brak logo

M.A.S sp. z o.o.

Starachowice

Opinie o M.A.S sp. z o.o.

taki jeden 2013-03-19 13:52:42
i opinia o MAS-ie wśród użytkowników i klientów to potwierdza w 100% Jakość marna, niezawodność - to marzenie ściętej głowy a obsługa i traktowanie klienta.... szkoda gadać
Ja. 2013-03-21 17:46:07
To jak w końcu."Traktuje pracowników jak śmieci" a pomimo to w razie niepowodzenia można liczyć na jego wyrozumiałość.Jedno przecież przeczy drugiemu.
awa 2013-03-22 19:13:26
a kogo on wywali z roboty jak nikt za marneeeeeeeee gorsze nikt nie przyjdzie ?
dobra rada 2013-03-22 19:23:46
piszą na stronie, że zakład ma samych specjalistów a taka jak rozmawiałem ze znajomym to pracują tam dwa rodzaje ludzi:
pierwsi to po 50 -tce co są wdzięczni za pracę tak jak białorusini łukaszence za emeryturę, że ojciec narodów im dał
drudzy to nie mają odwagi ruszyć głową i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] aby w końcu odciąć się od poniżania i patrzenia czy w tym miesiącu będzie pensja czy znowu coś prezes utopił
2013-03-22 21:04:02
Są specjaliści i dobrzy pracownicy.Niektórych nie da się zastąpić pierwszym lepszym z ulicy.Siedzą na miejscu bo zakładu o podobnym profilu trzeba by szukać poza Starachowicami.Poza tym gdzie w Starachowicach dostaniesz więcej niż 2 tysie?Napisz to sie przeniose.
Luki 2013-03-23 20:05:43
Ciekawe dlaczego ten (usunięte przez administratora) złożył wypowiedzenie, jeżeli tak dobrze płacą?
Pewnie zarabiał tyle co proponują w ogłoszeniu.
były konstruktor 2013-03-24 18:30:55
pracowałem i nie dało się z tym człowiekiem współpracować, a jak wdrażało się nowe pomysły i liczyło na podwyżkę to NIE W TEJ FIRMIE !
śmiech 2013-03-24 20:54:15
patrzę w ogłoszenia o pracy i widać, że wszystkie stanowiska są do obsadzenia a co do wymagań - to studenci ostatniego roku
ale JAJA !
(usunięte przez administratora) jak można dać stanowisko czy też (usunięte przez administratora) łepkowi co jeszcze pije mleko !
brawo panie prezesie jak widać kto to będzie zarządzał i konstruował to napewno niezawodność urządzeń będzie osiągnięta w 2023 roku bo 10 lat to najmarniej aby zdobyć wiedzę
no chyba, że wcześniej jak zaczną kopiować gotowce z metrówką w ręce i aparatem
taki jeden 2013-03-25 10:43:49
a któż inny jak nie biedny student połasi się na taką marną pensję???? jak płaca taka praca.... motywacji ZERO Więc po co się wisilać kiedy i tak tego nikt nie doceni...
sam 2013-03-27 20:22:00
ludzie o czym tu mowa jak nie ma specjalistów to (usunięte przez administratora) z rozwoju firmy
a na młodych i nie doświadczonych nie da się nic zbudować
ile można ciągnąć na starych rozwiązaniach, a nowe ?
byłem i widziałem zadowolenie "byłych" pracowników mas !
i teraz swoją wiedzę i doświadczenie sprzedają innym
brawo panie właścicielu G. !!!
1
a 2013-03-28 18:18:01
obserwując to wszytko wygląda to tak
agregatów, zespołów sprężarkowych, urządzeń na rynek morski - tego już się nie robi, a zakład żył z rynku morskiego ostatnimi czasy
proste wywalić kierownika produkcji bo się postawił prezesowi i zwinoł interes do konkurencji
odszedł też projektant i chillery to już tylko kwestia czasu kiedy wypadną z runku bo nie ma kto nad tym pracować
co zostanie ? wielkie plany i plastiki, a może amoniak ?
ale to tylko słowa, nic poza tym
rynek plastików nie trwa wiecznie bo inni też w to wchodzą
to tylko kwestia czasu
siera 2013-03-28 18:48:31
nie wiecie ale prezes jak zaczoł pracować to na łapę dostał 15 000, po pół roku 18 000 ale to było trzy lata temu
i firma nie miała pensji dla zwykłych pracowników, ale dla prezesa było, było
wydruk listy płac ujawnił to wszystko
a obecnie ?
(usunięte przez administratora) sam się bogaci a nam pensje zaniża
Ja 2013-03-28 22:26:37
Ja na jego miejscu brałbym procenty.W zależności od zysku jaki wypracowała firma.Zapewne tak jest.Wówczas warto sie starać aby zysk był jak największy.Pozatym 15 czy 18 tysięcy nawet 3 lata temu za jego stanowisko to nie są wielkie pieniądze.
wer 2013-03-29 19:00:51
(usunięte przez administratora) zysk jest dla niego a dla pracowników grosze

Ja. 2013-03-29 23:23:28
Jasne ze tak.A myslałeś że będzie odwrotnie??
Lumbago 2013-03-31 12:44:01
(usunięte przez administratora) zaczął pracę w 2009 roku , a od tamtej pory przewinęło się dziesiątki ludzi przez firmę na różnych stanowiskach co znaczy iż w tej firmie działa się na wariackich papierach co wróży tylko szybką agonię.
Były pracownik 2013-04-08 22:11:32
Ja się zastanawiam czemu tam jeszcze pracujecie skoro jest tam tak źle.
no chyba że pracuje tam 3 prawie emerytów (bo kto zatrudni dziadka do pracy) tych rozumiem, 3 totalnych gamoni tym wiadomo czemu zależy na pracy (bo nie mają pojęcia o tym co robią i nie bardzo wiedzą o czym mówią) ale reszcie się dziwię!!!! I TO BARDZO. panowie trochę odwagi by poszukać pracy tam gdzie was docenią jako ludzi i fachowców i nie tylko finansowo, ale od czasu do czasu ktoś was pochwali i podziękuje wam za dobrze wykonaną prace.
doświadczony 2013-04-09 20:41:13
widzę, że szukają na wszystkie co możliwe stanowiska pracy i to faktycznie nawet na szafa produkcji czy konstruktora ludzi proso po studiach
kto tam pracuje bo jak czytam, to się większość samych "specjalistów" pozwalniała !
czy warto składać swoje cv - mam wykształcenie chłodnicze ?
tam 2013-04-09 21:24:47
jak ci zależy na straceniu czasu i zarobieniu 1500 na rękę to droga otwarta
co do specjalistów jak piszą na stronie to już ich dawno nie ma i sami się pozwalniali kiedy nastąpił nowy prezes, bo gdzie się dotknie to tylko smród pozostaje
np. kierownika produkcji już nie ma, projektanta z ogromnym doświadczeniem też nie ma, serwisu też nie ma
jak myślisz gdzie są ?
wrócił dawny projektant ale rozwija własny biznes z torebkami do g.ó.w.n.a. i tak nie wiadomo kiedy i on się zwinie
1500 2013-04-09 21:38:03
Kto Ci się przyzna ile tak naprawdę zarabia?Myślisz że ktoś Ci powie prawdę?Ten kto tak uważa albo jest upośledzony,albo wierzy w przyjazń i miłość wśród kolegów MAS-owców na wzór hipisowskiej.Jakby mogli to jeden drugiego utopił by w łyżce wody dla pięciu złotych.Ich solidarność to kpina i kiepski żart.1500-niezłe.
jędrek 2013-04-09 22:25:07
To widzę że ciekawie się dzieje w tej firmie. Miałem składać papiery
ale widzę, że nie ma bardzo sensu. Ja się dziwie jednemu jak można proponować stanowiska kierownicze(inżynier produkcji) osobom zaraz po studiach albo jeszcze lepiej ostatniego roku studiów :)))
tedy 2013-04-18 21:37:41
To [usunięte przez administratora] z grojca juz nie pracuje?
Firma ma w ofercie nowe urzadzenia-czy to tlyko sciema reklamowa?
prawda 2013-04-19 15:00:45
[usunięte przez administratora] z grójca widocznie miał już dosyć szarpania się ze wszystkim bo prezes wywalił doświadczonych ludzi i ciągle podrzucał mu do pomocy łby prosto po studiach
jak [usunięte przez administratora] wywaliły to siadła produkcja, urządzenia na statki, zespoły sprężarkowe i całe chłodnictwo
było tylko mówione, że się nie opłaci !
a jednak się opłaci panie właścicielu [usunięte przez administratora]. razem na czele z prezesiną [usunięte przez administratora] bo [usunięte przez administratora] u konkurencji rozruszał produkcję zespołów sprężarkowych i urządzenia na statki

nie wierzę, że [usunięte przez administratora] tylko siedzi i sprzedaje sprężarki i armaturę z darkiem, takiego doświadczenia jak mają nikt nie puści mimo uszu, tylko patrzyć jak zaczną produkcję chillerów wszelkiego typu i te na plastiki też panie prezesie !!!!!
tylko patrzeć kiedy mikołaja zwiną do siebie, bo to kwestia czasu

serwisant - potwierdzam jeden na polskę, nie ma innego gościa w tej firmie bo sami odeszli jak prezes obcioł pensję
jeden został dlatego bo ma prawie 50-siątkę i już nie ma odwagi aby rzucić to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w końcu i prezes na tym żeruje i nie ma wstydu ponieważ to prawdziwy cham i prostak

bić tylko brawa panie właścicielu [usunięte przez administratora]
Tak. 2013-05-06 17:04:45
Właśnie!Tak jak piszesz odwagi której nie ma,ani w firmie ani przed prezesem.Odwaga w tym przypadku występuje tylko wtedy jak pewne osoby nie widzą i nie słyszą,przed kolegami albo na forum kiedy jest się inkognito.Jakby ktoś przyszedł do mnie ,ładnie się uśmiechał i błagał mnie o pracę,godząc się na warunki podpisane własnoręcznie na umowie a potem obrabiał mi plecy na forum czy w pracy;jakbym takiego człowieka traktował i jakie bym miał o nim zdanie?Niech każdy sam sobie odpowie.Dlatego się nie dziwcie.Czy nie nazywa się to dwulicowością?
masowiec 2013-05-24 12:30:18
firma dziod i tyle
nie polecam 2013-07-10 22:23:56
1. co sami odeszli - to ludzie z doświadczeniem gdzie teraz ich praca jest doceniana
2. tych co zwolnił - to prosto z ulicy co nie mieli wiedzy a wymagania te same

nie polecam, były pracownik
3
hamas 2013-10-04 10:23:39
firma beznadziejna, minimalna placa , a wymagania ma szefostwo takie jakby placili ze 4k pm
2
feegeg 2013-10-27 17:54:00
Nie polecam, jedni na drugich patrzą jak ich (usunięte przez administratora) ,
A to wszytko wprowadził spod radomia warchoł, bo dawnej tego nie było
Zwolnił ludzi z doświadczeniem, pensje zaniżył i oczekuje, że będziemy pracować !

2
Zadowolony 2014-01-15 19:53:52
piszecie bzdury. Tak naprawdę w tej firmie jest luz. Zarobki jak na Starachowice całkiem niezłe. Szukałem innej roboty ale nie znalazłem nic lepszego. Te stare pryki ciągle narzekają ale tak naprawdę to nic innego nie szukają bo gdzie im będzie lepiej. Nikt ich nie pilnuje robia co chcą. A kasa co miesiąc leci.
aswa 2014-01-25 08:18:18
Masz rację jak na Starachowice 1200 netto co naprawdę całkiem nieźle !
Tylko dziękować Łukaszece za ten dobrobyt.
Nie pisz takich bzdur b.a.r.a.n.i.e fundamentem tej firmy są starzy pracownicy, bo nikt inny nie ma pojecia,(usunięte przez administratora)
2
Robotny 2014-07-05 10:36:30
jakoś wasze prognozy się nie sprawdzają. firma działa, ma zamówienia. nie znam ani jednego pracownika co miałby 1200 na ręke.
Te bzdety wypisuje chyba niejaki MP bo snuje się po tej firmie, nie ma co robic i buntuje.
Niejeden szukał roboty ale nic nie znalazł lepszego, ty MP też.
wygodny 2014-08-08 23:43:13
jedyna rzecz jakiej mi brakuje to prysznica.
xxx 2014-08-20 11:07:35
tak dobrze MAS placi, ze te oogloszenia wisza od kilku lat , taka jest rotacja pracownikow :) Urzadzenia to zwykly montaz z gotowych elementow w dodatku na plastiku nie na miedzi.
kibel 2014-09-26 20:32:41
a mi brakuje wciąż papieru w kiblu,a na górze mają i s.r.a.j.ą
nick 2014-10-25 18:19:38
Polską firmą składającą z gotowych komponentów włoskich ale głównie chińskich. schładzacze kupują od włochów i zmieniają naklejki na swoje. Większość klientów da się nabrać tylko raz potem szerokim łukiem omijają firmę M.A.S. Urządzenia mają cenę konkurencyjną ale za to obowiązkowy serwis co 3 miesiące słono płatny w przeciwnym razie stracą gwarancję. Co do pozycji lidera w Polsce i Europie to się chwalą, jedno czy dwa urządzenia sprzedane za granice kraju w ciągu ostatnich lat nie czyni liderem. Rekrutacje prowadzą przynajmniej od 2 lat może trafi się jakiś frajer co przyjdzie pracować za najniższą krajową.W sumie jaka praca taka płaca, ludzie nie napinają się z pracą zarówno dotyczy to biura jak i hali produkcyjnej a firma nie napina się żeby płacić za pracę.
Pozdrawiam wszystkich z którym miałem przyjemność tam pracować.
1
ciekawe 2014-10-25 18:27:13
(usunięte przez administratora) Rozmowy kwalifikacyjne w M.A.S sp. z o.o. (Starachowice)
Byłeś w M.A.S sp. z o.o. na rozmowie? Opisz swoje wrażenia i pomóż komuś zdobyć wymarzoną pracę!
lomba - 2013-04-11 12:07:41 pomocny raport: +1 (0)
Stanowisko:
inż. produkcji

Przebieg rekrutacji:
żenująca, prezes cwaniaczek , a pojęcia o wielu sprawach nie ma , zaproponował 1500 netto hahahahah

Pytania:
poniżej krytyki

Czy dostałeś pracę? tak, ale nie przyjąłem

Stopień trudności: bardzo łatwy
1
prysznic 2014-11-26 21:12:49
a kiedy w końcu będzie prysznic
hehehee 2014-12-18 22:48:14
Jestem szczęśliwym człowiekiem, że już tam nie pracuję .... lata mijają a po zamieszczanych tu postach atmosfera w firmie taka sama. Dla szukających pracy w MAS dobra rada od byłego pracownika - zastanów się co chcesz osiągnąć tu przychodząc? Jeśli nie jesteś zbyt ambitny, chcesz mieć niezbyt wymagającą pracę za niskie pieniądze z marnymi szansami na podwyżki bo prezes ma węza w kieszeni TO Praca Dla Ciebie. Jeśli chodzi o atmosferę na hali to bywało całkiem zabawnie i to ludzie właśnie byli największym plusem tej pracy. Pracuje tam jeszcze Janek hydraulik, Andrzej (ten co po lasach latał), Hubert piroman ?
1
cichy wielbiciel 2015-01-28 09:10:35
OLA WRÓĆ!!!
3
po co 2015-02-28 11:49:08
ten kto odszedł to dobrze zrobił
dupa biskupa 2015-08-14 16:58:26
Jeśli ktoś by jeszcze szukał opinii n/t firmy.
Nie wiem czy to nadal aktualne, ale poszukują (poszukiwali) elektromechanika i hydraulika. Przyjęli jakiś czas temu dwóch młodych elektryków, prosto po technikum. Chłopaki uczą się roboty. Zapewne bardziej doświadczeni albo się nie znaleźli, albo nie chcieli za marne pieniądze pracować...
Powiem tak, nie znam w Starachowicach firmy, w której jest taki luz. Jest to czwarta firma, w której pracuję i puki co, jak do tej pory więcej nie zarabiałem. Owszem, prezes chciał mnie zrobić w wała, ale powiedziałem, że za mniej niż się umawialiśmy nie będę pracował. No i puki co, pracuję...
Owszem, jest parę wrednych, narzekaczy na wszystko i wszystkich. Byli i tacy, co odchodzili i wracali z podkulonym ogonem...
W porównaniu z większością obozów pracy na strefie, wyciągając średnią że tak powiem, tu jest całkiem ok... To że zawsze jest jakaś menda, albo dwie... to już chyba tak musi po prostu być... Kasa... Na ile się zgodzisz, tyle masz, a że daje się płacić tak mało, bo jest bezrobocie... Z resztą ostatnimi czasy wygląda na to, że idzie ku lepszemu... W sensie, że coraz bardziej nie ma kto pracować, więc trzeba będzie lepiej płacić...
hahaha 2015-08-17 21:37:34
z podkulonym ogonem to ty wracasz nieudaczniku bo kto odszedł to miał godność i nie wraca do tego syfu.
1
Eryka 2015-09-07 17:56:37
podobno to nadal aktualne jest
Hermes Wielki 2015-12-07 09:28:05
Polska ludowa upadła.W tej firmie sa tacy co zarabiaja wiecej jak 1200.Jest ich sporo.MAS nie jest "obozem pracy" z którym dziś mamy doczynienia coraz częściej.Warunki schludne.Cisza i mili ludzie.Niektórym 1200 psuje nastrój,ale cóż,sami sie na to godzą.Główna zaleta tej firmy:brak stojacego nad tobą kapo.
kali 2015-12-17 13:32:38
Prezio nadal wcina mielone od mamci?
Ok 2015-12-20 22:07:28
ogólnie ok. Jest spokój, zarobki całkiem niezłe. Jak ktoś nie umie się dogadać z szefem to może i zarabia niewiele. Wtedy żali się tutaj zamiast pójść i pogadać.
pracuś 2016-04-20 15:06:21
MAS Mikołów - rozmowa kwalifikacyjna wręcz śmieszna.
Najpierw ankieta rekrutacyjna gdzie dosłownie przepisujesz swoje CV, następnie rozmowa z jedynym i drugim prezesem który nie widział nawet mojego CV. W końcu zażenowanie, bo ogłoszenie z wymaganą znajomością j. ros. okazało się być ściemą i mieć niewiele wspólnego z rzeczywistością.
Nie polecam, szkoda waszego czasu!
Maciej 2016-05-06 19:26:40
Witam mam zamiar złożyć papiery do M.A.S sp.z o.o. o pracę co możecie mi oniej powiedz
2
maciej 2016-05-07 21:09:51
wiecie co to za firma m.a.s sp.z o.o. czym się zajmuje i wogóle
aniko 2016-09-07 20:50:04
no a to oni maja jakas rekrutacje teraz? bo przyznam ze nic nie widze chyba ze może u siebie na stornie cos maja..poza tym to przecież wiadomo ze jk ktoś chce zaaplikować to i tak to zrobi bez względu na opinie
Zostaw swoją opinię o M.A.S sp. z o.o. - Starachowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie M.A.S sp. z o.o.