Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o press-glas

Pracowałeś w firmie press-glas i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Pressglasowiec - 2009-12-02 16:12:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Press Glas to jedna z najgorszych firm jakie istnieją zmuszanie do nadgodzin, zbyt wysoka cyfra jeżeli chodzi o produkcję, wstrzymanie urlopów (to firma decyduje kiedy pracownik idzie na urlop, jeżeli chodzi o samą osobę zainteresowaną dowiaduje się o swoim urlopie trzy dni przed ) oraz nerwowa atmosfera. Jedynie zarobki są w miarę przyzwoite. Jeżeli jesteś osobą z nerwami ze stali i nie przeszkadza ci [usunięte przez moderatora] to jest to robota w sam raz dla ciebie... .
zdjecie uzytkownika
33 - 2010-01-10 17:27:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bardzo stresująca praca. Nigdy nic nie wiadomo.
BRAK FUNDUSZU SOCJALNEGO
bony BRAK
wczasy pod gruszą BRAK
urlop na telefon ODEBRANIE PREMII UZNANIOWEJ
PREMIA UZNANIOWA TO 800zł
BĘDZIESZ [usunięte przez moderatora] JEJ ODEBRANIEM PRZY BYLE OKAZJI.
Na zimę zwalnia się 30% pracowników, bo to martwy sezon a najlepsze że dowiesz się 23grudnia.
polecam
zdjecie uzytkownika
666 - 2010-01-10 19:00:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
33 - 2010-01-10 17:27:35

Bardzo stresująca praca. Nigdy nic nie wiadomo.
BRAK FUNDUSZU SOCJALNEGO
bony BRAK
wczasy pod gruszą BRAK
urlop na telefon ODEBRANIE PREMII UZNANIOWEJ
PREMIA UZNANIOWA TO 800zł
BĘDZIESZ SZANTAŻOWANY JEJ ODEBRANIEM PRZY BYLE OKAZJI.
Na zimę zwalnia się 30% pracowników, bo to martwy sezon a najlepsze że dowiesz się 23grudnia.
polecam

Fundusz socjalny jest ale chyba nie na nasze potrzeby, sprawdź na kwitku od wypłaty-FP co miesiąc pobierane a co z tymi pieniędzmi się dzieje... nie wiadomo?A cała reszta to prawda!
zdjecie uzytkownika
7 lat stazu - 2010-01-14 20:34:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
faktycznie jest zle...w tym momencie dochodzą cięcią zarobków połączone z redukcją etatów czyli praca za dwóch za 50% zarobków.
ogólnie nie polecam
zdjecie uzytkownika
lady - 2010-02-09 15:09:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Brak słów.To co dzieje się w tym zakładzie przechodzi ludzkie pojęcie.
Pracowników maja za nic,ciągle tylko [usunięte przez moderatora] zabraniem premii,zimą zwolnienia,cięcia zarobków i umowy na stałe,które jak się podpisuje to odrazu do nich trzeba podpisać wypowiedzenie.Śmieszne i żałosne
zdjecie uzytkownika
danka - 2013-05-17 14:28:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
lady co masz dokładnie na myśli psiząc "Brak słów.To co dzieje się w tym zakładzie przechodzi ludzkie pojęcie". Czy możesz napisać coś więcej na temat tego jak się pracuje w press - glas? Mąż idzie na rozmowę i chcieliśmy poszukać jakiś informacji. Ile tam się zarabia? Jaką dają umowę i na ile jest ta umowa?
zdjecie uzytkownika
nie polecam - 2013-11-03 16:41:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
praca w Press Glass była najgorszą pracą w moim życiu. Odradzam pracę tam. Rozmowa kwalifikacyjna była miła, miało się wrażenie, że złapało się Pana Boga za nogi...ale już pierwszego dnia przy podpisywaniu umowy okazało się, że coś jest nie tak, bo na umowach (usunięte przez administratora)Wychodzenie na przerwę bardzo niemile widziane, panuje dziwna atmosfera jakby na świecie nie istniało i nie liczyło się nic poza Press Glassem.(usunięte przez administratora). Co niektórzy nie szczędzą złośliwych uwag, przewracanie oczami, głośne wzdychanie to normalka wobec nowych osób. Ale co się im dziwić, mam wrażenie, że wszyscy w tej firmie są strasznie sfrustrowani. Wiele osób nagminnie chodzi do pracy chorując, no bo nikt nie chce tracić pieniędzy(usunięte przez administratora). itd itd Cieszę się, że mnie już tam nie ma.
zdjecie uzytkownika
Specjalista - 2013-12-10 21:53:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (7)
Chyba najgorsza firma jaka moze byc.
(usunięte przez administratora) i brak szacunku dla pracownika a wszystkim wydaje sie ze sa najmadrzejsi
Stanowczo odradzam i omijajcie ta firme z daleka
zdjecie uzytkownika
arkadiusz - 2014-05-08 16:04:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma miała ponad 500 milionów obrotów, a 80 mln zysków. To o czymś świadczy w temacie wartościowania roli pracownika w tej spółce.
zdjecie uzytkownika
Azer - 2014-05-09 01:55:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Skąd takie informacje wyciągasz? Wiadomo, zawsze pracownik mógłby być lepiej wynagradzany, ale przy podpisywaniu umowy na takie warunki się przystało więc ciężko może być negocjować.
zdjecie uzytkownika
razor - 2014-07-31 15:45:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Spółka kasuje ogromnie pieniądze z zysku. Część z nich spokojnie i bez wielkich łez mogłaby przeznaczyć na podwyżki lub premie. 1000 pracowników może dostać po 10 tys zł brutto rocznie więcej niż dotychczas i naprawdę nie będzie to spółkę kosztowało. To tylko 10 baniek, a jaki wpływ na konsumpcję na wsiach.
zdjecie uzytkownika
masa błędów - 2014-08-08 14:59:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A marketing jest śmiechu warty!
zdjecie uzytkownika
Mozil - 2014-10-16 00:29:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To ciekawe, że marketing jest według Ciebie śmiechu warty skoro Press-glas okazuje się być liderem rynku stolarki w segmencie szyb zespolonych. Trochę mi się to nie godzi z tym co piszą oni, a co piszą pracownicy. Czy są rzeczy, które w tej firmie źle funkcjonują i dlaczego - prosiłbym o sugestię czy warto tam podejmować pracę.
zdjecie uzytkownika
benbenek - 2014-10-23 17:39:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Marketing nie ma nic wspólnego z załatwianiem bardzo dobrych umów podwykonawczych, z których tak naprawdę się utrzymują. :)
zdjecie uzytkownika
mika - 2014-10-31 18:18:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [benbenek - 2014-10-23 17:39:06]:
Benbenek a może coś więcej naisałbyś o firmie ? Bo jak widać po Mozilu to niektórzy mają problemy z podstawami ;) Chciałabym na jakies praktyki się do nich załapać. Są szanse że byłyby płatne? Z chęcią uczę sie nowych rzeczy i wymagania mi nie straszne... więc szukam kogoś kto zapłaci jak sie sprawdzę. A nie jest to takie proste żeby znaleźć taką firmę :/
zdjecie uzytkownika
benbenek - 2014-11-19 15:57:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pewnie praktyki są płatne. Ale kariera - hmm, jak zrobić karierę jak wiele osób pracuje tam po naście lat i zajmuje stołki, a pogarda to ich główne nastawienie do młodych, bo przecież młody może cię prześcignąć...
zdjecie uzytkownika
inka58 - 2014-11-24 19:04:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chyba najgorsza firma jaka może być.
i brak szacunku dla pracownika a wszystkim wydaje się ze są najmądrzejsi
Stanowczo odradzam i omijajcie ta firmę z daleka.A tak na marginesie to bardzo nieprzyjemne prowadzące:Katarzyna B,oraz Natalia S.
zdjecie uzytkownika
luiza15 - 2014-12-03 17:19:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)

Chyba najgorsza firma jaka może być.(Tczew)
i brak szacunku dla pracownika a wszystkim wydaje się ze są najmądrzejsi
Stanowczo odradzam i omijajcie ta firmę z daleka.A tak na marginesie to bardzo nieprzyjemne prowadzące:Katarzyna Bera,Natalia Staśkowiak.
zdjecie uzytkownika
alejondro - 2014-12-30 11:11:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A najlepsza jest reklama Press Glass najlepszym pracodawca dekady. Panie Mus ile pan zaplacil za defakto takie informacje. Press Glass powinien sie oglaszac jako najbardziej stresuja a praca i wie kazdy ze masz to w d...e co kto pisze bo latasz swoim prywatnym chelikopterkiem i co moze sie przelecisz zobaczyc co tak na prawde dzieje sie w Tczewie. Kierownik po zawodowce traktuja ludzi jak szmaty tylko je..c je..c i je..c czy my mieszkamy w afryce. A wy panicze wigilijki sobie robicie za nasza ciezka prace. Najlepszy pracodawco.
zdjecie uzytkownika
alejondro - 2014-12-30 14:19:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A najlepsza jest reklama Press Glass najlepszym pracodawca dekady. Panie Mus ile pan zaplacil za defakto takie informacje. Press Glass powinien sie oglaszac jako najbardziej stresuja a praca i wie kazdy ze masz to w d...e co kto pisze bo latasz swoim prywatnym chelikopterkiem i co moze sie przelecisz zobaczyc co tak na prawde dzieje sie w Tczewie. Kierownik po zawodowce traktuja ludzi jak szmaty tylko je..c je..c i je..c czy my mieszkamy w afryce. A wy panicze wigilijki sobie robicie za nasza ciezka prace. Najlepszy pracodawco.
zdjecie uzytkownika
press gowno - 2015-01-11 22:36:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tu sie pisze o press glass prawie milion wejsc to swiadczy o czyms dla zainteresowanych wyzyskiem
zdjecie uzytkownika
nie polecam press glass - 2015-01-11 22:46:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora) Kliknij link a wszystkiego sie dowiesz o tej beznadziejnej firmie szkoda waszego życia na to gównopress nic nie oferuje
A ta strona z linkiem ma ponad 700000 wejc duzo nie brakuje wszystkiego sie dowiecie o tym szambie
zdjecie uzytkownika
maniek - 2015-06-26 13:23:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
chyba te kłopoty o których mówiliście to one nie były tak do końca przejściowe, bo nadal nei ma od nich żadnych ofert pracy i to od stycznia. Patrząc na wielkość atrudnienia i firmy to wydaje mi się, że można było ocenić ją na miare "średnia", wiec takie przestoje powinny już zacząć martwić ludzi tak naprawde.
zdjecie uzytkownika
Nowy Pracwnik - 2015-07-31 12:37:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ogólnie zakład duży spory rozwój ale pracownika nowego traktuje się jak ktoś wyżej powiedział 5 koło u wozu, nikt nie chce nic pokazać wytłumaczyć. Czy takie sytuacje w tej firmie są nagminne? Jak jest traktowany nowy pracownik? Czy jest jeszcze ktoś świeży, jakie ma odczucia?
zdjecie uzytkownika
saso - 2015-08-08 15:54:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To dziwne, bo przecież będąc młodym i tak trzeba się wszystkiego nauczyć. Nic nie przychodzi ot tak tym bardziej - tak jak widzę - w press-glasie nikt nie przyjdzie z pomocą. Jak człowiek się sam nie nauczy albo nie przyjdzie z doświadczeniem to marny jego los. Tylko czy można liczyć na jakieś przyzwoite zarobki?
zdjecie uzytkownika
mestre - 2015-09-15 22:55:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No dokładnie, a żeby się nauczyć to trzeba jednak chcieć się tego nauczyć, im szybciej tym lepiej, no i pracodawca będzie też patrzył przyjaznym okiem, zarobki jednak w tej firmie są bardzo dobre , spokojnie można zarobić miesięcznie te 3000 złotych , no a nikt mi chyba nie powie że tyle nie wystarczy na życie.
zdjecie uzytkownika
filemon - 2015-10-28 22:39:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam

Firma rekrutuje ostatnio do działu kontroli jakości (radomsko) stąd moje pytania - jak wygląda tam praca (dział, zakład) czy to jest zwykła liniowa robota na produkcji, jakie zarobki i atmosfera; czego wymagają i o co rekruterzy mogą pytać na rozmowie kwalifikacyjnej?
zdjecie uzytkownika
toko - 2015-10-29 01:52:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@filemon, tutaj jest jeszcze taka zakładka z raportami z rozmów kwalifikacyjnych, wydaje mi się, ze własnie tam podają szczegółowe pytania, poszukaj. A tak to o doświadczenie na danym stanowisku na pewno, dlaczego zdecydowałeś się do nich zgłosić, raczej takie podstawowe pytania padają zawsze na poczatku.
zdjecie uzytkownika
róża burza - 2015-12-11 12:18:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no przypuszczam @toko że te rozmowy trzymają wysoki poziom bo jednak firma jest na wysokim europejskim poziomie i robi zlecenia w Europie, to o czymś świadczy
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2016-01-06 12:55:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak kolega u góry pisze ponad 3 tys można zarobić w sezonie ogolnie trzeba się wykazac praca nie jest lekka zależy gdzie trafisz nie ma sciemy pracuje tam rok i nie jest zle i nie ma stąd za bardzo gdzie uciekać chyba ze za kierowcę i 5 lub 6 tys by zarybił
zdjecie uzytkownika
rolendo - 2016-01-09 02:22:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kierowcy zarabiają sporo, no ale 3000 złotych to też nie są małe pieniądze, aczkolwiek sama praca w tej firmie jest ciężka, tylko że taka jest właśnie jej specyfikacja.
zdjecie uzytkownika
rambo - 2016-01-10 10:32:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Elo, ponad 3 tys 3200 się zarobi ZE WSZYSTKIMI SOBOTAMI praca ciezka pracuje tu 8 miesięcy i chyba porobię jeszcze trochę i za kierowcę c+e tirami pojde tam jest kasa dużo lepsza i praca lzejsza 5000 czy 6000 się zarobi jak kolega pisze, bo tu nozki i rączki bolą po 8 godzinach.
zdjecie uzytkownika
łapa - 2016-01-17 23:07:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kasa może nie jest mała @rambo, ale faktycznie praca we wszystkie soboty i wiecznie za kółkiem może być męcząca. Pamiętajmy, że press-glas to nie tylko kierowcy.
zdjecie uzytkownika
koko - 2016-01-21 09:52:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracuje w pres glasie 3 tys się zarobi w sezonie od czerwca do grudnia a tak to ponad 2 tys szału nie ma zima ludzi zwalniają i mało pracy jest jak piszecie za kierowcę trzeba isc i się więcej zarobi i to dużo więcej 5,6 tys
zdjecie uzytkownika
tron - 2016-01-21 20:30:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
szkoda, że w zimie jest przestój @koko, ważne jednak, że płacą mimo mniejszej pracy. 2 tysiące pozwolą na utrzymanie się. Ważne by jednak nie zwalniali niepotrzebnie pracowników.
zdjecie uzytkownika
daro - 2016-01-24 19:25:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
slyszalem ze w takim zakładzie o nazwie recan zgniatają tam puszki w radomsku sa lepsze zarobki niż w press glasie albo w ball packing europe tez z puszkami co sądzicie?gdzie najlepiej płacą z tych trzech zakładów? proszę o waszą opinię
zdjecie uzytkownika
piotrekw0 - 2016-03-20 09:37:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To ile tam można zarobić miesięcznie na rękę??? Słyszałem, że nie jest tak źle. Chodzi mi o zakład w Radomsku.
zdjecie uzytkownika
Marcin - 2016-03-20 16:49:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej znalazłem ofertę pracy w oddziale w Radomsku na kontrolera jakości. Możecie mi podać mniej więcej jakie ma obowiązki bo powiem szczerze, że ogłoszenie jest napisane tak, że każdy może podjąc tam prace, oczywiście troche bardziej kumaty. A i jeszcze jak ewentualnie wygląda rozmowa kwalifikacyjna w radomsku, czy tylko rozmowa czy jakieś testy też sa :)?? Bedę wdzięczny za każda informacje.

Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Marcin - 2016-03-20 17:05:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [filemon - 2015-10-28 22:39:16]:
Hej no i byłes może na romowie w radomsku na kontrolera jakości ??
zdjecie uzytkownika
papa - 2016-03-26 10:49:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na kontrole musisz znac angielski komunikatywnie będzie to sprawdzane poprzez rozmowe z toba i mieć studia
zdjecie uzytkownika
emil - 2016-04-18 11:59:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@papa to bardzo dobrze, że mają takie wymagania. Zwłaszcza, że to nie jest zwykłe stanowisko produkcyjne, a już kontrola jakości. Trzeba znać języki i przede wszystkim, mieć wiedzę, która pokrywa nasze działania
zdjecie uzytkownika
Diego - 2016-04-22 16:17:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [33 - 2010-01-10 17:27:35]:
Dołączam się do tej opinii.
zdjecie uzytkownika
Arkadiusz - 2016-04-22 16:40:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wiem, że nie ma idealnego pracodawcy, ale to kolejna firma w ŁSSE Radomsko, która ma bałagan - pisząc łagodnie. Pracownik to dla nich nikt. Firma zarabia miliony, a dla pracowników jak zwykle ochłapy. Liczy się kasa, a zwyczajnemu pracownikowi ochłapy. Rozbijesz szybę na okresie próbnym to masz przerąbane. Możesz dostać wypowiedzenie. Ludzie nie składajcie tam CV. Szkoda czasu dla tej firmy.
zdjecie uzytkownika
asal - 2016-04-29 21:03:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Press-Glass jest od spełniania marzeń właściciela tej firmy, a nie od spełniania oczekiwań pracowników. Oczekiwania pracowników mają taki priorytet w kapitalistycznej firmie jak wymiana ścierki w łazience.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie press-glas!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie press-glas
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert