brak logo

Prima Power Central Europe

Warszawa

Opinie o Prima Power Central Europe

Gość 2014-07-30 21:20:40
Czy to ogólna opinia o firmie, czy o konkretnym dziale / stanowisku???
debee 2014-08-21 19:44:19
czy chodzi o pana Żaka?
3
nowy 2014-09-09 22:40:05
Witam,
niedawno widziałem opinie nt. powyższej firmy, które ktoś z jakiegoś powodu usunął.
Nasuwa się pytanie jaki był powód skasowania opinii?? Czy może komuś były przysłowiową zadrą w oku czy może personalnie uderzały w osoby na tzw. "stanowiskach" kierowniczych?
Zadzwonił do mnie Head Hunter z firmy rekrutującej z ofertą pracy na Inżyniera Serwisu w tej firmie, czy jest ktoś kto może podać opinie nt tej firmy?
Czy zawracać sobie nią głowę czy może dać spokój i szukać czegoś na stałe?

Ciekaw jestem motywu usunięcia poprzednich opinii, gdyż portal, wg swoich celów, powinien służyć do wyrażania opinii nt przyszłych pracodawców, zarówno pozytywnych jak i negatywnych.
Pozdrawiam
Nowy
1
Markus 2014-09-12 10:05:29
Witam Nowy,
jeśli chcesz pracować jak w Chinach, tzn. czas pracy (48 h/tydz) i dostawać słabą podstawę z obietnicami premii (bo ich niestety nie zobaczysz, gdyż zależy to od humoru ludzi decyzyjnych a nie tego jak wykonujesz swoją pracę), z podróżami po całej Polsce (np. dziś jesteś w Rzeszowie i robisz przegląd maszyny - zazwyczaj 4 do 5 dni, a za 2 dni masz zaplanowaną interwencję w Szczecinie, bo "części dotarły do klienta i musisz tam być" - i to nie jest sporadyczny przypadek tylko jeden z wielu) to będziesz przyjęty z otwartymi ramionami, lecz serdeczność General Menager'a (R.P) i Service Coordinator'a (P.Ż) skończą się w dniu podpisania przez Ciebie umowy, najlepiej lojalnościowej, że jakbyś chciał się zwolnić z jakichkolwiek powodów (przed wygaśnięciem powyższej umowy) to musisz zwrócić poniesione koszty szkoleń itp.

Do tego handlowiec (J.Ch), na polecenie, lub i bez, Gen. Menag. węszy i szuka haka na ciebie u klientów by tylko donieść G.M. w momencie gdy sprzedaż mu "siada" - od tego jest Service Coord. (P.Ż) by poznać opinię klienta o jego satysfakcji z przebiegu interwencji, a nie jakiś [niecenzuralne słowo] kret (czytaj J.Ch.).
Podsumowując, ciężka praca za marne pieniądze i jeszcze szukają dziury w całym byś nie dostał premii = satysfakcja R.P. gwarantowana.

Poza tym rzesza "plecaków" (czytaj znajomych) Gen. Menag. (R.P.) na kierowniczych stanowiskach (z dużo lepszym uposażeniem i niepotrzebnymi im narzędziami), którzy nie robią nic.
Przykre ale prawdziwe.

Zastanów się 2 razy zanim się zdecydujesz.
nowy1 2014-09-23 17:15:22
Witam, czy możesz przybliżyć jak te opinie, które zostały usunięte wyglądały. Bardzo mi zależy na szybkiej i szczegółowej opinii.
... 2014-09-25 19:53:38
Z tego co pamiętam to praca rozliczana w systemie 48 godzinnym/tydzień, płaca podstawowa słaba + premia (jeśli przekroczysz 48 godzin pracy w tygodniu), auto z gps'em (do użytku prywatnego również, lecz gdy pojedziesz gdzies w weekend, poza swoje miejsce zamieszkania, to niby nic się nie stanie ale będzie brane podczas przyznawania premii.
Premia uzalezniona od humoru General Menagera, czy dostaniesz czy nie nie zależy od Twojej pracowitości.
Także jeśli nic się nie zmieni to ciezka praca za marna place i brak możliwości rozwoju.
Smutne jak Polak Polakowi potrafi dokręcać śrubę by tylko Włochom zrobić "dobrze".
operato 2014-10-26 09:39:09
Serwis Prima Power w Polsce jest straszny. Jest kilka chlopakow w Polsce co robia lasery lepiej i taniej niz oni. Szefostwo Primy wkoncu musi sie nad soba zastanowic.

Pozdrawiam.
nowy 2014-10-31 11:34:33
Jezdzisz po calej Polsce od poniedzialku do piatku. Samochod z GPS' em tak ze jestes monitorowany.
Pamietaj, ze jesli myslisz tam aplikowac to jaka pensje uzgodnisz za taka bedziesz pracowal, choc ciezko utargowac dobre wynagrodzenie podstawowe, i nie zobaczysz podwyzki przez baaaaardzo dlugi czas lub wcale.
nowy1 2014-11-05 22:45:43
Każdy kto pracował jako serwisant wie że podróżowanie po całym kraju (a nawet za granicę) to jest codzienność. Przebiegi rzędu 40tys 60tys to w tym zawodzie codzienność. Sam mam ponad 7 lat doświadczenia w tym temacie i wiem co mówię. Ale umówmy się większość serwisantów którzy już coś potrafią zarabia całkiem nieźle (powyżej 6000 netto). A ci którzy dopiero zaczynają no cóż znam przypadek gdzie gość dostał 2000 pln na rękę bez doświadczenia (dosłownie jest zielony). Inny który wcześniej pracował jako operator dostał 3500 netto a po 3 miesiącach 4000 netto. Zatem pretensje o to że trzeba dużo jeździć i że GPS jest w samochodzie to trochę pomyłka. To jest urok tej pracy i można to lubić lub nie.
trabka 2015-01-31 23:05:10
85 euro to na prawde sporo kasy jak za 10 godzin rpacy a wiem ze ja jestem w stanie tyle zarobic znaczy zprzepracowac w ciagu doby na spokojnie. po przeliczeniu wiecie ile to wychodzi... no masa pieniedzy chcialoby sie tyle zarabiac w polsce co. byloby cudownie ale coz ciekawe co teraz bedzie. pozdrawiam
uyt 2016-05-08 16:18:40
hej no wiaodmo @kazi ze na poczatku to zawsze ciezko ejst dopiero z czasem zdobywa sie dosiwadczenie i poitem zawsze mozna liczyc na jakas wieksza wyplace plus ewentualna premie do tego na przyklad :)
Zostaw swoją opinię o Prima Power Central Europe - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Prima Power Central Europe