brak logo

Pro-Invest mgr inż. Arkadiusz Nagięć

Katowice

Opinie o Pro-Invest mgr inż. Arkadiusz Nagięć

ech 2017-02-21 09:34
Cała ta szopka w komentarzach chyba jest tylko po to, żeby ukryć posty informujące o prawdziwej sytuacji w firmie. Zacytuję kolegę z góry:

"Podwykonawcy od poł roku pieniędzy nie widzą. Wyplaty zaplacone? Pewnie wydusili jakaś zaliczkę od nieswiadomego inwestora i to sie nazywa "firma uratowana". Inwestor wtopi jak np ten z Zawiercia ale bajka prezesa trwa. Ludzie z dala od tych oszustów"
9
Tydzień. 2017-02-21 20:40
Wtorek - dzisiaj również był ciężki poranek ale wstałem, umyłem się, zjadłem śniadanie i znowu chętnie poszedłem do pracy do PRO-INVEST. :)
2
Tydzień. 2017-02-21 20:50
Widzę, że dla ciebie miejsce do wpisywania opinii o pracodawcy to miejsce wyłącznie do hejtowania. Nie dopuszczasz innej możliwości.
Masz złe doświadczenia z PRO-INVEST a może po prostu jesteś słabym podwykonawcą, który nie dostał kasy za spartoloną robotę.
Przyłóż się podwykonawco do swojej roboty a pretensje miej do siebie a nie do firmy, która oczekuje jakości a nie bylejakości.
Kwas 2017-02-21 22:56
Gościu co ty piszesz za bzdury? Czy nie zaplacone faktury za ochronę, za transporty, za materiały, za pracowników tymczasowych zaliczasz też do "bylejakości"? Za roboty budowlane kwoty ida w setki tysięcy zł.
Ludzie z daleka od tych oszustów!
7
ech 2017-02-22 07:08
Gdzie jest hejtowanie, w stwierdzeniu faktów, czyli np. tego, że firma ma problemy z płatnościami?
1
Samarytanin 2017-02-22 12:15
Jesteś durnym i zazdrosnym facetem . Żal ze nie zostałeś najważniejszym w PI.
Samarytanin 2017-02-22 12:20
Czy zaglądasz w kieszenie podwykonawców z kad tyle zawiści zajmij sie praca a nie dochodzeniem kto komu i za ile chyba nie masz co robić ,weź sie za pisanie książki ,lepiej na tym wyjdziesz
Voks popóli 2017-02-22 12:24
Wagi i znaczenia tych problemów nie trzeba szerzej uzasadniać, ponieważ dalszy rozwój różnych form działalności powoduje docenianie wagi nowych propozycji.
Troska organizacji, a szczególnie stały wzrost ilości i zakres naszej aktywności pociąga za sobą proces wdrażania i unowocześniania systemu powszechnego uczestnictwa.
Nie zapominajmy jednak, że aktualna struktura organizacji spełnia ważne zadania w wypracowaniu dalszych kierunków rozwoju.
Wyższe założenia ideowe, a także stały wzrost ilości i zakres naszej aktywności spełnia ważne zadania w wypracowaniu postaw uczestników wobec zadań stawianych przez organizację.
Różnorakie i bogate doświadczenia realizacja nakreślonych zadań programowych zabezpiecza udział szerokiej grupie w kształtowaniu istniejących warunków administracyjno-finansowych.
Praktyka dnia codziennego dowodzi, że stałe zabezpieczenie informacyjno programowe naszej działalności przedstawia intersującą próbę sprawdzenia nowych propozycji.
Podobnie rozpoczęcie powszechnej akcji kształtowania postaw wymaga sprecyzowania i określenia kierunków postępowego wychowania.
Wagi i znaczenia tych problemów nie trzeba szerzej uzasadniać, ponieważ nowy model działalności organizacyjnej pomaga w przygotowaniu i realizacji odpowiednich warunków aktywizacji.
Wyższe założenia ideowe, a także stałe zabezpieczenie informacyjno programowe naszej działalności pomaga w przygotowaniu i realizacji postaw uczestników wobec zadań stawianych przez organizację.
W ten oto sposób konsultacja z szerokim aktywem spełnia istotną rolę w kształtowaniu form oddziaływania
Samarytanin 2017-02-23 14:49
Co cie tak śmieszy masz chyba przerost ambicji nad możliwościami .Nigdy nie splamię sie praca u takiego jak Ty.Zycze powodzenia fe
Tydzień. 2017-02-23 22:21
Środa - była zaje...sta! Wstałem jak świeżo narodzony a w pracy było jeszcze lepiej. Tutaj da się opracować! Ja w każdym razie to robię i lubię swoją pracę w PRO-INVEST.
Libelka 2017-02-23 22:35
A kolejki podwykonawców po pieniądze Panie Nagięć dzisiaj nie było, czy może wszedł Pan "od kuchni"?
2
Tydzień. 2017-02-23 23:29
Czwartek - jeszcze lepszy niż środa. Aż się boję piątku :)
Pozdrawiam wszystkich z PRO-INVEST i życzę im takiej samej satysfakcji jaką ja mam ze swojej pracy tutaj.
A tym co się nie podoba i nie chce im się rano każdego dnia, proponuję zmianę albo rozmowę z przełożonym, może da się z tym coś zrobić.
Sporo nowych tematów na tapecie, zapowiada się ładna wiosna :)

2
prawda 2017-02-24 00:06
"Podwykonawcy od poł roku pieniędzy nie widzą. Wyplaty zaplacone? Pewnie wydusili jakaś zaliczkę od nieswiadomego inwestora i to sie nazywa "firma uratowana". Inwestor wtopi jak np ten z Zawiercia ale bajka prezesa trwa. Ludzie z dala od tych oszustów"
6
Prawo 2017-02-24 15:09
Czy podwykonawcy zostali już splaceni ?
Amen 2017-02-24 17:08
Nie wiem jak inni, ale my już dawno wpisaliśmy Pro-Invest do Krajowego Rejestru Długów. I nie jesteśmy jedyni. Jest tam kilka innych wpisów na całkiem nie małe kwoty. Niespłacone długi nawet z maja i czerwca 2016r. Za chwilę będzie okrągły rok !!!!!!!!!! Te kredyty u podwykonawców i w bankach plus zaliczki od naiwnych inwestorów to przecież cały i jedyny kapitał Nagięcia !!!!!!!!!!!
7
prawda 2017-02-24 17:10
Nie wiem jak inne firmy/osoby, ale z własnego doświadczenia nie polecam firmy Pro-Invest, ponieważ wiąże się to z walką o swoje pieniądze. Firma ma kłopoty finansowe i kombinuje jak może.
7
m 2017-02-24 17:13
Pro-Invest nie tylko zalega z płatnościami u podwykonawców, ale nawet u własnych pracowników, każda wypłata jest opóźniona, a składki zdrowotne nie są w ogóle płacone (mam pismo z ZUSu, które informuje o wszczęciu postępowania egzekucyjnego).
12
Rumburak 2017-02-27 20:10
Piszesz bajki jak Andersen :)), owszem wypłata była opóźniona raptem kilka dni, ale wszystkie składki są odprowadzane, w firmie jest miła atmosfera i dobrze się pracuje.
m 2017-02-27 21:54
Jak będziecie dalej pisać takie kłamliwe odpowiedzi, to zeskanuję dokumenty i umieszczę tutaj linki do nich.
2
Ja 2017-02-27 22:47
Wam nie płaci wypłaty na czas a nam nie płaci za wykonane usługi.... a an fantastycznie opowiada o swoich inwestycjach itd... jaki on i jego firma jest wspaniała i że to ludzie są na 1 miejscu ...tak owszem ci co wykonali usługę i nie dostali za to pieniędzy takich pewnie uwielbia
2
Gerwazy. 2017-02-28 13:45
Chwalisz się czy żalisz? Ja składki mam opłacone jak wszyscy w firmie, wiec nie piszę kłamliwych informacji, skąd Ty się urwałeś / aś? Zajmij się czymś pożytecznym a nie rób wody z mózgu innym.
1
m 2017-02-28 14:42
Skąd wiesz czy wszyscy mają opłacone? Ja swoje sprawdziłem i otrzymałem odpowiedź z ZUSu, że pracodawca firma Pro-Invest zalega ze składkami od marca 2016 (!) To są oficjalne dokumenty z instytucji państwowej. Kadrowa na moje pytania w tym temacie odpowiedziała ze skwaszoną miną, że to na pewno nie tylko mój przypadek, że inni pracownicy mają na pewno podobnie.
3
Pi 2017-02-28 20:12
Niestety ja też potwierdzam negatywne opinie o tej firmie..
Mi są winni ok. 30000zł a moim znajomym ok. 200000zł..
Finansowy od grudnia obiecuje i nic z tego nie wynika..
6
Nuda. 2017-03-01 23:53
Nuda... na tym forum.
1
???? 2017-03-02 09:21
A wiec jak pisałem wcześniej zaczynamy odliczanie do 10 ego 8 dni i zamiast wpisów opisujących stan faktyczny będzie biadolenie z toalety Grabowa o opóźnieniach w wynagrodzeniach i jaki to mobbing i złe warunki pracy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A odpowiedzi na pytania konkretne brak a jest ich dużo ???????????????????????????
2
tsetse 2017-03-06 01:05
za moich czasów wypłaty były jak w zegarku, a ludzi może było 30-stu. Za to pracy było ponad miarę. Czy tając te wpisy, to mocno zastanawiam się... czy to jakieś kółko różańcowe użalających się czy jak? Jak będzie to otrzymacie - albo kasę do na konto albo po pysku
Bella 2017-03-06 15:40
Już drugi raz "ktoś" widać mocno podszyty strachem usunął ten wpis więc konsekwentnie znów go zamieszczam:
@Zadowolony. - 2017-02-16 23:27
Widzę, że kolega @Zadowolony raczej niezorientowany, że nie uczestniczył w publicznych wykładach prezesa Arkadiusza Nagięcia na temat ustawionego przetargu na budowę straży w Mysłowicach, spreparowanej specyfikacji istotnych warunków zamówienia, które z całej Polski spełniła cudownie tylko jedna firma (nawiasem mówiąc aż trudno uwierzyć, że na to poszła), super prymitywnej konstrukcji finansowej (według prezesa AN oczywiście genialnej) jak przemycić przez podwykonawców pieniądze np. z Zawiercia i tak dalej i tak dalej. Jeżeli dodać do tego wyłudzenie z banku na podstawie fałszywej dokumentacji kilku milionów na budowę Staromiejskiej to kolega zrozumie, że i bez kapitału zagranicznego a i nawet własnego (od czego są przecież podwykonawcy?) można ujechać całkiem spory kawałek. Ale jak widać tylko do czasu …… bo na szczęście żyjemy w państwie prawa, które choć powolne to jednak działa. Te dwa przykłady wcale zresztą nie wyczerpują „radosnej twórczości” prezesa AN, to zaledwie czubek góry lodowej, ale to już sprawa nie na forum „goworku” tylko dla służb i prokuratorów.
4
???? 2017-03-06 20:07
UWAGA DO 10.03 POZOSTAŁO 4 DIN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
PROPONUJE OBSERWOWANIE WC GRABOWA JAK BĘDĄ LECIAŁY KOMENTARZE !!!!!!!!!!!!!!!
JAK TO ŹLE I PRANIE BRUDÓW BO WYNAGRODZENIE ZNOWU Z POŚLIZGIEM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
JAK ŻYĆ PANIE PREZESIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A KONKRETÓW JAK NIEMA TAK BRAK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
TAK JAK NAPISAŁ tsetse KÓŁKO RÓŻAŃCOWE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1
???? 2017-03-07 19:37
10.03 już za 3 dni !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dziad borowy 2017-03-08 15:25
I co z tego, że już za 2 dni jak i tak wypłata będzie opóźniona. Tradycję trzeba podtrzymywać i zapłacić po terminie. Trzeba się szykować na okolice 17. 03. Liczę, że się pojawi na koncie
2
Pragmatyk 2017-03-08 21:29
wypłata w ubiegłym miesiącu była 20-go. Jeżeli w tym miesiacu bedzie 19-go to przed czasem bo nie minie 30 dni od ostatniej. Wystarczy zmienic regulamin pracy a wyplaty przesunac z 10 na 20 i wszystko bedzie na czas. Wszystkie wasze żale i pisanina na nic. Kto chce to pracuje reszta zawsze bedzie biadolic. mgry inzyniery
3
??? 2017-03-09 10:50
Serio jesteś taki niedouczony czy tylko udajesz? Wypłata musi byc najpóźniej 10 następnego miesiąca i to wynika z przepisów prawa. Co więcej nic nie usprawiedliwia opóźnienia. Człowieku ogarnij się.
2
Dziad borowy 2017-03-09 12:12
Z Art of Steela są jeszcze osoby które czekają na swoje ostatnie wypłaty. Więc nie wszystko jest jeszcze uregulowane.
2
Dziad borowy 2017-03-09 17:33
Ważne info reszta pracowników Art of Steel otrzymała swoją należność. Przed 10. Miłe zaskoczenie pierwsze i ostatnie w tej firmie. Podążam własną ścieżką. Adieu P. Nagięć
1
Mgr inż. 2017-03-10 06:28
A mnie się dobrze pracuje. Jak komuś nie pasuje to drzwi stoją otworem. To nie jest łagr. W żadnej innej firmie nie nauczyłam się tyle o budownictwie co w PI i bardzo to cenię. Patrzę w przyszłość z optymizmem.
Panie Arku. Jestem z Panem.
4
Tonio Falcone 2017-03-11 13:27
Ja również jestem zadowolony z pracy PRO - INVEST i również dużo się nauczyłem, i wogóle jest super, firma świetnie sobie radzi pomimo nieco trudniejszych czasòw jakie nastały.... Łubu dubu,łubu dubu, niech nam żyje prezes "naszego klubu", niech żyje nam!!
7
Samarytanin 2017-03-13 14:16
Potwierdzam bardzo dobrze sie pracuje, załamania są w każdej firmie, wychodzimy na prosta,pozdrawiam wszystkich zadowolonych,z pracy w Pro Invest
5
Wacław 2017-03-14 12:15
Jeszcze jakiś Jarząbek się wypowie?
2
pracownik 2017-03-14 13:11
dzis już 14-ty a wypłaty brak. Chwalcie dalej i tyle w tym temacie.
10
true 2017-03-15 06:46
Jaja sobie robią z pracowników i tylko patrzą jak tu oczy zamydlić inwestorom i podwykonawcom.
6
unkle 2017-03-15 08:43
z 380 komentarzy 298 dobre tempo kasowania
7
TTTTT 2017-03-16 17:48
Nie płacą faktury przeterminowane brak kontaktu Dyrektor Art of Steel albo nie odbiera albo kieruje do księgowej i to samo kłamstwo kłamstwo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Podwykonawcy są notorycznie okłamywani a terminów na spłatę było już kilka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

7
wyp 2017-03-17 14:03
Były już wypłaty za luty ?
BObo 2017-03-17 16:37
Co to jest pan Dyrektor który mówi że w sprawie płatności to nie z nim bo nie jest władny
Chodzi o pana Łukasza T Dyrektora Art of Steel
A pani Marzena I księgowa która za każdym razem jest zdziwiona że ktoś dzwoni po pieniądze zarobione a nie zasiłek przekonstruowuje do pani Anny S która chyba ma sklerozę bo nigdy nie wie jakie jest saldo
Nie polecam współpracy nie płacą
5
pasikonik 2017-03-20 10:52
Należy wziąć pod uwagę fakt, że bardzo dobre referencje wystawiło firmie PRO-INVEST już szereg klientów, m.in. z sektora przemysłu dlatego, że przekonał ich system działania, który w praktyce oznacza szybkość realizacji, bezbłędną ofertę, dotrzymywanie danego słowa i dawanie wyjątkowego produktu.
Dlatego tak wielu inwestorów decyduje się na współpracę ze spółką.
1
Bobo 2017-03-20 12:18
Czyli co podwykonawcy to co ? Nie należy im się kasa ? Bo są czym w tej całej grze ? Proszę się o własne pieniądze które wypracowane nie ukradlem ? A wy traktujecie mnie jak śmiecia!!!
2
RAD-EL 2017-03-20 14:48
Witam na tym forum. Słuchajcie byłem powykonawcą w tej firmie od września ubiegłego roku czekam na pieniądze. W tej firmie nawet nie ma możliwości kontaktu z osobami decyzyjnymi. A jeżeli już jakimś cudem uda sie połączyc są ciągłe obiecanki. Szukam firm pokrzywdzonych przez tą firmę. Złóżmy pozew zbiorowy moze to ich w końcu nauczy rozumu że za rzetelnie wykonaną usługę należy płacić. Jeżeli tak budują swój kapitał to przestrzegam innych aby nie podejmowali współpracy bo utopią własne pieniądze o które będą się musieli prosić.
2
1234 2017-03-20 15:28
A co u panów Przemysław i Łukasza T ?? Czy ktoś może wie !!!!
3
Amen 2017-03-21 22:43
Co Ty tu Pasikoniku cyganisz? Nagięć się chwali 10 latami działalności i ma tylko 6 referencji ????????????
A czemu nie napiszesz o budowach takich jak Osiedle Bytkowska dla Wawel Service w Katowicach czy Osiedle Cynamonowe dla firmy Kamieniarz w Jaworznie, z których dopiero co Pro-Invest został bezpardonowo wyrzucony? Czemu nie napiszesz o budowie Hali Sportowej w Nowym Dworze Mazowieckim gdzie gmina naliczyła Pro-Investowi ponad 4,4 mln zł kar umownych? Patrz http://nowodworski.info/wywiad-tygodnika-zamierzam-startowac-na-urzad-burmistrza/
Czemu nie napiszesz o budowie Huty Szkła w Orzeszu? Czemu nie napiszesz o Zawierciu, o budowach, z których Pro-Invest nie wyleciał tylko dlatego, że inwestorzy dali się naciągnąć na wielomilionowe zaliczki? Czemu nie napiszesz o budowach, na których zdesperowani inwestorzy regulują za Pro-Invest zaległe płatności bezpośrednio podwykonawcom? A co do referencji, o których piszesz, to należą się nie Pro-Investowi tylko podwykonawcom, którzy je zrealizowali i często czekają na zapłatę po kilka miesięcy i dłużej. Spójrz na konto Pro-Investu w Krajowym Rejestrze Długów, znajdziesz zaległości sprzed blisko roku.
4
Eryk 2017-03-22 18:44
W zawierciu juz ich inwestor z budowy zakładu spożywczego posprzątal z tego co wiem tablica informacyjna budowy nawet zniknęła
3
Zostaw swoją opinię o Pro-Invest mgr inż. Arkadiusz Nagięć - Katowice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pro-Invest mgr inż. Arkadiusz Nagięć