Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoła Policealna
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Grafton Recruitment

Pracowałeś w firmie Grafton Recruitment i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
sympatyk grafton - 2010-05-21 17:35:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak tacy sfrustrowani to czemu nie odejdą...chyba mają wolną wolę? a wielkość człowieka czasami mierzy się ilością jego wrogów
zdjecie uzytkownika
do sympatyk grafton - 2010-05-26 10:51:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Posłuchaj co ludzie mówią w oddziałach i w Warszawie, to co od nich słyszę to jednak trąci głęboką frustracją i zniechęceniem
Dlaczego nie odchodzą? Chyba jednak odchodzą zwłaszcza z Poznania :).
Inni nie odchodzą może dlatego, że na rynku pracy nie potrzeba obecnie zbyt wielu "rekruterów". Poczekajmy na ocieplenie na rynku pracy zobaczymy czy wtedy ludzie dalej będą siedzieli w Graftonie?
A swoją drogą co ma wielkość człowieka do mierności Graftonu to już zupełnie nie wiem.
zdjecie uzytkownika
b.klient - 2010-11-26 23:56:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Miałem wątpliwy zaszczyt być rekrutowanym przez tę firmę. Najpierw spotkanie w Warszawie - test niczym rekrutacja na prezesa jakiejś korporacji, ale przeszedłem. Póżniej spotkanie z pracodawcą w jego siedzibie czyli innym mieście i koniec. Po spotkaniu cisza, nikt nie oddzwonił, maila nie wysłał, kompletne olanie kandydata. Dlatego nie polecam, ani pracodawcom, ani poszukującym pracy
zdjecie uzytkownika
Iga - 2012-10-01 15:22:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja również nie mam dobrych doświadczeń z tą firmą. Zaprosili mnie na spotkanie, później przeszłam kolejny etap, umówili mnie na spotkanie z firma docelową i na tym koniec. Nikt do mnie nie zadzwonił, to ja się kontaktowałam, pytając co dalej. Nawet nie oddzwaniali, kiedy próbowałam zasięgnąć dalszych informacji. Bardzo nieprofesjonalni. Mam porównanie z innymi agencjami.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-06-18 15:30:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No właśnie firma to nie kilka osób, ale zespół chociaż niektórym jedna życzliwa osoba wystarczy. Ciekawe jak teraz wygląda atmosfera w Graftonie, kiedyś wysyłałem już cv do podobnej pracy, ale nikt nie odpowiedział. Zastanawia mnie jak przebiega u nich proces rekrutacji?
zdjecie uzytkownika
bilak kildare - 2013-08-03 00:51:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak dla mnie w porzo bdaja roboty ile moga jasne chcialo by sie wiecej ale jest ok kasa dobra
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-03 09:32:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Hejka Ile da się zarobić w firmie Grafton Recruitment?Czy powyżej 2000 zł na rekę jest możliwe mieć wypłatę??to jest chyba najwazniejsze w pracy
zdjecie uzytkownika
niezadowolony - 2013-09-08 14:46:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Firemka rekrutacyjna która zamiast Ci pomóc to Cię na minę wsadzi, kilka spotkań, czas poświęcony rekrutacji, po czym oferta pracy dla firmy którą każdy omija z daleka ........ a w ogłoszeniu napisali, że dla znanej i renomowanej firmy, masakra
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-09-10 10:48:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a Jak tam w Graftonie wygladaja szkolenia jak ktos jest nowy i szuka dopiero pracy startuje do firmy to jakie jest szkolenie i czy jest ono platne czy nie koniecznie
zdjecie uzytkownika
Asik - 2013-10-29 17:14:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam, przechodziłam przez kilka procesów rekrutacyjnych w tej firmie i nie mam pozytywnych odczuć, a nie były to moje pierwsze rozmowy, a w porównaniu do innych firm rekrutujących Grafton wypada blado. Bardzo mały profesjonalizm, olewanie kandydata, a także podawanie mylnych informacji.
zdjecie uzytkownika
ridick - 2013-12-10 13:15:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie mogę wytrzymać jak czytam opinie takich frustratów. Jeżeli ktoś nie spełnia wymagań stawianych przez pracodawcę to wina agencji?żenada (usunięte przez administratora) byłem na rozmowie w graftonie później kolejny etap z potencjalnym pracodawcą jeśli mnie nie wezmą to pretensję mogę mieć tylko i wyłącznie do siebie.
zdjecie uzytkownika
Anka - 2014-01-02 17:25:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ridick - 2013-12-10 13:15:32]:
A rozmowa w Graftonie to standardowa rozmowa rekrutacyjna, czy jakieś testy?
zdjecie uzytkownika
Aldo - 2014-01-14 18:38:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niepełne a nawet mylne informacje są podawane kandydatowi przez tą firmę podczas rekrutacji. Dobrze że przynajmniej właściwy adres pracodawcy podali.
W ogóle to jakiś zamęt tam panuje chyba.
Po przejściu całego procesu rekrutacji kobieta z Graffon dzwoni do mnie aby zapytać jak poszło. Nie wiem czy pomyliła mnie z pracodawcą, czy to mi było dane wybrać sobie pracodawce?
Totalny brak profesjonalizmu!
zdjecie uzytkownika
Kropka - 2014-02-25 11:36:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,
brałam udział w 1-szym etapie rekrutacji (rozmowa telefoniczna), poinformowano mnie, że wstępna selekcja zostanie przeprowadzona w poniedziałek najpóźniej (a to był piątek) i że wtedy się ze mną skontaktują. Minął już jakiś miesiąc i nic. Jestem zaskoczona, jako osoba z branży HR miałam przekonanie, że w dzisiejszych czasach standardem jest kontakt z kandydatem po każdym etapie rekrutacji - czy na "tak", czy na "nie". Wydawałoby się, że elementarna kultura wymaga poinformowania kandydata, z którym już nawiązało się kontakt, jak mu poszło. Zero odpowiedzi to w sumie też odpowiedź, ale nie o to chodzi... Jestem zawiedziona. Renomowana agencja nie powinna sobie na takie faux pas pozwolić...
zdjecie uzytkownika
kreska - 2014-03-05 15:28:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wniosek taki, że nie jest renomowana!:)
Zresztą pewnie pracuje tam wielu stażystów (ze względu na mniejsze koszty), którzy po prostu olewają.
zdjecie uzytkownika
Ktoś - 2014-04-17 14:14:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Te oferty opublikowane na różnych portalach przez firmę Grafton to jakieś chyba ściemy. Ile razy do nich pisałem, nigdy nie było reakcji. Mimo że spełniałem wszystkie oczekiwania oraz co dziwne te same oferty publikowane są do dzisiaj. Kultura osobista wymaga, aby firma rekrutacyjna odpowiadała na odpowiedzi, nie poważni.
zdjecie uzytkownika
Tobiasz - 2014-04-27 12:20:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wysłana ilość CV na proponowane przez to coś co nazywa się Grafton to ponad 250 w przeciągu 5 lat. Tylko jedna rozmowa kwalifikacyjna, po której zero odzewu, zero podziękowania za rozmowę, zero informacji. Na kolejne zapytania wysyłane na maila i telefony do osoby, która rekrutowała - zero odzewu, tylko wysłane automatyczne odpowiedzi po każdej probie kontaktu. DNO i totalna porażka, osoby nie mają pojęcia, o czym się do nich mówi w obcych językach - tak może być tylko w Polsce. Panienki poniżej 30 roku życia, zero doświadczenia, wyglądają i ubierają sie wszystkie tak samo, czyli ciuchy z H&M, Reserved albo inny badziew Made in China. Koszmar. Absolutnie nie polecam tej firmy.
zdjecie uzytkownika
werwa - 2014-04-27 18:37:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zgadzam się z opiniami, że to bardzo nieprofesjonalna firma. Niedawno brałam udział w wieloetapowej rekrutacji na stanowisko w Grafton - 2 rozmowy przez telefon, 2 spotkania oraz test. Podczas pierwszej rozmowy przeżyłam szok, bo umawiałam się na spotkanie z Panią X, a rozmowa odbyła się z Panią Y. Pani Y była bardzo zaskoczona, że nie wiedziałam. Dodam, że po 2 rozmowie telefonicznej Pani X obiecała mi wysłać potwierdzenie, którego nie otrzymałam. Zadzwoniłam pół godziny przed spotkaniem i Pani X potwierdziła spotkanie... Suma sumarum po 2 spotkaniu zostałam poproszona o wypełnienie bzdurnego testu Dimensions, badającego zachowania w miejscu pracy. Zapewniono mnie, że otrzymam feedback i wynik rekrutacji w ciągu 2 dni. W ramach podzięki za poświęcony czas NIC nie otrzymałam do dziś. Tak się złożyło, że w dniu w którym miałam otrzymać wynik przeglądałam ogłoszenia o pracę i zobaczyłam ogłoszenie poszukujące osoby na dokładnie to samo stanowisko w Grafton (a wiem, że na nie jest tylko 1 wakat). Jest to o tyle żenujące, że wszystkie etapy były prowadzone przez Panie manager, a nie szeregowych pracowników. W pełni rozumiem to, że Grafton poszukuje np. innego typu osobowości (współczuję wszystkim tym, którzy uważają, że osobowość da się "zmierzyć" za pomocą deklaracji), ale jeśli dostaję zapewnienie, że otrzymam feedback, a nie otrzymuję, to bez komentarza... Swoją drogą mogliby prosić o wypełnienie testu jeszcze przed rozmowami, żeby nie tracić czasu na rozmowy z osobami, które nie są wystarczająco "grafonowe".
zdjecie uzytkownika
rysiek - 2014-05-21 21:08:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak dla mnie to nie ma sensu wypełniac testów w domu, bo wówczas pracownik potencjalny działa w innych warunkach, może zastanawiać się nad odpowiedziami itp.
zdjecie uzytkownika
babb - 2014-05-28 14:30:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś zaskoczył się pozytywnie firmą grafton? Nie wiem co o tym sądzić, a ofert mają sporo :)
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-07-28
Żródło: monsterpolska.pl
Wrocław
(dolnośląskie)
Opcje Zapisz Prześlij Drukuj Oferty pracy e-mailem   Praca w firmie Grafton Recruitment s.r.o. Zobacz podobne oferty         Grafton Recruitment to międzynarodowa agencja rekrutacyjna założona w Irlandii w 1982 r. Specjalizujemy się w rekrutacjach stałych i tymczasowych na stanowiska średniego i wyższego szczebla. W Polsce od ponad 17 lat poprzez sieć 8 lokalnych oddziałów skutecznie wspieramy naszych klientów i kandydatów. Gwarancją w
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
an - 2014-05-29 09:00:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,
ja również mogę potwierdzić, że szukanie pracy przy 'pomocy' tej firmy to tylko strata czasu. Podczas rozmowy telefonicznej Pani konsultantka powiedziała mi, że niezależnie od tego czy pracodawca zdecyduje się zaprosić mnie na rozmowę, czy też nie otrzymam odpowiedź. W przypadku braku akceptacji miało być też przesłane uzasadnienie takiego postanowienia. Od pierwszego (i zarazem ostatniego) kontaktu minął spory okres czasu (wiadomość zwrotna miała nadejść po mniej więcej tygodniu) i jak się można domyślać nikt już się do mnie nie odezwał. Podsumowując, jeżeli nie chcesz się niepotrzebnie denerwować to poszukaj sobie innych ofert pracy :)
zdjecie uzytkownika
Stasio - 2014-05-29 14:20:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No ale nigdy tak nie ma, że składasz aplikację na jedno stanowisko...bynajmniej tak mi się wydaje. A to, że nie odpowiadają nawet gdy kogoś nie przyjęli szczególnie mnie nie dziwi.
zdjecie uzytkownika
Anna - 2014-06-26 10:32:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Właśnie jestem po "miłej" rozmowie telefonicznej. Wredne babsko po drugiej stronie dało mi do myślenia. Nie dość, że niemiło się do mnie odnosiła, to na koniec rzuciła słuchawką. Stwierdziłam że nie ma sensu w ogóle się tam wybierać. Kultura na poziomie zerowym.
zdjecie uzytkownika
Jolka - 2014-06-26 15:17:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ja już przez kilka razy otrzymałam maila od nich o takiej treści i żegnaj praco;

Szanowna Pani / Szanowny Panie,

Dziękujemy za obdarzenie nas zaufaniem i przesłanie dokumentów aplikacyjnych.

Mimo wysokiej oceny Pani/Pana kwalifikacji oraz umiejętności zawodowych z przykrością informujemy, że zdecydowaliśmy się zaprosić do dalszego etapu rekrutacji innych kandydatów, którzy w większym stopniu spełniali oczekiwania i wymagania naszego klienta.

Mamy jednak nadzieję, że uda nam się zaoferować udział w procesie rekrutacji na inne stanowisko, dlatego też pozwolimy sobie zachować Pani/Pana kandydaturę.
Chcielibyśmy zwrócić Pani/Pana uwagę na oferty pracy zamieszczone na naszej stronie internetowej www.grafton.pl oraz na możliwość rejestracji pod zakładką „Moje konto Grafton“ (kliknij). Dzięki temu otrzymywać będzie Pani/Pan powiadomienia dotyczące aktualnych ofert pracy zgodnych z Pani/Pana preferencjami zawodowymi. Rejestracja jest całkowicie bezpłatna, a konto może zostać przez Panią/Pana usunięte w dowolnym momencie.

W przypadku zainteresowania jedną z naszych ofert prosimy o bezpośredni kontakt mailowy na adres wskazany w ogłoszeniu. Prosimy także o podanie numeru referencyjnego oferty i dołączenie aktualnego CV.

Dziękujemy i mamy nadzieję na przyszłą współpracę.

Zespół Grafton Recruitment Oddział Katowice

Grafton Recruitment - Oddział w Katowicach
ul. Sokolska 65 | 40-087 Katowice
zdjecie uzytkownika
bzik - 2014-07-23 13:25:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zawsze wyobrażałam sobie, że firma rekrutacyjna ma za zadanie rekrutować pracowników, zabiegać o nich, a tymczasem po wysłaniu aplikacji nigdy nie dostałam odpowiedzi, nawet potwierdzenia, że aplikacja doszła, jest rozpatrywana lub odrzucona. Firmy zagraniczne wysyłają przynajmniej informację, że nie mają dla mnie odpowiedniego stanowiska. W Polsce mało kto ię stosuje do tego typu zasad, a Grafton na pewno nie.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Grafton Recruitment
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x