brak logo

KMW Engineering Sp. z o.o.

Solec Kujawski

Opinie o KMW Engineering Sp. z o.o.

max77 2010-09-24 22:47:16
Nie polecam ,wyzysk, oszukańcze aneksy w umowie o pracę. Kierownicwo całkiem nie doświadczone, kasa dobra ale nic po za tym!!!
2
Ello 2011-10-07 19:51:15
Prawda ,
Wyzysk i kierownictwo po ciulu . [usunięte przez moderatora] Pieniądze dobre ale nic po za tym.
1
ja 2012-02-03 20:07:00
No właśnie co tam się dzieje to szok ze taka firma pozwala siebie na takie jaja . A kierownicy to oszołomy .Jak mozna być kierownikiem nie znając chodź troszkę angielskiego . No tak ale prezydent mógł ani be ani me ani kukuryku to czemu tacy kierownicy musza znać angielski. Oni sa dobrzy ale tylko w braniu kasy za papierek który kiedyś zrobili znaczy za uprawnienia i nic po za tym. No i oczywiście za gnębienie ludzi zamiast kierować budowa to pierdoły uskuteczniają. jeden wielki szok ale może prezes w końcu otworzy oczy ale szeroko było by dobrze .
lukas 2012-02-06 19:28:53
a po ile godzin pracujecie? praca za granica w jednym miejscu czy rzucaja co miesiac w inne miejsce? Warto wyslac aplikacje?
solnik 2012-06-06 18:51:39
pracowałem w kmw ingineering na terenie francji,żadnego sprzętu,zbieranie elektrod do spawania po śmieciach,najlepiej ,żeby mieć swoje narzędzia,bo firma liczy na niskie koszty utrzymania kontraktu,zakwaterowanie w pustych pomieszczeniach,więc meble zbieraj z ulicy,ludzie cięzko przestraszeni boją się wymagać od szefów tego co się należy,jazda w brudnych roboczych ciuchach do sklepu i do domu bo nie chcą płacić za szatnię na terenie budowy,ponadto jak firma nie daje na czas elementów wentylacji zmusza do kradzieży takich samych elementów od firm francuskich,żeby zdążyć na czas z montażem
pracownik 2013-08-24 00:24:59
Jezeli "kasa" dobra to na czym polegal wyzysk?
5
były pracownik 2013-12-02 15:38:50
Jak do tej pory nie mogę się skontaktować ani z sekretariatem ,kadrami,czy płacami w sprawie druku RP7- mam wrażenie jak by firma nie istniała telefony -nie ma takiego numeru a na e-mail nie odpowiadają jaki obecnie jest z tą firmą kontakt pracowałem na kontrakcie w Kijowie łdnych kilkanaście lat do tyłu było oki
3
były monter 2015-02-25 12:35:37
czy firma potrzebuje monterów wentylacji, jakie warunki, czy maja nowe kontrakty?
2
monter 2015-05-06 16:27:37
Na czym polega wyzysk skoro zarobki sa dobre? Skoro tyle zarabiasz to powinno byc Cie stac na nowy T-shirt inwestycja 1-2 euro to chyba niezbyt duzo. Nie wiem jakiego mieliscie kieronika ale moj pracuje w branzy ponad 20 lat co prawda nie mowi po angielsku ale plynnie zna niemiecki. Skoro jest tak zle to po co tam pracujecie?
4
mix 2015-05-17 23:46:40
Chce pracowac w tej firmie jakie sa zarobki czy daja diety i placa za noclegi w delegacji?
2
Edwin 2016-01-23 15:00:25
Marsylia ,kto był ten wie i widział,że tam mieszkają tylko przybysze z daleka
sama nacja afro i tam lepiej nie wtykać nosa w nieswoje sprawy i ciemne lokale.
Marsylia jako miasto bardzo i to bardzo piękna, latem w słoneczku 45 C.
Francuzi nie bardzo chcą rozmawiać po angielsku ale lubią Polaków.
someone 2016-02-04 09:58:02
czy w dziale handowym są obecnie wakaty
Byłypracownik 2016-03-18 15:46:48
Cześć!
Chciałbym podzielić sie opinią na temat pracodawcy, pracowników, biura oraz warunków jakie panują w firmie.
Na wstępie chciałbym powiedzieć że jestem byłym pracownikiem tej firmy, spędziłem w niej 3 lata. NIE POLECAM nikomu tej firmy!!! Na każdym kroku trzeba się pilnować co, gdzie i do kogo się mówi... Sami konfidenci, ćpuny i alkoholicy... Firma nie ma już dobrych pracowników tak jak pisałem sami ćpuni(ciągłe jaranie zielska, szprycowanie się fetą), alkoholicy(pracownicy którzy bez alkoholu nie wyobrażają sobie pracy, picie po katach, codzienne schlane mordy przychodzące na budowę na tzw. bani) pracownicy na których trzeba robić. Firma nie płaci tak jak się należy, podatki odciągnięcia nie wiadomo skąd i za co, zjazdy do domu co 2 miesiące albo i więcej i to z wielkim bólem, żalem od projekt menadżerów, często wstrzymane zjazdy przez "szefostwo" powód terminy... Warunki mieszkalne zależy na jakich kwaterach sa niektóre ładne, dobrze wyposażone,ale sa i takie ze brak cieplej wody(kilka sytuacji przez okres od 2tyg do 3 miesiecy), brak ogrzewania(kilka sytuacji od tygodnia do 2 miesiecy),brak internetu, brak pralki, brudne, zasikane materace przez meneli... dojazdy do budowy metrem lub poza Bruksele autami firmowymi po ponad 1h drogi a powroty do 2h (korki).Kierownicy montażu cykory jakich mało warunki spartańskie, płaca słaba, boją sie odezwać do firmy o cokolwiek bo zaraz prezes niezadowolony... STRACH W OCZACH!!! Biuro brak organizacji, nie wiedzą kto na jakiej kwaterze jest... Nie mozna sie doprosic o nic o wysłanie czegokolwiek, o wystawienie czegokolwiek!!! DZIADOSTWO!!! Wieloletni pracownicy projekt menadżerzy odchodzą z tonącego okrętu bo nawał pracy coraz wiecej coraz wiecej a kasy nic!! To samo na montażu normy coraz większe a kasa coraz mniejsza. Pracownicy we Francji spęd menelstwa i cwaniactwa!! Cwaniki którzy wywolują bójki szukają zaczepki i dostają po mordach, a potem szpital z polamaną szczęka :D NIE POLECAM taka jest moja opinia i choć bym nie miał co do gara włożyć nie wróce do tej firmy.
3
BylyPracownik 2016-04-10 16:18:11
@kako o Czym ty mowisz? Umowy polskie z podniesionymi stawkami za ktore sa odciagniecia bo inaczej zwiazki zawodowe problemy robia! Jak bylo w Finladii kolo ogona firma miala zrobiony dym. Ciagle jakies zmiany w umowach na niekorzysc pracownika. Pierwsze 6 miecha pracy wynagrodzenie nawet ok a po tym okresie ,,podatki'' wzrastaja jakies odciagniecia nie wiadomo skad i za miesiac pracy wpada 3 500 zl!! Firma wszystkie dokumenty robi pod siebie i skrobia pracownika jak moga zero szacunku. Jesli ktos naprawde ma opcje zeby isc gdzies indziej do pracy NIE przychodzcie do tej firmy bedziecie zalowac!!
2
Toto 2016-07-24 01:34:45
Ostatnio rozmawiałem z pracownikiem tej firmy i mówił że jest dobrze nawet powiedział ile zarabia i nie ma mowy o 3500. Jestem bardzo ciekawy jak tam jest co do alkoholików to prawda .
PLATINI 2016-08-24 19:44:44
placa we Francji,to porazka.najnizsza z najnizszych,jakie moga dac.minimum.nic od siebie.masakra.NIE POLECAM.kierownictwo ,zostawia wiele do zyczenia.ogolnie wielki haos,zamet.zadnych informacji nie mozna sie dowiedziec .maja pracownika w du...ie.nie wspomne o braku narzedzi na budowie,materialu,trzeba chodzis krasc innym firma.alkoholikow cala masa,itd.zarobki lekko powyzej 5000 tys.JESZCZE RAZ NIE POLECAM
2
Pracownik P3 2016-10-06 23:03:17
Witam. Jeżeli po rozwiązaniu umowy z firma chcesz mieć:
- problemy z niezapłaconym podatkiem w Belgii, ( kilka tysięcy euro do zapłaty - firma niby taka uczciwa )
- wezwanie do zwrócenia kosztów zjazdów na urlop ( za cały pobyt w Belgi- kilka tysięcy euro- niby firma płaci )
- straszenie sądem
To naprawdę zachęcam i namawiam do przyjęcia się do firmy KMW, którą zarządza OSZUST . Tylko knuje jak tu zrobić przekręt kosztem uczciwych pracowników. Zastanówcie się kilka razy, zanim popełnicie ten sam błąd co ja I PODEJMIECIE WSPÓŁPRACĘ Z TAK BARDZO NIE UCZCIWYM PRACODAWCA.
Pozdrawiam
3
rozczarowany 2016-10-13 21:14:42
Popieram opinię Pracownika P3 !!!! Nigdy nie można doliczyć się wypłaty ! Z podatkiem jeszcze gorzej....w kraju prawie nie odprowadzony a do podatku zwłaszcza w Belgii trzeba dopłacać ....wypłata ok 3500 bo reszta czyli kilka tysięcy zł więcej poszło na podatek , którego ostatecznie brak :) na kwitku czarna magia albo i jeszcze lepiej . Diety których brak...W sprawie wypłaty w firmie nic nie wyjaśnisz o ile cudem dasz radę się dodzwonić :) To prawda , że na mieszkaniach często brak ciepłej wody , ogrzewania, czasami warunki gorsze niż pod mostem...Jeden , jedyny plus jaki jest tej firmy to to , że pensja wpływa na konto 10-ego każdego miesiąca czasami nawet wcześniej. Faktycznie z wypłaty 3500zł wołają jeszcze zwrot kosztów za dojazdy do pracy i za powroty do rodziny w kraju . Po prostu żal pl. ....Brawa dla Właściciela ! Wyjazd zagraniczny a pensja ledwie na rachunki starcza i wegetację ....:) Wielkie oszczędności w tej firmie niestety kosztem zwykłego pracownika . Chcesz jeździć do pracy metrem ? Oczywiście, jeśli jesteś w stanie sam sobie kupić bilet bo firmy nie stać to śmiało przyjmuj się u nich . Wezmą Cię od razu :) przecież codziennie ktoś się zwalnia z nadmiaru tej dobroci bo skarbiec zapełniony w dodatku wrażenia bezcenne :) Jeśli zaczniesz tam pracę życzę wspaniałej podróży służbowym autem zwłaszcza we Francji gdzie przy 45stopniowym upale pojeździsz autkiem bez klimki i radia ale to nic :) przecież w dzisiejszych czasach to normalne :)
4
piotrek81 2016-10-18 20:34:42
też jestem były w tej firmie, ale mam inne zdanie . w belgi zabierali na podatek placony w belgi ale po roku dostałem duży zwrot, kilka tysięcy. na budowie wszystko zależy od kierownika , sa tacy ok ale i sieroty no i to oni przyznają dodatki za trudne prace jak szczelne montowanie i inne , ale jak były nadgodziny to za wszystkie zapłacili i była kasa 6-7 tysięcy na rękę
piotrek81 2016-10-19 13:31:40
monter , który prowadzi parę lub dwie , i najlepiej przy montazu trudnym np. klasy szczelnosci wyzsze ... no i nadgodziny tak do 180-190 w miesiącu; pomocnik to mniej ale mozna awansowac bo jakies tam ocenianie mają co tydzien, ale to robi kierownik
Zostaw swoją opinię o KMW Engineering Sp. z o.o. - Solec Kujawski
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KMW Engineering Sp. z o.o.