brak logo

WSB Wrocław

Wrocław

Opinie o WSB Wrocław

Ulcia08 2013-02-07 01:41:17
Witam! zastanawiam się nad studiami turystycznymi, ponieważ kończę technikum hotelarskie.
Zastanawiam się pomiędzy WSH, a WSB, co polecacie? Czy może jeszcze coś innego? Jestem świeżakiem w tym temacie więc proszę o rade..
Polaa 2013-02-22 23:51:09
Hej,
ja skończyłam TiR na WSB i jestem bardzo zadowolona. Ci co chcieli się czegoś nauczyć to się nauczyli inni obijaniem też dawali radę zaliczać sesje, ale to chyba nie o to chodzi... Ogólnie polecam WSB teraz kończę tam studia II stopnia z podyplomowymi i jestem zadowolona.
drali 2013-02-27 01:03:37
WSB to wielkie nic, sorki jak czytam jak ktoś tam coś skończył i jest zadowolony to śmiać mi się chce; jestem pracodawcą miałem kilka kwiatków z WSB i już wiem że więcej chwastów nie chcę...
6
buhaha 2013-06-14 13:12:03
Trzy miechy się nie utrzymałeś na takiej lajtowej szkole:)
studentka wsh 2013-08-06 19:46:16
Ulcia08 - 2013-02-07 01:41:17

Witam! zastanawiam się nad studiami turystycznymi, ponieważ kończę technikum hotelarskie.

Zastanawiam się pomiędzy WSH, a WSB, co polecacie? Czy może jeszcze coś innego? Jestem świeżakiem w tym temacie więc proszę o rade..
WSH nie polecam, nie nauczysz się tam nic a zapłacisz jeszcze więcej niż w WSB. Jeżeli chcesz iść na studia i nauczyć się czegoś to WSH szczerze nie polecam, zastanów się dobrze.
alinka 2013-09-04 21:36:10
mam kilku znajomych po wsb wrocław i szukają pracy po kilkanaście miesięcy; koszmar; jak ktoś idzie na studia dla papierka i np. ma rodzinną firmę to luz; tatuś nauczy; dla reszty wsb to strata czasu i pieniędzy
5
studentwsb 2013-10-05 19:06:42
Polecam gorąco WSB. Świetni wykładowcy, nowoczesny sprzęt, sale, aule...aż chce się tam przebywać, atmosfera świetna, z Dziekanem można wszystko załatwić, bardzo wyrozumiały człowiek.

Jedyne zastrzeżenie do pań z dziekanatu, choć nie wszystkich. Od prywatnej uczelni oczekuję tego, że zagryzą zęby i będą po prostu trzymały się swoich zadań. Dzwoniąc do dziekanatu w waznej sprawie, którą załatwiam pierwszy raz w życiu, spotykam się z tak drwiących i nieuprzejmym głosem po drugiej stronie, jakby to było wszystko takie oczywiste, tylko ja jestem skończonym debilem i nie mam o tym pojęcia. Innym razem śpieszę się do pracy, stoję w kolejce do dziekanatu, a tam pani dyskutuje z jednym studentem "co u rodziców słychać? wszyscy zdrowi?"- kolejka na cały korytarz.
Nie mówiąc już o tym, że co poniektóre panie powinny wstrzymać się od złośliwych uwag i komentarzy, sądzę, że w życiu też załatwiają wiele rzeczy po raz pierwszy i nie byłyby zachwycone taką obsługą.
1
studentka 2013-10-06 20:16:39
Również polecam WSB ! Może i faktycznie da się skończyć kierunek bez większego wysiłku, ale jesli się tym ktoś chwali to już całkiem jest pajac, na uczelnie idziesz aby czegoś się nauczyć a jak nic w tym kierunku nie robisz to Twoja strata , co się nauczysz to Twoje ! Jeśli ktoś faktycznie chce się nauczyć biznesu to na pewno TU. Ja nigdy nie miałam wiekszego problemu ze znalezieniem odpowiedniej pracy ;) przed i po WSB. Jakoś po UW też płaczą ze pracy nie mają . Trzeba ruszyć głową i dać coś od siebie ;)
1
os 2013-10-20 15:49:06
szkola bardzo znana, kierunek przestizowy, polecam
drobi 2013-10-28 00:41:01
bardzo znana z słabego poziomu; nie mają prawdziwej kadry więc biorą każdego na wykładowcę byle taniej; no i najwięksi nieudacznicy z uczelni publicznych których nie chcą gdzie indziej idą tam; najgorsze że w wsb nie mają nawet minimalnej kontroli jakości; de fakto egzaminy są takie same od lat; syf, kiła i mogiła; wsb-fabryka bezrobotnych w której pracują ci co gdyby nie wsb byliby bezrobotni!
8
były student 2013-12-04 00:57:57
WSB; przepełnione sale, beznadziejni niby naukowcy / wykładowcy / emeryci, robić kasę i robić kasę to jedyne co umieją; szczyt że jeszcze tego oszustwa nie zamknięto; koszmar, kiła i mogiła jawne oszukiwanie studentów którzy zamienią się w bezrobotnych z papierem
5
MICHAŁ 2013-12-10 12:51:21
Darmozjady! PRODUKCJA BEZROBOTNYCH ZAPRASZA
2
alinka 2014-01-06 16:50:31
byłam tam; szok że są uczelnią wyższą; poziom podstawówki; wykładowcy nie wiedzą co wykładają; tylko pieniądze od ciebie ciągną i nic więcej; porażka żenada, brud, syf, kiła i mogiła
2
erwin 2014-02-18 16:11:21
Ja tam ucze i mi rece opadaja za kazdym razem jak tam ide. Poziom straszny, student "specyficzny". Jak w szkole specjalnej albo zawodówce. Jeszcze pociagne do konca roku i uciekam stamtad !
2
Ja21§2 2014-02-27 20:21:27
Zatrudniłem kilka osób po WSB. Dla części była to pierwsza praca po studiach. Zatrudnione osoby zdecydowanie bardziej ogarnięte niż część absolwentów po bezpłatnych uczelniach. Jak ktoś chce, to może się nauczyć. Jak nie, to szuka później pracy przez kilkanaście miesięcy/
mało ambitny 2014-05-28 00:11:44
Jeśli komuś zależy się uczyć to niema znaczenia w jakiej uczelni studiuje
plan ćwiczeń i wykładów musi być realizowany.
poziom przyswojonego materiału zależy od chęci studenta do nauki:)
Jak wszędzie są tu nieuki ale są i ludzie ambitni którzy świetnie sobie radzą.
A praca po studiach w Polsce:)))
Trzeba mieć ''szerokie plecy'' klan rodzinny w firmie
albo dobrze robić laskę szefowi -tak się załatwia pracę durne ludziki:))))
ja 2014-07-08 16:48:55
WSB to taka szkoła do której się idzie po papierek, żeby się babci pochwalić, że się studia skończyło, ale co to za studia.. Kilku moich znajomych tam poszło, mądrzejsi szybko zrezygnowali. Ci co zostali to w liceum i gimnazjum ledwo z klasy do klasy przechodzili a tam same bardzo dobre oceny jednak po zdobyciu dyplomu kilkanaście miesięcy bez pracy albo praca, gdzie nie jest wymagane wykształcenie, bo kto rozsądny zatrudni kogoś po WSB?
8
xxy 2014-07-09 10:10:34
A ja osobiście polecam szkołę WSB. Właśnie skończyłam pierwszy rok Turystyki i Rekreacji i jestem zadowolona z poziomu wiedzy jaką nabyłam. (usunięte przez administratora)i dał mi wiele nie tylko przyjemności jak i wiedzy w praktyce dzięki czemu wiem, że wybrałam dobrze. Może i szkoła nie jest wielce wymagająca, ale we współczesnych czasach trzeba dobrze kombinować, a ludzie, którzy chcą zaliczyć sesje, a się nie narobić szlifują tą umiejętność. haha. Czy mamy gwarantowaną pracę po publicznych uczelniach ? ... No właśnie. Ludzie są mega, bo nie spinają się jak Ci na publicznych uczelniach! Myślcie co chceta, mi tam jest dobrze.
3
Asia 2014-08-07 22:49:25
Argument o tym, że wszędzie można się czegoś nauczyć jeżeli się chce i poważnie podchodzi do nauki jest oczywiście prawdą. Prawdą również jest to, że zawód wykładowcy, nauczyciela nie powinien ograniczać się do przyjścia na wykład, puszczenia slajdów, zadania ćwiczeń studentom i zrobienia ( z wielką łaską) dwóch rund żeby zobaczyć jakie głupoty wypisują, wykładu dla wykładu itd. Na 10 wykładowcom może 4 otrzymało by ode mnie ocenę pozytywną i zaliczyło egzamin z nauczania (z przedmiotu- sposoby przekazywania wiedzy - może 2 załapało by się na 3) WSB zaoczne - wielkie rozczarowanie,żal...
1
raper 2014-08-07 23:29:16
nie świruj foczka, szkółka jest git
alinka81 2014-09-16 23:28:34
byłam na studiach podyplomowych w wsb i nie polecam nikomu; oni mają taki program że w większości ich przyszli magistrzy są na podyplomówkach i zamiast obiecanego miejsca spotkań praktyków jest miejsce spotkań niedouczonych studentów wsb i kadry wsb która jest słaba a do tego przyzwyczajona że ludzie chcą tylko papierek; poziom piwniczny (max -2); strata czasu i pieniędzy; zostaje żal i złość
3
Papuszka 2014-10-26 21:02:57
A ja myślę że skończenie studiów to nie wszystko, trzeba trochę chęci i pomysłu na siebie...najlepiej jest zgonić na uczelnie. Mam znajomych którzy skończyli inne (dobre) uczelnie i też pracy nie mają. Najłatwiej jest tylko narzekać a praca sama nie przyjdzie przecież...
bezrobotnyTomekzWSB 2014-12-01 21:43:53
Rozpoczołem własnie studia magisterskie na kierunku Logistyka w biznesie. Poziom nauczania i wiedzy niektórych wykładowców jest żenujący. Przychodzą na wykład jak na kawę do cioci i przepraszają bo uczelnia nie zorganizowała im programu a oni wogóle to nie maja wszystkich materiałów etc. Poprostu piaskownica. Lepiej za te 20 000 zagrać w totolotka albo na giełdzie. Mam niesamowiteko kaca moralnego że zdecydowałem się na tę uczelnię. Pozystywne komentarze piszą prawdopodobnie pracownicy uczelni na zlecenie tej chorej uczelni.

Pozdrawiam
Tomek
1
pracujący Tomek 2014-12-15 10:26:38
Bezrobotny: może najpierw skończ dobra podstawówkę bo "ortografy" sadzisz okropne
SamSam 2015-01-27 17:43:12
Zaliczenie przedmiotu poprzez wykonanie krótkiej prezentacji w powerpoint. Wykładowcy opowiadają o pierdołach i niczego się nie nauczysz. Lepiej ta kasę przepić ;]
2
Czytelnik 2015-02-11 01:34:52
Mnie zastanawia dlaczego na stronie o pracodawcach w zakładce wyraźnie opisanej "Opinie o PRACODAWCY" są tylko i wyłącznie wpisy oceniające szkołę z perspektywy klienta, czyli ucznia. Nikt z komentujących nie posiadł jakże trudnej umiejętności czytania ze zrozumieniem i każdy żwawo sobie wrzuca komenty na temat szkoły. Gorzej niż na targowisku, dwie strony bzdetnych komentarzy, a o WSB jako pracodawcy nie ma nic. Nie ma to jak "Polandia"! :D A wisienką na torcie jest "uwaga" widoczna przy pisaniu komentarza: "Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WSB Wrocław". Wszystkie opinie powinny być w takim razie usunięte...
1
ehe 2015-02-28 15:52:41
NIE MOZNA MIEC O WSB DOBRYCH OPINII. W internecie chwalą tą szkołę tylko ludzie w niej zatrudnieni. Nikt inny normalny tego nie robi.
3
Jasam 2015-03-10 11:41:14
Ja chwalę i nie jestem tam zatrudniony
1
vdggg 2015-03-13 20:42:41
nie polecam, mam do porownania WSB i UE, minusy:
-ceny wysokie
-placisz za warunek
-masz tylko jedna poprawke - na UE 2
-lekceważący stosunek do studentów - są nie terminowi ( wyniki egzaminów ) ale ty się spóźnisz o 1 dzień to po ptakach
-budynki WSB w Poznaniu daleko od siebie
-brak planu na czas ( minął już pierwszy zjazd a ja jeszcze nie mam planu na swojej specjalności i grupie)
-na moodlach brak materiałów- gdzie dla studentów online powinna to być podstawa
Ogólnie pierwsze wrażenie miałam dobre o tej Uczelni ale strasznie żałuje że nie poszłam dalej ponownie do UE, wszystko przejrzyste i jasne a w WSB jeden wielki misz masz, nie wiesz co i jak a kontakt z większościa wykładowców ZEROWY, nawet nie raczą odpisać

ZDECYDOWANIE ODRADZAM
2
Ja22 2015-03-24 19:32:29
Ale to forum o WSB Wrocław, a nie WSB Poznań. Trzeba czytać uważnie ....
Dora 2015-05-09 08:06:38
czesc, a co slyszeliscie o kierunku Intrnational Management na mgr na wsb? sa prowadzone po angielsku zaocznie, mozecie mi cos powiedziec o poziomie? i jezeli chodzi o wymiany, latwo jest wyjechac i co studenci mysla o tym? bylabym wdzieczna, przede mna dylemat co do mgr, koncze teraz licencjat International Business na UE we wro.
gromułka 2015-05-10 12:04:53
studia na wsb wrocław to masakra i tyle, pytasz o studia po angielsku? przecież oni prawie anglojęzycznej kadry nie mają; no i zobacz jak wygląda nauka języka tam, pożal się platforma na zaliczenie i zero nauki
2
jozekbd 2015-07-14 02:11:23
Atakuje zarzadzanie- zarzadzanie produkcja i mam nadzieje ze będzie ok :)
1
Mariola 2015-09-15 13:27:38
Pracowałam w WSB jako wykładowca z język hiszpański w Wrocławiu. Co do warunków pracy nie można narzekać jedynie co do oferty wynagrodzenia dla nauczycieli można było tutaj trochę podyskutować bo pracy jako wykładowca jest trochę(usunięte przez administratora)
olalala 2016-02-02 19:06:35
Hej, Hej - może ktoś idzie na zarządzanie od marca tego roku? Zapisałam się na tą uczelnię, ale przyznam się szczerze, że nie jestem do końca przekonana. Nie wiem, czy nie podjęłam zbyt pochopnej decyzji. Po zapoznaniu się z ofertą U. Ekonomicznego bardziej przychylam się do ich oferty... ;/
yokq 2016-02-18 10:44:42
Po przeczytaniu opini jestem przerazona. Az tak jest tam zle ?!
Ja od tego roku co prawda wybieram sie na WSB w Szczecinie na kierunek logistyka i spedycja miedzynarodowa ale po skonczeniu studiow chcialam wybrac sie na WSB we Wroclawiu na kierunek filologia angielska-jezyk hiszpanski. Czy ktos wie jaki jest poziom a tym kierunku ? Czy warto sie wybrac? Od razu chciala, podkreslic, ze nie wybralam tego kierunku tylko dla "papierka" tylko z czystej pasji.
KTOŚ 2016-02-22 12:53:45
Jestem studentką I roku studiów niestacjonarnych na II stopniu na kierunku Turystyka i Rekreacja ze specjalnością fitness i doradztwo dietetyczne.
Nie polecam tej uczelni. To jest jedna wielka ściema! Przedmiotów specjalistycznych ZERO. Jestem na drugim semestrze, a uczę się o przedsiębiorczości. Zero dietetyki, zero fizjologii. Ciągle tylko prawo, przedsiębiorczość i projekty z Unii Europejskiej... Gdybym chciała iść na zwykły TiR to bym wybrała kierunek bez podyplomówki i płaciłabym dwa razy mniej. Skoro wybrałam taką specjalność, to myślałam, że się czegoś w końcu nauczę.
Druga rzecz to błędne informacje podczas zapisów. Pytałam czy na pewno będę miała ZAJĘCIA normalne z języka niemieckiego, pani mnie zapewniała, że tak. I co? Dostałam maila, że tego języka nie będzie, bo jest za mało chętnych. Zostałam po prostu oszukana.
Prakyk 2016-04-13 01:20:40
A ja robie tam studia i je teraz koncze. Jestem praktykiem i nikt mi zadnych cudow nie wcisnie. Kazda uczelnia ma swoj program i tyle. Trzeba odbebnic jak wszedzie. Jako czlowiek po szkole sredniej od wielu lat pracujacy w fachu widze inteligentow po uw i innych cudownych uczelniach, ktorzy nie potrafia odnalezc sie w zyciu. Proste rzeczy i zadania ich przerastaja. Studia powinni robic ludzie, ktorzy wiedza czego chca od zycia. Kretynow po wyzszych uczelniach, ktorzy mysla, ze zwojuja swiat mam dosyc. Stan debilizmu ludzi swiezo po studiach w wieku 26-28 lat mam po dziurki w nosie. Wasza wiedza+ rzeczywistosc to zgroza. Czasami mam ochote zapytac po o szliscie na te uczelnie skoro pozytek z was zaden... A potem widze te ofiary np w markecie jak ukladaja towar.
Hiszpanka :) 2016-04-25 00:01:11
Angielski z hiszpańskim OK. Na razie tylko na zaocznych, ale być może otworzą też na dziennych. Polecam zajęcia z hiszpańskiego, można się tu dużo nauczyć.
magda 2016-04-25 09:19:16
Uciekajcie z WSB. Oszuści i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
krzysztof 2016-04-26 10:39:45
Chcialem sie nauczyc hiszpanskiego lub wloskiego na WSB. Niestety nie otworzyli tych jezykow. Jak rozmawiam ze znajomymi z innych kierunkow WSB to standard czyli anglik i niemiec. Zero szans zeby nauczyc sie jakiegos nowego jedzyka :/
julsonka 2016-06-09 15:41:20
haj .. mam pytanie jaki jest poziom na logistyce ? jakie sa przedmioty na I semestrze ? studiowalam na mwsl we wro ale nie dalam rady pogodzic tego z studium .. jeszcze zostal mi semestr bhp i chcialabym isc na studia ale nie wiem czy dam rade to pogodzic . i co z obecnoscia ? wyklady i cwieczenia sa obowiazkowe ? czy jest jakis ustalony procent zajec na ktorych trzeba byc zeby pozwolili podejsc do egzaminu ? mozna sie dogadac z wykladowca jakos ?
1
adam 2016-06-15 18:56:20
Odpuść sobie wsb. Podobno nie mają kasy i niebawem splajtują!
julsonka 2016-07-05 11:11:00
idzie ktos od wrzesnia na logistyke zaocznie do wsb we wroclawiu?
1
kasia 2016-07-06 13:10:51
faktycznie szkoda ze jest tylko filologia angielska a nie ma włoskiej ani hiszpańskiej.juz jest za duzo nauczycieli po anglistyce i trudno znalezc prace.
adam 2016-07-20 16:14:51
Filologie będą w innej szkole.
Tylko nie wsb.
Kolego zwiewaj stąd.
1
Józef 2016-07-20 16:17:02
Jak zapłacisz, to zdasz! PROSTE.
NA TEJ UCZELNI TAK JEST!
2
Ewa 2016-09-16 13:46:47
Jako pracodawca niczego się nie potrafią nauczyć, cwaniactwo goni cwaniactwo z punktu widzenia płac i traktowania pracowników całkowita porażka. Kadra zarządzająca całkowicie oderwana od rzeczywistości zatrzymana w czasach PRL'u. Nie polecam.
Paryska 2016-09-25 23:26:04
Idzie ktoś na podyplomowe z zarządzania jakością?
surra 2016-09-26 10:58:33
giak no bardzo chętnie jednak znając życie wolę się upewnić wcześniej nile konkretnie jest ten staż płatny
Zostaw swoją opinię o WSB Wrocław - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WSB Wrocław