Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zadzwoń tel. 795 116 179
Zobacz jakie masz możliwości prezentowania swojej firmy i odpowiadania na pytania użytkowników.
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Grafton Recruitment

Pracowałeś w firmie Grafton Recruitment i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Anielka - 2010-03-03 12:14:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Firma prezentuje żenujący poziom. Atmosfera w firmie tragiczna. Szefowa tej firmy to typ starej panny, która wszsytkie swoje frustracje osobiste przelewa na na podległych jej pracowników. W innych oddziałach podobno nie jest lepiej, a kadra kierownicza nie dość, że nie ma pojęcia o zarządzaniu to niczego nie potrafi ludzi nauczyć. Firmę można porównać do automatu przesyłającego cv kandydatów - z konsultingiem i rekrutacją ma to niewiele wspólnego. Jedyne na co nie można narzekać to szeregowi pracownicy, bo bardzo często to fantastyczne i koleżeńskie osoby. Kto rozważa pracę w tej firmie niech się zastanowi 1000 razy. Pod przykrywką zarobków kryje się zgnilizna moralna i frustracja pracujących tam osób
zdjecie uzytkownika
sympatyk grafton - 2010-05-21 17:35:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak tacy sfrustrowani to czemu nie odejdą...chyba mają wolną wolę? a wielkość człowieka czasami mierzy się ilością jego wrogów
zdjecie uzytkownika
do sympatyk grafton - 2010-05-26 10:51:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Posłuchaj co ludzie mówią w oddziałach i w Warszawie, to co od nich słyszę to jednak trąci głęboką frustracją i zniechęceniem
Dlaczego nie odchodzą? Chyba jednak odchodzą zwłaszcza z Poznania :).
Inni nie odchodzą może dlatego, że na rynku pracy nie potrzeba obecnie zbyt wielu "rekruterów". Poczekajmy na ocieplenie na rynku pracy zobaczymy czy wtedy ludzie dalej będą siedzieli w Graftonie?
A swoją drogą co ma wielkość człowieka do mierności Graftonu to już zupełnie nie wiem.
zdjecie uzytkownika
b.klient - 2010-11-26 23:56:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Miałem wątpliwy zaszczyt być rekrutowanym przez tę firmę. Najpierw spotkanie w Warszawie - test niczym rekrutacja na prezesa jakiejś korporacji, ale przeszedłem. Póżniej spotkanie z pracodawcą w jego siedzibie czyli innym mieście i koniec. Po spotkaniu cisza, nikt nie oddzwonił, maila nie wysłał, kompletne olanie kandydata. Dlatego nie polecam, ani pracodawcom, ani poszukującym pracy
zdjecie uzytkownika
Iga - 2012-10-01 15:22:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja również nie mam dobrych doświadczeń z tą firmą. Zaprosili mnie na spotkanie, później przeszłam kolejny etap, umówili mnie na spotkanie z firma docelową i na tym koniec. Nikt do mnie nie zadzwonił, to ja się kontaktowałam, pytając co dalej. Nawet nie oddzwaniali, kiedy próbowałam zasięgnąć dalszych informacji. Bardzo nieprofesjonalni. Mam porównanie z innymi agencjami.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-06-18 15:30:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No właśnie firma to nie kilka osób, ale zespół chociaż niektórym jedna życzliwa osoba wystarczy. Ciekawe jak teraz wygląda atmosfera w Graftonie, kiedyś wysyłałem już cv do podobnej pracy, ale nikt nie odpowiedział. Zastanawia mnie jak przebiega u nich proces rekrutacji?
zdjecie uzytkownika
bilak kildare - 2013-08-03 00:51:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak dla mnie w porzo bdaja roboty ile moga jasne chcialo by sie wiecej ale jest ok kasa dobra
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-03 09:32:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Hejka Ile da się zarobić w firmie Grafton Recruitment?Czy powyżej 2000 zł na rekę jest możliwe mieć wypłatę??to jest chyba najwazniejsze w pracy
zdjecie uzytkownika
niezadowolony - 2013-09-08 14:46:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Firemka rekrutacyjna która zamiast Ci pomóc to Cię na minę wsadzi, kilka spotkań, czas poświęcony rekrutacji, po czym oferta pracy dla firmy którą każdy omija z daleka ........ a w ogłoszeniu napisali, że dla znanej i renomowanej firmy, masakra
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-09-10 10:48:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a Jak tam w Graftonie wygladaja szkolenia jak ktos jest nowy i szuka dopiero pracy startuje do firmy to jakie jest szkolenie i czy jest ono platne czy nie koniecznie
zdjecie uzytkownika
Asik - 2013-10-29 17:14:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie polecam, przechodziłam przez kilka procesów rekrutacyjnych w tej firmie i nie mam pozytywnych odczuć, a nie były to moje pierwsze rozmowy, a w porównaniu do innych firm rekrutujących Grafton wypada blado. Bardzo mały profesjonalizm, olewanie kandydata, a także podawanie mylnych informacji.
zdjecie uzytkownika
ridick - 2013-12-10 13:15:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie mogę wytrzymać jak czytam opinie takich frustratów. Jeżeli ktoś nie spełnia wymagań stawianych przez pracodawcę to wina agencji?żenada (usunięte przez administratora) byłem na rozmowie w graftonie później kolejny etap z potencjalnym pracodawcą jeśli mnie nie wezmą to pretensję mogę mieć tylko i wyłącznie do siebie.
zdjecie uzytkownika
Anka - 2014-01-02 17:25:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ridick - 2013-12-10 13:15:32]:
A rozmowa w Graftonie to standardowa rozmowa rekrutacyjna, czy jakieś testy?
zdjecie uzytkownika
Aldo - 2014-01-14 18:38:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niepełne a nawet mylne informacje są podawane kandydatowi przez tą firmę podczas rekrutacji. Dobrze że przynajmniej właściwy adres pracodawcy podali.
W ogóle to jakiś zamęt tam panuje chyba.
Po przejściu całego procesu rekrutacji kobieta z Graffon dzwoni do mnie aby zapytać jak poszło. Nie wiem czy pomyliła mnie z pracodawcą, czy to mi było dane wybrać sobie pracodawce?
Totalny brak profesjonalizmu!
zdjecie uzytkownika
Kropka - 2014-02-25 11:36:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam,
brałam udział w 1-szym etapie rekrutacji (rozmowa telefoniczna), poinformowano mnie, że wstępna selekcja zostanie przeprowadzona w poniedziałek najpóźniej (a to był piątek) i że wtedy się ze mną skontaktują. Minął już jakiś miesiąc i nic. Jestem zaskoczona, jako osoba z branży HR miałam przekonanie, że w dzisiejszych czasach standardem jest kontakt z kandydatem po każdym etapie rekrutacji - czy na "tak", czy na "nie". Wydawałoby się, że elementarna kultura wymaga poinformowania kandydata, z którym już nawiązało się kontakt, jak mu poszło. Zero odpowiedzi to w sumie też odpowiedź, ale nie o to chodzi... Jestem zawiedziona. Renomowana agencja nie powinna sobie na takie faux pas pozwolić...
zdjecie uzytkownika
kreska - 2014-03-05 15:28:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wniosek taki, że nie jest renomowana!:)
Zresztą pewnie pracuje tam wielu stażystów (ze względu na mniejsze koszty), którzy po prostu olewają.
zdjecie uzytkownika
Ktoś - 2014-04-17 14:14:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Te oferty opublikowane na różnych portalach przez firmę Grafton to jakieś chyba ściemy. Ile razy do nich pisałem, nigdy nie było reakcji. Mimo że spełniałem wszystkie oczekiwania oraz co dziwne te same oferty publikowane są do dzisiaj. Kultura osobista wymaga, aby firma rekrutacyjna odpowiadała na odpowiedzi, nie poważni.
zdjecie uzytkownika
Tobiasz - 2014-04-27 12:20:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Wysłana ilość CV na proponowane przez to coś co nazywa się Grafton to ponad 250 w przeciągu 5 lat. Tylko jedna rozmowa kwalifikacyjna, po której zero odzewu, zero podziękowania za rozmowę, zero informacji. Na kolejne zapytania wysyłane na maila i telefony do osoby, która rekrutowała - zero odzewu, tylko wysłane automatyczne odpowiedzi po każdej probie kontaktu. DNO i totalna porażka, osoby nie mają pojęcia, o czym się do nich mówi w obcych językach - tak może być tylko w Polsce. Panienki poniżej 30 roku życia, zero doświadczenia, wyglądają i ubierają sie wszystkie tak samo, czyli ciuchy z H&M, Reserved albo inny badziew Made in China. Koszmar. Absolutnie nie polecam tej firmy.
zdjecie uzytkownika
werwa - 2014-04-27 18:37:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Zgadzam się z opiniami, że to bardzo nieprofesjonalna firma. Niedawno brałam udział w wieloetapowej rekrutacji na stanowisko w Grafton - 2 rozmowy przez telefon, 2 spotkania oraz test. Podczas pierwszej rozmowy przeżyłam szok, bo umawiałam się na spotkanie z Panią X, a rozmowa odbyła się z Panią Y. Pani Y była bardzo zaskoczona, że nie wiedziałam. Dodam, że po 2 rozmowie telefonicznej Pani X obiecała mi wysłać potwierdzenie, którego nie otrzymałam. Zadzwoniłam pół godziny przed spotkaniem i Pani X potwierdziła spotkanie... Suma sumarum po 2 spotkaniu zostałam poproszona o wypełnienie bzdurnego testu Dimensions, badającego zachowania w miejscu pracy. Zapewniono mnie, że otrzymam feedback i wynik rekrutacji w ciągu 2 dni. W ramach podzięki za poświęcony czas NIC nie otrzymałam do dziś. Tak się złożyło, że w dniu w którym miałam otrzymać wynik przeglądałam ogłoszenia o pracę i zobaczyłam ogłoszenie poszukujące osoby na dokładnie to samo stanowisko w Grafton (a wiem, że na nie jest tylko 1 wakat). Jest to o tyle żenujące, że wszystkie etapy były prowadzone przez Panie manager, a nie szeregowych pracowników. W pełni rozumiem to, że Grafton poszukuje np. innego typu osobowości (współczuję wszystkim tym, którzy uważają, że osobowość da się "zmierzyć" za pomocą deklaracji), ale jeśli dostaję zapewnienie, że otrzymam feedback, a nie otrzymuję, to bez komentarza... Swoją drogą mogliby prosić o wypełnienie testu jeszcze przed rozmowami, żeby nie tracić czasu na rozmowy z osobami, które nie są wystarczająco "grafonowe".
zdjecie uzytkownika
rysiek - 2014-05-21 21:08:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jak dla mnie to nie ma sensu wypełniac testów w domu, bo wówczas pracownik potencjalny działa w innych warunkach, może zastanawiać się nad odpowiedziami itp.
zdjecie uzytkownika
babb - 2014-05-28 14:30:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś zaskoczył się pozytywnie firmą grafton? Nie wiem co o tym sądzić, a ofert mają sporo :)
zdjecie uzytkownika
an - 2014-05-29 09:00:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,
ja również mogę potwierdzić, że szukanie pracy przy 'pomocy' tej firmy to tylko strata czasu. Podczas rozmowy telefonicznej Pani konsultantka powiedziała mi, że niezależnie od tego czy pracodawca zdecyduje się zaprosić mnie na rozmowę, czy też nie otrzymam odpowiedź. W przypadku braku akceptacji miało być też przesłane uzasadnienie takiego postanowienia. Od pierwszego (i zarazem ostatniego) kontaktu minął spory okres czasu (wiadomość zwrotna miała nadejść po mniej więcej tygodniu) i jak się można domyślać nikt już się do mnie nie odezwał. Podsumowując, jeżeli nie chcesz się niepotrzebnie denerwować to poszukaj sobie innych ofert pracy :)
zdjecie uzytkownika
Stasio - 2014-05-29 14:20:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No ale nigdy tak nie ma, że składasz aplikację na jedno stanowisko...bynajmniej tak mi się wydaje. A to, że nie odpowiadają nawet gdy kogoś nie przyjęli szczególnie mnie nie dziwi.
zdjecie uzytkownika
Anna - 2014-06-26 10:32:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Właśnie jestem po "miłej" rozmowie telefonicznej. Wredne babsko po drugiej stronie dało mi do myślenia. Nie dość, że niemiło się do mnie odnosiła, to na koniec rzuciła słuchawką. Stwierdziłam że nie ma sensu w ogóle się tam wybierać. Kultura na poziomie zerowym.
zdjecie uzytkownika
Jolka - 2014-06-26 15:17:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ja już przez kilka razy otrzymałam maila od nich o takiej treści i żegnaj praco;

Szanowna Pani / Szanowny Panie,

Dziękujemy za obdarzenie nas zaufaniem i przesłanie dokumentów aplikacyjnych.

Mimo wysokiej oceny Pani/Pana kwalifikacji oraz umiejętności zawodowych z przykrością informujemy, że zdecydowaliśmy się zaprosić do dalszego etapu rekrutacji innych kandydatów, którzy w większym stopniu spełniali oczekiwania i wymagania naszego klienta.

Mamy jednak nadzieję, że uda nam się zaoferować udział w procesie rekrutacji na inne stanowisko, dlatego też pozwolimy sobie zachować Pani/Pana kandydaturę.
Chcielibyśmy zwrócić Pani/Pana uwagę na oferty pracy zamieszczone na naszej stronie internetowej www.grafton.pl oraz na możliwość rejestracji pod zakładką „Moje konto Grafton“ (kliknij). Dzięki temu otrzymywać będzie Pani/Pan powiadomienia dotyczące aktualnych ofert pracy zgodnych z Pani/Pana preferencjami zawodowymi. Rejestracja jest całkowicie bezpłatna, a konto może zostać przez Panią/Pana usunięte w dowolnym momencie.

W przypadku zainteresowania jedną z naszych ofert prosimy o bezpośredni kontakt mailowy na adres wskazany w ogłoszeniu. Prosimy także o podanie numeru referencyjnego oferty i dołączenie aktualnego CV.

Dziękujemy i mamy nadzieję na przyszłą współpracę.

Zespół Grafton Recruitment Oddział Katowice

Grafton Recruitment - Oddział w Katowicach
ul. Sokolska 65 | 40-087 Katowice
zdjecie uzytkownika
bzik - 2014-07-23 13:25:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zawsze wyobrażałam sobie, że firma rekrutacyjna ma za zadanie rekrutować pracowników, zabiegać o nich, a tymczasem po wysłaniu aplikacji nigdy nie dostałam odpowiedzi, nawet potwierdzenia, że aplikacja doszła, jest rozpatrywana lub odrzucona. Firmy zagraniczne wysyłają przynajmniej informację, że nie mają dla mnie odpowiedniego stanowiska. W Polsce mało kto ię stosuje do tego typu zasad, a Grafton na pewno nie.
zdjecie uzytkownika
Tomek - 2014-07-31 12:49:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Niech mi ktoś wyjaśni sens istnienia takiej firmki jak grafton. Wysyłam dziesiatki aplikacji do graftona na stanowiska pasujące idealnie do mojego profilu zawodowego i doświadczenia - odzewu żadnego. Wysyłam bezpośrednio do pracodawcy - od razu dostaję robotę. Dzisiaj wiem, że aplikowanie do graftona to strata mojego cennego czasu. Stanowczo odradzam firemkę grafton (celowo z malej litery).
zdjecie uzytkownika
Absolwentka - 2014-08-07 12:40:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zdecydowanie odradzam szukania pracy przez graftona, spotkałam się w Warszawie z wyniosłym babskiem nazwiska nie wspomnę(usunięte przez administratora), która na każdym kroku starała się udowodnić swoją wyższość. oczywiście żadnej pracy nie dostałam choć przeszłam kilka rozmów. Zwróciłam się do innej firmy i od dwóch miesięcy jestem zatrudniona.
zdjecie uzytkownika
Magda - 2014-10-17 19:45:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem w trakcie procesu rekrutacji za pośrednictwem tej firmy i póki co moje wrażenia są bardzo pozytywne. Dzień po wysłaniu V otrzymałam telefon z zaproszeniem na rozmowę z pracownikiem firmy Grafton. Rozmowa odbyła się kolejnego dnia, przebiegła w miłej atmosferze. Dzień później otrzymałam informację o zaproszeniu na 2-gą rozmowę bezpośrednio do ewentualnego pracodawcy. W międzyczasie otrzymałam od rekrutera z firmy Grafton e-mail z dokładnym opisem stanowiska i innymi niezbędnymi informacjami.
Jestem zaskoczona opiniami które czytam i mam wrażenie, że spora ich część wynika z odrzucenia kandydatury i chęci wyżycia się na firmie. A może to po prostu ja trafiłam na rzetelnego pracownika.
zdjecie uzytkownika
Mirek - 2014-10-20 23:05:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć, zbieram informacje do pracy na studia o pośrednikach pracy/ agencjach. Czy mógłby mi ktoś udzielić kilku informacji? Mianowicie: - jak przebiega proces rekrutacji na stanowiska? - czy firma pomaga w odnalezieniu się w innym kraju, można liczyć na jakąś pomoc na miejscu? - gwarantują odpowiednie zakwaterowanie? Będę wdzięczna za obiektywne opinie
zdjecie uzytkownika
bezrobotna - 2015-01-14 16:49:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ja wciąż wysyłam CiViki i o dziwo dostałam propozycję i przyjęłam ja ale Pani później w ogóle nie zadzwoniła tylko otrzymałam kolejną wiadomość na maila:
Szanowna Pani,

Dziękujemy za obdarzenie nas zaufaniem i przesłanie dokumentów aplikacyjnych.

Mimo wysokiej oceny Pani kwalifikacji oraz umiejętności zawodowych z przykrością informujemy, że zdecydowaliśmy się zaprosić do dalszego etapu rekrutacji innych kandydatów, którzy w większym stopniu spełniali oczekiwania i wymagania naszego klienta.

Mamy jednak nadzieję, że uda nam się zaoferować udział w procesie rekrutacji na inne stanowisko, dlatego też pozwolimy sobie zachować Pani kandydaturę.
Chcielibyśmy zwrócić Pani uwagę na oferty pracy zamieszczone na naszej stronie internetowej www.grafton.pl oraz na możliwość rejestracji pod zakładką Moje konto Grafton (kliknij). Dzięki temu otrzymywać będzie Pani powiadomienia dotyczące aktualnych ofert pracy zgodnych z Pani preferencjami zawodowymi. Rejestracja jest całkowicie bezpłatna, a konto może zostać przez Panią usunięte w dowolnym momencie.


W przypadku zainteresowania jedną z naszych ofert prosimy o bezpośredni kontakt mailowy na adres wskazany w ogłoszeniu. Prosimy także o podanie numeru referencyjnego oferty i dołączenie aktualnego CV.


Dziękujemy i mamy nadzieję na przyszłą współpracę.


Pozdrawiamy/Regards,
Zepół Grafton
zdjecie uzytkownika
kirk - 2015-02-23 15:15:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Umawianie na rozmowe, wypytawanie o doswiadczenie, obietnica kontaktu o rezultacie rozmowy po czym cisza i zero informacji zwrotnej. Nie polecam tej firemki, działa jak pośredniak tyle że internetowy. Odradzam szukanie pracy przez tą "agencję".
zdjecie uzytkownika
kandydatka - 2015-04-22 21:23:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Przyznam szczerze, że profesjonalizm firmy Grafton kuleje. Byłam umówiona z panią od rekrutacji na konkretny dzień i godzinę na dalszą rozmowę telefoniczną dotyczącą oferty pracy umieszczonej na ich stronie. Urwałam się z pracy i dostosowałam swój plan dnia tak, aby nic nie przeszkodziło nam w konwersacji.
A tymczasem po telefonie ni widu ni słychu. Nawet żadnego 'dziękuję, ale jednak nie jesteśmy zainteresowani pani kandydaturą'.
Nie polecam tej agencji.
zdjecie uzytkownika
edgar - 2015-04-23 12:28:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Grafton to kompletne dno , w którym pracują amatorzy a nie profesjonaliści. Lekceważące podejście do kandydatów wysyłąjących swoje CV tak jakby byli dla nich balastem,który przeszkadza im w pracy.przecież oni przyszli "pracować" a nie zajmować sie rekrutacją.
zdjecie uzytkownika
Korint - 2015-05-20 16:11:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Można na wiele rzeczy narzekać w tej firmie, bo organizacja w niej nie jest dobra i przydałoby się coś z tym zrobić. Wiele osób nie jest zadowolonych z samego procesu rekrutacji. Na szczęście później już nie jest tak źle, można się czasem do czegoś przyczepić no ale to chyba tak jest w każdej firmie. Idealnych nie ma.
zdjecie uzytkownika
kandydat - 2015-05-28 11:42:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szczerze nie polecam tej agencji. Niedawno zaaplikowałem na jedną z ofert pracy. Po ponad dwóch tygodniach dostałem odpowiedź, że nie spełnia ona oczekiwań klienta. Trochę to dziwne ponieważ moje kwalifikacje przewyższają te wyszczególnione w ogłoszeniu i nawet nie otrzymałem telefonu od rekrutera tylko zdawkową, standartową odpowiedż.Jestem bardzo zniesmaczony, ponieważ kilka lat wcześniej brałem udział w rekrutacjach i wyglądały one zupełnie inaczej.
zdjecie uzytkownika
tomarka - 2015-06-19 19:18:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
agencja jak agencja @ kandydat, ale od ciebie w głównej mierze zalezy co zrobisz z zaoferową ci pracą. nie możesz własnych zawodowych porażek zganiać na tą agencję rekrutacyjną. mają naprawde widzę różnorodne ogłoszenie pracy, rózne branże, np. ja teraz będę startowała na wakat asystentki z językiem włoskim i francuskim, mozna się rozwinąć
zdjecie uzytkownika
gr.uen - 2015-07-15 00:03:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bardzo niesolidna firma i jej pracownicy. Wyslalam CV na jedna z ofert, po czym przez maila odezwala sie do mnie rekruterka( usunięte przez administratora )Po dostarczeniu przeze mnie innych potrzebnych dokumentow nastala cisza. Dwa razy w kilkutygodniowych odstepach czasu dzwonilam dopytywac, czy ewentualnie dostane jakas odpowiedz, za kazdym razem mile panie spisywaly maila i mialy odpowiedziec. Takie z nich leniuszki, ze do dzis dnia nie dostalam maila zwrotnego. Wstyd!
zdjecie uzytkownika
simon - 2015-07-19 23:07:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Faktycznie to trochę nieprofesjonalne albo w ogóle sytuacja nie wydarzyła się naprawdę, tylko jakaś koleżanka z pracy robi koło końca pleców i z tego powodu podała nazwisko. Niemniej jednak jak dla mnie powinni informować, jesli oferta wygasła, to oznacza szacunek. Wiadomo, że taka agencja jak grafton może mieć dużo klientów, ale bez przesady.
zdjecie uzytkownika
Miśka - 2015-10-07 17:12:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Grafton Łódź- zlewają kompletnie kandydatów. Po rozmowie - "otrzyma pani odpowiedź w ciągu 2 tygodni" i zero kontaktu. Dzień przed upływem tego terminu pisze e-maila z prośbą o kontakt, wspominając, że OBIECAŁA się odezwać, ale pani Kamila M w ogóle nie raczy odpowiedzieć. Piszę bezpośrednio do firmy i otrzymuję odpowiedź, że już jest za późno bo są w końcowej fazie rekrutacji. Firma porażka - jak zatrudnianiem pracowników może zajmować się ktoś, kto nie umie pracować? Obiecują firmom, że znajdą im profesjonalistów, ale to niemożliwe, bo sami profesjonalistami nie są i nie mają szacunku dla innych. Zaznaczam, że spełniałam 100% stawianych wymogów + wieloletnie doświadczenie dokładnie w danej branży.
zdjecie uzytkownika
nh - 2015-10-07 21:44:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@miśka w moim mniemaniu firma musi sie bardziej postarac bo na rynku jest bardzo duza konkurencja w tej branży, firmy wyrastają jak grzyby po deszczu..a takie zachowania jak olewanie klientow sa bardzo nie w porzadku a przede wszystkim sa nieprofesjonalne, radzilabym kierownictwu wiec sie zatanowic.
zdjecie uzytkownika
mike - 2015-10-08 20:58:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja akurat znalazłem super prace dzięki agencji. umowa bezpośrednio z pracodawcą. jak dla mnie polecam
zdjecie uzytkownika
anna - 2015-10-16 15:38:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mike - 2015-10-08 20:58:49]:
widze ze pracownicy Graftonu przegladaja forum. Agencja porażka totalna, zero odzewu, szkoda czasu
zdjecie uzytkownika
tratFA - 2015-11-10 18:52:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@anna pewnie nawet nie umiesz konstruktywnie uzasadnić swojej negatywnej hejterskiej wypowiedzi. nie umiesz docenić tego jak wiele różnorodnych ofert pracy oferuje ta agencja i jak wielu ludzi tym samym pomaga się odnaleźć na rynku pracy. moim zdaniem takie firmy powinny dostawać medale za swoje zasługi dla społeczeństwa
zdjecie uzytkownika
peszek - 2015-11-12 22:47:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@tratFA - pewnie, mają teraz ogłoszenie że jest poszukiwany m.in architekt sieci zapewniają szkolenia językowe, kartę multisport, opiekę medyczną więc benefity różnorodne.
zdjecie uzytkownika
trrt - 2015-11-15 20:54:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@tratFA właśnie ja widziałem że szukają na przykład młodszego analityka finansowego ze znajomością j. niemieckiego
zdjecie uzytkownika
jago - 2015-11-18 00:28:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [trrt - 2015-11-15 20:54:08]:
które z tych stanowisk to by nie było to ja jak najbardziej polecam. Dają super warunki zatrudnienia .
zdjecie uzytkownika
TheJa - 2015-12-01 14:03:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Stanowisko kierownik / inżynier - grudzień, inwentaryzacja, zamykanie i czyszczenie magazynów, urlopy dawno rozpisane. Babsko wybitnie niemiłym tonem pyta czy nie wezmę urlopu za 2 dni bo chciała mnie zaprosić na rozmowę na 8:30. Nie wezmę? To po co im zawracam głowę skoro nie mam ochoty na spotkanie?
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2016-01-14
Żródło: Gowork.pl
Warszawa
(mazowieckie)
Dla naszego Klienta, jednego z globalnych liderów z branży FMCG poszukujemy kandydatów na stanowisko: Pracownik w dziale zamówień z językiem obcym Mazowieckie (Warszawa)   Zadania: - Koordynacja procesu zamówień, wystawianie faktur, monitorowanie płatności - Telefoniczna i mailowa obsługa klientów obcojęzycznych - Zadania administracyjne - Wpisywanie danych do bazy - Tworzenie raportów, statystyk or
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
jago - 2015-12-05 13:09:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [TheJa - 2015-12-01 14:03:20]:
no to widze , że podejścia do przyszłego pracownika 0. szkoda , bo to w dużym stopniu świadczy o firmie przecież. Miejmy nadzieję , że jeszcze się to zmieni.
zdjecie uzytkownika
sebik - 2016-02-03 22:25:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
TheJa, troche zrozumienia, wystarczyło powiedziec w pracy, że się spóźnisz trochę i iść na rozmowe o 8:30, to było do załatwienia. Ja widziałem, że teraz szukaja tu specjalisty ds. logistyki, wymagaja tylko 2 lat doświadczenia, ale wymagany jest płynny francuski, to mnie dyskwalifikuje.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Grafton Recruitment

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert