brak logo

Pro-Invest mgr inż. Arkadiusz Nagięć

Katowice

Opinie o Pro-Invest mgr inż. Arkadiusz Nagięć

Usatysfakcjonowany pracownik 2017-02-17 15:26
Branża budowlana jest jedną z tych branż które są najbardziej narażone na wahania koniunktury.
Normalnym zjawiskiem występującym w gospodarce jest to, że raz jest lepiej a raz gorzej.
PRO-INVEST był w chwilowym kryzysie - z wielu powodów, również z takich na które firma nie miała wpływu.
Lecz to już przeszłość, firma łapie drugi oddech i wychodzi na prostą.

Co do warunków pracy:
Zawsze będzie ktoś nie zadowolony z atmosfery w pracy, organizacji, polityki personalnej firmy itd.
ale jak się komuś nie podobają warunki pracy, zawsze może odejść. Nikt nikogo nie trzyma na siłę.

Nie ma też możliwości aby każdy lubił każdego w firmie.
Jednakże osobiste animozje nie są powodem do publicznego obrażania i pomawiania. To zwykłe chamstwo.

Zarobki w firmie są dobre, atmosfera w pracy jest świetna i pracuje tu dużo ludzi znających się na swoim fachu.
11
Zadowolony 2017-02-17 18:17
Praca pełna wyzwań, zgrany zespół i dobre warunki zatrudnienia! Pomimo wielu przeciwności jesteśmy razem, głodni kolejnych sukcesów. Wielkie brawa dla Pana Prezesa i całej załogi PRO-INVEST!
9
Grabowa 2017-02-17 18:18
– Ja to, proszę pana, mam bardzo dobre połączenie. Wstaję rano za piętnaście trzecia. Latem to już widno. Za piętnaście trzecia jestem ogolony, bo golę się wieczorem. Śniadanie jadam na kolację. Tylko wstaję i wychodzę.
– No, ubierasz się pan.
– W płaszcz – jak pada. Opłaca mi się rozbierać po śniadaniu?
– Fakt!
– Do PKS mam pięć kilometry. O czwartej za piętnaście jest PKS.
– I zdążasz pan?
– Nie, ale i tak mam dobrze, bo jest przepełniony i nie zatrzymuje się. Przystanek idę do mleczarni. To jest godzinka. Potem szybko wiozą mnie do Szymanowa. Mleko, widzi pan, ma najszybszy transport, inaczej się zsiada. W Szymanowie zsiadam, znoszę bańki i łapię EKD. Na Ochocie w elektryczny do stadionu, a potem to już mam z górki, bo tak… w 119, przesiadka w 13, przesiadka w 345 i jestem w domu, to znaczy w robocie. I jest za piętnaście siódma! To jeszcze mam kwadrans. To sobie obiad jem w bufecie, to po fajrancie już nie muszę zostawać, żeby jeść, tylko prosto do domu. I góra 22.50 jestem z powrotem. Golę się. Jem śniadanie i idę spać.
4
NEYMAR 2017-02-17 18:28
Dragon, taki z Ciebie Dragon jak z koziej Dupy Trąbka :)))
3
:)))))))) no faktycznie Bareja 2017-02-17 18:41
To mówiłem ja – Jarząbek Wacław, trener drugiej klasy.
4
zły 2017-02-17 18:47
Tak, ludzi po fachu, na niższym szczeblu to mogę się zgodzić, i to nie wszcyscy.
Piszcie, piszcie i tak firma sie nie wybroni. Drugi oddech jest pełen gno...........u i wody
2
PRACOWNIK 2017-02-17 18:49
to sie kolo mylisz. Ten kto nie pracuje nie zna tylu szczegułów z zycia firmy .
Nawet z dedukcja masz problem :)
1
NEYMAR 2017-02-17 18:58
Ptafianie..będziemy pisać ,bo firma jest już wybroniona,a tobie będzie żal [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ciskał :))
3
SUAREZ 2017-02-17 19:19
Widocznie Ty nie najadłeś się na tej imprezie za bardzo :)) Kpina to Twoje imię a syf to może i masz ale w domu .... a co do imprez , to z czasem na pewno będzie jeszcze nie jedna :))))
3
dragon 2017-02-17 20:27
Jest poziom. Naprawdę. Gratuluję.
2
dragon 2017-02-17 20:29
Rzecz jasna poziom waszych wypowiedzi.a raczej jego brak.
2
Michu 2017-02-17 20:42
ku przestrodze dla wszystkich osób obrażających anonimowo innych w Internecie http://telewizjarepublika.pl/znany-kulturysta-publicznie-ukaral-mlodego-hejtera-zobacz-wideo,42274.html
3
Lolo. 2017-02-17 20:45
Nie mierzy innych swoją miarą.
1
Tytus. 2017-02-17 21:01
Twój komentarz jest tak prosty jak Ty i Twoje otoczenie z którego pochodzisz, po co wpisujesz nick znakami, przedstawiaj się po imieniu Małpo :)))
2
????????? 2017-02-18 10:56
A wypłaty były?
1
???? 2017-02-18 13:38
Z tego co czytam to rozumiem ze wypłaty są na kontach a rozgoryczeni byli pracownicy dalej linczują firmę

1
?? 2017-02-18 15:52
A podwykonawcy popłaceni. Bajkowo. Gratuluję Panie AN.
Rambo 2017-02-18 20:58
Nie strasz, nie strasz, nie masz czym :).. Ogólnopolskie media :) chyba TV TRWAM :))
2
samarytanin 2017-02-18 22:14
Jestes msciwym tepakiem czlowieku zaloz swoja firme i sie bujaj
1
samarytanin 2017-02-18 22:18
powinniscie poszukac innej pracy a najlepiej zalozyc wlasna firme bedziecie miec wszystko na czas powodzenia
3
samarytanin 2017-02-18 22:21
Jestes wredna gnida tyl mozna o tobie powiedziec.
1
samaryyanin 2017-02-18 22:23
Zmien prace proste
3
samarytanin 2017-02-18 22:27
Moze radio maryja
1
samarytanin 2017-02-18 22:40
czytajac te wszystkie negatywne opinie pytam co ci ludzie jeszcze robia w tej firmie,Ci ktorzy zostali zwolnieni lub sami odeszli powinni zalozyc wlasne biznesy i czerpac z nich zyski .Mysle ze wszystkie te brudy ktore wyciagaja swiatcza tylko o nich .Zarli pili balowali nawet zagladali pod koldry kto z kim spal .Teraz kiedy jest troche problemow w firmie najchetniej utopili by wlasciciela w szklance wody Wstyd i hanba za takich ludzi zacofany narod jak za czasow komuny czyjes pod lasem to widza ale swojego pod nosem nie Zakladajcie swoje firmy zycze o powodzenia .Mysle ze takich padalcow nikt do pracy nie przyjmie .
2
samarytanin 2017-02-18 22:45
A co nie dostala sie na sekretarke
2
samarytanin 2017-02-18 23:24
Rafaelo ty pilnuj swojej rodziny co cie obchodzi zycie osobiste prezesa napisz o swojej rodzinie jest o czym wstyd plotkarz.
2
Kva 2017-02-19 01:42
Podwykonawcy od poł roku pieniędzy nie widzą. Wyplaty zaplacone? Pewnie wydusili jakaś zaliczkę od nieswiadomego inwestora i to sie nazywa "firma uratowana". Inwestor wtopi jak np ten z Zawiercia ale bajka prezesa trwa. Ludzie z dala od tych oszustów
3
Laleczka Chucky 2017-02-19 07:20
Wypłaty zapłacone, podwykonawcy też swoje odzyskają,firma funkcjonuje dobrze, a z daleka to trzeba się trzymać od takich sfrustrowanych paralityków jak wyżej :))
4
? 2017-02-19 15:06
Podwykonawcy czekają na pieniądze, pracownicy nie wiedzą kiedy będzie wypłata (zwykle grubo po terminie) co stanowi ciężkie naruszenie obowiązków pracodawcy, a tu ktoś pisze, że firma funkcjonuje dobrze. To jest czysta hipokryzja i zaklinanie rzeczywistości. Propaganda, szerzona aby pozyskać dalszych podwykonawców, nieświadomych inwestorów i w ten sposób przetrwać na rynku. Ja Wam życzę powodzenia, ale grajcie uczciwie i informujcie swoich wierzycieli o aktualnej sytuacji. Nie oczekujcie też oklasków za wypłatę zaległych wynagrodzeń bo to jest Wasz podstawowy obowiązek. Jak kogoś na to nie stać, to nie powinien zatrudniać tylu pracowników.
2
BLEKOTA 2017-02-19 15:47
Podwykonawcy czekają i się doczekają, pracownicy wiedzą kiedy otrzymają pieniądze bo są informowani na bieżąco, a parę dni po terminie to nie żadne ciężkie naruszenie obowiązków :), jest ciężej ale trzeba cierpliwie przeczekać i znowu będzie wszystko ok. A hipokryzja i propaganda to komentarze ludzi pozwalnianych, owszem firma przeliczyła się zatrudniając zbyt wielu ludzi, ale problem jest już rozwiązany :). Życzę wam powodzenia, ale w złości i w bezradności nie oczerniajcie firmy PI.
1
? 2017-02-19 16:05
Odpowiem tyle:

"Nieterminowe wypłacanie pracownikowi wynagrodzenia wiąże się z koniecznością wypłaty odsetek ustawowych.

Wypłata odsetek za nieterminową wypłatę wynagrodzenia przysługuje niezależnie, od tego, czy:

pracownik nie poniósł żadnej szkody powodu opóźnienia,
opóźnienie było spowodowane okolicznościami, na które pracodawca nie miał wpływu.
Pracownik, który poniósł szkodę w wyniku wypłaty wynagrodzenia w innym niż z góry określonym terminie może wnieść o odszkodowanie.

Niewypłacenie w terminie wynagrodzenia pracownikowi jest wykroczeniem przeciwko prawom pracowniczym.

Trudności finansowe nie usprawiedliwiają niewypłaceni pracownikom wynagrodzenia w terminie."

Źródło: http://kadry.infor.pl/wynagrodzenie/wynagrodzenie-zasadnicze/80383,Czy-pracodawca-ma-obowiazek-terminowego-wyplacania-wynagrodzenia-pracownikom.html

2
? 2017-02-19 16:13
"W jedynym z wyroków Sąd Najwyższy wskazał, iż pracodawca, który nie wypłaca pracownikowi w terminie wynagrodzenia, ciężko narusza swój podstawowy obowiązek z winy umyślnej, choćby z przyczyn niezawinionych nie uzyskał środków finansowych na wynagrodzenia (wyrok SN z dnia 04-04-2000, I PKN 516/99, OSNP 2001/16/516). Pracodawca nie może zatem zarzucać, iż nieterminowe regulowanie wynagrodzeń spowodowane jest np. utratą płynności finansowej."

Źródło: http://prawo.money.pl/aktualnosci/okiem-eksperta/artykul/co;zrobic;kiedy;pracodawca;spoznia;sie;z;wyplata,94,0,252766.html
1
samarytanin 2017-02-19 18:19
Panie blekota zmien Pan firme ,na taka gdzie placa w terminie.Bardzo proste wyjscie nikt Pana nie trzyma na sile zycze powodzenia.
3
BLEKOTA 2017-02-19 18:53
Panie Samarytanin, czytaj Pan ze zrozumieniem, bo raczej uderzył Pan w niewłaściwą osobę. :)
1
Bella 2017-02-19 19:04
Widzę, że kolega raczej niezorientowany, że nie uczestniczył w publicznych wykładach prezesa AN na temat ustawionego przetargu na budowę straży w Mysłowicach, spreparowanej specyfikacji istotnych warunków zamówienia, które z całej Polski spełniła cudownie tylko jedna firma (nawiasem mówiąc aż trudno uwierzyć, że na to poszła), super prymitywnej konstrukcji finansowej (według prezesa AN oczywiście genialnej) jak przemycić przez podwykonawców pieniądze np. z Zawiercia i tak dalej i tak dalej. Jeżeli dodać do tego wyłudzenie z banku na podstawie fałszywej dokumentacji kilku milionów na budowę Staromiejskiej to kolega zrozumie, że i bez kapitału zagranicznego a i nawet własnego (od czego są przecież podwykonawcy?) można ujechać całkiem spory kawałek. Ale jak widać tylko do czasu …… bo na szczęście żyjemy w państwie prawa, które choć powolne to jednak działa. Te dwa przykłady wcale zresztą nie wyczerpują „radosnej twórczości” prezesa AN ale to już sprawa nie na forum „goworku” tylko dla służb i prokuratorów.
6
? 2017-02-19 19:51
Firmę już dawno zmieniłem, i tak - na taką co płaci w terminie. Nie zmienia to faktu, że Pro-Invest płaci ze sporym opóźnieniem, a i żadnych odsetek za spóźnioną wypłatę nigdy nie zobaczyłem. Nie zobaczyłem też nigdy obiecanej kasy za nadgodziny, podobnie jak paru moich kolegów.

Podejście typu "jak się nie podoba to won" świadczy tylko o tym jak traktuje się pracowników...
3
LIBERATOR 2017-02-19 19:59
Dobrze że zmieniłeś pracę , wyszło to na dobre firmie PI, powinieneś teraz wystawiać komentarz swojej nowej firmie a nie oczerniać jedną z najlepszych firm w Polsce jaką jest PI, a pracowników traktuję się dobrze.
2
? 2017-02-19 20:16
Czy na dobre to wyjdzie PI to się okaże, w sumie trochę kasy dla tej firmy zarobiłem... Nikogo nie oczerniam, mówię o faktach, które bardzo łatwo udowodnić. A najlepsi pracownicy to już dawno poodchodzili do firm, gdzie dostają po prostu lepszą kasę za swoje umiejętności. Natomiast jestem ciekaw ile macie płacone za tak gorliwą obronę wizerunku firmy? Chyba nie mało? :)
2
BELMONDO 2017-02-19 20:37
Wydaje mi się że po tej bolesnej dla niektórych selekcji,najlepsi pracownicy to dopiero teraz właśnie zostali w PI, nikt nie ma płacone za gorliwą obronę firmy, zresztą te opinie to nie obrona lecz tylko prawdziwe fakty na temat firmy.
1
? 2017-02-19 20:58
Tym się różnimy, że ja powołuję się na fakty - mocno spóźnione wypłaty, brak odsetek za to, liczne zwolnienia w ostatnim czasie, niejasne rozliczanie nadgodzin albo w ogóle ich nierozliczanie, zamknięto całe Art Of Steel zwolniono kilkadziesiąt osób, zlikwidowano innowacje, słyszałem, że inwestycje własne też poszły na sprzedaż (ciekawe po jak bardzo niekorzystnej cenie sprzedaje się takie mało płynne nieruchomości -> to generuje straty), sama procedura zwolnień również pozostawiała wiele do życzenia. To są fakty, a nie gadanie o tym, że "jest dobrze". Warto, żeby osoby rozważające współpracę z Pro-Invest miały to na uwadze, stąd te komentarze. Czy zwolnienia były dla kogoś bolesne? Jak już to dla firmy, bo zwalnianie pracowników jest drogie. Dla zwalnianych raczej nie, bo przy obecnej stopie bezrobocia znalezienie nowej pracy to nie jest problem...
10
Bruno 2017-02-20 06:44
Po co komentujesz temat firmy w której nie pracujesz, musiałeś poczuć się bardzo zkrzywdzony :) współczuję twojemu nowemu pracodawcy wystarczy ze w pewnym nieprzewidzianym momencie powinie mu się noga a ty go od razu zlinczujesz swoimi komentarzami... Dobrze ze firma pozbyła się takich ludzi jak Ty.
3
matka 2017-02-20 11:16
Ja to pana widziałam we wszystkich filmach: i polskich, i zagranicznych, i amerykańskich… Ale tego łobuza, to żeby mu nie dać ani grosza, albo lepiej mnie wszystko wysłać. Bo on do mojej siostry (do tej suki) uciekł. A przecież to jest jego dziecko. W sądzie był. Mówi, że w więzieniu siedział. A przecież jak dwa razy byłam u niego… No to czyje to może być dziecko jak nie jego? Tego łobuza, Robuś, poświadcz, żeby nie była nasza krzywda, no powiedz: Kto to jest?
2
Tydzień. 2017-02-20 12:52
Poniedziałek - dzisiaj ciężko się wstawało ale wstałem i chętnie poszedłem do pracy do PRO-INVEST.
2
doradca 2017-02-20 13:06
wpisujecie, sobie co chcecie. Prawdziwych glosów nie przytłumicie. Kazdy ma prawo sie wypowiadać. Bez względu czy to sa dobre czy zle wypowiedzi. Niestety KRYTYKE trudno przyjac na klate.
Jezeli PRO-INVEST przetrwa kryzys to ludzie beda miec prace - a raczej dyrektorstwo zachowa swoje stolki. Jednak POLITYKA FIRMY NIGDY SIE NIE ZMINI i dlatego upadlosc firmy wisi w powietrzu.
By firma mogla sie uratowac musialaby najpierw zwolnic caly pion dyrektorow i zatrudnic ludzi kompetentnych, ktorzy samodzielnie podejmuja decyzje i maja odpowiedni kwalifikacje.
PODKRESLE WAZNA RZECZ- ktora tutaj zaistniala, prezesie pamietaj , nie impreza jedzenie wodka jest droga do dobrego zarzadania. Tylko kultura, dyscyplina i praworzadnosc, a to jest kwestia dyskusyjna
1
CYPISEK 2017-02-20 14:05
Jako pracownik firmy PI przyjmuję wszelką krytykę na klatę,owszem nie jest to miłe i łatwe ale trzeba wytrzymać i pomóc w programie naprawczym firmy .. nastały cięższe czasy, ale dam radę, firma tym bardziej... Codziennie widząc moje uśmiechnięte koleżanki i uśmiechniętych kolegów, zadowolonego prezesa myślę sobie,jak dobrze że pracą całego zespołu przezwyciężamy te wszystkie przeciwności jakie spotkały firmę PI.
2
? 2017-02-20 14:14
Czytając takie komentarze zastanawiam się, czy jesteśmy w Korei Północnej?
3
Samarytanin 2017-02-20 15:36
Myśle ze pozbycie się takich pracownikow wyjdzie na dobre PI .Jezeli coś nie przynosi zysków trzeba zamykać a nie trzymać na sile bo ktoś straci prace Firma to nie ohronka .
1
Samarytanin 2017-02-20 15:39
Koniecznie zaluz swoją firmę napewno będziesz wielki sam sobie będziesz doradzał .Powodzenia
2
ech 2017-02-20 15:45
"zaluz", "zkrzywdzony" - faktycznie, zostali sami najlepsi...
Heheszek 2017-02-20 15:49
Stary, Korea Polnocna to sie moze od nas uczyc. Wlacz na kilka minut TVP1-Wiadomosci - takiej propagandy to sam King Dzong nie rozsiewa :D.
Zostaw swoją opinię o Pro-Invest mgr inż. Arkadiusz Nagięć - Katowice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pro-Invest mgr inż. Arkadiusz Nagięć