brak logo

TNT Express Worldwide

Warszawa

Opinie o TNT Express Worldwide

asd 2015-04-16 17:16
Kolego "Kandydat"
Więc pytam dalej:
czy po 17 dniach dostałeś odpowiedź już konkretną że chcą Cię przyjąć i jakąś ofertę, czy dopiero prośbę o zgodę za zebranie referencji?
AC już mam za sobą. :)
kandydat 2015-04-17 14:14
po 17 dniach po ac zadzwonila i powiedziala to co napisalem wczesniej, "dezycja pozytywna.... jendak w związku z tym, że osoba, która złozyła wypowiedzenie zmieniła zdanie, postanowili dać jej jeszce jedna szanse, wiec rekrutacja jest wstrzymana." Wiec decyzja w sumie negatywna ale... pozytywnny wydzwiek hehe jak juz do Ciebie zadzwonia( a na pewno zadzwonią, badz cierpliwy) to napisz co Ci powiedzieli bo jestem ciekaw
andrew 2015-05-04 11:04
Napiszcie coś proszę o zarobkach fakturzysty z jęz niemieckim....czy są jakieś premie itd
5
Logistyk 2015-06-07 21:24
Zabawne, ale na tym portalu o każdej firmie pisze się jak o skrajnej patologii w której mobbing, oszustwa finansowe, nepotyzm są na porządku dziennym. Piszą to ludzie, którym jest tam za dobrze i chcą odstraszać konkurencję, albo tacy których nie przyjęto (lub zwolniono z ich własnej winy). Gdybym się sugerował tym co piszą w internecie ludzie o swoich pracodawcach, to wyjechałbym z Polski. Wychodzi na to, że nie istnieją tu stanowiska pracy na których nie łamano by kodeksu. W TNT nigdy nie pracowałem ja, ani moi znajomi, ale z ciekawości przeczytałem komentarze i widzę podobne teksty jak o mojej firmie, w której w rzeczywistości jest genialnie. U mnie rzekomo też nie płacą, szef gnębi i zwalniają za byle [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Chyba na co dzień moi przełożeni zatrudniają statystów do firmy jak w Korei Północnej, bo nie zauważyłem aby komuś tu było źle. Nie czytać tych głupot, tylko jeśli jest okazja to lepiej popracować nawet miesiąc i samemu sobie wyrobić opinię!
4
logistyk 2015-07-03 10:19
Popieram negatywne opinie. Dużo roboty, mało płacy i wystarczy się popytać w firmie swoich znajomych tam wsadzają.
7
Ola 2015-07-12 11:13
Witam,
aplikowałam na stanowisko Doradca Klienta z tego co to stanowisko obowiązkami pokrywa się ze stanowiskiem Handlowca. Praca w tandemie itd. Rozmowa składa się z trzech etapów w jednym dniu.

Moje pytanie, jakich zarobków można się spodziewać (podstawa + premia) ?
Czego można się spodziewać na rozmowie (rozmowa rekrutacyjna, zadanie grupowe i zadania indywidualne) ?
Czy cele są do realizacji ?

Pozdrawiam i dziękuje za informacje.
7
były 2015-07-15 17:23
Pracowałem w firmie tnt we Wrocławiu. Z czystym sumieniem nie polecam tego pracodawcy. Brak podwyżek, ( robią wszystko by ich nie dać) dla kierownictwa liczy się wyrobienie budżetu (muszą mieć z tego bardzo ładne premie ). Podsuwają ciągle ankiety do wypełniania ( co się podoba w firmie a co nie) i zawsze wychodzi że wszystkim wszystko się podoba. Brak premii masz podstawę i to Wszystko. Pracy coraz więcej, a kasa ta sama. Z tego co się orientuję to we Wrocławiu 75% załogi szuka nowej pracy.
4
dizio 2015-08-07 17:42
nie polecam jedno oszustwo kierownicy umywają rece ludzie pracują bez umów mają tylko fikcyjne
2
Ile płacą w reklamacji?? 2015-08-31 15:35
Czy ktoś pracuje w dziale reklamacji lub obsłudze klienta anglojęzycznego?
Jakie tam są warunki? Open space czy biuro?
Ile płacą na rękę?
Będę wdzięczna za informacje.
2
obibok 2015-09-16 05:06
Negatywy stąd że w Warszawie też dużo osób sie ewakuje i sami szukają nowej pracy. Same minusy -nie polecam. Dlatego ciągle są ogłoszenia o pracy, bo każdy stamtąd zwiewa, zostają tylko tacy dla których 1600 to góra kasy.
7
odszedł 2015-09-16 12:24
Dokładnie! A na dodatek praca fakturzysty to wyklikiwanie faktur w programie na "S" na akord, klepu klepu, jak się nie wyrobisz to siedzisz nawet w sobotę. Powodzenia
6
j73 2015-10-21 16:30
Isia i jak? Rekrutacja trwa?
Kaate31 2015-11-02 14:55
szkoda, że nie żadnych konkretów zaproszono mnie na rozmowę z tnt : Przedstawiciel ds. Obsługi Klienta czy ktoś może wie jakie jest tam wynagrodzenie i jak wygląda praca na tym stanowisku ????Będę wdzięczna za konkretne odpowiedzi
bylypomaranczowy 2015-11-16 16:20
jako byly pracownik tej firmy - moge jednym slowem powiedziec - omijac szerokim lukiem, choc atmosfera i ludzie sa jako tako ok, to juz komunikacja pomiedzy szczeblem wyzszym a nizszym zawodzi na calej linii, zdaje sobie sprawe, ze jest to korporacja i ma swoj tok dzialania, ale przedluzanie czasu pracy, dodawnia obowiazkow od osob zwolniionych czy zapelnianie luk osobowych bo brakuje rak do pracy - to jest lekkie przegiecie - tym bardziej, ze firma chwali sie jakim jest swietnym pracodawca ( zreszta byla bo juz jest przejeta ponoc przeez Fedex z tego co mi wiadomo ) robieniem pseudo-ankiet dla szczebla wyzszego i mowienie jakim to tnt jest swietnym pracodawca niesetety nie zamydli sie oczu przyszlym pracownikom, bo najpierw trzeba zadbac o najnizszy szczebel, by wyzszsy mogl sie czym chwalić - chociazby jakie to ma slupki sprzedazy za kazdy miesiac. Rotacja w tej firmie juz chyba nikogo nie dziwi.
11
misior 2015-11-24 07:24
Rotacja jest duża bo nie dają umów na stałe to dlatego szukaja łosi. Lepiej szukajcie pracy gdzies indziej i lepiej mieć umowę na czas nieokreslony.
6
julek 2015-12-10 19:50
To nie tak ze firma idzie do przodu, tylko każdemu wciskają że jak popracuje długo to dostanie na stałe umowę a dają na czas określony. Myślicie że ciągle by ludzi zatrudniali...chyba to sami z tnt pisza bo inteligetny człowiek w takie bajki nie wierzy. Byłem na rozmowie na magazyniera, zaproponowali 1800 i umowę na czas okreslony a do tego wielkie paki nosi się recznie. To już w biedronce 2 tysiące można zarobić.
10
wawa22 2015-12-14 14:07
ile zarabia Doradca klienta w Wawie? na ile daja umowa na jaki czas?
lomarek 2016-01-25 14:46
Aby ci kręgosłup nie wysiadł.
2
bolo 2016-02-17 12:18
To prawda, że inne benefity są. Taki kierownik operacyjny ma procent od każdej fakturki, każdego podwykonawcy. Średnio jest to 5%, ale bardziej pazerni chcą 8%. Jak nie dasz, to nie wyjedziesz na miasto.
TylkoNieTo 2016-03-05 09:47
W Bydgoszczy jeden wielki SYF.Na wszystkim i na wszystkich trzyma łape kierownik operacyjny Rafał Dz. Wpierda.a się we wszystko.Kierownik kurierów nie ma własnego zdania tylko tanczy jak mu zagra.Kurierów traktują gorzej jak psy.Kurier poza swoim rejonem musi pomagac innym na rejonach ponieważ brakuje kurierów a nawet teraz są teraz takie braki w przewoznikach ze na rejon wysyłani są dyspozytorzy ,magazynierzy swoimi osobowymi samochodami.Kiedyś byłem świadkiem jak wspomniany już kierownik powiedzial kurierowi ze jak nauczył sie szczekac jak pies to niech szczeka.Magazynierzy i pracownicy biurowi przyjmowani sa nie na cały etat.Podsumowując to nie poleciłbym pracy w tnt a juz na pewno nie w Bydgoszczy bo zapewnie nie w kazdym oddziale nie ma takiego bałaganu
7
bi 2016-03-10 19:30
Umowa o prace? I co z tego na rok na okreslony, albo na dwa a pożniej spadac.
7
byłem 2016-03-22 15:12
Sporo ofert bo ludzi zwalniają.
4
Pracownik 2016-04-16 01:46
Niestety niewiem jak jest w innych oddziałach ale w Katowicach jest jeden wielki syf odradzam wszystkim pracy w tym oddziale,kiedys było dobrze przedewszystkim szanowało sie pracownikow i ich ciężka prace co działało w dwie strony, niestety kierownictwo sie zmieniło ktos popełnił błąd i przyjął słynna juz w Katowicach kierowniczkę OPS. Wielkie Brawa od jej przybycia odzial powoli wytracił najlepiej wykwalifikowane osoby spadł w rankingu ludzie powoli sa zastępowani osobami z jej byłej firmy nikt niczego nie widzi i tak teraz wyglada ta pomarańczowa katowicka rodzina. Przykro sie tylko robi jak na mysl ze firma na która żaden pracownik niepowiedzialby złego słowa tak dzis wyglada. Pozdrawiam
nony 2016-04-19 10:46
Cześć,

Jak wygląda AC w tej firmie ?
Czego się spodziewać?
kielich 2016-04-21 20:54
AC to śmieszne scenki żeby hrowcy, których tam jest pełno mieli co robić w ciągu dnia :)warunki finansowe na lepsze stanowiska(nie czytać magazynier) są raczej słabe patrząc na rynek
ślązak 2016-04-25 11:55
Cześć, jeśli chodzi oddział w Katowicach podzielam zdanie sama firma jest dobra ale wszystko zależy od ludzi. Serdeczne pozdrowienia dla Pani Mariolci i jej słupka Mateusza miejmy tylko nadzieje ze w końcu się ktoś zorientuje co robicie ludziom i skończy się ta pseudo sielankowa szopka która odstawiacie !!
1
zdzisiek 2016-05-18 19:49
W warszawie lipa co sie dzieje. Pracuje teraz w innym miejscu i mam 5 tys brutto jako magazynier.
7
andy 2016-06-16 15:13
dzisiaj bylem na rekrutacji w Warszawie do dzialu obslugi klienta. Oferuja umowe o prace i prywatna opieke medyczna - jak dla mnie bardzo na plus! W ciagu tygodnia wroca z informacja. Zobaczymy
1
sasasa 2016-06-17 17:37
Witam,
jakie opinie są o pracy Agenta Celnego w Pyrzowicach? Czy ktoś coś słyszał?
Pozdrawiam
sasasa 2016-06-17 19:13
Dziękuję Karol.
A czy wiadomo coś o zarobkach? Godzinach pracy? Rekrutacji? Duża rotacja czy raczej ludzie chwalą sobie pracę?
Pozdrawiam
therock 2016-07-07 20:05
Witam,
jutro idę na rozmowę na magazyniera ,do oddziału Katowickiego.
Co ma Pan na myśli wyrażając takową opinię?
Ewentualnie czego mogę się spodziewać na rozmowie?
Pozdrawiam
stachu 2016-07-28 14:48
Na pewno :)
NIE TNT 2016-08-26 11:14
NAJGORSZA FIRMA KURIERSKA! NIGDY NIE SĄ W WYZNACZONYM TERMINIE! PRZYJMUJĄ ZLECENIE W GODZ 16-18 PO CZYM KURIER DZWONI DO KLIENTA ZE NIE PRZYJEDZIE BO PRACUJE TYLKO DO 16. MASAKRA. NASZA FIRMA SKŁADA ZA KAŻDYM RAZEM REKLAMACJE I WIDZE ZE NIC SOBIE Z TEGO NIE ROBIĄ.
NIE POLECAM!!!! DO DU*Y
NAWET NIE INFORMUJĄ ZE NIE ODEBRALI PRZESYŁKI...
3
tnt 2016-09-07 11:39
Tak tylko że on wpierdala sie w nie swoje sprawy ,kurierzy przez niego odchodzą a kierownik kurierów musi sie póżniej martwić skąd wziąć nowego a tamten ma to gdzieś bo to nie do niego szef ma problem. Nie wiem po co oni go trzymaja ale mysle ze ma on jakies plecy gdzies wyzej bo jakich kolwiek umiejetnosci mu brak
ble 2016-09-07 11:44
Odradzam Bydgoszcz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kierownictwo do kitu, stawki niskie co widać po braku kurierów
NIE POLECAM
5
Były klient 2016-09-30 10:12
TNT Polska Sp. z o.o. to kłopoty dla nadawcy i odbiorcy.
Długie terminy dostaw, brak kompletnych dokumentów, nie terminowe dostawy, brak wyjaśnień opóźnień.
Odprawa celna to 7 dni. inni kurierzy do 6 godzin.
TNT Polska Sp. z o.o. to problem w twoim życiu.
TNT Polska Sp. z o.o. czas na zmianę na kuriera.
3
soyaq 2016-09-30 10:28
czy jako kobieta mam szansę na zatrudnienie u was jako Technik ds. Sprzętu Operacyjnego?Uprawnienia SEP do 1kV posiadam, nie wiem tylko czy płeć nie będzie tutaj jakimś przeciwskazaniem. dajcie szczerze znać
nikczemny 2016-11-29 14:10
Praca w dziale handlowym wiąże się z kontrolą absolutna, 6 spotkań dziennie, jeszcze więcej administracji , szefowa sprzedaży RKS to królowa lez: chwieje emocje nią kierują : raz płacz raz śmiech . ...
podstawa ok 3000 netto.
Jeżeli lubisz wiecznie robić raporty , lub raporty do raportów to idź. Szefowa czasem chowanie w krzakach żeby Cię sprawdzić ;) GPS w aucie codziennie kontrolowany
3
Kobietapracująca 2017-01-20 10:59
jak najbardziej Technikiem może być także kobieta.
Beata 2017-02-07 15:00
Najgorsza firma jaka moze istniec. Przesylka szła tydzien, i na koniec musialem pojechac sam ja odebrac. Jak takie cos moze istniec na rynku?Kurier nie może znalezc adresu, nie dzwoni do klienta tylko wraca do bazy. Konsultant przez telefon twierdzi ze nie ma takiego adresu, dzwonie do kierownika a ten twierdzi ze przesylka nadal widnieje w systemie jako nie wyslana. Porazka na całego!
5
Tik Tak 2017-02-13 10:29
Najgorsze zarządzanie w Bydgoszczy przez pseudo kierownika p. Rafała przypominam to tylko kierownik magazynu ale tak naprawdę nie wiadomo czy to właśnie ten pan nie jest najważniejszą postacią w Bydgoszczy !!! Wszechwiedzącego i znającego odpowiedzi na wszystkie pytania nawet na te , które tak naprawdę sam nie zna. Patologia goni patologie liczą się nie ludzie tylko ich statystyki, nie pieniądze dla podwykonawców tylko pieniądze do korporacji. Brak szacunku ze strony kierownictwa powoduje ogólny chaos i zamieszanie na magazynie ( dotyczy się rozładunku i załadunku przesyłek ) To jest oddział , który nie może sobie poradzić z bardzo prostymi sprawami a co tu mówić o bardziej zawiłych sytuacjach.Nie wiem czy p.Rafał nie powinien opuścić swojego gniazdka i dać szanse człowiekowi, który przede wszystkim nie będzie fałszywy i tak zapatrzony w siebie !!!
Reasumując korporacja lubi takich ludzi , tu coś napisze o kimś potem znowu coś tylko żeby się wybielić.Drogi panie Rafale w końcu trzeba by było mieć jaja ( których pan oczywiście nie ma z wiadomego powodu !!!) Szkoda mi ludzi którzy tam pracują pod presją furiata !!! Niby go niema a tak naprawdę wszystko wie i o wszystkich.Biedny Dyspozytor p.Maciej jak pracowałem tam był taki cichy i spokojny a teraz podobno nie do poznania człowiek ( do tego stopnia że potrzebuje dobrego specjalisty ) Czasy się zmieniają paliwo drożeje stawki te same coraz mniej klientów a wymagania rosną.Ciekawe kiedy tak naprawdę powiedzą podwykonawcą jakie wymagania będą mieli co do rocznika aut i jaki czas mają na załatwienie zaznaczam nowego kredytu lub leasingu żeby ponownie móc się pogrążyć jako niewolnik dla cudownej firmy jaką jest TNT/FEDEX !!! Za zasługi pełnego poświęcenia pracy dla kierownictwa !!! BRAWO PANOWIE CO KURIERZY ZROBILI BY BEZ WAS !!!!!!
3
Nikczemna 2017-03-08 23:39
Zgadzam się z nikczemnym. Handlowy to dramat. Panie z nudów już nie mają pomysłów na to jak jeszcze kontrolować ludzi. Gps zestawiany z kalendarzem i dodatkowo telefonem. Biedni handlowcy muszą odstawać pod firmami jak szczury, a królowa łez w każdej chwili może się wyłonić z krzaków.
Niestety wszystko zależy od humoru płaczki. Jak ma dobry humor to nawet persem poczęstuje, jak zły to kogoś sobie znajdzie i gnębi.
Szkoda czasu.
6
juz od jutra były :) 2017-04-25 22:29
wymagana dyspozycyjność minimum 24/7/365. urlopu nie ma kiedy wziąć, bo jak chcesz to nigdy nie dostaniesz. za to jak firma ma kaprys to chętnie was wyślą.
permanentna rekrutacja też o czymś świadczy. wszyscy uciekają gdzie pieprz rośnie. max pół roku i zaczynają szukać innej roboty. często obiecują przedłużenie umowy i zwalniają dobrych ludzi, a po paru dniach przyjmują leszcza który nic nie ogarnia. odradzam, nie dajcie się zbajerować, nie bądźcie kolejnymi frajerami na 1-2 kwartały.
fatalna organizacja, biuro za warszawą (handlowy) pod magazynem, a cały backoffice po przekątnej przez całą warszawę. chcesz coś załatwić z kadrami albo z IT - przerąbane. IT fatalne, zwłaszcza wsparcie klienta zewnętrznego. traktują człowieka jak baba w mięsnym za komuny. na wszystko lacha, zamykanie zgłoszeń bez rozwiązania.
ogólnie jak jesteś po znajomości to masz raj na ziemi nie musisz nic robić, możesz się spóźniać, wychodzić wcześniej, wystawiać klientów, nie umawiać spotkać, nie musisz nic umieć możesz być zupełnie z innej epoki. za to jak jesteś z ogłoszenia to musisz tyrać za dwóch albo za trzech. co za tym idzie zarobki po znajomości znacznie powyżej rynku, dla specjalistów z ogłoszenia... średnio.
strach pomyśleć co będzie po przejęciu przez fedex, bo to przecież były opek i legendy o lodach pod biurkiem. kaska z tego co wiem od kolegów po fachu też będzie gorsza.
5
juz od jutra były :) 2017-04-25 22:33
bo za takie pieniądze nikt poważny nie przyjdzie?
3
były i na całe szczęscie 2017-05-17 06:55
Racja, też pracowałem i wypruwałem żyły. Najpierw obiecali przedłużenie a wiadomo ze znajomków zostawiają. Kto pracuje pod wawką ten wie. Rotacja ciągle. Mam trójkę dzieci więc dawałem z siebie wszystko ale gdzies to mają, teraz wyszło mi na dobre. Znalazłem robotę prawie w centrum w wielkim magazynie i płaca lepsza niż tu, a dużo benefitów i co najważniejsze nie ma że jak znajomek to się opie.... siedzi i nic nie robi, równo ludzi traktują.
3
anonim 2017-06-07 08:58
Czekałam na paczkę 2 tygodnie . Za pierwszym razem kurier nie przyjechał mimo tego że wszyscy byli w domu i czekali na przesyłkę kurier dał notatkę o próbie sfałszowania podpisu. Paczka wróciła do nadawcy i musiałam kontaktować się z nadawcą aby wysłał kolejny raz. Drugi raz paczka ponownie nie doszła ponieważ kurier odnotował że nie było odbiorcy w domu a byli wszyscy domownicy i równie czekali na ta paczkę gdyż była ważna i kosztowna. Dzwoniąc do firmy TNT powiedzieli że dopilnują aby paczka przyszła tego samego dnia a nie przyszła a na stronie internetowej widnieje że paczka jest ciągle w drodze..:/ kurier nie dzwonił i ani razu się nie zjawił a dawał śmieszne notatki. Chore..nie polecam i najchętniej pogadałabym osobiście z tym kurierem.
3
brsc 2017-06-21 12:30
Rozmawiając z opiekunem uzyskałem informacje na temat wyceny przewozu, że powinienem dostać ofertę bez kodu klienta, po czym została zgłoszona reklamacja, że zostałem na infolini wprowadzony w błąd, ponieważ powiedzieli mi, że nie mogę dostać oferty bez kodu klienta, który mam nadany, ale go nie znałem, bo nikt mi go nie podał. Na drugi dzień, po odsuchaniu rozmowy stwierdzili, że nie byłem uprawniony do uzyskania oferty bez znajomości kodu klienta, a najlepsze jest to, że widzą mój kod klienta, bo podałem nip firmy to nie chcieli mi powiedzieć. Zmieniają wersję przepisów wedle swojego uznania i korzyści swoich. Przesyłka kurierska z Gdańska do Warszawy 67 zł. O wiele za drogo, a za wystawienie faktury życzą sobie 12 zł. Szczerze mówiąc, naprawdę nie polecam, kłamią, wprowadzają w błąd i mega drodzy.
2
Rozczarowana 2017-07-07 06:45
Mam identyczną sytuację, dwa tygodnie czekania na kuriera, w końcu przesyłka odesłana do nadawcy. Co za syf.
3
Iza 2017-07-19 16:23
@Beata a czy kurier miał do Ciebie numer telefonu? Może adresu nie było na gpsie, czy na google maps i dlatego nie mógł trafić sprawdzałaś to?
Haha 2017-08-19 13:04
Kogo obchodzi ze kurier trafic nie moze, jak nie zna miasta to do innej roboty. Smiech na sali.
Zostaw swoją opinię o TNT Express Worldwide - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TNT Express Worldwide