brak logo

MAX Computers

Wrocław

Opinie o MAX Computers

Niezadowolony 2016-10-31 20:59
Płaca beznadziejna. Benefity to śmiech na sali. Ogólnie firma na chwilę, góra rok. Zero możliwości rozwoju, wręcz mam wrażenie że kadra zarządzająca specjalnie nie pozwala się rozwijać pracownikom aby przypadkiem nie odeszli, mimo to co chwilę ktoś odchodzi. Osoby nie wygodne są zwalniane w niejasnych okolicznościach. Jeśli chcesz być traktowany jak niewolnik to MaxComputers jest miejscem dla Ciebie! Nie polecam.
43
Angry 2016-11-09 12:30
Napisane powyżej potwierdzam w 100%. Tak było, tak jest i tak będzie w Max. Trzeba uważać kto co komu mówi. NIgdy bym nie poleciła nikomu tej firmy. Chyba, że był by zmuszony tam pracować gdyż gdzie indziej nie może.
29
Niezadowolony 2016-12-03 13:09
Dwie nowe informacje z MaxComputers:
-W ostatnich paru tygodniach z Maxa zniknęło bardzo wiele twarzy. Pewnie postanowili odejść bo było im za dobrze w firmie. Dodatkowo kolejne już są na wypowiedzeniu i z niecierpliwością tupią nóżką na koniec tych męczarni.
-Nowa marka komputerów Xede (związana ściśle z Maxem) ponosi zasłużoną klęskę. Miała być marka premium a okazała się wielka klapa. Na jednym z portali branżowych ukazał się sponsorowany artykuł o Xede. Pod artykułem komentarze mocno nie przychylne. Zarząd po jednnym dniu nakazał usunięcie artykułu aby uciąć krytykę. W Maxie tak jest zawsze. Krytyka (w tym ta konstruktywna) jest traktowana w ten sam sposób, czyli: "Jak się nie podoba to wypad, my (zarząd) jesteśmy cudowni i mamy zawszę rację".
34
Miki 2016-12-27 20:56
Ja pracuje od kilku lat. Jestem jednym z tych którzy zawsze dostają swoją premie. Wypracowuje co mak do wypracowania. Widzialem ostatnio takie ogłoszenie... czy ktoś wie gdzie jest robota żeby dużo zarobić a sie nie narobić? To ja powiem że nie w maxie bo tu trzeba sie narobić. 9-17
Zarząd ma zawsze racje - tego mnie nauczyli w poprzednich firmach, ale jesli jest sensowny pomysł to tu moge go realizować. Przyszedlem na szeregowe stanowisko i w kilka lat awansowalem. Wnioslem sporo rozwiazan. Wiekszosc nadal działa.

Jak to mówią, wszedzie lepiej gdzie nas nie ma. Jedni odchodzą kolejni przychodzą, ja zostaję bo robie to co lubie i za co biore dobrą kase i mam dopłate do leasingu auta. Krótko do rzeczy leserów gonią dobrych promują o kobiety w ciąży dbają.

7
Nigdy więcej :) 2016-12-27 22:50
Kolega Miki to albo podpłacony żołnierz albo sam członek zarządu :) generalnie nie polecam, o ile sami pracownicy w porządku i starają sie stworzyć jakąś normalna atmosferę to sam zarząd to jakaś porażka fałszywi nie szanujący ludzi zapatrzeni sami w siebie, szczególnie niejaka pani Z. kto z nią pracował ten dobrze wie jaka jest (nie powinna być dopuszczona do pracy z ludźmi) - jest tylko jej racja kto sie nie zgadza znika w niewyjaśnionych okolicznościach.... przestrzegam radzę się dwa razy zastanowić zanim wyślę się CV
30
Pracownik 2016-12-30 12:39
Miki to dlaczego piszesz anonimowo? Pochwal sie. Niech wszyscy wiedzą komu jest tak dobrze. Pół firmy śledzi wątek. :)
19
były pracownik 2017-01-25 00:42
Pani Z to jakieś nieporozumienie ! Ale tak to jest jak się obsadza nieodpowiedzialnych ludzi na odpowiedzialnych stanowiskach.Pani Z pochodzi z zapadłej wsi. Próbuje to wymazać , jednak jej to nie wychodzi.Człowiek wyjdzie ze wsi, ale wieś z człowieka nigdy. To samo można powiedzieć o jej wieczorowo-zaocznym pseudo wykształceniu.
20
miki 2017-01-26 00:20
a Ty Barania głowo sie podpisujesz?
marudzicie
ja robiem co moje, w czyjeś nie paczem.
3
Zdzisław Kręcina 2017-02-01 11:59
Max to niestety tonący okręt. Dwa-trzy lata temu było fajnie. Realne plany więc można było zarobić całkiem niezłą kasę i atmosfera była naprawdę fajna. Natomiast obecnie po niezrozumiałych decyzjach zarządu ludzie uciekają masowo z tej firmy. I nie tylko uciekają zwykli szeregowi pracownicy ale także Ci wieloletni z bardzo dużym doświadczeniem - co już bardzo źle świadczy o firmie. Panuje atmosfera grobowa bo nie wiadomo kto się zaraz zwolni lub komu pomogą. Z tego co wiem dział PM prawie cały się już rozleciał a Handlówce nie dużo zostało. Nie polecam aplikować na tą chwile do tej firmy. Lepiej poszukać firmę gdzie warunki zatrudnienia są stabilne np. dystrybucja itp ...
22
SZEREGOWIEC RYAN 2017-02-02 10:37
Od czego chcialem tu zacząć? Pracodawca sam w sobie jest w porządku. Oferuje benefity, prywatną opiekę medyczną, wypłaca wynagrodzenie na czas ale jeśli chodzi o samo podejście do pracownika to pozostawia to wiele do życzenia. Tutaj nie ceni się doświadczenia i wiedzy tak bardzo jak dostarczania świeżych informacji i ploteczek na samą górę. Na stanowiska kierownicze ustawia się ludzi, którzy zatańczą jak im się zagra. (I CI TAŃCZĄCY SĄ NAJBARDZIEJ ZADOWOLENI I ZAŚLEPIENI) A Ci pracownicy, którzy mają własne zdanie, inne wizje, swoje pomysły są albo likwidowani albo zadręczani ciaglym czepianiem i kontrolowaniem. Co do zwolnień pracowników nie można wypowiadać się za innych.. ale zadaj sobie czytelniku tej opinii jedno pytanie "Dlaczego Ci ludzie odchodzą?" Gdyby było tak świetnie, to nikomu by nie przeszło przez myśl odejsc..... przeciez przez tyle lat Ci pracownicy tworzyli zgrany zespół i tworzyli coś wspaniałego..... ktoś przestał ich cenic, dbac o ich dobre samopoczucie, luźną atmosferę. Tu się robi korporacja bo to takie modne.. aplikuj jeśli lubisz sztywna atmosfere, lubisz jak Twoje uwagi sa spychane, lubisz jak kieruja Tobą ludzie którzy stale powtarzają "będzie dobrze, zmiany będą" a od miesięcy nie dzieje się nic ku lepszym zmianom.
24
pracownik 2017-02-25 13:19
Barana glowo powiadasz. W sumie to dość dobrze pokazuje poziom intelektualny obecnych pracowników. Moze właśnie dlatego kazda rozumna istota ucieka z tej firmy...nie paczaj nie paczaj. Zarzad takich lubi i ceni.
10
Tragifarsa 2017-03-29 17:16
Firma ginie od własnego miecza ot co!
I po co były te szkolenia na pokaz, samochody dla picusiów. Teraz jaki max jest kazdy widzi. Trzymać sie jak najdalej!
8
Były 2017-03-31 19:24
firmie ginie bo Pani Z ma za dużo do gadania.A ta ich skuteczność biznesowa to na czym polega ? na tym że uciekają od najlepsi ludzie, zostały same matoły bez własnego zdania.
11
Namaxabyła 2017-04-07 13:36
jestem bylym pracownikiem firmy.Pracowałam w firmie kilka lat temu ,niestety nie sa to dobre wspomienia.Pani Z.jest osobą która nie powinna mieć kontaktu z ludźmi a na pewno nie powinna mieć władzy tak wielkiej jaką ma w tej chwili.Prezesowie firmy nie mają nic do powiedzenia jeżeli chodzi o pracowników ,natomiast Pani Z. z radością pozbywa sie osób które mają inne zdanie niż ona.
Osoba ta zniszczyła jak widzę firmę bo z osób które pracowały tam latami została tylko garstka.
Jak tak dalej pójdzie to Prezes znowu bedzie musiał przypomnieć sobie jak to jest być handlowcem bo nikt nie będzie chciał tam pracować.
14
JaJaKobyły 2017-04-19 18:17
Trudno po tych wszystkich przeczytanych opinieach jeszcze coś dodać. Byli pracownicy wylewają na firmę wiadro pomyj bo ta uczciwie sobie na taką opinię zapracowała. Co do Pani Z nie będę jej oceniał na forum zrobili to inni i trudno oprzeć się wrażeniu,że też sobie uczciwie na to zapracowała. W mojej opinii należy trzymać się od firmy jak najdalej, ktoś wspomniał wcześniej o tym,że firma płaci zawsze na czas, oferuje benefity w postaci dopłat do prywatnej opieki medycznej, to wszystko prawda, ale warto wspomnieć też o tym, że pracując jako handlowiec dużą częśc waszego wynagordzenia będzie stanowić premia, która nie będzie wpisana w żadną umowę i za każdym razem jak firma uzna,że za dużo zarabiacie dokona odpowiednich "korekt". Generalnie kolesiostwo i donosicielstwo w firmie (piszę tutaj o pionie handlowym) są na porządku dziennym, kadra kierownicza ....tutaj trudno nie używając epitetów uznawanych powrzechnie za obelżywe opisać jej poziom. Pewnie wiele można by jeszcze napisać, ale zaczęło by się to ocierać o wyjawianie tajemnic firmowych a to nie miejsce na takie wywody.
Trzymajcie się z daleka od tej firmy, naprawdę jest wiele innych fajnych miejsc w branży IT na Dolnym Śląsku
9
Zostaw swoją opinię o MAX Computers - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MAX Computers