brak logo

Bombardier S.A.

Katowice

Opinie o Bombardier S.A.

R_W 2013-08-27 09:27:33
karol - 2013-08-25 15:44:13

A czy ktoś może napisać coś konkretnie o tych zarobkach? Bo takie określenie to naprawdę nie mówią nic konkretnie
Zgadza się! Na mnie też rekrutacja wrażenia nie zrobiła jak tu się starałem, ale pracuję tu i też złego słowa powiedzieć na firme nie mogę.
4
:) 2013-09-06 09:22:49
karol - 2013-08-27 13:13:31

No to może chociaż niech ktoś jakiś przedział napisze albo coś. Przecież nikt was nie znajdzie jeśli napiszecie przedział
1500 - 20 000
Prosze przedział.
4
oleksy 2013-10-06 19:04:17
Pracowałem w tej firmie ładnych parę lat na produkcji więc mogę coś powiedzieć na temat firmy Bombardier.Układy układziki nędzne zarobki tworzy się miejsca pracy dla znajomków którzy na niczym się nie znają wymyślają sobie zajęcia,trudnią się rzeczami zbędnymi.Kadra kierownicza totalny brak kultury w stosunku do pracowników produkcji myślą sobie że mogą z ludzi robić co im się żywnie podoba.Mieszają zmieniają i biorą za to duże pieniążki.W firmie są organizacje związkowe na które nie można za bardzo liczyć.Panie Prezesie niech się Pan obudzi i zrobi z tym w końcu porządek bo tak dalej nie może być ale po co jak się na razie biznes kręci i dużą kasa na konto Pana wpływa.Ja nie polecam tego pracodawcy jeżeli szukacie pracy fizycznej.Pozdrawiam
nowy 2013-11-13 21:06:18
w inżynieringu około 3k - 3,2 k brutto, nie mniej niz 2600 brutto na poczatek, zalezy od doswiadczenia. Zdarzaja sie fajne wrzutki np. 3000zl na swieta + rozne dofinansowania typu do przedszkoli , zielone szkoly, wczasy pod grusza. Co roku w maju podwyzki 3-5 %.Z pensja zasadnicza moze nie ma szalu, ale jest sporo roznych bonusow. Ostatnio zatrudniaja na potege ( ostatni rok okolo 50 inzynierow). Sugestia jest taka - im wiecej wynegocjujesz na poczatku tym lepiej, bo przy kolejnych umowach jest gorzej. Osobiscie polecam (ZWUS) Bombardier Katowice - fajna atmosfera pracy.
6
ciekawe czy skasują 2013-12-10 02:07:17
Panowie inżynierowie szerokim łukiem omijać tą firmę. Jak złożyłem tam papiery
to w niespełna tydzień mój obecny szef dowiedział się o tym, że szukam gdzie indziej pracy.Miałem z tego powodu nieprzyjemności. Dopiero potem dowiedziałem się od jednego z pracowników, że pracuje tam pani ( usunięte przez administratora )która podzieliła się informacją o moich papierach z moją obecną firmą. Oczywiście pracy nie udało się zmienić. Ciekawe co za to dostała od mojego obecnego szefa.....
przyszly inzynier 2014-01-04 19:31:34
Czy przyjmują inżynierów po eksploatacji pojazdów szynowych prosto po studiach?
radish 2014-01-09 09:55:27
Do przyszly inzynier: jeśli znasz język angielski to wiem, że na początku roku będą poszukiwać takich osób.
3
z produkcji 2014-01-18 19:28:42
Tak. Jest tam jedna pani, której wydaje się że rządzi. A to specjalista który dzięki układzikom staje się w mig kierownikiem. Pracuje tylko od 2009roku w tym dwie przerwy na urlop macierzyński więc może z dwa lata z hakiem i jest to jej pierwsza praca w zawodzie. Nie ma żadnego doświadczenia w zarządzaniu ludźmi, nic nie robi tylko chodzi i gada z szefami. Wystarczylo zobaczyć co robiła na wyjezdzie z pracy by były jasne skąd awans?a może ojciec były wiceprezydent ustawił pannę tak że po 2latach pracy awans z asystentki na kierownika?
he he 2014-01-19 22:38:29
Tak. I zatrudnia kolejno znajomych. Już widać jak sama się tu dostała!tata pomógł?
szuam 2014-01-24 18:18:48
Czy wiadomo może czy nie potrzebują magazyniera w zwus katowice ?
aaa 2014-02-10 22:51:40
BEZNADZIEJNA FIRMA!!! Najgorsza w jakiej pracowałem.
master 2014-02-26 12:30:26
Pracuję w Bombardier od kilku lat. Jestem bardzo zadowolony z pracy w tej firmie. Pracownika szanuje się tutaj i inwestuje w niego. Pracowałem wcześniej w kilku firmach, ale Bombardier jest zdecydowanie najlepszym pracodawcą.
4
Kostka 2014-03-07 05:17:37
Muszę się z tym w 100% zgodzić. Pracuje w tej firmie od kilku lat i nie jestem sfrustrowany jeśli ktoś tak może pomyśleć(usunięte przez administratora)
4
tak jest 2014-03-13 09:28:49
Jak szukacie info o rekrutacji, to najlepiej uderzyć do takiej lali, co ją ojciec. Wepchnal na stanowisko, bo sama nie miała doświadczenia żadnego i teraz zatrudnia swoich kolesiów, chyba wiecie kto?
4
ja 2014-03-29 20:52:55
baba udaje kierownika a jest koordynatorem. ojciec polityk za komuny, to ustawił lale co jedynie kelnerka w usa była i tyle jej doświadczenia:-)
lala 2014-04-02 14:28:17
Nie wiem, a kto to taki?
go 2014-04-07 14:29:37
Nie wiem czemu wypisujesz takie rzeczy na forum. Domyślam się jedynie ze to z zazdrości. Cel tego portalu to opinia o pracodawcach, a nie pojedynczych jednostkach. Proponuję zatem, abyś pluł / pluła jadem na innym portalu. Ja z "tą osobą" pracuję i uważam że jest świetnym pracownikiem i sprawdzi się na kierowniczym stanowisku. A Ty w jakim dziale pracujesz?
miet 2014-04-26 07:59:54
Witam. Chciałbym się dowiedzieć jak wygląda praca na stanowisku elektromonter ?Jakie są szanse długotrwałej pracy ?
1
wrc 2014-04-28 12:37:24
Żadne. Praca tymczasowa do końca rok.
1
wdzięczny 2014-06-05 18:11:25
Witam.Widać dlatego tak długo szukają pracowników.A myślałem że to porządna firma.Nawet myślałem o odpowiedzi na ogłoszenie pracy na ich stronie.Teraz się mocno zastanowię.
1
Dawid 2014-06-17 22:46:43
Mam do was pytanie, 24.06 ide na rozmowe kwalifikacyjną na stanowisko elektromontera, możecie opisać jak wygląda praca na tym stanowisku i ogólnie ile się pracuje, jaki tam jest system oraz czy weekendy wypadają wolne.
pracoholik 2014-06-18 09:20:28
Zależy na który wydział trafisz. Weekendy są wolne, ale zdarzają się nadgodziny. warunki pracy bardzo dobre na wszystkich wydziałach. Teraz musisz wiedzieć gdzie trafisz, bo albo będizesz miał pracę bardzo precyzyjną siedzącą, albo bardziej fizyczną włacznie z dźwiganiem cieżarów. Ale nie ma źle. Zaczynam mieć jedynie obawy czy aktualne kierownictwo i inne pokrewne działy jak jakość, logistyka czy bhp to ogarną. Bo jest szał na zatrudnianie, a oni zostają bez zmian i zaczynam widzieć niedociągnięcia... Ale to już inny temat.
1
pracoholik 2014-06-21 09:46:53
Można trafić dobrze albo gorzej. Źle nie ma. Płaca jest uczciwa za nadgodziny.
pracohlik 2014-06-22 14:42:50
Wtedy wypada z obiegu.
Bomb 2014-07-06 11:22:33
A jak to jest z godzinami pracy? Czy da się to np. pogodzić ze studiami dziennymi ( mała ilość zajęć) ? Np na kontroli jakości ? bo teraz mają taką ofertę
xxx 2014-07-13 21:47:46
Wszystko się da pogodzić niektórzy mają rodzinę, studia itd i sobie radzą, system pracy jest dwuzmianowy przeważnie, ale to najlepiej się przejść i porozmawiać, ewentualnie porozmawiać z pracownikami agencji tymczasowej (akcjaJob) :)
Clarksson 2014-07-30 12:25:19
Moja opinia podobna do wielu tutaj. Glownie chodzi o niekompetentną kadre kierownicza która potrafi sporo namieszać i niezle dezorganizuje prace (rzeczywiście jakby glownie o to im chodzilo). Poza tym zarobki jeśli chodzi o kadre inzynierska tez na pewno do krajowej czolowki nie naleza, moglyby być nieco lepsze, znam firmy w który ludzie o podobnych kwalifikacjach i stazu do moich zarabiają jednak nieco lepiej. Atmosfera jak w większości innych firm, ani dobra ani zla, w miare poprawna.
1
Spawacz 2014-09-18 23:36:50
Witam mam uprawnienia podstawowe oraz ponad podstawowe i bardzo chętnie bym się zatrudnił lecz nie mam żadnych danych kontaktowych z firmą ani namiarów na firmę np. adres siedziby we Wrocławiu lub adres e mail lub nr tel kom Prosiłbym o wysłanie mi na adres e mail: wojciech.turchon@wp.pl jakiś namiarów z góry dziękuje
ślusarz 2014-09-24 20:03:54
Witam, chciałbym się zorientować jakie są zarobki ślusarza poprzez firmę Bombardier, nie przez jakiegoś pośrednika
Pracownik 2014-10-08 17:25:19
Zatrudniają przez agencje pracy (Akcja Job) i bez wyjątków.
franek 2014-10-26 19:17:10
Jak nazwa wskazuje produkujemy bomby. W Łodzi idą na export do Rosji a z Katowic do Korei Południowej. Siła robocza się przyda.
2
hexaq 2014-11-08 10:20:25
Bombardier w czeskiej lipie to raczej praca nie dla wszystkich. Głównie dla spawaczy i to ogarow wps.Jeżeli chodzi o place to zależy gdzie trafisz.Są działy gdzie pracujesz po 12 h przez 7 dni i zarobisz 6k ,są działy gdzie dostaniesz czystą wypłatę jakieś 3,7. Przerwy sniadaniowe 30 min są nie płatne także więc pracujesz 7h30 min. Restrykcje jaka tam panuje to jakaś paranoja.Jeżeli posiadasz papiery spawacza to i tak one mało znaczą, będziesz musiał zdać próbki a jest ich 15 mimo że nie będziesz czy będziesz miał takie pozycje wypisane w swoim certyfikacji.PRÓBKA SA PODDAWANE RTg, makro, radiologia,łamanie.Szkoła tam jest tak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ze idzie się załamać, ale to nic jak trafisz na produkcję tam dopiero się zacznie.Dlatego komentarze typu ze jest tam [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to reklama napisana przez agencję JOB AGENY NVJ-EU po to aby werbowac ludzi do tej dziury.Dodam że aby zarobić 6k trzeba zap... 250h.Jednym słowem kutana z pomyjami. Nie polecam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ILI^l
l
1
:)(: 2014-12-20 17:50:57
Praca tylko i wyłącznie przez Agencję. W ten sposób pozbawiają Cię jakich kolwiek bonusów i praktycznie nie masz prawa głosu. Można napisać że jesteś tylko numerkiem. Pracuję na takich właśnie warunkach i mogę tylko napisać że to moja ostatnia umowa z tą Firmą. Praktykuje się t/z. spychologię na szeroką skalę,jesteś zagoniony jak szczur a praca wcale do najlżejszych fizycznie nie należy. Kasa śmieszna jak na taka pracę,nawet nie 2tyś. Ogólnie nie polecam ale co zrobić gdy w tym kraju już nie ma innego zajęcia
1
Harry 2015-01-02 19:36:24
Bo sie (usunięte przez administratora) zgodziliscie 25 lat temu na ten cały mega-syf !!!! To wasza zwyklych ludzi wina, ze poparliscie ćwiercmózga ze stoczni gdanskiej, ktorego wykreowały amerykanskie służby specjalne do spółki z miejscową esbecją. Uwierzyliscie w wielką mistyfikacje stworzoną przez służby specjalne z etosem ze styropianu na czele to teraz k****a macie XIX wieczny kapitalizm !!! Nie musicie przynajmniej czytac ksiazki jednego z naszych nielicznych noblistów ani ogladac filmu Ziemia Obiecana zeby wiedziec jak wygladal taki kapitalizm, przezywacie go ludzie na własnej skórze !!!! I dlatego bardzo mi Was szkoda !!!
2
popi 2015-01-14 23:26:16
Wszyscy tu piszą bzdury Bombardier katowice produkuje części elektroniki przytorowej przejazdowej napędy kolejowe fakt praca poprzez akcje job ale jak trafi się dobry pracownik to po 3 miesiacach dostanie umowę
firmowe czyli bombardiera placa może nie taka super ale pod firmą jest pełen pakiet socialne premie majstra swiateczne bony itp.praca zalezy jak się trafi jaki dział atmosfera też uważam że super i jestem z pracy zadowolony w poprzednich firmach nigdzie nie było tak dobrze a troszkę i było bo i troszkę stażu mam a w bombardierze pracuje rok i jest super.Pozdrawiam
marcada 2015-03-16 16:02:17
W jakim systemie jest to praca? na 2-3 zmiany czy na jedną? jakich zarobków można się spodziewać na początek?
kasia 2015-03-22 17:25:36
bezposrednio sie nie dostaniesz, przewaznie jest tak ze jestes przez agencje na jkis czas zatrudnionym i po trzykrotnym przedluzeniu umowy przez angencje, bombardzier moze wziac cie bezposrednio pod twoje skrzydla, o ile im sie spodobasz
Krtek 2015-04-25 20:43:02
Pracowalem w Bombardierze przez kilka lat i napatrzylem sie na uklady ukladziki, ktore sa wszedzie, jak tez kumoterstwo i nepotyzm ktore tez sa wszedzie. Ale zastanawia mnie to, ze zwalnia sie ludzi ktorzy naprawde moga cos dac tej firmie natomiast nieustannie przyjmuje sie dziwnych pociotkow, dyletantow, ludzi ktorzy naprawde nic albo bardzo niewiele umieją. Ktos ich przeciez zatrudnia daje im prace, etat, pensje, premie itd. itp. Pytanie tylko KTO ??!!
Janosik 2015-04-25 20:57:21
Do Bombardiera za moich czasow przyjmowalo sie ludzi, ktorych jedyna rekomendacja bylo to, ze byli.....w Stanach. To zalosne ale i smieszne zarazem bo nikt nawet nie sprawdzil bo nie mial takiej mozliwosci sprawdzenia co delikwent tak naprawde robil w tych Stanach. Wystarczy ze byl w Stanach i to juz byl wystarczajacy powod przyjecia goscia do pracy, czesto na dobrze platne stanowiska. Moim zdaniem to jest jeden z powodow totalnej porazki polskiej kadry menedzerskiej obecnie, zatrudniano ludzi znikad, z lichymi rekomendacjami i takimi samymi kwalifikacjami. Ludzie bez zadnych kompetencji i kwalifikacji, czesto pospolici nieudacznicy, byli "przebywacze w USA" obecnie czesto niestety stanowia trzon kadry menedzerskiej wiekszosci polskich firm.
ronin 2015-05-03 20:11:35
Witam chciałem się zapytać bo szukam obecnie pracy czy warto brac pod uwagę tę firmę tzn. jak wygląda płaca, zarobki, otoczenie, ekipa rządząca, atmosfera w pracy itp czyli ogólnie wszystko o pracy?? Prosiłbym o szczere komentarze...
anonim 2015-05-11 14:04:10
PRacuje tu juz kilka lat, firma zapenwnia duzy socjal(opieka zdrowotna, akrtty multisport, dofinansowania itd) to na plus. Na plus takze zarobki inżynierskie,choc nie ejst to wyzsza półka.
Kierownictwo i zarzadzanieprojektami-koszmarne. Ludzie nie majacy wiedzy o projektach inzynierskich udaja ze cos wiedza, a jednak pilnowanie czasu i kasy to nei wszystko.
Atmosfera ok,ale tez bez rewelacji.
Ja ogolnie polecam isc na rozmowe rekrutacyjna i ew przez 3 miesiace zobaczyc samemu co i jak.
1
anonim2 2015-05-23 07:22:07
Pracuje tu kilka lat i mogę powiedzieć, że oprócz pakietów socjalnych typu opieka zdr. oraz karnet multisport firma nie ma za bardzo co zaoferować..
Zarobki raczej mieszczą się w progu przeciętnym. Premie są ogłaszane ale nie wypłacane, Firma stała się typową korporacją ze swoimi plusami jak i minusami - brak decyzyjności i odpowiedzialności osobowej tzw bicie piany na każdym kroku. Wąskie grono wzajemnej adoracji ma się bardzo dobrze co widać szczególnie na parkingu...
6
Leon 2015-10-03 19:16:02
Firma jak firma srednia czy raczej przecietna krajowa pod kazdym wzgledem takze pod wzgledem kompetencji i kwalifikacji kadry.
XXXE 2015-10-07 19:09:27
A ile taki specjalista ds przetargów może zarobić? Na ile dobrze trzeba znać niemiecki i czy trzeba mieć wyższe wykształcenie? Jaka może być płaca ?
2
Fogiel 2015-11-06 12:58:03
Najgorzej to natknąć się na kogoś takiego jak wykidajło z Monachium, który zajął się werbowaniem ludzi do pracy. Osiłek ten staje przed swoją potencjalną ofiarą (bo inaczej nie da się nazwać ludzi, którzy mają pecha do niego trafić)i w lekceważący sposób oznajmia jej ,że jest jej jedyną nadzieją w Monachium. W swoich ogłoszeniach pisze ,że preferuje do pracy ludzi kulturalnych a sam jest przykładem schamienia i głupoty. Najgorsze jest to, że pozuje na gościa z tzw. "klasą". Pijaczka, którego mianował swoim "przydupasem" nazywa biznes partnerem, sprzątaczkę nazywa asystentką itp. Robi to w sposób ostentacyjny , tak aby dać do zrozumienia, że jest człowiekiem z koneksjami i szerokimi horyzontami. Mimo tego ,że trafia do niego prawie sama tzw "pijana budowlanka" to i tak nie da się jej oszukać. Ta chmara polskich łazików i kombinatorów śmieje się z wykidajły z Monachium-oczywiście za jego plecami, gdyż gość ten jest osobnikiem mściwym i perfidnym. Potrafi zaplanować wyrzucenie kogoś ze swojej kwatery a informuje delikwenta późno wieczorem jak już nieszczęśnik nie ma gdzie pójść. Wykidajło wpada na kwaterę ze wskazanym przez siebie "przydupasem" i informuje wskazanego do wyrzucenia ,że ma opuścić kwaterę ,bo na nią nie zasługuje. "Przydupasy" wykidajły z Monachium to ludzie z problemami.. albo alkoholowymi albo osobowościowymi. To z reguły ludzie tak jak wykidajło z Monachium pozbawieni kręgosłupa moralnego. Cała ta grupa to typki z kompleksami i w sposób chory próbują je zaleczyć. Niestety robią to kosztem tych biednych Polaków ,których nikt nie może ostrzec przed wykidajłę z Monachium, bo np. taki portal jak MP usuwa ogłoszenia na temat tego człowieka.
Wykidajło z Monachium uprawia sport. Są to oczywiście sporty walki, bo te przydają się w relacjach z ludźmi, których werbuje do pracy i na swoje kwatery. Dba o sylwetkę. Między wierszami daje do zrozumienia, że jako mąż stanu i charyzmatyczny biznesmen udaje się na siłownię a potem do sauny. Ludzie -robotnicy muszą to słyszeć i podziwiać. Oczywiście jest wyśmiewany przez wszystkich tylko, że ma tak rozdmuchane ego, że nie pozwala mu ono spojrzeć trzeźwo na sytuację. Wykidajło z Monachium szczuje ludzi na kwaterach przeciwko sobie. Proponuje niektórym współpracę. Dobiera sobie takich jak on prostaczków. Ludzie ci dostają w swoje ręce jakąś namiastkę władzy i przewraca im się w głowach z tego powodu. Z reguły na współpracę idą osobnicy płytcy i prymitywni. Przez chwilę mają poczucie, że są dla maestra kimś wyjątkowym, bo ten zaproponował im współpracę. W sumie to maestro nikomu innemu by tej współpracy nie zaproponował, bo "pijana budowlanka" aż tak zdeprawowana nie jest żeby iść na chore układy z wykidajłem z Monachium.
Trzeba dodać, że wykidajło z Monachium nie lubi ludzi wykształconych i kulturalnych. Całą swoją postawą daje im do zrozumienia, że dla niego są cienkimi bolkami, bo to dzięki niemu mają dach nad głową i pracę. Przyjeżdża do swoich przeładowanych ludźmi kwater na inspekcję. Bardzo dba o porządek na kwaterach i w swoim biurze. Porządek ten oczywiście nie jest uzyskiwany przez niego tylko przez ludzi, którym wynajmuje i przez jego asystentkę. Wysyła na kwatery swoich szpiegów. Ci informują go ,że w pokojach jest brudno. a jak ma być skoro kwatery sa przeładowane ludźmi, bo wykidajło musi dużo zarobić na czynszu. Ciekawe czy się rozlicza z urzędem skarbowym.
Potrafi w nocy wysłać wiadomość jakiemuś człowiekowi wynajmującemu u niego pokój, że powinien się przenieść na inna kwaterę, bo tak wykidajle z Monachium wyszła kalkulacja biznesowa. Wtedy ten biedak musi z całym swoim dobytkiem przejechać ubanami pół Monachium żeby zameldować się w innej kwaterze. To że od teraz będzie miał o godzinę dalej do pracy to wykidajły z Monachium nie interesuje. Wykidajło z Monachium zna niemiecki i to dzięki temu ma przewagę nad swoimi ofiarami. Indywiduum to nie lubi pytań.. rozmowa z nim to monolog wykidajły -nie dopuszcza do słowa i przerywa. Gestykuluje - gestem ręki pt. "zamknij mordę" przerywa wypowiedź swojemu adwersarzowi.
Facet o którym piszę ma wszystkie cechy potrzebne do stania na bramce w dyskotece. I powinien na nią wrócić a nie zajmować się czymś tak poważnym jak pośrednictwa pracy.
1
gosia 2015-11-22 17:37:39
witam a czy praca dla kobiety na produkcji w tej firmie tez jest bo byłabym zainteresowana ta praca mam doswiadczenie mieszkam w katowicach i miałabym lepszy dojazd
BylyPracownik 2016-02-19 20:34:06
Jak opuszczalem te firme nie dzialo sie tam najlepiej mowiac delikatnie i oglednie ale z tego co widze obecnie dzieje sie tam bardzo zle. Kolesiostwo, nepotyzm siegajacy Himalajów, niekompetencja i zwyczajne dziadostwo zwlaszcza w okolicach zarzadu i władz spółki. O ile pamietam na stanowiskach kierowniczych zasiadali ludzie bardzo srednio kompetentni i jak widac od tamtej pory niewiele sie zmieniło.
kertz 2016-03-30 23:13:02
maja ofertę na serwisanta ITC - ktoś ma jakieś doświadczenia warto?
teresa 2016-05-14 08:41:07
firma poszukuje aktualnie na stanowisko specjalista ds. zakupów projektowych @reru, nie wiem czego poszukujesz ale to dobra oferta pracy. Oczekują od kandydatów wykształcenia wyższego , doświadczenia i dwóch języków
nowy22 2016-12-08 14:46:27
Widnieje nowe ogłoszenie "Młodszy Specjalista ds. Reklamacji" są tu jacyś gotowi podzielić się przeżyciami?
Zostaw swoją opinię o Bombardier S.A. - Katowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bombardier S.A.