brak logo

Paged Sklejka

Morąg

Opinie o Paged Sklejka

cwel 2011-04-07 13:21:32
witam. tez tu pracuję i powiem że to jest (usunięte przez administratora) a nie zakład pracy. tyle na temat b szkoda słów.pozdro
7
niunia 2012-05-20 22:05:44
pracuje w Paged Sklejka Pisz, to istny (usunięte przez administratora), ludzie są w ciągłym stresie i zapierdzielają całymi tygodniami za grosze
3
darek 2013-01-06 21:21:15
witam własnie stawiamy u was prase raute troche masz racje może sie poznamy a może już sie znamy haha pozdrawiam
adam 2013-10-08 00:15:05
witam. pracuję w Morągu i powiem że to jest obóz pracy a nie zakład pracy. Pracuje sie pelne 8 godz bez przerwy, kanapke sie je przy maszynie .
1
joko 2014-03-25 19:03:41
8 godzin to normalny czas pracy. jest przerwa 15 min, moze nie jest to szczyt marzen ale jest. więc nie narzekaj.stołówka tez jest i nie musisz jeść przy maszynie, zresztą to niezbyt higieniczne, (usunięte przez administratora)???zanim coś skrytykujesz to się zastanów.
flores 2014-07-26 06:40:31
właśnie 1,5 tygodnia temu podjąłem tutaj pracę i już zrezygnowałem, inni pracownicy z wyższym stażem pracy są negatywnie nastawieni, rozumiem, że nikt po głowie głaskać nie będzie ale bez przesady żeby przypieprzać się co chwilę o coś, jak dla mnie szkoda tylko psychiki za takie grosze, także ci którzy chcą się zatrudnić w firmie w ełku radziłbym porządnie się zastanowić. Pozdrawiam!
5
Krawos 2014-08-13 12:12:54
Nikomu nie życzę rozpoczęcia tam pracy.warunki jak za PRL, chorować tak samo trzeba codziennie. Metry metry metry... Paranoja.
4
drako 2014-08-15 18:28:46
Brak słów. Obóz pracy, nic więcej.
7
pracownik 2014-10-23 17:40:00
wiecie co tak narzekacie na ta sklejke a tam prawie poł moraga robi i niektórzy juz tam robia pare ładnych lat praca jak praca robic trzeba a jak ktos mysli ze idzie do pracy odpoczac to pomylił adresy i tyle w tym temacie
robol 2015-01-08 13:27:06
Pracuje w sklejcebw Piszu.... Lubie swoja pracę ale praca w każdy "świątek, piątek i niedziele" za najniższa krajowa w stresie i wymaganiach nie z tej ziemi to istna katorga. Co rusz podnoszą prowizje żeby czlowiek nie bylo w stanie jej wyrobić, w dni wolne każą przychodzić na tak zwane metry pod groźbą zabrania premi. Ostatnio nawet 11 listopada musieliśmy przyjść do pracy
3
potym 2015-01-08 15:02:26
patrzę, że opinie głównie piszą pracownicy niezadowoleni. ja tez myślę, że trzeba szanować swoja prace jaka by nie była.nigdzie teraz nie jest lekko,a dobrze jak sie gdzies juz ma ten etat.ja szukam zajecia- napiszcie mi jakie sa zarobki w tej sklejce i jak jest na rozmowie o prace bo chce złożyc swoja kandydature i dobrze jest wiedziec na co najbardziej zwracaja uwage.a ciezkiej pracy sie nie boje.
2
kumaty 2015-01-30 13:33:14
haha. nie no.. śmieszą mnie komentarze typu " ludzie cieszcie się że macie pracę" ludzie.. LUDZIE?! czy wyście [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] oszaleli?!?!!!... mam się w cywilizowanym państwie który jest od tylu lat już w UE cieszyć że mam pracę jak ostatni robol. BO innej pracy nie dostanę? i że jestem marionetką za psie pieniądze która musi liczyć każdy grosz a wpierdalać nie ma za co? takie są realia. Gdzie tu siłę i zdrowie na to wszystko mieć? spójrzcie lepiej na tych ludzie którzy pracują w mazurach.. wymarnowani, jak maszyny. Wiecznie niewyspani, bo mają usługiwać. Wiem jak tam jest. Wystarczył mi prawie rok. Podziękowałem. i nadal dziękuje środkowym palcem.
11
jaadam 2015-02-04 12:49:08
Witam, Pracowałem w Paged sklejka Pisz, a moi rodzice przepracowali tam polowe swojego życia. Fakt, że w okolicy trudno jest znaleźć coś lepszego jeśli nie posiada się odpowiednich kwalifikacji/odpowiedniego wykształcenia ale... czy to znaczy, że można aż tak źle traktować pracowników fizycznych? Ludzie, którzy przepracowali sporą część swojego życia w tej firmie doskonale zdają sobie sprawę z ich kiepskiej, pogarszającej się sytuacji w pracy ale są zastraszeni!!! Boja się przeciwstawić i walczyć o swoje, boja chodzić na zwolnienia lekarskie, boja się nie przyjść do pracy w dni za które i tak wiedzą, że niedostaną zapłaty, dostają nadgodziny za które nie dostają zapłaty!
7
jaadam 2015-02-04 12:58:52
Kiedy to się skończy? Gdzie są związki zawodowe i gdzie jest państwo, które powinno pilnować by prawa pracownicze były przestrzegane? Mam nadzieje, że w końcu ludzie będą mogli pracować w Paged Sklejka Pisz i jednocześnie żyć normalnym życiem, a nie ciągle martwić się o to co w pracy znowu im wymyślą i ile będą musieli jeszcze znieść żeby nie stracić pracy!
6
Polecam 2015-03-01 20:38:10
Prosta sprawa . Brygadziści , mistrzowie kierownicy jednym słowem ci wyżsi mają płatne za metry . Pracownicy za godzinę . Tamci cisna szaraków na 120 % oby jak najwięcej . Maszyny wyeksploatowane na maxa , chodzą wydajniej niz powinny . Kiedys płacili premie teraz za premie pracownik robi nadgodziny . Jak nie nie ma premii wiec premia nie jest premią tylko płacą za nadgodziny . Ogólnie jak ktos lubi tyrać jak głupi ze świadomością że i tak nie zarobi tyle co Ci co robią po znajomosci to polecam ;)
9
cola 2015-04-08 17:57:22
Witam wszystkich matołków co zapieprzają w tym syfie.Przepracowałem tam 10lat,czasami budzę się w nocy z koszmaru sklejek i pierwsza myśl, jak to dobrze że już tam nie pracuję.Trzeba uwierzyć w siebie i popróbować w innym zakładzie .Świat nie kończy się na pagedzie(z małej litery bo nie mam szacunku)
10
kris 2015-04-28 21:11:33
ten zakład to dno praca tam to dno dyrektor pr szajb to dno kier pro bednar to dno kierowniczka kadr bana to dno szkoda zdrowia psychicznego i fizycznego omijajcie ten zakład z daleka szkoda dorabiać smieci z pagedu
11
ja 2015-04-30 12:10:48
do kris piszesz ze wszystko dno a kogo ty reprezentujesz.to największy zakład w miescie dzięki niemu setki ludzi ma prace ,i na chleb ,trzeba zakasać rękawy i wziąć się do pracy a nie besztać wszystkich z blotem.pozdrawiam
2
kris 2015-04-30 16:01:31
reprezentuje normalnych ludzi którzy chcą normalnej pracy jak lubisz niewolnictwo lubisz byc zniewolonym besztany za byle co głąbem to zaklad dla ciebie
13
xxx 2015-05-23 12:43:07
rok pracy w tym burdelu w piszu na cztery zmiany to jak dziesięć lat każdej innej roboty ale chociaż sypiał będziesz normalnie po nocach kategorycznie odradzam to nie zakład to łagr
6
pracownik 2015-05-26 15:26:30
dla nich ty tez pewnie jestes dno.tak mozna sobie ublizac ale oni chociaz wiedza za co pracuja...
xx 2015-05-28 08:44:48
jesteś pewnie jednym z tych baranów którzy spędzają tam po 16 godzin na dobę i włażą kierownikowi w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bez mydla powodzenia stary a pieniądze to nie wszystko idioto
2
pracownik 2015-05-28 14:14:35
do xx - idiota to cie robił, jedz za granice, tam tez bedziesz pracowal po 16 godzin - zarobisz wiecej niz tu, ale majac w Polsce rodzine wyslesz pieniadze reszte wydasz na swoje utrzymanie i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ci zostanie. Rogi tylko zapuscisz bo zona tez serwisu potrzebuje a ty bedziesz niemca dorabiał:-)
1
xx 2015-05-28 19:15:48
to i tak lepsze jak ten [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a że jestem kawalerem to wiesz :D
1
xx 2015-05-28 19:18:00
atary jestem kawalerem i wisi mi to szczerze tu czy tam co za różnica aby dalej od takich śmietników jak sklejka
3
xx 2015-05-28 22:56:54
jestem kawalerem mam w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] co i gdzie i kto robi chyba bierzesz przykład z siebie i starej jestem wolnym człowiekiem nie dam sie zniewolić bandzie idiotów z sklejki i pagedu ale widocznie ty nie masz wyboru kredyt na łbie stara i tp
1
xx 2015-05-28 22:59:38
jestem kawalerem takie sprawy to nie mój problem ale jak masz kredyt starą i dzieci na głowie to napierdalaj w tym śmietniku jak idiota bo najwyrazniej na więcej cię nie stać
fafik 2015-09-12 17:25:24
odradzam pracę w tym łagrze stracisz czas i zdrowie g...o zarobisz i niczego się nie nauczysz praca w takim zamkniętym zakładzie to marnowanie życia i dorabianie śmieci z pagedu radzę omijać sklejke w piszu z daleka
5
pracownik 2015-09-14 18:23:20
Pracuję od 4 m w sklejce , zarobki 1500-1600 na rękę .Szału nie ma mi tam nie jest ciężko może podniosą stawkę , tam gdzie ja pracuję maszyny są już stare i co chwila coś w którejś siada , przyjezdza mechanik naprawia i tydzień wytrzyma , ludzie pracuję tam bo w Piszu nie ma pracy , jeżeli w sklejce zarobie 1600 za 8 h dziennie jak chce przyjde dodatkowa sobote dostane 100 , u prywaciarza w Piszu dostaniesz 2000 zl tylko robisz po 10 h czasem 11 h i cieżej , w sklejce masz robotę nad dachem wyrobisz 8 h idziesz do domu , a jak ktoś nie jest mgr. doktorem i chciałby zarabiać kokosy , to nie tędy droga w sklejce jest pewnie około 1tyś pracowników a bezrobocie na mazurach wielkie było nie było jest praca trzeba się cieszyć z tego co się ma , ja tam wole pracować w sklejce i mieć pieniądze .
mechanik 2015-11-18 03:15:56
Pracuję w Paged morąg.Proszę państwa system upadł układy zostały.To bardzo proste.Proszę związki zawodowe by weszły na nasz zakład ale bez kopert i zobaczyły warunki pracy i płacy w Morągu.Fakt nie ma roboty.Ale czy mamy na czołach wypisane ,,koń pociągowy,,??Dalej nie wiem jak w piszu ale u nas zwolnienie L4 jednoznaczne ze zwolnieniem.Nasza pani kadrowa ....kochana kobieta.Uprzedza o tym fakcie przy przyjmowaniu do pracy.Wiadomo po co dyrektorem został pan Cza...Płaca za 12 zł na godzinę w warunkach Chińskich.Pan od BHP twierdzi że jest wszystko ok?hmm .po to tyle zarabia by było ok.A pracownik umrze szybciej ale nie przez sklejkę...:).Gdzie inspektor pracy??Jak się pojawia długo siedzi w biurze..Potem wychodzi w ahah i ehah z wielką kopertą.No pani minister zlitujcie sie w końcu.Co może szarak?a skoro Pis dostał szanse może...podkreślam może,rozwali kliki chociaż troszeczkę.A gdzie obiecane przez Junkera wyrównanie stawek godzinowych w całej UNI?No po co my w niej jesteśmy jak niemiec zarabia od ........6,5 euro a my od 4zł????Napisane wiele co do realizacji ostanie jak za Wałęsy..Cieszta sie że robita,,bo o take polskie walczyłem..
4
janko 2015-11-18 03:24:05
Ja do tego pana co tak każe za granice jechać i że żona serwisu potrzebuje!!Chłopie w którym pokoju w Pagedzie siedzisz??Znam lekarstwo na zjechany język od lizania nie powiem czego...Przynajmniej nie obrażaj tych co pojechali deczko się dorobić by ich na mieszkania było stać i rodziny zostawiali??Jak żeś sie dopchał do fotela to go pilnuj.I zagogluj sobie,,homo homini lupus polacus,,I weź to do serca.Pozdrawiam
3
lalala 2016-02-04 16:21:17
Nie polecam zakładu Pracy Paged Sklejka w Morągu. A Pani kadrowa przyjmuje do Pracy ludzi od humorku. Bardzo nie mila Pani. Kto pójdzie sam się przekona ;).
5
janek 2016-02-16 15:55:05
Praca w sklejca najlepsiejsza na świecie:).Zarobki jak u Geatza w Microsofcie.Socjalne że można w kapciach po hali biegać..Zajefajne łazienki:).Co do kadrowej nie spotkałem lepszej kadrowej w Polsce:).Więc zapraszamy do nas.Dla każdego robota się znajdzie o więcej nie proście:)AAA zapomniał bym nie przyjmuje się osób chorowitych:)z nałogami i z humorkami.Nasza maxyma na dzień ,,Haruj i Milcz nie prosząc o płace.,,,Pozdrawiam kierownika warsztatów.
3
globis 2016-05-19 09:43:57
powiedzcie kto jest teraz szefem HR
pracownik 2016-06-03 16:46:32
sam jestes niemota tłuku
Beata 2016-06-06 06:07:03
I co przyniesie nowy dzień po piątkowych zmianach w Piszu i Morągu?!
2
odd 2016-06-06 13:01:10
NOWY PAN ZACZNIE POWIELAĆ STAREGO PREZES W DRODZE PRÓB I BŁĘDÓW A MOŻE SIĘ UDA ALBO NIE.KIEROWNICTWO I CAŁA KLIKA ZOSTANIE TAKA SAMA I ROBOLE JAK CIERPIELI TO I TAK BĘDĄ CIERPIEĆ .DO PRACY NIKT NIE BĘDZIE SZEDŁ BO WIEDZĄ JAK TU JEST NA DODATEK JESZCZE TRZEBA SIĘ DOSTAĆ ALE JEST KADROWA KTÓRA PRZYJMUJĘ WEDŁUG WŁASNYCH HUMORÓW.FIRMA TO NIE FIRMA [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] CHCĄ ROBIĆ SKLEJKĘ A DOSTAJĄ ŚRODKI Z KTÓRYCH MAJĄ ZROBIĆ TRÓJKĘ ALBO KOSZULĘ NA FOLIĘ I NA KONIEC ZMIANY MÓWI MAJSTER MAŁO JAK TAM DZIURA DZIURĘ POGANIA
4
Pracownik-Morag 2016-06-07 10:25:34
Zgadzam sie! To fikcja a nie firma, dziadostwo jakich malo. A te pozal sie boze majstry to sieroty ktorzy niedosc ze nie maja pojecia to sie do niczego nie nadaja. Tak jak dziura na dziurze to zlodziej na zlodzieju tu siedzi i pilnuje cieplych posadek
4
odd 2016-06-07 16:54:15
Dobrego mamy też technologa z zamiłowania fotograf bo chodzi i robi zdjęcia.Po co?Nie wiem? Czemu nie zrobi zdjęcia pana od BHP na tle zadymionej starej hali!!!!!!!!! Zgodnie wszystko z przepisami jest?Tyle lat i nikt nic nie robi z tym.A jak ktoś założy swoje ciuchy prywatne bo w tamtych się kisi to afera i od razu karać ! Technologa i bhpowca na produkcję do klejów albo na prasy niech zobaczą jak się robi wtedy by zdjęć nie robili i zaczeli by robić coś żeby było lepiej łatwiej.Jednak ciężko wysilić te szare komórki (jeżeli mają).
7
(-_-) 2016-06-21 02:10:58
Dajcie ludziom podwyżkę a nie za drobne kazecie robic;/
2
add 2016-06-30 15:03:46
Najlepiej robić za grosze i dużo metrów .Dobrze się piszę jak ma się dobrą posadkę ale jak kto [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bez przerwy z śniadaniowej z kanapką w zębach.Ja tak robię żeby sztuki wyrobić i co najgorsze nie wyrabiam normy bo mamy takie wysokie że nie idzię tego zrobić. PUNKT WIDZENIA ZALEŻY OD PUNKTU SIEDZENIA!!!!!!!!!!
4
add 2016-07-02 17:39:50
Nie nie.Zaczyna się zmieniać .Ludzie wola wyjechać gdzieś dalej do pracy lub pracować na miejscu za nie wiele mniejsze pieniądze ale w bardziej znośniejszych warunkach .Ludzie zaczynają uświadamiać sobie że nie są tanią siłą roboczą znają własną wartość którą trzeba dobrze opłacić żeby mieć dobrego pracownika i wydajnego .@ghgvh PO PROSTU!!!!!!!
1
add 2016-07-03 11:42:53
Własnie jak się ma odpowiednie wykształcenie i znajomości i chyba bardziej znajomości .
1
Ja 2016-07-06 22:52:41
Typowy obóz pracy najniższa krajowa ludzie są zastraszanie na stanowisku pracy nie może nic być (żadnego picia,toreb itp)zero urlopu wypoczynkowego.
7
Anonymous 2016-09-06 13:04:07
Przepracowałem w fabryce w Morągu niecały rok na stanowisku szeregowej mrówki. Płaca jest... wyższa od minimalnej krajowej, na umowę o pracę, bez kombinowania ze śmieciowymi umowami zlecenie i innymi. Pracownikowi przypada trochę powyżej jednego dnia urlopu na miesiąc. Z czasem (po przepracowaniu roku) wynagrodzenie miało rosnąć chyba do równowartości ok. 15 złotych brutto za godzinę. Ja zarabiałem pod koniec ok. 1700 złotych netto miesięcznie. Warunki są ciężkie. Pracownik jest jak element maszyny, ma chodzić cały czas i nie może się zepsuć. Zepsute trybiki się wymienia, a nie naprawia. Dodatkowym środkiem motywacyjnym jest umowa na prowizję zamiast stawki godzinowej, by subtelnie nakłonić pracownika do wyrabiania wyśrubowanych "norm", które w istocie bliższe są maksimum jego fizycznych możliwości. Harmonogram pracy to cztery dni pierwszej (wczesnoporannej) zmiany, 48h przerwy, cztery dni drugiej, 48h, i cztery dni trzeciej, 48h. Jedynymi dniami wolnymi od pracy są okolice Wielkanocy, Bożego Narodzenia i Nowego Roku.

Teraz podzielę się z wami moimi wrażeniami i doświadczeniami. Na początku uczyłem się od osób o dłuższym stażu pracy. Kobiety - ponad połowa pracowników fizycznych w tym zakładzie to kobiety - były na mnie zdenerwowane, gdy pracowałem poniżej normy, piekliły się, że przeze mnie wszyscy dostaniemy mniej pieniędzy (pracowaliśmy na akord). Nieprzyjemna atmosfera. Robiłem tam w roku 2015, gdy finalizowano konstrukcję nowej hali fabrycznej z nowszymi, trochę bardziej zaawansowanymi technologicznie i większymi maszynami. Przeniesiono mnie tam. Warunki pracy były nieco lepsze, niż w źle wentylowanej i gorącej starej hali. Natomiast hałas jest nieustanny i nieznośny niezależnie od miejsca. Od czasu zakończenia budowy nowej hali, szum maszyn słychać w promieniu paru kilometrów od fabryki. Praca na trzy zmiany jest na dłuższą metę wyniszczająca i sprawiała, że pod koniec mojego okresu zatrudnienia czułem się wiecznie wyczerpany. (Był to jeden z głównych powodów mojego odejścia.) W okresie mojej pracy organizowano chyba dwa wyjazdy pracownicze (do Czech i gdzieś jeszcze), ale nie miałem ochotę na nie jechać, więc nie opowiem wam, jak wyglądają. Kilka razy byłem zmuszony brać dzień urlopu, ponieważ maszyna na starej hali, którą obsługiwałem, psuła się i jej naprawa zajmowała wiele godzin. Była bardzo stara. Znaczna część pracowników to osoby starsze i w średnim wieku, weterani. Niektórzy mają braki w uzębieniu, przynajmniej jedna osoba sprawiała wrażenie prawie niepiśmiennej. Parę młodszych osób jest na stanowisku brygadzisty i pracuje na nowej hali. Przez fabrykę przewinęło się za mojego czasu sporo młodziaków, ale szybko zrezygnowali.

To prawda, że Morąg znajduje się w jednym z najuboższych, najsłabiej rozwiniętych województw w Polsce i miejsca pracy odzwierciedlają ten stan. Jeśli nie posiadacie nawet średniego wykształcenia, dysponujecie tylko podstawowymi umiejętnościami i chcecie po prostu przeżyć, być może jest to miejsce dla was, przynajmniej na jakiś czas. Nauczycie się wartości ciężkiej, uczciwej pracy, ale też poczujecie, czym jest wyzysk najsłabszych i najgorzej wykształconych. Do wszystkich pozostałych rozważających podjęcie pracy na stanowisku szeregowego pracownika ("pomocy w produkcji drzewnej"): miejcie na uwadze, że postępujący rozwój technologiczny od zawsze zmierza w produkcji masowej do zastąpnienia człowieka maszyną. Maszyna jest niewolnikiem doskonałym, nie posiada żadnych praw i może pracować na okrągło. W dłuższej perspektywie praca w fabryce jest ślepym zaułkiem. Nie posiądziecie prawie żadnych umiejętności, które przydadzą wam się gdzieś indziej. Jeśli macie taką możliwość, zastanówcie się nad przeprowadzką.

Ach, no i pani pracująca w biurze kadr jest trochę niesympatyczna. Nie wolno o tym zapomnieć.
5
add 2016-09-18 16:53:53
Zgadzam się z Anonymous nic dodać nic ująć.Mają teraz ukraińców zatrudniać bo polacy już też nie chcą robić w tym syfie.Pracuję w tym syfię długo i łapy mnie bolą że nie wiem gdzie je włożyć po pracy takie mamy nowoczesne maszyny .Mam umowę na stałe ale żona mi mówi żebym zmienił prace bo ty się tam wykończysz.Chodż zarabiam nie żle ale mam już dość .Dzieci mam małe i chciałbym zobaczyć jak dorastają bo jak tak dalej pójdzie wyląduje na wózku inwalidzkim lub w piachu.W tej firmie tak się kończy.Chyba że jesteś kierownikiem technologiem oraz zajmujesz wyższe stanowisko od tych które nie zostało wymienione wcześniej bo robol to jest jak część zamienna zepsuję się i wymieniasz ją na nową!!!
2
bogudziekiniepracownik 2016-10-20 18:54:42
Całe szczęście tam nie pracuję. Miałem tylko i aż styczność z niemiłą panią z Kadr. Całkowity brak kultury. Jeśli jej postawa jest taka jak cała firma, to współczuję wszystkim pracownikom...żenada
3
kris 2016-11-01 06:05:07
Współczuję ludziom pracującym w tym syfie i nie polecam tego śmietnika lepiej ulice zamiatac nikt kto ma trochę rozumu nie podejmie pracy w paged syf pisz
Zostaw swoją opinię o Paged Sklejka - Morąg
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Paged Sklejka