zaraz na inne stanowisko (wypłata nie wzrasta), nie przyjazna atmosfera (zależy od zmiany jeszcze)
ala 2016-11-23 11:09:41
ile można zarobić przez agencję dozur i czy płacą w terminie
Zostaw swoją opinię o Panasonic - Gniezno
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Panasonic