brak logo

Redos

Nowy Tomyśl

Opinie o Redos

:-( 2015-11-08 23:06:15
Teraz mamy sytuację jak po pogrzebie. Niby się uśmiechamy a w sercach żal i smutek. No ale cóż nic nie trwa wiecznie i kiedyś się kończy. Szkoda tylko, że do końca się ktoś przyczynia. Jeden winowajca już uciekł a drugi większy uważa, że to nie jego wina. Nawet spotkania integracyjne są już sztuczne i tylko małe grupki wewnątrz się bawią w swoim świecie bo rzeczywistość firmy przytłacza.
5
Osadnik:-) 2015-11-09 22:30:39
Ty, Smutas, ten co ma żal i smutek w sercu. Na tą integrację trzeba było przyjechać do Klimkowej a nie zapodziać się na zaduszkach na cmentarzu. Zapewniam że miałbyś zdecydowanie lepszy humor niż obecna depresja.
arek 2015-11-11 19:57:01
Zastanawiam się, dlaczego aREK NIE USUNĄŁ JESZCZE TYCH WPISÓW? NIE WIE ŻE MOŻNA?
Kochani, nie nakrecajcie się tylko szukajcie innej roboty. Życie jest tylko jedne a takich aRKÓW PEŁNO.
5
Zadowolony :-) 2015-11-11 21:09:30
Ja mysle, ze on nie usuwa tych wpisow specjalnie. Kazdy myslacy wie, ze najwiecej ochoty na pisanie mają ci niezadowoleni. Zadowoleni nie piszą bo są po prostu zadowoleni. Dlatego zawsze wpisow negatywnych bedzie wiecej. Jak Arek zacznie moderować to forum to bedzie sztuczne. Poza tym tutaj są tez wpisy pozytywne. Np mój :-)).
Nie wiem jak wy ale mi pracuje sie dobrze. Duzo sie dzieje i ogolnie jest fajna atmosfera. Tylko parking pelen i nie ma gdzie parkować. To chyba też znak, ze zle nie jest :-). Nasze grono stale się powiększa, dochodzą nowi na nowe stanowiska a te smutasy z poprzednich wpisów, mimo ze tak zle, jakoś nie chcą zmieniac pracy ;-)
Jastrzab 2015-11-12 21:38:51
Do :-(@ Tylko narzekasz. Jak ci tak zle, a jestes taki dobry w tym co robisz, to sie zwolnij. Codziennie przychodzę do Redosa do pracy ale dzisiaj specjalnie sprawdzilem - nie ma krat w oknach. Możesz po prostu odfrunąć. Jak jesteś orzeł to leć i zdobywaj nowe terytoria. No chyba, że latać nie umiesz i zwykły nielot jesteś ..... Wtedy bym się nie odzywał na twoim miejscu, bo może namierzą twoje ip ...
Prostownik 2015-11-13 09:12:05
I po co te kłótnie ? Oczywiście, że na serwisie jest dużo gorzej jak było rok temu ale Wy się sprzeczacie na forum a ten co doprowadził do tej sytuacji rozkłada następny serwis w Nowej Soli. Oczywiście nasza firma jest DZIWNA ale gdzieś pracować trzeba zwłaszcza dopóki płacą. Wielu zapowiadało odejście z firmy i w końcu odeszli tak wiec jest to kwestia czasu by znaleźć coś odpowiedniego. A jak koś nie jest zdecydowany to niech po prostu pracuje i nie narzeka, że nie umie swego życia wziąć w swoje ręce i daje się wyzyskiwać kapitaliście. No i jeszcze pozdrawiam lizusów z warsztatu i tzw. śmiesznej kadry zarządzająco-obsługującej.
3
Pablo 2015-11-18 11:48:51
Witam panowie i panie.
Widze ze tu dyskusja rozwija sie na temat firmy Redos.
A ja mam takie pytanie:
Czesto widac ogłoszenia do Redos Trailer. Co sądzicie o pracy na tym dziale? Dokladniej mi chodzi o stanowisko spawacza, bo takowe ostatnio widziałem. Orientujecie sie czy wymagane są uprawnienia, czy moze firma ma mozliwosc rozwoju i zdobycia takowych kursow? A i jeszcze jak z platnosciami na tym stanowisku?
Z gory dziekuje za odpowiedz.
Były pracownik 2015-11-27 10:33:59
W Redosie zostali tylko Ci co nie umią sobie znaleźć lepszej pracy lub boją się jej szukać. Każdy kto się cenił już opuścił tą śmieszną firmę i z tego co wiem są zadowoleni. Ja się o tą "firme" tylko otarłem ale doświadczyłem wiele idiotyzmów i paranoi. Naprawdę jak ktoś myśli o poważnej pracy przynoszącej satysfakcję to NIE REDOS bo szkoda czasu. A co do wcześniejszych negatywnych komentarzy to może niektóre z nich są ubarwione ale faktycznie oddają istotę sprawy i opisują faktyczna sytuacje i atmosferę firmy. PO POSTU NIE POLECAM !!!
5
Pawlo 2015-11-27 14:43:09
do Były pracownik:
A może jednak coś w tej firmie się zmieniło? Z wcześniejszych wpisów wnioskuję, że kadra "odmłodziła się" co może oznaczać zmiany na lepsze. Dodatkowo: doświadczenie uczy, iż na forach z reguły piszemy o złych rzeczach a o dobrych już nie... Dlatego Twoją opinię traktuję z przymrużeniem oka. Wolę myśleć, że w każdej organizacji pracują cenni dla niej ludzie a nie: cyt. "Ci co nie umią sobie znaleźć lepszej pracy lub boją się jej szukać..." Jaka jest ta firma? Dowiemy się jak będziemy tam pracować :)
Tyran 2015-11-27 20:54:52
Odmlodzila sie, co nie oznacza ze polepszyla.
Jest duzo osob takich, ktorzy przychodza i nie maja zielonego pojecia o tym fachu.
Nie powiem, bo sa ludzie ktorzy na prawde sie staraja i widac ze na prawde maja fach w reku, ale...
Ale nie wiadomo, czy wladza bedzie potrafila takich ludzi docenic, a bez takich osob ta firma za dlugo na rynku sie nie utrzyma.
Pablo, nie wiem jak jest dokladnie z tym dzialem, ale w Trailersach jest identyczna sytuacja jaka opisalem wyzej.
4
Andre 2015-11-29 14:57:03
Pod warunkiem, ze prezes wie co sie dzieje na firmie, a nie ze osoby pomiedzy Nim a pracownikiem mydlą Mu oczy
4
Pomocny 2015-11-29 21:00:15
Jeżeli chodzi o kursy to na pewno będziesz miał szanse zrobić każdy kurs, który będzie ci w pracy potrzebny. Kursy na spawaczy były robione latem. Generalnie wszyscy chcą pomagać i jestem przekonany, ze oni nie będą z tego robili problemu, żeby zrobić nowe. Słyszałem, ze na wiosnę chcą rozbudować spawalnie, więc będą potrzebować spawaczy. Zarobki są dobre jeżeli odpowiada ci akord. Jak chcesz pokazać co potrafisz na pewno dasz rade :-)))
Bezradny 2015-11-30 08:47:00
Pomocny, powiedz mi w którym miejscu na spawalni masz akord? Po co sie wypowiadasz jak nie masz zielonego pojecia co i jak.
Ogolnie na slusarni jest fajna atmosfera i jest w porzadku. Ale jest ta sama sytuacja co na innych dzialach. Ludzie wiecznie nie dadzą sie wykorzystywac. Mam do czynienia z spawaczami na codzien i widac ze to tylko kwestia czasu, aby ktoś rzucil wypowiedzeniem.
5
Spawacz 2015-12-07 08:33:56
To co wszescy piszą dotyczy całego redosu. Nie tylko wybranego działu. Tak samo jest w trailersie jak i na serwisie. Ogólny wyzysk i mydlenie oczu a te pozytywy to chyba pisze sam prezes lub ktoś na jego poleenie by wciągnąć w polemiką i wyczuć kto smie źle pisać o redosie. Fakt jest taki, ze jak tu człowiek przyjdzie to pracuje bo z dnia na dzień roboty się nie znajdzie ale to jest jak ktoś juz wyzej napisał plantacja z niewolnikami. Ludzie jak nie musicie to sie tu nie pchajcie bomiodó nie ma a teraz jak mamy do wykonania wielki kontrakt w trajlersie to pujdą po trupach żeby go zrealizować a człowiek będzie tradycyjnie przedmiotem i pionkiem w grze. BO TAKI JEST PREZES !!! Że też taka firmą się nie zainteresuje urząd skarbowy lub PIP.
4
Spawaczyk 2015-12-07 21:11:03
Spawacz. A moze piszesz to, dlatego ze boisz sie o swoja posade? Moze probujesz zniechecic innych? Pracuje juz w Redosie kilka lat i widac z dnia na dzien, ze firma sie rozwija. Wiadomo w jeden dzien Rzymu nie zbudowali, wiec to kwestia czasu i dalszego dazenia do celu, abysmy byli w czolowce firm robiacych zabudowy. Przyszlo duzo nowych, lecz widac ze wiekszosc sie nie nadaje. Niektorym zalezy i to widac, ale jak w kazdej firmie zdazaja sie tez tacy ktorzy nic nie potrafia, nie daja nic od siebie a oczekuja nie wiadomo czego... A Ty spawacz widac ze jestes takim ktory rzada zlotych gor za cwaniakowanie. A pisanie ze trzeba gdzies pracowac dopoki sie nie znajdzie nic innego sobie daruj bo smiech na sali. I nie podpisuj sie spawacz, tylko gluciarz bo widac po Twoich bledach kto ty. A spawaczowi do piet nie dorastasz
NAGROM 2015-12-09 15:30:18
do MORGAN.
Ciołku jeden! Jestem pracownikiem w tej firmie od kilku lat. Co miesiąc pensja na koncie w banku. Wszystkie składki opłacone. Jeśli zdarzyło się chorobowe to wiedziałem, że dostane odpowiednią ilość kasy!
BARANIE MORGANIE - zastanów się zanim napiszesz coś przykrego i kłamliwego o firmie w której pracuję!
1
MORGAN 2015-12-09 20:04:33
DO NAGROM: TO NAPISZ PRAWDĘ, ŻE PODSTAWA TO NAJNIŻSZA KRAJOWA A RESZTA JEST UMOWNA NA TWARZ BEZ ŻADNEGO DOKUMENTU. A CO DO PREMII TO TEŻ CHYBA TAKA MAJĄ BIUROWI ALE NIE MY. ZRESZTĄ POZYTYWY MOGĄ PISAĆ TYLKO BIUROWI I TO JESZCZE NIEPRAWDZIWE. ZRESZTĄ I TAK WIEMY KTO TE POZYTYWY PISZE :-)
5
Trailers 2015-12-09 20:56:06
Morgan chlopie jesli jestes czlowiekiem po zawodowce i rzadasz 5 tysi na wyplate to nic dziwnego ze narzekasz. Biurowi sa biurowymi, ludzmi z wyksztalceniem srednim, wyzszym itp. Wiec miej pretensje tylko do siebie ze musisz tyrac za 2 tysiace. Nie jeden bamber powinien sie cieszyc i calowac prezesa po stopach za to ze znalazl w Redosie prace, bo to juz nie te czasy, ze po zawodowie zarabia sie dobre pieniadze.
Uczciwy 2015-12-09 21:57:25
Morgan - sam napisz prawde!! Ja sie pod twoim postem nie podpisze bo to jedno klamstwo. Prubujesz gryzc jak Fjak mały kundelek. Oszczerstwa pod pseudonimem kazdy potrfi rzucac. Jaka reszta bez zadnego dokumentu? Dostales kiedyś cokolwiek w kopercie? Wszystko placone przelewem więc nie ma lepszego dokumentu niż przelew bankowy.
W kurza mnie ze ktos taki jak ty pracuje kolo mnie i moze sie codziennie gdzies mijamy.
Spawacz 2015-12-10 08:58:40
Do Trajlers: ta wypowiedź i okreslanie ludzi w ten sposób oddaje włwśnie jak firma traktuje pracowników. Takie ma właśnie podejście do osób z niższym wykształceniem choć moze oni mają więcej inteligencji i honoru niz ta cała wykształcona elita redosu. Tu pokazałeś kolego jak się traktuje pracownika i co się o nim mysli. Obnażyłeś prawdziwe oblicze REDOS-u. A co do wypowiedzi Uczciwego to owszem nie ma kopert tylko na umowie o pracę jest fikcja a rzeczywistość jest inna i bardzo zmienna. A to że legalnie idzie na konto to nie kwestionuję i kopert tez nie ma ale forma obliczania pensji to enigma.
4
Trailers 2015-12-10 11:17:35
Spawacz. Nie mowie ze tacy ludzie sa gorsi, tylko ze najwiecej problemow robia. Nie moga zrozumiec faktu ze ludzie z wyksztalceniem wyzszym zarabiaja wieksze pieniadze. Dla mnie sa to szczekacze, ktorzy podstaw zawodu nie znaja (bo tak jest) , a pyskuja jakby byli niewiadomo kim. Nie mowie ze tacy ludzie sa gorsia, bo nie sa. Ale niech okażą troche szacunku innym. Nazwalem Ich bambrami bo zachowuja sie jakby swiezo z chlewa wyszli i nie maja do nikogo szacunku. Potrafia tylko krzyczec i rzucac miesem.
Arkadiusz Pankowski 2015-12-11 12:39:49
Witam wszystkich,

Do tej pory nie ingerowalem w tresci publikowane na tym portalu. Zawsze uwazalem, ze kazdy ma prawo do swojego zdania i może ono być zupełnie odmienne od mojego. Szanuje odmienność i uważam to za pozytywne zjawisko. Ja sam nie mam monopolu ani na rację, ani na wiedzę. Mam za to prawo do reakcji , gdy zostają naruszone moje dobra osobiste lub firmy którą prowadzę.

Nie może być tak, że ktoś chowając się za pseudonimem pisze rzeczy niezgodne z prawdą a także takie, które obrażają lub naruszają dobra osobiste ludzi czy osób prawnych. Pewnie niektórych to zmartwi, ale w Internecie nie ma anonimowości. Szczególnie dla osób łamiących prawo. Wiele wpisów, jak choćby pochodzących od „Morgana” albo „Spawacza” czy kilku innych osób narusza obowiązujące przepisy prawa. Nie ma przy tym znaczenia, czy osoby dokonujące takich wpisów wiedziały o istnieniu takich przepisów prawa czy też nie, gdyż obowiązuje tu stara zasada, że nieznajomość prawa szkodzi.

Zwrócę tylko uwagę, że zgodnie z art. 23 k.c. dobra osobiste człowieka, jak w szczególności cześć i wizerunek pozostają pod ochroną prawa cywilnego. Zgodnie z art. 24 k.c. ten, czyje dobro osobiste zostaje zagrożone cudzym działaniem, może m.in. żądać zaniechania tego działania, zadośćuczynienia pieniężnego lub zapłaty odpowiedniej sumy pieniężnej na wskazany cel społeczny. Zgodnie z art. 43 k.c. przepisy o ochranie dóbr osobistych osób fizycznych stosuje się odpowiednio do osób prawnych.

Od ponad 25 lat prowadzę działalność i nigdy nikogo nie oszukałem ani nie wyzyskiwałem, uczciwie płace podatki. Rozumiem, że wśród Was mogą być osoby mające odmienne zdanie. Jeżeli ktoś uważa, że go oszukałem to proszę złożyć sprawę do sądu a nie pozwalać sobie na wypisywanie oszczerstw w Internecie. Myślę, że należy ważyć słowa i dobierać je rozsądnie, tak aby nie mijać się z prawdą i nie obrażać innych gdyż zawsze może zajść potrzeba udowodnienia głoszonych twierdzeń.

Zgodnie z przysługującym mi prawem, za pośrednictwem kancelarii adwokackiej, w związku z zamieszczonymi wpisami, zamierzam dochodzić swoich praw na drodze postępowania cywilnego, a gdy zajdzie taka potrzeba również za pośrednictwem Prokuratury.

Nie zamierzam dochodzić żadnych sum celem zadośćuczynienia dla mnie samego , ale jestem przekonany, że znajdzie się odpowiednia inicjatywa społeczna wymagająca wsparcia. Jak wiecie jako firma wspieramy wiele inicjatywspołecznych, miedzy innymi dofinansowujemy obiady dla dzieci z ubogich rodzin we wszystkich szkołach naszego miasta. Na pewno będziemy mogli wskazać odpowiedni cel społeczny w ramach odszkodowania. Potrzebujących jest niestety ciągle bardzo dużo.

Tak jak napisałem wcześniej, dyskusję i rozmowę uważam za coś twórczego, nawet jeżeli prezentowane są odmienne opinie i odmienne rację. Jednak chciałbym aby dyskusja na forum odbywała się w cywilizowany sposób i przy poszanowaniu praw osób trzecich. Napastliwe i obrażające wpisy, a także formułowanie nieprawdziwych opinii nie mogą być traktowana jako dyskusja lecz naruszanie prawa. Każde kolejne wpisy naruszające dobra osób trzecich spotkają się z naszą reakcją na drodze powództwa cywilnego lub też zaangażowaniem powołanych do tego organów ścigania.
5
Ciekawy 2015-12-15 21:24:27
Witam. Pojawiło się ogłoszenie na montera zabudów i elektryka/montera. Mam 23 lata zawód wyuczony elektromechanik obecnie operator maszyn wykonywany. Na jakie pieniądze mogę liczyć w przypadku jednego i drugiego stanowiska?
Taki 2015-12-16 22:49:13
Do ciekawy:
Witam.
Moim zdaniem jeśli jesteś zainteresowany tym stanowiskiem, złóż papiery i przyjdź na rozmowę. Na pewno o pieniądzach nikt Ci nic w ciemno nie powie, bo to wszystko zależy od umiejętności. Ale podejrzewam, że jeśli jesteś osobą chętną do pracy to na pewno się dogadasz☺
Pozdrawiam.
Dział Personalny 2015-12-17 08:44:59
Jeżeli jest Pan zainteresowany pracą oraz jej warunkami to zapraszam na rozmowę. Można zadać każde pytanie, więc dowie się Pan wszystkiego, co jest interesujące. W naszej firmie nie ma zaszeregowań. Jeżeli chodzi o zarobki, to są one zawsze konsekwencją wiedzy, doświadczenia i zaangażowania pojedynczego pracownika. Nie ma dwóch takich samych pracowników wykonujących identyczną pracę.
Myślę, że prośba o opinie na takim forum nie jest w stanie pokazać prawdziwego obrazu firmy. To nie to samo co forum użytkowników np. rowerów czy innych urządzeń. Tutaj, jeżeli ktoś jest zadowolony z pracy i zarobków, raczej nie będzie się tym chwalił, a ten co jest niezadowolony z wypłaty, może być akurat nisko opłacany bo brakuje mu umiejętności, wiedzy lub zwykłego zaangażowania.
Po prostu zachęcam do samodzielnego odwiedzenia firmy, zobaczenia na własne oczy co i jak i podjęcia samodzielnej, rozważnej decyzji o podjęciu pracy lub nie.
Oli 2015-12-30 13:50:40
Czy pracownicy otrzymali bony na święta, paczki dla dzieci?
Jak wygląda fundusz socjalny?
2
kolo 2015-12-31 17:34:11
Ale ważna bo jeżeli socjal nie istnieje to po tam się zatrudniać? Płace mają raczej niskie więc pakiet socjalny jest atutem. No chyba ze ktoś bezrobotny... ale może warto poczekać na Bero.
3
Kandydat 2016-01-19 10:21:34
Lepiej sobie dać spokój z tą firmą. Byłem tam i zaciągnąłem opini od pracowników. Panuje haos i obłuda.
3
Karol 2016-02-02 13:52:52
Nie sięgacie Arkowi do pięt, jak on nie załatwi kontraktów i nie dopilnuje ich wykonania w niemieckim standardzie -czyli waszej pracy- to nikt nie zarobi i nie ma wypłaty , a wy idzcie szukać innej firmy z terminowymi wypłatami pensji ., Komuna się skończyła i jest kapitalizm. Samo nabijanie godzin bez perfekcyjnej pracy i wykonawstwa u Niemców nie przejdzie ,. Nie ma towaru -nie ma wypłaty. To prosta zależność.Jak tego nie kumacie to się nawet do sprzątania kibli nie nadajecie.
1
BIEDRONA 2016-03-03 21:21:07
NIE WIERZCIE W OPOWIEŚCI DZIWNEJ TREŚCI. NIC SIĘ TU NIE ZMIENIŁO I NADAL JEST DOLINA. ZARÓWNO W ATMOSFERZE JAK I W TRAKTOWANIU. JAK KTOŚ NIE MUSI TO NIECH SIĘ TU NIE PCHA BO I TAK BĘDZIE UCIEKAŁ STĄD. SERWIS LEŻY NA PLECACH A TRAILERSI ROBIĄ JAK NA PLANTACJI.
1
Mucha 2016-03-31 09:02:55
Zgadza się, płacą na czas i bez kopertówek ale czy solidnie :-) tu można się spierać. Co do tych "za uszami" to rzeczywiście Redos ma sporo a może nawet ogromnie dużo. Pracowałam to więc wiem :-). Ludzie w większości byli O.K. z małymi wyjątkami ale ogólnie sposób zarządzania firmą i atmosfera zawsze były na niskim poziomie. Ja nie polecam ale oczywiście jak ktoś nie ma pracy to na przetrwanie dobre i to.
4
Aldo Moro 2016-04-23 08:44:15
I znów kicha. Odchodzą bo ile można wytrzymać pomiatania człowiekiem.
3
Zadowolony 2016-04-23 11:22:11
Co ty pierniczysz? Odeszla jedna osoba a zobacz ile nowych osob przyszlo. Mi się pracuje bardzo dobrze. A że oczekują konkretnych efektów pracy kazdego z nas dla mnie całkowicie normalne. Jak tego nie rozumiesz szukaj dalej. najlepiej idz do urzedu albo na zasilek. Tak jest kasa za free :-)
1
Marian 2016-04-30 11:46:37
Każdy Żyd swój towar chwali ale fakty są inne i to widać i słychać.
1
Pseudonim 2016-05-10 09:20:25
Tak czytam te opinie i śmiać mi sie chce. Sam pracowałem w REDOS i wiem jak było oraz jak jest teraz. Generalnie nic sie nie zmieniło i sposób zarządzania pozostał niezmienny ale co jakiś czas oczekuje sie czegoś nowego i lepszego choć nic sie nie robi w tym kierunku by to zmienić. Z opinii broniących firmę płynie wiele obłudy i nawet można się domyśleć jakie osoby to piszą co mnie bardzo śmieszy. Zresztą nie tylko mnie. Znam wielu weteranów, którzy sie przez tą firmę przewinęli o to co mozna o niej powiedzieć to dobry poligon doświadczeń życiowych. Kto po tej firmie podejmie pracę gdzieś indziej to będzie sobie chwalił bo gorzej już być nie może. Aczkolwiek podziwiam tych co jeszcze pracują no ale dla ZUS-u czemu nie. No i zawsze jest dostęp do informacji technicznych.
3
Aktualny 2016-05-19 22:37:13
Czytam twoją opinie i widzę gościa sfrustrowanego, żyjącego chęcią zemsty. Smiać to mi się chce z ciebie. Sam piszesz ze pracowałeś czyli od jakiegoś czasu nie pracujesz. Co ty możesz wiedzieć o terazniejszej atmosferze w firmie? Albo ci inni weterani których rzekomo znasz? Tak naprawdę to nie wiesz nic o tym co się tutaj dzieje. Ja nie mam wieloletniego stazu w Redosie, ale pracowalem w kilku innych miejscach i powiem, ze jest dobrze. Pewnie mogloby być lepiej ale zawsze lepiej gdzie nas niema.
Ciebie musieli zwolnić bo nie napisałeś że sam odszedłeś - musi cie boleć, że pewnie byłęś niezastąpiony a oni cie zwolnili. Jednak wydaje mi się ze musieli mieć jakiś powód. Ciekawe jaki, ty pewnie wiesz, ale nie powiesz he, he, ;-)
Pseudonim 2016-06-25 12:01:12
Akurat ja miałem to szczęście, że sam się zwolniłem i nie żałuję. :-)
3
geodeta 2016-07-02 17:20:45
Piszę po prawię pół roku jak tam nie pracuje....
Redos Trailers - banda idiotów którym słoma z butów wystaje (poza kilkoma wyjątkami), szef ok - nie wpierd... się chociaż czasami powinien; kierownik - baton do kwadratu - nie ogarnia spraw pracowników (może techniczne ale to potrafi każdy inny), atmosfera marna, wyścig szczurów od momentu wprowadzenia akordu.... ogłoszenia w gazecie co chwilę na montera i spawacza - resztę dowiecie się sami jak będziecie mieli zaszczyt tam pracować....nie polecam osobom o kiepskich nerwach
geodeta;
1
Niedoszły pracownik 2016-07-04 18:44:04
Od razu zaznaczę, że nie byłem pracownikiem a jedynie brałem udział w rekrutacji na stanowisko konstruktora.
Zaczęło się dość ciekawie. Pan (kierownik) i 2 Panie, poważne miny, dokładny dobór słów, rozmowa sprawiała wrażenie rekrutacji na stanowisko o kilka szczebli wyżej co było raczej śmieszne niż poważne. Cóż ... czar prysł po 5 minutach, kiedy okazało się że rozmowa jest prowadzona chaotycznie. Na pytanie czy mogę opisać swoje dokonania Pan Kierownik odpowiedział, że nie będzie to potrzebne. Słodkie Panie (zapewne kadrowe) starały się zabłysnąć jakimś pytaniem niż merytoryczną rozmową. Spotkanie raczej płytkie i potwierdzające obecność stawienia się niż rzeczywistą rozmowę rekrutacyjną.
Olśnienie przyszło, kiedy "na do widzenia" dowiedziałem się że jako osoba aplikująca muszę wykonać "na wpisowe" projekt kontenera socjalnego, znaleźć dostawców części i zrobić kalkulację oczywiście za darmo.
Nie wiem czy się z tego śmiać czy płakać ale nigdy zawodowo jeszcze nikt nie próbował mnie tak wykorzystać. Rozumiem że pracowników się sprawdza przed zatrudnieniem ale dla mnie była to ordynarna próba wyłudzenia gotowego projektu za ładne pieniądze a i tak nie dawało to gwarancji zatrudnienia. Oczywiście był to ostatni kontakt z tą firmą.
3
Dział Rekrutacji Redos 2016-07-06 13:09:04
Witam serdecznie
Rozmowy rekrutacyjne są trudnymi rozmowami. Rozumiem także, że są bardziej stresujące dla potencjalnego pracownika niż dla osób reprezentujących pracodawcę. Stąd pewnie Pana zdenerwowanie w trakcie rozmowy i możliwość błędnej interpretacji intencji osób rekrutujących. Rzadziej zmienia się pracę niż prowadzi rekrutację w dziale za to odpowiedzialnym. Z tego co czytam w Pana wpisie, na początku rozmowy nie miał Pan uwag co do jakości zachowania osób rekrutujących. Uznał Pan nawet że rozmowa sprawiała wrażenie na stanowisko o kilka szczebli wyższe - odbieram to jako komplement w naszą stronę. Na pewno takie rozmowy mogą na Panu sprawiać wrażenie chaotycznych, szczególnie gdy nie wie się, jaka Pańska kompetencja była w danym momencie sprawdzana.
Co do teorii o "wpisowym", niestety muszę Pana wyprowadzić z błędu. Nigdy nie produkowaliśmy i nie będziemy produkować kontenerów socjalnych. Ze strony komercyjnej ewentualny projekt wykonany przez Pana jest dla nas bezużyteczny. W związku z czym wyciąganie wniosku o wyłudzenie gotowego projektu jest nieuprawnione.
Zadanie projektowe dla osób ubiegających się o stanowisko konstruktorskie jest zadaniem standardowym. Nie jesteśmy autorem takiego sposobu weryfikacji kwalifikacji zawodowych, badania zaangażowania osobistego kandydata czy zdolności kreatywnego myślenia, które są nieodzowne w pracy na tym stanowisku. Takie projekty robi się dla wielu większych koncernów z branży automotive. Nie podjęcie się wykonania projektu jest także dla nas odpowiedzią, ile skłonny jest ze swojej strony, w swoją pracę, zaangażować potencjalny kandydat.
Nadmienię także, że wszyscy nasi konstruktorzy, przed podjęciem pracy u nas, wykonywali projekty na potrzeby rekrutacji, które zostały pozytywnie przez nas zaopiniowane i żaden z tych projektów nie zastał przez nas wykorzystany do produkcji.
Życzymy sukcesów zawodowych
Dział rekrutacji Redos.
2
geodeta 2016-07-13 10:51:00
kasa 10 - wychodzi przelew (jak masz inny bank jak PKO BP to czekasz); przelew zawsze solidnie co miesiąc; socjal słaby; zamiast bonów np. na święta - kolacja firmowa... ubezpieczenia dodatkowe jakieś 5 dych na m-c; premia od kierownika (specjalnie z małej litery) w momencie jakie ma widzimisię; i nie daj się zrobić przez niego w ch... bo na kocu i tak cię wydyma
Paweł 2016-07-18 22:24:41
Przeczytałem wszystkie opinie bardzo dokładnie i jedyne nasuwające sie stwierdzenie to porostu żenada... Większość osób zabierających głos próbuje w sposób wyniosły, merytoryczny, elokwentny naubliżać firmie i to w dodatku anonimowo... Jeżeli te wszystkie opinie są prawdziwe to niefajnie ponieważ każdy zasługuje na jednakowe traktowanie i szacunek... Pamiętajcie każda organizacje ta czy inna tworzą ludzie, rowniez wy ja tworzyliście pracując tam. W takim razie chciałbym zapytać ile dla firmy daliście od siebie? Co zrobiliście dla tworzenia dobrej atmosfery? Co zrobiliście dla poprawy sytuacji? Z wypowiedzi wynika że nic, radzę czasem uderzyć sie w pierś i przemyśleć pare spraw. Najpierw dajcie wiele od siebie, wykazujące sie, pokazujcie swoją wartość i fach a później mówcie o swoich oczekiwaniach, poprostu rozmawiajcie... Niestety dziś to już nie te czasy że czy sie stoi czy sie leży to wypłata się należy... Proponuje aby wszyscy łącznie z osobami zarządzającymi Redosem zapamiętali że wielkie rzeczy tworzą mali ludzie a zależność między jednymi a drugimi jest przeogromna... Na koniec dodam że nigdy nie byłem powiązany z którakolwiek ze stron a wnioski wyciągnąłem tylko i wyłącznie na podstawie powyższych wypowiedzi...
5
Badacz 2016-08-12 11:00:10
Dużo tu jest napisane o firmie z naszego rynku pracy. Z mojej wiedzy wynika, że część tych informacji jest złośliwie przesadna ale i też duża część odzwierciedla rzeczywistość. Nigdzie nie jest idealnie i zawsze można się czegoś czepiać ale trzeba też być obiektywnym w osądzie. Firma istnieje od parunastu ładnych lat i nadal działa więc ma potencjał. Fakt, że sporo ludzi się przez nią przewinęło i w porównaniu do innych firm taka rotacja dobrze o niej nie świadczy. A więc jakiś problem jest ! Fakt, że firma ta daje ludziom pracę i to jak się dowiedziałem nie małej grupie. Co do atmosfery zdania wśród pracowników są podzielone ale zdecydowana większość wypowiada się negatywnie ( choć nadal pracują więc komu wierzyć ? ). Jeśli chodzi o wynagrodzenia to podobno się polepszyło bo bywało gorzej ( choć tu też są głosy, że w tym temacie nie ma stabilizacji gdyż wszystko zależy od czynnika widzi mi się ). Ogólnie zakład jak zakład pewnie jak wiele innych. Ja jednak ze względów choćby tych częstych rotacji i innych faktów... wolał bym tu nie marnować czasu ale to jest moje zdanie. Każdy ma prawo do swego zdania a każda firma ma prawo do własnej polityki zarządzania i tyle. Czy takie działanie jest słuszne czy też nie to trzeba ocenić samemu spoglądając się wstecz i porównując z tym co jest obecnie. Ja po analizie tej firmy ale też paru innych podjąłem decyzję, że dalej pracy nie szukam bo jednak mam dobrą pracę i też jestem dobrze traktowany a to WAŻNE !!!
3
Redos 2016-08-25 07:46:28
@Badacz, możesz odnosić słuszne wrażenie, że przez nasza firmę przewinęło się sporo osób.
Każdy ma prawo do własnych wniosków, szanujemy to.

Zmiany personalne są powodowane przez 2 czynniki:

1 - wzrost zatrudnienia.
Firma Redos istnieje na rynku od 1997 roku. Na przestrzeni lat, zatrudnienie w naszej firmie wzrosło z 3 do około 90 osób :) Nieustannie się rozwijamy, poszerzamy nasze usługi, budujemy nowe obiekty, a co za tym idzie - nieustannie zatrudniamy nowe osoby.
Co ważne - w najbliższych latach planujemy jeszcze bardziej dynamiczny rozwój oraz wzrost zatrudnienia, co z pewnością będą mogli Państwo zaobserwować śledząc nasze oferty rekrutacyjne :)

2 - naturalny współczynnik rotacji.
Dane pokazują, że statystyczny Pracownik spędza w jednej firmie ok 7 lat. Przyjmując, że Redos zatrudnia 90 osób, uśredniając, co 4 tygodnie, według statystyk, zdarzają się odejścia z firmy. Co ciekawe, badania CBOS pokazują, że w grupie wiekowej do 25 lat - rotacja pojawia się już co 14 miesięcy.

Ze swojej strony zapewniamy stabilne warunki zatrudnienia, ścieżki rozwoju oraz możliwości podnoszenia kwalifikacji Pracowników. Skutecznie wpływa to na utrzymanie wskaźnika rotacji znacznie poniżej ogólnokrajowych statystyk.

Powyższe czynniki mogą jednak prowadzić do słusznych wniosków, że ciągle pojawiają się u nas nowe twarze. Wynika to jednak głównie ze wzrostu zatrudnienia :)


@ski-ba zapraszamy do aplikowania!
anna1992 2016-10-12 09:03:41
Witam ,
W ogłoszeniu piszę że praca jest na jedną zmianę , czyli od której godziny do której?
Czy przyjmują też kobiety na produkcję?
Proszę o odpowiedz
Z góry dziękuję
Redos 2016-10-12 10:26:48
@anna1992
Godziny pracy zależą od działu i stanowiska. Aktualna oferta pracy na produkcji dotyczy systemu jednozmianowego, od 6 do 14.
W przypadku zainteresowania ofertą, zachęcamy do przesłania CV :)

ddcddf 2016-10-12 12:55:38
Najważniejsze jest to, że wypłata jest u nich w pełni terminowa, bo wtedy prościej można wypełniać wszystkie obowiązki, ciekawe tylko jest to czy zarobki mają adekwatne do powierzanych obowiązków, wiecie?
Grasz o staż 2016-10-31 18:31:02
Dziale rekrutacji.
Rekrutacja jaką prowadzicie,, proszę nie przyrownujdzie do firm w prawdziwej firmie motoryzacyjnej.
Jest tam rekrutacja 2 etapowa.
Projekty robią studenci by adostać się na staż, bo w takiej firmie warto.
Takie postępowanie jest jest dopuszcyzalne, bo praca w poważnej firmie pozwala na karierę międzynarodową, prestiż i pieniądze.
Co Państwo oferujecie z tych 3 spraw?
Marnujecie czas kandydatów i niepotrzebnie stresujecie.
Jest to nieprofesjonalne. Czy tak uczą na studiach?
Nie styd uprawiać takie praktyki?
1
Grasz o staż 2016-10-31 18:31:56
Dziale rekrutacji.
Rekrutacja jaką prowadzicie,, proszę nie przyrownujdzie do firm w prawdziwej firmie motoryzacyjnej.
Jest tam rekrutacja 2 etapowa.
Projekty robią studenci by adostać się na staż, bo w takiej firmie warto.
Takie postępowanie jest jest dopuszcyzalne, bo praca w poważnej firmie pozwala na karierę międzynarodową, prestiż i pieniądze.
Co Państwo oferujecie z tych 3 spraw?
Marnujecie czas kandydatów i niepotrzebnie stresujecie.
Jest to nieprofesjonalne. Czy tak uczą na studiach?
Nie styd uprawiać takie praktyki?
1
Redos 2016-11-09 11:42:38
Jeżeli pojawiły się pytania do procesu rekrutacji, zachęcamy do kontaktu bezpośredniego. Niestety na podstawie tak krótkiej wypowiedzi, trudno stwierdzić jakiego stanowiska ona dotyczy.

Etapy procesu rekrutacji oraz czas ich trwania, zależą od stanowiska. Celem rekrutacji jest wybór osoby najbardziej dopasowanej do stanowiska oraz naszej organizacji. Jest to ważne zarówno dla nas, jak i dla kandydata, który w trakcie trwania rekrutacji, dowiaduje się więcej o firmie i zadaniach na stanowisku. Kandydat może wówczas sprawdzić czy rzeczywiście taka praca będzie mu odpowiadała, nie jest to więc czas stracony :)

Spotkania rekrutacyjne to moment podczas którego większość ludzi odczuwa stres, nie mamy niestety wpływu na reakcje naszych kandydatów. Tak jak każda poważna firma staramy się zapewnić sprzyjającą atmosferę spotkań i minimalizować stres naszych kandydatów. Co ważne, wszyscy kandydaci biorący udział w spotkaniach rekrutacyjnych, otrzymują informację zwrotną z przebiegu rekrutacji.
Zostaw swoją opinię o Redos - Nowy Tomyśl
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Redos