brak logo

RBB-Stal

Jarocin

Opinie o RBB-Stal

Draconian 2016-02-17 06:15:56
Ja chcialbym podziekowac p. Wlodzimierzowi ktory jako jedyny z zarzadu wyszedl do ludzi I z nimi porozmawial. Ten "dyrektorek" nawet nie potrafi wyjsc do ludzi I podac komukolwiek dłoń! Pewnie uwaza ludzi z produkcji za "ludzi gorszego sortu" ale co sie dziwic najwazniejsze ze u niego sie zgadza na koncie a z ludzi mozna sciagac ile sie da. Jakk mozna byc wobec ludzi tych na produkcji taki stosunek. Troche szacunku dla zwyklego pracownika p. "Dyrektorze". !
pracownik 2016-02-17 09:20:14
Pracuje tutaj juz 9 lat. I co z tego ze ludzie sa tak niezadowoleni. Minie miesiac i wszystko ucichnie. Za luty dadza nam moze cos ekstra i temat ucichnie. Taka prawda.
lusia 2016-02-17 14:30:01
Wstyt dla właścicieli.PANI Rybkowa tyle lat pracowała na renome firmy zawsze z sercem dla ludzi.Mam nadzieję ,że Jej nikt nie powiedział ,bo chyba by nie przeżyła . Opamiętajcie się i wypłaćcie ludziom ich zarobione pieniądze . Myślałam ,że coś z systemem ,że nie doliczył zaliczek,że coś się wyjaśni.Tym bardziej, że kazali pracować dłużej i szybko,że będą dobre wypłaty. A tu takie oszustwo prosto w oczy. Nie mogę uwierzyć.
2
NIGDY WIECEJ RBB 2016-02-17 21:12:05
Co z tego ze szef wyszedl do ludzi jak to za jego zgoda nas okradaja z wyplat co ty wogule tu piszesz. a ten nasz dyrektorek Phytopharm Klęka by do ruiny doprowadzil ale w pore sie go pozbyli to teraz RBB chce do tego samego doprowadzic. wiec NIE POLECAM pracy w tym kołchozie
Omen 2016-02-17 21:17:33
I co z tego że robią jakieś zebrania niech konkretnie wypłatę sądzą a nie aby sobie do puli
Spawacz 2016-02-18 09:41:40
Zastanawia mnie jedna rzecz dlaczego ja ktory spawam wykonuje non stop swoja prace mam cierpiec za bledy popelniane na "gorze". Czy to ja ustalam ceny, organizuje transporty, tworze rysunki? Ile razy jest jest tak ze rusynki sa niepelne, zaczynam robic jedno a zaraz robie cos drugiego, bo pilniejsze. Dlaczego ja mam za to cierpiec? Jakos biurowi dostali pelne wyplaty a ja 1490 zl!!! A bylem dzien w dzien w pracy I jeszcze po 10 godzi. Zostalem zwyczajnie oszukany! Co ja mam powiedziec zonie I dzieciom?
hehe 2016-02-19 20:43:15
Gowno wiesz pracownik! Jak bez nadgodzin to kazdy moj miesiac bylby jak ten styczen. Gdy mamy w agencji mniej to jest sprawiedliwie jeden raz mamy rowno i tak w dupie zle. Ci z agencji robia wiecej nieraz niz 60%zasrancow z RBB. Styczen byl kiepski, pogodz sie z tym. Dostales ile zarobiles. Widziales co podpisujesz i ja tez wiec nara
Hehe 2016-02-20 08:43:54
Dokladnie, co wy myslicie ze ktos sie przejmuje zwyklym pracownikiem? Gdzie tam. Poczekaja miesiac badz dwa i wszystko wroci do normy. A o premii kwartalnej mozna zapomniec. Wyplaty lepsze nie beda.
operator 2016-02-20 17:35:35
Witam powie mi ktoś ile zarabiają w tej firmie operatorzy cnc??
Pracownik 2016-02-20 19:14:21
Przeczytaj sobie opinie poniezej i masz odpowiedz. Szukaj innego zakladu. Nie polecam tutaj pracowac.
Chamak 2016-02-21 08:47:19
Jak najdalej od tej firmy! Na poczatku umowa agencje a co do pieniedzy to zalezy co Ciebie satysfskcjonuje. Kiedys warto bylo tutaj pracowac teraz stanowczo odradzam.
muszka 2016-02-21 16:21:24
Powiem krótko ta firma to jedno wielkie dziadostwo od kiedy rządzi tu najmłodsza z rodu. Pracuję w tej firmie już kilkanaście lat ale takiego poniewierania pracowników jak teraz to nigdy tu nie było. Tak to już jest że rodzice budują a młodzi rujnują. Czas najwyższy rozstać się z tą firmą a szefostwu życzę tego żeby wkońcu otworzyli oczy bo w przeciwnym razie zostaną z olbrzymimi halami i maszynami sami bez pracowników i ciekawe kto wtedy zarobi na nowe bmw
4
smoczek 2016-02-21 19:02:42
W tej firmie nie będzie dobrze póki szefostwo, kierownicy itp. będą doceniać ściemniaczy łaziorów i pierduśników którzy h..ja robią a tylko gadają od rzeczy a to się szefostwu bardzo podoba bo rżną przed nimi pseudo fachowców tylko to nie wnosi żadnej wartości dodanej a przynosi tylko straty. Żal patrzeć że możesz nic nie robić i dużo zarobiać i odwrotnie robić za trzech poprawiać po innych bo i tak się nie nauczą robić bo mają dwie lewe ręce i mieć niewiele więcej niż najniższą krajową. Nas prawdziwych fachowców została już tu tylko garstka ale co z tego skoro jesteśmy niedoceniani i ma się nas głęboko gdzieś. Jeżeli chodzi o warunki zatrudnienia to są bardzo nie jasne a system premiowania jest tak określny żeby w każdej chwili można było jak najwięcej zabrać pracowniką. Gdybyśmy mieli jaki kolwiek wpływ na swoje wynagrodzenie poprzez efekty pracy też byśmy inaczej pracowali, a póki co im więcej godzin pracujemy tym mniej zarabiamy więc się nie ma co dziwić że ludzie się zwalniają i pracują na półgwizdka dopóki pracownika się nie doceni tak się będzie działo takie są prawa rynku wy udajecie że płacicie a my że pracujemy.
BĄCZEK 2016-02-21 19:13:09
W tej firmie to się można dorobić tylko garba bo kasa nie jest dla pracowników tylko na nowe bemki. Były już pracownik tej rodzinnej firemki.
2
Krawol 2016-02-21 20:06:37
Szkoda Ci bo nie urodziles w rodzinie? Trzeba bylo sie chociaz jakos dobrze ozenic, zareczyc, byc kuzynem, wujkiem itd.
1
Xxx 2016-02-21 22:28:55
A co nie masz tyle?! Za listopad, grudzien to ile miales? Raz dostales mniej i narzekasz. Nie chcesz pracowac to do innej pracy.
Władca Smoków 2016-02-22 08:18:23
Cicho siedź, handlowcu.
Xxx 2016-02-22 18:54:43
Za brama stoja ludzie gotowi do pracy. Nie chcesz pracowac to nie. Na Twoje miejsce jest duzo osob. Spawacze, slusarze itp. .
bolo 2016-02-22 19:52:25
stoją wchodzą pytają się ile zarobią i wychodzą haha
1
Xxx 2016-02-22 21:31:10
Glupoty. Gdzie masz lepsza firmie na terenie Jarocin niz RBB!? Pisze tutaj dwoch trzech ludzi. I tak bedziecie tutaj pracowac. Ile jeszcze bedziecie wylewac swoje zale?! Jak pracowaliscie tak macie.
yyy 2016-02-22 23:24:13
O szefowa przemówiła czyli boli ja prawda jaka sie tu pisze. Zebys czasami tylko sama pracowac nie musiala.A sprawiedliwosc jest jedna na swiecie i tego ze soba nie zabiora
2
Omen 2016-02-23 10:50:38
Dla xxx gdzie Ty masz spawaczy chyba i ciebie w domu albo innej firmie bo tu przychodzą i odchodza
1
xy 2016-02-23 12:28:43
Kolego do tej firmy zaden porządny spawacz ani inny fachowiec juz nie przyjdzie pracowac za te marne grosze co placa.a oni twierdza ze za brama tylu stoi he he he ale nie do pracy w tym zakladzie
Władca Smoków 2016-02-23 13:18:19
P. Asiu i P. Macieju, proszę się nie kompromitować:)
Xxx 2016-02-23 14:01:58
Super super super firma! Ludzie Ci na "dole" winni wszystkiego! Ludzie nie pracujcie tutaj!!!!
pracownik 2016-02-23 14:09:23
Ktos tutaj zrobi druga Klękę!
pracownik kleka 2016-02-24 13:47:54
Co sie dzieje w RBB Stal zlego w RBB ze mowia o was nawet w Klęce? Mam nadzieje ze to nie wina tej samej osoby co prawie nasza firme doprowadziła do upadku. Na szczescie w pore sie go pozbyto.
PHYTOPHARM KLĘKA 2016-02-24 23:36:11
tak kolego to jest ten sam pacjent co by wasz zaklad do ruiny doprowadzil.A teraz chce do ruiny doprowadzic RBB i udaje mu sie to
1
Jaro 2016-02-25 06:52:25
On tylko patrzy na siebie. Przykład, pracuje tutaj juz pare lat, prosiłem raz go o podwyżkę, powiedział mi ze pewnie, ze zagada z szefem. Czekam czekam na jakas decyzje i nic, akurat sie nadażyła okazja zeby porozmawiac z szefem w 4 oczy. Szef nawet o tym nie wiedział, a to tylko jedna z wielu sytuacji. Ten "Pan" mowi Tobie to co chcesz usłyszec a i tak nic nie zdziała bo za bardzo boi sie o swoje 4 litery, tak samo z klientami obiecuje złote góry, potwierdza to szefowi a dobrze wie ze wykonanie tego to abstrakcja. Wszyscy wokół, specjalisci z tego zakresu chwytaja sie za głowe co on opowiada klientom. Zreszta co my mówimy jak on zwykłemu pracownikowi nawet dłoni nie poda.
Pracownik 2016-03-11 06:31:39
Wreszcie normalne wypłaty.
1
bolo 2016-03-11 21:39:11
zobaczymy co będzie w następnych miesiącach
Rysiek 2016-03-12 01:14:48
Mozna ? Mozna.
Bobik 2016-03-13 12:22:04
Kto dostał wypłate ten dostał ja do dzisiaj nie mam wypłaty na koncie ta firma płaci jak jej się podoba niby na umowie masz napisane że do 10 każdego miesiąca ale to jest fikcja. Może pieniądzy zabrakło na wypłaty bo trzeba było zapłacić za nową zabawkę szefostwa czyli monitornig, a najlepsze jest to że miejscami najbardziej okamerowanymi są drzwi od kibli coraz większy kołchoz się tu robi
Skunks 2016-03-14 19:42:01
W tej firmie pracownik nie jest doceniany i tylko dupowłazy dostają podwyżkę.
Niestety taka jest prawda o rbb. I oczywiście gadka typu, że w następnym miesiącu będzie lepiej, albo że w następnym miesiącu na pewno coś załatwimy, itd...
Życzę wszystkim znalezienia lepszej pracy i niech zatrudniają tych co to niby czekają za bramą... bo ja tam nikogonie widzę
Lalunia 2016-03-14 21:27:41
Bardzo przykro jest patrzeć na pracowników którzy pamiętają tzw. lepsze czasy ich wynagrodzenia faktycznie są nie porównywalne do istniejących standardów biorąc po uwagę doświadczenie którym dysponują. Ta firma potrzebuje kilku zmian innowacji by istnieć i rozwijać się na lepsze. Kieruje te słowa szczególnie do Pani zarządzającej firmą. Trzeba poznać ludzi którzy dla tej firmy pracują rozmawiać z nimi zobaczyć choć część tego wysiłku jaki wkładają w swą prace, na produkcji nie gryzom a odwiedziny przełożonych rozmawiających z pracownikami o ich pomysłach na lepszą organizację pracy z pewnością zwiększyły by tak zwane morale wśród pracowników
Marys 2016-03-14 21:55:07
Niestety jest to nierealne co mowisz. Dopoki dopoty nie bedzie wiekszej konkurencji w okolicy nie bedzie lepiej. Pani Zarzadzajaca za wszystko wini zwyklego pracownika, nie ma nawet pojecia o tym co sie dzieje na hali. Co do kamer jest to po prostu narzedzie do.monitorowania pracownika. Dostaniesz mniej premii itp. To Ci powiedza ze byles za potrzeba czesciej niz zwykle. Nawet handlowcow widzisz czesciej niz szefowa na produkcji, mlodych na halach nie widac tylko stara gwardia. Nie inwestuje firma w.mlodych tylko odstrasza forma zarzadzania, forma wyplat to raz dwa uciekaja. Nie polecam tej firmy nikomu. Kiedys bylo tutaj duzo lepiej teraz sie nagonka na pracownika. Jak najwiecej mu zabrac. Szefowa niech sobie jeezdzi bmw ale zaplac ludziom za ich ciezka prace. Coz jutro znowu trzeba wstac do pracy w rbb. Swooja droga fajnie mozna rozwinac skrot rbb. Pozdrawiam.
Pracownik 2016-03-19 10:26:09
Pewnie zapraszamy :-) faktycznie zmiana na "lepsze". Stabilne warunki finasnowe, jaasny system płacowy, mozna tak wymieniac I wymieniac. Firma docenia mlodych i ambitnych ludzi. Mozliwosc awansu i osobistego rozwoju. Zapraszamy ! :-)
Janek 2016-03-19 15:15:41
Jesli jestes mlodym pracownikiem szukaj pracy na spolce akcyjnej. Druga spolka komandytowa o ktorej mowa w komentarzach ponizej stanowczo odradzam !
1
xy 2016-03-20 18:22:12
co ty tu za bzdury ludziom wypisujesz (czyżby szefostwo znowu wypisywalo te brednie)
AA 2016-03-21 18:30:58
Jakie bzdury. Firma rozwija pracownika o czym swiadcza licznne szkolenia oraz imprezy integracyjne. Firma placi duze premie. Jest duza zmiana na lepsze.
do AA 2016-03-22 00:00:35
KOMU PLACA TE PREMIE ?JAKIE WYJAZDY INTEGRACYJNE? (ach te co wciaż jeżdza jedni i ci sami z biura) zapytaj zwyklego pracownika czy byl na takim wyjezdzie.zreszta oczym my tu muwimy jak zwykly pracownik swoj papier toaletowy musi nosic bo firmy niestac na to by mu to zapewnic w toalecie
AA 2016-03-22 08:03:17
Hahh a co Ty chcesz zeby Ci firma papier kupowala. Przychodzisz do pracy zeby pracowac. Nikt tutaj nikogo nie trzyma na sile. Wszyscy narzekali na kase, ponarzekali i dalej ciisza. Mozecie sobie gadac co chcecie i tyle. Robic musicie.
xy 2016-03-22 11:47:35
A co wtym takiego dziwnego zeby to bylo w toalecie. A robisz to ty tam chyba bo inni z tego co wiem to pracuja
bunio 2016-03-25 10:25:05
O, widzę, że szefow [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] boli od negatywnych opinii. Takimi komentarzami i zarobkami kształtujecie opinię o firmie, która jest już gorsza niż pewne zakłady mięsne w okolicy ( opinia, gdyby ktoś nie zrozumiał). Jeszcze ciekawsza byłaby opinia klientów, gdyby dowiedzieli się, że na magazynie blacha potrafi zmienić gatunek z DD11 na s420 i odwrotnie, a nawet z DC01 na DD11. Cuda w RBB S.A! A w temacie odchodzenia ludzi z firmy - ludzie odchodzą, albo przymierzają się do odejścia. A na ich miejsce jakoś chętnych nie widać. Co do papieru toaletowego to zasranym obowiązkiem pracodawcy jest zapewnienie odpowiednich warunków socjalnych pracownikowi. Nie zapewnienie ich jest łamaniem kodeksu pracy. Widocznie poprzednia wizyta Inspekcji Pracy niczego szefostwa nie nauczyła i potrzebna jest kolejna...
xy 2016-03-27 11:51:09
brawo kolego w pełni cie popieram
bember 2016-03-29 19:08:17
Składaj swoje CV pracy jest dużo nie to to inne stanowisko może i zarobki kiepskie ale zawsze drugą wypłatę można sobie dorobić na innych rzeczach na halach tego jest pełno na paletach i w automatach:-) a wszystko za przyzwoleniem skoro zarząd okrada pracowników to pracownicy mogą firmę i tak ta sptrala się napędza im mniej płacą tym więcej trzeba wynieść na swoje trzeba wyjść
hahaha 2016-09-01 05:26:09
Meksyk sie robi coraz gorszy. Ludzie juz są zmuszani, dosłownie zmuszani do pracy nadgodzinach i w soboty za przysłowiowych "damską ch... ". Argumentem góry jest to że nas zwolnią. W jednej wypowiedzi kierownika jest to że potrzeba ludzi i zamierzają się do zatrudnienia nowych (choć i tak nie widać chętnych) i zaraz później juz tym doświadczonym grozi że ich zwolni. Brawa za to. Macie te łby zryte. Doświadczonego zamienić na nowego, zielonego nie da się w miesiąc.
1
hahaha 2016-09-01 17:39:09
Gdzie masz tych spawacz i ślusarz za bramą prostu??
fifi 2016-09-04 19:52:02
Nawet jeśli są jakieś różnice językowe to nie jest tak źle, bo nawet jest szansa na odpowiednie benefity socjalne, ale czy wypłata jest terminowa? Dzięki
bolo 2016-12-09 20:15:42
Popisali się ku..a z wypłatami, zarabiamy coraz mniej, rada dla wszystkich omijać tą firmę z daleka, szefostwo szuka oszczędności wypłacając coraz niższe wynagrodzenia, nie tędy droga, ale jak ma się doradcę pana Frąckowiaka dla którego oszczędności polegają na obcinaniu pensji pracownikom, najlepiej i najłatwiej zabrać pracownikom. Pozdrawiam szefostwo i wesołych świąt .
Zostaw swoją opinię o RBB-Stal - Jarocin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie RBB-Stal