logo Aviva

Aviva

Opole

Opinie o Aviva

krokodyl dundee 2013-09-13 02:06:48
Praca w Avivie... Temat rzeka. Rzeka o mętnych wodach z resztą. Zgadzam się z Marlonem, że część pozytywnych komentarzy to propaganda pracowników PR Avivy. Z taką propagandą spotykałam się w Avivie na każdym kroku. A już zwłaszcza jeśli chodzi o pracę "na sucho". Dzwonisz na swój koszt, jeździsz na swój koszt, pracujesz 10 godzin dziennie czasem nawet w niedziele. Podpisujesz wnioski, a nic z tego tak naprawdę nie masz. Nie masz umowy, pełnomocnictw, nigdzie nie jest odnotowane, że pracujesz. Nie dostajesz żadnych pieniędzy. Jedynie obietnice, że te prowizje gdzieś są, czekają, że menadżer się z tobą podzieli. Łudzisz się, że te spotkania wliczą ci się potem do pomostówki, czyli tych 20 spotkań i dwóch umów, które musisz mieć, aby dostać3000. Dopiero przy podpisaniu umowy agencyjnej dowiadujesz się, że figa z makiem. Spotkania na PC się nie liczą. Spotkania bez menadżera się liczą. Umowy inne niż perspektywa(która nawiasem mówiąc nie jest chodliwa, bo ludzie mają grupówki i nie chcą dublować ubezpieczeń) też się nie liczą. Niektórzy tak na sucho potrafią przepracować nawet pół roku. Pożyczają kasę. otwierają firmę, a potem ledwie na ZUS starcza. Adługi rosną. Jeśli odejdziesz przed podpisaniem umowy agencyjnej twoje prowizje zgarnia twój menadżer a ty nie dostajesz nic. Innymi słowy prekontrakt to ściema. Jednak nie wszystko jest takie złe. Szkolenia są porządne. Wiedzę i umiejętności tam zdobyte możesz wykorzystać w każdej innej firmie, a CV też robi lepsze wrażenie, gdy jest w nim napisane doradca. I do tego znajomości, które zdobywasz. Pewność siebie i poczucie, że nie jesteś gorszy od prezesów, burmistrzów, biznesmenów itp. Przed Avivą szukałam pracy 2lata bezowocnie. Po Avivie byłam bezrobotna tylko 3dni. Nagle mogłam wręcz przebierać w ofertach. A pracowałam tam tylko kilka m-cy. Aviva jest dobra również dla dwuzawodowców. Po pierwsze twoja pierwsza praca może zbuforować koszta, a po drugie menadżerowie mniej od ciebie wymagają i masz większy luz. Reasumując szczerze odradzam pracę na prekontrakcie. Nie dajcie się zmanipulować menadżerom, bo tylko oni na tym zyskują.
3
Gość 2014-02-26 00:40:58
Menedżerowie Allianz szukają pracy, centrala im nie płaci za wykonana prace
1
Jemioła 2014-05-09 06:01:30
Zapraszam do warty do współpracy( usunięte przez administratora )
Victus 2014-06-10 07:44:21
Szukam pracy rozsyłam CV...miałem juz kilka telefonów, gdzie dzwoniła Pani lub Pan w sprawie pracy w Aviva. Jeśli korzystam z portali odnośnie pracy to czytam czy to przypadkiem nie ubezpieczenia lub finanse na które nie wysyłam aplikacji. Często wysyłam aplikacje na tzw rekrutacje ukryte bo wiem, że może się trafić dobra praca ale najczęściej oferentami pracy w ostatnim czasie jest Aviva. Ktoś kto ma na względzie dobro pracownika nie będzie się posuwał to tanich sztuczek tylko napisze wprost że firma taka a taka poszukuje na stanowisko. Aviva to pracodawca poniżej moich oczekiwań gdyby się nie ukrywał to byłoby ok
niedoszły łorker 2014-08-01 08:01:08
Chciałem zacząć pracę w Avivie, ale chyba dam sobie spokój. Nie wiem czy tak jest we wszystkich firmach ubezpieczeniowych, bo każde TU ciągle szuka nowych ludzi, w innych branżach jest jednak bardziej normalnie.
karo 2014-12-01 11:17:54
Praca agenta, jak praca handlowca, jest wszędzie niełatwa.
A co z pracą w telecentrum? Ogłoszenie chwali się, że średnia długość zatrudnienia to 5 lat. Ktoś ma wiadomości z pierwszej ręki?
1
Adam1978 2014-12-01 19:33:32
Czy ktoś już z was widział nową ofertę pracy, którą proponuje firma Aviva? Moim zdaniem wygląda to interesująco, ale proszę was o opinie i komentarze. Aviva Sp. z o.o. zaprasza Kandydatów do aplikowania na stanowisko: Menedżer Zespołu Miejsce pracy: Trójmiarto...
http://www.gowork.pl/praca_podglad,5719395?keywords=&region=
7
kopas 2015-02-15 16:24:32
ja zostałem zaproszony na rozmowe w sprawie pracy ale trochę sie stresuje- zależy mi na podjęciu zatrudnienia a rozmowa rekrutacyjna to w wielu przypadkach stres, gonitwa myśli, dlatego chciałbym aby na tym forum ktoś mi udzielił podpowiedzi jak tam u nich z tym jest na podstawie własnych doświadczeń....
2
byłam... 2015-03-17 10:05:36
Uważajcie!!! nie szukają żadnych managerów zespołu....
to kłamstwo i oszustwo w ogłoszeniu owszem ale na miejscu okazuje się że masz być zwykłym akwizytorem....i wciskac polisy a kasa na konto właściciela placówki..
rozmowa rekrutacyjna zupełnie nie dotyczy stanowiska managera.... osoby bezrobotne mają mieć lub kupić ! auto telefon,oraz laptop...a i mieć na własny ZUS...śmieszne ale oczywiście stres jest wydają kupę kasy na ogłoszenia zawierające nie prawdziwą ofertę ...oczywiście przedstawiają taką ścieżkę kariery i finansowe osiągnięcia w które naprawdę trudno uwierzyć ... nie dajcie się nabrać!
2
Karol P 2015-08-27 19:29:13
Wszystkie komentarze na NIE to szczera prawda
Zainteresowana 2015-09-14 18:07:42
Cześć, możesz coś więcej powiedzieć o rekrutacji na Wolskiej ? Dostalam zaproszenie na rozmowę rekrutacyjną, a ponieważ zależy mi na znalezieniu pracy w Lublinie, wysłałam zgłoszenie także i tam. Proszę odpisz.
11
Paola 2015-09-22 18:30:12
A powie ktoś dokładniej, którzy menagerowie tak oszukują? Którzy obiecuja złote góry? Szczegółowo ;) Właśnie jestem po rozmowie rekrutacyjnej i czeka mnie zrobienie licencji. Proszę o więcej informacji. Pozdrawiam ;)
5
oszukana 2015-09-22 22:33:43
Wszyscy managerowie obiecują złote góry :-). Przecież to dzięki swoim podnóżkom, czyt. doradcom, oni nabijają własną kiesę. Szczerze odradzam avivę! Nawet jak będziesz się starała i w każdym miesiącu coś sprzedawała, to szanowna, warszawska centrala, tak Cię podliczy, że grosza nie dostaniesz. Tak, tak, niestety nie tylko ja tak miałam. Wiecznie coś kombinują żeby w danym miesiącu nie zapłacić, a zwłaszcza tych dodatkowych pieniędzy dla młodych agentów. A jeśli już nawet, z wielkiej łachy dostaniesz te 3000zł, to tak szczerze powiedziawszy, co to jest? Usiądź sobie z kartką i długopisem i policz czy to naprawdę wyjdą wielkie pieniądze po opłacie ZUS-u, US, księgowej, paliwa, telefonu. To co Ci zostanie, to dopiero "prawdziwa pensja" ;-), a ile nerwów trzeba zjeść w każdym miesiącu ze strachu czy coś sprzedasz, czy nie sprzedasz, a jak już sprzedasz, to czy Ci łaskawie w centrali to spolisują czy spolisują w kolejnym miesiącu, tak żeby za dużo kasy Ci nie wypłacić. Tak, tak, takie realia. I nie jestem kolejną osobą, której nie wyszło, bo nie potrafiła sprzedawać, NIE! Właśnie, że lubiłam i chętnie to robiłam przez pierwsze dwa miesiące. Później zaczęły się schody, kiedy ja w dalszym ciągu sprzedawałam, a centrala albo nie polisowała mi w danym miesiącu, albo wyliczała prowizje "po swojemu", głupio się tłumacząc.... NIE, NIE i jeszcze raz NIE! Narobisz się, nadzwonisz, najeździsz do ludzi, a guzik z tego będziesz miała! NIE POLECAM!
MM 2015-10-02 15:14:43
proszę napisać, czy ktoś jest pracownikiem telecentrum.
Jaka jest podstawa, jakie są prowizję ? ogólnie atmosfera

2
Ktośśś...... 2015-10-09 13:17:06
Uważajcie na firmę Aviva oszuści są niesamowici. Pracuję w tej firmie jakiś czas i jest ciągle problem z moją wypłata nie dostałam kasy za 2 msc i jak wypłacają albo po 500 zł-1000 zł no śmiech jakiś poprostu jest. Ostrzegam wszystkich żeby nie wchodzili do tej firmy jeśli chcecie normalnie i bez długów żyć. Bo ja to już nie wiem co mam robić rachunki przychodzą a ich nie interesuję żeby wypłacić kasę bo po co. Już mam zamiar iść do sądu i chyba tak będzię bo tak nie może być że ludzie pracują jak osły a kasy brak.Jeśli nie mają za co wypłacić dla Agenta pieniędzy niech nie biorą tylu chętnych. Śmiech jakiś żeby tak robiła niby porządna firma tak usłyszałam od swojego dyrektora jak powiedziałam jaki jest problem. Żeby była porządna i uczciwa to by wypłacili co się należy do ostatniego grosza
oszukana 2016-01-09 15:41:55
Zgadza się dałam się złapć, zrekrutowałam osoby i nie dostała ani złotówki, do podpisania kontraktu nigdy nie doszło nie wypłacono też pieniędzy za polisy. Zenada. Zmieniano notorycznie warunki kontraktu (ustnie) pracowałam gratis. ktoś inny zebrał żniwa. Jak zobaczyła co się świeci odpuściłam.
5
Gola 2016-01-14 10:05:05
Pracuje w Avivie od 6 lat, czytając wasze wpisy odnoszę wrażenie ,że konkurencja bardzo uaktywniła się w ostatnim czasie.
Każdego można opluć w internecie, a Aviva dostaje kolejne nagrody- Przyjazna Firma w 2015r. to musi boleć!
Praca w Avivie to praca dla ambitnych i chcących dużo zarabiać, ale też wymagająca zaangażowania i samodyscypliny. Niestety jak nie będziesz pracować to nie będziesz zarabiać- proste? Chyba nie dla wszystkich!
5
oszukana 2016-01-23 22:25:05
Wydaje mi się ze ktoś tu pisze nie na temat i z polecenia kierownika zaraz po tym jak powiedziałam ze maja strasznie nieciekawą opinie na forum. Tragedia . Nie dajcie się nabrać W biurze pracują sami starzy wyjadacze a facet ma jeden system działania przyjedzie do Ciebie pokaże co papier wmawiając ci ze na 100% zatrudni, codziennie będzie do ciebie wydzwaniał jak to jest zadowolony z twojej pracy, powie też ze jestem wybrańcem losu. Ty bedziesz angażować środki zaprosisz znajomych do współpracy tzw ciepłe kontakty a później okaże się ze kontraktu z tobą nie podpisze a za zatrudnione osoby sam zgarnie kasę. Dramat. Dla mnie to zwykłe oszustwo. Tak poprowadzi sprawę ze nie wypłaci zatrudnionej i zaproszonej przez ciebie koleżance do rzekomo twojego zespołu za polisę. Zastanów się piec razy nim bedziesz chciał być menagerem w AVIVIE nim zostaniesz wykorzystany, z długami, a twoi znajomi przestana się do ciebie odzywać.
2
nie frajer 2016-01-23 22:35:22
precz z pazernymi świniami, szukajcie i pąłcie i powiedzcie prawdę jak jest , jak zabieracie klientów po "niespełnieniu warunków" typu 2 m-ce brak sprzedazy etc, fajnie bedzie jak będziecie mówić od a ...do z..z czym pracownik ma się zmierzyć;-)
Marzena 2016-01-28 16:13:33
Po roku pracy nie podpisali ze mną umowy agencyjnej, oczekiwania ogromne a w zamian wynagrodzenie 4000 rocznie , bo 3000 dla kierownika niby miało być wypłacone w 18 miesiacu. Dostałam dziś telefon, że koleżanka nie dzokonczy ubezpieczenia grupowego ponieważ dyrektor i menadżer wyzwali ja od zlodziejki, a klientka nie chce z nimi rozmawiać. Sęp buduje biznes cudzymi rękoma. Sam nic nie potrafi ale Tobie powie "pracować się nie chce ale darmowe pieniądze to byś brała" chyba mówił o sobie. Warunki umowy to jeden wielki bełkot wszystko jest niejasne i nic nie wiadomo. Zawsze znajdzie się taki frajer jak ja. NIE BĄDŹ JAK JA.
1
jan kowalski 2016-02-02 12:15:31
ta firma to oszuści umawiają się na rzmowe vs pracy i nie przychodzą. To po co oni w ogóle szukają akwizytatorów i daają lipne ogłoszenia o pracę ? Chyba po to aby wyłudzić dane do bezrobotnych
Młody Agent 2016-02-06 01:46:52
Jestem młodym agentem ze stażem od listopada 2015 roku i powiem wam że jestem bardzo zadowolony ze standardów i narzędzi jakie oferuje Aviva. Wypłata za listopad i grudzień wyniosła ponad 10 tyś. osoby które naprawdę są zainteresowane pracą to chętnie im pomogę oraz nawet udostępnię do wglądu swoje rachunki za ten krótki okres żeby niedowiarkom udowodnić że zarobić się da. Oczywiście do pracy nie nadaje się każdy, ponieważ w tym zawodzie musisz się wykazać otwartością i łatwym nawiązywaniem kontaktów z drugą osobą. Dla osób które nie mają z tym problemu, lubią pracować wedle swoich godzić praca naprawdę się spodoba. Co do samych klientów gdzie można ich szukać na początku to ja od razu zacząłem od znajomych, lekarzy do których chodzę. Z jednej polisy lekarza można nawet mieć już konkretną prowizję która spokojnie przekracza 3000 brutto. Osoby które mają więcej pytań zapraszam do kontaktu wardecki.piotr@aviva.com.pl lub pod numerem 791...292....995
3
Młody Agent 2016-02-06 01:53:46
Zachęcam wszystkich do przychodzenia do oddziału na ul. Inflanckiej 4a. Możecie zobaczyć jak wygląda praca, jaka jest atmosfera, zawsze jest jakiś agent bądź manager który chętnie z wami porozmawia. Jeszcze raz zapraszam do kontaktu chętnie pomogę, bo wiem jak mi trudno było się samemu odnaleźć :)
Młody Agent 23 lata 2016-02-06 02:01:00
Jak Ci tak źle to po co w niej pracujesz?
Młody Agent 23 lata 2016-02-06 02:06:53
Co do komentarzy które jeszcze gdzieś tam się powtarzają. Faktycznie pracuje dużo osób w starszym wieku ale wynika to z ich stażu pracy który jest w granicach 20 lat. Jeżeli agent pracuje 20 lat dla jednej firmy to znaczy że jednak coś ta Aviva musi mieć w sobie dobrego.
Dodatkowo Aviva stawia teraz na młodych agentów dlatego tak dużo możecie zobaczyć ofert pracy. Ja osobiście mam 23 lata wiec za starego się nie uważam i osoby które ze mną zaczęły pracę nie są o wiele starsi.
Dla większości którzy się zastanawiają dlaczego są takie negatywne komentarze to proszę zobaczcie sobie rankingi TU. Sam przejmuję na potęgę klientów z konkurencji właśnie z firm krzak.

Pozdrawiam
firma cwaniaków 2016-02-20 18:40:12
Potwierdzam AVIVA to największa ściema dla naiwny. Żadnych reguł.Prowadzę biznes od kilku lat. I nie jestem z łapanki. Facet kłamie w żywe oczy. Przyjeżdza pokazuje niby warunki umowy. Za każdym razem mówi coś innego. I nie mówię żeby kogoś zniechęcić chcesz to idź. Ale osobiście nie znoszę, cwaniaków wmawiając mi musisz mi"zaufać" i podtykających dokumenty pod nos a za chwile zmieniających reguły gry zupełnie niekorzystne dla mnie. Rozwiązalnym umowę po 2 miesiącach kiedy okazało się ,że reguły gry są żenująco nie ścisłe a właściciel biura zwyczajnie mnie wykorzystał i zgarnął kasę za polisy nie dotrzymał warunków umowy. I to nie jest kłamstwo. sami się przekonajcie. Ni. Cwaniaków dzisiaj jest dużo. Jeśli lubisz być wykorzystany zapraszam do współpracy z w/w firmą. Może w twoim przypadku będzie inaczej. Ale miej oczy szeroko otwarte bo możesz się zdziwić.
marek 2016-02-26 19:04:41
Czy wie ktoś na czym polega praca Współpracownika Doradcy w Avivie? takie ogłoszenie się ostatnio pojawiło i zastanawiam się czy nie aplikować, ale nigdy nie pracowałem w tej branży i nie wiem czy warto, zwłaszcza po przeczytaniu tych wszystkich negatywnych opinii...
Piotr W 2016-02-29 01:35:56
Jak już wystawiasz takie opinie na temat tego jak wyglądała Twoja praca w Aviva może warto się podpisać pod tym żeby przynajmniej był wiarygodny ten komentarz.
Moja opinia natomiast będzie zupełnie odwrotna. Ponieważ Aviva to najlepsze TU pod względem wspierania nowych/młodych agentów dając narzędzia, liczne szkolenia, jasne systemy wynagrodzenia i tu dodam że umowę każdy dostaje, ja też mam i mogę dać do wglądu osobom które byłby zainteresowane bardziej tematem.
Zachęcam jeszcze raz wszystkich do kontaktowania się ze mną. Chętnie udzielę odpowiedzi na wszystkie pytania i opowiem jak wszystko wygląda.
W listopadzie też podjąłem decyzję taką nad którą wile osób się teraz pewnie zastanawia i wiem jak to jest. Dlatego chętnie pomogę... (usunięte przez administratora)
major 2016-03-04 17:16:54
Co do nagród rzetelna firma, firma roku bla bla bla, to nie przyszło nikomu do głowy, że takie nagrody można kupić za odpowiednią sumkę? W PL wszystko możliwe.
1
takie tam uwagi 2016-03-09 16:33:32
a te 12000 dostałeś po tym jak odpadli młodzi naganiacze po 2-3 miesiącach i przejąłeś po nich polisy i klientów ;-) taki bonus za ich pracę;-)
2
Olo 2016-04-12 11:41:14
Hej, a jak wyglada w Aviva praca w dziale likwidacji szkód? Na jakie można liczyć zarobki?
ale pieprzysz 2016-04-21 15:09:07
kazdy kto pisze taki komentarz fajnie ze mozna wiedzę zdobyć od razu swiadczy, że to AVIVA napisała.
Ela 2016-04-28 11:04:42
Współpracownik doradcy, to ktoś, kto uczy się być agentem. Ma więcej wsparcia, kasa podobna, ale mniej odpowiedzialności. Dobre dla tych, którzy nie mają doświadczenia, na początku sa nieodpłatne szkolenia i egzaminy dające nowe kompetencje zawodowe. Ja pracuję w Aviva od 4 lat w I oddziale przy ul Prostej 70, niedawno "awansowałam" na managera i szukam współpracowników, agentów i junior managerów. Zapraszam do oddziału każdego kto nie zakłada z góry że się nie uda i chciałby dowiedzieć sę więcej... jurkowska.elzbieta@aviva.com.pl, można do mnie pisać, również chętnie słucham tych niezadowolonych, bo może trafili na jakies nieetyczne zachowanie, które trzeba zgłosić. Aviva nadzoruje jakość naszej pracy, nie ma mowy o "firmie krzak", dlatego podpisuję sie pod tym co robię w 100% Nie ma wielu takich firm na rynku!
1
Karolina 2016-05-10 13:11:07
Ja stawiam im minusta bardzo dużego, po całodziennej rekrutacji brak informacji zwrotnej. Panie z HR bardzo mało profesjonalne jak na taką dużą firmę.
mark 2016-05-11 13:34:10
to prawda a jak przedstawiłem ogłoszenie na które odpowiedziałem to powiedzieli żepewnie składałem też na inne ogólnie ściema ogłszenie na menedżera zespołu a możesz zostać na początek szeregowym agentem
1
gość 2016-05-11 18:10:12
Na jakie stanowisko? Ja dostałam informację, że skontaktują się w ciągu 2 tyg, nawet gdy decyzja będzie negatywna, ale jak widać nie wywiązują się z obietnic...
3
kandydat 2016-05-30 09:08:28
Zostałam zaproszona na rozmowę na stanowisko managera zespołu. W trakcie spotkania okazało się, że szukają agentów....( chodzenie po domach, spotkania itp) Moim zdaniem jest to brak szacunku do osób szukających pracy. Czyżby mieli aż tak mało chętnych na agentów, że muszą mijać się z prawdą w ogłoszeniu. Przy okazji najlepiej, żeby się w Avivie ubezpieczyć. Rozmowa przebiegała nieprofesjonalnie. Jak ktoś ma za dużo czasu to może pójść ja żaluje, że poszłam.
4
Marcin__ 2016-06-05 16:09:12
Zacznijmy od tego, że manager managerowi nierówny (a szkoda) i większość faktycznie tylko wspomina, że jest "możliwość" ścieżki managerskiej.

Powiem tak: widzę więcej plusów niż minusów (inaczej nigdy nie zdecydowałbym się na pracę w tej firmie), potwierdzam gruntowne przygotowanie do wykonywania pracy poprzez szkolenia, prowadzone zarówno na platformie e-learningowej, jak i poprzez dedykowane osoby, zarówno w siedzibie głównej, jak i w poszczególnych oddziałach.

Na pewno wartością dodaną są liczne testy, które sprawdzają predyspozycje kandydata do pracy, a także ewentualne umiejętności managerskie i zarządcze.

Dwa dość istotne minusy to (jak dla mnie): umowa agencyjna jako jedyna możliwość współpracy (jestem w stanie to zrozumieć, regulacji ustawy nie da się przeskoczyć) i niestety brak jakichkolwiek narzędzi do pracy oferowanych przyszłym agentom przez Avivę, może z wyjątkiem udostępnienia baz potencjalnych klientów.

Jednak mając pomysł na pracę w tej branży da się osiągnąć bardzo dużo.
3
agent aviva staż 21 lat 2016-06-05 17:50:50
Nie jest to łatwy zawód i nie każdy się do niego nadaje !Dzisiaj młodzi agenci mają luksus i marudzą, że jak nie wyrobią normy to nie dostaną dodatkowej premii 3000 zł. Za taką samą polisę młodzi mieli wyższą prowizję niż stary agent - pytanie dlaczego ? Jak zaczynałem nie było dodatkowych premii po 3000 zł, nie było urocznionej prowizji. Była goła prowizja od inkasa. Powiem więcej młody agent miał niższą prowizję, dopiero po sprzedaniu 30 polis wskakiwał na wyższy próg prowizyjny. Była motywacja aby to osiągnąć. Tylko nieliczni utrzymują się przez wiele lat i Ci nie narzekają, że brakuje im na ZUS. Pozdrawiam wszystkich co chcą zasmakować tego chleba i życzę im z serca POWODZENIA !
agent aviva staż 21 lat 2016-06-05 18:09:29
I jeszcze jedno na temat menedżerów. Faktycznie mają nadprowizję z agenta ale tak jest we wszystkich Firmach ubezpieczeniowych. Aby zostać menedżerem trzeba przejść ścieżkę kariery od podstaw tzn sprzedać kilka polis jako agent. Przecież w końcu będzie uczył sprzedaży młodych agentów, sama teoria nie wystarczy. Zarobki mają uzależnione od sprzedaży grupę, którą zarządzają.
Osobiście jetem agentem samodzielnym i nie mam nad sobą menedżera.
Jeżeli ktoś nie chce być "pod menedżerem" może pracować u "agenta mentora" z wieloletnim stażem ze 100% prowizją dla siebie.
Jeżeli chcecie wysłuchać prawdziwych opinii na temat tej pracy lub pracować bez kierownika grupy, podaję swój telefon 602183057. Jestem z Wrocławia. Pozdrawiam młodych agentów.
Wiem co mówię 2016-06-13 19:24:10
Ludzie AVIVA nie informuje o warunkach pracy. Menadżer liczy na to, że sam odejdziesz żeby zabrać Ci Twoich klientów, a jak sam nie odejdziesz to Cię wywali i powie, że się nie nadajesz. Ciągle mówią o tym, że potrzebne są umiejętności tylko do czego. Dzień spędzasz na telefonie lub chodząc z buta od firmy do firmy pytając, czy ktoś nie byłby zainteresowany. Jeśli już koniecznie musisz iść do AVIVY nie radzę siedzieć w biurze. Starzy siedzą i obrabiają Ci [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nic nie robią liczą, że zgarną Twoje kontakty. Ja miałam komunikację w UNILINK stawki z komunikacji są niższe ale dostajesz jakieś pieniądze. Warunki przejrzyste.
Marcin__ 2016-06-21 22:46:04
Nie ma jednej rozmowy, to cały proces rekrutacyjny. Na początek - rozmowa z Twoim przyszłym managerem, później musisz wypełnić online kilka testów, które badają Twoje predyspozycje, m. in. sprzedażowe i ogólnie predyspozycje do pracy w szeroko pojętej obsłudze klienta. Jeśli wyniki ww. testów są pozytywne, spotykasz się z managerem, omawiacie razem testy, pokazane są Twoje mocne strony i nad czym trzeba popracować.
Następnie - umowa z dyrektorem struktury (po prostu dyrektorem oddziału). Po akceptacji Twojej osoby przez dyrektora podpisujesz umowę szkoleniową (3 tygodnie), po której zdajesz państwowy egzamin uprawniający do wykonywania zawodu, po otrzymaniu informacji z pozytywnym wynikiem, możesz podpisać umowę agencyjną (warunkiem koniecznym do jej podpisania jest posiadanie działalności gospodarczej) i rozpocząć pracę.
3
aviva to dno 2016-07-09 16:52:17
Miałam tak samo to pralnia pieniedzy
Agent z lodzi 2016-08-24 08:24:14
Nóż mi się w kieszeni otwiera jak czytam te opinie. Właśnie przez takie słowa bałam sie spróbować tej pracy. Długo zwlekałam aż wkońcu doszłam do wniosku, że najwyżej się przejadę. Teraz żałuję, że tak późno się zdecydowałam.
Szkolenie zaczełam w styczniu na umowie szkoleniowej bylsm do kwietnia teraz jestem na umowie agrncyjnej.
Prawda jest, że dużo zależy od managera czy jeździ z Wami na pierwsze spotkania czy odpowiada na wasze pytania.
Praca jest trudna bo wymaga samodyscypliny, i łatwości w rozmowie z obcymi ludźmi o ważnucj sprawach.
Zasady wynagrodzenia sa proste, nie ma limitu górnego zarobisz tyle ile sprzedasz. Jak jest aktywność jest sprzedaż są pieniądze i to nie małe.
Denerwuje się gdy słyszę o wynagrodzeniu 4000zl na rok bo taki dochód ma osoba która siedzi w domu i czeka aż klient sam do niej przyjdzie.
Niestety Polska jeszcze nie dokońca rozumie idee ubezpieczenia i tutaj pojawia się kolejna trudność, ale to agenta.zadaniem jest spptkać się z.człowiekiem i go uświadomić co będzie.z jego rodziną gdy go zabraknie. Cześć osób się nie zgadza część zaczyna rozumieć a część wróci gdy w jego otoczeniu coś się stanie.
Jeżeli chodzi o Avive szkoli doskonale dodatkowo jest masa konkursów z nagrodami rzeczowymi i pieniężnymi. Ja jestem mega zadowolona z pracy nie musze wdtawac o 5 rano i nie pracuje 160 godz z myślą, że zarobie 1600zł. W Avivie praca 160 godzin = wyplata na poziomie 5,6 tys. Ale fakt to nie jest praca dla każdego,,,
Przede wszystkim musimy byc dla ludzi mowić im tylko prawde tłumaczyć tak aby klient wiedział co ma i po co ma wtedy my mamy spokój ducha a klient nas poleci dalej, i biznes się kręci. Ja pracuje w Avivie w lodzi polecam dla mlodych pełnych energii.
5
Marcin__ 2016-08-29 17:16:58
Na stanowisko Menedżera Zespołu Sprzedaży wymagane jest kilkuletnie doświadczenie w sprzedaży w branży ubezpieczeniowej. Ludzie o tym nie wiedzą. Stąd potem opinie typu "oszukali mnie", "oszuści", "aplikowałem/am na stanowisko managera, a zaproponowali bym został/a agentem".

Dla ludzi z doświadczeniem w zarządzaniu zespołem, ale bez doświadczenia w branży, polecam staż menedżerski lub stanowisko Junior Managera zespołu sprzedaży.
2
JESZCZE PRACOWNIK 2016-09-01 01:52:01
Aviva była dobrym pracodawcą do końca 2016 r. Obecnie firma robi oszczędności oczywiście na pracownikach. Pracuję tam już ponad 6 lat i nigdy nie było tak źle. Na chwilę obecną nie ma co szukać pracy w Avivie, chyba że dorywczo
2
Zdzisław 2016-10-23 19:39:37
Przestrzegam przed tą Oszustką Hanna Kołodziejczyk-Susła ! Okradła mnie na pare tysięcy złotych. Poza tym jest pod opieka psychiatryczną jak poinformował mnie znajomy od wielu lat . Jestem zrozpaczony bo zaufałem i zostałem okradziony

Zdzisław 2016-10-23 19:40:18
Przestrzegam przed tą Oszustką (usunięte przez administratora) ! Okradła mnie na pare tysięcy złotych. Poza tym jest pod opieka psychiatryczną jak poinformował mnie znajomy od wielu lat . Jestem zrozpaczony bo zaufałem i zostałem okradziony
Zibi 2016-10-24 10:24:12
Kolejny hejter !!! Człowieku jesteś na działalności gospodarczej i tyle dostajesz ile wypracujesz. A to o czym piszesz, to zaliczki na ZUS dla młodych, z których trzeba się rozliczyć !
1
Agent 2016-12-07 21:26:55
Pracuje w Avivie praca nie jest latwa ale dajaca mozliwosci duzych zarobkow. Trzeba lubuc jonrakt z ludzmi i byc odpornym na slowo nie bo gdy na 30 telefonow umawia sie 1 spotkanie to mozna sie zniechecic ale dzieki temu jednemu spotkaniu mozna zarobic ;) jak ktos sprzedaje okolo 4 polis w mc to zarobi spokojnie na zus podatek i zostanie na zycie wazne jest ze nie ma gornej granicy. Szkolenia sa dobre trzeba im oddac dbaja o rozwoj
Zostaw swoją opinię o Aviva - Opole
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Aviva