logo International Tobacco Machinery Poland Sp. z o.o.

International Tobacco Machinery Poland Sp. z o.o.

Radom

Opinie o International Tobacco Machinery Poland Sp. z o.o.

xxx 2011-07-23 20:20
SolidWorks.
Prawda jest firma bardzo przereklamowana.
Krótko pracuje ale widać to i się rzuca
śmieciuch 2012-02-07 17:42
Jestem zatrudniony ponad rok w ITM,oczywiście na umowie śmieciowej.
Dzisiaj załoga otrzymała niemałe premie.Ja nic mimo niemałego wkładu
w wypracowany zysk.Nawet nie padło dziękuję.Moi przełożeni to osoby mocno modlące się.Szczęść Boże.
1
mario 2012-04-25 09:48
ja odszedlem z tej firmy, [usunięte przez administratora] dla roboli
Maro 2012-09-08 13:18
Firma inwestuje w mlodych pracownikow, certyfikaty, szkolenia itp. Jeżeli jestes inż. o konkretnej wiedzy i wykazujesz sie kreatywnościa to mozesz liczyc na godne wynagrodzenie i nagrody.Kto ma Cie docenic jak tych co śrubki potrafia krecić. Tacy ludzie sa najmniej zadowoleni i opowiadaja brednie. Gorąco polecam ta firme, nie spotkalem sie z wiekszym profesjonalizmem, a radomski rynek pracy sklada sie ze sklepikow i galerii. Tyle w tym temacie.
gal 2013-10-01 19:53
Jeśli codzi o warunki pracy ... jest bardzo dobrze !!! Ale płaca standard Radomski !! Lipa !! Jak i w calej Polsce !! Rzycie stale drozeje a placa stoi w miejscu !!! a taka firma powinna dbac o pracownikow !! wszystkich!! bo kazdy ja tworzy!!
1
Zdzisław 2013-10-08 13:48
Czy warto starać się tu o pracę jako konstruktor ? Jaka jest atmosfera pracy ? Aktualnych opinii nie jest za wiele a z czasem się wszystko zmienia. Jaki jest stosunek przełożonych do pracowników? Prosiłbym o opinię może byłych pracowników RAFIZU.
9
RZYCIE 2013-12-14 22:15
Jakie "RZYCIE" taka płaca, zależy przez jakie "żet" pisane :)
3
ja 2014-01-29 22:49
A ile może zarobić np. elektryk przy montażu maszyn?
4
anonim 2014-01-29 22:51
A jakie są to stanowiska na najniższym szczeblu?
2
Grzesio 2014-07-28 18:53
robie tam 2 lata pól zakładu to chłopki z widełkami CHODZI O WRA
5
Henio 2014-07-30 20:17
A może tych chłopków z widełkami stać było na wybudowanie domów poza miastem, bo tyle zarabiają, a Ty Grzesiu (bez widełek) musisz nadal mieszkać na 10-tym piętrze? Konkrety człowiecze, konkrety... A tak w ogóle to, że ktoś nie jest chłopkiem (CHODZI ZAPEWNE O WR) nie znaczy, że nie jest prostakiem, prawda Grzesiu?
1
Kolega Grzesia 2014-07-31 11:14
Witam
Znam w Radomiu firmę,która zatrudnia ludzi z WRA... I raczej są tanią siłą roboczą a nie mieszkającymi w luksusach burżujami :)
1
Gość 2014-12-13 19:49
@spectra s
Jest jeden wolny wakat jako podnóżek szefa
Może pod biurkiem by się znalazło dla Ciebie miejsce również. Poza tym żeby zarobić, to trzeba stąd wyjechać, bo radomskie firmy nie chcą płacić chociaż same zarabiają dość dobrze (można sprawdzić zestawienia ile firma zarabia na pracownika miesięcznie - zazwyczaj koło dziesiątek tysięcy a pensje są rzędu 2000 brutto max) Ja rozumiem, że musi się zwrócić zainwestowany kapitał, ale ile razy w ciągu dekady?
Pozdrawiam
strazak sam 2014-12-19 17:06
Witajcie, kto jest zainteresowany losami firmy ITM Poland to niech zajrzy na forum bo pojawiła się nowa oferta pracy. Moim zdaniem to coś godnego uwagi.   W związku z dynamicznym rozwojem ITM POLAND Sp. z o.o. poszukuje kandydata do pracy na stanowisku: Koordynator&n...
http://www.gowork.pl/praca_podglad,5708473?keywords=&region=
jacek 2015-03-30 16:06
mi się wydaje, że cały czas jakieś aplikacje się przewijają tak naprawde i wydaje mi się, że roboty jest tylko ie ma dobrze wykfalifikowanych ludzi do tego tak naprawde. Zastnawiam się jak to faktycznie może wyglądac jeśli chodzi o zatrudnienie u nich w firmie, czy nie ściemniają z tymi warunkami pracy na przykład?
1
Wykorzystany 2016-08-11 16:48
UWAGA ! Przestrzegam przed pracą w tej firmie, szczególnie młodych absolwentów wyższych uczelni technicznych ! Firma reprezentowana jest przez osobę która tworzy swego rodzaju "bańkę mydlaną" w okół firmy. Ludzie w działach inżynieryjnych są wykorzystywani a następnie zwalniani lub też trzymani tak długo do póki godzą się pracować za bardzo niskie stawki, proponuje im się tzw "staże" lub bardziej doświadczonych wabi się stosunkowo dobrymi zarobkami i pakietem socjalnym. Problem pojawia się już po pierwszych kilku tygodniach, ludzie zwyczajnie Cię nie zaakceptują i nie pomogą (po za na prawdę nielicznymi wyjątkami), zostaną sprawdzone Twoje możliwości i wiedza (co akurat uważam za normalne posunięcie) a kiedy już wykażecie się i wykonacie projekt który Wam powierzono - usłyszycie że nie zrobiliście go jednak tak dobrze jak tego oczekiwano, niezgodnie ze standardem firmy ( o którym nikt Wam nawet nie raczy wspomnieć) a ostatniego dnia Waszej umowy na okres próbny dowiecie się że Wam jej nie przedłużą, bez żadnych innych wcześniejszych sygnałów.
I wierzcie mi - nie ma tutaj nic do rzeczy Wasze doświadczenie czy profesjonalizm.

PS. W szczególności odradzam Państwu dział Filter Technology i współpracę z panem (piszę celowo z małej litery bo jest to mały człowiek z jeszcze mniejszym...) Jackiem i jego "przełożonym" Bartoszem (vel. słoma z butów). Ogłoszenia o nabór nie sygnują już logiem własnej firmy a umawiają przez agencje rekrutacyjne (np. BDI czy HAYS) widać wstyd i smród rozszedł się już po okolicy.

Jedyne miejsce gdzie znajdziecie w miarę pomocnych i przyjaznych ludzi to produkcja (montaż) i te obszary jak najbardziej polecam.
16
Wykorzystany 2016-08-11 23:04
Swoją opinię piszę już jako doświadczony inżynier z kilkuletnim stażem.
Masz rację że na stażu masz się nauczyć i dostać szkołę życia, tylko staż trwa 3 miesiące, pół roku. Po takim czasie zaczynasz być pełnoprawnym pracownikiem.
Po prostu szanujcie się ludzie. Bo mam wrażenie że za staż co niektórzy gotowi są "wskoczyć" pod biurko...
To tylko firma, na dodatek dająca szansę, podkreślam SZANSĘ, nic więcej... !
4
Wykorzystany 2016-08-13 01:56
@jkjk na przykładzie człowieka który był przyjęty "równolegle" ze mną do pracy - wiem że staż w ITM trwa najpierw 3 miesiące, gdzie mówią Ci że jeśli się sprawdzisz do dostaniesz posadę, po czym sami ten staż przedłużają o kolejny rok. Więc robisz na stawce stażowej przez okrągłe 15 miesięcy, bez możliwości ubiegania się o podwyżkę.
Rekrutacja przebiega nader profesjonalnie, ta otoczka w okół wyboru odpowiedniego stanowiska na którym będziesz mógł się rozwijać... a później... jest już tylko gorzej.
4
Wykorzystany 2016-08-13 20:07
Po raz kolejny powtórzę, nie chodzi o to że neguję staże (bo te już dawno mam za sobą) neguję jedynie mamienie młodych inżynierów intratną posadą po zakończeniu stażu, który będzie trwał tak długo jak tylko początkujący pracownik da się wykorzystywać.
Moje przemyślenia po kilku latach pracy na stanowisku inżynieryjnym są następujące - jeśli pasuje Ci praca w korporacji i lubisz dawać się dymać lub zwyczajnie z chęcią "wskakujesz pod biurko" szukaj pracy w Warszawie, zarobisz więcej a wydymają Cię tak samo. A jeśli masz głowę na karku, pasuje Ci życie w Polsce działaj jako freelancer. Jest też trzecia opcja - wkurza Cie ten kraj, mentalność ludzi, i polskie korpo "chujki" szukaj szczęścia za granicą. Tam też Cię wydymają ale za większe pieniądze i chociaż z uśmiechem na twarzy. :-)
5
Wykorzystany 2016-08-17 13:04
Na premie bym nie liczył, te otrzymują jedynie działy inżynieryjne.
Jeśli jest dalej aktualne aplikuj, zrób co do Ciebie należy a i tak Cię wyrzucą zagarniając Twoje projekty.

Powodzenia ! :-)
3
natka 2016-08-29 12:52
Dopisuję się do tej opinii,znam świetnego chłopaka,specjalistę,którego zwolnili po trzech miesiącach,wprawdzie natychmiast ma dobra pracę,gdzie go cenią,to niesmak pozostał,tez słyszałam o "rządach" tych dwóch panów,ciekawe,co na to ich przełożeni???Szkoda,takim podejściem sprawią,że zdolni wykształceni radomianie jeszcze szybciej będą uciekać z naszego miasta.Ja pracuje kilka lat w Krakowie na tym samym stanowisku,na stażu miałam ogromne wsparcie kadry zarządzajacej, mimo,iż,jak to po studiach,wiele jeszcze musiałam się nauczyć.
5
Miki 2016-09-01 10:54
Kolego wykorzystywany... piszesz brednie jak osoba, której się nie powiodło w tej firmie i teraz rzuca kupą dookoła... Mam też wrażenie, że mogłeś w tej firmie w ogóle nie pracować, bo nawet nie znasz systemu płac w tej firmie.

Czytający opinie wykorzystywanego powinni mocno przymróżyć oko.

System płac - ktokolwiek pracował choćby 1 miesiąc w ITM wie, że działy inżynieryjne NIE mają premii! Wszyscy inżynierowie pracują na stałych pensjach miesięcznych, bez premii.
Premie uznaniowe mają pracownicy z produkcji, którzy mają pensje rozliczane godzinowo. Oni mają premię +- 20%. Uznaniowość jest mała, bo zwykle wszyscy dostają premię j.w.


Teoria wykorzystywanego jakoby po 3 miesiącach stał się pełnosprawnym inżynierem można włożyć między bajki i wieeeelkie ego. Nie znam takiego przypadku! Absolwent po studiach staje się wartościowym pracownikiem po minimum roku. Wartościowy to taki, który jest samodzielny i nie robi fuszery. Często jest to znacznie dłużej niż rok, a wynika to z dużego zaawansowania technicznego produktów ITM. ITM nie produkuje grabi czy wiader, tylko mocno skomplikowane, nowoczesne maszyny.

Po wpisach wykorzystanego podejrzewam, że jego przełożeni mogli mieć problem z jego przerostem ego nad kwalifikacjami.

Prawdą jest, że absolwent jest zatrudniany najpierw na 3 miesiące, potem na rok, a później na czas nieokreślony. Nie są to jakieś staże, tylko zwykłe umowy o pracę. Nie znam przypadku, żeby inżynier nie dostał podwyżki przy zmianie umowy 3m na 1r czy później na "stałe". Jeśli umowa jest przedłużana, to znaczy że pracownik się sprawdził i dostaje podwyżkę.

Jeśli wykorzystywany nie dostał, to znaczy że jego kwalifikacje nie rosły tak szybko jak jego ego...

pozdrawiam

5
Programista wyklęty 2016-09-01 15:51
mnie co prawda nie dotyczy ta rozmowa, ale postanowiłem się wtrącić.
Czy Miki uważasz, że ego, pewność siebie, to złe cechy? Powiem Ci, że w Radomiu jeśli się nie ma charakteru, to banda cwaniaków (zawodowych manipulatorów psychologicznych po zarządzaniu, ktorych jedyną umiejętnością jest sprawianie, by człowiek żył w przekonaniu,że nic nie umie, by przepraszał, że żyje) próbuje człowieka zjeść żywcem -> patrz mój konflikt z radwagiem, gdzie ewidentnie poszło o pieniądze, gdzie kierownik był winien itp, ja również byłem winien, ale 60-70% winy za sprawę ponosi kierownik, bo gdyby poprowadził sprawę inaczej, dziś bylibyśmy w innych relacjach.
Do ITM nie mam nic personalnie. Aktualnie również nie składam papierów, gdyż nie opłaca mi się to.
Jeśli masz pojęcie o ekonomii, wiesz zapewne, że na rynku IT można znaleźć ciekawsze oferty pod względem płacy lub podobne finansowo, gdzie trzeba umieć mniej, gdzie ponosi się mniejszą odpowiedzialność prawną i finansową itp.
Równie dobrze mogę napisać, że kierownikom firm (jak na bank było w radwagu) uderzyła sodówa do głowy i uważają, że jeśli pracownik nie zgodzi się pracować na ich warunkach, to umrze z głodu jak pies.
Jeśli o mnie chodzi, tworzę własną markę, z większością firm z Radomia nie zamierzam współpracować, gdyż kierownicy w nich zasiadający mają duże ego - największe jak na razie spotkane ego u kierownika natrafiłem w firmie Durr - firmę omijam z daleka.
Jedyne co widze w IT to pewien trend - wymagania rosną, pensje stoją w miejscu, na szczęście, jeśli ktoś jest sprytny i obrotny, radzi sobie całkiem nieźle. Sporo firm IT podnosi pensje, może nie w radomiu. Dzisiaj średnia pensja dla świeżaka po studiach to 4000 z w IT, z podkreśleniem średnia, bo zdarzają się dla dobrych studentów (po dobrych studiach) większe pensje w dobrych firmach. Jeśli płaczecie, że nie możecie znaleźć dobrego specjalisty za 4.000 zł to może się nie przyznawajcie, bo to znaczy, że nie jesteście elitą, a odskocznią do lepszych prac. Znam kilka osób, które z ITM przeszły do lepszych firm za znacznie lepszą kasę.
Jak zawsze trzymam inżynierami, gdyź i tak uważam, że jesteśmy niedoceniani.
Pozdrawiam
5
kaśka 2016-09-06 22:21
nie zgadzam się z Tobą,staż jest przedłużany po trzech miesiącach na rok,co znaczy,że masz wciąż status stażysty,pracowałam ta pół roku,odeszłam,bo dziwne są zwyczaje i relacje w tej przereklamowanej firmie....układy,koneksje,brak życzliwości...
7
Programista wyklęty 2016-09-07 14:06
sonet zapewne zmienia się forma prawna ze stażu na UoP, ale pensja porównywalna zapewne. I teraz zależy czy na stażu miał płacone jak się należy czy zaniżana jest stawka na UoP.
Jeśli nie ma kwot, możemy sobie gdybać.
Wykorzystany 2016-09-07 16:00
Miki - nie wiem do czego pijesz ale ewidentnie to Ty wprowadzasz ludzi w błąd. Ja przyszedłem tam jako inżynier z kilkuletnim stażem zawodowym!
Nie zostałem bo zwolniono mnie za rzekomo nie wykonane zadanie. O stazach dla studentów w tej firmie pisałem obserwując losy mojego kolegi z działu.
Sam fakt że pracuje obecnie jako wykładowca na jednej z uczelni za granicą chyba jednak potwierdza moja wiedzę i kwalifikacje.
Co do premii - na rozmowie o pracę usłyszycie o premiach rocznych w działach inzynieryjnych.
Wykorzystany 2016-09-07 16:10
Podpisuje się pod Twoja wypowiedzią rękoma i nogami.
Durr to w ogóle osobna bajka a kierownictwo... Pierwszy raz w życiu nie dokonczylem interview - ego jednego z kierowników było tak przerosniete że wstałem i wyszedłem ze spotkania.
CRAZY 2016-09-07 17:00
WITAM A CO POWIECIE PANOWIE O STANOWISKU SPAWACZA W TEJ FIRMIE CHODZI GLOWNIE O ZAROBKI ,ORAZ CZY SA PRZYJECIA NA TO STANOWISKO
Jacek Dobrowolski 2016-09-17 00:58
Drogi Wykorzystany,
aby zostać "wykorzystanym", to ta druga strona powinna odnieść jakąś korzyść (polecam słownik języka polskiego, np. PWN i objaśnienie znaczenia czasownika "wykorzystywać").
Nie wiem jak tam firma, ale jedyne, co ja odniosłem, to strata mnóstwa czasu na uganianie się z jakimś... I tu pominę epitety, bo musiał bym zniżyć się poniżej Twojego poziomu aby opisać zakres Twoich umiejętności i wiedzy w prostych słowach.
"Swoją opinię piszę już jako doświadczony inżynier z kilkuletnim stażem" - to roz...bawiło mnie doszczętnie. Pozwól, że wyjaśnię - nap... młotkiem po spawach to raczej nie inżynieria. A już napewno nie jest to inżynieria oprogramowania.
"(piszę celowo z małej litery bo jest to mały człowiek z jeszcze mniejszym...)" + " lubisz dawać się dymać lub zwyczajnie z chęcią "wskakujesz pod biurko" szukaj pracy w Warszawie, zarobisz więcej a wydymają Cię tak samo" - domniemam, że Twoja wiedza z cytatu pierwszego związana jest z cytatem drugim i Twoimi przeszłymi doświadczeniami życiowymi nt. kariery... Tępota tępotą , ale, wnosząc z opisu, bo chyba nie tylko wzrost miałeś na myśli, jak mogłeś pomylić biurka? Och ty niegrzeczny... A miałeś pod moje wleźć a nie pod jakieś obce...
BTW, cała (ok, tu mnie trochę poniosło - nie cała, ale jakaś część pewnie tak) Warszawa czeka na Ciebie. Baw się dobrze.
PS. jak widzę nadal brak Ci 00 aby się podpisać. Ale to nic nie zmienia... Wiesz o tym, prawda? Nie żartuj, nie wiedziałeś... Ale zmaz...
9
Programista wyklęty 2016-09-17 16:59
Poruszony temat oprogramowania w Radomiu, więc pozwolę się wtrącić.
Jako kolega dobrych programistów (nie koniecznie z Radomia, bo tu raczej kiszka, chociaż znam dosłownie parę osób, które wybijają się ponad przeciętność, większość jednak robi po znajomości) napiszę Wam trochę prawdy na ten temat.
Jeśli chodzi o radomskie firmy to pisze się tu o umiejętnościach i ich braku. Niestety umiejętności w Radomiu nie są ściśle sprecyzowane, dlatego dochodzi na tym polu do wielu nadużyć(czemu w ogłoszeniu o pracę nie ma wyszczególnione co ma pracownik umieć i ile się za to płaci hmmmmm? To samo w umowie o pracę - czemu nie ma zbioru wymagań? żeby pracodawca zawsze mógł powiedzieć - za mało umiesz. Jak się człowiek uprze to Einstein też za mało umiał, bo jego teorie są dziś poprawiane <nie wszystkie rzecz jasne>, tylko czemu ten niby zły programista generuje takie majątki właścicielowi firmy hmmmmm).
Zazwyczaj jak w humansoft szuka się pracownika z 3 letnim doświadczeniem, gdy nie ma (a nie ma), zatrudnia się za stosunkowo niewielką pensję z przyuczeniem (gdzie przyuczenie jak ktoś ma kilka lat stażu jako programista powinno być za godziwe wynagrodzenie, nie za ochłapy).
To jest sęk tych manipulacji i na tym polu rozgrywa się cała bitka.
(nawiasem w wawie też tak jest - piszą w ogłoszeniu o pracę, że szukają kogoś z takimi a takimi kwalifikacjami i idą na kompromis, ale trzeba pójść też na kompromis z kasą. Czasem nawet podają więcej wymagań niż realnie potrzebują, by potem negocjować z pracownikiem pensje, dlatego ja zawsze mówię, że jak nauczę się tego, czego potrzebują, a aktualnie nie umiem, to chcę by mi zwiększyli pensję. Pytam ile zajmie mi nauczenie się i czy w pracy sie tego nauczę itp itd, zawsze to studzi zapędy rekruterów w sprawie negocjacji wynagrodzenia. Często takie firmy szukają dalej kandydata, bo ja nie zgodziłem się na ich warunki finansowe, czyli szuka się taniej siły roboczej, pomijając wysoko wykwalifikowaną kadrę inżynierów, ze względu na zbyt wysokie oczekiwania finansowe - o tym mógłbym pisać długo, generalnie w czasie kryzysu zatrudnili desperatów i nie szukają droższych specjalistów czyli w normalnej cenie rynkowej, tylko w tej samej cenie, jak nie znajdują, wolą szukać dalej niż dać podwyżkę obecnemu pracownikowi i zatrudnić nowego inżyniera za wyższą stawkę. Pisałem wiele o tym, że pracodawcy wykorzystywali kryzys do negocjowania niższych pensji, a rekordowe kwoty znalazły się na kontach firmowych)
Jestem znany z walki z tym dziadostwem od lat, zaczęło sie od Radwaga, gdzie stwierdzono podobnie jak tu, że niby nie miałem kwalifikacji na wynagrodzenie 3500 brutto. Otóż miałem, gdyż 3500 brutto zarabiało się kiedyś po studiach, teraz w dobrych firmach zarabia się 4000zł brutto po studiach, ale dobrych firm jest mało o czym pisałem wiele razy. Można zarabiać znacznie więcej i dalej być juniorem i się uczyć. Jeśli ktoś mi napisze, że po 2 latach jak ktoś się uczy, że nic nie umie, to ta osoba mało wie.
Niestety napiszę, że większość programistów z Radomia mało umie, ja nauczyłem się znacznie więcej w Warszawie, ale jak pisałem w Wawie jest też masa Januszków biznesu, gdzie pensje są w granicach 2-4k zł brutto czyli jak Radomiu, niewielka różnica i lepiej pracować u Januszka w Radomiu niż u Januszka w Warszawie proste.
Jednak... jeśli ktoś pracuje w Radomiu u Januszka i po pracy się kształci, idzie w DOBRYM kierunku, po 2 latach może starać się o przyjęcie do najlepszych firm w Wawie (10% rynku, może max 20% rynku Warszawskiego) lub we Wrocławiu (nr 2 na programistycznej mapie Polski) ewentualnie Kraków, Poznań i inne poszczególne firmy z innych miast. Wtedy pensje zaczynają się od 4000zł i sięgają 6000zł. Rzadko dostaniecie więcej. I dalej się uczycie w takiej firmie, zdobywacie doświadczenie. Jak macie 5 lat za konsolą zaczyna się jazda - wtedy najlepiej szukać zagranicznych firm na kontrakt zdalnie na początek rozliczenie godzinowe, ewentualnie jak ktoś się boi sam, może zostać kontraktorem dla firmy konsultingowej.
Tyle w temacie. Z jednej strony Pan Jacek śmieje się, że w Wawie czekają już na Was firmy, ma po części racje. Te lepsze mają masę CV, ale tych najlepszych programistów mają garstkę i narzekają, że nie mają kogo zatrudnić. Czasem wezmą kogoś z doświadczeniem za 4000 zł na dalsze przyuczenie, zazwyczaj tego nie robią.
Czyli jak umiesz to czego te firmy potrzebują - jesteś w stanie dostarczyć produkt (kod) odpowiedniej jakości to spokojnie jesteś w stanie zarabiać lepiej niż w Radomiu. Jednak jeśli nie umiecie tak dobrze programować,
--> dostaniecie tyle samo co w Radomiu <--.
Przykra prawda dla pracodawców i pracowników.
Firmy radomskie myślą, że płacąc 4000 zł miesięcznie programiście, zatrudniają dobrych specjalistów. Czasem jest to prawa, pod warunkiem, że taki specjalista nie wie, że w Wawie dadzą mu 50% więcej.
Jestem prawie pewien, że w 90% radomskich
1
Programista wyklęty 2016-09-17 17:00
dokończenie
Jestem prawie pewien, że w 90% radomskich firm nie nauczy się człowiek tak programować, by iść do Warszawskiej firmy pracować za więcej, ale gdy się poświęci trochę czasu w domu, jest to realne.
Czego się uczyć? Szukajcie a znajdziecie jak mówi księga ;)
Pozdrawiam
jack 2016-10-10 13:19
Na stażu /3mies. i potem kontynuacja 1 rok/ ok.1800 netto,policz,ile to jest brutto.
Kamila N. 2016-10-10 13:36
Panie Jacku Dobrowolski! Koniecznie proszę poprawić swoją polszczyznę,nie można być takim ignorantem i pracować "w taaakiej prestiżowej" firmie,chyba że w radomskim UTH nie zwracano uwagi na tę umiejętność.Jawi się pan w tej swojej wypowiedzi jak ktoś,kto wie wszystko.Szkoda,bo przez takie postawy tzw.specjalistów i przełożonych naprawdę blokujemy się w rozwoju cywilizacyjnym.Pan może jest niezłym programistą,aczkolwiek nie najlepszym,ale do do wiedzy i doświadczenia potrzebna jest jeszcze klasa,to coś,czego panu brakuje/wiem,o czym mówię,niestety kiedyś miałam tę nieprzyjemność kontaktu/służbowo /z panem.Pana odpowiedź na komentarz "wykorzystanego" to jakiś bełkot i pachnie osobistymi rozgrywkami,a to już po prostu brak profesjonalizmu.Też jestem przełożoną i nie wyobrażam sobie wchodzić w takie relacje z pracownikiem,a tym bardziej byłym.A może ma pan coś na sumieniu???Zdaje się,że jest coś na rzeczy.......Niech pan przestanie się w to bawić,nie ma ludzi niezastąpionych,to,co pan uprawia to gówniarstwo.
9
zainteresowany 2016-10-18 11:06
A jak jest z pracą na produkcji przy montażu maszyn jako mechanik maszyn?.Czy sytuacje są podobne jak w przypadku "Wykorzystywanego"?
tomek 2016-10-18 11:08
Pracownik kompletujący zamówienia jest u ncih teraz potrzebny.
ZAINTERESOWANY 2016-10-28 20:34
Ile taki mechanik zarabia? Wysłałem tam CV
Programista wyklęty 2016-10-28 21:45
Ja widzę bardzo żenujący Pani poziom. Pisze Pani, że każdego można zastąpić. Jak Pani zastąpi Chrystusa, Buddę, Sokratesa, Chopina.
Skoro każdego można zastąpić to też Panią i Pani pracodawcę, proszę o tym pamiętać.
Najwięcej "wożących" się krów w HR to ja widziałem w Radomiu. W każdym innym mieście programistę, inżyniera się szanuje w kontaktach osobistych oraz co miesiąc wykonując przelew.
Konrad 2016-10-30 09:48
Jak wygląda traktowanie pracownika produkcyjnego lub motera? Jakie są zarobki?
Maro 69 2016-11-14 13:57
Witam a jak jest z pracą na magazynie i jakie zarobki jak dla nowego pracownika ?
Kamila N. 2016-11-17 22:05
widzę,że usuwa się niewygodne opinie...cóż?! to mówi wszystko..
1
bezrobotny 2016-11-24 22:04
Witajcie, jestem zainteresowany pracą w itm, powiedzcie mi jak wygląda praca technologa, programisty lub konstruktora ? Jakie są zarobki i na co można liczyć ?
mechanik z tytoniówki 2016-12-05 13:16
Witam.
Przeczytałem poprzednie wypowiedzi i również jestem ciekawy jak wygląda praca na montażu/ jako mechanik? Czy zarobię tam ok. 2600zł na rękę ?
Wykorzystany 2016-12-19 16:49
Bardzo sie ciesze ze nareszcie mamy szanse porozmawiac na wlasciwym do tego polu.
Choc od czasu mojej (na szczescie) krotkiej przygody z firma ITM uplynelo juz troche wody w Wisle moj punkt widzenia dalej sie nie zmienil. Zarzuciles mi ze klepanie mlotkiem po spawach to nie wiedza programistyczna - masz racje, ale od czegos trzeba bylo zaczac (prawie 7 lat temu).
Wygrzales sobie stolek, wyrobiles opinie dobrego programisty ladujac do maszyn wylacznie programy pisane przez niemcow. Jedyne co robisz we wlasnym zakresie to sporadyczna zabawa sterownikami przy wprawieniu w ruch peryferiow w maszynach prototypowych. Najczesciej niezwykle prostych maszynach.
Twoj brak wiedzy zostal obnazony juz przy pierwszym kontakcie ze sterownikiem typu fail-safe gdzie wzruszyles ramionami i powiedziales ze Ty sie tym nie zajmujesz a kwestie programistyczne w zakresie bezpieczenstwa rozwiazuja niemcy.
Dla mnie jestes zwyklym "czytaczem" kodu w gotowym oprogramowaniu, kazde nieco bardziej skomplikowane pytanie przerasta Cie a po pomoc biegniesz na forum Siemensa, gdzie koledzy rozwiazuja Twoje problemy.
Wiesz tyle ile przeczytasz, niestety taka jest smutna prawda. A zyjesz w tej blogiej nieswiadomosci bo w firmie nie ma nikogo kto moglby zweryfikowac Twoja wiedze. A nawet jesli ktos taki sie pojawi Ty i tak nie dopuscisz do tego, rzucajac mu klody pod nogi.

Przyjales mnie jako programiste o sporym doswiadczeniu na utrzymaniu ruchu, znajacego glownie sterowniki z rodziny S7. Wiedziales doskonale ze nigdy nie programowalem kontrolerow ruchu. Dajac mi 3 miesieczny okres proby (BEZ ZADNEGO WSPARCIA) na sterowniku ktory tak na prawde nie byl nawet sterownikiem a kontrolerem ruchu. Z trudnosciami i moze nie do konca z "zgodnie ze sztuka" projekt oddalem w takiej formie ktora wypelniala ok 90% zalozen projektowych.
Widzieli to zarowno ludzie z dzialu HR jak i produkcji, kazdy potwierdzal moja wersje.

Nie chce mi sie z Toba dalej wdawac w dyskusje bo jedyne doswiadczenie jakim Ty mozesz sie pochwalic to praca w firmie produkujacej mrozonki (Hort*e*x). Widzisz, automatyka jest taka dziedzina w ktorej umiejetnosci programistyczne nie zamykaja sie wylacznie na jednym typie urzadzenia, a siegaja np robotyki, elektryki i to w Twoim zawezonym umysle niestety sie nie miesci. Nie mozna byc alfa i omega we wszystkim co sie robi, uswiadom to sobie.

PS. Zycze Ci zebys kiedys i Ty popukal mlotkiem w spawy i zobaczyl czym jest ciezka praca. I naucz sie szacunku do mechanikow i spawaczy bo to oni daja prace Tobie, a nie Ty im, skonczony ignorancie.
Choc do tak buraczanego lba chyba niewiele dotrze.

Z brakiem wyrazow szacunku,
Cyprian
15
Krystian 2017-01-23 12:47
Witam,
chciałbym się tylko podzielić opinią na temat ITM jako niedoszły pracownik tejże zacnej firmy.
Uważam , iż jeśli ktoś poświęca swój czas na przygotowanie się na rozmowę z potencjalnym przyszłym pracodawcą (zwłaszcza jeśli komuś naprawdę na tej pracy zależy) następnie dojazd do Radomia i czas spędzony już na samej rozmowie to w efekcie tego, niezależnie czy zakwalifikował się do dalszego etapu czy też nie, oraz czy aplikował na stanowisko kierownika czy sprzątaczki to należy się takiej osobie szacunek i bezpośrednia odpowiedż odnośnie wyniku rozmowy. Jeśli firmy nie stać na to aby w sposób chociażby drogą e-mailową udzielić informacji i podziękować za poświęcony czas, no to gratulacje dla wspaniałej polityki firmy i przede wszystkim dla działu kadr . Jestem pod dużym wrażeniem tak samo jak i w momencie wizyty w ITM z tą jednak różnicą , że teraz jest to duże wrażenie negatywne i rozczarowanie finałem miłej , nie krótkiej i profesjonalnej rozmowy rekrutacyjnej .
Jeśli na każdej płaszczyznie relacji pomiędzy firma a pracownik, ITM ma takie samo podejście do traktowania ludzi no to BRAWO !
Pozdrawiam całe ITM a zwłaszcza panią Kasię.
11
Zuzanna 2017-03-01 15:48
@bezrobotny czy nadal poszukujesz pracy? Obecnie trwa rekrutacja na stanowiska Specjalista ds.Telefonicznego Wsparcia Sprzedaży, Operator Stacji Monitorowania Alarmów oraz Operator/Specjalista ds. technicznych. Ktoś z obecnie zatrudnionych osób może opowiedzieć jak wygląda praca na tych stanowiskach?
Mechanik z byłej tytoniówki obecnej (ITMP) 2017-03-16 09:25
Tak na ogół firma ITM czym się różni od firmy Hauni????? Pytanie do kadr (bezpośrednio do pani Kamili N). Bo dość poniżania byłych specjalistów głównie mam na myśli: Inżynierów mechaników, elektroników oraz pracowników niższego szczebla. Bo gdyby nie jedna osoba, TA PRESTIŻOWA FIRMA jak Pani tak opsuje niekręciła by się przez osoby które znają tą robotę. Natomiast kadrówkę można zmienić jak TRAMPKI.
jaijaijs 2017-03-17 02:13
JEŚLI NIE CHCESZ. MIEĆ. ŻYCIA PRYWATNEGO PŁACIĆ. ZWIĄZKOM. NA UKŁADZIE KTÓRE PODPISZĄ WSZYSTKO DLA PRACODAWCAY UNIKAĆ. BHP I BYĆ. Wołem pociągowym i tolerujesz by robiono z ciebie idiotę to zapraszamy w życiu nie polecam tej pracy ludziom którzy mają mózg bo go szkoda
konkord 2017-04-21 19:34
Ale komentarze piszcie do Tyttoniówki Imperial Tobbacco a nie ITM Poland bo w ITM Poland nie pracuje zadna Kamila w HR. Wiec piszcie na własciwych stronach... Co do ITM pracodawca super, fakt ze jest ostatnio wiecej roboty. ale lepiej zeby byla robota niz zeby jej brakowalo. Do pracy przychodzi sie pracowac a nie opieprzac... W Radomiu najlepsza firma!
2
Mechanic Assembly 2017-05-23 15:07
Pracowałem w zacnej firmie ITM_grup_Poland.
Nie jestem robolem,
Wnioski: Z butów słoma i tyle. Praca jest w wymiarze od poniedziałku do piątku 10h oraz obowiązek sobota bo krzywo patrzą że się wyróżniasz z pod brygady monterów/mechaników, oddelegowanie na wyjazdy zagraniczne to już inna historia robota, wóda. Same konfitury tam pracują taka jest siła w precyzji TEY specyficznej firmie.
Welcom from to POLend.
Itm 2017-06-03 20:13
Ha ha ta firma to jedno wielkie bagno same układy znajomości im lepsze tym lepsze stanowisko i szybszy awans mozna byc nierobem nic nie robic a i tak cie nie zwolnią taka prawda a na wyjazdach tylko pijanstwo a no zeby jeździć to tez trzeba miec uklady wiem bo pracowalem tam a zarobki bez rewelacji jak na taką robote co sie dla nich robi a taraz nie moga ludzi znaleźć to firmy zewnętrzne zatrudniaja taka to cudowna firma
5
Zostaw swoją opinię o International Tobacco Machinery Poland Sp. z o.o. - Radom
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie International Tobacco Machinery Poland Sp. z o.o.