brak logo

,,PLASTMET'' , Pilawski, Sikora Spółka Jawna Lubasz

Lubasz

Opinie o ,,PLASTMET'' , Pilawski, Sikora Spółka Jawna Lubasz

Koch12 2013-07-25 12:07:31
Pracowałem tam. Niestety, jest to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> Zdecydowanie nie polecam! No chyba, że ktoś chce zapieprzać jak niewolnik i mieć za byle "po premii".
zawiedziony 2013-07-26 07:46:03
Potwierdzam, że tak właśnie jest w Plastmet Lubasz.
Opieprzanie i pomiatanie ludźmi jest na każdym kroku! Lepiej sobie poszukać innej roboty, gdzie człowiek będzie godnie traktowany.
1
kassandra 2013-08-01 22:54:27
Pracowałam tam. Brrrrr! Masakra jakaś! Toksyczna i negatywna atmosfera, czepianie się o wszystko np: nie w tym narożniku kartki zszyte etc. Uciekłam stamtąd i teraz jest OK.
value 2013-08-17 20:50:23
Trudno się tam pracuje. Robota stresująca i jeszcze atmosfera podejrzeń.
Szefowie myślą, ze pracownik myśli tylko o tym, żeby się obijać, kraść i knuć przeciwko firmie. Na każdym kroku są kamery, w biurze systemy szpiegujące. Istna paranoja :(
Lubaszanin 2013-09-03 09:20:33
Nie dajcie się nabrać na to co piszą w ogłoszeniach o pracę tj. "premiowy system wynagrodzeń" Bzdura!!!!! Nikt tam nigdy nie widział pełnej premii!
Zawsze z wypłaty macie zabrane, a powód zawsze się znajdzie. Nawet nie będziecie pójdziecucie się kłócić, bo premia stanowi dużą cześć wypłaty i jest ona uznaniowa czyli zależy ona od kaprysu szefa.
Ostrzeżenie dla tych, którzy chcą podjąć robotę w Plastmecie w Lubaszu.
pracownik 2013-09-09 00:16:52
To jeszcze moja laurka. Pracowałem tam kilkanaście m-cy. Raj na ziemi to na pewno nie jest. Robota ciężka i trzeba zasuwać. To prawda co napisano wcześniej - z wypłaty/premii co miesiąc było rąbnięte. Nakazy, zakazy, kary... np. nie można było mieć komórki, bo od razu konsekwencje służbowe. I jeszcze te kamery wiszące wszędzie nad głowami. Koszmar.
Plastmet wspominam jako kolonię karną o zaostrzonym rygorze. Masakra!
pracownik 2013-09-09 00:45:18
I jeszcze jedno. Urlopu też tam nie szło zaplanować. Urlop dostawało się wtedy kiedy szefo uznał np. w środku zimy.
1
duszek 2013-09-28 15:52:15
anonim - 2013-09-10 13:45:18

To za co są dokładnie te kary w Plastmet, prócz telefonu? No i podpisuje się papier, że się zgadza na odciągnięcia od pensji?
Powód do ukarania zawsze się znajdzie.
Premia w Plastmet nie jest czymś extra, tylko składa się na podstawową pensję. Podpisujesz umowę, a premię masz uznaniową czyli nigdy nie wiadomo, ile i czy w ogóle będzie. Wszyscy podpisują tam taki cyrograf i potem są na przegranej pozycji. I w każdym miesiącu masz z premii/wypłaty zabrane. Nikt tam nie chce przyjść, wiec przyjmij się tam do roboty, to sam zobaczysz.
A potem napisz ile ci zabrali!
1
duszek 2013-10-04 14:44:59
- 2013-09-29 13:19:16

duszek, to możesz napisac na własnym przykładzie ile zabierają z tej pensji i jak to argumentowali w plastmet?
Pozdrawiam.
.
Czytaj ze zrozumieniem! Częsć wypłaty masz uznaniową. Uznaniową, kumasz? Zabierają i nie muszą ci tego argumentować.
A jeśli pójdziesz po wyjaśnienie to usłyszysz np: bo był słaby miesiąc, bo za mało wydajnie pracujesz, bo wszystkim zabrano, bo taki wskaźnik, bo kryzys, bo... Ściema i mydlenie oczu. Nikt tam nie chce przyjść charować i rotacja duża, to zatrudnij sie w plastmet i zobaczysz.
2
Oszukany 2013-12-04 15:45:59
Strata zdrowia i nerwów. zanim Cie przyjmą na stałe dostaniecie umowę na okres próbny 3 miesięczny za jakieś 8/9 zł brutto na h. a jak się sprawdzicie to (ze niby) 2300/miesiecznie.... ale jak umowa sie skończy nawet jak wszyscy będą zadowoleni to szefowie i tak znajda dziurę w całym i powie Ci ze słaby jesteś. i z łaską dadzą Ci 0.50gr podwyżki zaznaczając przy tym "dajemy pani/panu AŻ 50gr podwyżki" no oczywiście po kilku miesiącach możemy negocjować znowu. nikt nie dostał nigdy pełnej premi. (usunięte przez administratora) Ps. nadgodziny sa obowiązkowe bo po premi...;/
2
wydy,many 2013-12-07 17:55:54
WIEKSZEJ POMYŁKI NIE MA!!!!! (odradzam ta firme z całego serca!)"za dużo ludzi do koryta".dla pracownika nic nie zostaje-niestety;(
3
xxx 2014-01-03 22:53:48
witam z wynagrodzeniem 2300 to jedna wielka kicha idziesz na rozmowe wszystko ladnie pieknie a pozniej dajemy panu az 8.50 na godz brutto i takie gadanie ze beda podwyszki(jak sie srednia krajowa podniesie) oraz 30%premi ktora za byle co zabieraja wiec nie ma wcale. z hali nie mozna wyjsc nawet do magazynu gorzej niz w wiezieniu a z urlopem to zapomnij wiecznie im nie pasuje i ogolnie polowa to (usunięte przez administratora)pozdrawiam i nie polecam
1
xxx 2014-01-04 23:10:38
to nie zalezy od stanowiska tylko od oceny brygadzist jaka dostaniesz i od widzi mi sie szefów nic innego. no okres probny jest ale i tak masz umiec wszystko od samego poczatku. rob jak chcesz twoja sprawa chcesz to idz nie to nie ale nie ma lekko tam
xxx 2014-01-06 18:40:59
a tam w biurowych to nie wiem ale oni zle z praca nie maja gorzej jest na produkcji.
echte 2014-01-07 16:07:50
Odradzam dział handlowy, bo tam pracowałem. Nerwówka, stres, brak poszanowania pracownika :( Trzymaj się jak najdalej z dala od tego działu i od plastmetu.
Możliwość rozwoju - to chyba żart!!! Oni dużo obiecują,(usunięte przez administratora)
2
xxx 2014-01-07 21:30:00
idz tam do pracy to sam zobzczysz a nie tu glupie pyania zadajesz
1
Wypaleniezawodowe 2014-01-08 21:07:49
Każdy punkt widzenia jest inny... Jeśli chodzi o prace w "biurze" zawsze chętnie wypowiadają się o niej osoby, nie mające nic z nią wspólnego "o jak oni mają dobrze itd.". Jest ciężej pod każdym kątem, chyba że ktoś myśli swoją miarą "ja to się na haruję fizycznie przy łopacie", psycha siada - wypowiedz ogólna. Po pierwsze, aby pracować trzeba coś sobą reprezentować, a nie hejcic na innych. Praca w biurze to ciężka harówka i przede wszystkim poza 8 godzinowy czas pracy wyrwany własnej rodzinie. Czepianie się drobiazgów, mało znaczących, i wielkie wywody, to standard. Fakt część ludzi jest niedocenianych, a część, to tzw. przydupasy, ale to też nic nowego i tak jest wszędzie. Pan (usunięte przez administratora) to osoba na nieodpowiednim stanowisku, ale nikogo lepszego nie mieli, a przydałby się ktoś z głową na karku, świeży nie nasiąknięty toksyzmem nabytym.
Mówią że co cię nie zabije to cię wzmocni... Trzeba znać tą granicę.
oszukany_przez_plastmet 2014-01-17 18:00:36
Werner, kolego! Ameryki nie odkryłeś, bo Plastmet bez wytchnienia szuka do działu handlowego i konstruktorów/projektantów. Tylko nie mogą znaleźć, bo ludzie poznali sie na tej f-mie i wiedzą jak tam jest. Nikt tam długo nie pracuje, bo po krótkim czasie ludzie mają dość poniżeń, zniewag i czepiania się o drobiazgi. Zarobki też słabe :(
Wielu zwyczajnie nie wytrzymuje tego psychicznie i ucieka. I plastmet znów szuka jelenia. A co do awansu zawodowego, to szef ma swoich wasali i kilku kapo. Oni jakieś karierki porobili, a 95% załogi musi na nich tyrać :(
3
harnas 2014-02-01 18:22:42
Ludzie nie do plastmetu, bo to syf, kiła i mogiła!
Co oni robią z ludzi, to przechodzi pojęcie: stawki niskie, zabieranie premii bez powodu, przymuszanie do pracy w nadgodzinach, o urlopie też możesz zapomnieć(usunięte przez administratora) Dobrze, że jest wolność słowa i może ktoś to przeczyta zanim go plastmet oczaruje miłą gadką o dobrych zarobkach, premiach i innych fatamorganach.
(usunięte przez administratora)
4
Mr. X 2014-03-02 14:55:12
Czytając powyższe posty śmiać się można nic poza tym.
Sami inteligenci, a żaden się dobrze ciężką pracą nie skalał...
demet 2014-03-15 14:40:19
Przyjmij się tam do roboty i nie będziesz mieć wątpliwości. Przy pierwszej wypłacie zrobią cie w bambuko. Nie przepracowałeś dnia w plastmecie, a piszesz tu bzdury.
1
on ona oni 2014-04-02 11:17:53
Odradzam tą firmę!!! Praca w biurze TRAGEDIA!! Jeden na drugiego donosi. (usunięte przez administratora) Zabieranie sobie ofert. Wykorzystywanie przedstawicieli handlowych. Ogólnie robienie z ludzi durni i jeleni. A co do premii to żenada!!! Zarobki w najlepszych miesiącach i w najgorszych prawie się nie różnią. (usunięte przez administratora)... Jak ktoś planuje tam prace to naprawdę niech się zastanowi ze sto razy zanim popełni błąd i będzie żałował.
3
odradzam 2014-04-06 15:11:52
Też odradzam tą firmę!!! Chora, przegnita firma. Bardzo zła atmosfera. Można tam osiwieć. Jeden na drugiego patrzy wilkiem. Fałsz i obłuda, bo na początku wszystko pięknie ładnie, a potem się zaczyna pomiatanie pracownikiem, obsmarowywanie, wytykanie i wyolbrzymianie potknięć, które na początku zawsze się każdemu zdarzają. Do perfekcji plastmet opanował ograbianie pracownika przez zabieranie ciężko wypracowanej premii i lojalki.
Daje do myślenia, jak bardzo często plastmet szuka pracowników. Nie popełniajcie tego błędu i nie idzcie tam!!!!!
3
dora 2014-07-06 20:47:11
Plastmet jest nędzną firmą. Szefowie żerują jak te hieny na niedoli pracownika. Z każdej wypłaty masz część bezczelnie zabrane. Taka zapłata za cieżką pracę. Nedzna firma.
2
freier_Mann 2015-01-04 15:26:11
Tragicznie ta firma wygląda od środka. Kto pracował to wie!
Na zewnątrz nachalna reklama, że firma jest liderem branży i jest
szalenie innowacyjna.
Ha! Dobre sobie! Bujanie klienta przez żenienie takich kitów!
A wewnątrz nie jest tak pięknie! Firma sama niczego nie wymyśliła.
Nawet nie ma własnego dziłu rozwoju.
Najbardziej gorący czas to były targi, gdy Plastmet szykował swoje
oddziały szpiegów, żeby podpatrzeć rozwiązania innych. Najchętniej by
wszystko rozkręcili, żeby zobaczyc co jest tam w środku. Potem
próbowali nieudolnie kopiować i szybko pchnąć na rynek. Wychodziły
niedopracowanie buble, przychodzuiły reklamacje, a niektórzy klienci
zrywali kontrakty. A za to pracownicy sprzedaży dostawali (usunięte przez administratora) i
wszystkim zabierano premie.
I tak dostawało się g*wniane grosze :(
Syf i brak szacunku dla pracownika! Po pół roku(usunięte przez administratora) od tego
lidera branży! W Niemczech mam 12 Eurasów na godzinę, w Plastmet było 8
zeta. Czujecie to? I w dodatku praca jest lżejsza :)
6
wtajemniczona 2015-02-14 14:50:33
Z tą likwidacją firmy to może być prawda, a nie plota.
Już od dawna dochodzą mnie takie słuchy.
Wlasnych pracowników rżną na kasę przez zabieranie premii. Skandal i dziadostwo!
Kooperantom płacą tyle, że ledwo się opłaca robić.
Bezczelni wyzyskiwacze!
2
turbo 2015-03-03 19:23:07
umowe ładnie piękie podpisujemy mamy tyle i tyle do pana a jak ty coś od nich chcesz to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie mają czasu ....
o urlop musisz się prosić bo [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie chcą ci dać ....
najlepiej dali by ci urlop jak by im pasowało ...
wypłaty [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na produkcji od 1300 na początek ..
kiedyś kolega miał 30 nadgodzin to nawet nie miał 2000 zł ..
zatrudniają teraz jak leci każdego po kolei nawet takiego empego który nic nie umie ......
5
halif 2015-06-02 00:29:52
A pamiętacie chryję z zeszłego roku? Plastmecik zrobił sobie reklame i wydał kupę szmalu na koncert.
Ten Koncert zadedykował swoim pracownikom.
To ci sami pracownicy, którymi firma pomiata, wyzyskuje i okrada co miesiąc z wypłaty.
Z dedykacją koncertu robią ze swoich pracowników kretynów. Tylko głupi to kupi.
Jak szefowie chcą coś zrobić dla pracowników, to niech oddadzą kasę, którą ludziom zagrabili.
Z odsetkami ma się rozumieć!
6
Lubaszanin 2015-06-16 20:14:01
Zupełnie jakbym słyszał księgową... :)
peggy_brown 2015-09-10 00:49:34
Nie trzeba być księgową! Każdy, kto ma na utrzymaniu rodzinę chce żyć godnie i móc związać koniec z końcem. Gdy plastmet zabiera się pracownikowi część wypłaty, to okrada jego dzieci z jedzenia. Postępowanie podłe i karygodne.
4
PCT 2015-11-27 20:58:26
Jeśli masz pecha i trafisz tam na szlifowanie, wtedy jest przechlapane.
Poza zabieraniem z premii masz inne przykrości: smród, wszędzie brud, okrpny hałas, pylica.
Zdrowie masz jedno.
5
lord 2016-01-18 01:06:49
A ja firmę polecam... swoim wrogom.
Wiadomo, ze ich tam dojadą, stłamszą, a na finisz złupią i okradną na kasie.
Zarobią na worek ziemniaków i musza się z tego cieszyć, bo oczach szefów są darmozjadami i do niczego sie nie nadają.
5
LUPIKS 2016-03-13 01:01:24
Ludzie w Lubaszu mówili ze Plastmet prowadzi podwójną ewidencję czasu pracy.
Urlop w terminie trzeba wykorzystać i firma robiła szwindel, zeby w papierach się zgadzało.
W papierach urlop, w rzeczywistości robota.
Przymus. Nie zgodzisz się - premia zabrana. Jeb!
Pracownicy są zastraszeni, ale może się znajdzie odważny, zeby potwierdzić taki proceder.
6
xxx 2016-03-16 20:38:44
Ewidentna bzdura!!! jestem pracownikiem od paru lat w firmie i rozmawiałem z niejednym pracownikiem który wyrażał się dobrze o swoim pracodawcy. Wszystkich pracowników satysfakcjonują zarobki. Na 100 pracowników tylko kilku wypowiada się tak jak Ty, bo do świata wirtualnego trafiło w świat rzeczywisty. Jak komuś się nie chce pracować to zawsze coś wymyśli.
2
NIE_DLA_WYZYSKU 2016-03-25 00:58:49
Wszystkich pracowników satysfakcjonują zarobki???!!! WSZYSTKICH????!!!!!!!!!
Ewidentna bzdura!!!
4
spawacz 2016-04-03 07:36:49
skoro wszyscy sa tam zadowoleni z kasy, to czy jako spawacz dostane 3500 na rekę?
Nie chce mi sie wierzyc, że wszyscy tam sa zadowoleni. kumple mi tą firme odradzali, bo kantuje pracownika.
2
opinia 2016-04-17 11:48:08
Haha, xxx nie napisał, ze są zadowoleni w tym miesiącu, gdy mają mniej zarąbane z pensji. Taki miesiąc trafia się rzadko.
4
kasztelan 2016-05-16 22:28:47
Prawdę LORD napisał.
1. Ej, Moc. co tam robiłeś? Pewnie w plastmeciku mocarnie kablowałeś na kolegów.
I za to szefowie premiowali i robili ci dobrze.
2. Skoro było ci tak dobrze, to czemu tam juz nie pracujesz, co???
Pewnie twoja krecia robota została zdemaskowana i uciekłeś, żeby koledzy ci ryja nie obili.
6
robal44 2016-09-30 20:34:12
Firma Plastmet jest firma typu nie daj sie a zesraj sie.....szukaja pracownikow ktorzy beda im podwadni i na kazde zawolanie przyjda do pracy....a gdy tobie nie pasuje to maja cie za zlego człowieka ktory niby nie chce pracowac...Najlepsze jest to gdy przynosisz l4 ze jesteschory lub jestes po wypadku to maja do ciebie pretesje ze nie bedzie cie w pracy...nie obchodzi ich zdrowie pracownika tylko produkcja ...a za zrąbana robote musisz placic ciezkie pieniadze ....a odnosnie urlopow nie chca wogole przyznawac tylko w tedy kiedy oni chca np zima gdy nie ma zamowien wysylaja cie na ulop czy potob CI SIE TO CZY NIE...dzwonia nawet o 22 ze nie przychodzisz na nocke bo nie ma roboty a co najwazniejsze nie trzymaja sie kodeksu pracy odnosnie przepisow bo sie na tym wogole nie znaja i szukaja takich ludzi ktorzy beda za nimi latac. Trzymajcie sie od tej firmy z daleka
3
Pinezka 2016-10-10 10:16:48
Ciekawe czy ktoś z Was (piszących o zabieraniu) zdaje sobie sprawę, że premia uznaniowa nie jest zabierana tylko dawana. Można dostać mniej, można więcej, nigdzie nie jest napisane ze %premii jest gwarantowany na kwitku. Wszystko zależy od obrotu i oceny ludzi postawionych wyżej. Skoro nie dostajecie, to nie do końca robicie jak należy, później się nie robi bo"po co skoro i tak mi zabiorą" i kółko się zapętla.

Wszyscy tylko potrafią płakać jak to im nie dobrze, ale nikt się nie zastanowi dlaczego ma nie dobrze.
Nigdzie nie jest lekko (tzn jest, zawsze lekko i cacy jest tam gdzie nas nie ma), ale robisz swoje to swoje masz, lecisz w kulki to jest Ci źle.
No ale płaczki się zawsze znajdą.

ps. Nie mówię, że jest super ekstra, bo jest kilka rzeczy, które mogły by być lepsze, ale mimo to nie jest tak źle jak opisują to powyżej.
7
allegro 2016-10-16 15:12:40
Czytając te wpisy juz mnie dziwi, że ludzie w Czarnkowie porównują Plastmet do obozu Auschwitz :(
3
Gabal 2016-11-24 18:08:46
Należy się trochę szanować!
Dla mnie plastmet to zakończony rozdział. Szybko znalazłem lepszą robotę.
Jak sobie przypominam ten wyzysk, to pogardzanie i okradanie pracownika, to robi mi się niedobrze.
Codziennie przejeżdżam obok plastmetu ale nawet nie patrzę w tym kierunku.
A wiecie dlaczego? Bo mi się na wymioty zbiera, jak sobie to przypominam tą nieludzką podłość.
Do plastmetu nie wrócę za żadne skarby! Nigdy!
2
Zostaw swoją opinię o ,,PLASTMET'' , Pilawski, Sikora Spółka Jawna Lubasz - Lubasz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ,,PLASTMET'' , Pilawski, Sikora Spółka Jawna Lubasz