brak logo

Odlewnia SILUM Sp. z o.o.

Opojowice

Opinie o Odlewnia SILUM Sp. z o.o.

diwers 2015-12-31 10:37
do macka mowisz dobra placa a na jakim stanowisku pracujesz i ile lat?
1
diwers 2016-01-06 09:39
placa slaba na odlewni gora 11zl na godz brutto do tego duze normy jak nie masz wyrobienia to ci zmniejszaja premie i do tego zmuszanie przez majstrow i brygadzistow do pracy w sobote i niedziele to samo na innych dzialach 8.76 zl brutto po prostu dziadostwo a traktowanie pracownikow to lepiej nie gadac nie polecam tej firmy
2
diwers 2016-01-13 19:21
to prawda i cie popieram w tych opiniach taki kierowniczek Filipek dzieki ojcu kierownik na oczyszczalni a jak pracował w wakacje jako młody to tylko komórka w reku bo to synek prezesa a teraz wielki kierowniczek papieros w gębie i łapy w kieszeni
2
Kierowniczek Filipek 2016-01-18 07:26
A może masz odwagę przyjść do mnie i mi o tym powiedzieć, a nie wylewać gorzkie żale w internecie? Jeśli praca tutaj Ci nie odpowiada to wiesz gdzie znajduje się dział Kadr, a jeśli nie wiesz to przyjdź, pokażę Ci drogę. Pozdrawiam serdecznie i gratuluję postawy i odwagi. Jestem pełen podziwu.
10
aku 2016-01-19 18:48
doceniany dobre zarty podaj przyklad
Alan 2016-01-21 19:23
Nie bądż taki chojrak gdyby nie ojciec to byś kwiczał
4
Alan 2016-01-24 13:46
zatrudnia i co ztego syf i warunki do kitu zadymienie smród i zarobki do kitu a normy szkoda gadać a jakość odlewów totalne dno dzieki przetopionemu złomu tragedja
1
Magdalena 2016-03-14 22:45
Silum czy też spółka to totalna porażka... Zarobki kiepskie, a odpowiedzialność za wykonywaną pracę duża. Ze stawki na godz nie wychodzi nawet najniższa krajowa. Normalnie żenada. Brak pakietu socjalnego - sanepid i inspekcja pracy, to instytucje które powinny zainteresować się tym zakładem
1
Piotr 2016-03-15 20:05
Firma się ciągle rozwija. Praca może i nie jest najlżejsza ale dla kogos kto chce pracować to jest przyzwoicie. Zaplecze socjalne również jest ale przy wzroście zatrudnienia zrobiło się ciasno, jednak nie uważam,żeby była tragedia. Narzekają tylko Ci co nie zależy im na pracy i lesery....W firmie pracuje dużo całych rodzin i chcą pracować!Są tacy co uciekaja Korony, Neotechu i przychodzą do odlewni. Z Kierownictwem tez mozna sie zawsze dogadac, ludzie są przystępni i się nie panoszą. Bardzie to moze dotyczyc samych pracowników poniektórych patrzących tylko co tu mozna wynieść albo co zrobić aby się nie napracować a zarobic.......
2
Zdzich 2016-03-29 11:53
Ty to widzę cwaniak w necie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w świecie jesteś :D
1
Acik 2016-04-01 08:52
Jesteś śmieszny
Arsen 2016-04-05 07:55
Dlaczego kłamiesz ja tam pracowałem ponad 10 lat atmosfera do kitu i traktowanie pracowników daje wiele do życzenia ten zakład ma złą opinię w środowisku dlatego zmieniłem pracodawce i jestem bardzo zadowolony praca atmosfera i zarobki super Silum się chowa
3
Arsen 2016-04-07 15:24
Z sobotami i niedzielami ze 2100 ale to z premią w tym Silumie
2
neser 2016-04-18 13:13
Witać pan arsen nie pracuje w tej firmie, skoro pisze takie bzdury o zarobkach.....te 2100 to raczej bez nadgodzin oraz weekendów....
A 2016-04-20 12:29
Chyba na odlewni a na innych działach szkoda gadać najniżej krajowej nie ma
2
Arsen 2016-05-09 22:13
O czym ty gadasz bez nadgodzin i weekendów najnizsza krajowa chyba tak w biurze zarabiaja wiem lepiej od ciebie i nierób z siebie wała
2
Tra 2016-07-11 21:07
Czy na odlewni robią kobiety
Tra 2016-07-12 11:15
Mino na odlewni robią kobiety
Tra 2016-07-13 13:34
@Kam przy formach składaniu?
Ahm 2016-07-26 16:34
Przy składaniu form robią kobiety?
ropa 2016-08-06 23:53
wwet gdzie ty kobiety pry formach widziałes chyba w domu jak ciasto do foremki wkładały. nieznasz wogule tego zakladu wiec nie pisz bzdur
1
Aaa 2016-08-08 19:08
Czy na święta będą jakieś talony?
Jestem robotem 2016-08-09 12:16
Byłem pracowałem no i ... zmieniłem pracę
3
Dett 2016-08-18 21:20
W sil tool przeduzaja umowę po trzech miesiącach na okresie próbnym?? Na ile??
Nbbhdsh 2016-09-26 22:07
Chory zakład nikomu nigdy bym nie polecił tego zakładu
1
Al 2016-09-26 23:24
Wiesz co, a ja bym wreszcie chciał się dowiedzieć czegoś konkretnego jeśli chodzi o Silum, ogólnie jestem ciekaw ile tak naprawdę płacą, jak to ktoś pytał jakie sa umowy czy jest o pracę i czy wlicza się do emerytury? Byłoby super dostać na to odpowiedzi
Aaa 2016-11-17 18:19
Co słychać czy są przyjęcia do pracy dla kobiet.pilne proszę o odpowiedz.
Notka 2016-11-19 19:18
Dużo robi kobiet w silumie??
Vix'u 2016-12-01 08:52
A więc co mogę wam przekazać drodzy, w Silumie na odlewni na początek ma się 10.40 brutto jak się zrobi 4 setki i normy będą to tam premii z 25 % jest i macie 2500-2600zł miesięcznie więc to już jakiś tam pieniądz dobry jest! za to w Sil bike nie jest tak kolorowo, jak się zrobi normy i pełen miesiąc macie 2100 z 4 setkami 25% premi, z 2 setkami 1700 premii 20% a z 6 coś koło 2500 premii 30%. A umowę początkową macie 9.20 i raczej po 3 miesiącach jak wam przedłużą to na tych samych warunkach, czasami warto pomyśleć czy chcieć robić na odlewni gdzie jest wyższa norma smród i gówniana robota jak dla mnie oczywiście czy jednak za mniejszą płacę a spokojniejsza robotę, bo porównując te dwie prace które się wykonuje oczywiście lepsza jest w sil bike, lecz mniej płatna, oczyszczalnia to nie wiem jak tam raczej ręczne roboty. Tak więc to tyle hejtować zakładu nie będę opinii wydawać również nie będę, jak kto woli. Ale lepiej pracować i mieć ten pieniądz niż nie pracować wcale... pozdrawiam :)
5
Vix 2016-12-01 08:57
ps kobiet robi dużo i radzą sobie bez problemu, w różnych wiekach, pierwsze 3-4 dni są gorsze na przyuczeniu, ale potem jak się ogarnie maszyne to się leci, trzeba samemu wszystko sprawdzić jak jest, jednym nie pasuję ten zakład i takie opinie drugim pasuję jak kto woli
1
laik 2016-12-13 23:41
totalny terror i mobing w silbike przed świętami ,za nieobecność w pracy w sobotę i niedzielę grożą zabraniem 100% wynagrodzenia za już przepracowane weekendy przoduje w tym średni nadzór poganiaczy napieraj i wypart
1
Ate 2016-12-14 14:59
Kiedy będzie wpłata?
10
TONI 2017-01-03 10:26
Wypart to się nadaje ale do tarcia chrzanu dupowlaz
3
Abis 2017-01-11 10:01
SIEMA WIADOM COŚ O WYPŁACIE BĘDZIE PRZED WEEKENDEM CZY DOPIERO W PONIEDZIAŁEK
gdfr 2017-01-11 14:25
wypłata będzie wtedy kiedy powinna być czyli w poniedziałek. łatwiej by ci było kolegów na zmianie zapytac
Gha 2017-01-12 19:10
Czasami wysyłają wcześniej.
gdfr 2017-01-13 11:38
tak jezeli dzien wypłaty wypada w sobote bądż w niedziele
TITO 2017-01-18 21:42
A co do Wyparta to prawda CHAM i Błazen
1
luki 2017-01-24 16:38
Wypart owszem, potrafi się wydrzeć na człowieka, ale chyba jak 15 raz komuś tłumaczy jak ma coś robić, a to dalej nie dociera, to chyba każdy normalny człowiek by się wkurzył. Moim zdaniem to właściwy człowiek na właściwym miejscu, potrafi trzymać ludzi w ryzach. Jak myślisz przy pracy to nieprzyjemności z jego strony Cię nie spotkają, pozdrawiam
7
robi 2017-01-24 21:33
ty głupi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ty go bronisz ty jesteś z tych dupowlazów Filipku razem jesteście po jednych pieniądzach jak się dowie Samsung i LG jaką produkcje prowadzicie jak audyt to panika a potem normalka WYPART to DUPOWLAZŁ
Traltak 2017-02-15 11:44
Wie kto może czy dzisiaj będzie wypłata
Zuzia 2017-02-22 18:12
Czy są przyjęcia na pakownie?prosze o odp.pilne
Dodo 2017-08-21 17:58
Najlepszy pracownik SIL-BYKE to Pani od S5 chodząca, paląca fajki i pijąca kawe nic nie robiąca, a jak sa wysyłki na pakowni pilne i ludzie pracują, żeby wyrobić normę to Pani od S5 przychodzi i pokazuje dyrektorowi jaki jest bałagan na halach oraz robi zdjęcia, ale nie zainteresuje sie w jakich ludzie warunkach pracują. Trzeba się wziąść za porządną robotę i dopiero od ludzi wymagać porządku.


11
OLO 2017-09-02 15:48
Która to ta pani taka cwaniara
ona 2017-09-08 11:58
Siłownia i sauna w jednym. Jeśli masz dobry dzień zima to 4 godziny na mrozie a później na odlewni e między piece. Samo zdrowie. Dla osób chcących sprawdzić jak silnym jest się psychicznie polecam lulowa zmianę na pakowni. Czas na wyjścieranie do toalety max dwie minuty. Ogólnie obóz przetrwania. Wyrabianie norm dziwna sprawa jeśli dany element robi się lekko to jest mała ilość do zrobienia jeśli coś nie idzie to więcej. Jedyny plus to to że od razu dostajesz umowę i wypłata jest na czas.
10
Ale wstyd 2017-09-10 03:22
Człowiek niezrównoważony emocjonalnie.szok... Że taki rządzi ludźmi co drze pape a sam nic nie umie wytłumaczyć. Hańba dla zakładu.
8
on 2017-09-11 21:09
Zachowuje się jak hitler bo gorszego człowieka od niego to nie ma. U niego to jak obóz pracy. Jeśli chodzi o takie opinie to sobie sam na to zapracował. Powinni się wziąć za takiego człowieka, bo czemu ludzie odchodzą nie wytrzymują psychicznie. Chciałam jeszcze dodać że rzucanie przedmiotami w ludzi też jest nie na miejscu.
7
Mala 2017-09-29 23:22
A fakt jak ludzie są traktowani nie odnosi się do warunków zatrudnienia.Przecież pracodawca zatrudnia tego człowieka .Jak ktoś nie przeżył jego traktowania to nie ma porównania. Atmosfera, relacje międzyludzkie,kultura osobista szczególnie na stanowisku kierowniczym są istotną sprawą wpływającą na zatrudnienie.
6
Tuptuś 2017-10-04 09:03
Na obróbce i to jest raczej bardzo możliwe... Kuzynka za 2100 musiała dwa całe weekendy pracować
Mily 2017-10-12 23:03
Dlaczego kasowane są wpisy?
1
Zostaw swoją opinię o Odlewnia SILUM Sp. z o.o. - Opojowice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Odlewnia SILUM Sp. z o.o.