Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o press-glas

Pracowałeś w firmie press-glas i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Pressglasowiec - 2009-12-02 16:12:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Press Glas to jedna z najgorszych firm jakie istnieją zmuszanie do nadgodzin, zbyt wysoka cyfra jeżeli chodzi o produkcję, wstrzymanie urlopów (to firma decyduje kiedy pracownik idzie na urlop, jeżeli chodzi o samą osobę zainteresowaną dowiaduje się o swoim urlopie trzy dni przed ) oraz nerwowa atmosfera. Jedynie zarobki są w miarę przyzwoite. Jeżeli jesteś osobą z nerwami ze stali i nie przeszkadza ci [usunięte przez moderatora] to jest to robota w sam raz dla ciebie... .
zdjecie uzytkownika
33 - 2010-01-10 17:27:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bardzo stresująca praca. Nigdy nic nie wiadomo.
BRAK FUNDUSZU SOCJALNEGO
bony BRAK
wczasy pod gruszą BRAK
urlop na telefon ODEBRANIE PREMII UZNANIOWEJ
PREMIA UZNANIOWA TO 800zł
BĘDZIESZ [usunięte przez moderatora] JEJ ODEBRANIEM PRZY BYLE OKAZJI.
Na zimę zwalnia się 30% pracowników, bo to martwy sezon a najlepsze że dowiesz się 23grudnia.
polecam
zdjecie uzytkownika
666 - 2010-01-10 19:00:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
33 - 2010-01-10 17:27:35

Bardzo stresująca praca. Nigdy nic nie wiadomo.
BRAK FUNDUSZU SOCJALNEGO
bony BRAK
wczasy pod gruszą BRAK
urlop na telefon ODEBRANIE PREMII UZNANIOWEJ
PREMIA UZNANIOWA TO 800zł
BĘDZIESZ SZANTAŻOWANY JEJ ODEBRANIEM PRZY BYLE OKAZJI.
Na zimę zwalnia się 30% pracowników, bo to martwy sezon a najlepsze że dowiesz się 23grudnia.
polecam

Fundusz socjalny jest ale chyba nie na nasze potrzeby, sprawdź na kwitku od wypłaty-FP co miesiąc pobierane a co z tymi pieniędzmi się dzieje... nie wiadomo?A cała reszta to prawda!
zdjecie uzytkownika
7 lat stazu - 2010-01-14 20:34:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
faktycznie jest zle...w tym momencie dochodzą cięcią zarobków połączone z redukcją etatów czyli praca za dwóch za 50% zarobków.
ogólnie nie polecam
zdjecie uzytkownika
lady - 2010-02-09 15:09:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Brak słów.To co dzieje się w tym zakładzie przechodzi ludzkie pojęcie.
Pracowników maja za nic,ciągle tylko [usunięte przez moderatora] zabraniem premii,zimą zwolnienia,cięcia zarobków i umowy na stałe,które jak się podpisuje to odrazu do nich trzeba podpisać wypowiedzenie.Śmieszne i żałosne
zdjecie uzytkownika
danka - 2013-05-17 14:28:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
lady co masz dokładnie na myśli psiząc "Brak słów.To co dzieje się w tym zakładzie przechodzi ludzkie pojęcie". Czy możesz napisać coś więcej na temat tego jak się pracuje w press - glas? Mąż idzie na rozmowę i chcieliśmy poszukać jakiś informacji. Ile tam się zarabia? Jaką dają umowę i na ile jest ta umowa?
zdjecie uzytkownika
nie polecam - 2013-11-03 16:41:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
praca w Press Glass była najgorszą pracą w moim życiu. Odradzam pracę tam. Rozmowa kwalifikacyjna była miła, miało się wrażenie, że złapało się Pana Boga za nogi...ale już pierwszego dnia przy podpisywaniu umowy okazało się, że coś jest nie tak, bo na umowach (usunięte przez administratora)Wychodzenie na przerwę bardzo niemile widziane, panuje dziwna atmosfera jakby na świecie nie istniało i nie liczyło się nic poza Press Glassem.(usunięte przez administratora). Co niektórzy nie szczędzą złośliwych uwag, przewracanie oczami, głośne wzdychanie to normalka wobec nowych osób. Ale co się im dziwić, mam wrażenie, że wszyscy w tej firmie są strasznie sfrustrowani. Wiele osób nagminnie chodzi do pracy chorując, no bo nikt nie chce tracić pieniędzy(usunięte przez administratora). itd itd Cieszę się, że mnie już tam nie ma.
zdjecie uzytkownika
Specjalista - 2013-12-10 21:53:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (7)
Chyba najgorsza firma jaka moze byc.
(usunięte przez administratora) i brak szacunku dla pracownika a wszystkim wydaje sie ze sa najmadrzejsi
Stanowczo odradzam i omijajcie ta firme z daleka
zdjecie uzytkownika
arkadiusz - 2014-05-08 16:04:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma miała ponad 500 milionów obrotów, a 80 mln zysków. To o czymś świadczy w temacie wartościowania roli pracownika w tej spółce.
zdjecie uzytkownika
Azer - 2014-05-09 01:55:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Skąd takie informacje wyciągasz? Wiadomo, zawsze pracownik mógłby być lepiej wynagradzany, ale przy podpisywaniu umowy na takie warunki się przystało więc ciężko może być negocjować.
zdjecie uzytkownika
razor - 2014-07-31 15:45:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Spółka kasuje ogromnie pieniądze z zysku. Część z nich spokojnie i bez wielkich łez mogłaby przeznaczyć na podwyżki lub premie. 1000 pracowników może dostać po 10 tys zł brutto rocznie więcej niż dotychczas i naprawdę nie będzie to spółkę kosztowało. To tylko 10 baniek, a jaki wpływ na konsumpcję na wsiach.
zdjecie uzytkownika
masa błędów - 2014-08-08 14:59:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A marketing jest śmiechu warty!
zdjecie uzytkownika
Mozil - 2014-10-16 00:29:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To ciekawe, że marketing jest według Ciebie śmiechu warty skoro Press-glas okazuje się być liderem rynku stolarki w segmencie szyb zespolonych. Trochę mi się to nie godzi z tym co piszą oni, a co piszą pracownicy. Czy są rzeczy, które w tej firmie źle funkcjonują i dlaczego - prosiłbym o sugestię czy warto tam podejmować pracę.
zdjecie uzytkownika
benbenek - 2014-10-23 17:39:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Marketing nie ma nic wspólnego z załatwianiem bardzo dobrych umów podwykonawczych, z których tak naprawdę się utrzymują. :)
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie press-glas
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x