logo MPK-ŁÓDŹ SP. Z O.O.

MPK-ŁÓDŹ SP. Z O.O.

Łódź

Opinie o MPK-ŁÓDŹ SP. Z O.O.

admin 2015-08-04 19:32
Masz jakieś nowe informacje na temat firmy MPK-ŁÓDŹ SP. Z O.O.? Czekamy na nowe opinie!
eee 2017-03-24 14:27
Mi zaproponoano 11,40 zł za godzine. Jakieś żarty skoro minimalna jest 13 od 2017
2
nick 2017-04-06 12:03
No nie mogę, taka duża firma a żadnej konkretnej opinii, w to że zaproponowali Ci 11,40 to już nie w uwierzę
Adaam 2017-04-21 11:27
Niestety to prawda. Oczywiście idąc na rozmowę o pracę należy rozróżniać kwoty brutto od netto, stawka brutto 15.40 czyli ok 12.50zł.
Praca bardzo często od 3-4 nad ranem. Jeśli dostajesz "normalne" brygady to pół biedy, popracujesz 8-9 godzin, a jak krótkie - po 3h do domu.
Uwijanie się głównie DŁUGIMI przegubowcami, nie licz na mały autobusik. Jeździsz w stresie cały czas, a zegar odmierza ile spóźniasz się na kolejny przystanek. Oczywiście nie odpowiadasz za korki i spóźnienia, ale między kolejnymi kółkami masz 5-10 minut "przerwy". A gdy przyjedziesz 10 minut opóźniony? Hmm.. może wymyślą Pampresy w barwie czerwono żółtej? :)
Odpowiadasz za wszystko, nie daj Boże aby coś stało się z samochodem, MPK Cię odpowiednio podliczy. Przy tym ruchu który jest teraz, kwestia czasu. Oczywiście możesz uznać że jesteś dobrym kierowcą, lecz WSZYSTKO będzie zawsze Twoją winą.

Byłem, widziałem, dziękuję, pozdrawiam biednych kierowców MPK.

Zanim podejmiesz pracę, przemyśl czy chcesz zmieniać swoje życie i czy jest to warte 12.50 do ręki za godzinę.
2
szv 2017-04-21 13:30
Też byłem na pierwszym interview. Bezwzględnie identyfikuję się z twoją opinią inni. Niech sprawdzą.
1
Tago 2017-04-25 08:57
To jest tak że dopóki się ktoś sam nie przekona to nigdy nie będzie wiedział jak jest naprawdę.
2
Tago 2017-04-25 09:20
Na 100 nowo przyjętych do tej firmy zostaje na jakiś czas około 10 zdesperowanych. Teraz miasto znalazło sposób na ściągnięcie świeżej siły roboczej tworząc darmowe kursy, oczywiście każdy będzie musiał oddać za wszystko co do złotówki a może i więcej na przestrzeni kilku lat pracy.
Ogólnie zgadzam się z poprzednimi wypowiedziami, to wstawanie w środku nocy i powroty do domu też bardzo późno zabiera dużo zdrowia. Te wszystkie godziny spędzone w pozycji siedzącej i brak przerw które przestane są w korkach też nie wpływają dodatnio na samopoczucie, a na badaniach okresowych wymagają kondycji kosmonauty, nie wspomnę już o bardzo upierdliwych pasażerach którzy uwielbiają pisać notorycznie skargi dosłownie o wszystko. No i teraz najgorsze - najgorsze jest to że prowadzący pojazdy komunikacji miejskiej którzy są filarem całej firmy, bo to dzięki nim to wszystko się kręci są traktowani jak piąte koło u wozu. Płaca absolutnie nie adekwatna do wykonywanych obowiązków.
2
kris 2017-04-28 16:04
Ile dostaje na poczotek motorniczy?
wigor 2017-04-28 16:52
Ile średnio godzin w miesiącu trzeba przepracować?
Skoro może zdarzyć się, że w ciągu jednego dnia kierowca pracuje 4 godziny to kiedy nadrabia zaległości skoro pełny etat ma zwykle 176 godzin?
Jak z praca w weekendy i święta? Są jakieś dodatki?
Jak kształtują się zarobki? Na ile realnie można liczyć?
szv 2017-04-28 21:30
Byłem na pierwszym etapie rekrutacji. Zapotrzebowanie - 25 motorniczych. W sumie ma być zaproszonych 100 kandydatów czyli 4 na 1 miejsce. Niektórzy kandydaci ubiegają się kolejny raz.
Wchodzimy wszyscy kandydaci (ok 20 osób) na salę. Pani M. P. przedstawiająca się jako pracownik MPK, psycholog i rekruter informuje nas o charakterze kursu oraz pracy motorniczego. Na zadane pytanie o średnie uposażenie odpowiada z dużym trudem. Informuje o trzyetapowym okresie umowy o pracę. Pierwszy to 3 miesięczna umowa. Następna to 8 miesięczna. W końcu na czas nieograniczony. Uposażenie średnie z nocami, niedzielami i sobotami odpowiednio do trzech powyższych etapów umowy o pracę: 1800/2300/2700 PLN netto. Na uwagę, że jest to niskie uposażenie za tą pracę pani psycholog trochę się irytuje i delikatnie informuje, że jak komuś się nie podoba to nie musi podejmować pracy. Następnie otrzymujemy testy do wypełnienia. Testy dziecinnie proste. Np. : Co to za skrót ŁTR, które linię jadą ze wschodu na zachód lub północ - południe, jak się zachowasz w określonej sytuacji w stosunku do pasażera czy od czego zależy droga hamowania tramwaju (oczywiście w aspekcie logiki a nie fizyki). Pani M informuję, że sprawdzi testy i odpowie telefonicznie lub mailowo w ciągu kilku dni. Trwało to wprawdzie ok 2 tygodni lecz wywiązała się ze swego słownego zobowiązania i odpowiedź przysłała. Kurs ma kosztować ok 6000 tysięcy. Pierwsza wpłata ok 1000 a reszta odciągana z pensji po ok 270 PLN po podjęciu pracy.
kris 2017-04-29 16:22
Ja już mam pozwolenie to łatwiej się dostac do pracy?
kris 2017-04-29 16:25
Ty się na kurs strasz ? Ja już po kursie i mam pozwolenie do kierowanie tramwajem i czy łatwiej się dostać do MPK?
kris 2017-04-29 16:41
Chyba ten co ma pozwolenie to nie musi tego testu rozwiązywać ?
kris 2017-04-29 16:46
Ile się czeka jak łaskawie zaproszą na rozmowę 2 tyg 3 tyg ? ,wysłałem CV mailem .?
kris 2017-04-29 19:56
Opinie o MPK są różnę a le z tego co piszecie to bardziej negatywne niż pozytywne czy aż tak żle tam jest czy to pusta gadka ?
Zostaw swoją opinię o MPK-ŁÓDŹ SP. Z O.O. - Łódź
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MPK-ŁÓDŹ SP. Z O.O.