logo LIDL POLSKA-Centrum dystrybucyjne

LIDL POLSKA-Centrum dystrybucyjne

Gliwice

Opinie o LIDL POLSKA-Centrum dystrybucyjne

Franciszek 2016-02-26 16:24
I dzwonili ?
Michal 2016-02-29 15:59
Tak, dzwonili oraz potwierdzili mailowo kolejne spotkanie tj. piątek 04.03.2016 (spotkanie podsumowujące).
Marek 2016-02-29 16:11
Jak wygląda praca w centrum dystrybucji?
Pracyjecie na zmiany? Po ile godzin?
Ile macie sekcji w magazynie?
11
Marcin 2016-02-29 20:48
2600 na ręke to troche mało
Marek 2016-03-02 14:27
Jak wygląda praca w centrum dystrybucji?
Pracyjecie na zmiany? Po ile godzin?
Ile macie sekcji w magazynie?
1
Michal 2016-03-04 16:42
No to panowoe kierownicy... nadchodze ;) do zobaczenia na szkoleniach
Artur 2016-03-05 17:08
Do Michała : Gratulacje aczkolwiek sprzedałeś się na rozmowie za 2600 zł na rękę to według mnie słabiutko.... z tego co wiem kierownicy w tej branży zarabiają 2 razy tyle. Pozdro
2
uty 2016-04-12 08:28
CD BYDGOSZCZ PEWNIE SIĘ ZA MAŁO NACHAPAŁAŚ PRZEZ TYCH KIEROWNIKÓW??? CIESZ SIĘ ZE MAMY TAKĄ MOŻLIWOŚĆ KIEROWNIK TEZ CZŁOWIEK ZARABIA WIĘCEJ TO W ZAMIAN ON MA OCHŁAPY ZBIERAĆ? JA TAM zadowolony jestem fajnie ze są takie akcje.
Mateusz 2016-04-20 18:08
Hey, właśnie zadzwonili do mnie z CD w Gliwicach, praca na magazynie. Ktoś może się wypowiedzieć jak tam jest? Jakie zarobki, atmosfera? I co powiedzieć na rozmowie gdy zapytają o zarobki?
Z góry dzięki :)
2
maniek 2016-05-30 04:41
Ale kierownik nidź nie robi u za darmo pieniądze biora
3
Aaa 2016-07-23 00:47
To ty chyba nigdy nie pracowales jako kierownik jezeli twierdzisz ze nic nie robi...
1
kaja 2016-07-28 21:05
Magazyn Centrum Dystrybucji Bydgoszcz :
opinie
zarobki
czas trwania i godziny pracy
potrzebuję pracy na kilka miesięcy i zastanawiam się czy się opłaca
będę wdzięczna za wszelkie informacje :)
Akor 2016-08-16 19:17
przychylam się jak tam jest?
Xyz 2016-08-19 00:53
W Bydgoszczy na Gdanskiej masakra, nigdy nie wychodzi sie o porze przewidzianej w grafiku, nikt sie nie pyta czy mozesz zostac, jest zalozenie ze bedziesz tak dlugo siedzial az kierownik zmiany przyjdzie i powie ci ze mozesz isc, ranne zmiany zostaja nawet do 17, a popoludniowe do 24.. koszmar czy to wogole jest zgodne z prawem ? Ma ktos wiedze na ten temat ? Przeciez to jest nieludzkie, koordynatorzy obiecuja ze sie tym zajma a tak naprawdę nikt nic z tym nie robi. Ludzie masowo sie zatrudniaja i po kilku dniach zwalniają.
1
Tedy 2016-09-24 00:18
Wszyscy piszą o kierownikach i ich zarobkach....napiszcie wkoncu ile zarabia sie na magazynie jako zwykly pracownik "magazynier"
Aleksandra 2016-09-28 09:07
A co powiecie o pracowniku biurowym magazynu ile zarabiają i czym się zajmują?
Al 2016-10-01 17:52
Nie możecie wprost napisac ile zarabia zwykły magazynier?
Al 2016-10-01 17:53
Nie możecie wprost napisac ile zarabia zwykły magazynier?
Basia 2016-10-03 00:03
Witam. Czy jesteście może zorientowani ile zarabia pracownik biurowy magazynu? Mam rozmowę kwalifikacyjną i nie wiem na co się nastawić. Pozdrawiam
No name 2016-10-06 10:06
I jak już po rozmowie?? Aplikowałam na tą ofertę i jestem ciekawa jak to dalej wygląda
michal 2016-10-06 21:37
ja pracuje na 3_4 i zarabiam kolo 2 tys na reke
Tom 2016-10-16 13:46
Hej czy to prawda że dają na początek 2700zl brutto + premia i 3/4 etatu?
Tom 2016-10-16 19:00
Heniek, ale masz sprawdzone źródło. Ja słyszałem o 2700brutto plus premia i co roku podwyżka, do tego socjal typu multisport i opieka medyczna w prywatnej przychodni. Mam 8letnie doświadczenie na magazynie, jedyny minus nie mam jeszcze książeczki sanepidowskiej i muszę ją chyba wyrobić
whooo 2016-10-19 20:28
Nawet jeśli zatrudnienie jest na 3/4 etatu to nie jest tak źle @heniek, bo przecież w zamian i tak można liczyc na odpowiednie wynagrodzenie, ciekawi mnie jednak czy atmosfera teraz każdemu odpowiada, wiecie?
Kamil 2016-10-26 20:54
Jakie wynagrodzenie jest jako operator wózka bocznego?
3
Rekrutant 2016-11-15 09:01
Cześć, pracuje ktoś na wysokim składzie w Gliwicach? Jakie zarobki są i szanse na uzyskanie umowy na stałe i czy jest możliwość rozwoju?
Z góry dzięki za odpowiedź.
3
Tadek 2016-11-19 21:39
Jakie wynagrodzenie będzie w centrum dystrybucyjnym w będzinie na operatora wózka bocznego?
7
zaiwdziona 2016-12-05 09:26
Chyba już jesteś po rozmowie, ale może innym moja opinia pomoże
Pracownik biurowy magazynu CD przez 1 rok ma pensję 1700 zł netto (taką stawkę mówią oficjalnie na rozmowie)
Praca polega tylko w małej części na pracy biurowej, reszta czasu jest na magazynie
Na rozmowie można się dowiedzieć o częstych nadgodzinach itp
Z pracą biurową ta praca ma mało wspólnego
Tadek 2016-12-11 20:37
Czyli magazynier też mało zarobi na rękę?
Nowy 2016-12-25 18:30
Cześć, mam kilka pytań do ludzi pracujących w centrach dystrybucyjnych, ewentualnie do tych, co byli na rozmowach o pracę do nowego CD w Będzinie (może wiecie więcej, niż ja).
1. Jak wygląda praca wózkowego wysokiego składu?
Czy wozi się całe palety, czy trzeba też dużo nosić, przekładać? Czy jest dużo pracy fizycznej, czy raczej się jeździ? Co jeszcze ciekawego?
2. Jak to do końca jest z nadgodzinami?
Podobno pracuje się aż się dzień skończy ;) (czyli po 8,10,12g), a potem wolne jak pracy jest mniej w rozliczeniu czteromiesięcznym. Jak to faktycznie wygląda? Czy te godziny nie znikają jakoś :D Martwię się tym "systemem pracy".
Skoro umowa jest na 130g, jak to wygląda? Mamy rozliczenie 4miesięczne, czyli mamy 4x130=520g w cztery miesiące?

Pozdrawiam!
zwolniony 2016-12-28 12:06
Powiem tak 1700 wyciągniesz .
Na poczatku powiedzą ci bajkę , a później będziesz pracowal po 9-10h .. Nie ma dobrych warunków .. Musisz uważać na pana Mariusza ( czepia się dosłownie wszystkiego )
Nowy 2016-12-28 12:31
napisz coś więcej, jak wygląda praca wózkowego, co się robi etc
Kiedyś te nadgodziny oddają?
Dziwne, nigdzie nie ma dyskusji wśród tych, co się do Będzina przyjmują :(
Pirol 2016-12-28 12:57
Firma jest dobra i w miarę dobrze płaci a to jest najważniejsze. Praca jak wiele innych, jak umiesz coś więcej to cię awansują.
Tomek 2016-12-29 13:34
Czy ktoś może napisać jak wygląda szkolenie na magazyniera, powiedziano mi że na miesiąc w inny koniec polski i po dwóch tygodniach możliwość na weekend do domu a potem dalsze dwa tygodnie.
Mam mieć 3/4 etatu więc przykładowo wychodzą cztery dni pracy w tygodniu a reszta wolne i co siedzi człowiek jak na skazaniu gdzieś w tym hotelu na drugim końcu polski???
Praca potrzebna ale jak zostawić rodzinę na miesiąc? żona pracuje, dzieci jeszcze małe więc jakoś się wymieniamy ze szkołą itp, a tak co ?? żona ma wziąść urlop na miesiąc bo mnie nie będzie,.
To chyba praca tylko dla osób bez rodzin które mogą jechać gdziekolwiek.
Eryk 2017-01-01 10:53
W będzinie dają na start 2500brutto czyli 1800zl na rękę bez szału, do tego niby ten etat 130h, co podobno i tak pracuje się normalnie 168h,takze bez szału, żadnej premi itd. Goła pensja do tego mała jak ba pracę w chłodni!
TX... 2017-01-02 12:57
Zarobki kiepskie jak na taką firmę no i te kary za nie daj boże l4 lub nagły urlop, a jak mi odpukać padnie auto i nie moge dojechać, to przecież nie specjalnie tylko siła losu, a komunikacją miejską za ok 2 godz. dotre i co KARA.
W firmie produkcyjnej Elext...... w siewierzu też są kary ale nie z pęsji podstawowej tylko z premii no i są one mniejsze, na wózkach te 2000 plus premia , ale firma też nie szanuje ludzi i koniec sezonu i część już zwolnili i jeszcze zwolnią.
Janek 2017-01-07 19:48
Tomek, wózkowy ma dwumiesięczne szkolenie w którymś z najbliższych CD. Pełna delegacja, czyli kilometrówka (o ile jedziesz swoim samochodem), dieta, hotel ze śniadaniem, powroty co dwa tygodnie na 3 dni do domu.
Co do liczby godzin niestety się mylisz.
W/g tego, co zrozumiałem i co piszą ludzie, pracuje się od godziny w której zaczynasz do oporu, czyli do momentu, kiedy powiedzą przełożeni, że możesz iść do domu. Czyli nie 6g, a 8/10/12. Podobno bliżej 12 :)
Jeśli przekroczysz limit 130g miesięcznie (tak będzie), to nadgodziny zostaną oddane jako dni wolne w czteromiesięcznym cyklu rozliczeniowym. To jest najsłabszy punkt i za bardzo nie wiem na co tutaj liczyć. Wolne fajna rzecz, ale z drugiej strony mam zrobić np. 220g i dostać 1830zł (a wolne odebrać za dwa miesiące)? Bezsensu. Rozumiem pracę ponad stan, ale za pieniądze. Tutaj firma zabezpieczyła się idealnie :)
Zarabiam 100zł więcej za cały etat, więc stawka lepsza jest w Lidlu, ale zrobię troszkę nadgodzin + dodatek nocny i mam np 2200, a to jednak 400zł więcej w kieszeni.
Ogólnie rozmowa zrobiła na mnie dobre wrażenie, bardzo mili ludzie. Co będzie po podpisaniu cyrografu, to nie wiem :)
Pozdrawiam!

Ps oczekuję poważnych opinii, jeśli możecie - piszcie!
Tomek 2017-01-13 13:52
Dla mnie te nadgodziny to najgorszy punkt w tym wszystkim, albo robie po 8h i mam nadgodziny to powinni zapłacić a nie że mi oddadzą w postaci wolnego i to po 4 miesięcznym okresie rozliczeniowym. To przez te 4 miesiące uzbieram np: 160 h i co dadzą mi potem miesiąc wolnego?? albo będą oddawać przez kolejny okres rozliczeniowy a ja w tym czasie będe zbierać kolejne nadgodziny. Totalna bzdura,
Czyli defacto człowiek pracuje na nadgodzinach jak na drugim etacie a wypłata jedna 1800zł, zero premii itp,
Hwuqh 2017-01-24 18:59
Aplikowal ktoś z Was na Psary?
List motywacyjny to konieczność?
ktos 2017-01-25 20:38
Koniecznosc. Tobchyba nie problem? :)

Pojechali juz pierwsi pracownicy na szkolenia?
Szumibumi 2017-01-26 10:19
Nie wiem kto Ci kazal napisac te kłamstwa
mis 2017-01-29 15:45
Witam . Eryku na jakie stanowisko dawali ci 2500 brutto. Byłam na rozmowie w Psarach i mnie proponowali na magazyniera utylizacji albo magazyniera wysyłki 1500 do ręki.
mis 2017-01-29 15:48
mis. Gdyby mi dali 2500 brutto albo 180 do ręki to wzięłabym tę robotę.
edyta 2017-01-29 15:56
Basiu dostałaś pracę na pracownika biurowego? jakie wynagrodzenie?
Lagi 2017-02-05 03:46
Ludzie prosze napiszcie cos o rekrutacji do centrum dystrybucji w Bedzinie.
Zaproszono mnie na 2 rozmowy na operatora wozka wodlowego i pracownika gospodarczego w przyszlym tygodniu. Z tego co wiem to centrum ruszac ma w czerwcu a wysylac na szkolenia w Polske maja juz w nawet w marcu. Jak sie dowiem na rozmowie wiecej szczegolow to postaram sie tutaj podac. Licze tez na was ludzie, piszcie co tam na rozmowach wam mowia i obiecuja to nic nie kosztuje,

Pozdrowienia
Janek 2017-02-05 18:46
Masz powyżej napisane.
Na szkolenia mieli już od połowy stycznia ruszać.
Carla 2017-02-07 11:40
Czy ktoś wie jakie są zarobki w lidlu na stanowisku kierownika sekcji? I czy ciężko się dostać?
Ja 2017-02-07 18:46
Mi też :) tzw 2100 brutto. Panowie chyba mają więcej.
gruz 2017-02-10 16:45
Stoi ten magazyn już czy jeszcze budują. Na google street oczywiście stare zdjęcia, a dojście z przystanku raczej cięzkie
Niki 2017-02-15 14:19
Jakie zarobki w CD ma pracownik administracji na 3/4etatu?
Zostaw swoją opinię o LIDL POLSKA-Centrum dystrybucyjne - Gliwice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie LIDL POLSKA-Centrum dystrybucyjne