Kominus Polska Sp z.o.o

Kłaj

Opinie o Kominus Polska Sp z.o.o

jur 2014-09-20 14:14:42
jakiś cwaniaczek podpina się pod mojego nicka.
jur
plotkarz 2014-10-03 11:10:02
doszły mnie słuchy, że dyrektor P. już nie pracuje - jak wam się układa bez niego? :) ktoś wie dokąd się udał?
3
pytanie 2014-10-03 23:43:01
P. sam odszedł? napiszcie coś więcej
wow 2014-10-05 12:02:16
Czyżby przyszła kryska na Matyska?
Jeszcze jak zmienią się właściciele to może to być normalna firma he, he, he...
3
wiper 2014-10-08 09:46:53
Cóż za autoreklama.
Szkoda, że nic nie ma o jakości, a raczej jej braku.
sprawiedliwy 2014-10-17 17:53:56
Oj ty bajoku. Naucz naucz się najpierw podstaw zarządzania, a później zabieraj głos. Widać , że jesteś z "hali" i coś Cię zabolało. Pewnie to , że jest to kobieta. Wyżal się baranie , że Cię zwolniła- ale powiedz prawdę, że piłeś wódkę i nietrzeźwy do pracy przychodzisz. Koniec na temat.
1
pracuś 2014-10-17 18:28:23
No cóż, pracowałem w tej firmie wiele lat. wiele rzeczy widziałem i przeżyłem. Leży mi ona na sercu ponieważ jako jeden z nielicznych dostrzegałem potencjał i możliwości, nawet kiedyś pewne rzeczy podpowiadałem, ale większość z nich przywłaszczał sobie PT. Na pewno jedno jest ważne dla firmy, a mianowicie to , że odszedł PT. szkoda , że był tak długo i że tak naprawdę poza doświadczeniem i nauką istotną dla Niego nie zmienił w tej firmie nic. To ta firma pozwoliła mu przeprowadzać doświadczenia na pracownikach i próby polegające na motywowaniu przez demotywację, na traktowaniu ludzi jak śmieci, jak coś gorszego od Siebie. Taki wielki , a nawet się nie pożegnał- maluczki człowieczek, wyszło szydło kim naprawdę był-"wielkim psychologiem"-żenada. szkoda , że 1/3 szefostwa mu tak bardzo ufała. Teraz pewnie przyjdzie ktoś nowy, miejmy nadzieję , że "mocny duchowo i charakterologicznie"- trzymamy za Niego kciuki.
Tak naprawdę to firma ma potencjał i to wielki. Chłopcy (szefowie) z Łężkowic mają całkiem niezłe pomysły- nie mogą jednak zrozumieć jednego. Kto w dzisiejszych czasach nie inwestuje nie rozwija się i nie będzie w stanie sprostać nadchodzącej konkurencji. To jest tak jak w piłce nożnej -nie można się cofać do defensywy bo będzie się drużyną , która spadnie do drugiej i trzeciej ligi. A w efekcie zabraknie kasy i nie będzie już z czego wybierać. Do tego jest jeszcze w firmie "szara eminencja"- no zgadnijcie kto? pewnie nie zdążycie bo ten post zostanie usunięty przez 1/3 szefostwa. To też ma olbrzymi wpływ na działanie tej firmy. Naprawdę aby to stanęło na nogi nie trzeba dużo- zrozumienia zagadnień ze strony właścicieli, szybkich paru inwestycji, zmiany modelu sprzedaży, porozumienia z takimi odbiorcami jak AS... z Krakowa, który niestety zmienił barwy na bardziej jasno-niebieskie. Właścicielom przydałaby się mała podróż w stylu "opowieść wigilijna", która jest pokazywana małym dzieciom w każdą wigilię.
Do wszystkich z tego portalu, którzy się rozpisują na różne tematy:
-jakość jakaś jest skoro firma zdobywa nowych klientów
-tych narzekających na warunki pracy-znajdźcie sobie inną
-dla zatrudnionych przedstawicieli: nie może być normalnie gdy się pracuje na zasadzie: połowa na umowę o pracę , a połowa na własną działalność gospodarczą. Jest to hybryda z której nic nie wynika.
-dla szefów- nie usuwajcie postów- to znaczy , że forum żyje i mając różne wpisy można się ciekawych rzeczy dowiedzieć o swojej firmie.
-trzeba zacząć myśleć perspektywicznie
-zadbajcie o wizerunek
No cóż pozdrawiam wszystkich którzy to czytają
2
Muniek 2014-10-23 23:16:50
A ja tam jestem zadowolony! Mam prace w tym Kominusie, jaka jest to jest ale ja mam! A wy pisarze to co, pewnie na bezrobociu? co? No pewnie tak skoro tyle tu piszecie, hahaha!
dokladny 2014-11-03 19:41:14
Muniek, a ty to nie jesteś czasem A.Ch. lub któryś z nich? Jesli tak to możesz byc zadowolony bo zgarniasz straszną kasę och, och. Bajoki
ech 2014-11-18 16:19:45
Ciekawe gdzie jest teraz dyr (usunięte przez administratora), szkoda tej firmy. Chyba, że szybko się zorientują jakiego "specjaliseę" mają i potraktują do tak jak on traktował ludzi.
1
pracownik 2014-11-27 16:15:28
To musi być stare ogłoszenie. Z tego co wiem to szukają teraz na pomorskie i tylko i wyłącznie.
Andrzej 2014-11-29 00:32:26
Heh, osobiście też mam duże zastrzeżenia do tego serwisu, aktywność na profilach firm zwykle pokrywa się z aktywnością działu sprzedaży, nie jestem odosobniony w tym odczuciu. Ostatnio też popatrzyłem na dział opinii kilku firm, które znam i część wpisów ewidentnie pokazywała brak znajomości tematu przez autora - były tak daleko od rzeczywistości czy podstawowych informacji (w jednym wypadku autor pomylił branże), że w zasadzie od tzw. "czapy" - ot czasem mi się kołaczą dziwne myśli z
kwawka 2014-12-09 23:05:33
tak: moc wrażeń.
8
solidna firma 2015-05-18 21:49:52
jaka firma takie wypłaty! haha, partyzantka tej branży!!!
7
cyrk 2015-05-23 11:19:14
taa wypłaty ostatnie przelewy doszły wczoraj.
4
Kubuś 2015-06-14 09:16:12
Nadal rządzi w Kominusie na hali ta psychiczna baba?
3
pytający 2015-07-08 18:17:04
Jaką podstawę oferują promotorowi regionu? Te auta które dają to są dwu czy pięciomiejscowe?Jak z użytkiem prywatnym floty?Potrzebuję info na już.Dzięki
1
były PRS 2015-07-08 21:28:57
2-os. z gps - chyba wszystko na temat :)
1
buda 2015-07-31 14:14:56
Hmm, masz rację "stromae" rozwija się w jakiś sposób?! tylko w jaki i w którym kierunku? Polecam rozpocząć pracę i sprawdzić... Z tego co wiem to jest wszystko na działalność gospodarczą, a nie zatrudnienie...
Maximus 2015-08-31 19:13:39
Bardzo dobra firma - nie ma lepszej w okolicy, w tej branży. Bardzo łebscy właściciele firmy - prowadzi ona mądrą politykę zagraniczną. Firma o charakterze rozwojowym!
2
kakadu 2015-10-21 15:53:32
Koledzy ja bym tylko tyle dodał że jest to pomimo tych wszystkich wad jedna z najlepiej płacących firm w okolicy.
1
felix 2015-10-23 14:36:57
A ja mam lepszą radę: Jak coś nie pasuje to proponuje się zwolnić i nie marudzić. Jak posiadasz kolego odrobinę honoru, choć widzę że nie masz i jesteś zwykłym tchórzem śmierdzącym. Ja osobiście uważam, że firma jest ok. Oczywiście ma pewne wady, ale każda firma je ma. I prawda jest taka, że pracuje tu tyle osób i jakoś się nie zwalniają choć według Ciebie firma nie płaci. Proponuje swoje rozżalenie przełożyć na szukanie innej pracy i spełniać się w tej nowej lepszej pracy, czego Ci kolego z całego serca życzę. Czuwaj.
jacek 2015-10-24 11:42:25
Popieram. W końcu mamy demokracje.
KUBIK 2015-10-26 10:53:38
TY JESTES TAK GLUPI ALBO NIENORMALNY ZE SZKODA CZASU CZYTAC MOJA RADA KRAKÓW KOBIERZYN TAM OBIERZ KIERUNEK JAK CI POWIEDZA ZE CZARNE JEST BIALE A BIALE CZARNE ZACZNIJ DOPIERO PISAC FIRMA O CHARAKTERZE ROZWOJOWYM A TY NIEDOROZWÓJ Z ZÓŁTYMI PAPIERAMI LECZ SIE PSYCHIATRYCZNIE
2
jojo 2015-10-26 19:43:22
Tak. Popieram. Jak ktoś jest chory musi się leczyć.
1
gruby 2015-10-26 19:49:33
Ha ha ha ale to byl chyba jakis zart.....
kp 2015-10-27 12:32:08
A to nie rozwojowa firma? Wg ich strony mają dwóch kierowników produkcji z asystentem i szukają kolejnego kierownika. To pewnie się dzieje :)
znajomy 2015-10-28 09:11:30
Może wreszcie Prezesi zrozumieli że wielka Pani kierownik działa raczej na niekorzyść firmy gnębiac pracowników i udaje jaka to ona wspaniała. A to nie tedy droga.
2
handlowiec 2015-11-26 08:42:49
A na który region szukają?
roko 2015-11-27 23:49:50
Szukają też kogoś na kierownika technicznego i głównego księgowego więc myślę że wszyscy się tam zwalniają.
fucek 2015-12-08 21:24:11
Dla mnie jest w tej pracy ok choć jestem od niedawna. Kasa nie jest zała jak na początek. i z tego co słyszałem można szybko awansować.
Hans 2016-01-05 09:16:03
Jest tam jeszcze ta nie normalna baba co rządzi na hali?
ahaa 2016-01-05 18:21:16
Tak zwolnili tą panią. Pasuje żeby jeszcze zwolnili rodzinkę z produkcji i będzie normalnie.
5
bolo 2016-01-07 10:35:58
Kominusie, trzymam za tobą kciuki, może się nie utopisz. Mądrości w nowym roku, ci życzę bo ci tego najbardziej brakuje...
bolo2 2016-01-08 10:26:53
Tobie tez chyba madrosci brakuje skoro takie bzdury na forum wypisujesz.
Swoje odczucia zostaw dla siebie.
były 2016-01-21 22:34:17
hmmm strona nieaktualna, kierownictwo sie troszke zmieniło. Brawo dla Prezesów, tylko czemu tak późno? Pare talentów zmarnowało się przez tez kilka osób, które dopiero teraz poleciało ze stanowiska.
1
teraźniejszy 2016-01-24 18:59:21
Nie rozumiem tego co były pisze.Ja ciągle pracuję w tej firmie i z goła opinie w śród pracowników są inne. Jeśli jesteś były to na to zasłużyłeś.
1
były 2016-01-25 22:45:41
hahaha, nie ośmieszaj się już tam nie pracujesz od niedawna :D i popraw ortografie :D hue hue
1
dan 2016-02-14 21:03:17
No co ty nie powiesz. Chyba ktos tu nie ma co robić.
1
halo2 2016-04-07 08:49:54
A co tu kolego odpowiadać. Trzeba pracować, a wtedy można zarobić dobrze.
Jeśli ktoś przychodzi poleniuchować to proponuje sobie odpuścić.
jojo 2016-08-02 09:06:11
Czy ktoś wie czy etat na pomorskie jest jeszcze aktualny?
leo 2016-08-13 20:13:14
jak podjedzie na dyżurek ........
1
vcz 2016-08-13 20:13:32
Świetnie, żę atmosfera u nich dopisuje @lala, to doskonały dowód na to, że dobre relacje przyczyniają się do sukcesu.
vcz 2016-08-13 21:18:49
Pewnie, że jak są dla siebie przyjacielscy @12 to od razu atmosfera sprawia, że aż się chce pracować. Ciekawe tylko czy wypłata jest terminowa, może wiecie? Wynagrodzenie w terminie bardzo by mnie ucieszyło, bo sporo rachunków do popłacenia jest zawsze.
Fiji 2016-08-15 12:17:20
A o co chcesz zapytac?
Fifi 2016-08-15 15:51:18
To jest kolo na dzialalnosc
Fifi 2016-08-16 13:31:10
Już Ci pisałem, że musisz mieć założoną własną działalność. To jest umowa pomiędzy dwoma podmiotami.
Fifi 2016-08-18 09:02:39
A pewno że zarobisz. I premia do tego. Z tego co wiem to handlowcy faktury po kilka do kilkunastu tysięcy wystawiają.
234 2016-08-18 13:38:23
No bo to trzeba po prostu trafić na odpowiednią ofertę pracy i tez żeby było tak ze zarobki odpowiadają warunki zatrudnienia no i atmosfera a właśnie nie wiecie jak to tutaj z nią jest w firmie właśnie? Z gory dziekuje za jakiekolwiek odpowiedzi ;)
ania 2016-10-16 11:30:21
Patrząc na to, że ogłoszenie jest na całe województwo @kimo no to na pewno możesz liczyć na większą premię bo rejon masz ogromny tyle, że to wiąże się z częstszymi wyjazdami więc musisz to wziąć pod uwagę
Zostaw swoją opinię o Kominus Polska Sp z.o.o - Kłaj
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kominus Polska Sp z.o.o