brak logo

PPHU Klimek

Częstochowa

Opinie o PPHU Klimek

B.... 2010-05-15 14:46:54
Tyrka po conajmnij 50h na tydzien w sezonie 60h + sobota. Rejestracja ponizej wyplat. Brak pakietu socjalnego jak pranie, wczasy pod grusza. Brak mozliwosci awansu. Wszystko polega na zatrudnieniu murzyna wycisniecia z niego ile sie da a jak sie konczy sezon wszyscy nowi do zwolnienia. Jeszcze ta zje...na kadra kierownicza. Nie maja o niczym pojecia a chodza dumni jak prezes NBP. Co za [usunięte przez admina]
5
Stefan 2010-05-19 15:16:38
Zgadam się w 100% z moim przedmówcą, firma niezbyt przyjazna pracownikowi szczególnie nowemu, można zaobserwować działalność mobbingową, zastraszanie pracowników nie chcących zostawać 12 godzin w pracy, nadgodziny nie są nigdzie odnotowywane ani płacone jak należy, 9-12 godzina są traktowane jak normalne godziny pracy. Brak regulaminu wynagrodzenia Brak jakichkolwiek informacji ze strony pracodawcy o szkodliwości pracy, niebezpieczeństwach wynikających z pracy na "samoróbkach". Opóźnianie się wypłat. Kadra kierownicza niewykształcona, po chamsku odnosząca się do podwładnych, braki w wykształceniu nadrabiający chamstwem i złośliwością a obnosząca się jak dobrze przedmówca zauważył prezes NBP. Banda przygłupów. Omijać z daleka
4
mała 2010-08-10 12:22:56
to banda cwaniakow tylko w ten sposob dorabiają się własciciele oni mają na wczasy na godne życie ale jesli nik nic z tym nie zrobi to właśnie tak będzie
5
Sąsiadka 2010-09-07 11:42:42
Ja wypowiem sie trochę na temat każdego kierownika. Więc jest 3 głownych i jeden koordynator.

Pan Bogdan - kierownik od spraw finansowych i nie tylko, starszy ale miły, przejmuje się pracownikami w sensie, jeżeli nie ma wypłat w danym dniu to przynajmniej o zaliczkach coś wspomni.

Pan Tomek - inteligentny kierownik, który ma pod sobą niestety Andrzeja (również kierownika), który ma na niego wielki wpływ. Gdy nie ma Pana Andrzeja w firmie każdy pracownik czuje się jak w "niebie". Nawet Pan Tomek jest wtedy do zniesienia, przyjmijmy, że ogólnie też jest miły.

Pan Andrzej - kierownik nie wiadomo od czego... jest bo jest... nie douczony, wymagający, nie miły. Kiedy nie ma Pana Tomka w zakładzie uważa się za wielkiego kierownika, który wszystko wie najlepiej, poczym jak wraca Pan Tomek z urlopu okazuje się, że wszystko trzeba poprawiać, bo nawet sztuki wyrobione są źle wyliczone a to dlaczego? bo Pan Andrzej nie zna tabliczki mnożenia. Cóż, że można użyć kalkulatora. Częściowo stosuje mobbing. Zmusza nowych pracowników, żeby zostawali na nadgodziny (12godz) mimo ze dzien w dzien je robią , ponieważ powinni pracować do 14 a jeszcze nie było dnia żeby skończyli o tej godz przez tyle lat, co znam tą firmę.
Uważam, że wiekszość nie miłych opini jest wydawana przez ludzi, którzy mieli doczynienia z Panem Andrzejem. On poprostu wie jak zrobić, żeby się nie narobić, żeby sprawy były zganiane na innych kierowników i żeby pracownik czuł się gorzej niż w jakimś obozie. Szkoda słów na tego Pana - po prostu.

Pan Arek - koordynator. Najmilszy z osób na stanowiskach kierowniczych nie wliczając Pana Bogdana. Współczuję mu ponieważ większość spraw nieudanych jest niby przez niego, bo źle rządzi pracownikami, mimo że to nie prawda... bo od czegóż są inni kierownicy? Ale przynajmniej on jeden potrafi powiedzieć prawdę w oczy panu Andrzejowi.

Więc tyle na temat kierowników.
A i ogólnie współczuję wszystkim pracownikom :(
4
ikpud 2010-10-11 13:42:12
Moim skromnym zdaniem, ktoś się kiedyś wk.... i tak wielkiemu kierownikowi Andrzejkowi koło [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wyrobi że gościu będzie miał masę problemów, co za tym idzie również właściciel to odczuje że na takie sk.......... pozwala. Chłopaki muszą się zebrać wystosować wspólnie pismo do PIP (anonimowo oczywiście PIP to rozpatruje, więc nie powinni się niczego bać): że mobbing, że fałszowanie kart czasu pracy, że nadgodziny nie są płacone, że się szantażuje pracowników jak nie chcą dymać po 12 (są kretyni co nawet po 14 albo i dłużej siedzieli), że wypadki przy pracy nie są odnotowywane (za wypadek w pracy przysługuje 100% wynagrodzenia, a nie jak w przypadku choroby 80%). Mogło by być w tej firmie całkiem nieźle gdyby nie kierownik Andrzej, najprościej byłoby wyeliminować tego osobnika i na jego miejsce znaleźć kogoś wykształconego, mającego pojęcie o kierowaniu zasobami ludzkimi. Ludzi kompetentnych, wykształconych i odpowiedzialnych jest na chwile obecną bardzo dużo - szukających pracy. Brakuje w firmie takiej konkretnej nie stronniczej osoby...
3
sąsiad 2011-08-17 18:55:32
Cóż więcej pisać wszystko jest opisane wyżej . No ale praca nie jest taka zła (fizycznie lekka ale psychicznie to masakra ). Co do ilości godzin da się przyzwyczaić , co do kierowników to porażka (z wyjątkiem Pana Bogdana-on jest zawsze OK) pozostała 2 to szkoda słów (zero kultury i wychowania , nie wspominając o wykształceniu- np. matematyka ). Ale pomijając pseudo kierowników pozostaje jeszcze pseudo brygadzista - często nie ma pracy dla swych podwładnych , a jak ją daje to zapomina powiedzieć niektórych rzeczy i później jest hałas i niepotrzebne poprawianie , a przecież jest to praca akordowa (śmiech), sam zresztą przez 1/4 zmiany przechodzi po hali , 1/2 pogada i po ściemnia a czasem zajmie sensownym zajęciem, reszta dniówki jakoś mu mija , ogólnie jest największym ściemniaczem na zakładzie a na dodatek dawno takiej "konfitury" nie widziałem - w sumie to nawet takiej nie znałem. Więc pracując z nim trzeba mieć się na baczności i dobierać dobrze słowa , bo sprzedaje i to po całej linii.

To tyle na temat !!!
2
jasza7 2012-03-28 21:11:59
Właściciel wyjątkowy bufon i c [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] .Credo firmy mało płac dużo wymagaj.Nie polecam nikomu tej pseudo firmy.Jak chcesz mieć garba idż do Klimka do pracy.ŻLE PŁACI
5
PIP ZUS URZĄD SKARBOWY 2012-04-20 17:58:02
Witam. Pracowałem w kilku firmach ale w takiej jak PPHU Klimek to jeszcze nie miałem okazji... Niewyszkolona kadra kierownicza brak kultury brak szacunku brak jakiegokolwiek pojęcia o robocie (wystarczy spojrzeć na wygląd)dla pracowników oprócz tych oczywiście co nagrywają im filmy, robia sobie razem grilla, można jeszcze kawke zrobić to się jakoś podliżesz...Pan Bogdan jedyna normalna osoba w akwarium.
Praca po 10 godzin oczywiście w karcie pracy 8 godzin(reszta 10tego w budce na rączke) Praca zaczyna się od godziny 6 a nie jak w karcie co drugi tydzień od 8!!! Może kiedyś ktoś z jakiejś inspekcji pracy sprawdzi sobie na monitoringu o której zaczynamy prace:d.
Za urlop płacą oczywiście z najniższej krajowej czyli grosze...Zapomnij o pakietach socjalnych.
Praca przy szkodliwych materiałach wiadomo RAKOTWÓRCZA!!!
Nawet okna niema na hali żeby uchylić a latem to 50stopni na luzie jak w piekarniku ale zawsze można szyby wapnem pomalować to mniej słonko pogrzeje haha a mamy XXI wiek WSTYD!!!.
Wiele osób kabluje nawet doda coś od siebie żeby wiadomo podlizać się może dostanie 1zł więcej...Brygadzista cytuje \"gdybym nie wyjechał to bym teraz siedział sobie w akwarium za czarnego\" no jasne i byś żarł kfc i pierdział jak tamci!!! Pomyśl Ty jedynie możesz mówić KOLEGO i pościemniać i podpierniczyć kogoś przecież ty nawet 30kg nie możesz dzwignąć..może pora iść na rente???
Kierowniku Tomku wez idz do jakiegoś stylisty bo czasami jak się wystroisz to mamy muminka na zakładzie:d. Andrzejku na ciebie to mi szkoda zużywać klawiatury ale pamiętaj \"Przyjdzie kryska na Matyska\" tacy ludzie zle kończą(nieodpowiednie miejsce i czas)...
A tak poza tym kilka osób jest spoko jak i w parcy tak i pewnie poza nią ale wiekszość to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] cze. Powiesz coś szczeże o tym co myślisz albo sprzeciwisz się i zaraz cię zwolnią to umieją robić i to doskonale.
Odradzam każdemu z dala od tej firmy szkoda czasu zdrowia...
Jeżeli umiesz kablować to staraj sie tam o prace bedziesz miał dobrze.
3
pracownik 2012-04-21 10:47:38
Dokładnie tak jest jak ktoś napisał wyżej! Mi się wydaje ze wina leży w 2 kierownikach którzy odnoszą się do pracowników jak do psów zamiast coś wytłumaczyć to taki c [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ci naubliża jeszcze, Wina leży po stronie SZEFA który postawił na wysokie stanowisko kogoś z rodziny..! Panie Cezary może wielka pora zainteresować się firmą np. tak jak wtedy co stał się wypadek który nigdzie nie został odnotowany????
5
pracownik 2014-01-15 14:07:10
bar, co do socjalnego, to wszystko zabiera szef, niestety pracownicy nie dostają ani grosza, na święta włoży w kopertę śmieszne 50 - 200zł (kto ile dostaje nie wiadomo od czego jest zależne)kierownikom pokupuje kosze: wynagrodzi ich za wspaniałą pracę, którą odbębniają pracownicy, plus da im służbowe auto i paliwo na koszt firmy. Jeśli chodzi o godz pracy to zmieniają się tak często jak dziwki majtki. jeden dzień robisz po 8 drugi po 12 albo chcą żebyś jeszcze dłużej został. Jeżeli odmówisz przyjścia w jakiś dzień po 12 bo np. masz umówioną wizytę z żoną w szpitalu, bo jest w ciąży to oni nie są w stanie tego zrozumieć, ponieważ oni w domu chyba są tylko od zapładniania żon, a nie wychowywania dzieci czy zadbania o ich bezpieczeństwo (nie chodzi tu o bezpieczeństwo finansowe). i tak Cię w jakiś sposób "upokorzą": - niższą wypłatą, wrzucaniem węgla przez cały dzień pracy, zmienieniem godzin pracy lub po porostu dołożeniem roboty tak, że chcesz się zesrać. Niestety szef nie jest w stanie zrozumieć, że większość rzeczy, które osiągnął w tej firmie zawdzięcza pracownikom, a nie kierownikom (dokładnie chodzi o dwóch)!! do nich nawet jak powiesz, że skończył się papier w kiblu to odpowiedzą: "że to nie od nich zależne, tylko od szefa", a jeżeli chcesz porozmawiać o tym z szefem to odpowiedzą, (żeby tylko do szefa nie doszło to, że oni czegoś nie umieją rozwiązać) (usunięte przez administratora)
5
jzjdasi 2014-10-02 20:36:33
Ta firma to jedna wielka banda, nie polecam...
3
Dziad 2015-03-16 08:24:12
Ich strona niby normalnie działa. Jest co prawda informacja, że dalej prowadzone są jakieś działania na stronie. Nie mniej jednak osoby związane z motoryzacją mogą myśleć o podjęciu pracy u nich, ponieważ rynek w Częstochowie raczej w 100% nie jest wykorzystywany, nie sądzicie? Właściwą kwestią są jak zwykle zarobki, o których tutaj nikt nie pisał... także dajcie znać :)
divton 2015-03-16 21:32:20
Firma ta specjalizuje się w produkcji części metodą termoformowania płyt z tworzyw sztucznych (coś jak tłoczenie blach) oraz często ich wstępnego montażu.
Zarobki po pół roku wynoszą 1700-1800 zł na konto i około 500 do ręki na produkcji. Wypłaty są terminowo 10 dnia miesiąca. Zwykle pracuje się po 10 godzin dziennie, jak jest mniej roboty to po 8 (a jak było bardzo dużo to przez jakiś czas po 12), soboty dla chętnych (często brak chętnych i kierownik wywiera presje) po 8 godzin. Robota jest stosunkowo prosta, wymagająca bardziej dokładności niż szybkości, często nudna. Tylko ostatnia sierota nie poradzi sobie. Firma realizuje małoseryjne zamówienia, zwykle co dzień robisz co innego. Latem na hali jest gorąco, maszyny do termoformowania to w praktyce wielkie grzejniki. Firma ma zamówienia od zbrojeniówki, po jakimś czasie dzielnicowy zrobi wywiad lokalny u was. Kierownictwo jest ok, tylko jak wyczują że jesteś strachliwy i za bardzo wszystkim się przejmujesz to będą cię cisnąć z nudów. Zakład zatrudnia poniżej 50 pracowników. Pewny problemem jest niski poziom IQ i kultury wsród pracowników mocno zaniżany przez kilka osób, te osoby trzymają się razem i uważają swoje zachowanie za całkowicie normalne co jeszcze bardziej uwidacznia ten problem. W innych firmach nie zaobserwowałem takiego zjawiska.
1
seba82 2015-12-02 19:44:02
Witam od niedawna firma działa też pod nazwą "3BR" szkoda że tylko nazwa inna! płacą 8 zł godzina praca na 2 zmiany po 10 godzin, praca jest prosta aczkolwiek jeżeli mam pracować cały miesią i czekać na kasę do 10stycznia to dziękuje,potrzebują ciągle osób do pracy,gdyby płacili co tydzień lub co 2to jeszcze bym się skusiła pozdrawiam . . .
1
Polakmały 2015-12-06 21:39:46
To Patologia w czystej Formie.Szacunku - Brak , Kasa - Nędzna Ludzie bez doświadczenia łatwo sterowalni przez tych Pindoli z budki Dajcie sobie ludzie spokój z tą firmą wolę kopać rowy niż tam wracać.
3
free 2016-01-13 22:14:29
Niestety nie polecam. Firma mało przyjazna pracownikowi. Średnie warunki zatrudnienia. Miernie wśród innych firm częstochowskich.
1
Chudy 2016-01-26 14:54:17
Właściciel konkretny burak, Firma wykorzystuje pracowników i traktuje jak śmieci ten k*tas z cebulką na głowie juz niebawem sie na mnie napatoczy obiecuje wam, pier**lony kucyk poony tragedia jeszcze czegos takiego nie widziałem !!!
5
abc 2016-02-16 07:39:58
Najdelikatniej pisząc. "Państwo w Państwie". Beznadziejnie dobrana kadra zarządzająco-kierownicza. Nic pozytywnego mi się nie kojarzy. No nie jest to miejsce, które zachęca do dłuższej współpracy. Nie polecam.
2
Yogin/Jezus 2016-03-30 19:28:45
Jednym słowem tragedia... Zostaniesz wykorzystany a potem [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie polecam nikomu, zgadzam się Pan Bogdan jedyna normalna osoba w firmie.

Ps. uważać na edka
1
seeb 2016-04-04 10:01:23
Tragedia. Dramat ludzi począwszy od właściciela przez buców kierowników przez tą niby kadrową (szczyge). Okropna firma.
2
Ajax11 2016-04-06 23:53:27
Zgadzam się pan z cebulką na głowie chce być trendy a może chce być modelem hahahaah,Tomek gruby to osobnik hamski,bez kultury I zauważyłem że często łapie error i się zawiesza???????? Mimo że długo tam nie popracowałem to jeszcze jedna osoba mnie śmieszy nie jaki Wojtek z warsztatu wydaje mi się że jest bardzo fałszywy i wielka pierdoła z niego mało tego widzialęm że nie raz podlizuje [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kierownikom a może coś więcej?????? A przede wszystkim jest demonem prędkości jak chodzi o robotę hahahahahahahahhahhahah tu kawka tu bajera ogółem bardzo dziwne prawa tam obowiązują ciekawe co jeszcze czeka nowych pracowników którzy podejmą tam prace??????????? Powodzenia
2
Z dedykacją dla Cebuli. 2016-06-14 17:41:55
Witam, chciałem powiedzieć kilka słów prawdy KU PRZESTRODZE DLA INNYCH, o tej przekomicznej, żałosnej firmie. Zacznijmy od właściciela. Panie Cezary, to że ma pan pieniądze nie oznacza że jest pan kimś, w rzeczywistości słoma z butów panu wystaje mimo że zmienia pan buty podobno codziennie, w to nie wnikam. Pańskie delikatnie mówiąc, "wredne" spojrzenia tak na prawdę mnie bawiły po pachy, wtedy kiedy jeszcze tam pracowałem hehe. Panie drogi, czy na swoje dzieci też się pan tak patrzysz ? jak ostatni prz**eb? Szczerze panu współczuje ilorazu inteligencji. Dla dobra własnej firmy radziłbym panu zwolnić tego pasożyta którego pan tam posadził na stanowisku kierowniczym o którym zaraz powiem. Jak mówili moi przedmówcy, ta "firma" przypomina "państwo w państwie", stosowanie mobbingu jest tam na porządku dziennym, pracowników traktuje się tam jak psów, bez należytego szacunku i poszanowania. Kadra kierownicza składająca się głównie z trzech osób tam, to banda nieuków oraz chamów prawdę mówiąc. Ta kadra powinna się nazywać zespołem ATB- Andrzej, Tomek, Bogdan :D bo nazwa 3BR(Trzech Baranów) już tam istnieje. Kilka osób przede mną pisało jakoby pan Bogdan, najstarszy z kierowników był "jedyną normalną osobą w firmie", otóż nie ! jedyne normalne osoby w firmie tam można policzyć na palcach jednej ręki i wszystko to są "zwykli" pracownicy. A co się tyczy pana Bogdana, idealnie pasuje tu powiedzenie,- z kim się zadajesz, takim się stajesz. Pan Bogdan świetnie się maskuje i stwarza pozory oraz złudzenie osoby kulturalnej i obytej. W tej kwestii muszę się z tym zgodzić, z całej waszej trójki tylko pan reprezentuje jakąkolwiek kulturę osobistą czego o pozostałej dwójce powiedzieć już nie można. Mam nadzieję że pańskie wnuki nie wiedzą gdzie pan pracuje bo aż wstyd. Następny pan Tomasz :D, człowieku, wszyscy się z Ciebie nabijają tam! nie każdego można zresztą nazwać Muminkiem!. Swoje wredne nie do opisania zachowanie oraz miny zapewne odziedziczył pan po panu Cezarym, wszakże ponoć jesteście rodziną także wcale mnie to nie dziwi. Jako kierownik jesteś pan najzwyczajniej zwykłem chamem oraz prostakiem do entej potęgi. Współczuję pańskim dzieciom. No a teraz pora na gwiazdę zakładu Klimek! pan Andrzej "D, powiem tak, takiego pasożyta, dwulicowca jak Ciebie to dawno na swojej drodze nie spotkałem. Już mało nawiązując do Twojego przekomicznego wyglądu(a wyglądasz jak ciapaty samuraj z tą kitą na swojej pustej głowie)jesteś zwykłym nieudacznikiem życiowym który jedyne co potrafi to knuć intrygi i podstawiać świnie innym na każdym kroku. Ty nierobie zakuty, bujasz się na tym fotelu jak konik bujany, Cezary może powinien Ci tam wstawić fotel na biegunach ? łydki Ci się tak często trzęsą jak stoisz, masz problem z jądrami ? :D bo mózgu zauważyłem u Ciebie brak już dawno temu. Panie Cezary, a wiem że będziesz pan to czytał, na pana miejscu wyrzuciłbym tego nieroba i pasożyta na zbity ryj! gdyż ta osoba ewidentnie szkodzi całej tej firmie a jego jedynym i głównym zajęciem jest bujanie się na swoim fotelu przez połowę dnia i nawijaniu przez telefon, podkładaniu świń innym pracownikom. W tym momencie Andrzejku mógłbym Ci napluć na ryj jakbym Cię spotkał ale że nie lubię się zniżać do poziomu podłogi(a taki poziom sobą reprezentujesz) i moja ślina jest więcej warta, raczej tego nie zrobię. Twojej całej rodzinie nawet nie współczuję. Zwykły pasożyt i tyle. Ogromnie przeważająca większość ludzi tam, począwszy od samego dołu aż po samą górą to zbieranina chamów, prostaków, i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] krótko mówiąc. Mógłbym wiele tutaj jeszcze o was napisać ale i tak wystarczająco dużo swojego czasu wam już dałem. Podsumowując, ludzie!, omijajcie tą firmę szerokim łukiem! bo jedyne czego się tam dorobicie to garba oraz nerwicy z powodu wyzysku oraz chamstwa jakie tam panuje. Pozdrawiam was serdecznie ćwoki i oby ta całkiem szczera i prawdomówna opinia w d**ę wam weszła! pozdrowienia dla kumatych, ch** w d**ę frajerom ;].
9
popieram 2016-06-20 20:43:13
Oj grubo :) ale niestety to przykra prawda. Administracyjnie i kierowniczo (jak również od strony właścicieli (porażka)). Ogólnie cwaniactwo obłuda. Dno.
3
Enduch 2016-07-09 00:37:37
Sąsiad, masz absolutną rację. :-D
kruszą 2016-07-27 20:46:12
"Czy to stonka czy biedronka o tuż nie to Pan Jesionka" pozdrowienia od kruszyny dla wszystkich w porządku chłopaków i Dziadeczka Pana Janeczka
1
Muminki atakują 2016-09-09 23:52:35
Atmosfera tam jest gorąca jak w piekarniku. Wredne spojrzenia Muminka i Jastrzębia, Andrzeja Sz., ps. "cebula". Lepiej jakbyś miał dwie kity na głowie, a nie jedną, wyglądałbys jak Didi z Laboratorium Dextera.
Pikachu 2016-09-12 23:47:05
Idź, przekonaj się na własnej skórze jaka kultura tam panuje, życzliwość oraz współpraca. Ta firma ma doświadczenie ale w wyzyskiwaniu ludzi oraz szerzeniu mobbingu. Kierownictwo tam natomiast to istna gloria wykształcenia oraz kultury osobistej, Cebula pokemon co uciekł z pokebola i Muminek rodem z Doliny Muminków. Dobrali się tam wszyscy niemal jak w dobrej komedii. Prawda jest taka że panuje tam wyzysk, donosicielstwo oraz nieopisane chamstwo, pozdrawiam.
2
koma 2016-09-13 14:40:50
A jakie są u nich teraz oferty pracy? Dzięki za odpowiedź
Zostaw swoją opinię o PPHU Klimek - Częstochowa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PPHU Klimek