logo Aviva

Aviva

Opole

Opinie o Aviva

Ktośśś...... 2015-10-09 13:17
Uważajcie na firmę Aviva oszuści są niesamowici. Pracuję w tej firmie jakiś czas i jest ciągle problem z moją wypłata nie dostałam kasy za 2 msc i jak wypłacają albo po 500 zł-1000 zł no śmiech jakiś poprostu jest. Ostrzegam wszystkich żeby nie wchodzili do tej firmy jeśli chcecie normalnie i bez długów żyć. Bo ja to już nie wiem co mam robić rachunki przychodzą a ich nie interesuję żeby wypłacić kasę bo po co. Już mam zamiar iść do sądu i chyba tak będzię bo tak nie może być że ludzie pracują jak osły a kasy brak.Jeśli nie mają za co wypłacić dla Agenta pieniędzy niech nie biorą tylu chętnych. Śmiech jakiś żeby tak robiła niby porządna firma tak usłyszałam od swojego dyrektora jak powiedziałam jaki jest problem. Żeby była porządna i uczciwa to by wypłacili co się należy do ostatniego grosza
2
oszukana 2016-01-09 15:41
Zgadza się dałam się złapć, zrekrutowałam osoby i nie dostała ani złotówki, do podpisania kontraktu nigdy nie doszło nie wypłacono też pieniędzy za polisy. Zenada. Zmieniano notorycznie warunki kontraktu (ustnie) pracowałam gratis. ktoś inny zebrał żniwa. Jak zobaczyła co się świeci odpuściłam.
8
Gola 2016-01-14 10:05
Pracuje w Avivie od 6 lat, czytając wasze wpisy odnoszę wrażenie ,że konkurencja bardzo uaktywniła się w ostatnim czasie.
Każdego można opluć w internecie, a Aviva dostaje kolejne nagrody- Przyjazna Firma w 2015r. to musi boleć!
Praca w Avivie to praca dla ambitnych i chcących dużo zarabiać, ale też wymagająca zaangażowania i samodyscypliny. Niestety jak nie będziesz pracować to nie będziesz zarabiać- proste? Chyba nie dla wszystkich!
12
oszukana 2016-01-23 22:25
Wydaje mi się ze ktoś tu pisze nie na temat i z polecenia kierownika zaraz po tym jak powiedziałam ze maja strasznie nieciekawą opinie na forum. Tragedia . Nie dajcie się nabrać W biurze pracują sami starzy wyjadacze a facet ma jeden system działania przyjedzie do Ciebie pokaże co papier wmawiając ci ze na 100% zatrudni, codziennie będzie do ciebie wydzwaniał jak to jest zadowolony z twojej pracy, powie też ze jestem wybrańcem losu. Ty bedziesz angażować środki zaprosisz znajomych do współpracy tzw ciepłe kontakty a później okaże się ze kontraktu z tobą nie podpisze a za zatrudnione osoby sam zgarnie kasę. Dramat. Dla mnie to zwykłe oszustwo. Tak poprowadzi sprawę ze nie wypłaci zatrudnionej i zaproszonej przez ciebie koleżance do rzekomo twojego zespołu za polisę. Zastanów się piec razy nim bedziesz chciał być menagerem w AVIVIE nim zostaniesz wykorzystany, z długami, a twoi znajomi przestana się do ciebie odzywać.
3
nie frajer 2016-01-23 22:35
precz z pazernymi świniami, szukajcie i pąłcie i powiedzcie prawdę jak jest , jak zabieracie klientów po "niespełnieniu warunków" typu 2 m-ce brak sprzedazy etc, fajnie bedzie jak będziecie mówić od a ...do z..z czym pracownik ma się zmierzyć;-)
1
Marzena 2016-01-28 16:13
Po roku pracy nie podpisali ze mną umowy agencyjnej, oczekiwania ogromne a w zamian wynagrodzenie 4000 rocznie , bo 3000 dla kierownika niby miało być wypłacone w 18 miesiacu. Dostałam dziś telefon, że koleżanka nie dzokonczy ubezpieczenia grupowego ponieważ dyrektor i menadżer wyzwali ja od zlodziejki, a klientka nie chce z nimi rozmawiać. Sęp buduje biznes cudzymi rękoma. Sam nic nie potrafi ale Tobie powie "pracować się nie chce ale darmowe pieniądze to byś brała" chyba mówił o sobie. Warunki umowy to jeden wielki bełkot wszystko jest niejasne i nic nie wiadomo. Zawsze znajdzie się taki frajer jak ja. NIE BĄDŹ JAK JA.
3
jan kowalski 2016-02-02 12:15
ta firma to oszuści umawiają się na rzmowe vs pracy i nie przychodzą. To po co oni w ogóle szukają akwizytatorów i daają lipne ogłoszenia o pracę ? Chyba po to aby wyłudzić dane do bezrobotnych
1
Młody Agent 2016-02-06 01:46
Jestem młodym agentem ze stażem od listopada 2015 roku i powiem wam że jestem bardzo zadowolony ze standardów i narzędzi jakie oferuje Aviva. Wypłata za listopad i grudzień wyniosła ponad 10 tyś. osoby które naprawdę są zainteresowane pracą to chętnie im pomogę oraz nawet udostępnię do wglądu swoje rachunki za ten krótki okres żeby niedowiarkom udowodnić że zarobić się da. Oczywiście do pracy nie nadaje się każdy, ponieważ w tym zawodzie musisz się wykazać otwartością i łatwym nawiązywaniem kontaktów z drugą osobą. Dla osób które nie mają z tym problemu, lubią pracować wedle swoich godzić praca naprawdę się spodoba. Co do samych klientów gdzie można ich szukać na początku to ja od razu zacząłem od znajomych, lekarzy do których chodzę. Z jednej polisy lekarza można nawet mieć już konkretną prowizję która spokojnie przekracza 3000 brutto. Osoby które mają więcej pytań zapraszam do kontaktu wardecki.piotr@aviva.com.pl lub pod numerem 791...292....995
7
Młody Agent 2016-02-06 01:53
Zachęcam wszystkich do przychodzenia do oddziału na ul. Inflanckiej 4a. Możecie zobaczyć jak wygląda praca, jaka jest atmosfera, zawsze jest jakiś agent bądź manager który chętnie z wami porozmawia. Jeszcze raz zapraszam do kontaktu chętnie pomogę, bo wiem jak mi trudno było się samemu odnaleźć :)
1
Młody Agent 23 lata 2016-02-06 02:01
Jak Ci tak źle to po co w niej pracujesz?
1
Młody Agent 23 lata 2016-02-06 02:06
Co do komentarzy które jeszcze gdzieś tam się powtarzają. Faktycznie pracuje dużo osób w starszym wieku ale wynika to z ich stażu pracy który jest w granicach 20 lat. Jeżeli agent pracuje 20 lat dla jednej firmy to znaczy że jednak coś ta Aviva musi mieć w sobie dobrego.
Dodatkowo Aviva stawia teraz na młodych agentów dlatego tak dużo możecie zobaczyć ofert pracy. Ja osobiście mam 23 lata wiec za starego się nie uważam i osoby które ze mną zaczęły pracę nie są o wiele starsi.
Dla większości którzy się zastanawiają dlaczego są takie negatywne komentarze to proszę zobaczcie sobie rankingi TU. Sam przejmuję na potęgę klientów z konkurencji właśnie z firm krzak.

Pozdrawiam
1
firma cwaniaków 2016-02-20 18:40
Potwierdzam AVIVA to największa ściema dla naiwny. Żadnych reguł.Prowadzę biznes od kilku lat. I nie jestem z łapanki. Facet kłamie w żywe oczy. Przyjeżdza pokazuje niby warunki umowy. Za każdym razem mówi coś innego. I nie mówię żeby kogoś zniechęcić chcesz to idź. Ale osobiście nie znoszę, cwaniaków wmawiając mi musisz mi"zaufać" i podtykających dokumenty pod nos a za chwile zmieniających reguły gry zupełnie niekorzystne dla mnie. Rozwiązalnym umowę po 2 miesiącach kiedy okazało się ,że reguły gry są żenująco nie ścisłe a właściciel biura zwyczajnie mnie wykorzystał i zgarnął kasę za polisy nie dotrzymał warunków umowy. I to nie jest kłamstwo. sami się przekonajcie. Ni. Cwaniaków dzisiaj jest dużo. Jeśli lubisz być wykorzystany zapraszam do współpracy z w/w firmą. Może w twoim przypadku będzie inaczej. Ale miej oczy szeroko otwarte bo możesz się zdziwić.
2
marek 2016-02-26 19:04
Czy wie ktoś na czym polega praca Współpracownika Doradcy w Avivie? takie ogłoszenie się ostatnio pojawiło i zastanawiam się czy nie aplikować, ale nigdy nie pracowałem w tej branży i nie wiem czy warto, zwłaszcza po przeczytaniu tych wszystkich negatywnych opinii...
2
Piotr W 2016-02-29 01:35
Jak już wystawiasz takie opinie na temat tego jak wyglądała Twoja praca w Aviva może warto się podpisać pod tym żeby przynajmniej był wiarygodny ten komentarz.
Moja opinia natomiast będzie zupełnie odwrotna. Ponieważ Aviva to najlepsze TU pod względem wspierania nowych/młodych agentów dając narzędzia, liczne szkolenia, jasne systemy wynagrodzenia i tu dodam że umowę każdy dostaje, ja też mam i mogę dać do wglądu osobom które byłby zainteresowane bardziej tematem.
Zachęcam jeszcze raz wszystkich do kontaktowania się ze mną. Chętnie udzielę odpowiedzi na wszystkie pytania i opowiem jak wszystko wygląda.
W listopadzie też podjąłem decyzję taką nad którą wile osób się teraz pewnie zastanawia i wiem jak to jest. Dlatego chętnie pomogę... (usunięte przez administratora)
3
major 2016-03-04 17:16
Co do nagród rzetelna firma, firma roku bla bla bla, to nie przyszło nikomu do głowy, że takie nagrody można kupić za odpowiednią sumkę? W PL wszystko możliwe.
2
takie tam uwagi 2016-03-09 16:33
a te 12000 dostałeś po tym jak odpadli młodzi naganiacze po 2-3 miesiącach i przejąłeś po nich polisy i klientów ;-) taki bonus za ich pracę;-)
5
Olo 2016-04-12 11:41
Hej, a jak wyglada w Aviva praca w dziale likwidacji szkód? Na jakie można liczyć zarobki?
1
ale pieprzysz 2016-04-21 15:09
kazdy kto pisze taki komentarz fajnie ze mozna wiedzę zdobyć od razu swiadczy, że to AVIVA napisała.
1
Ela 2016-04-28 11:04
Współpracownik doradcy, to ktoś, kto uczy się być agentem. Ma więcej wsparcia, kasa podobna, ale mniej odpowiedzialności. Dobre dla tych, którzy nie mają doświadczenia, na początku sa nieodpłatne szkolenia i egzaminy dające nowe kompetencje zawodowe. Ja pracuję w Aviva od 4 lat w I oddziale przy ul Prostej 70, niedawno "awansowałam" na managera i szukam współpracowników, agentów i junior managerów. Zapraszam do oddziału każdego kto nie zakłada z góry że się nie uda i chciałby dowiedzieć sę więcej... jurkowska.elzbieta@aviva.com.pl, można do mnie pisać, również chętnie słucham tych niezadowolonych, bo może trafili na jakies nieetyczne zachowanie, które trzeba zgłosić. Aviva nadzoruje jakość naszej pracy, nie ma mowy o "firmie krzak", dlatego podpisuję sie pod tym co robię w 100% Nie ma wielu takich firm na rynku!
2
Karolina 2016-05-10 13:11
Ja stawiam im minusta bardzo dużego, po całodziennej rekrutacji brak informacji zwrotnej. Panie z HR bardzo mało profesjonalne jak na taką dużą firmę.
2
mark 2016-05-11 13:34
to prawda a jak przedstawiłem ogłoszenie na które odpowiedziałem to powiedzieli żepewnie składałem też na inne ogólnie ściema ogłszenie na menedżera zespołu a możesz zostać na początek szeregowym agentem
2
gość 2016-05-11 18:10
Na jakie stanowisko? Ja dostałam informację, że skontaktują się w ciągu 2 tyg, nawet gdy decyzja będzie negatywna, ale jak widać nie wywiązują się z obietnic...
5
kandydat 2016-05-30 09:08
Zostałam zaproszona na rozmowę na stanowisko managera zespołu. W trakcie spotkania okazało się, że szukają agentów....( chodzenie po domach, spotkania itp) Moim zdaniem jest to brak szacunku do osób szukających pracy. Czyżby mieli aż tak mało chętnych na agentów, że muszą mijać się z prawdą w ogłoszeniu. Przy okazji najlepiej, żeby się w Avivie ubezpieczyć. Rozmowa przebiegała nieprofesjonalnie. Jak ktoś ma za dużo czasu to może pójść ja żaluje, że poszłam.
7
Marcin__ 2016-06-05 16:09
Zacznijmy od tego, że manager managerowi nierówny (a szkoda) i większość faktycznie tylko wspomina, że jest "możliwość" ścieżki managerskiej.

Powiem tak: widzę więcej plusów niż minusów (inaczej nigdy nie zdecydowałbym się na pracę w tej firmie), potwierdzam gruntowne przygotowanie do wykonywania pracy poprzez szkolenia, prowadzone zarówno na platformie e-learningowej, jak i poprzez dedykowane osoby, zarówno w siedzibie głównej, jak i w poszczególnych oddziałach.

Na pewno wartością dodaną są liczne testy, które sprawdzają predyspozycje kandydata do pracy, a także ewentualne umiejętności managerskie i zarządcze.

Dwa dość istotne minusy to (jak dla mnie): umowa agencyjna jako jedyna możliwość współpracy (jestem w stanie to zrozumieć, regulacji ustawy nie da się przeskoczyć) i niestety brak jakichkolwiek narzędzi do pracy oferowanych przyszłym agentom przez Avivę, może z wyjątkiem udostępnienia baz potencjalnych klientów.

Jednak mając pomysł na pracę w tej branży da się osiągnąć bardzo dużo.
6
agent aviva staż 21 lat 2016-06-05 17:50
Nie jest to łatwy zawód i nie każdy się do niego nadaje !Dzisiaj młodzi agenci mają luksus i marudzą, że jak nie wyrobią normy to nie dostaną dodatkowej premii 3000 zł. Za taką samą polisę młodzi mieli wyższą prowizję niż stary agent - pytanie dlaczego ? Jak zaczynałem nie było dodatkowych premii po 3000 zł, nie było urocznionej prowizji. Była goła prowizja od inkasa. Powiem więcej młody agent miał niższą prowizję, dopiero po sprzedaniu 30 polis wskakiwał na wyższy próg prowizyjny. Była motywacja aby to osiągnąć. Tylko nieliczni utrzymują się przez wiele lat i Ci nie narzekają, że brakuje im na ZUS. Pozdrawiam wszystkich co chcą zasmakować tego chleba i życzę im z serca POWODZENIA !
3
agent aviva staż 21 lat 2016-06-05 18:09
I jeszcze jedno na temat menedżerów. Faktycznie mają nadprowizję z agenta ale tak jest we wszystkich Firmach ubezpieczeniowych. Aby zostać menedżerem trzeba przejść ścieżkę kariery od podstaw tzn sprzedać kilka polis jako agent. Przecież w końcu będzie uczył sprzedaży młodych agentów, sama teoria nie wystarczy. Zarobki mają uzależnione od sprzedaży grupę, którą zarządzają.
Osobiście jetem agentem samodzielnym i nie mam nad sobą menedżera.
Jeżeli ktoś nie chce być "pod menedżerem" może pracować u "agenta mentora" z wieloletnim stażem ze 100% prowizją dla siebie.
Jeżeli chcecie wysłuchać prawdziwych opinii na temat tej pracy lub pracować bez kierownika grupy, podaję swój telefon 602183057. Jestem z Wrocławia. Pozdrawiam młodych agentów.
1
Wiem co mówię 2016-06-13 19:24
Ludzie AVIVA nie informuje o warunkach pracy. Menadżer liczy na to, że sam odejdziesz żeby zabrać Ci Twoich klientów, a jak sam nie odejdziesz to Cię wywali i powie, że się nie nadajesz. Ciągle mówią o tym, że potrzebne są umiejętności tylko do czego. Dzień spędzasz na telefonie lub chodząc z buta od firmy do firmy pytając, czy ktoś nie byłby zainteresowany. Jeśli już koniecznie musisz iść do AVIVY nie radzę siedzieć w biurze. Starzy siedzą i obrabiają Ci [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nic nie robią liczą, że zgarną Twoje kontakty. Ja miałam komunikację w UNILINK stawki z komunikacji są niższe ale dostajesz jakieś pieniądze. Warunki przejrzyste.
1
Marcin__ 2016-06-21 22:46
Nie ma jednej rozmowy, to cały proces rekrutacyjny. Na początek - rozmowa z Twoim przyszłym managerem, później musisz wypełnić online kilka testów, które badają Twoje predyspozycje, m. in. sprzedażowe i ogólnie predyspozycje do pracy w szeroko pojętej obsłudze klienta. Jeśli wyniki ww. testów są pozytywne, spotykasz się z managerem, omawiacie razem testy, pokazane są Twoje mocne strony i nad czym trzeba popracować.
Następnie - umowa z dyrektorem struktury (po prostu dyrektorem oddziału). Po akceptacji Twojej osoby przez dyrektora podpisujesz umowę szkoleniową (3 tygodnie), po której zdajesz państwowy egzamin uprawniający do wykonywania zawodu, po otrzymaniu informacji z pozytywnym wynikiem, możesz podpisać umowę agencyjną (warunkiem koniecznym do jej podpisania jest posiadanie działalności gospodarczej) i rozpocząć pracę.
7
aviva to dno 2016-07-09 16:52
Miałam tak samo to pralnia pieniedzy
1
Agent z lodzi 2016-08-24 08:24
Nóż mi się w kieszeni otwiera jak czytam te opinie. Właśnie przez takie słowa bałam sie spróbować tej pracy. Długo zwlekałam aż wkońcu doszłam do wniosku, że najwyżej się przejadę. Teraz żałuję, że tak późno się zdecydowałam.
Szkolenie zaczełam w styczniu na umowie szkoleniowej bylsm do kwietnia teraz jestem na umowie agrncyjnej.
Prawda jest, że dużo zależy od managera czy jeździ z Wami na pierwsze spotkania czy odpowiada na wasze pytania.
Praca jest trudna bo wymaga samodyscypliny, i łatwości w rozmowie z obcymi ludźmi o ważnucj sprawach.
Zasady wynagrodzenia sa proste, nie ma limitu górnego zarobisz tyle ile sprzedasz. Jak jest aktywność jest sprzedaż są pieniądze i to nie małe.
Denerwuje się gdy słyszę o wynagrodzeniu 4000zl na rok bo taki dochód ma osoba która siedzi w domu i czeka aż klient sam do niej przyjdzie.
Niestety Polska jeszcze nie dokońca rozumie idee ubezpieczenia i tutaj pojawia się kolejna trudność, ale to agenta.zadaniem jest spptkać się z.człowiekiem i go uświadomić co będzie.z jego rodziną gdy go zabraknie. Cześć osób się nie zgadza część zaczyna rozumieć a część wróci gdy w jego otoczeniu coś się stanie.
Jeżeli chodzi o Avive szkoli doskonale dodatkowo jest masa konkursów z nagrodami rzeczowymi i pieniężnymi. Ja jestem mega zadowolona z pracy nie musze wdtawac o 5 rano i nie pracuje 160 godz z myślą, że zarobie 1600zł. W Avivie praca 160 godzin = wyplata na poziomie 5,6 tys. Ale fakt to nie jest praca dla każdego,,,
Przede wszystkim musimy byc dla ludzi mowić im tylko prawde tłumaczyć tak aby klient wiedział co ma i po co ma wtedy my mamy spokój ducha a klient nas poleci dalej, i biznes się kręci. Ja pracuje w Avivie w lodzi polecam dla mlodych pełnych energii.
6
Marcin__ 2016-08-29 17:16
Na stanowisko Menedżera Zespołu Sprzedaży wymagane jest kilkuletnie doświadczenie w sprzedaży w branży ubezpieczeniowej. Ludzie o tym nie wiedzą. Stąd potem opinie typu "oszukali mnie", "oszuści", "aplikowałem/am na stanowisko managera, a zaproponowali bym został/a agentem".

Dla ludzi z doświadczeniem w zarządzaniu zespołem, ale bez doświadczenia w branży, polecam staż menedżerski lub stanowisko Junior Managera zespołu sprzedaży.
5
JESZCZE PRACOWNIK 2016-09-01 01:52
Aviva była dobrym pracodawcą do końca 2016 r. Obecnie firma robi oszczędności oczywiście na pracownikach. Pracuję tam już ponad 6 lat i nigdy nie było tak źle. Na chwilę obecną nie ma co szukać pracy w Avivie, chyba że dorywczo
5
Zdzisław 2016-10-23 19:39
Przestrzegam przed tą Oszustką Hanna Kołodziejczyk-Susła ! Okradła mnie na pare tysięcy złotych. Poza tym jest pod opieka psychiatryczną jak poinformował mnie znajomy od wielu lat . Jestem zrozpaczony bo zaufałem i zostałem okradziony

1
Zdzisław 2016-10-23 19:40
Przestrzegam przed tą Oszustką (usunięte przez administratora) ! Okradła mnie na pare tysięcy złotych. Poza tym jest pod opieka psychiatryczną jak poinformował mnie znajomy od wielu lat . Jestem zrozpaczony bo zaufałem i zostałem okradziony
1
Zibi 2016-10-24 10:24
Kolejny hejter !!! Człowieku jesteś na działalności gospodarczej i tyle dostajesz ile wypracujesz. A to o czym piszesz, to zaliczki na ZUS dla młodych, z których trzeba się rozliczyć !
3
Agent 2016-12-07 21:26
Pracuje w Avivie praca nie jest latwa ale dajaca mozliwosci duzych zarobkow. Trzeba lubuc jonrakt z ludzmi i byc odpornym na slowo nie bo gdy na 30 telefonow umawia sie 1 spotkanie to mozna sie zniechecic ale dzieki temu jednemu spotkaniu mozna zarobic ;) jak ktos sprzedaje okolo 4 polis w mc to zarobi spokojnie na zus podatek i zostanie na zycie wazne jest ze nie ma gornej granicy. Szkolenia sa dobre trzeba im oddac dbaja o rozwoj
2
michael 2017-01-04 15:14
Witam,

Niech mi ktoś opisze stanowisko w AVIV-ie Menadżer ds. Sprzedaży. Jak ta praca wygląda, jakie zarobki na początku, jaka umowa, czy wgl warto jechać na rozmowę ? Mam kawał drogi.
3
ByłyAgentAviva 2017-01-21 03:26
Witam, były agent do końca 2016r. Owszem w Avivie można (było do końca 2016) zarobić ogromne pieniądze. Niestety im jesteś lepszy, im więcej sprzedajesz, tym większej podlegasz kontroli niestety do zmęczenia klienta, któremu nie wolno się nawet poskarżyć na zbyt częste i nachalne telefony. Dział jakości nie zważa na agenta i jego prace a szuka w agencie przestępcy. Będąc jednym z najlepszych agentów można doczekać się dużych wypłat przez 2 kwartały by już za 3 w nagrodę mieć kontrolę, ponownie obdzwonke, tłumaczenie się za wpłaty klientów na poczcie, ba nawet wysyłają kontrolę terenowe ...wynagrodzenie wstrzymują a jak nic nie znajdą to jeszcze pomęczą klienta prywatnym detektywem. Klient na Avive patrzeć nie może i wkoncu rozwiązuje umowę na co oczywiście można wnioskować Aviva czekała. Co roku Aviva zmienia regulamin wynagradzania. Nie chcielibyście słyszeć co myślą o tej chorej kontroli klienci, którzy śpiewająco muszą pamiętać o wys.składki, umowach dodatkowych, czy inwestycji.
W Avivie możesz pracować-polecam, ale jako przeciętny, nie wyróżniający się, z przeciętna sprzedażą i składka miesięczna na pułapie max 300 zł . Wtedy pozwolą Ci żyć.
4
ML 2017-02-25 10:11
Rekrutowałam do avivy jako menadżer. Na rozmowie od razu dowiedziałam się, że muszę spełnić pewne warunki aby zostać menadżerem. Nic mnie nie zdziwilo, bo uczciwie było mi to przedstawione. Widocznie zależy od człowieka. Zdecydowałam się na współpracę po prawie roku i myślę że jest szansa abym była menadżerem. W towarzystwach wygląda to zupełnie inaczej niż menadżer np w banku.
1
Oszuści 2017-03-13 17:05
Również składałam CV na stanowiska Menagera zespołu sprzedaży i odbyłam rekrutację w sprawie pośrednika ubezpieczeniowego.

Uprzedzę:
-gdybym chciała zostać pośrednikiem, składałabym na pośrednika
-gdybym nie miała doświadczenia, składałabym na pośrednika a nie na menagera zespołu
-gdyby chciało mi się jeździć po Warszawie w sprawie rozmowy na pośrednika ubezpieczeniowego, aplikowałabym na pośrednika ubezpieczeniowego
3
kolianex 2017-04-04 16:04
Witam moge prosić o kontakt mam kilka pytan co do stanowiska managera w Avivi-e
( usunięte przez administratora )
Kandydat 2017-04-04 19:47
Czy orientuje się ktoś jak wygląda praca na stanowisku Specjalista ds. Obsługi i Administracji Ubezpieczeń Grupowych??
1
KA 2017-04-07 11:24
Byłam właśnie dziś na rozmowie, pan bardzo miły, sympatyczny, zarobki też fajne ale jedno jest do kitu nie chcę otwierać działalności gospodarczej.
Maja 2017-04-07 11:32
@KA rozumiem, że firma nawiązuje współpracę tylko z osobami, które posiadają działalność gospodarczą. A co więcej możesz powiedzieć o przebiegu rozmowy kwalifikacyjnej?
Ab 2017-04-24 12:30
Miałam to samo, po dwóch tygodniach cisza, sama zadzwoniłam, to pani z hr odrzucała moje połączenia, po kilku minutach okazało się, że wysłała mi meila, że nie niestety nie dostałam się. Wstyd...
1
Admin2323 2017-07-05 11:34
a ile miesiecznie na poczatku ?
AvivaDŚ 2017-07-05 11:40
Witam, pracuję w Avivie od 11.2016 czytałam już wcześniej komentarze na temat Avivy, jednak się nie zraziłam i NIE ŻAŁUJE! A wręcz przeciwnie ! Przez pierwsze 3 miesiące miałam po 3tys, później do każdej sprzedaży +1000, max 5 tysięcy - jeśli zarobiłam więcej, jest okres karencyjny - odkłada mi się w "zamrażarce" dostanę wszystko w listopadzie. Bardzo się cieszę, że tu trafiłam ! Szkolenia non stop! Wiedza do wchłonięcia - ogromna! ale coś za coś :)
Jeśli chciałbyś się dowiedzieć czegoś więcej - zapraszam !
karont@op.pl
Maja 2017-07-05 12:08
@AvivaDŚ
pracujesz w firmie już ponad pół roku. Mogłabyś powiedzieć coś więcej o tym jak wyglądały wyglądały pierwsze miesiące Twojej pracy? Piszesz, że masz stale możliwość uczestniczenia w szkoleniach. Czy w takim razie mogłaś liczyć również na szkolenie wprowadzające do pracy na nowym stanowisku?
K.G. 2017-07-10 17:12
Odpowiadając na ogłoszenie na stanowisko specjalisty ds. rekrutacji umówiłam się na rozmowę kwalifikacyjną. W trakcie rozmowy Pani wyraźnie sugerowała, że w razie gdyby się nie udało zaproponują mi stanowisko sprzedawcy ubezpieczeń (czy nie byłam zainteresowana). Dostałam do wykonania zadanie, zapewniano mnie, że otrzymam odpowiedź: pozytywną bądź negatywną. Kompletna cisza. Brak szacunku do potencjalnego pracownika.
1
Maja 2017-08-17 15:46
@K.G. - czy wynik rekrutacji został Ci przedstawiony? Mogłabyś napisać nieco więcej o samej rozmowie kwalifikacyjnej? Jakich pytań można się na niej spodziewać? Na czym polegało otrzymane przez Ciebie zadanie? Każdy merytoryczny, rzetelny komentarz może być cenny dla potencjalnych osób zainteresowanych zatrudnieniem w Aviva.
Zostaw swoją opinię o Aviva - Opole
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Aviva