brak logo

Wind Mobile SA

Kraków

Opinie o Wind Mobile SA

zwolnienia 2013-07-17 12:40:51
Czy zwolnienia bo kryzys (w windzie) i brak kasy to te stabilne i przyjazne warunki czy jak?
Zadowolony 2013-07-17 13:37:11
Oceniam warunki pracy w Wind Mobile SA na ocenę celującą. Godne pochwały jest to, że firma cały czas się rozwija. Obecnie podbija nowe rynki. Już nie tylko systemy dla polskich klientów, ale również dla krajów z Afryki oraz Bliskiego Wschodu. Warto pracować w Wind Mobile SA, ponieważ ma się kontakt z coraz ciekawszymi projektami i jest dużo luzu. Klienci są bardzo zadowoleni, inaczej firma by nie istniała. Konkurencja jest ogromna, a żagle Winda całą swoją powierzchnią wykorzystują wiejący wiatr. Z uwagi na ekspansję międzynarodową firmy Wind Mobile SA można liczyć na stabilną i dobrze płatną pracę. Ponieważ firma się rozwija, to cały czas poszukuje kandydatów na programistów. Ogłoszenie można znaleźć na przykład na portalu (usunięte przez administratora) Młodzi programiści mogą liczyć z powodzeniem na wynagrodzenia od 4000 zł do 9000 zł. Firma cieszy się dużym zainteresowaniem ze strony początkujących programistów, ponieważ w firmie można spotkać bardzo dużą ilość tolerancji, cierpliwości oraz elastycznego podejścia do pracy. Rekrutacja cały czas trwa, firma się rozwija, więc o zwolnieniach - jak to powiedział ktoś w poprzednim poście - nie ma mowy. Ewentualnie jakieś spektakularne wyjątki od reguły. Ale przynajmniej ja - jako pracownik - nic nie wiem o żadnych zwolnieniach. A wręcz odwrotnie.

Dlatego takie posty jak "realny opis" i "zwolnienia" można jedynie skatalogować do grupy postów pisanych przez nierozważnego młodego człowieka, który ma przed sobą jeszcze dużo pracy.
obserwator 2013-07-17 13:48:44
Czyli podsumowując Wind Mobile jest polecany jako pierwsze miejsce pracy, ponieważ mając w CV tą firmę można liczyć na otrzymanie super pracy w korporacji, za 3-4 lepsze od rynkowych pieniądze? Taka kuźnia ekspertów, którzy po pracy w Wind Mobile mają wystarczające przygotowanie praktyczne i merytoryczne, by przekonać do siebie ekspertów HR szukających dobrych programistów na prestiżowe stanowiska? Posiadanie w CV firmy Wind Mobile świadczy o wielu rzeczach i są korporacje, które to doceniają, a wręcz poszukują ekspertów po Windzie.
jasne 2013-07-22 14:00:50
Zadowolony - 2013-07-17 13:37:11

Oceniam warunki pracy w Wind Mobile SA na ocenę celującą. Godne pochwały jest to, że firma cały czas się rozwija. Obecnie podbija nowe rynki. Już nie tylko systemy dla polskich klientów, ale również dla krajów z Afryki oraz Bliskiego Wschodu. Warto pracować w Wind Mobile SA, ponieważ ma się kontakt z coraz ciekawszymi projektami i jest dużo luzu. Klienci są bardzo zadowoleni, inaczej firma by nie istniała. Konkurencja jest ogromna, a żagle Winda całą swoją powierzchnią wykorzystują wiejący wiatr. Z uwagi na ekspansję międzynarodową firmy Wind Mobile SA można liczyć na stabilną i dobrze płatną pracę. Ponieważ firma się rozwija, to cały czas poszukuje kandydatów na programistów. Ogłoszenie można znaleźć na przykład na portalu (usunięte przez administratora) Młodzi programiści mogą liczyć z powodzeniem na wynagrodzenia od 4000 zł do 9000 zł. Firma cieszy się dużym zainteresowaniem ze strony początkujących programistów, ponieważ w firmie można spotkać bardzo dużą ilość tolerancji, cierpliwości oraz elastycznego podejścia do pracy. Rekrutacja cały czas trwa, firma się rozwija, więc o zwolnieniach - jak to powiedział ktoś w poprzednim poście - nie ma mowy. Ewentualnie jakieś spektakularne wyjątki od reguły. Ale przynajmniej ja - jako pracownik - nic nie wiem o żadnych zwolnieniach. A wręcz odwrotnie.



Dlatego takie posty jak "realny opis" i "zwolnienia" można jedynie skatalogować do grupy postów pisanych przez nierozważnego młodego człowieka, który ma przed sobą jeszcze dużo pracy.
4000-9000? to chyba nie ten wind gdzie w serwisie pracują ludzie za najniższą? Jeśli chodzi o zwolnienia to trzeba wspomnieć lata 2008-2009 oraz ilość ludzi, którzy odeszli, zwolniono faktycznie niewiele, ale ciągle słychać było słowa kryzys, słabo itd.te 9k zł to własnie PMi i kierownicy może, ale nie deweloperzy. W 2008 było około 40 deweloperów, a teraz ile? Widzę, że ktoś z PRu cały czas śledzi te stronkę i odpisuje na każdą negatywną opinie, powiedzenie np. o karawanie i psach, tak świetnie mi do kogoś pasuje.
Akcjonariusz 2013-07-22 16:02:25
Od lat 2008-2009 kurs akcji Wind Mobile wzrósł z 3 złotych do 6 złotych. Obecnie atakuje historyczne szczyty. Każdy może się zapoznać z raportami kwartalnymi publikowanymi na stronie internetowej.

W czasach kryzysu Wind Mobile staje się coraz silniejszy. Rozwija się. Kryzys? Jaki kryzys. Nie ma kryzysu.

Google spada.
Microsoft spada.
Apple spada.

a Wind Mobile trzyma prosto pełne żagle na burzliwym oceanie światowego kryzysu. Rośnie.

Nie chcesz zostać szczęśliwym pracownikiem Wind Mobile? Kup akcje. Zostań inwestorem. Uwierz w tygrysa polskiego rynku IT.

Inni kupi i zarobili. Ponad 100%.

Nie wierz plotkom, patrz w wykresy.
pracownik 2013-07-28 13:56:19
"Młodzi programiści mogą liczyć z powodzeniem na wynagrodzenia od 4000 zł do 9000 zł." To ja chyba jestem już za starym programistą bo do takiej stawki to mi jeszcze daleko...
programista 2013-07-29 14:04:03
pracownik - 2013-07-28 13:56:19

"Młodzi programiści mogą liczyć z powodzeniem na wynagrodzenia od 4000 zł do 9000 zł." To ja chyba jestem już za starym programistą bo do takiej stawki to mi jeszcze daleko...
A czy jesteś programistą? Może są wątpliwości... ;)
były akcjonarjusz 2013-07-29 18:41:21
Akcjonariusz - 2013-07-22 16:02:25

Od lat 2008-2009 kurs akcji Wind Mobile wzrósł z 3 złotych do 6 złotych. Obecnie atakuje historyczne szczyty. Każdy może się zapoznać z raportami kwartalnymi publikowanymi na stronie internetowej.



W czasach kryzysu Wind Mobile staje się coraz silniejszy. Rozwija się. Kryzys? Jaki kryzys. Nie ma kryzysu.



Google spada.

Microsoft spada.

Apple spada.



a Wind Mobile trzyma prosto pełne żagle na burzliwym oceanie światowego kryzysu. Rośnie.



Nie chcesz zostać szczęśliwym pracownikiem Wind Mobile? Kup akcje. Zostań inwestorem. Uwierz w tygrysa polskiego rynku IT.



Inni kupi i zarobili. Ponad 100%.



Nie wierz plotkom, patrz w wykresy.
1. 2008-2009? to ciekawe... bo Wind Mobile SA jest notowane na giełdzie niecałe 2 lata...
2. 6zł to żaden wyczyn... było już 7zł a później było 4 a później znowu 7
3. "jaki kryzys, nie ma kryzysu" - już kiedyś to słyszłem
3. nie porównujmy NewConnect do WallStreet :P
4. NewConnect - trudno to nazwać giełdą, raczej zabawką studentów ekonomii
5. "inni kupili i zarobili" a jeszcze inni kupili i stracili
6. "tygrysa polskiego rynku IT" - się uśmiałem

p.s. ale życzę Ci powodzenia :)
Akcjonariusz 2013-07-30 11:16:20
Możesz obserwować kolejną falę zwyżki na akcjach WindMobile. Szybko rośnie. Zamiast narzekać miałeś już szansę na zarobienie kilku procent. Trzeba się spieszyć przed kolejnymi zwyżkami. WindMobile rośnie w siłę. Wzrost akcji to nie jest jakiś tam przypadek albo spekulacja. Spekulacja jest na WIG20. To decyzje światowych inwestorów, poparte na analizie fundamentów, na których zbudowany jest Wind Mobile SA. Gdy wszystko spada na New Connect, to Wind rośnie. Inwestorzy wiedzą co jest dobre i co umie walczyć na rynku. Dwustu studentów, którzy dorabiają na giełdzie do fajek, nie generuje takich wzrostów. Przeczytaj raport kwartalny. Przeczytaj wyniki. Popatrz na fundamenty publikowane w raportach. Wind Mobile jest w telewizji. Wind Mobile jest w Afryce. Wind Mobile jest w Azji. Wind Mobile ma tyle pracy, że się kurzy pod nogami. W Wind Mobile nie ma kryzysu. Inwestor to wie. Mądry programista też. Mądry kandydat do pracy w Wind Mobile również.
przegrzany 2013-07-30 14:00:08
Skoro WindMobile tak świetnie radzi sobie w dobie kryzysu i dumnie płynie do przody z podniesionymi żaglami dlaczego firmy nie stać aby zapewnić pracownikom godziwe warunki pracy na te upały i zamontować klimatyzację? A na ostatnią prośbę o klimatyzację otrzymaliśmy wiatraki...
lody dla ochłody 2013-07-30 16:07:35
przegrzany - 2013-07-30 14:00:08

Skoro WindMobile tak świetnie radzi sobie w dobie kryzysu i dumnie płynie do przody z podniesionymi żaglami dlaczego firmy nie stać aby zapewnić pracownikom godziwe warunki pracy na te upały i zamontować klimatyzację? A na ostatnią prośbę o klimatyzację otrzymaliśmy wiatraki...
Przegrzany? Kiedy jedziesz na urlop?

Ponieważ nie znajdziesz opinii lekarskiej, która popiera klimatyzację. Szkodzi zdrowiu. Wiele osób sprzeciwia się klimatyzacji. Polska to kraj o chłodnym klimacie, dwa tygodnie upałów mają dobry wpływ na zdrowie, klimatyzacja przynosi same szkody na zdrowiu. Pomimo przesadnej opinii o przegrzaniu, wiatraki przynoszą wystarczająco dużo ochłody. Jest całkiem przyjemnie.
inny świat 2013-08-03 13:28:46
Rownie dobrze mozna napisac ze nie znajdziesz opinii lekarsiej, ktora popiera prowadzenie samochodow. Samochody szkodzą zdrowiu i życiu. Argument mojego poprzednika dodającego wpis jest absurdalny i skandaliczny.
lody dla ochlody 2013-08-03 19:24:59
Jazda samochoeem z klimatyzacja bez watpienia rowniez jest niezdrowa. Chiciaz nie tak bardzo niezdrowa jak 8 godzin pracy w klimatyzowanym pomieszczeniu. Trzeba rozmawiac z ludzmi ktorzy maja klimatyzacje i wiedza jaka zmora jest klima. Wiele mozna sie dowiedziec w gaplbinecie laryngologicznym poniewaz jest to przyczyna rozmaitych alergii, chorob ukladu odde howego, zatok, gardla. Mlody silny zdolny startuje z wysokiego pulapu zdrowia. Moze tego nie odczuwac. Dziwie sie. Bo w internecie mozna wiele madrego o tym poczytac. Cirkawe czy we wlasnym domu instalujesz klime. Klima ma wiecej przeciwnikow niz zwolennikow. Ale podaj prosze merytoryczne argumenty. Pomieszczenie z obiegiem powietrza z wiatrakow jest super. Dobre dla organizmu. Jest lepiej niz by bylo z klima. Sa firmy w ktorych glowna zmora pracownikow w pracy jest wlasnie klimatyzacja.
inny świat 2013-08-05 22:00:27
Ogólnie przyjętym jest, że na stawiającym teze ciąży obowiązek przeprowadzenia dowodu. Ja nie twierdze ze klima jest nie zdrowa.

W internecie moża poczytać wiele innych "mądrych" tez:)

W każdym razie nie ciągne już tematu i pozdrawiam z pomieszczenia gdzie temeratura sięga aż 23 stopni:)
lody dla ochłody 2013-08-06 07:21:52
Teza została już udowodniona. Wpisz sobie w googlach hasło "optymalna temperatura" i przeczytaj w trzech pierwszych linkach, że komfort cieplny zimą to temperatura od 20 do 23 stopni, a latem od 24 do 28 stopni. Skoro u ciebie teraz jest 23 stopni celcjusza, to bez wątpienia masz zapewnione komfortowe warunki cieplne. W każdym razie według niezależnych badań, powinieneś odczuwać w tej temperaturze komfort. Jeżeli go nie odczuwasz, to zastanów się dlaczego. Być może jesteś zwolennikiem klimatyzacji, masz ją w domu lub mieszkaniu, masz ją w samochodzie i w ten sposób naturalne postrzeganie komfortu cieplnego zostało naruszone. O tym też można poczytać. Od klimatyzacji się generalnie odchodzi. Moda na nią się kończy. A klimatyzacja w tak chłodnym kraju jak Polska, gdzie jest dużo innych metod na stworzenie komfortu cieplnego, jest po prostu żartem.
przegrzany 2013-08-06 08:30:40
Problem w tym że w biurze w WindMobile od 2 tyg. temperatura waha się w granicach 34C.
lody dla ochłody 2013-08-06 09:24:12
przegrzany - 2013-08-06 08:30:40

Problem w tym że w biurze w WindMobile od 2 tyg. temperatura waha się w granicach 34C.
Bzdura. W biurze jest 27 stopni. W każdym razie mówiąc o temperaturze, warto ją odczytać z termometru (który jest w środku, a nie który jest wystawiony frontalnie na promienie słoneczne). Od tej temperatury trzeba odliczyć orzeźwiający ruch powietrza wywołany przez wiatraki. Jest rześko i temperatura jest komfortowa.

przegrzany 2013-08-06 13:06:53
lody dla ochłody - 2013-08-06 09:24:12

przegrzany - 2013-08-06 08:30:40

Problem w tym że w biurze w WindMobile od 2 tyg. temperatura waha się w granicach 34C.
Bzdura. W biurze jest 27 stopni. W każdym razie mówiąc o temperaturze, warto ją odczytać z termometru (który jest w środku, a nie który jest wystawiony frontalnie na promienie słoneczne). Od tej temperatury trzeba odliczyć orzeźwiający ruch powietrza wywołany przez wiatraki. Jest rześko i temperatura jest komfortowa.



Bzdura. Chyba kolego nie mówisz o pokoju dev w siedzibie w Krakowie. W biurze jest już dziś 31C. W każdym razie mówiąc o temperaturze, warto ją odczytać z termometru w pokoju dev (który jest w środku, i nie jest wystawiony frontalnie na promienie słoneczne). Wiatraki nic nie dają. Jest gorąco i temperatura jest nie do przyjęcia.
firma bez klimy 2013-08-13 15:35:17
przegrzany - 2013-08-06 13:06:53

lody dla ochłody - 2013-08-06 09:24:12

przegrzany - 2013-08-06 08:30:40

Problem w tym że w biurze w WindMobile od 2 tyg. temperatura waha się w granicach 34C.
Bzdura. W biurze jest 27 stopni. W każdym razie mówiąc o temperaturze, warto ją odczytać z termometru (który jest w środku, a nie który jest wystawiony frontalnie na promienie słoneczne). Od tej temperatury trzeba odliczyć orzeźwiający ruch powietrza wywołany przez wiatraki. Jest rześko i temperatura jest komfortowa.





Bzdura. Chyba kolego nie mówisz o pokoju dev w siedzibie w Krakowie. W biurze jest już dziś 31C. W każdym razie mówiąc o temperaturze, warto ją odczytać z termometru w pokoju dev (który jest w środku, i nie jest wystawiony frontalnie na promienie słoneczne). Wiatraki nic nie dają. Jest gorąco i temperatura jest nie do przyjęcia.
Widzę, że po tylu latach nadal bez klimy...żenada...Pokój dev jest wystawiony na stronę południową, betonowy bloczek nie posiadający odpowiedniej izolacji i już wystarczą majowe mocniejsze promyki aby zrobiło się zbyt gorąco. Mówię to jako osoba lubiąca ciepło i nie lubiąca klimy. W pokoju dev z trudem dawało się wytrzymać w każdy słoneczny dzień od maja do września, a jak było ponad 30st na zewnątrz, w środku prawdziwa sauna. Klima owszem nie jest zdrowa, ale temperatura ponad 30st w pokoju zdecydowanie bardziej. Nie mówiąc o tym, że w zasadzie temperatura powyżej 25 już powoduje dyskomfort. Na to wszystko oczywiście tylko wiatraki, bo przenośny klimatyzator za drogi [usunięte przez moderatora]
firma bez klimy 2013-08-13 15:39:52
Dodam jeszcze, że powietrze było tak suche, że miałem przesuszoną śluzówkę nosa, gorzej niż przy jakiejkolwiek klimie, więc na pewno nie były to dobre i zdrowe warunki.
firma bez klimy 2013-08-13 15:56:49
przegrzany - 2013-08-06 08:30:40

Problem w tym że w biurze w WindMobile od 2 tyg. temperatura waha się w granicach 34C.
Co za bzdury. Proszę poczytać link:

[usunięte przez moderatora]
a zwłaszcza fragmenty:

"przy niskim poziomie metabolizmu, np. prace chałupnicze temperatura optymalna to zimą 20-22° C, latem 23–26° C, wilgotność względna latem na poziomie 40–55%; "

"Świadczenie pracy w warunkach szczególnie uciążliwych, czyli takich gdzie pracach wykonywana jest w pomieszczeniach zamkniętych przy temperaturze ponad 28oC lub na otwartej przestrzeni przy przekroczeniu 25oC, nakłada na pracodawcę obowiązek zapewnienia pracownikom zarówno wody nadającej się do picia, jak również napoi zimnych, wzbogaconych witaminami, solami mineralnymi zaspokajającymi ich potrzeby w ciągu całej zmiany roboczej (rozporządzenie Rady Ministrów z dnia 28 maja 1996 r. w sprawie profilaktycznych posiłków i napojów, Dz. U. Nr 60, poz. 279)."

przesada 2013-08-13 18:43:32
Ustawodawca nie nakazal instalowania klimatyzacji w firmach gdy okazjonalnie jest 30 stopni? To skandal. Jak do tego moglo dojsc?

Czy to prawda ze w windmobile jest woda mineralna, kuchnia ze wszyskim oraz osobny pokoj SPA w ktorym mozna odpoczac, zrelaksowac sie, pograc w pilkazyki oraz pomieszczenie specjalnie pod prysznic dla przegrzanych pracownikow. ?? Prysznice sa w ustawie?
przesada 2013-08-13 18:53:41
Uwazam ze warunki sa ocenne na ocene bardzo dobra. Atmosfera klimatyczna oraz wyposazenie nie odbiega od norm stosowanych w innych budynkach w Krakowie. Wszystkie przepisy sa przestrzegane na wyrost. Mozna stawiac za wzor do nasladowania. Wiele opini jest nie do zweryfikowania. Na przyklad wyschnieta sluzowka nosa nie musi byc spowodowana pobytem w firmie. Nie widac w firmie zakrwawionych developerow. Moze ktos jest na jakis lekach albo cos mu dolega. Warto isc do lekarza. Tam przy okazji mozna sie popytac o wplyw klimy na zdrowie.
Akcjonariusz 2013-08-13 19:46:35
Jakiej siły potrzeba, aby zatrzymać pędzący w górę kurs akcji WindMobile SA? Od ostatniej mojej wypowiedzi zachęcającej do kupna akcji Wind, kurs wzrósł ponad 10%. To jest niesłychane, aby w dwa tygodnie zarobić 10%. Wind lepszy niż złoto, microsoft, facebook.

Panowie. Jeszcze czas. Wskakujemy !!!!!
Akcjonariusz 2013-08-13 20:04:09
Czy wszyscy już przeczytali raport kwartalny [usunięte przez moderatora] ? Robi wrażenie. Wysoka pozycja. Renoma. Mało która firma jest w stanie zapewnić taki wzrost. Warto być inwestorem Wind Mobile. Warto pracować w Wind Mobile.

Zróbcie szkolenie - jak robić super systemy, na których można tyle zarobić w czasach kryzysu? Tego już nikt nie potrafi, a wam super systemy sypią się z rękawa jeden po drugim. Jest się czego nauczyć. Tego nie uczą na studiach. Tego nie przeczyta się w książkach. Tego nie uczą na forach dyskusyjnych i blogach. Takie rzeczy to tylko tygrysy IT, jak Wind Mobile SA.
realista 2013-08-13 20:23:44
Cudów niema, aby zrobić wynik trzeba obniżyć koszty. Z punktu widzenia akcjonariusza warto inwestować w Wind Mobile, ale z punktu widzenia programisty trzymać się z daleka - wynagrodzenia marne (wynik sam się nie zrobi), a praca na umowy śmieciowe.
paweł 2013-08-14 08:13:55
Czyli to jest tak, że kandydat, który rekrutował do 10 firm w Krakowie, wszędzie miał propozycję pracy za 10 000 zł miesięcznie, a mimo to zatrudnił się w Wind Mobile, bo tam dają mniej niż 10 000 zł miesięcznie? Co go skłoniło, że zrezygnował z tak lukratywnych ofert konkurencji?
??? 2013-08-14 10:26:26
realista - 2013-08-13 20:23:44

Cudów niema, aby zrobić wynik trzeba obniżyć koszty. Z punktu widzenia akcjonariusza warto inwestować w Wind Mobile, ale z punktu widzenia programisty trzymać się z daleka - wynagrodzenia marne (wynik sam się nie zrobi), a praca na umowy śmieciowe.
Ile to jest marnie? 4000-9000 na poczatek to calkiem dobra kasa. Na pewno trzeba powiedziec tez dla kogo? Ile powinien zarabiac zdolny absolwent i ile dla niwgo to marnie? Ile powinien zarabiac oracownik z 3 letnim doswiadczeniem?
1
dokladnie 2013-08-14 14:39:40
realista - 2013-08-13 20:23:44

Cudów niema, aby zrobić wynik trzeba obniżyć koszty. Z punktu widzenia akcjonariusza warto inwestować w Wind Mobile, ale z punktu widzenia programisty trzymać się z daleka - wynagrodzenia marne (wynik sam się nie zrobi), a praca na umowy śmieciowe.
Dokładnie tak. Zresztą wynik robią odpowiednio skonstruowane umowy do usług (udział w zyskach), a nie wypasione, wspaniałe, ciągle nowe projekty pisane przez sowicie wynagradzanych developerow. Zarobki w produkcji (dev) to raczej dolna granica ciągle podawanego przedziału (brutto), niewielkie znaczenie ma doświadczenie i umiejętności, raczej kalkulacje do jakiego projektu/operatora się zatrudnia. Osoba bez doświadczenia może liczyć na pensje zamykającą się w granicach około 2k kosztu pracodawcy czyli jak umowa o pracę to jakies 1,6k brutto.
developer 2013-08-14 15:33:50
"Osoba bez doświadczenia może liczyć na pensje zamykającą się w granicach około 2k kosztu pracodawcy"

Ja rozpocząłem pracę i jestem bez doświadczenia i mam dwa razy więcej niż napisałeś. Pracujesz nadal w WindMobile? Może mówisz o stawkach sprzed 10 lat?
niezależny 2013-08-16 20:36:12
Muszę przyznać rację, że wiele negatywnych opinii jest zmyślonych. Zalety Wind Mobile są widoczne dopiero po rozpoczęciu pracy w innej firmie. Jest za czym zatęsknić. Na przykład spokój, brak stresu, praktycznie każdy projekt kończy się sukcesem. Premie to nie są jakieś kokosy. Samochodu za to nie kupicie. Natomiast są dwa razy do roku. Na przyzwoite wakacje i ferie wystarczy. Obowiązki są rozdzielane tak, by ich wykonanie było osiągalne. Nikt nie wymaga nie wiadomo czego. Są porządne imprezy integracyjne. Technologie są zawsze nowe, na czasie. Jest ciekawie. Nie ma żadnych problemów z długimi urlopami. Gdy ktoś programuje, to nie ma czegoś takiego jak w innych dużych firmach, że poprawia się całe życie jakiś system sprzed trzydziestu lat. Jest świeżo. Dyskusje na temat klimatyzacji i temperatury są śmieszne. Już nie ma o czym pisać, to się czepiają pogody.
Wm_dev 2013-08-19 12:10:08
Arczi - 2013-08-17 10:58:43

hej jak może wyglądac praca inżyniera serwisu bo wiem że poszukują do Wind Mobile na te stanowisko, wiecie coś wiecej jaka atmosfera i warunki?
W serwisie to reggae-piątki, a poza tym to jak to w serwisie: testy wdrożenia, żelastwo i zgłoszenia. W piątki nie ma szefów, luz totalny. Jak są szefowie, to trzeba nieco ściszyć
Wm_dev 2013-08-19 19:29:04
anonim - 2013-08-19 12:56:06

Czyli atmosferę macię fajną? ;) Zwłaszcza w piątki? Coś macie jeszcze w socjalu z wind mobile prócz radyjka? Lodówka jest, woda do picia, klimatyzacja?
Lodówka, woda, kawa, herbata - bez tego to by nie było tam żadnego pracownika, co to za pytanie:) Z ciekawych rzeczy to jest prysznic, więc gdy jeździsz rowerem, to nie śmierdzisz cały dzień. No i różne komórki do testów, czasem naprawdę fajne.

Kasa zawsze na czas (raz przez pomyłkę dostałem dwa razy tą samą wypłatę, niestety musiałem zwrócić), dziewiątego albo dziesiątego. Logika przyznawania premii nie jest do końca znana, ale regularnie jest. Ja myślę, że zależy po prostu od aktualnych nadwyżek na koncie firmowym.

Jak chcesz się zatrudnić to się spiesz, we wrześniu jest impreza integracyjna :)
gucio 2013-08-20 07:52:01
Wejdź na firmową stronę. Kliknij na Firma, a tam Oferty pracy.
mistrzu 2013-08-21 20:59:40
Nie wymagają angielskiego.
Za moich czasów było kilka osób, które przeprowadzały szkolenia - normalni programiści z doświadczeniem i wiedzą. Nie wiem jak jest teraz. Zdarza sie również ze osoba kierująca całym IT przeprowadza ciekawe szkolenia (szkoda ze zadko). Raczej sa to szkolenia wewnetrzne - ktos cos dobrze poznał i podzielił się
mistrzu 2013-08-21 21:06:12
zapomniałem dodać - prawdziwą wiedze tak naprawde zdobędziesz sam (książki + doświadczenie + zespół pasjonatów - twoich kolegow/kolezaki z teamu, z ktorymi mozesz podyskutować)
Wm_dev 2013-08-24 12:25:46
anonim - 2013-08-23 14:51:24

mistrzu, a ludzie sa pomocni? Macie prace zespołową nad projektami, czy podział inywidualny, ze każdy klepie swój kod. Kompy dają, mają stacjonarki?
Czy "dają kompy"? :) Chłopie, pracujesz na maszynie, która ma 96 GB ramu. Słownie dziewięćdziesiąt sześć. To nie pomyłka.

Możesz też pracować na laptopie z dodatkowym monitorem, itd.
WM_dev 2013-08-27 19:20:57
W ramach serwera, około 10 serwerów plus około 10 stanowisk programistów, do twojej dyspozycji zostaje poniżej 1GB, system Solaris, generalnie działa kiepsko...
bylyPracownik 2014-03-26 18:01:50
Generalnie na wstepnie mozna zapomnieć o czyms takim jak umowa o prace i szkolenia.

Umowe o prace mozna by jeszcze wybaczyc jezeli zarobki byly by adekwatnie wyzsze, rozwiewajac wszelkie wątpliwości: nie są.

Sprzet na którym sie pracuje ma 10+ lat, jak dobrze trafisz bedziesz mial monitor panoramiczny, jak zle dostaniesz starą 17".

Mottem firmy moglo by byc "student zrobi taniej"

Jezeli szukasz pracy na caly etat, nie ma sensu.
Jezeli chcesz umowe o prace, nie ma sensu.
Jezeli chcesz sie rozwijac, nie ma sensu.

Sens jest jezeli jestes studentem, nie chcesz zarabiac za wiele i pracowac na czesc etatu, chciaz wtedy pewnie jest duzo innych, lepszych firm do wyboru.
1
pracujący 2014-03-26 22:30:07
Zarobki są wprost proporcjonalne do niezawodności i powagi kodu źródłowego, który stworzy dany programista. Jeżeli Ty nie zarobiłeś tyle ile chciałeś to znaczy, że nie rozmawiałeś z nikim na temat swojego dysonansu poznawczego albo nie włożyłeś wystarczająco starań w uzasadnienie powagi swojego kodu. Skoro jesteś już "bylyPracownik", to znaczy że WindMobile nie jest taki zły. W końcu dostałeś po Windzie swoją wymarzoną lepszą pracę. Zarabiasz więcej i jesteś Super. W luksusowej firmie. Będzie ci lepiej. Podobnie jest ze studiami. Generalnie ludzie nie kochają chodzić na studia, robią to po to aby dostać lepszą pracę. Skoro dostałeś wymarzoną pracę po Windzie, a przed Windem byś jej nie dostał, to mimo twojego dysonansu, skorzystałeś. Nie pluj więc na Winda z takim pośpiechem. Daj sobie czas, zobaczysz, że źle nie było.
wm to dobra firma 2014-03-27 08:32:12
bardzo dobra firma

w fajnym miejscu, obok Wawelu, wszędzie blisko

fajni ludzie

luz

,(usunięte przez administratora)
zarobki nie są złe ale też nie są bardzo dobre chyba przeciętne

elastyczna praca, można wyjść, załatwić swoje sprawy na uczelni i wrócić do roboty
Łukasz B. 2014-03-27 12:19:57
Pracowałem w WindMobile około 1.5 roku była to pierwsza moja poważna praca w firmie z branży.

Odczucia podczas mojej pracy miewałem mieszane (jak chyba wszędzie), aczkolwiek teraz z perspektywy widać, że był to bardzo dobry wybór - płaca może nie powala na kolana ale też nie ma dramatu. Jeżeli przychodzisz tam nie z postawą roszczeniową tylko z chęcią uczenia się naprawdę można sporo wynieść - ciekawe technologie, projekty (również ciekawe) prowadzone w rozsądny sposób. Ludzie i atmosfera jak najbardziej ok. Firma wobec mnie też zawsze była fair. Gdybym miał się cofnąć do momentu w którym się tam przyjmowałem, bez mrugnięcia oka zrobiłbym to jeszcze raz - polecam ;)

pozdro dla wszystkich z WM ;)
1
worker 2015-01-29 21:28:43
Wiele się w tej firmie poprawiło z forsą. Łatwiej dostać podwyżkę i zarabiać normalne pieniądze. Nie widać żulenia kasy, a szefowie wmawiają, że z kasą będzie jeszcze lepiej.
Gość 2015-02-05 07:40:04
Prześlij CV i się sam przekonaj wiem, że właśnie trwa rekrutacja ;)
Pracownik 2015-03-11 20:58:34
Poszukujemy programistów java na stanowisko senior i junior developera. Atmosfera jest super, nie ma czegoś takiego jak mobbing, nikt Cię nie piętnuje jeśli czegoś nie potrafisz, a zawsze znajdzie się ktoś, kto chętnie pomoże. A z resztą zapraszamy przekonajcie się sami ;)
1
PopytPodaz 2015-06-18 11:21:22
Gdy wyślesz do HR swoje CV i gdy pojawisz się zaprezentować się zespołowi to nawet wtedy nie dowiesz się jakie czekają ciebie widełki. Są takie jak w każdej normalnej firmie. Od 3 tysięcy do 20 tysięcy miesięcznie. Od ciebie zależy najwięcej. Jeśli masz postawę roszczeniową to daj sobie spokój i nic nie wysyłaj. Jeśli masz postawę "chcę dać od siebie to i to i tamto i będę się specjalizować w tym i tamtym bo na tym wasza firma zyska technologicznie" to wal śmiało. Ważniejsze od tego co wiesz i co skończyłeś jest to jaki jesteś. Jeśli nie odnajdziesz języka z TeamLead i z innymi programistami w zespole to też wielka wiedza ciebie nie uratuje przed szklanymi drzwiami przez które już nie przejdziesz. Misisz też wiedzieć że masz pracę i dobrą płacę bo dostarczasz część czegoś co się sprzedało i co ktoś z zewnątrz oceni jeśli zrobisz fuszerkę. Trzeba się starać i akceptować że to biznes a nie placówka edukacyjna lub jakaś organizacja budżetowa lub jakiś projekt UE gdzie można siedzieć w pracy jak na plaży i kasować za tą usługę 10 tys.
6000 to tylko zlodziej lub o 2015-06-18 21:19:50
20 000 zlotych? To co wy tam robicie ze taka kasa przewala sie przez karty plac? Moze cos dla Polskiej Agencji Kosmicznej albo spolki Polska Elektrownia Atomowa? Moze jakis soft do liczenia glosow dla PKW na jesienne wybory? Ktos z Platformy Obywatelskiej jest u was w zarzadzie?
Yivv 2015-06-19 07:36:15
Od dłuższego czasu to nie jest już ta sama firma co dawniej. Została przejęta przez Softwaremind i teraz rządzą tym wszystkim dyrektorzy z tamtej firmy. Jest dużo lepiej. System zatrudniania studentów za podstawowe stawki i wynikająca z tego rotacja to już tylko złe wspomnienia. Rotacja zniknęła, pojawiło się kilka doświadczonych osób. Wynagrodzenia są bardzo dobre. Dawno nikt nie narzekał na pieniądze. Wprowadzono dużo benefitów. Jest socjal. Ludzie są wysyłani na konferencje i szkolenia. W ciągu ostatniego roku aż dwie osoby ze stanowiska programista dostały awans na team leadera i mają już swoje zespoły. Obecnie są cztery. Atmosfera bardzo się poprawiła i chyba nie znajdzesz takiego, który tu pomarudzi na windmobile. Wtsyłaj CV od razu, bo z czasem m, jeśli tak tu dobrze i się rozniesie, HR będzie miał tak dużo ofert od kandydatów, że będzie ci coraz trudniej wychylić się przed szereg. To są chyba ostatnie miesiące na taryfę ulgową przy rekrutacji.
3000 2015-06-19 13:21:24
A to nie WindMobile przejął Softwaremind?
roeik 2016-05-14 15:51:12
no też właśnie wydaje mi się, że praca to nie ejst taka zła, bo chyba te stawki, że można zarobić od 2000 zł tak naparwde.
Zostaw swoją opinię o Wind Mobile SA - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wind Mobile SA