brak logo

Grafton Recruitment

Warsaw

Opinie o Grafton Recruitment

anonim 2009-01-04 18:29:24
Słowa kojarzące się z Grafton Recruitment (np:.solidna, profesjonalna, rozwojowa, stresująca, wyczerpująca):
Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako rewelacyjną .
Atmosfera i ludzie tam pracujący są wspaniali.
Od jakiej stawki można negocjować pensję?
Najbardziej podobało mi się w Grafton Recruitment: profesjonalizm firmy
Najbardziej nie podobało mi się w Grafton Recruitment: wszystko było super
kaska 2009-04-15 12:13:36
potwierdzam to jest dobra firma spokojnie mozna przez nich pracowac
Anielka 2010-03-03 12:14:41
Firma prezentuje żenujący poziom. Atmosfera w firmie tragiczna. Szefowa tej firmy to typ starej panny, która wszsytkie swoje frustracje osobiste przelewa na na podległych jej pracowników. W innych oddziałach podobno nie jest lepiej, a kadra kierownicza nie dość, że nie ma pojęcia o zarządzaniu to niczego nie potrafi ludzi nauczyć. Firmę można porównać do automatu przesyłającego cv kandydatów - z konsultingiem i rekrutacją ma to niewiele wspólnego. Jedyne na co nie można narzekać to szeregowi pracownicy, bo bardzo często to fantastyczne i koleżeńskie osoby. Kto rozważa pracę w tej firmie niech się zastanowi 1000 razy. Pod przykrywką zarobków kryje się zgnilizna moralna i frustracja pracujących tam osób
1
sympatyk grafton 2010-05-21 17:35:47
jak tacy sfrustrowani to czemu nie odejdą...chyba mają wolną wolę? a wielkość człowieka czasami mierzy się ilością jego wrogów
do sympatyk grafton 2010-05-26 10:51:35
Posłuchaj co ludzie mówią w oddziałach i w Warszawie, to co od nich słyszę to jednak trąci głęboką frustracją i zniechęceniem
Dlaczego nie odchodzą? Chyba jednak odchodzą zwłaszcza z Poznania :).
Inni nie odchodzą może dlatego, że na rynku pracy nie potrzeba obecnie zbyt wielu "rekruterów". Poczekajmy na ocieplenie na rynku pracy zobaczymy czy wtedy ludzie dalej będą siedzieli w Graftonie?
A swoją drogą co ma wielkość człowieka do mierności Graftonu to już zupełnie nie wiem.
b.klient 2010-11-26 23:56:26
Miałem wątpliwy zaszczyt być rekrutowanym przez tę firmę. Najpierw spotkanie w Warszawie - test niczym rekrutacja na prezesa jakiejś korporacji, ale przeszedłem. Póżniej spotkanie z pracodawcą w jego siedzibie czyli innym mieście i koniec. Po spotkaniu cisza, nikt nie oddzwonił, maila nie wysłał, kompletne olanie kandydata. Dlatego nie polecam, ani pracodawcom, ani poszukującym pracy
1
Iga 2012-10-01 15:22:06
Ja również nie mam dobrych doświadczeń z tą firmą. Zaprosili mnie na spotkanie, później przeszłam kolejny etap, umówili mnie na spotkanie z firma docelową i na tym koniec. Nikt do mnie nie zadzwonił, to ja się kontaktowałam, pytając co dalej. Nawet nie oddzwaniali, kiedy próbowałam zasięgnąć dalszych informacji. Bardzo nieprofesjonalni. Mam porównanie z innymi agencjami.
bilak kildare 2013-08-03 00:51:26
Jak dla mnie w porzo bdaja roboty ile moga jasne chcialo by sie wiecej ale jest ok kasa dobra
niezadowolony 2013-09-08 14:46:25
Firemka rekrutacyjna która zamiast Ci pomóc to Cię na minę wsadzi, kilka spotkań, czas poświęcony rekrutacji, po czym oferta pracy dla firmy którą każdy omija z daleka ........ a w ogłoszeniu napisali, że dla znanej i renomowanej firmy, masakra
3
Asik 2013-10-29 17:14:47
Nie polecam, przechodziłam przez kilka procesów rekrutacyjnych w tej firmie i nie mam pozytywnych odczuć, a nie były to moje pierwsze rozmowy, a w porównaniu do innych firm rekrutujących Grafton wypada blado. Bardzo mały profesjonalizm, olewanie kandydata, a także podawanie mylnych informacji.
3
ridick 2013-12-10 13:15:32
nie mogę wytrzymać jak czytam opinie takich frustratów. Jeżeli ktoś nie spełnia wymagań stawianych przez pracodawcę to wina agencji?żenada (usunięte przez administratora) byłem na rozmowie w graftonie później kolejny etap z potencjalnym pracodawcą jeśli mnie nie wezmą to pretensję mogę mieć tylko i wyłącznie do siebie.
Anka 2014-01-02 17:25:18
A rozmowa w Graftonie to standardowa rozmowa rekrutacyjna, czy jakieś testy?
Aldo 2014-01-14 18:38:00
Niepełne a nawet mylne informacje są podawane kandydatowi przez tą firmę podczas rekrutacji. Dobrze że przynajmniej właściwy adres pracodawcy podali.
W ogóle to jakiś zamęt tam panuje chyba.
Po przejściu całego procesu rekrutacji kobieta z Graffon dzwoni do mnie aby zapytać jak poszło. Nie wiem czy pomyliła mnie z pracodawcą, czy to mi było dane wybrać sobie pracodawce?
Totalny brak profesjonalizmu!
1
Kropka 2014-02-25 11:36:36
Witam,
brałam udział w 1-szym etapie rekrutacji (rozmowa telefoniczna), poinformowano mnie, że wstępna selekcja zostanie przeprowadzona w poniedziałek najpóźniej (a to był piątek) i że wtedy się ze mną skontaktują. Minął już jakiś miesiąc i nic. Jestem zaskoczona, jako osoba z branży HR miałam przekonanie, że w dzisiejszych czasach standardem jest kontakt z kandydatem po każdym etapie rekrutacji - czy na "tak", czy na "nie". Wydawałoby się, że elementarna kultura wymaga poinformowania kandydata, z którym już nawiązało się kontakt, jak mu poszło. Zero odpowiedzi to w sumie też odpowiedź, ale nie o to chodzi... Jestem zawiedziona. Renomowana agencja nie powinna sobie na takie faux pas pozwolić...
5
kreska 2014-03-05 15:28:17
Wniosek taki, że nie jest renomowana!:)
Zresztą pewnie pracuje tam wielu stażystów (ze względu na mniejsze koszty), którzy po prostu olewają.
Ktoś 2014-04-17 14:14:35
Te oferty opublikowane na różnych portalach przez firmę Grafton to jakieś chyba ściemy. Ile razy do nich pisałem, nigdy nie było reakcji. Mimo że spełniałem wszystkie oczekiwania oraz co dziwne te same oferty publikowane są do dzisiaj. Kultura osobista wymaga, aby firma rekrutacyjna odpowiadała na odpowiedzi, nie poważni.
2
Tobiasz 2014-04-27 12:20:30
Wysłana ilość CV na proponowane przez to coś co nazywa się Grafton to ponad 250 w przeciągu 5 lat. Tylko jedna rozmowa kwalifikacyjna, po której zero odzewu, zero podziękowania za rozmowę, zero informacji. Na kolejne zapytania wysyłane na maila i telefony do osoby, która rekrutowała - zero odzewu, tylko wysłane automatyczne odpowiedzi po każdej probie kontaktu. DNO i totalna porażka, osoby nie mają pojęcia, o czym się do nich mówi w obcych językach - tak może być tylko w Polsce. Panienki poniżej 30 roku życia, zero doświadczenia, wyglądają i ubierają sie wszystkie tak samo, czyli ciuchy z H&M, Reserved albo inny badziew Made in China. Koszmar. Absolutnie nie polecam tej firmy.
3
werwa 2014-04-27 18:37:17
Zgadzam się z opiniami, że to bardzo nieprofesjonalna firma. Niedawno brałam udział w wieloetapowej rekrutacji na stanowisko w Grafton - 2 rozmowy przez telefon, 2 spotkania oraz test. Podczas pierwszej rozmowy przeżyłam szok, bo umawiałam się na spotkanie z Panią X, a rozmowa odbyła się z Panią Y. Pani Y była bardzo zaskoczona, że nie wiedziałam. Dodam, że po 2 rozmowie telefonicznej Pani X obiecała mi wysłać potwierdzenie, którego nie otrzymałam. Zadzwoniłam pół godziny przed spotkaniem i Pani X potwierdziła spotkanie... Suma sumarum po 2 spotkaniu zostałam poproszona o wypełnienie bzdurnego testu Dimensions, badającego zachowania w miejscu pracy. Zapewniono mnie, że otrzymam feedback i wynik rekrutacji w ciągu 2 dni. W ramach podzięki za poświęcony czas NIC nie otrzymałam do dziś. Tak się złożyło, że w dniu w którym miałam otrzymać wynik przeglądałam ogłoszenia o pracę i zobaczyłam ogłoszenie poszukujące osoby na dokładnie to samo stanowisko w Grafton (a wiem, że na nie jest tylko 1 wakat). Jest to o tyle żenujące, że wszystkie etapy były prowadzone przez Panie manager, a nie szeregowych pracowników. W pełni rozumiem to, że Grafton poszukuje np. innego typu osobowości (współczuję wszystkim tym, którzy uważają, że osobowość da się "zmierzyć" za pomocą deklaracji), ale jeśli dostaję zapewnienie, że otrzymam feedback, a nie otrzymuję, to bez komentarza... Swoją drogą mogliby prosić o wypełnienie testu jeszcze przed rozmowami, żeby nie tracić czasu na rozmowy z osobami, które nie są wystarczająco "grafonowe".
6
an 2014-05-29 09:00:52
Witam,
ja również mogę potwierdzić, że szukanie pracy przy 'pomocy' tej firmy to tylko strata czasu. Podczas rozmowy telefonicznej Pani konsultantka powiedziała mi, że niezależnie od tego czy pracodawca zdecyduje się zaprosić mnie na rozmowę, czy też nie otrzymam odpowiedź. W przypadku braku akceptacji miało być też przesłane uzasadnienie takiego postanowienia. Od pierwszego (i zarazem ostatniego) kontaktu minął spory okres czasu (wiadomość zwrotna miała nadejść po mniej więcej tygodniu) i jak się można domyślać nikt już się do mnie nie odezwał. Podsumowując, jeżeli nie chcesz się niepotrzebnie denerwować to poszukaj sobie innych ofert pracy :)
1
Anna 2014-06-26 10:32:47
Właśnie jestem po "miłej" rozmowie telefonicznej. Wredne babsko po drugiej stronie dało mi do myślenia. Nie dość, że niemiło się do mnie odnosiła, to na koniec rzuciła słuchawką. Stwierdziłam że nie ma sensu w ogóle się tam wybierać. Kultura na poziomie zerowym.
1
Jolka 2014-06-26 15:17:10
A ja już przez kilka razy otrzymałam maila od nich o takiej treści i żegnaj praco;

Szanowna Pani / Szanowny Panie,

Dziękujemy za obdarzenie nas zaufaniem i przesłanie dokumentów aplikacyjnych.

Mimo wysokiej oceny Pani/Pana kwalifikacji oraz umiejętności zawodowych z przykrością informujemy, że zdecydowaliśmy się zaprosić do dalszego etapu rekrutacji innych kandydatów, którzy w większym stopniu spełniali oczekiwania i wymagania naszego klienta.

Mamy jednak nadzieję, że uda nam się zaoferować udział w procesie rekrutacji na inne stanowisko, dlatego też pozwolimy sobie zachować Pani/Pana kandydaturę.
Chcielibyśmy zwrócić Pani/Pana uwagę na oferty pracy zamieszczone na naszej stronie internetowej www.grafton.pl oraz na możliwość rejestracji pod zakładką „Moje konto Grafton“ (kliknij). Dzięki temu otrzymywać będzie Pani/Pan powiadomienia dotyczące aktualnych ofert pracy zgodnych z Pani/Pana preferencjami zawodowymi. Rejestracja jest całkowicie bezpłatna, a konto może zostać przez Panią/Pana usunięte w dowolnym momencie.

W przypadku zainteresowania jedną z naszych ofert prosimy o bezpośredni kontakt mailowy na adres wskazany w ogłoszeniu. Prosimy także o podanie numeru referencyjnego oferty i dołączenie aktualnego CV.

Dziękujemy i mamy nadzieję na przyszłą współpracę.

Zespół Grafton Recruitment Oddział Katowice

Grafton Recruitment - Oddział w Katowicach
ul. Sokolska 65 | 40-087 Katowice
bzik 2014-07-23 13:25:42
Zawsze wyobrażałam sobie, że firma rekrutacyjna ma za zadanie rekrutować pracowników, zabiegać o nich, a tymczasem po wysłaniu aplikacji nigdy nie dostałam odpowiedzi, nawet potwierdzenia, że aplikacja doszła, jest rozpatrywana lub odrzucona. Firmy zagraniczne wysyłają przynajmniej informację, że nie mają dla mnie odpowiedniego stanowiska. W Polsce mało kto ię stosuje do tego typu zasad, a Grafton na pewno nie.
1
Tomek 2014-07-31 12:49:52
Niech mi ktoś wyjaśni sens istnienia takiej firmki jak grafton. Wysyłam dziesiatki aplikacji do graftona na stanowiska pasujące idealnie do mojego profilu zawodowego i doświadczenia - odzewu żadnego. Wysyłam bezpośrednio do pracodawcy - od razu dostaję robotę. Dzisiaj wiem, że aplikowanie do graftona to strata mojego cennego czasu. Stanowczo odradzam firemkę grafton (celowo z malej litery).
2
Absolwentka 2014-08-07 12:40:24
Zdecydowanie odradzam szukania pracy przez graftona, spotkałam się w Warszawie z wyniosłym babskiem nazwiska nie wspomnę(usunięte przez administratora), która na każdym kroku starała się udowodnić swoją wyższość. oczywiście żadnej pracy nie dostałam choć przeszłam kilka rozmów. Zwróciłam się do innej firmy i od dwóch miesięcy jestem zatrudniona.
Magda 2014-10-17 19:45:51
Jestem w trakcie procesu rekrutacji za pośrednictwem tej firmy i póki co moje wrażenia są bardzo pozytywne. Dzień po wysłaniu V otrzymałam telefon z zaproszeniem na rozmowę z pracownikiem firmy Grafton. Rozmowa odbyła się kolejnego dnia, przebiegła w miłej atmosferze. Dzień później otrzymałam informację o zaproszeniu na 2-gą rozmowę bezpośrednio do ewentualnego pracodawcy. W międzyczasie otrzymałam od rekrutera z firmy Grafton e-mail z dokładnym opisem stanowiska i innymi niezbędnymi informacjami.
Jestem zaskoczona opiniami które czytam i mam wrażenie, że spora ich część wynika z odrzucenia kandydatury i chęci wyżycia się na firmie. A może to po prostu ja trafiłam na rzetelnego pracownika.
bezrobotna 2015-01-14 16:49:32
A ja wciąż wysyłam CiViki i o dziwo dostałam propozycję i przyjęłam ja ale Pani później w ogóle nie zadzwoniła tylko otrzymałam kolejną wiadomość na maila:
Szanowna Pani,

Dziękujemy za obdarzenie nas zaufaniem i przesłanie dokumentów aplikacyjnych.

Mimo wysokiej oceny Pani kwalifikacji oraz umiejętności zawodowych z przykrością informujemy, że zdecydowaliśmy się zaprosić do dalszego etapu rekrutacji innych kandydatów, którzy w większym stopniu spełniali oczekiwania i wymagania naszego klienta.

Mamy jednak nadzieję, że uda nam się zaoferować udział w procesie rekrutacji na inne stanowisko, dlatego też pozwolimy sobie zachować Pani kandydaturę.
Chcielibyśmy zwrócić Pani uwagę na oferty pracy zamieszczone na naszej stronie internetowej www.grafton.pl oraz na możliwość rejestracji pod zakładką Moje konto Grafton (kliknij). Dzięki temu otrzymywać będzie Pani powiadomienia dotyczące aktualnych ofert pracy zgodnych z Pani preferencjami zawodowymi. Rejestracja jest całkowicie bezpłatna, a konto może zostać przez Panią usunięte w dowolnym momencie.


W przypadku zainteresowania jedną z naszych ofert prosimy o bezpośredni kontakt mailowy na adres wskazany w ogłoszeniu. Prosimy także o podanie numeru referencyjnego oferty i dołączenie aktualnego CV.


Dziękujemy i mamy nadzieję na przyszłą współpracę.


Pozdrawiamy/Regards,
Zepół Grafton
kirk 2015-02-23 15:15:25
Umawianie na rozmowe, wypytawanie o doswiadczenie, obietnica kontaktu o rezultacie rozmowy po czym cisza i zero informacji zwrotnej. Nie polecam tej firemki, działa jak pośredniak tyle że internetowy. Odradzam szukanie pracy przez tą "agencję".
1
kandydatka 2015-04-22 21:23:51
Przyznam szczerze, że profesjonalizm firmy Grafton kuleje. Byłam umówiona z panią od rekrutacji na konkretny dzień i godzinę na dalszą rozmowę telefoniczną dotyczącą oferty pracy umieszczonej na ich stronie. Urwałam się z pracy i dostosowałam swój plan dnia tak, aby nic nie przeszkodziło nam w konwersacji.
A tymczasem po telefonie ni widu ni słychu. Nawet żadnego 'dziękuję, ale jednak nie jesteśmy zainteresowani pani kandydaturą'.
Nie polecam tej agencji.
1
edgar 2015-04-23 12:28:38
Grafton to kompletne dno , w którym pracują amatorzy a nie profesjonaliści. Lekceważące podejście do kandydatów wysyłąjących swoje CV tak jakby byli dla nich balastem,który przeszkadza im w pracy.przecież oni przyszli "pracować" a nie zajmować sie rekrutacją.
2
kandydat 2015-05-28 11:42:11
Szczerze nie polecam tej agencji. Niedawno zaaplikowałem na jedną z ofert pracy. Po ponad dwóch tygodniach dostałem odpowiedź, że nie spełnia ona oczekiwań klienta. Trochę to dziwne ponieważ moje kwalifikacje przewyższają te wyszczególnione w ogłoszeniu i nawet nie otrzymałem telefonu od rekrutera tylko zdawkową, standartową odpowiedż.Jestem bardzo zniesmaczony, ponieważ kilka lat wcześniej brałem udział w rekrutacjach i wyglądały one zupełnie inaczej.
gr.uen 2015-07-15 00:03:23
Bardzo niesolidna firma i jej pracownicy. Wyslalam CV na jedna z ofert, po czym przez maila odezwala sie do mnie rekruterka( usunięte przez administratora )Po dostarczeniu przeze mnie innych potrzebnych dokumentow nastala cisza. Dwa razy w kilkutygodniowych odstepach czasu dzwonilam dopytywac, czy ewentualnie dostane jakas odpowiedz, za kazdym razem mile panie spisywaly maila i mialy odpowiedziec. Takie z nich leniuszki, ze do dzis dnia nie dostalam maila zwrotnego. Wstyd!
Miśka 2015-10-07 17:12:37
Grafton Łódź- zlewają kompletnie kandydatów. Po rozmowie - "otrzyma pani odpowiedź w ciągu 2 tygodni" i zero kontaktu. Dzień przed upływem tego terminu pisze e-maila z prośbą o kontakt, wspominając, że OBIECAŁA się odezwać, ale pani Kamila M w ogóle nie raczy odpowiedzieć. Piszę bezpośrednio do firmy i otrzymuję odpowiedź, że już jest za późno bo są w końcowej fazie rekrutacji. Firma porażka - jak zatrudnianiem pracowników może zajmować się ktoś, kto nie umie pracować? Obiecują firmom, że znajdą im profesjonalistów, ale to niemożliwe, bo sami profesjonalistami nie są i nie mają szacunku dla innych. Zaznaczam, że spełniałam 100% stawianych wymogów + wieloletnie doświadczenie dokładnie w danej branży.
1
mike 2015-10-08 20:58:49
ja akurat znalazłem super prace dzięki agencji. umowa bezpośrednio z pracodawcą. jak dla mnie polecam
anna 2015-10-16 15:38:11
widze ze pracownicy Graftonu przegladaja forum. Agencja porażka totalna, zero odzewu, szkoda czasu
TheJa 2015-12-01 14:03:20
Stanowisko kierownik / inżynier - grudzień, inwentaryzacja, zamykanie i czyszczenie magazynów, urlopy dawno rozpisane. Babsko wybitnie niemiłym tonem pyta czy nie wezmę urlopu za 2 dni bo chciała mnie zaprosić na rozmowę na 8:30. Nie wezmę? To po co im zawracam głowę skoro nie mam ochoty na spotkanie?
nh 2016-05-06 10:40:12
@kubab tych ofert jest teraz naprawdę urodzaj. Naprawdę aż jestem w szoku, jak firma się rozwija. Ja rozważam rekrutację na stanowisko specjalisty ds. płac w Krakowie :)
Zostaw swoją opinię o Grafton Recruitment - Warsaw
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Grafton Recruitment