brak logo

Herz

Wieliczka

Opinie o Herz

bartosz 2015-08-09 17:42:24
trawe by sobie wykosili bo juz ich prawie nie widac przez ten gąszcz strasznie zaniedbany wizerunek firmy
1
:( 2015-08-12 17:16:38
bartosz, stare przysłowie pszczół mówi: jaki pan taki kram ... czemu się więc dziwić ;)
3
ela 2015-08-25 10:23:25
Tu chodzi o firmę Herz armatura i systemy grzewcze w Wieliczce. Nie o żadne pośrednictwo pracy w opiece nad starszymi osobami. Ponoć spawacze mają tam dobrze. Gorzej z tymi na montowaniu, słabe zarobki i napracować się trzeba, ale niektórzy pracownicy bardzo życzliwi i pomocni wiec niektórzy robią tam z chęcią. Wszytko zależy na jaki dział trafisz i jakie osoby. Bo czasami lepiej mniej zarobić a mieć fajną ekipę.
ktoś 2015-08-26 17:32:35
"Spawacze mają dobrze" chyba prz......ne
4
Marzena 2015-09-01 16:34:12
Herz Wieliczka !!!!!!!
Omijajcie szerokim łukiem. Ludzi traktuje się tam przedmiotowo!! Liczą się tylko zyski dla firmy a dla ludzi figa z makiem.Człowiek człowiekowi wilkiem!! Wszystkim kierują osoby które troszczą się tylko o własne dobro. Brygadzistki zrobiły sobie w tej firmie swój własny [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Kierownik najgorszy jaki był, poprzednicy starali się dbać o ludzi a ten? Ten ma ich tylko na papierku. Pracownik jedyne co może to siedzieć cicho, zapie** i modlić się by następny dzień nie był gorszy. Pracowałam na hali dwa lata. Widziałam wiele. Ta firma stacza się przez nieudolność kierownictwa które rządzi tam bezmyślnie. Zapowiadało się pięknie a skończyło tragicznie, dobrze ze mam inna pracę. Dobrego słowa od przełożonych nie usłyszałam nigdy. Płaca: najniższa krajowa. Premie: za 100% obecności w pracy, karencja za brak 100% to trzy miesiące bez premii 100zł. Nadgodziny niepłatne. Wyzysk i okropne traktowanie przez brygadzistki które mają kierownika w kieszeni i sterują nim jak marionetka. Dodatkowo jego świta doradcza która ma pojęcie tylko o tym jak człowiekowi zrobić by miał źle. Praca w psychicznie ciężkich warunkach. Kierownictwo i kadra kierująca powinni się głęboko zastanowić ponieważ w taki sposób to ta firmy zajdzie ale daleko w dół. Podobno nowy prezes który przyszedł niedawno niezbyt potrafi zapanować nad tym co się dzieje na hali produkcyjnej. Byłam kilka razy w urzędzie pracy i w kolejce słyszałam jak różne osoby odmawiają przyjścia tam. Pracuję w innej firmie która znajduje się w Krakowie i gdy opowiadam ludzią o tym wszystkim to się za głowę chwytają. Dajcie tym kobietą w końcu godne warunki pracy!! Były związki zawodowe, nawet w nich byłam, mogly by teraz pokazac im ze pracownik to podstawa. A złe słowo które krąży o tej firmie już tak łatwo nie będzie odbudować na dobre. Dziewczyny nie wiem jak dalej możecie dawać sobą tak pomiatać. Zbierzcie się i skończcie z tym wszystkim! Niech was szanują! To wy zarabiacie na nich a nie oni na was! Pozdrawiam moje koleżanki, które nieraz z łzami w oczach opowiadają jak podłość ludzka nie zna granic.!!!
5
Jolanta 2015-09-04 16:19:59
Marzena wiedziałam :) , że napiszesz to co Ci od dawna mówiły dziewczyny. Masz 100 % racji w tym co napisałaś. Zapomniałaś dodać, że nowe osoby zatrudniane maja umowę/zlecenie na czas określony (i tak w kółko). Chyba to jest normalne, że jeśli człowieka traktują godnie, to godnie będzie on pracował i będzie przywiązywał większą wartość do swoich działań. Niestety tu jest odwrotnie. Ostatnio dzieje się coraz gorzej ;/;/ Zaskakujące jest to czy właściciel wie jak tu jest. Pewnie wszyscy mu mówią, że dziewczyny zarabiają godnie i są zadowolone. Takiego wał*a. Będę się cieszyła jak któregoś dnia przejrzy na oczy i zrobi tu porządek.Gruntowne przetasowanie by się przydało. Świerza krew w biurze bez żadnych spiskowców. Kierownik powinien mieć swoje biuro bez psiapsiółek, które mu już ładnie zryły mózg. Pracę z różnymi dziewczynami idzie jakoś znieść. Często są ekipy mieszane więc zależy na kogo się trafi. Oczywiście są wyjątki jak "trójca święta". Dziewczyny na DP mają fajnie. Z tego co widzę. Brygadzistka za nimi stoi i próbuje im załatwiać wszystko. Piątka dla niej!! Różnice między zmianą jednej brygadzistki a drugiej są okropne. U jednej wiadomo, że nie da żyć człowiekowi za to druga jak mysz siedzi cicho trzęsąc portkami. Co do pracy to nie jest taka zła, bywały gorsze. Najbardziej denerwują szczęśliwe twarze kierownictwa ;/ Dobra mina do złej gry. Dobrze wiedzą ze zapier*** ile się da, przynajmniej jakaś premia lub "dziewczyny świetny miesiąc, z przyjemnością przyznaję podwyżki". Podwyżki które pewnie co miesiąc Wiedeń wysyła tylko na nasze konta jakoś nie docierają. Co do spawaczy to tylko z tego co usłyszałam od jednego czy drugiego, to zbyt dobrze tam też nie mają. Lepiej niech się wypowie któryś z nich. Pan Latosińki zawsze dbał o pracownika. Potrafił wyjść do ludzi, porozmawiać, wysłuchać i zawsze stał za pracownikiem!! Szkoda, że jest już na emeryturze ;/ Dziewczyny bez żadnych zmian nie będzie lepiej a milczac tylko akceptujemy stan w jakim się znajdujemy. Chciałabym by było lepiej :( p.s Marzena widzimy się z dziewczynami w weekend ;);)
9
BB 2015-10-12 16:44:48
Nie potrafisz wejść na oficjalną stronę i przeczytać?
I dziwisz się, że mało zarabiasz?
Vincent van Gogh 2015-11-24 22:32:41
Chcesz zarabiać najniższą krajową?
Herz zaprasza !
Chcesz zobaczyć co to znaczy norma za wszelką cenę?
Herz zaprasza !
Chcesz pracować w soboty za darmo?
Herz zaprasza !
Chcesz zobaczyć jak nagina się BHP pracy?
Herz zaprasza !
Chcesz być pod ścisłym nadzorem najgorszych brygadzistek ?
Herz zaprasza !
Chcesz myśleć w poniedziałek jak długo do weekendu
Herz zaprasza !
Chcesz zobaczyć nierówne traktowanie?
Herz zaprasza !
Chcesz zobaczyć jak wygląda szkoła przetrwania?
Herz zaprasza !

Herz zaprasza by spojrzeć na pracę jakiej się nawet wrogowi nie rzyczy.
1
Modelo 2015-11-24 22:40:51
Pozdrawiam panie pracujące na GP ;)
Nie wiem jak one to robią, że kończą pracę o ok 21:00 i godzinę ściemniając czekają na koniec pracy..
Też bym chciała jak one, bardzo proszę o przeniesienie na GP.
Najlepsze w tym wszystkim, że brygadzistka wie o wszystkim...
Hahahaha..............................
1
Paulina 2015-11-26 11:21:59
(usunięte przez administratora) Kierownictwo już dawno straciło szacunek pracowników.
Niestety bez tego żadna firma normalnie nie będzie funkcjonować.
Każdy pracownik z hali montażowej ma gdzieś tą firmę a tym bardziej osoby pracujące w biurze na hali produkcyjnej. No ale gdzieś pracować trzeba.
Nic tylko bić brawo i życzyć dalszej polityki prowadzącej tą firmę na dno.
2
Ja 2015-11-27 19:02:55
a kto wam broni zrobic norme i tez sciemniac dziwnym trafem jak inne panie trafia na GP to zamiast 1720 jest zrobione 1100 lub 1200 jak sie nie chce wam robic to pora zmienic firme
Domi 2015-12-02 19:42:45
Może panie z GP sprawdzą się na RL albo TS? Skoro takie pracowite:|
2915,121459 2015-12-13 20:34:30
:-(
2915,121459 2015-12-13 20:42:04
najlepiej maja kolezanki brygadzistek , nic nie robia ale zawsze maja najgorzej żal .pl
1
to ja 2015-12-17 21:25:34
to nie ta firma
Domi 2016-01-10 12:33:34
Jak to jest że na święta jedna osoba dostaje 270zł, kolejna 210,140 a inna 100zł?Ta firma jest naprawdę pop... a raczej rządzący nią. Znowu kolejna dobra pracownica odeszła oby tak dalej i każda z nas tak powinna zrobić jak dostanie lepszą pracę. Będą wtedy przyjmować psychicznie chorych tak jak to już zaczęli rocić. Nikt do Was już pracować normalny nie chce przyjść!!b
moje 2016-01-13 21:11:28
tylko że to nie ta firma
Domi 2016-02-18 16:51:26
My tu mówimy o herzu pracy na produkcji
Fajeczka 2016-03-04 16:47:24
Kto o zdrowych zmysłach chce się zatrudnić w Herzu Wieliczka??
Kupcie dodatkowe krzeslo do biura brygadzistce z terrarium, bo więcej czasu tam spędza niż coś robiąc? Po co wam tacy pracownicy?
4
jaga 2016-03-08 20:14:54
to nie ta firma
1
gosc456 2016-04-27 12:27:32
Firma herz powoli zaczyna robić się jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] gdzie nic nikomu nie wolno..
niedługo wolność słowa zostanie nam zabrana oraz inne potrzeby fizjologiczne czy głupie napicie sie herbaty. Ostatnio w trosce o nasze zdrowie- oczywiście-i słuch pan bhp-owiec zakazał słuchania radia na terenie zakładu.. Jeśli znałby Pan definicję słowa hałas to hałas jest dźwiękiem nieprzyjemnym dla uszu w co raczej muzyki z radia nie można włączać w to.. Ale jeśli chciał pan zrobić na złość pracownikom to gratulacje może Pan być dumny z siebie :) tylko może niech Pan teraz wejdzie na hale i przetrzyma 8 godzin w tym hałasie.. Gdzie gdy radio szlo było tłem przysłaniającym ten hałas tłukących i piszczących maszyn. Teraz dopiero można powiedzieć że to jest hałas a nie radio które szło na najniższym stopniu głośności tak naprawde i pozwalało niwelować okropne dzwieki tłukących się maszyn.. Ale dziękujmy panu bhp-cowi oczywiscie za troskę nad naszym słuchem i ciekawe czy po pana decyzji komus się słuch poprawi. Zapraszamy pana Bhp-owca na hale niech posiedzi w ciszy z nami przez 8 godzin :) pozdrawiam.
4
ktoś 2016-04-28 10:39:58
Czemu tak się nie troszczy o swoje zdrowie.
U niego w pokoju radio gra.
Nic innego nie potrafi wywalczyć bo po co się narażać.
1
lala30 2016-04-30 17:10:12
Firma Herz z dnia na dzień upada na dno..warunki pracy w niej to kompletna porażka. Codziennie tylko norma norma a co z tej normy jak czy jest czy jej nie ma to wynagrodzenie takie samo, brak jakiejkolwiek motywacji do pracy. ZERO szacunku do pracownika od BRYGADZISTEK nawet do osób starszych od nich.Ostatnio nawet padły słowa że 'my nie mamy nic do gadania'. I faktycznie zaraz tak będzie, odbiorą nam wolność słowa.
Ostatnio hitem w firmie jest wprowadzony zakaz słuchania radia przez naszego POMOCNEGO bhp-owca ..hahhaha śmieszne. Ciekawe że tak strasznie troszczy się o nasz słuch, a pomiar hałasu robi się przy wyłączonych maszynach.. gdzie tu rozum. W niczym do tej pory nam nie pomógł! Musi coś się stać żeby w końcu czymś się zainteresował ..sprawa wózków- ile razy kobiety prosiły sie o zakup nowych, bo nie pierwszy raz już wózek z pełną skrzynką się wywraca.. ale bhp-owiec w niczym nie widzi problemu. Posadzić na jeden dzień bhp-ocwa, brygadzistki i całe biuro przy maszynach, bez radia i oczywiście żeby była norma to byłby najlepszy pomysł żeby sami poczuli na własnej skórze jakie panują warunki..
Spokojnie doczekamy się czasów że zabronią nam wyjścia do toalety czy picia kawy/herbaty bo NORMA.. Gdyby nie my-pracownicy nie mieli byście żadnej normy .. W soboty do pracy przychodzi się CHARYTATYWNIE ..W niektóre dni w roku słyszy się ze kierownik nie będzie podpisywał urlopów ani nie będzie możliwości skorzystania z urlopów na żądanie bo będa wyciągnięte konsekwencje.. a co to przedszkole? Mamy prawo do urlopów ! A nie żeby ktoś nas szantażował ..
SZACUNEK ZA SZACUNEK CHAMSTWO ZA CHAMSTWO ..
5
bhpbhp 2016-05-08 11:27:09
FIRMA HERZ TO [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] BRAK SZACUNKU DLA PRACOWNIKÓW OD BRYGADZISTEK SAME BY SIĘ WZIEŁY DO ROBOTY ,NIŻ TYLKO PLOTKOWANIE I OBGADYWANIE WSZYSTKICH.BYŁAM PARE RAZY NA TERRARIUM I PANI BEATA NIC NIE ROBIŁA TYLKO SIEDZIAŁA NA TELEFONIE A JEST TAKIM SAMYM PRACOWNIKIEM JAK MY,ZASTANAWIAM SIĘ ZA CO BIERZE PIENIADZE ZA SIEDZENIE I PLOTKOWANIE,POWINNA WTEDY ZASTĘPOWAC JAK NIE MA BRYGADZISTKI.KIEROWNIK CHYBA JEST ŚLEPY I NIC NIE WIDZI.Z URLOPAMI TEŻ SĄ PROBLEMY ,NIE MOZESZ WTEDY IŚC KIEDY CI PASUJE TYLKO DAJĄ CI WTEDY KIEDY IM PASUJE,TO JEST WSZYSTKO CHORE.ALE TRZEBA CHYBA NADESŁAĆ INSPEKCJE PRACY NIECH SIE ZA TO WEZMĄ.CIAGLE TYLKO NORMY I NORMY I NIC Z TEGO NIE MAMY ZADNEJ PREMII ZA TAKA PRACE,A INNE ZAKLADY MAJA DOŚĆ DUŻE PREMIE TYLKO NASZA FIRMA NIE MA PO CO NIECH ZAPIERDALAJĄ JA WOŁY.NIE DOCENIAJA JAK LUDZIE CIĘŻKO PRACUJĄ ZA MARNE GROSZE,WSTYD I HAŃBA.NA SZCZĘSCIE JUZ TAM NIE PRACUJE BO MAM LEPSZĄ PRACE. NAWET MURZYNI TAM NIE BĘDĄ PRACOWAĆ BO MAJĄ SZACUNEK DO SAMYCH SIEBIE. A KIEROWNICTWO JEST BARDZIEJ HITLEROWSKIE NIZ BYŁ SAM HITLER,BO CHCĄ WEJŚĆ DO DUPY BEZ WAZELINY KIEROWNIKOM Z AUSTRII
1
Nastka 2016-05-10 08:31:29
Kierownik ma nas w 4 literach delikatnie mówiąc, nawet "dzień dobry" nie powie ani nic, a jak np obok przygotówki przechodzi to ogląda ściany (swoją drogą kilka razy na nie patrzyłam ale nie widziałam w nich czegoś nadzwyczajnego), mechanicy też pożal się... Jeden lepszy od poprzedniego, Rafał nic nie umie po roku czasu nawet podstawek dobrze zamontować za to zna każdą dziewczynę i każdy zakamarek żeby się schować przed Alą. Brygadzistka też wiecznie na bajkach niż coś robić człowiek po 10 razy błaźni się o głupie rękawiczki które powinny być rozdawane bez problemów, wieczne jej zapominanie o akordach czy czymś innym a później darcie że się nie robi ale jak tu robić?! Jesteśmy chyba jasnowidzami :) IPA.. świecą dekoltami, stringami i nie widaomo czym, pozwalają się obmacywać przez magazynierów po pośladkach tylko po to aby nie stać w kolejkach do odbicia Dziweczyny trochę szacunku do siebie miejcie!!
5
Nastka 2016-05-11 00:32:02
Może i wiszące ale za to bujne i widać je i specjalnie nie muszę ich wywalać z dekoltu jak ty Faustyno :)
Zresztą polecam się nauczyć pisać i czytać :)
1
binladen 2016-05-11 09:09:26
sluchaj ty zapluta [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dlaczego nie przyjdziesz do dziewczyn i im tego nie powiesz w twarz co ci lezy, pewnie bys dostala po ryju , zal ci k.rwa [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] sciska ze nie musza stac w kolejce?.Pewnie jestes stara ,brzydka ,masz kompleksy,i nawet cie pies juz ruchac nie chce,a co dopiero magazynierzy, na twoim miejscu poszedlbym sie rzucic z mostu albo pod pendolino.
Nastka 2016-05-11 09:47:38
Żal mi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie ściska bo mnie już to nie obchodzi nie pracuje już tam bo w tym zakładzie nie ma przyszłości niech się ludzie dowiedzą jakie tam panują warunki
Nastka 2016-05-11 10:15:08
Drogie Kierownictw! Drogie Brygadzistki! Wiem że to czytacie.Czemu nie wyciągacie konsekwencji od samych siebie chociaż by za to że ponoć na hali nie wolno jeść tylko trzeba chodzić na jadalnie (tak tak droga Alu to o Tobie)
Czemu "Przyjaciółeczki" mają lepiej od innych? Dlaczego Renata nigdy nie pójdzie na przygotówkę czy na ASy i nie zobaczy jak wygląda ciężka praca tylko dajesz jej same lekkie prace?
Czemu jak Jasiek chodzi na spawalnie chlać i ledwo na nogach się trzyma nikt tego nie widzi, on w takich momentach nie stwarza zagrożenia tylko dla siebie tylko dla nas też BHP w tedy nie obowiązuje?!
Dlaczego skoro nie wolno nam dźwigać dziewczyny na przygotówce ładują tyle zaworów do skrzynki że nawet wózek się ciężko pcha?!
Dlaczego jednym w ciągu pracy pozwala się wychodzić co godzinę na papierosa a na innych się drzesz jak do łazienki idą albo jak wyjdą z jadali równo z dzwonkiem?
Czemu nigdy Renacie nie zwrócisz uwagi że gada przez telefon?
Czemu nie powiesz nigdy koleżanką jak chodzą po hali jak gadają czasami po 15 minut na przygotówce zamiast pracować na te wasze normy?
Podnosicie normy na przerwach każecie pracować ale ludzie, tak samo jak my jesteście tylko CZŁOWIEKIEM nie maszyną, każdy czasem potrzebuje wyjść do łazienki, napić się wody, nawet na zegarek zobaczyć.
Każecie nam robić na ZEPSUTYCH maszynach! Tak właśnie zepsutych przerabiać nie szczelne zawory po 15 razy byle by przeszły byle by była norma i stempel ale po co?! Bo każda sztuka zaworu to 10 zł dla was?!
przepisy BHP stacja ASy.. coż tam chyba nie są wymagane jest to dzika przestrzeń gdzie owe przepisy nie obowiązują skoro nawet czujników nie ma, żadnego zabezpieczenia przed włożeniem ręki do stacji bez problemów można tam kaleką zostać!
Dziewczyny czemu mówicie po kontach na prace narzekacie ale jak przyjdzie co do czego nie powiecie nic?!
Dlaczego na jednej zmianie ludzi się zmienia w jeden dzień idą na RL a na drugi np na H3000

Ludzie jeżeli chcecie tam pracować zastanówcie się po kilka razy odradzam stanowczo! plusem w tym zakładzie jest jedynie to że wypłata a raczej zasiłek bo jak inaczej nazwać marne 1200 zł jest na czas.
Spodziewajcie się pracy CIĘŻKIEJ na zepsutym sprzęcie jeśli wam się uda uzyskać odzież ochronną spodziewajcie się że jeżeli wam skrzynka na nogi spadnie z zaworami gdzie w tym zakładzie dzieje się dość często nie uchroni was przed niczym owy but dostany od BHPowca!
W zimie zimno często kaloryfery lodowate w lecie zaś piekarnik po 30 st
Często praca w soboty i to na rozkaz trzeba przychodzić bo inaczej zostaną wyciągnięte konsekwencje
0 jakich kolwiek dodatków do wynagrodzenia
urlopy cóż jak ma ktoś 20 dni urlopu niech się nie spodziewa że w lecie pójdzie na wakacje bo mu po prostu go braknie w dużej części urlopami zarządza kierownictwo na ich zachcianki
1
binladen 2016-05-11 11:38:07
to jak cie to nie obchodzi, to po (usunięte przez administratora) piszesz o dziewczynach z ipy, nie pracujesz juz tam , to sie nie wypowiadaj
1
ktos4 2016-05-11 16:15:16
Weźcie się ogarnijcie dziewczyny !! To się robi chore i niemadre.... Tym pisaniem sobie szkodzicie tylko! Boli Was ze dziewczyny chodzą wyrozbierane A nie pomyslicie ze zbliżają sie upały a na hali będzie taki skwar ze pot będzie się lal po plecach a Wy przez to pisanie doprowadzicie do tego ze dziewczyny będą musiały chodzić wyubierane w te upały po sama szyje. Fajne to będzie ?-chyba nie. Rozumuem ubior w pracy ma byc adekwatny a widac ze czasami nie jest i czasem faktycznie ale nie wyzywajcie sie tu od najgirszych! A i ktoś naprawdę jest perfidny i nie pomysli jak rani drugiego człowieka pisząc tu po imieniu .. jakieś brudy o kimś tu wyciągać?? Nie pomyślał nikt jak może komuś zaszkodzić pisząc takie rzeczy ???!! Co to się stali?- wzięło ludzi na wyciąganie brudow o innych? Wezcie sie zajmijcie sobą ! Co Wy myślicie ze jak zaczniecie tu się zalic to coś zmieni się na lepsze?? Jeszcze bardziej zaczną nam robić na złość ! Ludzie są msciwi. A sprawiedliwości nigdy nie będzie na tym świecie a napewno w tym zakładzie. Oceniając innych upewnijcie się że sami jesteście bez winy i idealni.. Proponuje jawne spotkanie A nie pisanie brudow tutaj.. ciekawe ile osób by się odwazylo jak pisząc tu. Dojdzie do tego ze znienawidzimy się tu wszystkie. Owszem dużo rzeczy jest w tym zakładzie co boli i bulwersuje i jest to przemilczane..Ale te wpisy tu robią się chore..Dojdzie do tego ze nie będzie można tu nic ani jeść ani torebek wnosić telefonów A w Lato będziecie chodzić w kombinezonach. Tylko nie szmaccie się publicznie ! Nikt nie jest idealny i Nie rujnujcie ludziom życia i opinii.
1
Nastka 2016-05-13 11:15:45
Porozmawiajmy też o innych aspektach pracy w tym zakładzie jak już wcześniej mówiłam nie ma tam "równego" traktowania są rzeczy i osoby na które się przymyka oko, pracownicy są jak duchy, ludzie widmo niby są a ich nie ma mianowicie chodzi mi o częste chodzenie na L4 mimo iż tak naprawdę nic tej osobie nie jest. Tak w tym zakładzie wybrane osoby mogą tak robić (potarzam WYBRANE!)
kolejnym plusem jest to iż jeżeli jesteś M a nie K masz duże plusy, możesz pojechać np skręcać meble komuś z biura czy pomóż w budowie remoncie w takim momencie nawet dostanie urlopu czy też zamienić się zmianami z popołudniowej na ranną nie jest najmniejszym problemem.
Są też pracownicy powolni, robiący mało, natomiast jeżeli kobieta by tak się oszczędzała żeby paznokci nie połamać zaraz jej ktoś zwróci uwagę.
Częsty brak wody żeby się umyć zwłaszcza w godzinach około 14 i 22 nie tylko ciepłej ale i zimnej również, ubikacje w opłakanym stanie ale tu nie mówię iż to wina rządzących tylko kobiet tam pracujących wymagacie czystości a same owej nie zachowujecie, węże od powietrza, czy też kable często wiszące lub leżące na ziemi, brak często przekładek, palet, skrzynek wychodzi na to później iż "góra" patrzy na nas jak by to nasza wina była. Praca głównie w pozycji siedzącej o ile ma się krzesło sprawne i o ile się je znajdzie zwłaszcza jak jest praca w systemie 10 godzinnym i 2 zmiany na siebie nachodzą.
1
monsiaNastka 2016-05-24 21:43:59
Czemu jednej osobie z IPy zwracacie uwagę że chodzi nie stosownie ubrana do pracy a innej z przygotówki ani słowa nie powiecie?
Dlaczego pewna osoba może się spóźniać zawsze do pracy a inni muszą chodzić jak w zegarku?
Czemu dziewczyny z przygotówki, automatów, tokarki zawsze kończą godzinę wcześniej a później siedzą i udają że pracują?
Tak samo robią na GP. Tego też nikt nie widzi?
Dlaczego mechanikowi wolno siedzieć na RL, TS, tokarce, automatach mimo iż wszystko działa i nie ma żadnej awarii?
monsiaNastka 2016-05-31 12:34:03
Alu może warto pomyśleć nad tym że zbliżają się wakacje, okres urlopu a na niektórych stanowiskach umieją tylko pojedyncze osoby tak jaj np automat 1- Agata
automat 2 - Renata
obertail AS - Renata
tokarka - Magda
Ktoś 2016-06-08 14:07:32
Stenka ty się weź za robotę niby masz cukrzycę chora bardzo jesteś a nawet dobrze adapterów nie umiesz zrobić, nie potrafisz nic na hali robić tylko siedzisz na adapterach i sługi szukasz jak byś księżniczka była. Dlaczego nie wychodzisz na środek? Adaptery bez Ciebie się nie zawala nie jesteś nie zastąpiona!!!!!!!!!!!!!!
Irys 2016-06-09 12:10:25
Nie do wiary co się zaczyna dziać w tym zakładzie.. ludzie najeżdżają na siebie jak opętani.. to forum robi większą szkodę niż przypuszczano.. Zaczęło się od wypisywania na kierownictwo i firmę co w niej nie tak jest, co należałoby zmienić, co się nie podoba, a przerodziło się w zawistne relacje pomiędzy pracownikami.. Pisanie po imionach, nazwiskach o kimś tutaj to już przesada.. ale jak kogoś bardzo oczy bolą bardzo to nie może już znieść w swojej głowie to pisze i oczernia ludzi tutaj..wyrachowanie niezłe.. Zero empatii..jak osoba opisana tutaj w złym świetle ma się czuć jak ktoś patrzy na nią przez pryzmat tego co tu ktoś powypisywał? -chyba niezbyt komfortowo i miło raczej... Wyjdzcie z tym na środek i powiedzcie to komuś w twarz niż za plecami.. ale tak łatwiej się pisze oczywiście niby to co wszyscy widzą, ale nikt nie ośmiela się o tym mówić. Tylko najpierw sami na siebie popatrzmy czy jesteśmy tacy idealni i wszystko dobrze robimy, a potem oceniajmy innych...bo innym też może przeszkadzać coś w Was drodzy opiniodawcy..swoich wad się nie zauważa a innym sie wytyka.. Starszej Pani z adapterów Bogu ducha winnej która pracuje jak każda w tym zakładzie, ale komuś przeszkadza jej choroba czy to że cały czas robi na jednym stanowisku?? Zna się na swojej pracy to robi. Już w tym rola brygadzistek jak rozdziela prace.. Nie podoba Ci się coś?-od tego jest brygadzistka idz powiedz jej jak chcesz się sprawdzić na innym stanowisku czy coś.. myśle, że nie bedzie problemu. Ludzka zazdrość jest niepojęta.. Idz naskarż do brygadzistki jak Ci robi tym coś jakaś pracownica że pracuje tak jak Ty w tym zakładzie.. Owszem często jest tu coś niesprawiedliwego ale sprawiedliwości nigdy nie będzie ani w tym zakładzie ani nigdzie indziej.. Ludzie sami sobie krzywdę robią jakimiś podchodami wpisami tutaj..i co pomoże to kumuś w czymś?-chyba raczej nie bardzo.. miło też się napewno nie robi nikomu jak czyta tu swoje imie i opinie o sobie.. Każdy patrzy na każdego zawistnym spojrzeniem- ,,to ta na pewno to napisała, to tamta dała ten wpis..'' -jakiś wielki cyrk sie robi.. A relacje i atmosfera super naprawde..nic tylko pracować tutaj gdzie kazdy na każdego patrzy i wyszukuje jak tu wbić szpile żeby się człowiek dowiadywał z internetu co przeszkadza komuś w Tobie..śmieszne. Weźcie pracujecie weźcie sie za swoje życie a nie kombinujcie. Miłego dnia dla pracowników zakładu i jak najmniej takich żałosnych wpisów :)
lala 2016-06-09 20:18:33
ludzie ogarnijcie się!
żeby juz po nazwiskach sie tu wymieniac to przegięcie i to non stop jedna zmiana najeżdża na siebie..żenada.zamiast stać za sobą to wioche robicie a przełożonych z biura to cieszy ze sie wszyscy kłócą bo praca bd lepiej szła.
ogarniijcie się
3
maron 2016-06-15 20:37:42
Nie pisz nieprawdy o Steni. Od 10 lat pracuje na adapterkach bo ją tak ustawili brygadzistki. Adapterki robi dobrze, zna pracę. Kłamiesz bo jej nienawidzisz.
Renata 2016-06-30 10:45:21
Irys
Myślisz, że nie było tu już takich osób co prosto w oczy mówili co jest nie tak. Zgadnij czy ktokolwiek coś z tym robił? Może Ci odpowiem.. Nic!
Przecież tu nawet niektórzy próbowali cokolwiek zdziałać u prezesa, ale przecież on taki sam jak i reszta. Najlepiej zamieść wszystko w kąt i udawać, że jest OK. Ci co mają dość i choć kawałek godności to się zwalniają. Tym co potrafili wyjść przed szereg i podjąć próbę zdziałać coś byśmy miały lepiej WIELKI SZACUN!! Tylko powiedzcie mi dlaczego jak ostatnio pewny chłopak powiedział dość i chciał cokolwiek z tym wszystkim zrobić to zostawiłyście go same?? Trzeba było stanąć za nim murem i mu pomóc!!! Przecież dobrze wiemy, że miał 1000% słuszności z tym wszystkim. Każda z was mówiła, że super znalazł się taki może coś się mu uda!! Pamiętacie jak go potraktowali? To potraktował ich tak samo!!!!!!!!!! Więc udało mu się zmienić pracę i ma teraz pewnie lżejszą duszę o ogrom problemów jakie są w tej firmy. Jedyne wyjście to napisać do doktorka tylko czy to coś da? Jak się nie spróbuje to się nie będzie wiedziało,,,, gdybanie... A wy jak myszki do roboty i dalej narzekajcie za plecami i między sobą jak to jest źle, jak to wszyscy mają lepiej niż wy. Tak samo było z waszym "strajkiem" hahaha 5 minut postałyśmy pod zegarem i równie szybko się rozbiegłyście. Widziałyście jaką minę mieli w biurze? Przecież oni prawie na zawał zeszli ze strachu!! Mina kierownika bezcenna :) Później to tylko jak na spowiedzi sypałyście koleżanki a co niektóre to nawet mówiły, że zostały zmuszone (pozdrawaim Cię Asiu,obiecuję że nie zmusimy Cię już więcej) . I co dalej z tym wszystkim? Może trzeba tak jak jeden pan. Chlać ile się da w weekend a później na L4 siedzieć i dalej chlać na mieście, co poniedziałek nie pojawiać się w pracy. Zastanawiam się tylko jak to narzekacie, że pracy niema i musicie tu robić. Obudźcie się w końcu. Myślicie, że osoby które się ciągle zwalniają to bezpośredni idą do innej firmy. Zburzyć tą firmę, wyrównać i posiać trawę! Będzie więcej pożytku :D:D HAHA.. Pozdrawiam i wracam do pracy bo zaraz brygadzistka zobaczy jak piszę na telefonie i jeszcze mnie zastraszy, że pójdę do kierownika na dywanik.
11
Zyczliwy 2016-07-01 17:32:33
jak masz znajomości w biurze i nie tylko znajomosci, to mozesz chodzic na l4 kiedy chcesz, i chodzic do pracy w wybrane dni. nie ktorzy to wiedzą jak sie ustawić, a drugi jebie w pocie czoła, z jednym wiatrakiem na 3 osoby w temp 30stu paru stopni ,na darmozjadów i boi sie wyjśc do toalety 5 min przed końcem, bo stoją i patrza. to jest patologia ,moze wkoncu przyjdzie jakas kontrol i zrobi raz na zawsze z tym porządek, tylko nie umówiona, taka z nienacka, to sie wtedy zesraja ze strachu w gacie.!!!!!!!!!!!!!!! Zycze im tego z całego serca. Zyczliwy.
5
nn 2016-07-01 19:26:15
to nie ta firma, to HERZ24
bee 2016-07-11 09:58:36
Jestem spoza HERZ Armatura i czytając Wasze posty rzeczywiście można dojśc do przekonania że ta firma to jakieś piekło i wszyscy na produkcji pracują tam za karę pod batem nieudolnego i nieczułego na problemy pracowników zarządu. Jeżeli sami nie uzdrowicie tej atmosfery, na przykład pod kierunkiem szefa działu personalnego organizując anonimową ankietę, gdzie każdy będzie mógł prosto z mostu powiedzieć co go boli, a Wasz HR-owiec wreszcie sie tym zajmie i przyglądnie się stosunkom w pracy i jakości pracy, to macie szanse być dobrą firmą. Zarząd nie dowie się o Waszych problemach, jeżeli ktoś mu tego nie opowie. A najlepszą osobą jest albo szef HR albo szef związków zawodowych o ile takie u was istnieją. Ludzie są zawistni o wszystko, a mieszkańcy okolić Wieliczki w szczególności. Może pisze tak dlatego, że tu mieszkam od 12 lat i wiem jak bardzo rodowici Wieliczenie są zakompleksieni a w związku z tym sfrustrowani i zawistni.
4
Przemo król Herza i melanżu 2016-08-05 02:05:31
Pojawiam się i znikam i znikam!!
Kierownik mnie nie tyka nie tyka!!
Wypłata się przepija przepija!!
Pozdrawiam wszystkich którzy nie mogą tak jak ja wszystkiego ;)
A wujek i tak mnie nie zwolni bo się po prostu boi.... Hahahahaa śmieje mu się w twarz....
34
:( 2016-09-18 21:34:35
to nie jest firma
2
:( 2016-09-25 14:40:15
''firma '' zobowiązuje . firma to nie tylko końcowy produkt .
można zacząć od struktur firmy ,sposobu zarządzania .
a ten przypomina sposób azjatycki . do pracy idziemy bo musimy i pracujemy ze się boimy ,liczy się tylko produkt a gdzie są w tym wszystkim ludzie ?
tak zwana satysfakcja z pracy duma ze pracuje ''TU ''
jak do tej pory to tylko wstyd się przyznać :(

Ps.
na skargę do kogo .
ryba psuje się od głowy
:( 2016-09-25 14:44:52
''firma '' zobowiązuje . firma to nie tylko końcowy produkt .
można zacząć od struktur firmy ,sposobu zarządzania .
a ten przypomina sposób azjatycki . do pracy idziemy bo musimy i pracujemy ze się boimy ,liczy się tylko produkt a gdzie są w tym wszystkim ludzie ?
tak zwana satysfakcja z pracy duma ze pracuje ''TU ''
jak do tej pory to tylko wstyd się przyznać :(

Ps.
na skargę do kogo .
ryba psuje się od głowy
trtr 2016-09-26 11:32:47
no ja wlasnie tez to zauwazylem w sensie ze ejst na prawde dużo teraz tych ofert pracy ale widze ze glownie to szukają konsultantow do spraw kontaktu z klientem zagranicznym wymagana jest znjaomosc niemieckiego
Olivka 2016-11-10 09:41:01
HE HE a słyszałyście że armatura to już inny świat ? Teraz to spawalnia jest przymuszana do nadgodzin nie płatnych a nam płacą . I bardzo dobrze niech się przekonają . Powinni to zlikwidować bo tylko śmierdzi i niema jak przejść przez halę .
A...... 2016-11-26 15:01:46
Przejść nie ma jak wtedy jak się jest szerszym niż wyższym.
1
Tyraczka 2016-12-01 00:22:03
Niech robią tam na spawalni dalej dla mnie to debile a ja dalej pracuje hahaha
Zostaw swoją opinię o Herz - Wieliczka
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Herz