logo Acxiom

Acxiom

Warszawa

Opinie o Acxiom

jj 2009-07-15 14:14:49
Zero szkoleń, brak rozwoju, zarobki to chyba żart. Praca jest nudna, brak wyzwań, jest to generalnie cofanie się w rozwoju - przynajmniej jest chodzi o dział IT. Ludzi i atmosfera jest dobrym poziomie, ale cała reszta klapa.
2
pk 2009-07-23 10:08:36
Dokładnie, odradzam w pełnej rozciągłości.
Zero szans na podnoszenie kwalifikacji i kompetencji, o ile nie jest sie zaufanym podwładnym (tzn takim który wazelinuje, albo nie ma trudnych pytań).
zainteresowany 2009-11-02 22:24:02
no dobrze ale czy w calym dziale ITniezaleznie od stanowiska? programista? bazodanowiec? sieciowiec? i co to znaczy marne zarobki? 5k brutto? 10k?
napiszcie cos wiecej bo mam zamiar tam aplikowac. dzieki z gory
byly pracownik 2009-11-03 16:02:09
A na jakie stanowisko chcesz aplikowac?
Generalnie Acxiom to porazka.
Po przyjsciu do pracy czlowiek mysli jak zagospodarowac 8 godz.
Sa pilkarzyki, dart, galeria mokotow na przeciwko.
Tak wyglada praca w tej firmie.
zainteresowany 2009-11-03 21:34:59
Na inzyniera sieciowego. Sa tam mozliwosci rozwoju? Szkolenia? Praca ciekawa czy rzeczywiscie czlowiek sie opiernicza caly czas tak jak piszesz? Nie chcialbym zmienic siekierki na kijek.
I jeszcze jedno, ile tam placa?
Dzieki z gory za wszelie informacje, bo na ich stronie internetowej prezentuja sie jako swietny pracodawca a z tego co ludzie pisza w necie to jest jakas porazka.
byly pracownik 2009-11-06 14:45:18
1) Szkolenia
Szkolen z prawdziwego zdarzenie nie ma zadnych,
chyba ze za takie mozna uznac wypocinowe szkolenia na intranecie.
W moim wypadku zzkolenia polegaly na czytaniu pdf i "red bookow" lub drukowanych ksiazek.

2) Mozliwosci rozwoju
Bardzo male. Pracy malo to czlek siedzi na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i sie nudzi.
Praca nieciekawa lub jej brak. Opierniczanie sie na maxa.
Wychodzenie w trakcie pracy na 2 godz to norma.
Generalnie lans i dans czyli sjesta i fiesta.
Ale czy o to chodzi?

3) Placa.
Nie wiem ile placa sieciowcow bo robilem w innej branzy.

Takze dobrze sie zastanow czy chcesz przejsc do firmy z ktorej ludzie odchodza.
byly 2009-11-16 15:55:35
odchodzą i przychodzą... takie jest odwieczne prawo natury...
pozostają tylko ci którzy nic innego nie znajda kiedy opuszcza acxiom.
powodzenia
byla 2010-04-23 00:29:16
teraz jak ostatniego wspaniałego i mądrutka wywalili, to może będzie dobrze
może przyszły 2010-10-05 17:54:46
Hej
czy coś się w Acxiomie Wwa zmieniło na lepsze? Z tego co piszecie jest niefajnie, zastanawiam sie czy aplikować tam do marketingu i po przeczytaniu postów mam duże wątpliwości. Acxiom w US jest w top 100 majlepszych pracodawców, w Wwa? Dalej spędza się czas w Galerii Mokotów i na innych kreatywnych zajęciach??
byc moze przyszly 2010-10-26 23:04:29
Witam

Czy ktoś mi może powiedzieć jaka jest teraz atmosfera w Acxiom? Mam ofertę ale nie jestem przekonany czy na nią przystać szczególnie po tym co piszecie. Dodam ze jestem raczej istota dla której kasa to nie wszystko. Czy jest coś lepiej i czy są realne ściezki rozwoju lub tzw. awansu? Okresy lżejsze z wypadami do galerii czy innymi rozrywkami - rozumiem. Ale czy ponad to ma miejsce coś motywującego?
Z góry dzięki za info nawet jeśli ma być to zimny prysznic.
pablo 2011-03-22 16:29:22
Witam,

nic się nie zmieniło w firmie :-( kolesiostwo, zero szansy na rozwój (usunięte przez administratora)
byla 2013-06-24 15:35:45
a co ma piernik do wiatraka... jak sobie poscielesz tak sie wyspisz... jak masz do zrealizowania cel..np sprzedazowy... to bylo takich kilku "mądrutków" którzy po trupach i wbrew zasadom... a stara gwardia, pomimo tego ze odeszłą czesc zasad została... zreszta jak część starej gwardii
Mirek 2014-08-10 21:43:44
Dlaczego ta firma zatrudnia ludzi niepoczytalnych i z żółtymi papierami którzy urządzają sobie rajdy po molo w Sopocie( usunięte przez administratora )
1
pracownik 2014-09-25 23:13:15
Na szczęście ta firma w Gdańsku to już historia. Kolejna inwestycjatniewypał po Zensarze i innych. (usunięte przez administratpr
Ktoś 2014-12-29 22:36:09
Tak sobie czytam te wasze opinię i nie wiem czy jesteście mega rozpieszczonymi dzieciakami, którzy myślą że im się wszystko należy czy jak. Przepracowałem 3 lata najpierw w IBM we wrocku a potem Nokii i gdzie byście nie poszli nie ma szkoleń z prawdziwego zdarzenia, bo nie ukrywamy prawda jest taka, że żadne szkolenie nie nauczy tego co własna praca zdobyta doświadczeniem. Co do różnorodnych zadań, to proszę znajdzcie mi firmę(dużą), którą takowe zadania daje - w każdej korpie jest tak, że robisz prawie ciągle to samo. To tyle na temat
byś 2015-01-31 16:15:45
na prawdę nikt nie wie czy kogoś nie szukają do Acxiom? może w nowym roku teraz jakieś zmiany mają nastąpić? albo jakaś zewnętrzna rekrutacja, co? przyjrzałem się trochę tej całej firmie i nie wiele można im zarzucić więc skłaniam się przy wysłaniu do nich Cv, ale może najpierw ktoś tu poda aktualne info o tym co się u nich dzieje
jj 2015-02-01 18:38:51
Część biznesowa w Polsce została zamknięta. Zostało tylko IT. Jeśli ktoś chce pracować w miejscu gdzie jest nudno i bez rozwoju to droga wolna. Ta firma nie otworzyła oddziału w Polsce aby dawać pieniądze i inwestować w ludzi tylko żeby jak najtańszym kosztem mieć jak najlepszych ludzi. Nie ma tutaj projektów z prawdziwego zdarzenia tylko w większości praca supportowa i tyle. Ludzie nie dostają kokosów; w Warszawie jest średnio, a w Gdańsku jeszcze mniej.
anonim 2015-02-19 02:39:15
firma sie zwija, akcje tanieją, oddział w Gdansku ma być zamkniety, zostali tam już tylko tacy co raczej nie są zatrudnialni na rynku pracy
xyz 2015-02-20 22:50:51
To nieprawda - oddzial w Gdansku nie ma byc zamkniety.
A pracuje sie bardzo dobrze, polecam!
1
jj 2015-03-29 16:25:44
Oddzial w Warszawie zostanie zamknięty. W Gdańsku jeszcze nie bo tam ludzie są mega tani.
asd 2015-04-28 21:30:58
Witam,

Mam kilka pytań odnośnie pracy na stanowisku network engineer.
1/ Widzę sporo ogłoszeń na to stanowisko (junior, senior). Jak to się ma do powyższych informacji o zwalnianiu ludzi. Zbierają osoby do nowego kontraktu czy dotychczasowi pouciekali jak kiedyś z Nordei?
2/ Jakie są widełki
3/ W ogłoszeniu jest wzmianka o możliwości pracy na zmiany. Czy każdy na tym stanowisku pracuje na zmiany?
pracownik 2015-06-11 19:53:22
Nie dajcie sie zwabic. Firma zlokalizowana w USA w miejscu gdzie ludzi spia w przyczepach a zarobki sa nizsze niz w Polsce. Niska kultura osobista farmerow zarzadzajacych firma. Zarobki oferowane Polakom sa zenujaco niskie wiec biora studentow i bezrobotnych. Firma dziala ponad 40 lat ale jest praktycznie bez kapitalu. Od poczatku bylo wiadomo ze firma nie ma czego szukac w Polsce, gdzie teraz jest duzo o wiele lepszych ofert zatrudnienia. Dominujaca technologia to mainframe choc wciskaja ze jest inaczej, tak maja przykazane.
Firma jest juz w likwidacji w Polsce:
(usunięte przez administratora) Moje osobiste doswiadczenie jest takie ze to jedna wielka sciema wiec szybko odchodze.
1
Jaci 2015-07-31 00:01:35
Tak sie składa ze studiuje w stanie Arkansas gdzie wg Ciebie"ludzie żyją w przyczepach" i kompletnie nie zgadzam sie z twoja opinia. Prawdopodobnie nigdy tam nie byłeś wiec czasami lepiej siędziec cicho. Acxiom cieszy sie duża popularnością i wysoka kultura pracy. Większa cześć klientów to Amerykanie wiec firma w Polsce pozostanie na Dlugi czas. Z bardzo prostego powodu. Ameryka śpi, Polska pracuje i na odwrót. Firma działa 24 h na dobę. Wypłaty zaproponowane przez firmę dla Polaków są mniejsze niż te amerykańskie jednak są ZNACZNIE wyższe niż średnie wynagrodzenie w Polsce. Axciom jest 1.2 miliard dolarowa firma w skali roku wiec naprawdę nie wiem skąd biorą sie twoje teorie. Do tego jest uważana za jedna z najwiekszych firm na świecie jeśli chodzi o serwis który wykonuje. Następnym razem proponuje sie zastanowić co sie pisze..
Jaci 2015-07-31 00:02:44
Tak sie składa ze studiuje w stanie Arkansas gdzie wg Ciebie"ludzie żyją w przyczepach" i kompletnie nie zgadzam sie z twoja opinia. Prawdopodobnie nigdy tam nie byłeś wiec czasami lepiej siędziec cicho. Acxiom cieszy sie duża popularnością i wysoka kultura pracy. Większa cześć klientów to Amerykanie wiec firma w Polsce pozostanie na Dlugi czas. Z bardzo prostego powodu. Ameryka śpi, Polska pracuje i na odwrót. Firma działa 24 h na dobę. Wypłaty zaproponowane przez firmę dla Polaków są mniejsze niż te amerykańskie jednak są ZNACZNIE wyższe niż średnie wynagrodzenie w Polsce. Axciom jest 1.2 miliard dolarowa firma w skali roku wiec naprawdę nie wiem skąd biorą sie twoje teorie. Do tego jest uważana za jedna z najwiekszych firm na świecie jeśli chodzi o serwis który wykonuje. Następnym razem proponuje sie zastanowić co sie pisze..
1
pracownik 2015-08-03 08:31:15
Oj kolego, czemu tak walczysz o swojego pracodawce za ta marna rente. Czy obiecali ci zlote gory. Kolejny taki przypadek. Oczywiscie ze w Arkansas mieszkaja w przyczepach bo to jedno z najbiedniejszych miejsc w USA. Wystarczy odjechac kilometr od 'kampusu' Acxiom, czyli tych starych budynko-bunkrow z lat 70-tych, i mozna do woli zwiedzac skansen biedy jakiego w Europie sie nie znajdzie. Wystarczy wpisac 'ubostwo w USA' w Google, to przeciez dziecinnie proste i juz pelno artykulow o tym 'pieknym' miejscu Arkansas, np. ten: Rekordowo wysoki wskaźnik ubóstwa w USA: http://wyborcza.pl/1,75248,14634804,Rekordowo_wysoki_wskaznik_ubostwa_w_USA.html
a w nim cytat: "stanem, który ma najwyższy wskaźnik ubóstwa (22 proc.),jest Luizjana. Potem Nowy Meksyk i Arkansas". A wiec scisla pierwsza liga ubustwa. Stolica stanu, niejakie Little Rock (ha ha ha), to nic innego jak getto dla czarnych w centrum miasta, przy 'zwiedzaniu' zaleca sie nie zwalniac auta i nie otwierac szyb. Gratuluje wyboru miejsca na studia! O wiekszy hardcore trudno, rozumiem, starcza na czesne i zostaje na hotdoga ale to przeciez zenada. Czy nie ma blizej Polski dobrych miejsc na studia? W amerykanskiej gwarze to tzw. shithole, i koniec w tym temacie.
W kwestii rzeconych 1.2 mld polecam spedzic 2 minuty na Yahoo finance i zapoznac sie z sytuacja finansowa swojego pracodawcy zamias bajdurzyc, to przeciez firma publiczna. Liczby 1.2 mld tam nie niestety nie ma za to sa liczby 'Total Debt/Equity: 40.90' - Oops, czyli 40 razy wyzsze dlugi niz aktywa, 'Profit Margin: -1.08%', 'Qtrly Revenue Growth: -4.20%', 'Return on Equity: -1.32%' - Oops! Czy teraz napiszesz ze to nie prawda bo jachu Finance klamie. Litosci.
W kwestii atrakcyjnosci i kultury pracy, no coz, niestety byt ksztaltuje rzeczywistosc, po prostu nie da sie oferowac 'ZNACZNIE wyższe niż średnie wynagrodzenie w Polsce' jesli obroty spadaja kwartalnie 4.20%, zyski sa ujemne a siedziba firmy jest w Little Rock (ha ha ha). Ta propagande mozna miedzy bajki wlozyc. Czy na prawde nie ma juz gdzie pracowac zeby sie lapac czegos takiego. Jak trzeba byc zdesperowanym i co soba reprezentowac zeby tam pojsc ...
2
Jaci 2015-08-04 00:04:21
Byłeś ? Nie. A wiesz i tak najlepiej hahaha pozdrawiam
zc 2015-08-13 01:18:12
ACXIOM POLSKA SP Z O O [ W LIKWIDACJI ]
Wołoska 3, 02-675 Warszawa, województwo MAZOWIECKIE

By, by.
pracowalem w acxiom 2015-11-27 15:41:55
dziwne rzeczy opowiadacie.
biuro w Warszawie jest wygaszane! na początku roku przyjechal jego "założyciel" i ogłosił, że do końca 2016 roku acxiomu w wwa juz nie bedzie! zostala tylko garstka osób... zreszta sam założyciel oddziału polskiego już nie pracuje w acxiom uk!
bylo fajnie, ale sie skonczylo...
2
Mirka 2015-12-03 20:19:52
Do 'pracowalem w acxiom', a to ciekawe, czy tego małego Who-ja JK zwolnili? Wreszcie ...
tomek 2015-12-23 22:10:11
ostatni post i poprzednie pozytywne to posty etatowego pracownika Acxiom z działu rekrutacji, nie dajcie się zwieźć. gorliwy rekruterze z Acxiom - już wszyscy wiedzą że nie możecie znaleźc chetnych na stanowisko Marketing Solutions Coordinator więc juz sobie odpóść bo to nie jest miejsce na marketing i ogłoszenia o pracy
aa 2016-05-11 11:59:03
no i jak teraz z praca u nich? widze, że jest jedna oferta pracy jako Office Administration Specialist i można spokojnie do nich aplikowac teraz tak napawde, bo jest sporo przyjęć a to nie tylko paraca na jedno stanowisko.
Zostaw swoją opinię o Acxiom - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Acxiom