SoftHard S.A.

Płock

Opinie o SoftHard S.A.

john 2015-05-12 22:55:23
Niestety... wszystkie negatywne opinie są realne, nie pisane pod wpływem negatywnych emocji a jedynie odzwierciedlają co się tam dzieje. Reszta to prymitywne podszywanie pracodawcy...
5
Paweł 2015-06-03 19:44:22
Nic dobrego! Obiecywanki na początku potem nędza - nerwy i stres
4
Kristofer Papcio 2015-06-08 20:20:49
Nie rozumiem, dla czego pracownicy nie całują jeszcze po rękach pracodawcy...
A tak poważnie... NIE POLECAM, PRACA BEZ PRZYSZŁOŚCI...
NIKT, KTO TAM PRACUJE LUB PRACOWAŁ WIE, ŻE TO NIE JEST PRACA DO EMERYTURY TYLKO "PRZYSTANEK Z WERTEPAMI I NIEUSTAJĄCYM OPADEM KWASU"
6
radek 2015-06-15 19:10:55
wiecie co, jak ktoś chce si,ę jakoś bardzo rozwijać to chyba faktycznie nie w tej firmie, tutaj liczy sie systematyczna praca na takim stanowisku na jakim jesteś zatrudniony, więc moim zdaniem to jest uczciwy układ. Terasz suzkają kogoś jako konsultanta wdrożeń do Płocka, a płac ok 2 tys, więc to już coś.
weteran 2015-06-30 09:08:52
Wszystkie te opinie od drewniaka, jabłeka, piotlusia czy radka są zapewne próbą wybielania przez rodzinkę pracującą w tej firmie.
Faktycznie jest tak, że płaca jest mała w stosunku do ilości obowiązków. Radek pisze, że płaca około 2 tys to już coś, ale nie dodał, że ta stawka to zapewne BRUTTO jest, więc po odliczeniu wszystkich składek i podatków to nie za wiele zostaje, a nie słyszałem o propozycji wynagrodzenia tygodniowego zamiast miesięcznego przy takiej stawce.
Jak się tu pracuje, już wam piszę:
- praca na wczoraj lub na zaszły tydzień (zanim zaczniesz robić jeden wniosek, to dostaniesz już kolejne, lub informację, że ten który aktualnie robisz może poczekać i masz realizować inny, a za godzinę sytuacja się powtarza),
- wieczny stres (jak się nie uodpornisz na nerwowość szefa, który przeklina i używa inwektyw pod twoim adresem, to się tam nie pchaj. Cywilizacja - mam tu na myśli standardy obowiązujące w Europie - omija tą firmę szerokim łukiem, zapewne przez góry Ural (syberia - Rosja)),
- twoje zadania planuje ci boss lub kierownik (szczegóły już opisałem wyżej),
- twoje pomysły trafiają do bardzo głębokiej zamrażarki (czyli nigdy nie będą realizowane),
- jeżeli szykuje ci się praca z nadgodzinami, to musisz walczyć o ich odbiór, bo dodatkowe wynagrodzenie jest niemożliwe, a i stawka za nie jest przy niskich zarobkach żenująca, więc lepiej odebrać te godziny i mieć wolne na szukanie innej pracy,
- jeżeli prosisz o podwyżkę, to bardzo długo ci to zajmie, a rezultat jest taki, że przy dobrym humorze szefa zaproponuje ci 100-200 zł brutto. Szybciej znajdziesz sobie inną pracę :-)
- Na temat płacy, nie będę się już powielał.
Wszystkim tam pracującym życzę owocnych i szybkich sukcesów w znalezieniu sobie innej pracy :-). Ja już tak zrobiłem.
11
Wargad Sveneson 2015-08-14 13:01:16
Pracowałem w tej firmie i szczerze nie polecam.
Zestawiając zakres wiedzy i umiejętności jaki musisz posiadać, by wykonywać zakres obowiązków, do wysokości wynagrodzenia wypada fatalnie.
Znalazłem pracę u konkurencji - zarobki mam większe, realny zakres obowiązków i dobra atmosfera.
5
edek 2015-08-31 00:53:14
ja słyszałem, że u nich wystarczy z szefem porozmawiać o zakresie obowiązków, w końcu on też jest człowiekiem i wydaje mi się, ze spokojnie można wyrobić u niego tą normę jak się dogadasz. A i z urlopami podobno nie ma problemów, a dla mnie to akurat jest bardzo ważny element zatrudnienia, żeby nie było problemów z tym.
1
Detnaw 2015-10-06 12:22:39
Czytając te wszystkie opinie generalnie dochodzę do wniosku, że osoba świeżo po studiach gotowa się rozwijać nie powinna marnować tam czasu zgadza się? A temat zarobków mógłby ktoś ewentualnie przybliżyć ? Domyślam się wariant najbardziej optymistyczny przy mega sprzyjających wiatrach to poniżej 2 tysięcy na rękę?
1
edek 2015-10-06 16:24:28
wydaje mi się @Detnaw, że te dwa tysiace to u nich spokojnie zaorbisz, zalezy też na jakie stanowisko się zapatrujesz jeśli jako programista Delphi albo jako konsultant ds. wdrozeń przykładowo to na pewno masz szanse tyle zarobić, tylko wymagają zawsze doiadczenia jednak od kandydtaów minimalnego chociaż.
raddek 2016-04-06 20:22:21
Myślę, że gdybyś się dostał @edek na stanowisko programisty Delphi to byś nie miał powodów do narzekań, zarobki 4000+, lecz wymagają doświadczenia kilkuletneigo
1
morefol 2016-04-10 11:23:09
Pracowałem kilka lat temu w tej firmie jako wdrożeniowec w Płocku.
Praca była bardzo wymagająca, ale też dużo się nauczyłem. Zarobki jak na Płock nie były najgorsze - do tego samochód, laptop - to już zawsze coś...
Ogólne odczucia pozytywne, pomijając duży nawał obowiązków i pęd za terminami.
Po kilku latach przeprowadziłem się do Warszawy i tam znalazłem pracę w dużej korporacji.
Trudno porównywać firmę kilkudziesięcio osobową z kilkusetosobową, ale dla narzekających, podam że w korpo to jest dopiero praca na wysokich obrotach i w stresie;(
2
sql_mistrz 2016-04-21 08:25:47
A ja pracuje w firmie do dziś i jestem zadowolony z pracy. Dużo się nauczyłem. Poznałem fajnych ludzi z którymi mam dobry kontakt. Co do wynagrodzenia na początku niema kokosów, ale jak zdobędzie się trochę umiejętności to płaca rośnie. Tempo pracy jest duże i czasami jest ciężko, wiec trzeba być przygotowanym na psychicznie.
3
Jerome 2016-04-22 16:59:52
Pracowałem w SoftHard jakiś czas. Stosunek prezesa do większości pracowników jest tragiczny (oprócz jak się okazało rodziny i pupilków). Szef jest arogantem i ignorantem. Używanie prywatnego samochodu, telefonu do celów służbowych to norma. Widać, że oszczędza się na pracownikach ( słaba wypłata, zerowy socjal, zero dodatków motywacyjnych), prezes moim zdaniem jest typem dusigrosza i sknery - najlepiej jakbyście kawę czy herbatę przynosili zrobioną w termosie z domu, podobnie papier toaletowy itp. Model zarządzania "krótko za ryja" być może działa z robotnikami na budowie, jednak w branży IT to jest żenujące. Z perspektywy czasu żałuję zmarnowanego czasu, stresu...
10
Maggdda 2016-05-06 22:52:36
Pracuje w firmie od kliku miesięcy i jestem jak na razie zadowolona z pracy. Sporo się już nauczyłam i widzę postępy. Mam nadzieje że to wszystko się nie popsuje. Płaca jak na początek jest średnia ale mi wystarcza. Dodatkowo na święta są bony, wczasy pod gruszą i premia roczna :D
4
Krzysztof Sulkowski - Prezes - SoftHard 2016-05-16 09:26:05
Dla firmy najważniejsi są Ci, na których firma może liczyć od wielu lat. Cenieni są także Ci, którzy przychodzą z nastawieniem wieloletniej współpracy za godziwe wynagrodzenie oraz dobre warunki pracy i współpracy, chcą się uczyć, robić postępy i czerpać satysfakcję z pozyskiwanej wiedzy, a także obcować z nowymi rozwiązaniami technologicznymi i organizacyjnymi. Na szczęście mamy w naszej firmie prawie wyłącznie takie osoby. To właśnie dzięki nim wyrośliśmy z firmy lokalnej na krajowego lidera rozwiązań w branży zarządców nieruchomości, w której mamy najwięcej wdrożeń w kraju, a w tym te największe. Weszliśmy i wchodzimy nadal w nowe branże i rozwiązania z ofertą, z którą liczy się konkurencja. Nasze rozwiązania i usługi doceniają wymagający Klienci w całej Polsce.

Tych, którzy myślą o dobrej i satysfakcjonującej pracy zapraszamy do współpracy. Na co dzień przywiązujemy wagę i przestrzegamy uniwersalnych zasad i wartości, dbamy o dobre wzajemne relacje budowane na zdrowych zasadach, a na rynku jesteśmy po prostu skuteczni.
6
pracownik 2016-05-20 10:27:34
Dogodne godziny pracy, procedury umożliwiające sprawne działanie, terminowość wypłat ( wypłata godzin nadliczbowych na czas ), bezpośrednia współpraca z pracownikami wszystkich szczebli, poczucie pracy w jednej drużynie, atmosfera przyjazna oraz profesjonalne podejście do praktykantów, pracownicy legitymują się długoletnią współpraca z firmą co obecnie jest rzadkością na rynku pracy, organizacja "ucząca się".
4
Niko Bellic 2016-06-23 11:46:04
Zgrany zespół. Pomoc od bardziej doświadczonych kolegów w pracy.
1
SoftHard S.A. 2016-06-23 14:11:36
Przywiązujemy dużą wagę do wzajemnie dobrej współpracy.
2
Micke 2016-06-23 15:22:30
Powiedzcie mi jakie tutaj są umowy na konsultantów?
1
pracownik 2016-06-24 13:43:20
Umowy o pracę
1
babeczka 2016-06-24 13:49:43
niestety w ofercie nie byli łaskawi zawrzeć takiej informacji - ale za to napisali że wdrozeniowe projekty w całej Polsce będziesz realizował - to oznacza mobilność pracy tej? bo ja nie jestem gotowa na częste wyjazdy
Derek 2016-07-04 21:57:22
Wyjazdy? Oczywiście, że tak.
Ale nikt się nie przyzna z tej firmy jak traktują pracowników.
Dochodziło w tej firmie do sytuacji, gdzie wysyłali wdrożeniowca w delegację na jeden dzień, a pod koniec tego dnia dowiadujesz się, że musisz zostać na następny dzień.
Kto tak traktuje ludzi?
Jedziesz na jeden dzień... Nie masz ubrań na zmianę, jesteś nie przygtowanya ale zostać musisz.
Była taka sytuacja kiedy pojechało dwóch na "jeden dzień". Decyzją prezesa jeden musiał zostać...
Żeby ten jeden na pewno został, odbyło się to tak, że prezesik kazał po angielsku jednemu odjechać, by ten drugi nie miał możliwości manewru i zostać musiał...
Wstyd, żenada i cała prawda o pracy w tej firmie.
Ja nie polecam.
6
SoftHard S.A. 2016-07-05 09:22:55
O wyjazdach konsultantów nie decyduje Prezes lecz kierownicy zespołów konsultantów.
Wyjazdy są planowane i rozliczanie zgodnie z obowiązującymi przepisami.
1
Darek 2016-08-17 18:50:41
jako pierwsza praca polecam serdecznie. Tu się pracuje rok, dwa , zdobywa doświadczenie, głoduje przez ten czas a potem idzie się do pracy prawdziwej i godnej.
rotacja jest ogromna( wciąż poszukują do pracy - to nie rozwój to ciągle łatanie dziur po ludziach którzy odchodzą - tu naprawdę ludzie pracowali rok, nie dłużej!!!
zapewniam że wszyscy którzy odeszli pracują w lepszych firmach, nie da się gorzej trafić
2
Krzysztof Sulkowski - Prezes - SoftHard S.A. 2016-08-19 13:11:04 [pracodawca]
W firmie pracuje na umowę o pracę (prawie wszystkie na czas nieokreślony) sporo ponad 50 osób i nadal zwiększamy zatrudnienie. Kluczowi pracownicy pracują u nas bardzo długo, nawet około 25 lat. Zatrudniamy osoby z doświadczeniem oraz dopiero rozpoczynające pracę. Rotacja pracowników jest ŚLADOWA, jak na firmę tej branży.
Sporadycznie zdarzają się przypadki o których piszesz, niektórzy odchodzą, zmieniają pracę, ale uważam, że to naturalne zjawisko. Powtarzam, takie sytuacje zdarzają się rzadko.
Dzięki solidnej pracy i kształtowaniu dobrych wewnętrznych relacji konsekwentnie poprawiamy naszą pozycję na rynku, z korzyścią dla współpracowników.
1
SoftHard S.A. 2016-08-24 08:49:34
Osoby ubiegające się o pracę zachęcamy do złożenia CV, e-mail rekrutacja@softhard.com.pl. Rozmowy kwalifikacyjne przeprowadzamy z wybranymi kandydatami.
Wypłat wynagrodzeń dokonujemy w terminie.
Praca w firmie na pewno jest ciekawa, rozwija i daje solidne podstawy na przyszłość. Szczególnie mile widziane są osoby z przygotowaniem ekonomicznym.
1
hyh 2016-08-25 10:47:49
@ SoftHard S.A. tylko czy macie teraz jakies oferty pracy? Bo powiem szczerze ja nic nie widzę teraz?
SoftHard S.A. 2016-08-26 09:02:50
Zapraszamy na naszą stronę http://www.softhard.com.pl/oferty-pracy.
W przypadku zainteresowania współpracą prosimy o przesłanie CV na e-mail: rekrutacja@softhard.com.pl.
Uprzejmie informujemy, że rozmowy kwalifikacyjne prowadzimy z wybranymi kandydatami.
1
d 2016-08-31 20:56:17
Wysyłaj, zatrudnij się, popracuj rok i znikaj robić prawdziwą kariere :)
niki 2016-09-02 22:10:44
Masz rację "Wydaje ci się"
1
SoftHard S.A. 2016-09-04 22:31:10
Zapraszamy na naszą stronę http://www.softhard.com.pl/oferty-pracy.
1
kotek 2016-09-05 10:07:21
Na pewno jest szansa u nich na dość dobre zarobki dla konsultanta ds. wdrożeń, bo doświadczenie jest u nich dość cenne.
1
SH 2016-09-05 10:51:06
Ad 2016-08-31 22:11:22
niki 2016-09-02 22:10:44
Zapraszam do zapoznania się z informacją - http://www.softhard.com.pl/aktualnosci/145-zsi_papirus_sql_w_warszawskiej_spolpdzielni_mieszkaniowej
1
SH 2016-09-05 10:51:59
Ad 2016-08-31 22:11:22
niki 2016-09-02 22:10:44
Zapraszam do zapoznania się z informacją - http://www.softhard.com.pl/aktualnosci/145-zsi_papirus_sql_w_warszawskiej_spolpdzielni_mieszkaniowej
radek 2016-09-05 12:33:15
Konsultant ds. wdożeń jest teraz potrzebny do firmy.
Poul 2016-10-15 22:32:33
Nie polecam.
Proszę się zastanowić. Skoro tyle tu negatywnych opinii, to coś w tym musi być.
Parę osób broniących tu wizerunku firmy to zarząd.
Tłumaczenie, że produkt jest dobry i za rozsądną cenę (praktycznie najtańsi na rynku) przekłada się na zarobki. Wiem to, bo pracowałem w tej firmie.
Pracę zmieniłem, obecnie zarabiam o jakieś 40% więcej, a poziom stresu to 1/10 tego co było.
Dodam jeszcze tyle, że wszystkie negatywne komentarze są prawdziwe a jest to tylko część tego, co może spotkać pracującą tam osobę.
Praca tylko z desperacji.
2
Pamatoni 2016-10-18 08:46:35
Pracuję w firmie 5 lat i powiem otwarcie przez pierwsze 2 lata wyglądało to różnie.
Jednak potem w miarę okrzepnięcia i przyzwyczajenia do pewnych sytuacji (brak organizacji pracy , nagłe wyjazdy) stwierdzam, że praca w miarę normalna za normalne
pieniądze. Jeśli ktoś szuka większych pieniędzy zawsze je znajdzie ... w Warszawie, Łodzi czy Katowicach. Jeśli ktoś szuka większych wyzwań te również znajdzie np. w większych firmach. Trzeba jednak pamiętać, że SoftHard to mała firma - nie posiadająca 15 oddziałów w całej Polsce , nie posiadająca floty samochodowej dla wdrożeniowców itd. Mimo to oferująca "socjal" , normalne pieniądze i pracę od 08.00 do 16.00 (zdarzają się nadgodziny - jak wszędzie).
Ktoś 2016-10-18 10:28:54
Drobna uwaga - SoFtHard jest nie jest już firmą małą lecz średnią.
Pamatoni 2016-10-18 11:41:48
z definicji :
"małe przedsiębiorstwa to podmioty, które w co najmniej jednym z dwóch ostatnich lat obrotowych zatrudniały średniorocznie nie mniej niż 50 pracowników i osiągnęły roczny obrót ze sprzedaży nie przekraczający 10 mln Euro lub sumy aktywów bilansu na koniec jednego z tych lat nie przekroczyły 10 mln Euro,"
SoftHard S.A. 2016-10-18 13:19:58
Firma na razie nie korzysta z rekrutacji z wykorzystaniem portalu GoWork. Oferty dostępne są na naszej stronie internetowej oraz w wybranych wydawnictwach prasowych.
SoftHard S.A. 2016-10-18 13:21:52
Dla nas nasza misja jest bardzo dobra i skuteczna. Pozwala nam rozwijać się. Wraz z nią staliśmy się firmą średniej wielkości – liderem wśród dostawców oprogramowania dla zarządców nieruchomości, dla podmiotów posiadających osobowość prawną.

Jesteśmy dumni ze swojej misji:

Dostarczamy nowoczesne oraz innowacyjne produkty i usługi za rozsądną cenę.
Dbamy o dobre relacje z interesariuszami.

którą realizujemy konsekwentnie od 2005 roku.

W 2014 roku rozszerzyliśmy naszą misję ją o SYSTEM WARTOŚCI BIZNESOWYCH I ETYCZNYCH.

Niestety musimy zaprzeczyć stwierdzeniu, że jesteśmy „praktycznie najtańsi na rynku”. Nasze ceny dostosowujemy do sytuacji i wymogów rynku – wynika to z naszej misji. Nasze działania są konsekwentne i spójne.

Odnosząc się do oceny Twojej osoby wypada nadmienić, że dopuszczamy możliwość, iż była ona co do zasady niesprawiedliwa, choć trudno nam ją zweryfikować na podstawie anonimowego wpisu. Pracodawca ma prawo oceny pracownika, a także do popełniania błędów.
Ktoś 2016-10-18 14:02:58
Przywołana przez Ciebie definicja jest poprawna i wynika z art 105 ustawy o swobodzie działalności gospodarczej. Zgodnie z tą definicją SoftHard S.A. jest średnim przedsiębiorstwem. Osoba dociekliwa można to potwierdzić zapoznając się z jej bilansem za 2015 rok składanym do KRS.
Były 2016-10-18 14:10:43
Bzdura ! SoftHard NIE jest najtańszą firmą na rynku. A jeżeli chodzi o precyzje , to
spośród firm dostarczających oprogramowanie dla zarządców nieruchomości jest trzecią pod względem wysokości cen - czyt. "trzecią od góry". Biorąc pod uwagę zakres oferowanych produktów oraz ich funkcjonalność cena jaką oferuje jest rzeczywiście atrakcyjna.
SoftHard S.A. 2016-10-18 15:26:05
Od 01.01.2015r. zgodnie z wymaganiami zawartymi w art. 106 ustawy o swobodzie działalności gospodarczej SoftHard S.A. uważa się za średniego przedsiębiorcę
radek 2016-10-19 13:22:06
Konsultant ds. wdożeń jest u nich potrzebny, zastanawiam się tylko jak z wypłatami.
Mamuśka 2016-10-20 07:37:41
Radek, jeśli myślisz o zatrudnieniu to zacznij od złożenia CV. Jak będzie OK to otrzymasz zaproszenie na rozmowy kwalifikacyjne. SoftHard to doświadczona i solidna firma, płaci tak jak wynika z umowy.
1
Darek37 2016-12-16 07:43:36
Koleżanki i koledzy - prośba dla znawców tematu - w mojej firmie używane są programy firmy SoftHard - mam kolegę, który uważa się za wielkiego informatyka i złośliwe zmienił mi hasło do mojego profilu w programie Czynsze - nie pierwszy raz - nie chcę robić "zadymy" i donosić do szefostwa... Do tej pory po godzinie czy dwoch odblokowywal teraz to sie wydłuża - mam dosyć jego łaski. Proszę podpowiedzcie gdzie znajduje się plik z hasłami - będę bardzo wdzięczny. Proszę na priv - o maila czatownik1@op.pl
Z góry dziękuję i pozdrawiam

Darek
SH 2016-12-17 09:46:39
Hasło do ZSI Papirus SQL może zmienić tylko osoba z uprawnieniami administratora - zgłoś się do niego.
1
Łysy 2017-01-01 16:20:44
Bardzo dobra informacja !!będą podwyżki !! Rząd ustawowo podniósł minimalną. Jak żyć..... trzeba podnosić ...
1
Stefanson 2017-01-17 19:36:58
O widzę, że w firmie są podwyżki :)
Zawsze wiedziałem, że na SoftHardzie można polegać, no no...
2000 Brutto piechotą nie chodzi, GRATULUJĘ.
1
Zostaw swoją opinię o SoftHard S.A. - Płock
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SoftHard S.A.