Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Grafton Recruitment

Pracowałeś w firmie Grafton Recruitment i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Anka - 2014-01-02 17:25:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ridick - 2013-12-10 13:15:32]:
A rozmowa w Graftonie to standardowa rozmowa rekrutacyjna, czy jakieś testy?
zdjecie uzytkownika
Aldo - 2014-01-14 18:38:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niepełne a nawet mylne informacje są podawane kandydatowi przez tą firmę podczas rekrutacji. Dobrze że przynajmniej właściwy adres pracodawcy podali.
W ogóle to jakiś zamęt tam panuje chyba.
Po przejściu całego procesu rekrutacji kobieta z Graffon dzwoni do mnie aby zapytać jak poszło. Nie wiem czy pomyliła mnie z pracodawcą, czy to mi było dane wybrać sobie pracodawce?
Totalny brak profesjonalizmu!
zdjecie uzytkownika
Kropka - 2014-02-25 11:36:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam,
brałam udział w 1-szym etapie rekrutacji (rozmowa telefoniczna), poinformowano mnie, że wstępna selekcja zostanie przeprowadzona w poniedziałek najpóźniej (a to był piątek) i że wtedy się ze mną skontaktują. Minął już jakiś miesiąc i nic. Jestem zaskoczona, jako osoba z branży HR miałam przekonanie, że w dzisiejszych czasach standardem jest kontakt z kandydatem po każdym etapie rekrutacji - czy na "tak", czy na "nie". Wydawałoby się, że elementarna kultura wymaga poinformowania kandydata, z którym już nawiązało się kontakt, jak mu poszło. Zero odpowiedzi to w sumie też odpowiedź, ale nie o to chodzi... Jestem zawiedziona. Renomowana agencja nie powinna sobie na takie faux pas pozwolić...
zdjecie uzytkownika
kreska - 2014-03-05 15:28:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wniosek taki, że nie jest renomowana!:)
Zresztą pewnie pracuje tam wielu stażystów (ze względu na mniejsze koszty), którzy po prostu olewają.
zdjecie uzytkownika
Ktoś - 2014-04-17 14:14:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Te oferty opublikowane na różnych portalach przez firmę Grafton to jakieś chyba ściemy. Ile razy do nich pisałem, nigdy nie było reakcji. Mimo że spełniałem wszystkie oczekiwania oraz co dziwne te same oferty publikowane są do dzisiaj. Kultura osobista wymaga, aby firma rekrutacyjna odpowiadała na odpowiedzi, nie poważni.
zdjecie uzytkownika
Tobiasz - 2014-04-27 12:20:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Wysłana ilość CV na proponowane przez to coś co nazywa się Grafton to ponad 250 w przeciągu 5 lat. Tylko jedna rozmowa kwalifikacyjna, po której zero odzewu, zero podziękowania za rozmowę, zero informacji. Na kolejne zapytania wysyłane na maila i telefony do osoby, która rekrutowała - zero odzewu, tylko wysłane automatyczne odpowiedzi po każdej probie kontaktu. DNO i totalna porażka, osoby nie mają pojęcia, o czym się do nich mówi w obcych językach - tak może być tylko w Polsce. Panienki poniżej 30 roku życia, zero doświadczenia, wyglądają i ubierają sie wszystkie tak samo, czyli ciuchy z H&M, Reserved albo inny badziew Made in China. Koszmar. Absolutnie nie polecam tej firmy.
zdjecie uzytkownika
werwa - 2014-04-27 18:37:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zgadzam się z opiniami, że to bardzo nieprofesjonalna firma. Niedawno brałam udział w wieloetapowej rekrutacji na stanowisko w Grafton - 2 rozmowy przez telefon, 2 spotkania oraz test. Podczas pierwszej rozmowy przeżyłam szok, bo umawiałam się na spotkanie z Panią X, a rozmowa odbyła się z Panią Y. Pani Y była bardzo zaskoczona, że nie wiedziałam. Dodam, że po 2 rozmowie telefonicznej Pani X obiecała mi wysłać potwierdzenie, którego nie otrzymałam. Zadzwoniłam pół godziny przed spotkaniem i Pani X potwierdziła spotkanie... Suma sumarum po 2 spotkaniu zostałam poproszona o wypełnienie bzdurnego testu Dimensions, badającego zachowania w miejscu pracy. Zapewniono mnie, że otrzymam feedback i wynik rekrutacji w ciągu 2 dni. W ramach podzięki za poświęcony czas NIC nie otrzymałam do dziś. Tak się złożyło, że w dniu w którym miałam otrzymać wynik przeglądałam ogłoszenia o pracę i zobaczyłam ogłoszenie poszukujące osoby na dokładnie to samo stanowisko w Grafton (a wiem, że na nie jest tylko 1 wakat). Jest to o tyle żenujące, że wszystkie etapy były prowadzone przez Panie manager, a nie szeregowych pracowników. W pełni rozumiem to, że Grafton poszukuje np. innego typu osobowości (współczuję wszystkim tym, którzy uważają, że osobowość da się "zmierzyć" za pomocą deklaracji), ale jeśli dostaję zapewnienie, że otrzymam feedback, a nie otrzymuję, to bez komentarza... Swoją drogą mogliby prosić o wypełnienie testu jeszcze przed rozmowami, żeby nie tracić czasu na rozmowy z osobami, które nie są wystarczająco "grafonowe".
zdjecie uzytkownika
rysiek - 2014-05-21 21:08:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jak dla mnie to nie ma sensu wypełniac testów w domu, bo wówczas pracownik potencjalny działa w innych warunkach, może zastanawiać się nad odpowiedziami itp.
zdjecie uzytkownika
babb - 2014-05-28 14:30:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś zaskoczył się pozytywnie firmą grafton? Nie wiem co o tym sądzić, a ofert mają sporo :)
zdjecie uzytkownika
an - 2014-05-29 09:00:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,
ja również mogę potwierdzić, że szukanie pracy przy 'pomocy' tej firmy to tylko strata czasu. Podczas rozmowy telefonicznej Pani konsultantka powiedziała mi, że niezależnie od tego czy pracodawca zdecyduje się zaprosić mnie na rozmowę, czy też nie otrzymam odpowiedź. W przypadku braku akceptacji miało być też przesłane uzasadnienie takiego postanowienia. Od pierwszego (i zarazem ostatniego) kontaktu minął spory okres czasu (wiadomość zwrotna miała nadejść po mniej więcej tygodniu) i jak się można domyślać nikt już się do mnie nie odezwał. Podsumowując, jeżeli nie chcesz się niepotrzebnie denerwować to poszukaj sobie innych ofert pracy :)
zdjecie uzytkownika
Stasio - 2014-05-29 14:20:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No ale nigdy tak nie ma, że składasz aplikację na jedno stanowisko...bynajmniej tak mi się wydaje. A to, że nie odpowiadają nawet gdy kogoś nie przyjęli szczególnie mnie nie dziwi.
zdjecie uzytkownika
Anna - 2014-06-26 10:32:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Właśnie jestem po "miłej" rozmowie telefonicznej. Wredne babsko po drugiej stronie dało mi do myślenia. Nie dość, że niemiło się do mnie odnosiła, to na koniec rzuciła słuchawką. Stwierdziłam że nie ma sensu w ogóle się tam wybierać. Kultura na poziomie zerowym.
zdjecie uzytkownika
Jolka - 2014-06-26 15:17:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ja już przez kilka razy otrzymałam maila od nich o takiej treści i żegnaj praco;

Szanowna Pani / Szanowny Panie,

Dziękujemy za obdarzenie nas zaufaniem i przesłanie dokumentów aplikacyjnych.

Mimo wysokiej oceny Pani/Pana kwalifikacji oraz umiejętności zawodowych z przykrością informujemy, że zdecydowaliśmy się zaprosić do dalszego etapu rekrutacji innych kandydatów, którzy w większym stopniu spełniali oczekiwania i wymagania naszego klienta.

Mamy jednak nadzieję, że uda nam się zaoferować udział w procesie rekrutacji na inne stanowisko, dlatego też pozwolimy sobie zachować Pani/Pana kandydaturę.
Chcielibyśmy zwrócić Pani/Pana uwagę na oferty pracy zamieszczone na naszej stronie internetowej www.grafton.pl oraz na możliwość rejestracji pod zakładką „Moje konto Grafton“ (kliknij). Dzięki temu otrzymywać będzie Pani/Pan powiadomienia dotyczące aktualnych ofert pracy zgodnych z Pani/Pana preferencjami zawodowymi. Rejestracja jest całkowicie bezpłatna, a konto może zostać przez Panią/Pana usunięte w dowolnym momencie.

W przypadku zainteresowania jedną z naszych ofert prosimy o bezpośredni kontakt mailowy na adres wskazany w ogłoszeniu. Prosimy także o podanie numeru referencyjnego oferty i dołączenie aktualnego CV.

Dziękujemy i mamy nadzieję na przyszłą współpracę.

Zespół Grafton Recruitment Oddział Katowice

Grafton Recruitment - Oddział w Katowicach
ul. Sokolska 65 | 40-087 Katowice
zdjecie uzytkownika
bzik - 2014-07-23 13:25:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zawsze wyobrażałam sobie, że firma rekrutacyjna ma za zadanie rekrutować pracowników, zabiegać o nich, a tymczasem po wysłaniu aplikacji nigdy nie dostałam odpowiedzi, nawet potwierdzenia, że aplikacja doszła, jest rozpatrywana lub odrzucona. Firmy zagraniczne wysyłają przynajmniej informację, że nie mają dla mnie odpowiedniego stanowiska. W Polsce mało kto ię stosuje do tego typu zasad, a Grafton na pewno nie.
zdjecie uzytkownika
Tomek - 2014-07-31 12:49:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Niech mi ktoś wyjaśni sens istnienia takiej firmki jak grafton. Wysyłam dziesiatki aplikacji do graftona na stanowiska pasujące idealnie do mojego profilu zawodowego i doświadczenia - odzewu żadnego. Wysyłam bezpośrednio do pracodawcy - od razu dostaję robotę. Dzisiaj wiem, że aplikowanie do graftona to strata mojego cennego czasu. Stanowczo odradzam firemkę grafton (celowo z malej litery).
zdjecie uzytkownika
Absolwentka - 2014-08-07 12:40:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zdecydowanie odradzam szukania pracy przez graftona, spotkałam się w Warszawie z wyniosłym babskiem nazwiska nie wspomnę(usunięte przez administratora), która na każdym kroku starała się udowodnić swoją wyższość. oczywiście żadnej pracy nie dostałam choć przeszłam kilka rozmów. Zwróciłam się do innej firmy i od dwóch miesięcy jestem zatrudniona.
zdjecie uzytkownika
Magda - 2014-10-17 19:45:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem w trakcie procesu rekrutacji za pośrednictwem tej firmy i póki co moje wrażenia są bardzo pozytywne. Dzień po wysłaniu V otrzymałam telefon z zaproszeniem na rozmowę z pracownikiem firmy Grafton. Rozmowa odbyła się kolejnego dnia, przebiegła w miłej atmosferze. Dzień później otrzymałam informację o zaproszeniu na 2-gą rozmowę bezpośrednio do ewentualnego pracodawcy. W międzyczasie otrzymałam od rekrutera z firmy Grafton e-mail z dokładnym opisem stanowiska i innymi niezbędnymi informacjami.
Jestem zaskoczona opiniami które czytam i mam wrażenie, że spora ich część wynika z odrzucenia kandydatury i chęci wyżycia się na firmie. A może to po prostu ja trafiłam na rzetelnego pracownika.
zdjecie uzytkownika
Mirek - 2014-10-20 23:05:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć, zbieram informacje do pracy na studia o pośrednikach pracy/ agencjach. Czy mógłby mi ktoś udzielić kilku informacji? Mianowicie: - jak przebiega proces rekrutacji na stanowiska? - czy firma pomaga w odnalezieniu się w innym kraju, można liczyć na jakąś pomoc na miejscu? - gwarantują odpowiednie zakwaterowanie? Będę wdzięczna za obiektywne opinie
zdjecie uzytkownika
bezrobotna - 2015-01-14 16:49:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ja wciąż wysyłam CiViki i o dziwo dostałam propozycję i przyjęłam ja ale Pani później w ogóle nie zadzwoniła tylko otrzymałam kolejną wiadomość na maila:
Szanowna Pani,

Dziękujemy za obdarzenie nas zaufaniem i przesłanie dokumentów aplikacyjnych.

Mimo wysokiej oceny Pani kwalifikacji oraz umiejętności zawodowych z przykrością informujemy, że zdecydowaliśmy się zaprosić do dalszego etapu rekrutacji innych kandydatów, którzy w większym stopniu spełniali oczekiwania i wymagania naszego klienta.

Mamy jednak nadzieję, że uda nam się zaoferować udział w procesie rekrutacji na inne stanowisko, dlatego też pozwolimy sobie zachować Pani kandydaturę.
Chcielibyśmy zwrócić Pani uwagę na oferty pracy zamieszczone na naszej stronie internetowej www.grafton.pl oraz na możliwość rejestracji pod zakładką Moje konto Grafton (kliknij). Dzięki temu otrzymywać będzie Pani powiadomienia dotyczące aktualnych ofert pracy zgodnych z Pani preferencjami zawodowymi. Rejestracja jest całkowicie bezpłatna, a konto może zostać przez Panią usunięte w dowolnym momencie.


W przypadku zainteresowania jedną z naszych ofert prosimy o bezpośredni kontakt mailowy na adres wskazany w ogłoszeniu. Prosimy także o podanie numeru referencyjnego oferty i dołączenie aktualnego CV.


Dziękujemy i mamy nadzieję na przyszłą współpracę.


Pozdrawiamy/Regards,
Zepół Grafton
zdjecie uzytkownika
kirk - 2015-02-23 15:15:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Umawianie na rozmowe, wypytawanie o doswiadczenie, obietnica kontaktu o rezultacie rozmowy po czym cisza i zero informacji zwrotnej. Nie polecam tej firemki, działa jak pośredniak tyle że internetowy. Odradzam szukanie pracy przez tą "agencję".
zdjecie uzytkownika
kandydatka - 2015-04-22 21:23:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Przyznam szczerze, że profesjonalizm firmy Grafton kuleje. Byłam umówiona z panią od rekrutacji na konkretny dzień i godzinę na dalszą rozmowę telefoniczną dotyczącą oferty pracy umieszczonej na ich stronie. Urwałam się z pracy i dostosowałam swój plan dnia tak, aby nic nie przeszkodziło nam w konwersacji.
A tymczasem po telefonie ni widu ni słychu. Nawet żadnego 'dziękuję, ale jednak nie jesteśmy zainteresowani pani kandydaturą'.
Nie polecam tej agencji.
zdjecie uzytkownika
edgar - 2015-04-23 12:28:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Grafton to kompletne dno , w którym pracują amatorzy a nie profesjonaliści. Lekceważące podejście do kandydatów wysyłąjących swoje CV tak jakby byli dla nich balastem,który przeszkadza im w pracy.przecież oni przyszli "pracować" a nie zajmować sie rekrutacją.
zdjecie uzytkownika
Korint - 2015-05-20 16:11:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Można na wiele rzeczy narzekać w tej firmie, bo organizacja w niej nie jest dobra i przydałoby się coś z tym zrobić. Wiele osób nie jest zadowolonych z samego procesu rekrutacji. Na szczęście później już nie jest tak źle, można się czasem do czegoś przyczepić no ale to chyba tak jest w każdej firmie. Idealnych nie ma.
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2015-05-31
Żródło: Gowork.pl
Katowice
(śląskie)
Dla naszego Klienta - dużej, międzynarodowej firmy zlokalizowanej w Katowicach, poszukujemy osób chętnych do podjecia pracy na staniowisku Specjalisty ds. weryfikacji danych i raportowania z językiem niemieckim. Do zadań osoby pracującej na tym stanowisku należeć będzie: analiza i weryfikacji dokumentacji finansowej przygotowywanej w języku niemieckim kontakty mailowe z klientami z krajów niemieckojęzycznych przygotowywanie raport&
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
kandydat - 2015-05-28 11:42:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szczerze nie polecam tej agencji. Niedawno zaaplikowałem na jedną z ofert pracy. Po ponad dwóch tygodniach dostałem odpowiedź, że nie spełnia ona oczekiwań klienta. Trochę to dziwne ponieważ moje kwalifikacje przewyższają te wyszczególnione w ogłoszeniu i nawet nie otrzymałem telefonu od rekrutera tylko zdawkową, standartową odpowiedż.Jestem bardzo zniesmaczony, ponieważ kilka lat wcześniej brałem udział w rekrutacjach i wyglądały one zupełnie inaczej.
zdjecie uzytkownika
tomarka - 2015-06-19 19:18:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
agencja jak agencja @ kandydat, ale od ciebie w głównej mierze zalezy co zrobisz z zaoferową ci pracą. nie możesz własnych zawodowych porażek zganiać na tą agencję rekrutacyjną. mają naprawde widzę różnorodne ogłoszenie pracy, rózne branże, np. ja teraz będę startowała na wakat asystentki z językiem włoskim i francuskim, mozna się rozwinąć
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Grafton Recruitment

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Grafton Recruitment?
Zadaj pytanie
alert