brak logo

Igielski Ochrona

Gdynia

Opinie o Igielski Ochrona

kamilneo 2010-10-14 18:19:22
praca ok, przełożeni świetni, WYNAGRODZENIE chyba niskie , ale ZAWSZE wypłacane na czas, czasami nawet szybciej. Ogólnie ocena Bardzo dobra.
michal 2011-01-11 12:31:42
Jedna z nielicznych firm w ktorych daja umowe o prace. Wynagrodzenie nie powalajace czyli jak wszedzie w tej branzy. Jednak polecam, dbaja o pracownika.
anonim 2011-03-28 12:24:17
Jak może być firma ochroniarska zakładem pracy chronionej. Pytałem się o pracę, mam licencje a oni od razu czy mam orzeczenie o niepełnosprawności, parodia, to jest firma ochroniarska, stawki są kosmicznie małe, wiec co chcecie zachwalać.
GOŚĆ 2011-06-10 17:30:39
To chyba sam pracodawca pisze sobie opinie!
Firma faktycznie płaci terminowo, ale nie płaci nadgodzin,zaniża ilości godzin nocnych przez co dodatki nocne są okrojone- jednym słowem za pracę którą ludzie wykonują połowa wynagrodzenia a i tak płaci najniższą krajową otrzymując dofinansowanie z PFRON. gdyż zatrudnia tylko ludzi z orzeczoną grupą niepełnosprawności.
Pazerność szefa kosztem pracowników to kunszt możliwości wykorzystania pracownika i omijania przepisów !!!
A państwo na to daje przyzwolenie bo gdzie inwalidzi do takiej pracy i do sprzątania obiektów.Czy ktoś ma rozeznanie o uciążliwości takiej pracy dla inwalidy - bez względu na schorzenie ???Czy wydający zgodę na zakład pracy chronionej przy takiej działalności to przemyślał ? Czy pieniądze z PFRON trafiają w dobre ręce i na określony cel - NIKT tego nie kontroluje a my płacimy na ten cel składki i podatki
Chcesz zarobić ODRADZAM !!!
1
Tadeusz. W 2011-08-13 14:54:08
Szefostwo jest OK. Żadnych problemów z grafikiem gdy się podaje dni, które chce się mieć wolne. Sympatyczne kadrowe i reszta personelu. Wypłata zawsze na czas a nawet szybciej. Zarobki i stawki takie jak wszędzie w tej branży.
1
anonim 2011-09-28 13:19:21
Tadeusz. W - 2011-08-13 14:54:08

Szefostwo jest OK. Żadnych problemów z grafikiem gdy się podaje dni, które chce się mieć wolne. Sympatyczne kadrowe i reszta personelu. Wypłata zawsze na czas a nawet szybciej. Zarobki i stawki takie jak wszędzie w tej branży.

Kolego co Ty za głupoty piszesz , jakie szefostwo oki, totalne buraki, synek uważa się za wielkiego pana, jak nie masz grupy to idziesz w odstawkę, to jest normalne?? Jak potrzebowali człowieka od zaraz to uśmiech , zapewnienia a potem baj baj, bo nie masz grupy. Pracowałem tam długi czas i dla firmy byłem w porządku a firma w stosunku do mnie jak się zachowała??? Tracą kolejne obiekty bo zatrudniają pijaków i nurów , to chyba świadczy coś o tej firmie. Jednym słowem Zakład Pracy Chronionej pełną gębą. NIE POLECAM TEJ FIRMY!!!!!!!!!!!!
1
anonim 2011-10-26 10:20:14
Dajcie sobie spokój z tą firmą... I tym co pisze na stronie firmy. Ani trochę profesjonalizmy. Ludzie z grupą inwalidzką, pracownicy robieni w wała na pieniądze, stawki marne owszem wypłacane terminowo, profesjonalny sprzęt?? Jaki citroeny szefa i jego rodziny? Żal.

Odradzam wszystkim!
wojt 2011-10-29 18:29:21
Igielski, firma krzak, wiele obiektów i co jakiś czas wylatują , pracowałem w niej i wiem co mówię, wylecieli z obiektów budowy warbudu bo zatrudnili bezdomnych i pijących bo szkoda było im zapłacić chociaż 5 zł, masakra. Pracowałem ponad rok i miałem dosyć. Jaka grupa interwencyjna?? Jak coś się działo to przyjeżdżał kolega z obiektu i zastanawiał co się dzieje. Na imprezach ochranianych poza chłopakami z innych firm ochroniarskich to nie mają nikogo do wystawiania. Zobaczcie jaka strona internetowa, jacy specjaliści a rzeczywistość jest inna, nie ma nic wspólnego z tym co pisze, nie polecam firmy tej, szkoda mówić!!!!
anonim 2011-11-16 10:33:27
Firma porażka , pracowałem i zwolnili mnie bo miałem kategorie trzecią o niepełnosprawności a szukają 1 i 2 ( tych najcięższych ) totalna porażka aż żal mówić! Oni mówią że mają grupę interwencyjną - nie wierzcie w to bo to kłamstwo. Wiem bo pracowałem. Nie polecam
3
arek. 2011-11-16 10:37:00
To nie firma, to wielki przekręt , mała kasa i do tego nie na czas i z cieciami , niepolecam
gość 2012-01-05 18:38:11
Tadeusz. W - 2011-08-13 14:54:08

Szefostwo jest OK. Żadnych problemów z grafikiem gdy się podaje dni, które chce się mieć wolne. Sympatyczne kadrowe i reszta personelu. Wypłata zawsze na czas a nawet szybciej. Zarobki i stawki takie jak wszędzie w tej branży.
zgadzam sie z tą opinia to żenada w firmie Igielski Gdańsk pracowałem parę miesięcy to co sie tam wyprawia i jak traktowani są ludzie to skandal w firmie nie wiadomo kto rządzi czy dyrektor czy jego siostra wraz z jej kumą a która nie ma zielonego pojęcia o branży.Pracownicy są zwalniani z dnia na dzień bez słowa wyjaśnienia ,tam ręka rękę myje i koniec , płacą to fakt że regularnie ale marnie o kwitku zapomnij bo go nie zobaczysz co i ile ci odciągają z wypłaty i bez dodatków za nocki czy pranie mundurów jak w innych firmach jednym słowem bagno nie polecam ,chyba że jesteś z rodziny! jeśli szukasz pracy na stałe to nie w tej firmie !
[usunięte przez moderatora]
jurek 2012-01-05 18:56:31
anonim - 2011-09-28 13:19:21

Tadeusz. W - 2011-08-13 14:54:08

Szefostwo jest OK. Żadnych problemów z grafikiem gdy się podaje dni, które chce się mieć wolne. Sympatyczne kadrowe i reszta personelu. Wypłata zawsze na czas a nawet szybciej. Zarobki i stawki takie jak wszędzie w tej branży.

Kolego co Ty za głupoty piszesz , jakie szefostwo oki, totalne buraki, [usunięte przez moderatora] uważa się za wielkiego pana, jak nie masz grupy to idziesz w odstawkę, to jest normalne?? Jak potrzebowali człowieka od zaraz to uśmiech , zapewnienia a potem baj baj, bo nie masz grupy. Pracowałem tam długi czas i dla firmy byłem w porządku a firma w stosunku do mnie jak się zachowała??? Tracą kolejne obiekty bo zatrudniają pijaków i nurów , to chyba świadczy coś o tej firmie. Jednym słowem Zakład Pracy Chronionej pełną gębą. NIE POLECAM TEJ FIRMY!!!!!!!!!!!!
Panie Tadeuszu co ty za bzdury wygadujesz
zgadzam sie z tą opinia to żenada w firmie Igielski Gdańsk pracowałem parę miesięcy to co sie tam wyprawia i jak traktowani są ludzie to skandal w firmie nie wiadomo kto rządzi czy dyrektor czy jego siostra wraz z jej kumą a która nie ma zielonego pojęcia o branży.Pracownicy są zwalniani z dnia na dzień bez słowa wyjaśnienia ,tam ręka rękę myje i koniec , płacą to fakt że regularnie ale marnie o kwitku zapomnij bo go nie zobaczysz co i ile ci odciągają z wypłaty i bez dodatków za nocki czy pranie mundurów jak w innych firmach jednym słowem bagno nie polecam ,chyba że jesteś z rodziny! jeśli szukasz pracy na stałe to nie w tej firmie !
[usunięte przez moderatora]
pracownik 2012-02-06 09:43:20
Nie zgadzam się z tymi opiniami.Jeżeli ludziom nie chce się pracować,tylko pić w pracy,a potem dziwią się,że tracą prace,to ich wina.takie opinie piszą osoby,które żle wykonywały swoje obowiązki.Pracuje w firmie Igielski Ochrona pare lat i jestem zadowolona.Pracodawcy są w porządku.
elzkoj 2012-02-06 10:16:09
Praca w firmie Igielski Ochrona podoba mi się.Miła atmosfera.Jak idzie się do biura,to aż miło.Bardzo bym chciała jak najdłużej w tej firmie pracować.
Frait 2012-03-06 20:39:03
DRAMAT DRAMAT DRAMAT!!! Małe pieniądze, niewiele imprez w sezonie, a po za sezonem nie odzywają się w ogóle - tylko do cieci i pracowników, którzy dają się dymać od paru lat.Tracą obiekty, roboty jak na lekartswo a szefostwo - zwłaszcza [usunięte przez moderatora] kawał chama. Owszem pieniądze wypłacają na czas, ale to chyba ich obowiązek? a przy okazji ułatwia im to pracę bo po jednym dniu mają w zasadzie spokój. Zdarzyło się, że dzwoniłem do sekretariatu czy można już odebrać- przyjechałem i okazało się, że wprowadzono mnie w błąd, Zamiast przeprosin najechano na mnie jak na psa- a przyjechałem tylko po swoje pieniądze. Generalnie nie polecam . Bierzcie wszystko a uciekajcie od Igielskich. Pozdro
2
tom53 2014-03-13 11:57:35
pracuje w tej firmie 5.5 roku.gdzie sa panstwowe organa kontroli;PIP,czy ktos z PFRON kontroluje wydatki na zatrudnionych inwalidow!!!nie dosc ze biora dotacje od panstwa to jeszcze okradaja pracownikow na nadgodzinach(zlecenie 4.15-4,50)!rocznie mialem ok360 nadgodzin co dawało formie,,chronionych kombinacjiok 4tys. zysku
tom53 2014-03-18 13:49:07
całkowita prawda-mistrzowie oszukiwania INWALIDOW!!!!!
2
jar-jar66 2014-03-20 08:47:05
to jest opinia synka Igielskiego
niuk7011 2014-04-03 16:27:48
polka;mysle ze w koncu jakis organ wam to wytłumaczy
roman 2014-04-11 07:21:41
Jeżeli jest tak jak mówisz chętnie z tobą porozmawiam, oczywiście wynagrodzę poświęcony czas:) pisz na SMS kontaktowy na nr(usunięte przez administratora)
trombol1970 2014-05-05 08:45:37
dlaczeg o w firmie Igielski zatrudnieni niepełnosprawni na umowe o prace(zakład pracy chronionej) musza obowiazkowo podpisywac umowe zlecenie...żeby ich można było lepiej wydoić!!!!
4
sprytek 2014-05-10 18:10:56
niedawno pracowałam w firmie zostałam zwolniona mimo że mam grupę obietnica długiej umowy o pracę została zamieniona na emeryta za 4.00 zł na godzinę (usunięte przez administratora)
julian 2014-06-03 14:16:10
juz powoli branza ochrony stabilizuje sie i powroci normalnosc...
* PFRON - JUZ MNIEJ DOPLACA I DOTUJE FIRMY ZAKLADY PRACY OCHRONEJ TYM OCHRONE)tzn. MIEJSZA KASA ZA NIEPELNOSPRAWNOSC OD GRUPY - MNIEJ OPLACA SIE PRZECHOWYWAC OSOBY Z GRUPA itp. ZA 3 LATA MAJA ZNIKNAC TAKIE DOPLATY DO ZERA zl.
* KOMISJE LEKARSKIE NMIEJ WYDAJA ORZECZENIA I SA BARDZIEJ REGORYSTYCZNE POD KATEM ZDOLNOSCI DO PRACY I SPRAWNOSCI FIZYCZNEJ I UMYSLOWEJ..
* ZUS BARDZIEJ PILNUJE EMERYTOW,ORZECZEN NIEZDOLNYCH DO PRACY...
* K.W.POLICJI WERYFIKUJE JUZ WIECEJ ZDOLNOSCI DO PRACY W OCHRONIE Z ORZECZENIAMI O NIEPELNOSPRAWNOSCI - PRACOWNIKOW WYKWALIFIKOWANYCH (LICENCYJNYCH) Z BAZA DANYCH PFRON I KOMISJAMI LEKARSKIMI ZUS..(II gr.na sfizochremie,padaczke a posiada sie Ist.licencji i pracuje sie z bronia)
* SKLADANIE FALSZYWYCH DEKRELACJI O ZDOLNOSCI LUB NIEZDOLNOSCI DO PRACY,NIEPELNOSPRAWNOSCI,itp JEST KARALNE PRZEZ SAD DO 2 LAT WIEZIENIA,PIP,ZWROTU NADPLACANYCH PIENIEDZY DO PFRON...
* USTAWA E.U. A POLSKA MUSIE BYC TAKA SAMA JAK W KAZDYM KRAJU U.E.-TAM W FRANCJI.B.BRYTANII SA WIEKSZE WYMOGI PRAWNE...

WRESCIE" PRACOWNIK OCHRONY" wg USTAWY TO SPRAWNY FIZYCZNIE,PSYCHICZNIE I NAZWANY PO POLSKU... A NIE STROZ,PORTIER,DOZORCA- PO POLSKIEMU
zadowolony 2014-06-05 16:39:53
Pracuję u Igielskiego na etat .Fakt że trzeba przy okazji podpisać umowę zlecenie za 5 zł miesięcznie, ale jestem zadowolony że mam pracę!
mirek z gdanska 2014-06-12 08:53:41
jak to jest ze w firmie (usunięte przez administratora)z Gdanska pracownicy zakładu pracy chronionej pracuja po 8o-110 nadgodzin na zlecenie umowe;obecnie 4pln/h!! to sa ludzie pokrzywdzeni przez los!!!
bayby14 2014-06-29 21:58:22
w tej firmie pracownicy przynosza straty!! a ja myslałem ze ludzi zatrudnia sie po to aby generowali zyski..jak zaczniesz od 4pln/h tak za 10 lat bedzie to samo. To jest twoja szansa na rozwoj.....
mała mi 2015-01-19 14:42:40
Igielski Ochrona podobno teraz jakieś większe zatrudnienia ma, tak słyszałam od kolegi, prawda to jest czy tylko plotki płotki? bo ja bardzo bym chciała się u nich zatrudnić. tylko jakiego typu są zlecenia i obiekty do ochrony? bo dla kobiety to wiadomo, nie chcą nagle się znaleźć w centrum strzelaniny ani walczyć z komandosem zapaśnikiem. czy mała kobieta da u nich radę zrobić wielką karierę?
sopcianin wirek 2015-01-25 16:27:16
do polut;jak masz 1grupe inwalidzka i całkowity zakaz pracy-masz szanse na zatrudnienie...najpierw musisz podpisac umowe zlecenie-pozniej umowe o prace(w zakładzie pracy chronionej) i jako osoba niepełnosprawna przygotowac sie na prace 300h miesiecznie lub wiecej....TAKA JEST PRAWDA!!!
6782397569823995675 2015-07-23 10:41:30
Oszuści , wyzyskiwacze pracowałem parę lat wiem co mówię .Nie dajcie się zwieść obietnicą ani szczerym uśmieszkom .
EDFTRJYU 2015-09-25 18:23:00
Pani Kasiu i tak za to co robicie łoże MADEJOWE .
anonim 2015-10-09 07:17:00
chyba nie najlepszym rozwiazaniem jest łaczenie umowy o prace z umowa zleceniem z tym ze najpierw musisz podpisac umowe zlecenie zeby Cie mozna bylo wydoic!! jezeli sie nie zgodzisz nie ma zatrudnienia!!! oszukiwanie polega na fałszowaniu kart pracy,nie płaceniu godzin nocnych i nie płaceniu nadgodzin i paru innych sztuczkach!!!w sumie tracisz ok 30-50% uczciwie zarobionych zarobionych pieniedzy i to w ZAKŁADZIE PRACY CHRONIONEJ!!!!!! jacek
2
Zdzisław N. 2015-10-22 11:31:38
pokaż mi firmę która tak nie robi. Każdy ma wybór jeżeli mu nie odpowiada może iść gdzieś indziej.
sopocianin wirek 2016-03-08 10:23:18
cały przewał polega na FIRMANCTWIE naruszeniu art.55 kodeksu karno skarbowego,jest to przestepstwo polegajace na zatrudnianiu ludzi na umowe o prace, braniu od zleceniodawcy pełnej stawki np.10pln a wypłacaniu na zlecenie 4pln roznica idzie do kieszeni p.własciciela a pracownicy sa okradani;NIE MAJA ZUS,NIE MA SKŁADKI EM-RENT,^PLN WPADŁO WŁASCICIELOWI,TRACI TEZ PANSTWO POLSKIE BO NIE PŁACI FIRMA PODATKOW .....NO I JESZCZE DO TEG PANSTWO DOPŁACA ZŁÓDZIEJOM DO OSÓB NIEPEŁNOSPRAWNYCH KTORE NICZEGO NIE SWIADOME TYRAJA AZ MIŁO...co na to ORGANY KONTROLI?
7
Man 2016-05-13 23:21:09
Fajnie tutaj idzie dorobić do pensji jeśli tylko macie na to czas, ja szanuję za praktycznie wszystko
Zostaw swoją opinię o Igielski Ochrona - Gdynia
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Igielski Ochrona