brak logo

Pragma Inkaso SA

Tarnowskie Góry

Opinie o Pragma Inkaso SA

ewka 2012-11-13 13:30:11
kalas - co Ci konkretnie nie pasuje ? jest tutaj dużo opinii ale nie wiem czy każda jest prawdziwa, mało kto podaje jakieś przykłady tylko rzuca negatywnymi tekstami i oczernia ... tak każdy potrafi ... wszyscy są anonimowi, nie lepiej się podpisać ?
księgowa 2012-12-05 13:40:28
A czy ktoś tam pracował w księgowości?? Jaka tam jest atmosfera i jakie zarobki???
3
yyyyyyy 2012-12-07 15:58:09
zmieniając temat pracy w pragmie to głownym akcjonariuszem pragma inkaso jest PRAGMA FINANSE SP. Z O.O., zarząd to się umie ustawić i czerpać dywidendę !!! bo jak tłumaczyc powstanie pragmy finanse pod tym samym adresem... ehh tylko pozazdrościć
frog 2012-12-27 16:04:58
szkolenia przygotowujące do pracy są bardzo miernej jakości a pracownicy na tym samym stanowisku mają różne podstawy zarobków, faceci mają tą podstawę większą !
----- 2012-12-28 21:57:04
ciekawe, zawsze myślałam, że wysokość wynagrodzenia jest poufna
Vicky Cristina Barcelona 2013-01-05 14:18:27
ludzie, chyba nie pracowaliście w innych firmach ... miałem kiedyś przyjemność. jest jak wszędzie... a wynagrodzenia normalne... jeżeli ktoś przychodzi do pracy towarzysko to nie zarabia.... proste... nie daliście rady a teraz [usunięte przez admina] głupoty .... najwięcej do powiedzenia mają zawsze Ci , którzy g... robią....
Piękna 2013-01-15 10:19:52
wiecie co... kiedys tam pracowałam... i przychodząc byłam piękną kobietą, miałam powodzenie... i rzeczywiście atmosfera w tej pracy oraz ludzie sprawiły iż zbrzydłam.... powodzenie minęło... a z pracy mnie zwolnili bo i tak byłam ładniejsza od reszty.....
Pracownik 2013-02-06 15:20:15
A praca jak praca, jak wszedzie przegwizdane, wazne zeby siedziec cicho http://www.obmawiamy.pl/17/a-moglo-byc-tak-pieknie-5727/
haha 2013-03-03 21:23:13
co racja to racja, i jeszcze jest dyrektorem oddziału. Ale wiedziala jak sie ustawić -wystarczy wskoczyćhttp://www.obmawiamy.pl/17/a-moglo-byc-tak-pieknie-5727/ ;-)
1
Lao Che 2013-03-07 20:19:05
Wydaje mi się, że chyba pracowaliśmy w tym samym czasie ;p
pol 2013-04-05 10:53:51
skonto to procentowe zmniejszenie sumy należności, przyznawane nabywcy towaru na warunkach kredytowych, w razie zapłaty należności gotówką przed umówionym terminem.

W praktyce udzielenie skonta wygląda w ten sposób, że sprzedawca ustala termin płatności np. na 30 dni, ale jeżeli nabywca ureguluje należność w terminie np. 15 dni, to suma należności jest obniżana np. o 4%.
as 2013-04-05 11:06:22
ahaaa to nie wiedziałem
mojito 2013-07-04 20:32:09
Atmosfera w tej pseudokorporacji jest beznadziejna, każdy tylko patrzy komu można dowalić, większość nosem haczy o sufit. Możliwość awansu tylko tak jak ktoś wcześniej wspomniał " jak się wskoczy na drzewo", nie polecam nikomu NORMALNEMU.
1
były 2013-07-11 08:40:29
pracowałem tam i biorą i z i bez - zależy na jakie stanowisko - dają szanse każdemu - płacą kase w terminie, nie wiem o co Wam chodzi - generalnie dla mnie było ok
zniesmaczony 2013-08-10 10:36:15
To porażka... (usunięte przez administratora) brak równości wśród pracowników na tym samym stanowisku. Każdy próbuje każdym rządzić. Im ktoś głupszy tym większe szanse na stanowisko kierownicze. Większość się(usunięte przez administratora) a zarabia większe pieniądze. Pycha niektórych rozpiera. Na początku wszystko wydaje się super, później człowieka niszczą. Dobrze to mają Ci którzy potrafią(usunięte przez administratora)! Nie można ufać nikomu, nawet najbliższemu otoczeniu. Nawet nie Zarząd to robi jak ludzie którzy tam pracują. Od współpracowników można liczyć na poniżanie, ktoś z mniejszym doświadczeniem zwraca Ci uwagę i robi z siebie nie wiadomo co. Oczywiście jest parę fajnych osób nie można zaprzeczyć ale są to nieliczni. Porażka... nie samej firmy ale ludzi którzy tam pracują!
rurek 2013-08-22 10:18:09
Tak, system prowizji
1
MATI 2013-09-26 21:53:09
Witam wszystkich! Pracowałem w PI przez krótki okres ale wystarczył on na przekonanie się, że głównym kapitałem firmy to wspaniali pracownicy. Praca na stanowisku handlowca jest bardzo ciekawa, pełna wyzwań i możliwości zdobycia cennego doświadczenia - nauki produktów finansowania handlu, windykacji należności, różnych aspektów prawa handlowego, profesjonalnej obsługi klienta biznesowego. Pozdrawiam i dzięki za wszystko!
3
Wojtek z Mazur 2014-01-26 12:59:04
Szkolenia odbywają się cyklicznie co jakiś czas. Jeżeli chodzi o narzędzia pracy dla handlowca to samochód firmowy i laptopa ewentualnie komp stacjonarny. Z samochodem jest tak, że się dzielisz z innymi handlowcami jeżeli zachodzi taka konieczność. Sama robota to pozyskiwanie wierzytelności. Masz target który mówisz w miesiącu wyrobić. Jeżeli jesteś kiepskim handlowcem to szybko polecisz. Generalnie (usunięte przez administratora), słabe zarobki i ciągły stres!!!
dziennik 2014-01-29 11:14:14
Stary Twój wpis świadczy tylko na ich korzyść - przynajmniej są skuteczni wobec dłużników i wierzyciele mogą liczyć dzięki temu na odzyskanie kasy ... :)
1
LOP 2014-04-12 12:41:53
Witam Wszystkich!

Pracę w PI odradzam, niestety firma nie szanuje pracowników. Wychodzą z założenia, że można każdego zastąpić nieważne jakie stanowisko aktualnie zajmujesz czy też w jakim dziale pracujesz. Żądają bardzo dużo, mało dają w zamian, na początek dostajesz 1300 - 1500 netto plus premia, tylko nie potrafisz zrealizować targetu aby tą premie otrzymać. Często robią tak, że znajdują magiczny sposób aby Ci tej premii nie dać chodź ją wyrobiłeś. Jeśli pracujesz rzetelnie, masz wiedzę doświadczenie i umiejętności ale nie masz pleców nic nie osiągniesz w Pragmie. J( usunięte przez administratora ) br />
Reasumując, nie warto zdrowia czasu.
2
gekon 2014-05-15 21:48:30
A teraz nastapił rozłam.
Jedn kierownik stworzył WTRAFOL a drugi za nieg z rodzinki na stanowisko Poprostu pełna inwigilacja działań produkcyjno handlowych.
Ale tak i to biznes rodzinny.
michu 2014-07-05 21:32:09
w tej firmie prowadzi się politykę brązowego noska. Jak ktoś komuś głęboko wejdzie między pośladki to może i dostanie podwyżkę, a jak się bardzo postara to nic nie będzie robić, za to pochwał otrzyma do porzygu..
4
witka 2014-09-10 23:06:46
trzymaj się chłopie z daleka!
2
zdradzony 2014-09-11 22:13:23
moja opinia jest treściwa ,to zakłamana korporacja - mają też spółkę Faktoringowa , najpierw dajesz im zarobić gruba kasę na swoich przychodach , a jak masz problemy z płatnościami mimo ze chcesz się dogadać to jesteś dla nich wrogiem nr 1 i nić niewartym śmieciem . Kłamcy , cwaniaki , niekompetentni krętacze. Dno - Pragma Incaso to porażka tej grupy finansowej .
1
manager 2014-11-04 15:06:31
UWAGA!!!!
potwierdzam i przestrzegam Wszystkich przed przekazaniem spraw do windykacji firmie PRAGMA Inkaso S.A. z Tarnowskich Gór. Nie wywiązują się z umowy, a wręcz doprowadzają firmę zlecającą do bankructwa i zrywają umowę żądając zwrotu wypłaconych należności. Działania iście mafijne w porozumieniu z cieszącym się bardzo złą sławą komornikiem.
5
Patryk 2014-11-15 21:12:19
Manager, zastanawiam się w jakim celu zamieszczasz informacje, jak rozumiem, o nierzetelności Pragmy Inkaso w stosunku do kontrahentów na portalu dla potencjalnych pracowników? Od tego są dziesiątki innych portali, gdzie skuteczniej mógłbyś dotrzeć do klientów tej firmy. Jeżeli w zarządzaniu jesteś tak skuteczny jak w komentowaniu nie dziwię się, że Twoja firma ma problemy.


A teraz do konkretów. Widziałem na ich stronie ogłoszenie o naborze na stanowisko Starszy specjalista ds. windykacji/Manager ds. windykacji wierzytelności gospodarczych. Czy ktoś już aplikował i może podzielić się bardziej szczegółowymi informacjami, bo opis na ich stronie trochę lakoniczny. Jaka stawka? Praca na telefonie czy w terenie? Dają służbówkę?
konkurencja 2014-11-18 18:39:53
moja firma jest konkurencja PRAGMY i jako znajacy sie trochę na wierzytelnościach mam wrażenie, że pisze Pan bzdury (chociaż teoretycznie powinienem Pana poprzeć aby dokuczyć konkurencji ale na wątku mojej firmy też frustraci piszą bzdury to wyjaśnię pewne zjawiska Panu. Z treść postu wynika, że miał Pan u nich faktoring, uzyskał Pan należne z tego tytułu zgodnie z umową środki od PRAGMY (zapłacili Panu umówiona część fvat które wystawił Pan swoim klientom i im przekazał), a gdy Pana klienci, którzy byli "faktorowani" przez PRAGMĘ nie spłacili faktur PRAGMIE, PRAGMA zażądała od Pan zwrotu wpłaconych Panu przez siebie środków - INFORMUJĘ PANA JAKO PODKRESLAM ICH KONKURENCJA, ŻE TO JEST NORMALNA PRAKTYKA PRZY UMOWACH FAKTORINGU GDY NIE BIORĄ NA SIEBIE RYZYKA WYPŁACALNOŚCI PANA KONTRAHENTÓW, ONI JAK ZRESZTĄ KAŻDA FIRMA KOMERCYJNA NIE SĄ ŚWIĘTYM MIKOŁAJEM, A PAN NIECH CZYTA UMOWY I WIĘCEJ SIE UCZY POZDRAWIAM NIEDOUCZONUCH FRUSTRATÓW Z WĄTKA MOJEJ FIRMY RÓWNIEŻ
sztos 2015-01-14 14:50:57
Nie szukajcie tam roboty. Pragma tylko wykorzystuje pracowników za marne grosze przez pewien okres,a później do widzenia. Zapomnijcie o godnych warunkach pracy. Wszystko na już, wszystko na teraz (najlepiej jakbyś się rozdwoił). Nikomu nie polecam tam pracy! Ludzie fałszywi, udają, że są po waszej stronie, a później kładą kłody pod nogi. Układy, układziki etc. tylko lizodupy mają tam dobrze. Pozdrawiam.
sztos 2015-01-30 08:00:01
Za marny grosz tzn. 1200zł na każdym stanowisku! Nie ma znaczenia kim jesteś i jakie masz wykształcenie. Ewentualnie z łaską dają jakąś premię, ale to tylko jak bardzooo zapracujesz. O podwyżce czy awansie można zapomnieć (no chyba, że będziesz komu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] lizał i się ustawisz). Jeżeli się cenisz i chcesz godnie żyć to mocno się zastanów, czy za tę kasę wyżyjesz. Bo "nadzieją" dzieci nie wykarmisz...
1
Bonzo 2015-02-05 13:24:15
Ludzie piszecie jakby ktoś Was przymusił do pracy. nawet jeżeli płacili 1200 zł to każdy z was był tego świadom już w momencie podpisaywania umowy z tą firmą. chyba, że nie potraficie czytać umów ze zrozumieniem - to już wasz problem.
mam znajomych , którzy tam pracują ... praca jak każda inna.. a na mieście są co weekend i nie próżnują... wiec chyba aż tak mało tam nie płacą...
pewnie gdybyscie pracowali w innym miejscu pisalibyscie to samo...
ogarnijcie sie.
jak wam nie pasuje praca w pragmie aplikujcie za kościelnego...

1
Baśka 2015-02-05 13:41:27
Jest to stanowisko w dziale Call Center, znajoma przeniosła się do Pragmy z innego CC bo płacą więcej i robota jest podobno mniej stresująca. Nie są to na pewno kokosy, ale jak na tego typu stanowisko chwali sobie (pracuje od pół roku). Wcześniej nie miała styczności z windykacją a wszystkiego się na wstępie nauczyła.
sztos 2015-02-11 09:48:47
Słuchaj, jeżeli ktoś ci obiecuje, że po 3 m-cach dostaniesz podwyżkę, że 1200 to tylko pensja obowiazujaca przez okres próbny i przez cały czas mydli ci oczy, że dostaniesz te podwyzke ale jeszcze nie teraz to coś tu jest chyba nie halo.... oczywiscie, że każdy wie i widzi jaką podpisuje umowę i na jaką stawkę. Być może Twoi znajomi nie próżnują co tydzień bo mieszkają z rodzicami i nie mają dzieci?
1
fajnie ze jestem 2015-03-26 22:50:34
czy suzkaja studenta rachunkowosci do tej firmy, czy moze jakies inne specjalnosci sa tutaj bardziej cenione, prosze bardzo o przekazanie wszystkich inforamcji ktore posaidacie. mieszkanie na spolke mnie nie ineresuje bo jak narazie mieszkam z rodzicami i jest mi na prawde dobrze. tak trzeba postawic to pytanie.
haha 2015-05-21 18:22:45
ja dostałam 2800 brutto na start
Wind 2015-05-21 20:34:55
2800 NA START.To wszystko? JAKIEŚ PROWIZJE ,TARGETY.Nie żartuj ,że takie psie pieniądze w windykacji.A paliwo ,do auta kto sponsoruje?Co jakiś czas ukazuje się ich ogłoszenie to znaczy ,że nie ma tam słodko i na dłużej się nie zatrzymasz
myszka 2015-05-21 22:43:11
Nie to nie tak oni sie rozwijają zwiększają potencjał operacyjny i inwestują w ludzi, poczytaj - mają teraz fundusz sekurytyzacyjny, kupują od banków wierzytelności i szukają pracowników do ich obsługi ...
wOw 2015-05-24 21:20:26
WOW JESTEM POD WRAŻENIEM ,ŻE KUPUJĄ OD BANKÓW.DO TEJ PORY TO CO MIELI PRZEDAWNIONĄ TELEKOMUNIKACJĘ?????????
Bytom 2015-06-29 13:06:36
To i tak lepiej od tego co oferują inne firmy windykacyjne. Zresztą te inne powoli się nie liczą. Mówię o tych sąsiedzkich...śląskich...Pragma się rozwija ( fundusze, faktoring itp. ) inni zostali w tyle.
1
blada 2015-07-16 08:29:07
mozesz tez wejsc na ich www albo fb wrzucaja tam nowe ofe - stale monitoruje bo serio firma wydaje sie fajna, sporo znajomuch tam pracuje i chwalą sobie
Zorka5 2015-07-17 15:14:42
pracowałem w 3 firmach windykacyjnych. i to po parę lat i Pragma jest z tej trójki najlepsza. Nie pracuje już w Pragmie bo zmieniłem branżę ale polecam właśnie PI. Wyleczyłem się z pracy w firmach stricte rodzinnych gdzie każde 10 zł obracane jest w rękach po 20 razy bo to "ich" prywatna kasa....i raczej nic ci nie przypadnie. Lepiej szukać firm z dobrym zapleczem finansowym gdzie Prezes nie jest właścicielem lub spółka ma dofinansowanie obcego kapitału itp.
ola 2015-08-11 12:05:28
Niestety polscy pracodawcy nie należą do przykładnych, oczekiwania mają bardzo wysokie ale płace na najniższym poziomie ale czego można się spodziewać skoro dalej jest mentalność, że na Twoje miejsce zawsze ktoś się znajdzie który za psie pieniądze weźmie tą robotę....no cóż dla przetrwania czemu nie ale awans to raczej temat tabu....
Kaja 2015-08-26 08:57:18
Pracowałam w Pragmie kilka lat temu. Nie wiem jak jest teraz ale mogę się podzielić moim doświadczeniem. Na wynagrodzenie składały się trzy składniki: podstawa + premia za wypracowanie targetu + prowizja za odzyskane należności. Można zarobić duże pieniądze ale nie płacą za nicnierobienie. Praca bardzo wymagająca i stresująca. Targety są wysoko ustawione i trzeba na prawdę dużo czasu i wysiłku żeby je wypracować. W zasadzie wszystko tam kręci się wokół pieniądza. Ciągle masz do głowy wkładane że musisz pracować więcej i ciężej bo to daje kasę. Ja się wypaliłam, nie dałam rady. Mam jeszcze rodzinę, na której mi bardziej zależało niż na pieniądzach. Ale jeśli komuś odpowiada praca na bardzo wysokich obrotach przez cały czas to nie odradzam bo atmosfera w pracy jest ok. Zapewniają szkolenia i są na wysokim poziomie. Wszystkie wyjazdy służbowe były samochodami służbowymi i na koszt firmy.
1
new? 2015-09-01 14:34:38
Teraz znów rekrutują m.in. na menadżera ds. kluczowych klientów. Czyżby rekrutacja ciągła? :) Albo zwolnienia dla starych i "wypompowanych"? Jakie warunki pracy ma manager, czyli po prostu handlowiec? Czy dają auto służbowe handlowcom, czy do pracy jedziemy autobusem? Będę wdzięczny za informacje.
zuzia 2015-09-02 08:17:04
"można zarobić duże pieniądze"...to raczej firma zarabia pieniądze dzięki pracy swoich pracowników, tak jak wyżej jest napisane, TYLKO dzięki poświęceniom można zarobić ale na pewno nie poświęcając TYLKO 8 godzin dziennie pracy....skoro szukają tzn. że ktoś budzi się i stwierdza że TO co robi nie daje mu pełni satysfakcji...
duzy 2015-09-03 08:54:36
hej wejdz na www.pragmainkaso.pl tam w zakładkach sa aktualne oferty pracy, żłożyłem CV
Rubi 2016-01-18 11:38:40
Specyficzna firma. Godna polecenia dla studentów. Niestety trzeba liczyć się z tym, że w każdej chwili mogą kogoś zwolnić. Polityka firmy opiera się na ludziach młodych, których można szybko i bezboleśnie wyrzucić, bez względu na rodzaj umowy. Nikt tam nie może czuć się bezpiecznie i nie ma to znaczenia czy dobrze pracujesz i wydajnie. Kierownictwo uwielbia wprowadzać "zmiany", które często powoduję dużą rotację pracowników. Po prostu bez mrugnięcia okiem zwalniają by po miesiącu na to samo miejsce zatrudnić kogoś nowego. Jedynie "stara ekipa" czyli osoby, które zostały zatrudnione po utworzeniu się Pragmy ugruntowały swoją pozycję i decydują o losie reszty. Straszny nepotyzm i zakłamanie. Jeden na drugiego donosi. Nie oszczędzają nawet kobiet, które urodziły dziecko. Często po prostu im mówią, że nie ma dla nich miejsca i tyle. Firma, w której jest tak duża rotacja pracowników mówi sama za siebie. W pragmie osoby, które były zatrudnione po kilka lat w jednej chwili straciły pracę bo miał ktoś taki kaprys. Reasumując. Jest to dobre miejsce na studentów: zarobić ile się da, ale później szukać pracy gdzie indziej, gdyż Pragma jest swoistą pułapką, a szczególności osoby po studiach prawniczych myślące o karierze adwokata lub radcy prawnego powinny trzymać się od niej z daleka. Nie zdobędzie się żadnego doświadczenia prawniczego, a jak się skończy aplikację to kierownictwo się pracownika pozbędzie (bo robi tak nader często - z działu prawnego chyba już połowa została wyrzucona). POLECAM JEDYNIE STUDENTOM DO ZAKOŃCZENIA STUDIÓW - ZWŁASZCZA PRAWNICZYCH. Nie można z tą firmą myśleć o przyszłości - bardzo niepewne dalsze zatrudnienie nawet przy umowie na czas nieokreślony.
6
Limba 2016-02-24 17:52:48
ta co ci da praca tu ?
słaba płaca ogromne wymagania a masz słabszy miesiąc to ochrzan odradzam nawet z samochodami dla sprzedaży jest problem bo to koszt
1
znam 2016-02-26 10:12:08
firma ma niejasne zapisy wręcz łapie klientów na kruczki a z odzyskiwaniem długów słabo, a i z pracownikami kiepsko pensje małe, premie w zasadzie nie do zdobycia
1
wszyechwiedzacy 2016-03-24 08:30:43
moze rekrutują wiecej niz jedna osobe ... tez sie zastanawiam nad złozeniem CV
adas 2016-05-19 16:41:57
Podjerzewam, ze wcale tak latwo nie jest sie tam dostac, co? Chyba musisz miec jakies wyksztalcenie prawnicze?
Zostaw swoją opinię o Pragma Inkaso SA - Tarnowskie Góry
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pragma Inkaso SA