brak logo

Odlewnia SILUM Sp. z o.o.

Opojowice

Opinie o Odlewnia SILUM Sp. z o.o.

zorientowany 2014-06-18 09:29:17
W sezonie letnim z tego co się orientuję to osoby pracujące na odlewni mają częstsze przerwy a nie tylko jedną - w zależności od potrzeby , więc widać nie pracujesz w tej firmie skoro tego nie wiesz
2
maja 2014-06-29 11:11:00
Do Tajniaka: zważ na to co piszesz, bo za takie opinie kto jak wyglada mozesz byc pociągnięty do odpowiedzialnosci karnej za naruszenie. Najpierw spójrz jak Ty i Twoi bilscy wyglądają. Ja pracuje w tej firmie już dosyć długo i uważam, że jest OK
4
maja 2014-06-29 11:17:26
Dodam tylko, że w tej firmie bez powodu nie zwalniają. Jeśli ktoś nie myśli o tym co robi, to na to zasługuje
1
koleś 2014-12-04 13:58:26
a ja do silunmu zaprosił bym sanepid oj mieli by tam dużo do roboty, naprawdę dużo
do koles 2014-12-15 08:06:03
OJ Koleś , chyba nie masz orientacji bo sanepid był w grudniu ....
radek 2015-02-19 19:06:14
niby odlewnia odlewnią, ale co powiedzie na szefa kobietę? przeciez jeśli miałby być kierwonikiem to nie musiałaby pracowac fizycznie, więc dałaby rade pracować, prawda? mam nadzieje, że teraz będzie jakiś etet i dla koboety, bo faktycznie to już pod dydkrymianacje podhcodzi lekko, nie sądzicie? tak mi to wygląda,
!!! 2015-03-04 11:51:36
naucz się pisać poprawnie!!!
broda 2015-03-23 21:56:55
taka lipa że szkoda gadać nie polecam tego obozu;p
żabka 2015-04-15 16:39:18
Chciałam powiedzieć, że kobiety mogą tam pracować, ale jest ciężko i wiele odpadło...Wiem, bo kilka lat temu tam pracowałam. Jeśli chodzi o pomoc i atmosferę to różnie bywało, ale było kilka osób na zmianie, które chętnie pomagały i wszystko jedno czy był to zwykły pracownik czy brygadzista. Zasada jest jedna...trzeba pracować, nie plotkować i nie pić w pracy, a nikt nie będzie miał do ciebie pretensji..
O_o :D 2015-05-22 21:31:48
Oj jak poczta pantoflowa pracuje u was bardzo efektywnie i jest w to super zaangażowana. Chodzące BBC nadaje w samo centrum zainteresowania :P pozdro od .... sami sie przekonacie :D
ja 2015-05-23 11:54:24
Jak to nie stać firm na podniesienie wynagrodzenia? na ich wydatki i to przekraczające wartośc podwyżki stać, nowe auta, wczasy i inne pierdoły. Jak ktoś kupuje swojej kobiecie pewną rzecz za 60 tys - sory ja bym tego samego nie kupiła na rynku za 5 zł, nie dośc że brzydkie to jeszcze drogie. To taki przykład z prawdziwego zdarzenia. Popracuj na odlewni 5 czy 10 lat, lub na galwanizacji to pogadamy. Masz racje nie mozna liczyc na wieksze wynagrodzenie, bo jestes traktowana jak rzecz! jak sie rozsypiesz to cie wystawią na śmietnik i przyjdzie inny! Sprzedajesz nie tylko swoją pracę ale i zdrowie, a tego juz nie kupisz prawda?
3
ja 2015-05-23 12:04:10
Jeszcze jedno. Jeśli pracodawca widzi że jego pracownik jest nie zastąpiony w pracy stwarza mu warunki takie jakie go zadowolą, Wilk syty i owca cała, pracodawca zadowolony i pracownik również. Ale u nas w tym porytym społeczeństwie do tego jeszcze nie dorośli, i wychodzicie z założenia że nie ma ludzi niezastąpionych :D Kto się z tym zgadza? wypowiedzcie się
1
xxx 2015-08-05 19:30:07
źle zrozumiałaś "elcia". zastąpić owszem można ale potem trzeba znaleźc nowego pracownika. A jeśli odejdzie człowiek który ma ogromną wiedze w tym przypadku odlewniczą? to co wezmą sobie pierwszego lepszego z ulicy i będzie tak samo? Odlewnictwo to nie dojenie krów ani skręcanie długopisów. Ciężka i niebezpieczna robota a o tym sam się przekonałem na własnej skórze.
bezrobotny 2015-08-21 13:01:52
witam są tam jakieś wolne miejsca na operatora maszyn? bo słyszałem że firma się rozwija
włodek broda 2015-09-23 12:53:23
Są podobno miejsca bo nowi przychodza. I wcale nie jest tam źle, pracuje tu i nie narzekam. Polecam jesli lubisz taka prace. Ale skoro komuś nie chce sie robic to pod supermarket i nie beda narzekać.
czyścioszek 2015-10-13 10:11:09
nie ma ciepłej wody i piec się zjarał wiec zima na zimno :(
?? 2015-10-13 11:41:49
dziwny jesteś człowieku.....dobrze że w domu nic ci się nie zjarało....
1
grześ 2015-11-28 10:10:20
dużo bardzo dużo pracy w silum dla sanepidu.
1
diwers 2015-12-27 19:56:12
to jest sciema silum to wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wielki wyzysk jak dochodzi do audytu to wielkie sprzatanie mycie okien wymiana oswietlenia a potem powrót do rzeczywistosci czyli wielki syf
1
didier 2015-12-28 08:32:52
popieram tajniaka
3
diwers 2015-12-31 10:37:54
do macka mowisz dobra placa a na jakim stanowisku pracujesz i ile lat?
diwers 2016-01-06 09:39:47
placa slaba na odlewni gora 11zl na godz brutto do tego duze normy jak nie masz wyrobienia to ci zmniejszaja premie i do tego zmuszanie przez majstrow i brygadzistow do pracy w sobote i niedziele to samo na innych dzialach 8.76 zl brutto po prostu dziadostwo a traktowanie pracownikow to lepiej nie gadac nie polecam tej firmy
diwers 2016-01-13 19:21:55
to prawda i cie popieram w tych opiniach taki kierowniczek Filipek dzieki ojcu kierownik na oczyszczalni a jak pracował w wakacje jako młody to tylko komórka w reku bo to synek prezesa a teraz wielki kierowniczek papieros w gębie i łapy w kieszeni
Kierowniczek Filipek 2016-01-18 07:26:24
A może masz odwagę przyjść do mnie i mi o tym powiedzieć, a nie wylewać gorzkie żale w internecie? Jeśli praca tutaj Ci nie odpowiada to wiesz gdzie znajduje się dział Kadr, a jeśli nie wiesz to przyjdź, pokażę Ci drogę. Pozdrawiam serdecznie i gratuluję postawy i odwagi. Jestem pełen podziwu.
2
aku 2016-01-19 18:48:02
doceniany dobre zarty podaj przyklad
Alan 2016-01-21 19:23:58
Nie bądż taki chojrak gdyby nie ojciec to byś kwiczał
1
Alan 2016-01-24 13:46:26
zatrudnia i co ztego syf i warunki do kitu zadymienie smród i zarobki do kitu a normy szkoda gadać a jakość odlewów totalne dno dzieki przetopionemu złomu tragedja
Magdalena 2016-03-14 22:45:47
Silum czy też spółka to totalna porażka... Zarobki kiepskie, a odpowiedzialność za wykonywaną pracę duża. Ze stawki na godz nie wychodzi nawet najniższa krajowa. Normalnie żenada. Brak pakietu socjalnego - sanepid i inspekcja pracy, to instytucje które powinny zainteresować się tym zakładem
Piotr 2016-03-15 20:05:43
Firma się ciągle rozwija. Praca może i nie jest najlżejsza ale dla kogos kto chce pracować to jest przyzwoicie. Zaplecze socjalne również jest ale przy wzroście zatrudnienia zrobiło się ciasno, jednak nie uważam,żeby była tragedia. Narzekają tylko Ci co nie zależy im na pracy i lesery....W firmie pracuje dużo całych rodzin i chcą pracować!Są tacy co uciekaja Korony, Neotechu i przychodzą do odlewni. Z Kierownictwem tez mozna sie zawsze dogadac, ludzie są przystępni i się nie panoszą. Bardzie to moze dotyczyc samych pracowników poniektórych patrzących tylko co tu mozna wynieść albo co zrobić aby się nie napracować a zarobic.......
1
Zdzich 2016-03-29 11:53:06
Ty to widzę cwaniak w necie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w świecie jesteś :D
1
Acik 2016-04-01 08:52:38
Jesteś śmieszny
Arsen 2016-04-05 07:55:51
Dlaczego kłamiesz ja tam pracowałem ponad 10 lat atmosfera do kitu i traktowanie pracowników daje wiele do życzenia ten zakład ma złą opinię w środowisku dlatego zmieniłem pracodawce i jestem bardzo zadowolony praca atmosfera i zarobki super Silum się chowa
Arsen 2016-04-07 15:24:18
Z sobotami i niedzielami ze 2100 ale to z premią w tym Silumie
neser 2016-04-18 13:13:46
Witać pan arsen nie pracuje w tej firmie, skoro pisze takie bzdury o zarobkach.....te 2100 to raczej bez nadgodzin oraz weekendów....
A 2016-04-20 12:29:27
Chyba na odlewni a na innych działach szkoda gadać najniżej krajowej nie ma
Arsen 2016-05-09 22:13:04
O czym ty gadasz bez nadgodzin i weekendów najnizsza krajowa chyba tak w biurze zarabiaja wiem lepiej od ciebie i nierób z siebie wała
Tra 2016-07-11 21:07:44
Czy na odlewni robią kobiety
Tra 2016-07-12 11:15:19
Mino na odlewni robią kobiety
Tra 2016-07-13 13:34:14
@Kam przy formach składaniu?
Ahm 2016-07-26 16:34:11
Przy składaniu form robią kobiety?
ropa 2016-08-06 23:53:27
wwet gdzie ty kobiety pry formach widziałes chyba w domu jak ciasto do foremki wkładały. nieznasz wogule tego zakladu wiec nie pisz bzdur
Aaa 2016-08-08 19:08:21
Czy na święta będą jakieś talony?
Jestem robotem 2016-08-09 12:16:50
Byłem pracowałem no i ... zmieniłem pracę
Dett 2016-08-18 21:20:55
W sil tool przeduzaja umowę po trzech miesiącach na okresie próbnym?? Na ile??
Nbbhdsh 2016-09-26 22:07:01
Chory zakład nikomu nigdy bym nie polecił tego zakładu
Al 2016-09-26 23:24:26
Wiesz co, a ja bym wreszcie chciał się dowiedzieć czegoś konkretnego jeśli chodzi o Silum, ogólnie jestem ciekaw ile tak naprawdę płacą, jak to ktoś pytał jakie sa umowy czy jest o pracę i czy wlicza się do emerytury? Byłoby super dostać na to odpowiedzi
Aaa 2016-11-17 18:19:52
Co słychać czy są przyjęcia do pracy dla kobiet.pilne proszę o odpowiedz.
Notka 2016-11-19 19:18:15
Dużo robi kobiet w silumie??
Vix'u 2016-12-01 08:52:24
A więc co mogę wam przekazać drodzy, w Silumie na odlewni na początek ma się 10.40 brutto jak się zrobi 4 setki i normy będą to tam premii z 25 % jest i macie 2500-2600zł miesięcznie więc to już jakiś tam pieniądz dobry jest! za to w Sil bike nie jest tak kolorowo, jak się zrobi normy i pełen miesiąc macie 2100 z 4 setkami 25% premi, z 2 setkami 1700 premii 20% a z 6 coś koło 2500 premii 30%. A umowę początkową macie 9.20 i raczej po 3 miesiącach jak wam przedłużą to na tych samych warunkach, czasami warto pomyśleć czy chcieć robić na odlewni gdzie jest wyższa norma smród i gówniana robota jak dla mnie oczywiście czy jednak za mniejszą płacę a spokojniejsza robotę, bo porównując te dwie prace które się wykonuje oczywiście lepsza jest w sil bike, lecz mniej płatna, oczyszczalnia to nie wiem jak tam raczej ręczne roboty. Tak więc to tyle hejtować zakładu nie będę opinii wydawać również nie będę, jak kto woli. Ale lepiej pracować i mieć ten pieniądz niż nie pracować wcale... pozdrawiam :)
Vix 2016-12-01 08:57:48
ps kobiet robi dużo i radzą sobie bez problemu, w różnych wiekach, pierwsze 3-4 dni są gorsze na przyuczeniu, ale potem jak się ogarnie maszyne to się leci, trzeba samemu wszystko sprawdzić jak jest, jednym nie pasuję ten zakład i takie opinie drugim pasuję jak kto woli
Zostaw swoją opinię o Odlewnia SILUM Sp. z o.o. - Opojowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Odlewnia SILUM Sp. z o.o.