brak logo

Hudson Global Resources

Warszawa

Opinie o Hudson Global Resources

AAAAA 2012-01-26 12:15:03
Jeżeli chodzi o szybkość działania to jak najbardziej firma zasługuje na mega +, jednak to co ma miejsce w środku jest przerażające. Niekompetencja goni niekompetencję, pseudo \'konsultantki\' nie wiedzą na czym polega rekrutacja, manager / team leader działu consumer to jakaś porażka. Człowiek zagadka i jedna wielka niewiadoma po co tam grzeje stołek i blokuje komuś miejsce pracy...
Jednym słowem - chyba nie warto się tmęczyć.
1
bcbc 2012-01-27 14:41:24
Zgadzam się z powyższym.
iwo 2012-09-27 16:14:53
kiepskie opinie z rynku nt p.[usunięte przez moderatora]
marysia 2013-01-17 20:40:07
Bardzo nie polecam pracy w tej firmie, głównie ze względu na fatalne zarządzanie firmą przez wspomnianą Panią [usunięte przez moderatora], bardzo niskie zarobki, bardzo wykorzystywane i eksploatowane są w szczególności osoby na niższych stanowiskach.
o Hudsonie 2013-05-22 14:15:46
Fatalna atmosfera, niekompetentni team leaderzy, nie mówiąc już o zarządzie. Brak jakiejkolwiek komunikacji w firmie, o decyzji zarządu można było dowiedzieć się jedynie od koleżanki w kuchni.
Bardzo cieszę się, że już tam nie pracuję- zdecydowanie nie warto. Choćby zaproponowali mi trzy razy większą pensję, nie wróciłabym.
Miloka 2013-06-11 15:01:22
Hm, to bardzo ciekawe - mam wrażenie, że część negatywnych wpisów pisały osoby, które w ogóle w Hudsonie nie pracowały. Gdyby pracowały - wiedziałyby chyba, że firma w Polsce nie ma czegoś takiego jak "zarząd". Jest [usunięte przez moderatora]. Pracuję w Hudsonie od ponad 10 lat i to właśnie dobra atmosfera i fajni ludzie są największym jej zasobem. Byli tu różni GM-owie i lepsi i gorsi - to prawda, firma przeszła wiele różnych zmian, natomiast nie wydaje mi się, żeby było tu gorzej niż w innych firmach ( a pracowałam także w konukrencji, więc wiem co piszę). Rozumiem natomiast, że sfrustrowane osoby, które nie poradziły sobie z obowiązkami i musiały się z firmą pożegnać, gdzieś muszą wylewać żale.
amalia 2013-10-21 16:23:59
ta firma od lat zmierza ku upadkowi. w tej chwili wszędzie zwalniają ludzi i pewnie albo się komuś sprzedadzą albo wogóle biznes zamkną. od lat w nic nie inwestują, nie rozwijają się, na przetrwanie jest, ale to chyba już się konczy. byłam zainteresowana żeby tam pracować ale posprawdzałam informacje i wniosek jest żeby się z daleka trzymać.
płacą mało i premie to jak totolotek. nie polecam!
1
danala 2014-02-19 14:25:39
Firma wybiła się z dołka i z tego co wiem jest mega idealnie. Chodzą słuchy na rynku, że nowe rządy i team odbił firme od dna i wszystko wygląda, że idzie to ku lepszemu. Pocekam chwilę i chyba złożę tam papiery.
cloe 2014-02-24 14:12:23
Plotki ploteczki plotunie

patrząc na rynek HH Hudson wychodzi na dobrą drogę Ma mocny zespół, który dokładnie wie czego chce i prze do przodu aż wióry lecą.
lorenc 2014-06-23 14:31:44
Ze strony Klienta mogę powiedzieć, że firma w porównaniu z ubiegłymi latami jest odmieniona w 100%. Nowi ludzi, mający jasno określony cel i doświadczenie, które pomaga w osiąganiu tego celu. Pełen profesjonalizm.
oleole 2014-08-26 23:19:22
taaak, odbiła się z dołka ;) ponoć chcą ją sprzedać więc muszą picować jak to dobrze jest żeby cena dobra była, w rumunii już ich nie ma, węgry to samo, ukraina idzie na dno, ale to nie dziwi raczej, w czechach chyba 2 osoby zatrudnione. nowy gm tanczy jak mu boss ze wschoda przygra i taki sam bałagan jak od lat.laski wieją na urlopy macierzynskie bo robota niepewna. no i taki to teraz executive search że zatrudniają bosików z m pagea, bo juz nie wiedzą, co robic. ceo mieli ze spencera to już chyba jego ostatnie chwile bo wyniki wszędzie siadają . taka tam pierestrojka :)to tyle wiem, ze strony osob które tam są ale mocno szukają bo już nie dają rady. no tylko wiadomo, ze takie osoby to frustracja na maxa więc pewnie nieobiektywnie tak do końca oceniają
konsultantka 2014-09-03 17:18:44
Czytam i wprost wierzyć się nie chce, jakie ludzie oszczerstwa wypisują pod płaszczykiem anonimowości... Wyniki Hudsona rosną, nowa szefowa jest spoko (szczególnie w porównaniu z ostatnimi latami). Pracowałam w 3 innych firmach konsultingowych, wszystkie działają na podobnej zasadzie, i w Hudsonie pracuje się dobrze. A problemy i niezadowolonych ludzi ma każda firma. KAŻDA! Pozdrawiam wszystkich frustratów.
niochulec 2014-09-04 08:34:28
Możliwie najbardziej niekorzystna dla Hudson interpretacja faktów. Konsultantki poszły rodzić dzieci, bo po prostu chciały mieć dzieci. Sugerowanie, że jedyną możliwą motywacją do zajścia w ciążę, jest ucieczka z pracy jest żałośnie niedojrzałe. Kobiety rodzą dzieci, tak jest urządzony ten świat. Ale najbardziej ubawił mnie żal, że GM liczy się z bossem ze Wschodu. Zaskoczyło Cię to w korporacji? Nie wiedziałeś nic o hierachii? Boss ze Wschodu też ma swoich bossów, wiesz? I decyzje kluczowe, zapewniam, zapadają bardzo daleko od Polski, a nawet Eastern Europe. Nie wiem z jakiej choinki się urwałeś, ale bardzo Ci współczuję optyki patrzenia na rzeczywistość. To musi być bardzo trudne być Tobą. Morze goryczy przesłania Ci fakty.
delfino 2015-01-05 17:16:13
wydaję mi się , że rzeczywiście może być Ci dobrze w tej firmie , ale jest inny kłopot. Mianowicie jest dość mizerna szansa na to , że to akurat Ty zostaniesz wybrany spośród szeregu osób , którzy również będą aplikowali na to samo stanowisko. A dlaczego? firma wymaga dość wiele i daje sporo w zamian co jest wystarczającym magnesem
konrad 2015-03-10 12:44:03
słuchajcie, jak wygląda psrawa jeśli chodzi o zatrudnienie? Słuszałem już naprawde przeróżne opinie na ten temat i nie wiem w którą strone powinienem pójść.. niby jest tak, że wszystko porządku, ale jak piszecie, że duzo wymagają.. a ja jestem świeżo po studiach i nie jestem pewnim czy mam tyle doświadcznia.
03lopa 2015-03-22 19:27:59
Konrad, chodzi o stanowisko researchera? Jaśniej postaw pytanie a postaram sie odpowiedzieć.
dis 2015-04-09 15:18:58
tak, stanowisko researchera. jak wygląda pensja?
hh 2015-05-13 14:09:46
Jeśli chcesz aplikować do tej firmy, musisz liczyć się z tym, że pensja i warunki pracy w tym dziale są na niskim poziomie. Nawet jeśli zależy Tobie przede wszystkim na doświadczeniu to i tak masz szanse znaleźć lepsze miejsce.
2
Rufi 2015-05-27 01:00:05
Sprzedali czechy, slowacje, ukraine, holandie, teraz juz tylko franczyzy tam są. zamkneli biuro w szwecji, szukają kupca na polskę i hiszpanię. Ściàgaja wszedzie ludzi z michel paga bo idą w masówkę. Wywalili prezesa. Kupil ich jakiś fundusz inweestycyjny, lone star costam. Robią czystki i tną koszty, wywalają wszedzie ludzi, żeby podkrecic ceny akcji i opchnąc dalej.
Joe 2015-06-13 14:55:36
Nikt nie wywala ludzi, ludzie sami odchodzą.
2
delfino 2016-05-16 21:42:32
Cześć Wam. Różne opinie słyszy się na temat pracy w tej firmie. Moja rada – oczywiście warto czytać i szukać informacji na temat firmy, ale jeszcze lepszym pomysłem jest wykazać się inicjatywą i samemu firmę sprawdzić.A warto chyba bo dyrektorów nawet szukają ;)
Zostaw swoją opinię o Hudson Global Resources - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hudson Global Resources