brak logo

TI Poland Automotive

Bielsko-Biała

Opinie o TI Poland Automotive

marek34 2015-12-19 20:33:08
obiecali premie i nie ma obiecanki cacanki
Tadeusz 2015-12-20 16:37:17
W TI jest wyzysk robotniczy jak w XIX wieku.

Dużo wymagają, a mało płacą.

Duże bezrobocie sprawia, że zarobki są niskie, normy wyśrubowane.

Duże bezrobocie sprawia, że ludzie podnoszą swoje kwalifikację i wykształcenie. Prawie nikt nie studiowałby przy niskim bezrobociu.

Duże bezrobocie sprawia, że pracodawca robi co chce z pracownikami.
ako 2015-12-22 18:29:40
co z premiom
Nowy 2015-12-22 21:10:30
Najwidoczniej jesteś płotką i czy jesteś , czy też nie to niema dla nich znaczenia - bohater się znalazł
Sławek 2016-01-06 17:46:17
To jest zmowa zarządów firm, że w Bielsku-Białej są takie niskie zarobki na stanowiskach robotniczych przy bezrobociu wynoszącym w listopadzie zaledwie 4 %.
Hubert 2016-01-15 14:31:27
W TI Poland Automotive robota jest na chwilę, a później do pola.

Co ja powiem dziecią jak do gara nie będzie co wrzucić, bo robota na chwilę?
Jola 2016-01-21 11:16:00
Witam serdecznie:)mam pytanko odnośnie przyjęcia do TI AUTOMOTIV w wapienicy czy są i czy jest szansa się dostać?
Bedę wdzieczna za odpowiedz:)
Zdzisław 2016-01-24 13:06:59
@Jola w TI Poland Automotive teraz przyjmują nowych ludzi po znajomościach.
Jasminka90 2016-01-24 16:13:14
Złóż cv. Odezwą się jak będą przyjęcia.. Teraz ok40 nowych..
Jaminka90 2016-01-24 16:17:40
Bez takich bzdur naprawdę. To nie fiat że ojciec syna wpycha. Sama zawiozlam cv i mnie przyjęli. Dopiero po tym fakcie się okazało ile tam osób znajomych pracuje.. Jak się niechce ruszyć tyłka to lepiej żyć jeszcze w realiach PRL
4
pracownik 2016-01-25 16:51:57
ja pracuję 5 lat i były okresy, że nadgodziny do wybrania. ale zazwyczaj miałam zapłacone. ti wapiennica
nowy 2016-01-26 19:19:31
A ile można dostać jako nowy pracownik na okresie próbnym? I po okresie próbnym? Na 3 zm oczywiscie bo 4 brygadowki ( lub systemu abcd) mam dość
Wacek 2016-01-27 17:16:30
Nowy w TI [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] płacą.
3
nowy 2016-01-27 18:26:18
To tak jak w wiekszosci.
1
nowy z tiaja 2016-01-29 08:02:29
1850 brutto
nowy 2016-01-31 20:59:52
A to jest na okresie probnym czy po?
nowy 2016-02-01 18:19:25
A po ile można dostać
Jasminka90 2016-02-04 15:37:34
Mam umowę jako świeżak. Piszw wyraźnie. 1850 brutto.do tego teraz dochodzi ci z nocki i 150 jak jestes na czterobrygadowce. Po okresie próbnym dochodzi 20% premii...
1
joannna 2016-02-07 17:17:48
Witam.
Jak wygląda sprawa :
-dodatku za niechorowanie,
- ile płacą za wyrobienie normy,
- jest zwrot za pranie ciuchów,
- dostajecie ubrania robocze
- jakim dziale jest 2 brygadówka
- czy są płatne soboty
- czy nadgodziny są obowiązkowe
- czy można brać urlop bezpłatny
Tylko proszę konkrety, plotki mnie nie interesują.
Chcę zmienić robotę, i muszę wiedzieć KONKRETY!!!
1
Jasminka90 2016-02-08 15:27:22
1.jest co kwartał
2.20% do wypłaty
3. Jest
4. Na wydziale pomp
5. Jak na razie są do wybrania a 12h jest płacone ale się to zmienia. Zależy od kondycji firm itp
6. Nie
7. Nie interqesowałam się bezpłatnym więc nie wiem
8. Jest karta multsport na fajnych warunkach,premia swiateczna, paczka i wczasy pod grusza.
9. Robić trzeba jak wszędzie. Swoje wyrobić.
5
Jasminka90 2016-02-11 12:44:29
Osobiście nie słyszałam jakoś żeby ludzie narzekali.
1
joanna 2016-02-14 18:01:29
Witam.
Ile wynosi wynosi dodatek za nie chorowanie?
Praca jest stojąca czy siedząca?
Czy urzywane są rękawiczki, i czy jest na nie przydział?
Czy normy są do wyrobienia?
Czy dobrze rozumiem. Wypłata + 20% za wyrobienie normy= 120% wypłaty?
Ile kosztuje karta multi sport?
Ile płacą za wczasy pod gruszą?
Czy można rozmawiać podczas pracy?
Czy faktycznie wszystko jest wypłacane w teminie: wypłata, normy, dodatki?

Racja, pracować trzeba wszędzie, nic nie ma za darmo.
Bardzo dziękuję za odpowiedź na pytania te i poprzednie.
Pozdrawiam.
Jasminka90 2016-02-15 08:52:10
Owszem. Mam tą wiedzę ale nie będę tego pisac bo ta pani wybitnie przegina. Gdyby była zainteresowana. Dała by cv i poszła na rozmowe. Która nie zobowiązuje. Pozdrawiam
1
Nikita 2016-02-15 10:24:55
Joanno
1.600 brutto,
2.stojąca
3.rękawiczek nie ma
4.różnie to zależy co się robi
5.stawka plus premia 20 procent
6.karta 24 zł miesięcznie
7.1000 wczasy
8.raczej tak
9.Tak
1
Nikita 2016-02-15 10:29:00
600 brutto co trzy miesiące
Jasminka90 2016-02-16 09:45:22
Są rękawiczki. Na wydziale pomp normalnie 1 nich pracujesz. Gumowe i materiał. Na zasadzie wymiany stare na nowe..
operator 2016-02-23 15:01:52
zarobki na wysokim poziomie- KIEDY? a i atmosfera robi sie tragiczna
operator 2016-02-23 15:10:51
rany boskie przyjdż i porób tydzięń na piecu MQB to pogadamy
1
Joanna 2016-02-28 21:59:33
Naprawdę bardzo dziękuję Jasminka90, i Nikita za odpowiedzi na Moje pytania :)
Mój czas, jest dla Mnie ostatnio bardzo cenny. Nie lubię go marnować na rozmowy które nie prowadzą do konkretnych rozwiązań. Zatem droga do TI, bez wiedzy którą teraz posiadam, była by bezcelowa (pogadać można z koleżankami na kawie).
Zatem jeszcze raz dziękuję, za poświęcony Mi czas.
Pozdrawiam :)
on 2016-03-06 20:23:19
Witam, czy wiadomo coś czy są przyjęcia?
anonim 2016-03-15 17:54:32
Witam,chciałabym zlozyc cv do ti w wap sa tam przyjecia czy tylko na bestwinska. gory dziekuje
TI Auschwitz 2016-03-16 11:50:58
sztywna atmosfera, fałszywe baby, obgadywanie, wysokie normy,
4
Pracownica 2016-03-16 23:20:45
Każdemu nie dogodzisz... Są zwolnienia toni będą przyjecia
pracownik 2016-03-26 23:03:55
Na Dzień dzisiejszy ...
2100 ZŁ brutto wynagrodzenie, 20% premii. około 1000zł brutto wczasy pod gruszą, co 3 miesiące 600zł niechorowalność ( w ciągu 3 miesięcy ani jednego dnia nie możesz byc na L4) Netto wychodzisz około 1900zł na miesiąc. co 3 miesiące troche więcej. Jeśli jesteś pracownikiem ogarniętym i szybko sie uczysz, nie ma co do ciebie zastrzeżeń - to nie jesteś doceniany. Inny który ma wszystko gdzieś i się obija i tak dostanie tyle samo co ten co sie stara. Wyzysk - każą robić w weekend - np.sobote lub niedziele, ale nie płaca lecz każą wybrać jako dzień wolny. Bywa tez tak że obiecuja zapłatę, a końcem okresu rozliczeniowego ( 4 mieś )każą wybrać te dni które byliśmy w weekend. Oszukują ludzi... Kiedyś, lata wstecz - firma była godna polecenia. teraz wszystko się sypie. Za te pieniądze można gdzieś indziej mniej sie urobić a zarobić. Aktualnie tam pracuje - ale jestem na etapie zmiany pracy... NIE POLECAM
5
on 2016-03-26 23:13:07
zgadza się w 100% - Logistyka w tej firmie na poziomie przedszkola. Powinno byc tak że to ludzie z produkcji powinni byc awansowani na dane stanowisko bo wiedza na czym polega praca i w ogóle. Zero szacunku dla pracowników produkcji. A jak by nie było to bez produkcji nie ma logistyki oraz reszty w biurach i na odwrót. Każdy potrzebuje każdego... Szkoda że tak na to szefostwo nie patrzy
8
dramat 2016-04-05 11:23:42
niezle placa tyle co pis za zrobienie 4 dziecek . wole pukac a jak sie socjal skonczy bo rzad zmienia to oddam do adopcji
1
R.R.R. 2016-05-18 15:14:04
Witam.
Chciałbym zapytac czy w TI jest dział Wytłaczania???
ala 2016-05-25 15:19:07
A jest u Was postój wakacyjny? Mogę wiedzieć kiedy?
4
*** 2016-06-22 12:58:41
Witam,chciałabym sie dowiedziec czy sa przyjecia do ti w wapienicy?
pracownica 2016-07-03 17:43:28
W TI nie ma żadnych postojów, urlop się bierze kiedy się chce
sandwolf 2016-08-09 09:28:47
Beznadziejna firma. Pracowałem przez 3 miesiące. Ukałdy, układziki. Jak człowiek preferuje święty spokój to sugeruje inne miejsce pracy, w BB jest gdzie pracować.
1
Luki 2016-09-03 17:52:12
Dokładnie zgadzam się ze układziki są tu na porządku dziennym. Pieniądze śmieszne, jak za pracę gdzie 8h musisz jak najszybciej robić, do tego najlepiej nic nie mówić i podlizywac się brygadzistom i kierownikom. Jeszcze to ciepelko poprostu miód. Płaca ok 2000 na każdym dziale jest inaczej.. i 3 zmiany:)
1
Wiola 2016-10-07 11:05:23
Witam mam pytanie czy odnośnie przyjęcia do TI AUTOMOTIVE ul Bestwińska 143 czy są i czy jest szansa się dostać?
Biedę wdzięczna za odpowiedz:) pozdrawiam życzę miłego dnia
olek 2016-10-09 22:08:11
@Wiola w tej chwili to ja nie widzę żadnych ofert pracy, ale może też w sieci nie ma wszystkich najbardziej aktualnych informacji. Warto podpytać tam na miejscu, ja często tak robię, jak bardzo mi zależy na zatrudnieniu. Chyba, że znajdzie się tu ktoś kto wie coś na ten temat?
3
jola 2016-11-07 13:58:41
Witam, a ja mam pytanie -pracuje tam jeszcze taka brzydka, gruba Monika ????? blondynka z wysuniętą żuchwą- nie pamiętam nazwiska ale często była na sls
Do wszystkich się śmieję i o wszystkich potem gada.
5
mario 2016-11-17 12:05:33
Hej Jest praca jako magazynier
Pracownik TI Automotive 2016-11-24 01:46:19
Kiedyś dodatek za niechorowanie był wypłacany co kwartał i to było 600zl brutto - teraz go już nie ma ale zmienili umowy i jest 200zł brutto więcej na stawce więc wychodzi na to samo. Jest karta multisport za 25 zł, premia na święta i wczasy pod grusza ok 1000 zl. Normy do wyrobienie ale nie na wszystkim i nie na wszystkich wydziałach. Na niektórych harówa przez 8 h a norma na 3h pod koniec zmiany. Nadgodziny w tygodniu i weekendy do wybrania. Ogólnie trzeba być bardzo samodzielnym bo starzy pracownicy pomagają niechętnie bo mają swoją pracę. Brygadzisci zawsze bardzo zajęci więc lepiej im schodzić z drogi. Rozmawiać można ale są pewne granice - norma i jakość musi być. Często praca ponad stan by potem oddać cześć swojej pracy komus innemu kto tej normy nie ma. Nie jest dobrze ale nie jest też tragicznie. Można się przyzwyczaić.
1
BYŁY PRACOWNIK 2016-11-25 09:25:09
Pracowałem, a raczej wytrzymałej w tej firmie pół roku. Jesteś ogarnięty to rzucają Tobą gdzie popadnie.Normy wysokie(nawet jak dla maszyny). Pracownicy z wieloletni stażem twierdzą sami, że nie do wyrobienia , męczarnia dla pracownika, nękanie psychiczne, mobbing w czystym wydaniu. Ludzie zastraszani , brakuje jedności, aby się temu przeciwstawić . Wszystkie "normalne " stanowiska są już obstawione przez ludzi, którzy się tej roboty trzymają. Nowi pracownicy nie mają co liczyć na coś godnego.
Wypłata 2000, śmiech , czy płacz ?
3
OPERATOR TR 2016-12-01 10:12:55
CZEŚĆ,ZOSTAŁAM ZAPROSZONA NA ROZMOWE O PRACE NA BESTWIŃSKIEJ. JAK OCENIACI TĄ FIRME??
CZYTAJĄC WASZE KOMENTARZE TO OPINIE MACIE PODZIELONE.
CZEGO SIE MOŻNA SPODZIEWAC?
lolek 2016-12-04 23:22:23
Obecnie jest zmiana dyrekcji i nikt nie wie czy spodziewać się zmian na lepsze, czy na gorsze.
Zostaw swoją opinię o TI Poland Automotive - Bielsko-Biała
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TI Poland Automotive