brak logo

L'Occitane

Warszawa

Opinie o L'Occitane

obecna pracownica 2014-01-29 22:17:27
pracuje we Wrocławiu w L'occitane atmosfera jest rewelacyjna w obydwu sklepach dziewczyny są miłe i konkretne. stawka w jednej z sieci popularnych drogerii dostaniesz 6 zł na reke a tu masz 8.30 na reke i roboty dużo mniej. Progi są do wyrobienia kwestia chęci i zaangażowania w pracę !!!! jeśli chcesz premie starasz się za zbijanie bąków kasy nikt nie dostaje oprócz polityków.
ewa 2014-02-28 20:35:56
mam pytanie ile zarabia zastępca kierownika i kierownik?
proszę o info
gość 2014-03-03 20:55:07
Praca w Loccitane to mordęga. Jak ktoś wyżej pisał, pochwałą jest brak nagany. Nic dobrego od kierownika się nie usłyszy. Wina zawsze leży po stronie sklepów, nigdy logistyki, czy biura. Pracownicy są motywowani kijem... Premie są nieosiągalne, zdarzają sie bardzo rzadko. Wymagaja ogromnego poswiecenia czasu, o zdrowiu nie powiem. Dzwiganie, stanie przez 10 godzin i nie można usiąść. Traktują dorosłego człowieka jak dziecko, sprawdzają, wypytuja i upokarzają. Duże poświęcenie za marne pieniądze. W tej firmie pracownika nie traktuje się jak człowieka, tylko jak maszynę do pracy. Do tego szkolenia z produktów są marne, opierają się na bajkach, które ma usłyszeć klient, prawdziwe historie itp a nie na konkretach, do tego zmuszają do okłamywania ludzi, a klient jest coraz madrzejszy i coraz wiecej wie o kosmetykach i wtedy to Ty sie tlumacz...
5
kuku 2014-03-14 23:10:34
Bardzo ciężka praca... Wymagania bardzo wysokie, ale nic w zamian nie daja.(usunięte przez administratora) wyciagna z Ciebie wszystko co dobre, cala Twoja energie i zapal do pracy, a potem wypluja. Nawet bardzo pozytywnie nastawiona osoba, podupadnie na duchu w tej firmie. Chyb, ze jest ktos kto nie idzie tam, zeby zarobic, a po prostu uwielbia bardzo ciezka prace. W tej firmie pracuje sie na to, zeby inni mieli lepiej, a nie dla siebie. Ze swojej ciezkiej, pracy bedziesz mial zakwasy i satysfakcje ze swietnej sprzedazy, ale nie pieniadze. Nie polecam.
1
margot 2014-03-18 23:42:07
Firma katastrofa!(usunięte przez administratora)marne zarobki, progi do premii maksymalnie zawyzone, umowy śmieciowe, ciągle kontrole, testy telefoniczne, pretensje jesli jest kiepski wynik na koniec dnia, w biurze cięzko sie o cokolwiek doprosic, trzeba ich bombardowac mailami a jesli cos zawala to jedt to oczywiscie wina FRancji a nie ich...nie wspomne juz o pracy w okresie przedswiatecznym...(usunięte przez administratora) ogólnie wszystkiemu sa winne dziewczyny w sklepach, ja czasami po 11 godzinnej zmianie wracalam do domu tak padnieta ze nie mialam siły na nic..sklepy w Krakowie nie maja nawet zaplecza sanitarnego, jesli juz to jest to klitka, w ktorej trxeba upchac milion kartonow, a przed wizytacja z Warszawy kartony x kosmetykami sa chowane po innych sklepach!!! Dodatkowo samemu trzeba kupic sobie buty i spodnie, firma kupuje tylko koszulke rax na jakis czas i nie moze byc drozsza niz 25 zl... ogólnie firma żałosna...
2
Erb 2014-03-25 00:11:05
Racja z tymi koszulkami. Najlepiej jest kiedy pracujesz kilka dni z rzedu w bialej koszulce, to jest bardzo profesjonalne i zachecajace, jak masz rekawy czarne...
2
Minnie 2014-03-25 00:15:52
O, to chyba ktos z biura ;). Chca sie dowiedziec kto tak zle o nich mysli, ze tak wypytuja?
1
Igła 2014-03-25 15:31:26
Jak to wygląda w Poznaniu? Zostałam zaproszona na rozmowę ale 7 zł netto to bardzo niska stawka tym bardziej na umowę zlecenie. Marne 1176zł przy wypracowaniu 168 h miesięcznie. Interesują mnie realnie założone progi procentowe do wyrobienia w miesiącu przez pracownika biorąc pod uwagę specyfikę miejsca ,ruch ,galerię handlową ,miesiąc ect.Nierealne do osiągnięcia pułapy finansowe są demotywujące dla pracownika.
lulu 2014-03-29 17:52:25
No to zapomnij o realnych planach, a nawet jesli to premia jest adekwatna, do liczby przepracowanych godzin.
Maja 2014-03-30 11:45:11
Ile zarabia na rękę kierownik salonu?
jasny 2014-04-02 12:07:01
pracuje ktoś w Poznaniu w tej firmie? jak płaca?
1
Monia 2014-04-09 15:08:32
Kierownik w sklepie zarabia 2100 netto (stawka nie z Warszawy), brak perspektywy podwyżki nawet po kilku latach.
Maja 2014-04-16 11:54:13
a czy zastępca kierownika ma umowę o prace czy zlecenie? Z tego co wiem reszta pracowników jest na umowie zlecenie.
miki 2014-04-25 12:04:06
Zalezy gdzie, ale generalnie nie polecam. Kierownik jest osoba mało kulturalna, nie ma szacunku do swoich pracowników, atmosfera w firmie jest kiepska, zastraszanie i "motywacja".
1
doggi 2014-04-25 20:24:36
Owszem, na początku jest słodko, aż przesłodko, ale już po miesiącu schodzisz na ziemię, i dowiadujesz się na każdym kroku że jesteś beznadziejnym pracownikiem. Ktoś obieca umowe o pracę, a potem z dnia na dzień zostaje zatrudniona dziewczyna że tak brzydko powiem z ulicy na umowe którą ci obiecano. Wszystko jest źle i ciągłe tłumaczenie, że dlaczego pani nie kupiła kremu, który tak gorąco jej polecałaś, albo dlaczego w galerii nie było ruchu i nikt nie wszedł przez dwie godziny do sklepu. A ostatnio jak upomniałam się że chciałabym mieć więcej godzin kierowniczka mi grzecznie odparła że powinna mnie motywować w tej pracy premia a nie ilość przepracowanych godzin. Pozdrawiam wszystkie byłe i obecne loksitanki ;)
1
marta 2014-06-04 00:32:00
A czy sa szkolenia czy jak eyglada kwestia nauczenia sie o produktach ? O co pytaja na rozzmowie o prace?(wroclaw)
2
Pro 2014-06-06 09:06:27
Rozmowe o prace prowadzi kierownik sklepu, tak mi sie przynajmniej wydaje. Jesli chodzi o prowicje to sa progi, od ktorych dostaje sie prowizje, ale zakladajac, ze prog 90% planu to 100 zl premii, to dostaniesz ta 100 jesli wyrobisz godzin za pelny etat. Jesli chodzi o szkolenia to szkola Cie kolezanki ze sklepu, to jesli chodzi o znajomosc linii i produktow, a potem nagle moze zadzwonic telefon i mila pani bedzie cie przepytywac z tych glupot i wystawi Ci opinie. Pozdrawiam.
kinia 2014-06-08 14:31:19
(usunięte przez administratora) Pracowałam tam troszkę i nie wspominam tego dobrze. Odradzam tą firmę . Płacą mała i traktują pracownika jak śmiecia .

Na początku będzie pięknie ale tylko na początku po miesiącu będziecie chciały uciekać .
lolo 2014-06-12 23:24:37
Pracowałam w L'Occitane i tak jak mówicie wyssali ze mnie całą energie. Na początku wszyscy byli zachwyceni moim entuzjazmem i chęcią do pracy co po czasie przekształciło się w wykorzystywanie mnie na całej linii.
Nie ma systemu zmianowego tzn. to zależy od kierownika sklepu ale zawsze to tak bywa że albo kierownik jest od poniedziałku do piątku na rano a weekendy wolne albo zmiany są 11 lub 12 godzinne gdzie cały dzień stoisz na nogach a o siedzeniu zapomnijcie. Do tego kontrolowanie pod każdym względem dzwonią pytają cię z materiałów szkoleniowych,jak w szkole , nie ma zaufania do pracownika. Przerw też nie ma, jeśli chcesz wyjść do wc to musisz zamknąć sklep bo jesteś prawie zawsze sama na sklepie.I nie zapominaj w tej firmie zajmujesz się wszystkim tzn. od opisywania na e-maile do wypełniania papierkowej roboty którą w innych sklepach robi kierownik. Aha i firma się promuje jako rozwojowa, to tylko dla picu bo jak prosisz o więcej godzin to nigdy ich dla ciebie nie ma. Nie polecam pracy w tej firmie.
3
kun 2014-06-15 22:12:03
Nie stety blokuja moje wiadomosci. Ale trzymajcie się daleko od tej firmy .
CSW 2014-06-15 23:26:21
Jestem bardzo zaskoczona tymi opiniami , ale moze rzeczywiście w Polsce wyglada to inaczej, pracuje w L' Occitane w jednym z butikow w UK, wszystko jest odwrotnie niz dziewczyny piszą. Dostajemy duzo premii, darmowe produkty co miesiąc, ekstra kupony i różnego rodzaju nagrody. Pracuje tam ponad 2.5 roku., przychodzę do tej pracy z przyjemnością, każdy dzien jest ciekawy i pełen pozytywnych wrażeń. Jesteśmy profesjonalnie szkolone, mamy służbowe wyjazdy i naprawde dobra płace . Regularnie dostajemy podwyżki i pochwały. Uwielbiam ta prace, jeśli szukacie pracy w L'Occi zapraszam was do UK, przed świętami butiki poszukują tzw " Christmas Temps" czyli pracownikow na kilka tygodni przedświątecznych, zobaczycie pokochacie te prace
Monia 2014-07-11 13:13:09
Niestety realia pracy w tej firmie w Polsce są całkowicie inne. Nie ma dodatków do pensji na stanowisku kierowniczym. Zastępca kierownika jest zazwyczaj na umowę o pracę, ale nie we wszystkich sklepach są zastępcy. L'Occitane w Polsce głównie wykorzystuje pracowników jako tanią siłę roboczą. Niestety wszystko co tu piszą to prawda. Smutne, bo kosmetyki są fajne i mogłaby to być naprawdę przyjazna firma do pracy.
1
atalaya 2014-07-14 02:17:05
W sumie myślę że każdy powinien sam przekonać się o jakości pracy w Loccitane. A prawda jest taka, że nie ma to jak po 3 miesiącach dostać smsa od szefowej ,że nie mam już po co tam przychodzić i żebym jak najszybciej oddała klucze... i to prawda co napisała Monia- że sa fajne kosmetyki, ale firma nie jest przyjazna pracy ;[
Nemesis 2014-07-30 19:02:43
A czy ktoś pracuje w Poznaniu? Jak wygląda atmosfera?
Karo 2014-08-01 11:58:52
Firma wykorzystuje pracowników. Stawka za godzine jest śmieszna w stosunku do obowiazków. Jak ktoś już pisał Konsultantka ds. Urody zajmuje się wszystkim. Papierkami, sprzataniem, sprzedaża, meilami. Zazwyczaj na zmianie(która może trwać nawet 10h) jest jedna osoba, więc trzeba wszystko zamykać jak chce się pójść do toalety. Naloty kierownika, Pana M, któremu brakuje wiele do kulturalnego człowieka, szanujacego swouch pracowników. Olbrzymie ilości materiałów szkoleniowych, które przyswajasz sama w domu po 10 h pracy. Jesteś chora, zapomnij wolnym. Generalnie ta firma wyssie z Ciebie wszystko co najlepsze, a po wszystkom jeszcze Ci powiedza, ze i tak nie dajesz rady i lepiej, że odchodzisz.
misiaaa... 2014-08-04 22:20:38
Hej;) Właśnie wybieram się na rozmowę do tego sklepu. I mam pytanko czy coś się zmieniło, po Waszych opiniach to nawet nie wiem czy iść na tą rozmowę ;);(
Koko 2014-08-05 09:47:43
Ciężko powiedzieć, ale watpię w to bardzo.
kalaa 2014-08-05 12:45:39
A ktoś powie jak wygląda rozmowa ? Jakie są pytania zadawane? I czy jest dzień próbny? Czy po tej rozmowie ma się od razu pracę czy trzeba czekać na telefon.? ;)
aa 2014-11-06 13:50:22
Ile sie zarabia na pełny etat? Konkretnie, może ktoś podać kwote? I jaki rodzaj umowy?>
kiki 2014-11-08 19:11:11
Pełen etat i dostajesz 1380 netto zapomnij o premi
Loksitanka 2014-11-14 22:08:29
Praca w L'Occi jest ekstra! We Wrocławiu jest świetna atmosfera, dziewczyny są kontaktowe a praca z nimi to czysta przyjemność. Wynagrodzenie jest zadowalające, premie do zdobycia, tylko że trzeba się starać :) Praktycznie w każdym miesiącu jest kosmetyk z nowości do przetestowania. Generalnie praca na wielki PLUS :)
eryk 2015-02-13 17:56:44
premi nie maja dlaczego....A ja zaryzykuje i wysle cv tylko chciałbym wiedziec jak jest na rozmowach kwalifikacyjnych,bo wiele zależy od tego pierwszego spotkania, zatem należy się do niego porzadnie przygotować... na co kłada najwiekszy nacisk pytania sa trudne czy mozna wybrnąc i odpoiwedziec odpowiednio do zadanego pytania...
tralala 2015-02-19 08:02:11
Nie polecam też pracy w biurze, dużo obiecują a potem jest zderzenie z rzeczywistością ;-)
Panda32 2015-03-18 11:56:58
Tzn? Możesz rozwinąć swoją myśl? W biurze ale na jakim stanowisku?
1
xyz 2015-04-24 15:40:24
Atmosfera jest fatalna, nie napiszę na jakim stanowisku bo to będzie tak jakby podpisać się z imienia i nazwiska

Ania01100 2015-06-07 12:03:54
Pracuje tam około miesiąca. I już nie mam siły. Na początku było znośnie. Obiecywali złote góry (po okresie szkoleniowym miałam dostać umowę) po czym okazało się, że jednak nie ma etatu, przeoczyli, nie ma...
Naloty kierowników regionalnych, ciągłe telefony i pytania - "Musisz zrobić dzisiaj plan" niby pracuje się na wspólny sukces a tak na prawdę pracujesz na fajną premię dla kierownika. I tak jak wyżej, jesteś sama... Cokolwiek chcesz zrobić zamykasz sklep, nie daj boże nie odbierzesz sklepowego telefonu to Cię zlinczują. Praca ciężka za 10zł brutto (nie studiuje). Źle się czujesz, masz gorączkę i tak musisz przyjść bo przecież sklep musi być otwarty a jest jedna osoba na zmianie ewentualnie są tak zwane zakładki, głównie soboty 2-4 godziny we dwie. Nie wiem co mogłabym jeszcze powiedzieć.
Cieszyłam się, bo chciałabym aby praca z kosmetykami była moim głównym źródłem dochodu ale cóż. Z premią od wykonanego planu miesięcznego i tak wyszło mniej niż najniższa krajowa, a narobi się człowiek po łokcie.... po maratonie 6 dni po 11 godzin masz dzień-dwa wolnego i nic nie zrobisz, nie wstaniesz nawet z łózka bo odpadną Ci nogi. Pretekstem żeby usiąść jest dokładanie towarów do najniższych szuflad. Inaczej nie masz co marzyć a i tak co usłyszysz? Nie przesadzaj.... Kierownik jak wiadomo robi tak, aby jemu było dobrze. Inwentaryzacje... połowa asortymentu na zapleczu, musisz to policzyć ale nie wolno ci ani zniknąć bo coś ukradną ani też zamknąć sklepu na 10 minut bo to straty...
Jeśli ktoś ma mocny kręgosłup i wytrzymałe nogi może spróbować. Ja się przekonałam, że to nie dla mnie.
Muszę dowiedzieć się jak to jest z wypowiedzeniem umowy zlecenia (której w nawiasie pisząc jeszcze nie dostałam) od około miesiąca biuro nie ma czasu jej wysłać. ...
Mam nadzieję, że wypowiedź nie jest zbyt chaotyczna i da się z niej coś wyczytać.
Moscato 2016-01-03 15:14:31
Słuchajcie,zespół i atmosferę tworzą ludzie.Praca w Loksi jest wymagająca,przychodzisz tam nie po to aby odbębnić swoje i iść do domu.Prawdą jest,że najczęściej konsultantka jest sama na zmianie i zajmuje się wieloma rzeczami.Wszystko jest kwestią nauki i dobrego zorganizowania.Nie jest to praca dla osób leniwych i myślących, że przychodzą tam tylko sprzedawać.Prawdą jest,że oprócz obsługi odpowiadasz na @,robisz porządki na sklepie,liczysz inwentaryzację,czasami transfery do innych sklepów.Ale czy to są obowiązki pracy w kamieniołomach,jak niektórzy to porównują ?
Czy w innej pracy nie robi się tego samego ?Robi się dokładnie to samo.Najgorsze jest to, że czytając złe opinie mam wrażenie,że piszą to osoby którym wydaje się że praca to zabawa.
Co do rekrutacji i tego że pracownicy się zmieniają- przede wszystkim konsultantki to studentki,które z czasem chcą związać się ze swoim zawodem,albo robić staże pod kątem wykształcenia.Nie doszukujcie się w rotacji od razu czarnego tła.
Prawda jest taka,że albo masz wolę do pracy dynamicznej i wielowymiarowej jaką daje Loksi,albo szukaj pracy odpowiedniej pod własne tempo i charakter.


Pracuję w tej firmie 3 lata i bardzo tą pracę cenię.
Niki 2016-01-06 21:34:16
dziewczyny,ja pracowałam w Rossmannie a wcześniej w Hebe i uwierzcie mi że tam praca jest tysiąc razy cięższa,tu pracuje ok 6 miesięcy i jestem zadowolona,nie musze chodzić na nocki i dokładać towar oraz wielu innych rzeczy !
basi1a0011 2016-03-13 15:11:59
Ja pracuje w loccitane pół roku.
Ogólnie w porządku prócz tego, że na zmianie jesteś zawsze sama. Jak chcesz zjeść to sa pretensje, że jesz na sklepie. Jak chcesz zamknąć to pretensja, że sklep zamknięty. Tak naprawdę dużo by nie stracili8 gdyby dali dwie dziewczyny na zmianie a wręcz przeciwnie - zyskali ! Kradziezy pełno, jak idziesz siku klient przejdzie i nie kupi i traca dużo więcej niż 50 zł dać drugiej dziewczynie. W Body Shopie zawsze sa dwie jak nie trzy dziewczyny. Słaby marketing w tej firmie strasznie.
Wiecznie każą robić jakieś transfery , inwentaryzacja w kółko trzeba coś liczyć. Nie wspomnę ,że to wszystko za psie pieniądze i stoisz na nogach 11 h. To tyle. Reszta w porządku ")
1
ggg 2016-03-13 15:15:39
generalnie pytanie miałam takie : To jst woda, sprzedaj Mi ją !
i patrzą jaka jesteś sprzedażowo ale nie idz tam pracować !
Dota// 2016-04-15 02:45:40
Pracuje w Loksi od grudnia, faktycznie jest kilka rzeczy, które mogliby poprawić, ale komentarze tu to jakis przerysowany dramat. Jestem ciekawa, które z jakiego miasta. Ja wypowiadam sie na temat Wawy, a z tego co wiem nacisk na Warszawe jest w tej firmie najwiekszy, sposrod wszytskich miast u nas. Na pewno musisz się znać na tym co robisz, ale to żaden minus. Dobre podejście do klienta, dobra gadka i wiedza o tym co mówisz - proste. Przychodza do pracy w loksi rownież studentki, w zasadzie w wiekszosci. Niestety wiele z tych dziewcząt jest niedorosłych i kombinują tylko co by tu zrobic zeby sie nei narobic. Tak odczytuje rowniez wiekszosc tych komentarzy tu. L'occitane to nie jest rossmann gdzie masz powywalac towar na połki, bo nic ambitniejszego Cie nie spotka. W loksi przede wszytskim uczysz sie obejscia z klienetem, dobrych technik sprzedazowych i wiele na temat kosmetyków w ogólnym pojeciu, nie tylko tych loksitanskich. Jak bedziesz nastawiona tylko i wyłącznie na dorobienie sobie nikłym wysilkiem, to nawet nie aplikuj. Praca w Loksi nie jest wcale ponad sily, a jesli jest chec, zeby sie jeszcze czegos nauczyc, to tam mozesz zagrzac miejsce. A kwestia atmosfery jest kwestią tego jaką sama bedziesz stwarzać. Jesli bedziesz probowala wymigac sie od wszelkiego wysilku nikt Cie nie bedzie za to ani lubil, ani szanował, wiec do kogo te pretensje?
321mmm 2016-04-18 19:36:10
Dota// - 2016-04-15 02:45:40
To w takim razie G wiesz,jestes zwyklym robakiem pracujacym za smieszna kase i wykonujacym smiesznie prosta umyslowa prace,a ty tu pieprzysz o jakiejs wiedzy i gadce z klientem,niezla tepaczka z ciebie
TotoRoto 2016-09-09 16:36:00
Obserwując to co się dzieje w firmie, mam wrażenie, że pracują tam nieodpowiednie osoby, bo cały marketing leży. Wprowadzane są produkty, na które nie ma popytu, a wycofywane są te, o które później klienci pytają. A z punktu widzenia pracownika, to praca przyjemna, lekka, ale skoro firma wymaga od pracowników pewnych kompetencji, to wypadałoby zapłacić więcej niż prawie najniższa krajowa. Premii nie licze, bo są kosmiczne plany budżetowe, które często są ciężkie do zrealizowania. To, że jest zapis w regulaminie, że firma zapewnia odzież roboczą i zajmuje się jej praniem można włożyć między bajki. Zapewnia koszulki i fartuch, resztę trzeba mieć zgodne z przepisami i sobie samemu to kupić. Dodatku za pranie odzieży też nie ma. Jak na firmę, która jest na światowym rynku, to trochę słabo niestety. Mam wrażenie, że najbardziej oszczędza się na pracownikach, bo zwykle nie mamy nawet możliwości przetestowania nowych produktów, a potem nie bardzo wiadomo co o takim produkcie powiedzieć klientowi, bo nawet materiały szkoleniowe docierają do nas z opóźnieniem. Szkoda, że firma nie inwestuje w pracowników, do których później przywiązuje się klient, bo nie oszukujmy się, często są to stali klienci, którzy przychodzą do konkretnej konsultantki. Póki hajs się zgadza, to będą oszczędzać nadal, a nie ten klient, to następny.
Boni 2016-09-11 12:42:58
Wydaje mi się, że po prostu cześć dziewczyn odeszła i dlatego szukają.
Meh 2016-09-16 08:44:35
Myśle, że ludzie odchodzą bo maja czegos dosyc. Nie uważacie?
Napewno w częsci tych komentarzy jest ziarno prawdy.
Me 2016-09-22 00:13:59
Dosyc tego jak sa traktowani, pracownika maja za murzyna- brzydko mówiąc. Nie zależnie co by sie zrobiło i tak źle.
Ciekawski :) 2016-09-22 00:17:55
Jakich można się spodziewać zarobków? :)
Mija 2016-09-28 16:18:58
Może maja dosc tego, że trzeba przyjść do pracy wcześniej, żeby umyć i odkurzyc podłogę, a nikt za to nie płaci,ze sie przyjdzie wcześniej. No i jak się jest samemu na sklepie, to nawet nie ma kiedy na spokojnie zjeść.
Mija 2016-09-28 16:19:49
Może maja dosc tego, że trzeba przyjść do pracy wcześniej, żeby umyć i odkurzyc podłogę, a nikt za to nie płaci,ze sie przyjdzie wcześniej. No i jak się jest samemu na sklepie, to nawet nie ma kiedy na spokojnie zjeść.
xmiak 2016-10-01 22:03:30
@apo uwzam ze to jest wlasnie dowod na to ze mozna w tej firmie liczyc na stabilne zatrudnienie prawda?
Zostaw swoją opinię o L'Occitane - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie L'Occitane