logo Borga Sp. z o.o.

Borga Sp. z o.o.

Góra Świętej Małgorzaty

Opinie o Borga Sp. z o.o.

cycu 2011-08-18 23:35
niepolecam, kiepska kasa, ciezka praca, ciągłe zwodzenie i obiecanki cacanki odnośnie obiecanych podwyżek i premii, poprostu brak premii,
zrobili jedna zmiane z dwoch i gonią zeby jedna zmiana robiła to co wczesniej robiły 2..

ps. brak szacunku kierownika do pracowników
3
Zbyszko 2012-01-27 19:43
Nie jest tak źle, wypłata zawsze na czas i nawet nasz kierowniczek się ostatnio zmienił bo nawet z nami zwykłymi pracownikami (chołotą jak sam twierdził) się wita. Szkoda tylko że nie robi tego z dobrego serca tylko z obawy o swój stołek.
My wiemy jaki jesteś naprawdę i w tą twoją zmianę nie wierzymy

Pracownicy
Do Zbyszka 2012-03-29 17:15
Nie podpisuj się pracownicy bo napewno nie piszesz w naszym imieniu. Jakie zagrożenie dla Prezesa mógł stworzyć były kierownik? Jeślibyś pracował razem z nami to wiedziałbyś tak naprawdę za co już nie pracuje ale widać nie znasz całej prawdy więc pewnie jesteś jego fąflem.
Nowy_Pracownik 2012-04-01 23:00
Chętnie poznałbym rzeczową opinię na temat tej firmy bo szukają spawalnika...a z kilku źródeł słyszałem dość skrajne i niepochlebne opinie o zarządzaniu i pracy w tej firmie...ostatnio tam było sporo zamieszania i dziwnych ruchów...
Spawacz 2012-04-15 16:04
Przyjdź to zobaczysz za co mogą zwolnić.
1
Borek 2012-05-18 19:58
Coś w tym jest bo ostatnio rzeczywiście sporo dziwnych ruchów tam było. Ciekawe jak długo popracują niektóre osoby? Jak sądzicie?
Pracownik 2012-05-25 14:58
Ludzie, co wy wypisujecie? Rozumiem, że jak kogoś wywalili z pracy to jest sfrustrowany ale ja tu pracuję i widzę, że wypisujecie bzdury i kłamstwa. To jest najlepsza firma w jakiej pracowałem i nie zamierzam stąd odchodzić. Możecie pisać co chcecie ale wszyscy pracownicy wiedzą co jest prawdą a co kłamstwem.
anonim 2012-06-03 20:58
Tak, a później się obudziłeś
Łęczyca 2013-04-01 21:45
Przyjkdz do ŁZG to poznasz życie
Borga przy tym to przedszkole
1
Marek R. 2013-06-20 08:22
anonim - 2013-06-19 20:02:06

[usunięte przez moderatora], bo wiesz portal tworzą trochę użytkownicy.
Powaznie w Borga tak trudno o umowę? Przeciez dzieło/zlecenie powinni proponowac każdemu.
Zgadza się, użytkownicy. Nie zmienia to faktu, że osoby zadowolone z pracy nie przeszukują internetu patrząc za stronami, na których można wystawić pracodawcy laurkę. A niniejszy portal jest często przykładem samonakręcania się na zasadzie "ale im dowalę".
Ja pracuje w tej firmie już ponad 7 lat i osobiście nie spotkałem się z przypadkiem, że ktoś nie dostał umowy. Zdecydowana większość moich współpracowników jest też zadowolona z pracy. A jeśli komuś nie pasuje to po prostu ją zmienia.
1
Marek R. 2013-07-08 15:15
@anonim - CV można zawsze przesłać na adres [usunięte przez moderatora].
siom 2014-01-21 12:19
Socjal- zero
Szacunek - zero
Pieniądze - śmieszne
Warunki - Katastroficzne

Jak na szwedzką firmę katastrofa
4
Marek R. 2014-02-21 07:26
Ja weryfikuję od ośmiu lat. I nie zgadzam się. Każdy obrażony na firmę wylewa tu wiadro pomyj, nawet jak nie ma racji i pisze nieprawdę.To cała wartość wpisów na tym portalu.
3
anonim 2014-02-25 11:03
witam. uwazam ze praca jest tam dla tych ktorzy naprawde nie maja na chleb. Warunki sa bardzo ciezkie. Praca niebezpieczna i ogolnie wymagaja od Ciebie wszystkiego. najlepiej pracowac na kazdym remi za 1200 smieszne. (usunięte przez administratora)
1
mateuko 2015-01-15 02:18
@maciek, ja jedynie napisałem kiedyś kilka informacji o firmie, raczej nie ma tu nikogo, kto poznałby prace w każdym zakładzie. Ja w ogóle jeszcze tam nie pracowałem, jedynie myślałem o pracy, jednak nie zaaplikowałem, teraz znowu się nad tym zastanawiam. Myślicie, że warto? Co oni właściwie oferują pracownikom?
edzia 2015-03-19 23:10
no właśnie, ja też jestem aktualnie w fazie intensywnego zastanawia się nad wysłaniem cv i listu motywacyjnego do Borga - czy uważacie że słusznie, uważcie że to będzie dobre miejsce na pierwszą w życiu pracę? napiszcie w takim razie jeśli wiecie co firma mogłaby mi ewentualnie zaproponować na starcie
e36 2015-12-02 21:58
Ogólnie dno . Pieniadze (smiech) 1200zl umowa zlecenie , umowe o prace obiecuja juz poł roku .W pomieszczeniach socjalnych brud syf i smród . Szukasz pracy omijaj ten bałagan z daleka .
2
Lolo 2016-02-20 11:45
Ale daja umowę o prace czy trzeba mieć wslasna dzialalnosc? Bo jak trzeba mieć własna działalność to więcej zarobię pracując na własny rachunek niż dla kogoś.
Lelek 2016-04-16 18:52
Jest takie stare chociaż dalej aktualne powiedzenie: jak sie zgodziłeś za psa to szczekaj. W każdej firmie odpowiada kadra zarządzająca ale jest za to odpowiednio wynagradzana
Karol 2016-07-09 12:48
Jedna z najgorszych firm w jakiej miałem okazję pracować. Rok 2016 a dają 1500zł na rękę i oczekują nie wiadomo czego. Mowa tutaj o fabryce produkcyjnej nie wiem jak zarabiają w montażu hal. Brak premii, praca ciężka szkodliwa dla zdrowia.
5
chewcior12 2016-08-06 06:55
tak wiem pojawiły sie premie dla brygadzisty i kierownika za przerób stali a zwykły kowalski ma na to zarobić życzę ci powodzenia w utrzymaniu się oni raczej nie zatrudniają więcej ludzi tylko zabezpieczają się na okres urlopowy proponują umowe zlecenie za 2400 brutto i spróbuj tylko usiąść na pięć minut to wylatujesz na zbity łeb bo kierownikowi i długiemu to bardzo przeszkadza
2
Edmund 2016-08-15 18:47
jaki jesteś sumiennym pracownikiem to praca jest na dłużej, trzeba CV złozyć i nie słuchać tych co by tylko z papierosem 8 godzin chcieli w kacie przesiedzieć!
1
hgj 2016-08-15 22:14
@ Edmund te osoby co pala to naprawde sa najgorsze. W mojej firmie są osoby co wychodzą po jakieś 10 razy dziennie - nie wyliczając. I tu sie nikt nie czepia. Ale czasem jak wyjdziesz troche dłużej przez telefon pogadac to juz sie krzywo patrzą. taka to sprsawiedliwość
Rob 2017-01-04 08:21
A ktoś wie dlaczego szefa jakości mamy nowego?
Maja 2017-04-06 11:15
@Rob pracujesz w Borga? Chętnie dowiemy się więcej na temat warunków zatrudnienia w firmie oraz tego co najbardziej lubisz w swojej pracy.
olo 2.0 2017-06-11 19:38
Witam ,a jak tam zarabia elektryk?
Natiiiiii 2017-07-02 21:13
A czy ktos z tej firmy pracuje w panstwach skandynawskich? Jan to tam wyglada??
Maja 2017-08-08 15:17
@olo 2.0 zdecydowałeś się na aplikację do firmy? Jeśli tak, to chętnie dowiemy się więcej na temat tego jak wygląda proces rekrutacyjny do Borga. Czego można spodziewać się na rozmowie kwalifikacyjnej?
Zly 2017-09-01 15:43
Przydałoby sie zeby ktos zrobil porzadek z wolnymi piatkami jednego pana na malarni . Kazdy wie o kogo chodzi.
3
Maja 2017-09-04 09:10
@Zly wątek ten nie jest najlepszym miejscem na dyskusję na temat indywidualnych pracowników firmy. Możesz za to powiedzieć coś więcej o tym jakim Borga jest pracodawcą? Dodatkowe konkretne i merytoryczne informacje będą bardzo pomocne dla osób, które zastanawiają się nad aplikacją. Co możesz im doradzić?
2
romek 2017-09-04 21:14
jak masz znajomości w firmie to nie będzie żadnej rozmowy kwalifikacyjnej, a i zarobki będą większe :) pozdrawiam
2
HR Borga 2017-09-06 11:38
Wszyscy pracownicy są traktowani według tych samych kryteriów, a wysokość zarobków wynika z posiadanych kwalifikacji i doświadczenia.
Kandydaci do pracy na dane stanowisko przechodzą takie same rozmowy kwalifikacyjne, niezależnie od źródła z którego pochodzi ich CV.


2
Wero 2017-10-07 16:29
@Maja może Ty mogłabyś coś doradzić potencjalnym kandydatom? Odnoszę wrażenie, że sama jesteś pracownikiem firmy Borga... Wiesz coś więcej o procesie rekrutacyjnym? Jaka jest atmosfera w biurze? Warto tam startować?
Maja 2017-10-09 11:05
@Wero nie jestem pracownikiem Borga, ani w żaden sposób związana z tą firmą. Nie jestem więc w stanie udzielić odpowiedzi na Twoje pytania. Dopytuje by dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w tej firmie oraz by osoby, które trafiają na ten wątek szukając opinii o swoim potencjalnym miejscu pracy, mogły tu znaleźć pomocne informacje.
Zostaw swoją opinię o Borga Sp. z o.o. - Góra Świętej Małgorzaty
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Borga Sp. z o.o.