brak logo

Porta P.H.U.

Wrocław

Opinie o Porta P.H.U.

klient 2010-07-01 11:35:34
zamowilismy drzwi znanej firmy porta, miomo ze kosztowaly pare tys.
potraktowali nas okropnie. Mowili ze drzwi beda w danym terminie-
korego nie chcieli wpisac w umowie!!!!- okolo 6 tygodnie. Jak
przyjada to mieli sie z nami skontaktowac i umowic na montarz.
Tymczasem po 8 tygodniach dzwonimmy do nich i co slyszymy- pretensje
ze sie tym nie interesujemy i ze sami do nich nie dzwonimy a teraz
to oni nie wiedza kiedy moga je zamontowac bo nie maja terminow.wstyd
krzysztofsw 2010-07-01 11:39:37
ja sprzedaje drzwi od lkat różnych marek i sam tez w domu drzwi posiadam i to Porty dawniej wstawilismy drzwi innej firmy nawet nie pamietam co to było potem dokupiłem jedną sztukę z Wołomina bo trzeba było na szybko zamknąć garderobę na strychu a na koniec kupiłme kilka sztuki z Porty jak dal mnie sa najlepsze jakośc wykonania ramki czy lakier sa dużó lepsze niż w pozostałycxh które mam. Ponadto mam porównanie na szeroka skalę i wolę tę firmę niż innych obsługa jest dobar terminy przystępne i wybór ogrromny jest masa modeli i kolorów. Oczywiście nie ma rzeczy idealnych i zawsze i wszędzie może się trafić reklamacja ale jest tego niewiele i obsługa takich rzeczy jest naprawdę super.
pozdrawiam
adam ze znajomymi 2010-07-01 11:42:34
Moi drodzy najlepsza jest Pani siedząca przy wejściu na stołówkę Porta Mare , byłem w lipcu biedactwo nie wiedziało co jest na obiad a dedykuje sie jako szefowa sali ,kobieta zachowywała się dziwnie jak zagubiona . W trakcie kontaktu z nią nieprzyjemna i bardzo nie taktowna jakaś kobieta bodajże szefowa kuchni profesjonalnie nas załatwiła na drugi dzień . Znam ten ośrodek z lat 90-tych jako stoczniowy w tych latach tętniący życiem nie było luxsusu ale dobrze zorganizowany znany z dobrej kuchni i pamiętam świetne sylwestry. Obecnie bida czas na inwestycje nikt do was nie przyjedzie ,dobra rada obsługa jest dla gościa a nie z laski ta Pani ze stołówki nadaje się do szatni ale boje się że tam mogła by się zgubić. Powodzenia porta mare .
robert z łodzi 2010-07-01 11:46:11
kochani... z bólem serca odradzam wszystkim ośrodek porta mare... bylem tam w 1997r i pojechalem po 12 latach zobaczyc stare konty (byłem 10 dni w lipcu 2009). ludzie przez 12 lat nic sie nie zmienilo!!!!!! czas sie zatrzymał. wlasciciele osrodka powinni pomyslec o remoncie. pokoje w budynku b to obraz nedzy i rozpaczy. zdjęcia umieszczone na stronie www.portamare.pl mijają sie ze stanem faktycznym o lata swietlne..... wiem ze za 100 pln od osoby nie mozna oczekiwac "luksusu" z 5cio gwiazdkowego hotelu, ale to co zobaczylem przeszlo moje najgorsze koszmary senne. pokoj wygladal jak po tajfunie, polatana tapeta, popekana wykladzina (lub cos co mialo ja imitowac), do lazienki wchodzilem z obrzydzeniem (a widzialem juz takie sanitariaty z ktorych nawet karaluchy uciekaly). po interwencji w recepcji (postawilem sprawe na ostrzu noza,wspominajac o sądzie) dostalem pokoj w budynku a. w porownaniu z budynkiem b wygladal jak z bajki. co do jedzenia to kucharki powinny wiedziec ze sól stosujemy w malych ilościach, a nie sypiemy garsciami. poza tym nie czepiam sie. robily co mogly aby posilki byly urozmaicone. widok z balkonu rekompensowal w pewnym stopniu mankamenty pokoju. teraz kilka slow do zarzadu tego osrodka. ludzie macie wspanialy obiekt, ktory rozsypuje sie w pył.... jezeli brak wam kompetencji do zarzadzania to ja podejme sie tego zadania ktore was przeroslo. dokumentnie [usunięte przez moderatora] rzecz nie do [usunięte przez moderatora]. dopusiciliscie do tego aby ludzie ostrzegali sie nawzajem przed pobytem w portamare. wierze, ze w ciagu 2 lat mozna z portamare zrobic "perle baltyku". trzeba tylko ruszyc [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z za biurka i urzyc glowy. powtarzam jezeli nie potraficie odnalezc sie w branzy hotelarskiej ja pokaze wam jak to sie robi. slowa krytyki pod adresem tego osrodka nie przychodza mi latwo bo mam do niego sentyment a raczej mialem.... serdzecznie dziekuje pracownikom recepcji bo tylko oni starali sie jakos ratowac sytuacje. r.j
szczeżujowa i tofik 2010-07-01 11:50:03
porażka!! szanowni państwo, spędzliliśmy tam 2 tygodnie na zielonej szkole... hotel ma-sa-kra... trawa rosła w pokoju, grzyby w szafie i na ścianach , niedziałający prysznic w hazielku... i niemcy na korytarzu.szalejący i[usunięte przez moderatora] szyby w drzwiach [usunięte przez moderatora] ! ! z pozdrowieniami - dwie wariatki z brzęczek.
turystka z mazowsza 2010-07-01 11:51:50
byłam w porta mare poza sezonem w 2010r., fakt, ośrodek nadaje się do gruntownego remontu, z zewnątrz widok niezachęcający i trochę smutny, ale obsługa bardzo miła (z niczym nie było problemu), jedzenie dobre, a porcje naprawdę duże, do morza parę kroków, widok z balkonu super!
andykul1 2010-07-01 12:06:12
Witam!
Bardzo ładnie wypowiadasz się na temat porty, to może doradzisz mi co mam zrobić z 11 sztukami drzwi 4 lata po zakupie z których na dzisiaj w połowie odchodzi okleina. Wydałem na nie ok.10tyś. i jeśli mam robić założenie że co 4 lata trzeba je wymienić to dziękuję bardzo. Fabryka zaoferowała mi położenie nowej okleiny w cenie 170zł+VAT/sztukę. I pewnie z miesiąc mam pomieszkać bez drzwi, a podobno mamy 21 wiek. Może jakieś sugestie dotyczące tego problemu. Pozdrawiam
michalkwn 2010-07-01 12:15:45
Widzę że kolega od konkurencji ma silną grupę wsparcia i teraz wszystkie go będą popierać co do mojej wiedzy na ten temat to mam sporą kolego skąd ponieważ pracuję w bardzo dużej firmie która posiada takie dane to sioę nazywa sledzenie rynku poza tym pracowałem parę w miejscu gdzie sprzedawano te pożal się boże drzwi. Ponadto nie zauwazyłem w wypowiedzi krytykującej ządnego argumentu tylko próbę zdyskredytowania kogoś kto te argumenty posiada żeby o czymś pisać to trzeba mieć najpierw p[ojęcie teraz tak ja sprzedaję towar deweloperom i dużym firmą wykonawczym więc nie musze tu nikomu robić rekalmy tak jak koleżanka zachowuje się jakby nic innego nie robił tylko te drzwi sprzedawał. kolejna rzecz niech użytkownicy prawdziwi rozsądzą takie spory a Ci którzy nie mieli okazji a chcą coś zweryfikować wpisżą sobie w google drzwi gerda i wyskoczą o nich opinie wielu naprawdę wielu użytkowników i wcale oni nie są zadowoleni wręcz przeciwnie piszą o złażących okleinach z paneli o wygłuszeniu takim że dwa koty na korytarzu to praktycznie przemarsz wojsk i o tym jak koleżanka popełniając ewidentne błedy w swojej technologii produkcji i pniby dobrych materiałach nawet kiedy jest to ich wina mają klienta głęboko w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i to już miesiąc po skończonej gwarancji a okleina z drzwi odpornych na warunki atmosferyczne złazi już kolejny raz. A wontek tutaj to o Porcie się zaczął ta potrafi naprawić klientowiu towar za darmo nawet po skończonej gwarancji jeśli popełniła takie błędy.

Mógłbym jeszcze tka długo pisać ale zobaczymy co jeszcze wymyślisz.
klient789 2010-07-01 12:53:06
Kupiłem 4 drzwi wewnętrzne porta Londyn w 2003 za ponad 500 zł. Ładnie się prezentowały i byłem pewien, że, będą służyły mi przez długie lata. Niestety tak nie jest. Drzwi nie są zniszczone wyglądają dalej jak nowe, tylko okleina z nich po prostu się odkleja, i co teraz? Dzwoniłem do producenta, a tam pan z działu reklamacji poinformował mnie, że nic nie jest wieczne, i wszystko zależy od działań atmosferycznych, to był chyba żart, jakie działania atmosferyczne? W mieszkaniu? Może chodziło mu o przeciąg między pokojem a przedpokojem. I że, mogę je odesłać do firmy to wyremontują je odpłatnie za około 250 zł. I dają gwarancję na 2 lata. A po trzech czy czterech latach może dziać się to samo i tym sposobem drzwi będą kosztowały dużo więcej. DZIĘKI !! to wolę już kupić inne drzwi , no chyba, że ktoś kupuje drzwi na 6 lat a potem wymienia na nowe
michalkwn 2010-07-01 12:54:57
Ludzie kochani o czym wy piszecie w Polsce sprzedawca jest zobowiązany do udzielenia 2 letniej gwarancji klientowi nie dłużej. Jak po pięciu latach się rozkleiły to nie jest dobrze, ale nikt nie ma obowiązku naprawiać tego za darmo. jesli uważacie to to jest złe postępowanie to zamówcie drzwi Pol-Skone i zobaczymy czy będziecie zadowoleni zwłaszcza w przypadku reklamacji, która średnio trwa 4 miesiące, a efekty też są "różne". Spróbujcie zareklamować po kilku miesiącach od zakupu "badpxelle" w LG, albo markowy rower po miesiącu, czy samochód rozpadający się na gwarancji. Porta jaka jest, taka jest, ale za to ma uczciwe podejście do reklamacji, wiem to z praktyki i powiem wam tak, żeby inni takie mieli to byłoby dobrze. Co do samego zejścia laminatu to schodzi z różnych powodów i nie koniecznie z winy fabryki, to są drzwi okleinowane i w gwarancji jest napisane że wilgotność powietrza nie powinna przekraczać odpowiedniego poziomu, ostatnio na jednej z naszych budów firma po trzech latach zareklamowała odchodzący laminat z ościeżnic (do wysokości 30cm) oczywiście co sie okazało pomieszczenia były zalane, ciekawe czy też napiszą że Porta to bubel bo odrzuciła im reklamację.
Xman 2010-08-19 21:40:58
TO JEST FIRMA ZAJMUJĄCA SIĘ SPRZEDAŻĄ ARTYKUŁÓW BIUROWYCH A NIE DRZWI CZY TEZ HOTEL
lucki 2010-10-23 16:50:50
no i co z tego ?
Xman 2010-11-11 20:00:08
Porta gówniana firma tak jak Gryphon. To samo bagno. Kto jest pomysłodawcom tego gniota ? Pracownikami nikt się nie interesuje. Tylko donoszą na siebie ile wlezie. Siedzą puki im płacą.
X 2010-11-23 17:03:03
Porta z ulicy Góralskiej nie sprzedaje drzwi, to hurtownia art.biurowych!
berta 2014-01-13 10:38:47
Likwidując działalność właściciel ma obowiązek zgłosić to do CEiIDG (firma.gov.pl) i oni w kilka dni od zgłoszenia powinni ogłosić na swojej stronie.

No chyba że pan (usunięte przez administratora)"zapomniał", ale skoro o rozdzielności nie zapomniał, to niezależnie od ewentualnych wyroków sądowych(usunięte przez administratora)
2
wiiwii 2014-01-27 19:21:13
pada wszystko, pracowników już nie ma... są tylko mury budynków i trochę towaru zapewne na regałach. Z tego co słyszałem to nie zlikwidował działalności, tylko sztucznie ją przedłuża...
1
A 2014-03-08 03:55:30
(usunięte przez administratora) Prawie wszyscy pracownicy na bruku, została tylko garstka bez kręgosłupów. Chociaż w obecnej sytuacji, kiedy o pracę trudno... Ale generalnie właściciele to bardzo porządni ludzie ;).(usunięte przez administratora)
Byłem_i_widziałem 2014-03-18 14:31:35
Pracowałem tam. (usunięte przez administratora)
04DW 2015-01-31 22:49:22
Jeżeli dobrze zrozumiałem to firma jest w upadłości http://www.porta.pl/ Nawet ich strona internetowa przestała już funkcjonować i jest obecnie wystawiona na sprzedaż. Jest to o tyle ciekawe, że spodziewałem się dużego sukcesu tej firmy na rynku polskim, a tu takie coś. Kiedyś się interesowałem tym i było super a teraz jest ... a raczej nie ma.
kamilek 2016-05-14 16:16:34
no ale jak to w upadłości, ja nie widze ani informacji o tym na ich stronie ani nawet nie ma w katolgach tego.
Zostaw swoją opinię o Porta P.H.U. - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Porta P.H.U.