brak logo

Coko-Werk

Łódź

Opinie o Coko-Werk

oldschool - now england - kk.ws! 2015-06-09 19:34:06
Pozdrawiam K.W który po pewny festynie dopiął M.G :)- ach te zdrady małżeńskie - tyle o tej firmie,z którą rozstałam się już bardzo dawno temu i współczuję tym co muszą tam pracować.Totalny wyzysk, wiem bo z niektórymi ludźmi mam jeszcze kontakt. Pozdrawiam dla tych co znają - kk.ws :) i wszystko jasne kto zna to ... :) buziulki mordki
4
tymczasowy 2015-06-11 09:49:33
Firma OK. Godna polecenia.
Pracowałem w różnych zakładach - w niektórych lepiej w niektórych gorzej.
1
Cool 2015-06-18 15:49:18
jeśli chodzi o nastawiaczy to są ok!!! Przynajmniej dla dziewczyn
liza 2015-06-18 15:57:31
Chyb Twardy na niego wylaja, tez jest zajęty ma zonę
k2 2015-06-18 19:45:11
Luzik patrzą%c na możliwości wszechogarniającej tempoty w naszym kraju to w coko nie jest źle :) Sprawa powszednia że lepiej kogoś krytykować niż racjonalnie ocenić samego siebie :)Co do osób pracujących w tym zakładzie myślę że wszędzie są ludzie oki i tacy co ciśnienie podnoszą jak tylko się na nich spojrzy :)Taki sobie polski schemacik w małym coko.Pozdro dla wszystkich pracujących dla tych zadowolonych i tych mniej :)
k2 2015-06-18 19:46:26
Luzik patrzą%c na możliwości wszechogarniającej tempoty w naszym kraju to w coko nie jest źle :) Sprawa powszednia że lepiej kogoś krytykować niż racjonalnie ocenić samego siebie :)Co do osób pracujących w tym zakładzie myślę że wszędzie są ludzie oki i tacy co ciśnienie podnoszą jak tylko się na nich spojrzy :)Taki sobie polski schemacik w małym coko.Pozdro dla wszystkich pracujących dla tych zadowolonych i tych mniej :)
zauroczony 2015-06-24 14:46:14
ma ktos moze jakiś namiar do tej fajnej koordynatorki z Balansu ?:)
2
anonim3 2015-06-26 17:08:25
mam iść na testy do coco werk ul.Langewicza. Praca byłaby przez biuro balance. Proponowali mi pracę na kontroli jakości. Jak to jest z tą kontrolą??Czy rzeczywiście po zdaniu tych testów i dostaniu się do tej firmy ludzie pracują na kontroli jakości czy może wysyłają na inne działy(takie jak praca przy maszynach). Chciałabym wiedzieć czego się spodziewać po tej firmie??Jak wyglądają testy i jak wygląda sprawa z urlopami???
Pracownik 2015-06-30 09:37:47
Nie balance a balans. Praca polega na tym, że stoisz przy maszynie, pakujesz elementy z niej schodzące w międzyczasie kontrolując ich jakość. Testy polegają na tym, że stoisz przy maszynie i wykonujesz te czynności co pracownik, sprawdzają czy sobie poradzisz. Praca ok, wynagrodzenie też nie tragiczne. Za każdy miesiąc masz 2 dni urlopu choć teraz za bardzo nie chcą dawać wolnego bo jest masa pracy.
3
k 2015-07-08 09:29:08
czy moze mi ktos napisac jakie sa zarobki w coco werke i na ile zmian sie pracuje
2
pracownik 2015-07-13 15:28:24
Zadzwoń do Balansu, tam Ci wszystko powiedzą
pass 2015-07-13 19:18:48
to jest zmowa placowa aby zarobic 2200 zapomnij o sob.i nie
Ktoś 2015-07-27 14:34:39
Narzekaliście a teraz już Was nie ma. 700 osób na bruk. Bo co spalone.
3
TenKtośWyżejToCwel 2015-07-27 15:18:40
i co Cieszy Cie to ? idioto? to ze ktos stracil pracę nie powinno być dla Ciebie interesem, gdybys Ty stracil prace przez pożar? cieszył byś sie? idz pograć sobie w gierke zanim poznasz życie bo widze ze ciezko u Ciebie z inteligentnym myśleniem gimnazjalisto
4
dobre 2015-07-27 17:09:03
Źle było jak była praca to teraz poszukajcie sobie lepszej.Zawsze dobrze gdzie nas nie ma.Powodzenia
3
obcy 2015-07-27 18:50:05
Może była praca dla niektórych lepsza dla innych gorsza..Ale wielu miało blisko do pracy..A teraz może trzeba będzie trzeba szukać pracy w drugim końcu miasta i dużo czasu tracić na dojazd..
2
obca1 2015-07-27 21:20:44
Szkoda tych ludzi co straca prace sama tam chcialam isc.Powiedzcie mi jakie tam sa zarobki tak mniej wiecej bo znajoma tam pracowala i twierdzila ze 2400 ma.Czy to prawda?

Mkp91 2015-07-27 21:38:12
Nie wiecie moze co z pracownikami ktorzy mieli isc na 22 ?? Nikt nie dzwonil, do kierowikow tez nie mozna sie dodzwonic nie wiadomo co robic gdzie najlepiej jurto sie zglosic i dowiedziec co dalej???
nieor 2015-07-28 09:43:18
Moi drodzy,bardzo Wam wszystkim współczuję. Mam nadzieję, życzę Wam abyście szybko znaleźli dobrze płatną pracę.
2
Solidarny 2015-07-28 09:49:47
Ocho, ale wpięty poszło, będziecie bruku, ałaaa jak zabolało... Słuchaj pseudointeligencie, kto będzie ten będzie, ale dla ciebie nawet tam nie ma miejsca rynsztokowcu!!! Pracują tam też ludzie którzy nie musieli i nie muszą pracować, a pracowali bo po prostu nie chcą być niczyimi utrzymankami albo ciężarem dla rodziców i dla nich szacun. Ale najbardziej obawiam się o ciebie, bo jeżeli też jesteś pracownikiem tej firmy, to komu teraz biedaku będziesz językiem w tyłku gmerał? Co ty zrobisz z taką ilością wazeliny? Wazelina ma małą wartość rynkową, zwłaszcza na rynku pracy.
3
Solidarny 2015-07-28 09:54:02
Chodzi mi o tego cobz brukiem wyjechał a nie o wypowiedź poniżej, z góry orzepraszam za pomyłkę
madxka 2015-07-28 10:00:32
Niby jeden z największych pracodawców w Łodzi, ale zwyczaje miał rodem z obozów konfentracyjnych. Karda zarządzająca nie szanuje pracowników, a osoby starsze traktuje jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Pracowałam tam 3 lata - niestety, zmuszona warunkami łódzkimi czyli brakiem pracy. Współczuje tym, co stracili pracę, ale pracodawcę w końcu spotkała kara.
2
Ktoś 2015-07-28 17:56:49
Oczywiście, że nie cieszy. Współczuję . Ale jak popatrzy się na forum to same narzekania . Nikt nie był w stanie przewidzieć tego co się stało a teraz to i taka praca byłaby dobra, prawda.
2
un 2015-07-29 15:02:33
jak to wyglądało? możesz dać więcej info? czy polegało to może na tym, że wam czas co do sekundy przerw wyliczali? czy może było donoszenie i za to awans?
OP 2015-07-30 02:16:18
W konstantynowie praca jest max na 150 osób , firma dopiero za rok może uzyskać w pełni produktywność . Leasingowi " out " , w Poniedziałek produkcja stop , na 700 osób to nie starczy
Compal Europe (Poland) ul Techniczna 7 2015-07-30 18:24:47
Z całego serca współczuję wszystkim pracownikom Coko-Werk Polska Sp. z o.o. tym zatrudnionym na firmę, jak i tym zatrudnionym przez agencje pracy. Taka utrata pracy to utrata pieniędzy niezbędnych do utrzymania się, a więc to wielka tragedia dla Was wszystkich, bez względu na to jaki to był pracodawca i ile płacił. Ja pracuję trochę dalej. Codziennie rano przejeżdżam autobusem linii 95 i widzę w oddali zgliszcza hali. Mam nadzieję, że właściciele szybko podejmą decyzję o odbudowie hali choć na pewno zajmie to sporo czasu (projekt, budowa) i produkcja zostanie wznowiona, tym bardziej że to najbliższe sąsiedztwo Bosha. Dojazd do drugiej fabryki w Konstantynowie to jednak kawał drogi, i mnóstwo czasu zmarnowanego na dojazd do/z pracy. Pozdrawiam wszystkich.
zakochana :D 2015-08-01 09:14:02
ja dojezdzam z widzewa na langiewicza do coko,wiec jak sie chce to i drugi koniec miasta problemem nie jest. ja prawdopodobnie tez strace prace przez ten pozar,ale na zle mi to nie wyjdzie.... jakas motywacja do szukania lepszej pracy. zaczeli nas traktowac jak smiecie i karma wrocila....
1
mocny 2015-08-04 10:51:18
Czy pracownicy z Langiewicza będą zwalniani żeby zrobić miejsce dla tych z Dąbrowskiego?
Pracownik Coko 2015-08-06 10:21:13
Najbardziej cwani są tutaj Ci, którzy nie pracowali w Coko i sie panoszą. Nawet nie znacie tego uczucia, że w pewnym momencie oglądasz się za siebie i widzisz 5-cio metrową ścianę ognia. Stajesz osłupiały, ale masz sekundy na podjęcie decyzji. Spieprzasz ile sił w nogach do najbliższego wyjścia, ale czujesz coraz większe ciepło za sobą. W mgnieniu oka sobie uświadamiasz, że ten ogień Cię dogania. Wtedy w ucieczce przed spłonięciem żywcem są pobijane wszelkie rekordy w biegu na 100 metrów.Tylko dlaczego nie włączyły się żadne alarmy przeciwpożarowe? Minimum zabezpieczeń. Kierownik Krystian Wicher wraz z dyrektorem powiedzieli 3 sierpnia na spotkaniu takie słowa. Bierzcie urlopy bezpłatne i widzimy sie tu z powrotem w pracy. Czy oni s [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Sami sobie weźcie te urlopy bezpłatne matoły.
OooTak 2015-08-06 11:49:44
Dlatego zamiast wniosków urlopowych posypią się wypowiedzenia.
1
ja nie z Coko, ale mam małe pytanie: 2015-08-06 16:01:13
Co za ímbecyl wpadł na pomysł budowy ścian hali w technice płyt warstwowych z łatwopalnym wypełniaczem? W budynkach o zwiększonym ryzyku pożarowym nie stosuje się takich łatwopalnych ociepleń między blachami ścian. Na fotografiach jak i materiałach wideo z pożaru wyraźnie widać, że pożar w piorunującym tempie rozprzestrzeniał się głównie po materiałach ocieplających ściany. Ognie buchały spod arkuszy blach ścian hali, które pod wpływem bardzo wysokiej temperatury opadały i zrzucały płonące ocieplenie do wnętrza budynku co spowodowało zapalenie się materiałów tam składowanych, i właśnie to spowodowało takie ogromne straty. Pewnie przy budowie doszło do jakiś przekrętów, ktoś wziął w łapę i zastosowano najtańsze materiały. Normalnie w takich zastosowaniach używa się włókien niepalnych, samogasnących i nie produkujących takiego dymu. Jak tak w naszym kraju buduje się budynki przemysłowe to mała iskierka spowoduje kolejny podobny pożar, z resztą parę hal produkcyjnych już niedawno spłonęło.
AceVentura 2015-08-06 19:40:16
Jak sie pan dyrektor namysli i postanowi placic pracownikom postojowe (60% wynagrodzenia) zamiast wysylac na BEZPLATNE urlopy to moze ktos z zalogi zostanie w przeciwnym razie sajonara. a zla slawa jak sie tu traktuje pracownikow pojdzie w miasto. i wtedy zycze powodzenia jak beda chcieli uruchomic hale
takie straty 2015-08-08 15:57:27
martwicie sie czy 10-tego wyplaty wplyna na konto
Łodzianin 2015-08-17 15:29:41
Postojowe płaci się w przypadku krótkich przerw w pracy, trwających co najwyżej kilka tygodni. Absolutnie żadna firma nie wypłaci Ci postojowego w przypadku przestoju trwającego rok, bo firma nie kontynuując produkcji nie zarabia na siebie, a tym bardziej na pensje dla pracowników. Z resztą firma będzie miała teraz ogromne wydatki - budowa od podstaw nowej hali, zakup nowych maszyn. O "złą sławę w mieście" na pewno się nie martwi. Wszystkie duże firmy owiane są "złą sławą" z powodów warunków pracy, a jednak nie brakuje im nowych ludzi do pracy. Bezrobocie w naszym mieście jest nadal bardzo wysokie, więc nie będą mieli żadnych problemów ze skompletowaniem ekipy pracowników.
Job Impulse 2015-08-25 12:12:23
Coko Werk na Langiewicza rusza pełną parą i przyjmuje nowych pracowników.
Wszystkie nowe osoby mogą się zgłaszać do Job Impulse Polska, ul. Piotrkowska 147. Gwarantowane długie zatrudnienie.
Olo 2015-08-27 09:48:39
Pracownicy potrzebni bo po wprowadzeniu czterobrygadówki większość ludzi z Dąbrowskiego złożyła wypowiedzenie lub poszła na zwolnienie. Ludzie nie chcą pracować za śmieszne pensje. Ale fakt, znajdziecie takich którzy będą chętni. Nie wszyscy mają ambicję i dążą do zwiększenia swoich zarobków. Niektórym wystarcza ochłapy. Życzę powodzenia i znalezienia lepszej pracy wszystkim pracownikom którzy odeszli lub zamierzają.
1
Balans Poland 2015-08-28 11:36:57
Obecnie Agencją Pracy obsługującą Coko Werk przy ul. Langiewicza jest Balans Poland Sp. z o.o. przy wsparciu Job Impulse (w awaryjnych sytuacjach). Bezpośrednio z ramienia Balans osobą kontaktową jest Monika Sadowska (512 603 829), która odpowiada zarówno za proces rekrutacji jak i za układanie grafików tak więc mogą z nią się kontaktować zarówno potencjalni kandydaci a także pracownicy już zatrudnieni za pośrednictwem agencji (jednej i drugiej) oraz pracownicy fizyczni zatrudnieni bezpośrednio przez Coko Werk.
Jeśli chodzi o wynagrodzenie jakie jest proponowane dla nowych pracowników zatrudnianych za pośrednictwem agencji to wygląda następująco:
11 zł brutto/h. Weekendy mimo, że mogą być ujęte w grafiku jako normalny dzień pracy (wolne wypada wtedy w tygodniu) są dodatkowo płatne +50%. Do tego dochodzi premia obecnościowa + 10% wypłacana miesięcznie. Dodatkowo jest premia tzw. wydajnościowa.
Osoby zainteresowane mogą wysyłać swoje CV na adres monika@balans-praca.pl, kontaktować się z numerem telefonu podanym wyżej lub też bezpośrednio zgłaszać się do Biura Balans Poland mieszczącego się w Łodzi przy ul. Piotrkowskiej 51.
Zapraszamy do Compala - ul. Techniczna 7 2015-08-28 20:16:14
Chętnych do roboty zapraszamy do Compala - ul. Techniczna 7 - super firma! ;)
Pozdrowienia dla Balans Poland Sp. z.o.o co obsługuje również naszą firmę.
Balans Poland 2015-08-31 08:53:11
Proszę zajrzeć na pracuj.pl, infopraca.pl, i inne serwisy rekrutacyjne oraz na naszą stronę i profil na FB. Firma obecnie prowadzi intensywną rekrutację tak więc proszę nie wprowadzać nikogo w błąd. Ni sztuką jest anonimowo wypowiadać się w internecie
ciekawy 2015-09-10 09:55:02
Ile na rękę wychodzi pensji za prace w tym systemie?
4
Zainteresowany 2016-01-18 21:16:17
Czy w Coko-Werk po pożarze jest praca na produkcji, tylko na Nowym Józefowie?
Słyszałem kiedyś, że na Manewrowej Coko ma też oddział, a mieszkam blisko,
więc byłbym zainteresowany.
Z góry dzięki za info.
Tom 2016-03-11 08:58:11
Ma ktoś jakiś namiar na dziewczynę z Balansu która obsługuje Coko?
Bartek 2016-07-20 06:59:33
Firma na łódzkim rynku ma tragiczną renomę. Nawet nie trzeba umieszczać komentarzy. Nikt nie chce tam pracować. Jak mówią ludzie od wielu lat firma przejściowa maksymalnie na pol roku. Usuwanie komentarzy niekorzystnych na tym forum jest regularne. Ostatnie komentarze są tak sztuczne... Napisane wiadomo przez kogo.
2
Tomek 2016-08-05 12:34:30
Podaj może jakieś konkrety a nie lejesz wodę bez podstaw
Fiołek 2016-08-06 11:20:36
Powstaje ponownie budynek na dąbrowskiego:
Świadczenia socjalne, umowa o pracę, atrakcyjne wynagrodzenie (najniższa krajowa)
2
Pyza 2016-08-30 15:24:11
Chyba ty ośle zarabiasz najniższą krajową, jak nie masz pojęcia o zarobkach tam to się nie wypowiadaj
Robson 2016-10-13 11:15:40
Najniższa krajową to mają prawie wszyscy,tyle tylko że sa dodatki .Pracować to trzeba za trzech,a i tak ci [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] atmosfera w porzadku ale zarobki do bani bo chociaż zarobisz jednego mieiąca to drugiego zabiorą.Jak ktos by się starał o pracę to niech się trzy razy zastanowi,chyba że jest murzynem lub z wschodu.Nie polecam w żadnym wypadku.
3
:) 2016-10-19 12:43:05
Brawo dla firmy po raz kolejny, tym razem za błąd w rozliczeniach i zabraniem połowy pensji z poprzedniej wypłaty i kilku kolejnych
8
gall anonim 2016-10-29 16:00:37
Dla pracowników nie ma podwyżek. Ale w biurze jest więcej stanowisk kierowniczych i asystent ma asystenta, na to pieniądze są. Ja podwyżki nie widziałem dwa lata i szybko nie zobaczę. Teraz to nawet nadgodzin nie opłaca się robić w tym systemie nowego rozliczania. W styczniu dużo osób odejdzie. I ja też :D:D
4
Jurek 2016-11-17 22:30:41
Nawet pracownicy biurowi muszą pić dla zniesienia firmy
2
Zostaw swoją opinię o Coko-Werk - Łódź
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Coko-Werk