SoftHard S.A.

Płock

Opinie o SoftHard S.A.

ulv 2013-02-28 03:25:44
Dziadostwo
8
RenataB 2013-04-17 12:58:43
Niskie zarobki, tyranie i stres!!!
Brak dobrych relacji z szefostwem, czego by nie zrobić dostajesz cięgi.
postępujesz wg procedur - źle, masz robić inaczej... to postępujesz inaczej, to też źle i tak bez końca.
Poz tym puste obietnice typu - dostajesz więcej pracy w zamian za większe zarobki... a później okazuje się że nie dostaniesz większego wynagrodzenia a pracować MUSISZ więcej. Walczysz o swoje to awantura. Do tego nadgodziny... wiele sytuacji wymaga nadgodzin w pracy, a pracownik nie może rozpisać nad normatywnych godzin, czyli PRACUJESZ ZA DARMO!!!
Pracujesz 8 godzin i w efekcie nonsensownych regulacji w firmie tyle trzeba pracować, czyli ustawowe 15 min przerwy, i 5min co godzinę pracy na PC nie przysługuje. Chcesz zawieźć dziecko do lekarza - "proszę wypisać wniosek urlopowy np.4 godz i następnego dnia proszę odebrać resztę dnia"
Firma organizuje dzień wolny od pracy (wigilia, sylwester itp) - wniosek urlopowy i wypisać musisz bo firma nie pracuje!!!
Ta firma powinna być pozwana o [usunięte przez moderatora]!!!
Paranoja i dziadostwo faktycznie. NIE POLECAM!!!
10
gremlin 2013-07-23 17:34:02
Umowa o prace to Jedyny plus tej firmy o ile można to nazwać plusem... polaczki do wszystkiego się przyzwyczają...
1
gremlin 2013-08-12 21:03:50
Częściej odchodzą sami
wolfenstein 2013-08-13 12:08:02
Ciekawostką są godziny pracy. Aby nie wypłacać nadgodzin oraz ew. premii pracodawca przyjmuje przepracowanie wyłącznie 8 h dziennie - i takiego potwierdzenia w kartach pracy oczekuje od pracowników. W przypadku pracowników działu wdrożeń rzadko się zdarza praca w ramach 8 h. Żeby było jasne klient fakturowany jest za całość przeprowadzanych godzin :). Kiepska atmosfera . Nie polecam - zarówno dla rozpoczynających karierę zawodową , jak i doświadczonych.
2
Zdegustowany 2014-12-31 14:46:32
W mijającym 2014 roku nic się nie zmieniło... NIE polecam nikomu pracy w tej firmie! Bardzo mała szansa jakiegokolwiek awansu a o podwyżce i premii nie ma nawet co marzyć. Wynagrodzenie to jest jakiś wielki żart! Praca w ciągłym stresie, terminy realizacji zadań zawsze na "wczoraj". Socjal w firmie nie istnieje. Praca dobra jedynie na początek kariery. Po upływie ok roku niemal wszyscy w firmie szukają nowej pracy i odchodzą. Jednym słowem nie polecam nikomu!!!!
4
sysdba 2015-01-05 18:36:15
Nie polecam pracy w tej firmie!!! Bardzo niskie zarobki, brak premii, nie ma socjalu... Firma wchodzi w fazę "rozwoju" KOSZTEM PRACOWNIKÓW.
Kiepska atmosfera, pracodawca nie liczy się z pracownikiem. Jakiekolwiek rozmowy o podwyżce, do niczego nie prowadzą, ba nawet wszystkie fiaska firmy są tobie przypisywane w trakcie takiej rozmowy.
Firma organizując dzień wolny od pracy, wymusza wypisanie wniosku urlopowego (pomniejszenie własnego urlopu, bo firma tak chce).
Konieczność rozpisania 8 godzin pracy (bilans dnia czasu pracy musi wynieść 8 godz)- nie można rozpisać 15min przerwy, oraz 5 min co godz przepracowaną przy PC (co przysługuje ustawowo ).
NIE POLECAM!!!
5
bob 2015-01-06 16:18:55
Wszystko na nie:
- brak możliwości rozwoju
- brak systemu motywacyjnego(wprowadzono coś co tak się nazywa, ale nie działa...)
- brak poczucia pracy w jednej drużynie(kilku pracowników to oczka w głowie, reszta to "robole"
- brak nowoczesnych technologii, praca ze schyłkową technologią
- firma rodzinna...(dziwne prawda)
ŻENADA!
6
b 2015-03-29 22:15:34
Skutki tych "rozsądnych cen" - yhy... opisało kilku użytkowników powyżej mojej pierwszej wypowiedzi...
1
Artaxerces 2015-05-08 12:41:01
Nie polecam pracy w tej firmie... Pracownik jest nikim (zarząd daje to do zrozumienia codziennie), do tego te niskie zarobki. Rozmowy o podwyżce to jakaś tragikomedia... Kilka miesięcy proszenia o rozmowę, następnie kilka miesięcy zbywania brakiem czasu, później zaś, mijają kolejne miesiące, by się dowiedzieć, że prezes analizuje kartoteki wypłat i sprawdza dokładnie, bo rzekomo już podwyżkę dostałeś. Następne, kiedy okazuje się, że jednak podwyżki nie było, to historia koło zatacza i od nowa "POLSKA LUDOWA" Ostatnie 1,5 roku to już w ogóle tragedia... Ciągłe zmiany w firmie ale tylko na gorsze...
4
Piotluś 2015-05-12 16:06:55
A ja myślę, że ta placa dobla jest.
1
john 2015-05-12 22:55:23
Niestety... wszystkie negatywne opinie są realne, nie pisane pod wpływem negatywnych emocji a jedynie odzwierciedlają co się tam dzieje. Reszta to prymitywne podszywanie pracodawcy...
4
Paweł 2015-06-03 19:44:22
Nic dobrego! Obiecywanki na początku potem nędza - nerwy i stres
4
Kristofer Papcio 2015-06-08 20:20:49
Nie rozumiem, dla czego pracownicy nie całują jeszcze po rękach pracodawcy...
A tak poważnie... NIE POLECAM, PRACA BEZ PRZYSZŁOŚCI...
NIKT, KTO TAM PRACUJE LUB PRACOWAŁ WIE, ŻE TO NIE JEST PRACA DO EMERYTURY TYLKO "PRZYSTANEK Z WERTEPAMI I NIEUSTAJĄCYM OPADEM KWASU"
6
weteran 2015-06-30 09:08:52
Wszystkie te opinie od drewniaka, jabłeka, piotlusia czy radka są zapewne próbą wybielania przez rodzinkę pracującą w tej firmie.
Faktycznie jest tak, że płaca jest mała w stosunku do ilości obowiązków. Radek pisze, że płaca około 2 tys to już coś, ale nie dodał, że ta stawka to zapewne BRUTTO jest, więc po odliczeniu wszystkich składek i podatków to nie za wiele zostaje, a nie słyszałem o propozycji wynagrodzenia tygodniowego zamiast miesięcznego przy takiej stawce.
Jak się tu pracuje, już wam piszę:
- praca na wczoraj lub na zaszły tydzień (zanim zaczniesz robić jeden wniosek, to dostaniesz już kolejne, lub informację, że ten który aktualnie robisz może poczekać i masz realizować inny, a za godzinę sytuacja się powtarza),
- wieczny stres (jak się nie uodpornisz na nerwowość szefa, który przeklina i używa inwektyw pod twoim adresem, to się tam nie pchaj. Cywilizacja - mam tu na myśli standardy obowiązujące w Europie - omija tą firmę szerokim łukiem, zapewne przez góry Ural (syberia - Rosja)),
- twoje zadania planuje ci boss lub kierownik (szczegóły już opisałem wyżej),
- twoje pomysły trafiają do bardzo głębokiej zamrażarki (czyli nigdy nie będą realizowane),
- jeżeli szykuje ci się praca z nadgodzinami, to musisz walczyć o ich odbiór, bo dodatkowe wynagrodzenie jest niemożliwe, a i stawka za nie jest przy niskich zarobkach żenująca, więc lepiej odebrać te godziny i mieć wolne na szukanie innej pracy,
- jeżeli prosisz o podwyżkę, to bardzo długo ci to zajmie, a rezultat jest taki, że przy dobrym humorze szefa zaproponuje ci 100-200 zł brutto. Szybciej znajdziesz sobie inną pracę :-)
- Na temat płacy, nie będę się już powielał.
Wszystkim tam pracującym życzę owocnych i szybkich sukcesów w znalezieniu sobie innej pracy :-). Ja już tak zrobiłem.
11
Wargad Sveneson 2015-08-14 13:01:16
Pracowałem w tej firmie i szczerze nie polecam.
Zestawiając zakres wiedzy i umiejętności jaki musisz posiadać, by wykonywać zakres obowiązków, do wysokości wynagrodzenia wypada fatalnie.
Znalazłem pracę u konkurencji - zarobki mam większe, realny zakres obowiązków i dobra atmosfera.
5
Detnaw 2015-10-06 12:22:39
Czytając te wszystkie opinie generalnie dochodzę do wniosku, że osoba świeżo po studiach gotowa się rozwijać nie powinna marnować tam czasu zgadza się? A temat zarobków mógłby ktoś ewentualnie przybliżyć ? Domyślam się wariant najbardziej optymistyczny przy mega sprzyjających wiatrach to poniżej 2 tysięcy na rękę?
1
morefol 2016-04-10 11:23:09
Pracowałem kilka lat temu w tej firmie jako wdrożeniowec w Płocku.
Praca była bardzo wymagająca, ale też dużo się nauczyłem. Zarobki jak na Płock nie były najgorsze - do tego samochód, laptop - to już zawsze coś...
Ogólne odczucia pozytywne, pomijając duży nawał obowiązków i pęd za terminami.
Po kilku latach przeprowadziłem się do Warszawy i tam znalazłem pracę w dużej korporacji.
Trudno porównywać firmę kilkudziesięcio osobową z kilkusetosobową, ale dla narzekających, podam że w korpo to jest dopiero praca na wysokich obrotach i w stresie;(
2
sql_mistrz 2016-04-21 08:25:47
A ja pracuje w firmie do dziś i jestem zadowolony z pracy. Dużo się nauczyłem. Poznałem fajnych ludzi z którymi mam dobry kontakt. Co do wynagrodzenia na początku niema kokosów, ale jak zdobędzie się trochę umiejętności to płaca rośnie. Tempo pracy jest duże i czasami jest ciężko, wiec trzeba być przygotowanym na psychicznie.
3
Jerome 2016-04-22 16:59:52
Pracowałem w SoftHard jakiś czas. Stosunek prezesa do większości pracowników jest tragiczny (oprócz jak się okazało rodziny i pupilków). Szef jest arogantem i ignorantem. Używanie prywatnego samochodu, telefonu do celów służbowych to norma. Widać, że oszczędza się na pracownikach ( słaba wypłata, zerowy socjal, zero dodatków motywacyjnych), prezes moim zdaniem jest typem dusigrosza i sknery - najlepiej jakbyście kawę czy herbatę przynosili zrobioną w termosie z domu, podobnie papier toaletowy itp. Model zarządzania "krótko za ryja" być może działa z robotnikami na budowie, jednak w branży IT to jest żenujące. Z perspektywy czasu żałuję zmarnowanego czasu, stresu...
10
Maggdda 2016-05-06 22:52:36
Pracuje w firmie od kliku miesięcy i jestem jak na razie zadowolona z pracy. Sporo się już nauczyłam i widzę postępy. Mam nadzieje że to wszystko się nie popsuje. Płaca jak na początek jest średnia ale mi wystarcza. Dodatkowo na święta są bony, wczasy pod gruszą i premia roczna :D
4
Krzysztof Sulkowski - Prezes - SoftHard 2016-05-16 09:26:05
Dla firmy najważniejsi są Ci, na których firma może liczyć od wielu lat. Cenieni są także Ci, którzy przychodzą z nastawieniem wieloletniej współpracy za godziwe wynagrodzenie oraz dobre warunki pracy i współpracy, chcą się uczyć, robić postępy i czerpać satysfakcję z pozyskiwanej wiedzy, a także obcować z nowymi rozwiązaniami technologicznymi i organizacyjnymi. Na szczęście mamy w naszej firmie prawie wyłącznie takie osoby. To właśnie dzięki nim wyrośliśmy z firmy lokalnej na krajowego lidera rozwiązań w branży zarządców nieruchomości, w której mamy najwięcej wdrożeń w kraju, a w tym te największe. Weszliśmy i wchodzimy nadal w nowe branże i rozwiązania z ofertą, z którą liczy się konkurencja. Nasze rozwiązania i usługi doceniają wymagający Klienci w całej Polsce.

Tych, którzy myślą o dobrej i satysfakcjonującej pracy zapraszamy do współpracy. Na co dzień przywiązujemy wagę i przestrzegamy uniwersalnych zasad i wartości, dbamy o dobre wzajemne relacje budowane na zdrowych zasadach, a na rynku jesteśmy po prostu skuteczni.
6
pracownik 2016-05-20 10:27:34
Dogodne godziny pracy, procedury umożliwiające sprawne działanie, terminowość wypłat ( wypłata godzin nadliczbowych na czas ), bezpośrednia współpraca z pracownikami wszystkich szczebli, poczucie pracy w jednej drużynie, atmosfera przyjazna oraz profesjonalne podejście do praktykantów, pracownicy legitymują się długoletnią współpraca z firmą co obecnie jest rzadkością na rynku pracy, organizacja "ucząca się".
4
Niko Bellic 2016-06-23 11:46:04
Zgrany zespół. Pomoc od bardziej doświadczonych kolegów w pracy.
1
SoftHard S.A. 2016-06-23 14:11:36
Przywiązujemy dużą wagę do wzajemnie dobrej współpracy.
2
pracownik 2016-06-24 13:43:20
Umowy o pracę
1
Derek 2016-07-04 21:57:22
Wyjazdy? Oczywiście, że tak.
Ale nikt się nie przyzna z tej firmy jak traktują pracowników.
Dochodziło w tej firmie do sytuacji, gdzie wysyłali wdrożeniowca w delegację na jeden dzień, a pod koniec tego dnia dowiadujesz się, że musisz zostać na następny dzień.
Kto tak traktuje ludzi?
Jedziesz na jeden dzień... Nie masz ubrań na zmianę, jesteś nie przygtowanya ale zostać musisz.
Była taka sytuacja kiedy pojechało dwóch na "jeden dzień". Decyzją prezesa jeden musiał zostać...
Żeby ten jeden na pewno został, odbyło się to tak, że prezesik kazał po angielsku jednemu odjechać, by ten drugi nie miał możliwości manewru i zostać musiał...
Wstyd, żenada i cała prawda o pracy w tej firmie.
Ja nie polecam.
6
SoftHard S.A. 2016-07-05 09:22:55
O wyjazdach konsultantów nie decyduje Prezes lecz kierownicy zespołów konsultantów.
Wyjazdy są planowane i rozliczanie zgodnie z obowiązującymi przepisami.
1
Darek 2016-08-17 18:50:41
jako pierwsza praca polecam serdecznie. Tu się pracuje rok, dwa , zdobywa doświadczenie, głoduje przez ten czas a potem idzie się do pracy prawdziwej i godnej.
rotacja jest ogromna( wciąż poszukują do pracy - to nie rozwój to ciągle łatanie dziur po ludziach którzy odchodzą - tu naprawdę ludzie pracowali rok, nie dłużej!!!
zapewniam że wszyscy którzy odeszli pracują w lepszych firmach, nie da się gorzej trafić
2
Krzysztof Sulkowski - Prezes - SoftHard S.A. 2016-08-19 13:11:04 [pracodawca]
W firmie pracuje na umowę o pracę (prawie wszystkie na czas nieokreślony) sporo ponad 50 osób i nadal zwiększamy zatrudnienie. Kluczowi pracownicy pracują u nas bardzo długo, nawet około 25 lat. Zatrudniamy osoby z doświadczeniem oraz dopiero rozpoczynające pracę. Rotacja pracowników jest ŚLADOWA, jak na firmę tej branży.
Sporadycznie zdarzają się przypadki o których piszesz, niektórzy odchodzą, zmieniają pracę, ale uważam, że to naturalne zjawisko. Powtarzam, takie sytuacje zdarzają się rzadko.
Dzięki solidnej pracy i kształtowaniu dobrych wewnętrznych relacji konsekwentnie poprawiamy naszą pozycję na rynku, z korzyścią dla współpracowników.
1
SoftHard S.A. 2016-08-24 08:49:34
Osoby ubiegające się o pracę zachęcamy do złożenia CV, e-mail rekrutacja@softhard.com.pl. Rozmowy kwalifikacyjne przeprowadzamy z wybranymi kandydatami.
Wypłat wynagrodzeń dokonujemy w terminie.
Praca w firmie na pewno jest ciekawa, rozwija i daje solidne podstawy na przyszłość. Szczególnie mile widziane są osoby z przygotowaniem ekonomicznym.
1
SoftHard S.A. 2016-08-26 09:02:50
Zapraszamy na naszą stronę http://www.softhard.com.pl/oferty-pracy.
W przypadku zainteresowania współpracą prosimy o przesłanie CV na e-mail: rekrutacja@softhard.com.pl.
Uprzejmie informujemy, że rozmowy kwalifikacyjne prowadzimy z wybranymi kandydatami.
1
d 2016-08-31 20:56:17
Wysyłaj, zatrudnij się, popracuj rok i znikaj robić prawdziwą kariere :)
niki 2016-09-02 22:10:44
Masz rację "Wydaje ci się"
1
SoftHard S.A. 2016-09-04 22:31:10
Zapraszamy na naszą stronę http://www.softhard.com.pl/oferty-pracy.
1
SH 2016-09-05 10:51:06
Ad 2016-08-31 22:11:22
niki 2016-09-02 22:10:44
Zapraszam do zapoznania się z informacją - http://www.softhard.com.pl/aktualnosci/145-zsi_papirus_sql_w_warszawskiej_spolpdzielni_mieszkaniowej
1
Poul 2016-10-15 22:32:33
Nie polecam.
Proszę się zastanowić. Skoro tyle tu negatywnych opinii, to coś w tym musi być.
Parę osób broniących tu wizerunku firmy to zarząd.
Tłumaczenie, że produkt jest dobry i za rozsądną cenę (praktycznie najtańsi na rynku) przekłada się na zarobki. Wiem to, bo pracowałem w tej firmie.
Pracę zmieniłem, obecnie zarabiam o jakieś 40% więcej, a poziom stresu to 1/10 tego co było.
Dodam jeszcze tyle, że wszystkie negatywne komentarze są prawdziwe a jest to tylko część tego, co może spotkać pracującą tam osobę.
Praca tylko z desperacji.
2
Pamatoni 2016-10-18 08:46:35
Pracuję w firmie 5 lat i powiem otwarcie przez pierwsze 2 lata wyglądało to różnie.
Jednak potem w miarę okrzepnięcia i przyzwyczajenia do pewnych sytuacji (brak organizacji pracy , nagłe wyjazdy) stwierdzam, że praca w miarę normalna za normalne
pieniądze. Jeśli ktoś szuka większych pieniędzy zawsze je znajdzie ... w Warszawie, Łodzi czy Katowicach. Jeśli ktoś szuka większych wyzwań te również znajdzie np. w większych firmach. Trzeba jednak pamiętać, że SoftHard to mała firma - nie posiadająca 15 oddziałów w całej Polsce , nie posiadająca floty samochodowej dla wdrożeniowców itd. Mimo to oferująca "socjal" , normalne pieniądze i pracę od 08.00 do 16.00 (zdarzają się nadgodziny - jak wszędzie).
Ktoś 2016-10-18 10:28:54
Drobna uwaga - SoFtHard jest nie jest już firmą małą lecz średnią.
Pamatoni 2016-10-18 11:41:48
z definicji :
"małe przedsiębiorstwa to podmioty, które w co najmniej jednym z dwóch ostatnich lat obrotowych zatrudniały średniorocznie nie mniej niż 50 pracowników i osiągnęły roczny obrót ze sprzedaży nie przekraczający 10 mln Euro lub sumy aktywów bilansu na koniec jednego z tych lat nie przekroczyły 10 mln Euro,"
SoftHard S.A. 2016-10-18 13:19:58
Firma na razie nie korzysta z rekrutacji z wykorzystaniem portalu GoWork. Oferty dostępne są na naszej stronie internetowej oraz w wybranych wydawnictwach prasowych.
SoftHard S.A. 2016-10-18 13:21:52
Dla nas nasza misja jest bardzo dobra i skuteczna. Pozwala nam rozwijać się. Wraz z nią staliśmy się firmą średniej wielkości – liderem wśród dostawców oprogramowania dla zarządców nieruchomości, dla podmiotów posiadających osobowość prawną.

Jesteśmy dumni ze swojej misji:

Dostarczamy nowoczesne oraz innowacyjne produkty i usługi za rozsądną cenę.
Dbamy o dobre relacje z interesariuszami.

którą realizujemy konsekwentnie od 2005 roku.

W 2014 roku rozszerzyliśmy naszą misję ją o SYSTEM WARTOŚCI BIZNESOWYCH I ETYCZNYCH.

Niestety musimy zaprzeczyć stwierdzeniu, że jesteśmy „praktycznie najtańsi na rynku”. Nasze ceny dostosowujemy do sytuacji i wymogów rynku – wynika to z naszej misji. Nasze działania są konsekwentne i spójne.

Odnosząc się do oceny Twojej osoby wypada nadmienić, że dopuszczamy możliwość, iż była ona co do zasady niesprawiedliwa, choć trudno nam ją zweryfikować na podstawie anonimowego wpisu. Pracodawca ma prawo oceny pracownika, a także do popełniania błędów.
Ktoś 2016-10-18 14:02:58
Przywołana przez Ciebie definicja jest poprawna i wynika z art 105 ustawy o swobodzie działalności gospodarczej. Zgodnie z tą definicją SoftHard S.A. jest średnim przedsiębiorstwem. Osoba dociekliwa można to potwierdzić zapoznając się z jej bilansem za 2015 rok składanym do KRS.
Były 2016-10-18 14:10:43
Bzdura ! SoftHard NIE jest najtańszą firmą na rynku. A jeżeli chodzi o precyzje , to
spośród firm dostarczających oprogramowanie dla zarządców nieruchomości jest trzecią pod względem wysokości cen - czyt. "trzecią od góry". Biorąc pod uwagę zakres oferowanych produktów oraz ich funkcjonalność cena jaką oferuje jest rzeczywiście atrakcyjna.
SoftHard S.A. 2016-10-18 15:26:05
Od 01.01.2015r. zgodnie z wymaganiami zawartymi w art. 106 ustawy o swobodzie działalności gospodarczej SoftHard S.A. uważa się za średniego przedsiębiorcę
Mamuśka 2016-10-20 07:37:41
Radek, jeśli myślisz o zatrudnieniu to zacznij od złożenia CV. Jak będzie OK to otrzymasz zaproszenie na rozmowy kwalifikacyjne. SoftHard to doświadczona i solidna firma, płaci tak jak wynika z umowy.
1
Zostaw swoją opinię o SoftHard S.A. - Płock
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SoftHard S.A.