logo LIDL POLSKA-Centrum dystrybucyjne

LIDL POLSKA-Centrum dystrybucyjne

Gliwice

Opinie o LIDL POLSKA-Centrum dystrybucyjne

norma 2016-01-17 22:30:13
kto ci naopowiadał że praca w lidlu na magazynie nie jest ciężka? BZDURA!!! ja tam pracowałam i mam problemy z kręgosłupem jak około 80% pracowników z magazynu bo reszta 20% to ci co siedzą w DTK, ze mną pracowały dziewczyny które już są po operacji kręgosłupa więc decydując się na pracę na magazynie licz się z tym że po kilku latach twój kręgosłup będzie "do naprawy"
1
piotrek 2016-02-01 00:29:08
witam

Proszę podać przedział zarobkowy Kierownika Sekcji w Magazynie.Pojawiła się oferta w magazynie w okolicach Będzina i nie wie czy warto tam aplikować.

dziekuje
12
cd wyszków 2016-02-03 17:22:05
Ja pracuje w Wyszkowie i jestem zadowolona. Miła atmosfera, kierownicy spoko zarówno działowi, sekcyjni no i oczywiście nasz główny bardzo serdeczny człowiek. Imprezy dla pracowników są spoko można ze wszystkimi pogadać. Nie ma problemu z grafikiem, z urlopami i z dniami wolnymi. Super firma pracujemy głównie po 6h rzadko kiedy są nadgodziny, kierownicy bardzo tego pilnują żebyśmy nie zostawali po godzinach. Jest możliwość awansu jeżeli ktoś się wykazuje. W naszym magazynie jest wiele osób które pracują od początku i nie rezygnują czyli nie jest tak żle. Polecam tą pracę w wyszkowie jest się cięzko dostać do naszego magazynu tylko znajomożci czyli nie jest tak żle jak piszecie.
robert 2016-02-16 12:49:36
Ile może zarobić kierownik sekcji w Lidlu ? dostałem zaproszenie na rozmowę w Gliwicach i nie wiem czy się na nią udać.
kak 2016-02-16 15:13:49
też takie zaproszenie dziś dostałem, skąd jesteś? aplikowałeś do jeszcze nieistniejącego magazynu w Gródkowie koło Będzina?
robert 2016-02-17 11:30:20
do kak
Z Mysłowic, tak do Będzina też, zastanawiam się czy pojechać na rozmowę raczej z ciekawości podjadę.
ciekawy 2016-02-17 14:37:11
Hej
ja też dostałem zaproszenie na rozmowę na kierownika sekcji w Gródkowie.
Ile można zarobić? teraz mam 3300pln na rękę i nie wiem czy była by to opłacalna zmiana.
No i czy ktoś wie jak wygląda praca zmianowa u nich? i gdzie wysyłają na szkolenie?
kiero sekcji? 2016-02-17 22:10:23
czy ktoś może powiedzieć ile na rękę dostaje kierownik sekcji?
jak to wygląda?
Michał 2016-02-19 06:59:56
Z tego co mi wiadomo to Kierownik (Manager) sklepu w Lidlu ma 4000-5000 tys.zł brutto plus samochód służbowy. Co do Kierownika Sekcji w Magazynie to wydaje mi się ,że będzie coś koło tego bez auta.
cottard 2016-02-20 11:07:14
To jak z tym zarobkami kierownika sekcji w Lidlu? Wiadomo coś? Mam zaproszenie na rozmowę w przyszłym tygodniu. W aktualnej pracy mam 5500 brutto + 13-stka, nie wiem czy opłaca się poświęcać czas.
kiero sekcji? 2016-02-23 21:44:28
hej
ile się zarabia jako kiero sekcji? ktoś coś wie?
Michal 2016-02-25 17:25:50
Ja bylem dzisiaj na rozmowie (drugi etap). I wlasnie dostalem zaproszenie na 3 ostatni etap. Zarobki proponowalem 2600 na reke i powoedzieli ze mieszcze sie w przedziale ,)) mam nadzoeje ze mi pyknie...
Franciszek 2016-02-26 16:24:44
I dzwonili ?
Michal 2016-02-29 15:59:32
Tak, dzwonili oraz potwierdzili mailowo kolejne spotkanie tj. piątek 04.03.2016 (spotkanie podsumowujące).
Marek 2016-02-29 16:11:36
Jak wygląda praca w centrum dystrybucji?
Pracyjecie na zmiany? Po ile godzin?
Ile macie sekcji w magazynie?
5
Marcin 2016-02-29 20:48:14
2600 na ręke to troche mało
Marek 2016-03-02 14:27:21
Jak wygląda praca w centrum dystrybucji?
Pracyjecie na zmiany? Po ile godzin?
Ile macie sekcji w magazynie?
Michal 2016-03-04 16:42:30
No to panowoe kierownicy... nadchodze ;) do zobaczenia na szkoleniach
Artur 2016-03-05 17:08:31
Do Michała : Gratulacje aczkolwiek sprzedałeś się na rozmowie za 2600 zł na rękę to według mnie słabiutko.... z tego co wiem kierownicy w tej branży zarabiają 2 razy tyle. Pozdro
2
uty 2016-04-12 08:28:17
CD BYDGOSZCZ PEWNIE SIĘ ZA MAŁO NACHAPAŁAŚ PRZEZ TYCH KIEROWNIKÓW??? CIESZ SIĘ ZE MAMY TAKĄ MOŻLIWOŚĆ KIEROWNIK TEZ CZŁOWIEK ZARABIA WIĘCEJ TO W ZAMIAN ON MA OCHŁAPY ZBIERAĆ? JA TAM zadowolony jestem fajnie ze są takie akcje.
Mateusz 2016-04-20 18:08:21
Hey, właśnie zadzwonili do mnie z CD w Gliwicach, praca na magazynie. Ktoś może się wypowiedzieć jak tam jest? Jakie zarobki, atmosfera? I co powiedzieć na rozmowie gdy zapytają o zarobki?
Z góry dzięki :)
1
maniek 2016-05-30 04:41:01
Ale kierownik nidź nie robi u za darmo pieniądze biora
2
Aaa 2016-07-23 00:47:16
To ty chyba nigdy nie pracowales jako kierownik jezeli twierdzisz ze nic nie robi...
1
kaja 2016-07-28 21:05:55
Magazyn Centrum Dystrybucji Bydgoszcz :
opinie
zarobki
czas trwania i godziny pracy
potrzebuję pracy na kilka miesięcy i zastanawiam się czy się opłaca
będę wdzięczna za wszelkie informacje :)
Akor 2016-08-16 19:17:52
przychylam się jak tam jest?
Xyz 2016-08-19 00:53:10
W Bydgoszczy na Gdanskiej masakra, nigdy nie wychodzi sie o porze przewidzianej w grafiku, nikt sie nie pyta czy mozesz zostac, jest zalozenie ze bedziesz tak dlugo siedzial az kierownik zmiany przyjdzie i powie ci ze mozesz isc, ranne zmiany zostaja nawet do 17, a popoludniowe do 24.. koszmar czy to wogole jest zgodne z prawem ? Ma ktos wiedze na ten temat ? Przeciez to jest nieludzkie, koordynatorzy obiecuja ze sie tym zajma a tak naprawdę nikt nic z tym nie robi. Ludzie masowo sie zatrudniaja i po kilku dniach zwalniają.
1
Tedy 2016-09-24 00:18:40
Wszyscy piszą o kierownikach i ich zarobkach....napiszcie wkoncu ile zarabia sie na magazynie jako zwykly pracownik "magazynier"
Aleksandra 2016-09-28 09:07:48
A co powiecie o pracowniku biurowym magazynu ile zarabiają i czym się zajmują?
Al 2016-10-01 17:52:39
Nie możecie wprost napisac ile zarabia zwykły magazynier?
Al 2016-10-01 17:53:22
Nie możecie wprost napisac ile zarabia zwykły magazynier?
Basia 2016-10-03 00:03:28
Witam. Czy jesteście może zorientowani ile zarabia pracownik biurowy magazynu? Mam rozmowę kwalifikacyjną i nie wiem na co się nastawić. Pozdrawiam
No name 2016-10-06 10:06:54
I jak już po rozmowie?? Aplikowałam na tą ofertę i jestem ciekawa jak to dalej wygląda
michal 2016-10-06 21:37:58
ja pracuje na 3_4 i zarabiam kolo 2 tys na reke
Tom 2016-10-16 13:46:08
Hej czy to prawda że dają na początek 2700zl brutto + premia i 3/4 etatu?
Tom 2016-10-16 19:00:00
Heniek, ale masz sprawdzone źródło. Ja słyszałem o 2700brutto plus premia i co roku podwyżka, do tego socjal typu multisport i opieka medyczna w prywatnej przychodni. Mam 8letnie doświadczenie na magazynie, jedyny minus nie mam jeszcze książeczki sanepidowskiej i muszę ją chyba wyrobić
whooo 2016-10-19 20:28:37
Nawet jeśli zatrudnienie jest na 3/4 etatu to nie jest tak źle @heniek, bo przecież w zamian i tak można liczyc na odpowiednie wynagrodzenie, ciekawi mnie jednak czy atmosfera teraz każdemu odpowiada, wiecie?
Kamil 2016-10-26 20:54:39
Jakie wynagrodzenie jest jako operator wózka bocznego?
2
Rekrutant 2016-11-15 09:01:06
Cześć, pracuje ktoś na wysokim składzie w Gliwicach? Jakie zarobki są i szanse na uzyskanie umowy na stałe i czy jest możliwość rozwoju?
Z góry dzięki za odpowiedź.
2
Tadek 2016-11-19 21:39:17
Jakie wynagrodzenie będzie w centrum dystrybucyjnym w będzinie na operatora wózka bocznego?
6
zaiwdziona 2016-12-05 09:26:45
Chyba już jesteś po rozmowie, ale może innym moja opinia pomoże
Pracownik biurowy magazynu CD przez 1 rok ma pensję 1700 zł netto (taką stawkę mówią oficjalnie na rozmowie)
Praca polega tylko w małej części na pracy biurowej, reszta czasu jest na magazynie
Na rozmowie można się dowiedzieć o częstych nadgodzinach itp
Z pracą biurową ta praca ma mało wspólnego
Tadek 2016-12-11 20:37:20
Czyli magazynier też mało zarobi na rękę?
Nowy 2016-12-25 18:30:56
Cześć, mam kilka pytań do ludzi pracujących w centrach dystrybucyjnych, ewentualnie do tych, co byli na rozmowach o pracę do nowego CD w Będzinie (może wiecie więcej, niż ja).
1. Jak wygląda praca wózkowego wysokiego składu?
Czy wozi się całe palety, czy trzeba też dużo nosić, przekładać? Czy jest dużo pracy fizycznej, czy raczej się jeździ? Co jeszcze ciekawego?
2. Jak to do końca jest z nadgodzinami?
Podobno pracuje się aż się dzień skończy ;) (czyli po 8,10,12g), a potem wolne jak pracy jest mniej w rozliczeniu czteromiesięcznym. Jak to faktycznie wygląda? Czy te godziny nie znikają jakoś :D Martwię się tym "systemem pracy".
Skoro umowa jest na 130g, jak to wygląda? Mamy rozliczenie 4miesięczne, czyli mamy 4x130=520g w cztery miesiące?

Pozdrawiam!
zwolniony 2016-12-28 12:06:49
Powiem tak 1700 wyciągniesz .
Na poczatku powiedzą ci bajkę , a później będziesz pracowal po 9-10h .. Nie ma dobrych warunków .. Musisz uważać na pana Mariusza ( czepia się dosłownie wszystkiego )
Nowy 2016-12-28 12:31:57
napisz coś więcej, jak wygląda praca wózkowego, co się robi etc
Kiedyś te nadgodziny oddają?
Dziwne, nigdzie nie ma dyskusji wśród tych, co się do Będzina przyjmują :(
Pirol 2016-12-28 12:57:57
Firma jest dobra i w miarę dobrze płaci a to jest najważniejsze. Praca jak wiele innych, jak umiesz coś więcej to cię awansują.
Tomek 2016-12-29 13:34:06
Czy ktoś może napisać jak wygląda szkolenie na magazyniera, powiedziano mi że na miesiąc w inny koniec polski i po dwóch tygodniach możliwość na weekend do domu a potem dalsze dwa tygodnie.
Mam mieć 3/4 etatu więc przykładowo wychodzą cztery dni pracy w tygodniu a reszta wolne i co siedzi człowiek jak na skazaniu gdzieś w tym hotelu na drugim końcu polski???
Praca potrzebna ale jak zostawić rodzinę na miesiąc? żona pracuje, dzieci jeszcze małe więc jakoś się wymieniamy ze szkołą itp, a tak co ?? żona ma wziąść urlop na miesiąc bo mnie nie będzie,.
To chyba praca tylko dla osób bez rodzin które mogą jechać gdziekolwiek.
Eryk 2017-01-01 10:53:15
W będzinie dają na start 2500brutto czyli 1800zl na rękę bez szału, do tego niby ten etat 130h, co podobno i tak pracuje się normalnie 168h,takze bez szału, żadnej premi itd. Goła pensja do tego mała jak ba pracę w chłodni!
TX... 2017-01-02 12:57:01
Zarobki kiepskie jak na taką firmę no i te kary za nie daj boże l4 lub nagły urlop, a jak mi odpukać padnie auto i nie moge dojechać, to przecież nie specjalnie tylko siła losu, a komunikacją miejską za ok 2 godz. dotre i co KARA.
W firmie produkcyjnej Elext...... w siewierzu też są kary ale nie z pęsji podstawowej tylko z premii no i są one mniejsze, na wózkach te 2000 plus premia , ale firma też nie szanuje ludzi i koniec sezonu i część już zwolnili i jeszcze zwolnią.
Janek 2017-01-07 19:48:46
Tomek, wózkowy ma dwumiesięczne szkolenie w którymś z najbliższych CD. Pełna delegacja, czyli kilometrówka (o ile jedziesz swoim samochodem), dieta, hotel ze śniadaniem, powroty co dwa tygodnie na 3 dni do domu.
Co do liczby godzin niestety się mylisz.
W/g tego, co zrozumiałem i co piszą ludzie, pracuje się od godziny w której zaczynasz do oporu, czyli do momentu, kiedy powiedzą przełożeni, że możesz iść do domu. Czyli nie 6g, a 8/10/12. Podobno bliżej 12 :)
Jeśli przekroczysz limit 130g miesięcznie (tak będzie), to nadgodziny zostaną oddane jako dni wolne w czteromiesięcznym cyklu rozliczeniowym. To jest najsłabszy punkt i za bardzo nie wiem na co tutaj liczyć. Wolne fajna rzecz, ale z drugiej strony mam zrobić np. 220g i dostać 1830zł (a wolne odebrać za dwa miesiące)? Bezsensu. Rozumiem pracę ponad stan, ale za pieniądze. Tutaj firma zabezpieczyła się idealnie :)
Zarabiam 100zł więcej za cały etat, więc stawka lepsza jest w Lidlu, ale zrobię troszkę nadgodzin + dodatek nocny i mam np 2200, a to jednak 400zł więcej w kieszeni.
Ogólnie rozmowa zrobiła na mnie dobre wrażenie, bardzo mili ludzie. Co będzie po podpisaniu cyrografu, to nie wiem :)
Pozdrawiam!

Ps oczekuję poważnych opinii, jeśli możecie - piszcie!
Tomek 2017-01-13 13:52:26
Dla mnie te nadgodziny to najgorszy punkt w tym wszystkim, albo robie po 8h i mam nadgodziny to powinni zapłacić a nie że mi oddadzą w postaci wolnego i to po 4 miesięcznym okresie rozliczeniowym. To przez te 4 miesiące uzbieram np: 160 h i co dadzą mi potem miesiąc wolnego?? albo będą oddawać przez kolejny okres rozliczeniowy a ja w tym czasie będe zbierać kolejne nadgodziny. Totalna bzdura,
Czyli defacto człowiek pracuje na nadgodzinach jak na drugim etacie a wypłata jedna 1800zł, zero premii itp,
Zostaw swoją opinię o LIDL POLSKA-Centrum dystrybucyjne - Gliwice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie LIDL POLSKA-Centrum dystrybucyjne