brak logo

Skanem Introl

Swadzim

Opinie o Skanem Introl

momo89 2015-10-13 21:10:23
poszukiwany Mistrz zmianowy oraz Pracownika przygotowania produkcji do oklejania polimerów
PAULO 2015-10-13 21:12:58
JAKI INTROL TAKA FIRMA JUŻ NIE ISTNIEJE
ojojojojo 2015-10-20 11:49:10
Jacek Gryska ...... opinie :)
4
chemesik 2015-10-27 17:42:21
Też chętnie dowiem się kilka słów na tego Pana :)
wieloletni 2015-10-29 14:42:29
Gryska jak to Gryska - lepiej go miec po swojej stronie i z nim dobrze zyc, bo inaczej mozesz miec ciezki i marny zywot...;)
chemesik 2015-11-04 19:04:46
a coś więcej?? dlaczego go u Was nie ma ? "...na każdego cwaniaczka są sposoby ..."
Stary pracownik rcs 2015-11-14 15:42:17
JG - kłótliwy z chorymi ambicjami do których nie mial podstaw (brak wiedzy poza doświadczeniem z maszynami - brak angielskiego, znajomości prawa pracy, finansów, mechaniki itd.). Taki majster bardziej z poprzedniej epoki. Chodził z pracownikami na mecze i ci byli naj. Resztę traktował jak g. To zmienilo sie na plus. A odszedł bo pewnie po przyjściu Lysola byłby zwolniony więc wolał sam odejść. Na 100% będzie u was mieszał. Co ciekawe to szybko wszyscy o nim zapomnieli.
6
ANIA83 2015-11-16 18:50:17
Ludzie przestańcie bzdury wypisywać nikt ze starej załogi nie zapomina o tych którzy już z nami nie pracują to po prostu nie jest miejsce na takie wpisy.
Tak krótko info dla szukających opinii o Naszej firmie,zarobki po mimo zmian nadal jedne z lepszych w Wielkopolsce jeśli chodzi o drukarnie warunki pracy dobre w porównaniu do innych, GDYBY BYŁO TAK ŹLE JAK NIEKTÓRZY PISZĄ TO POŁOWA ZAŁOGI ZATRUDNIONA PRZED 2015 ROKIEM SAMA BY ODESZŁA :-)
1
tomek 2015-11-24 22:02:44
ale cisza po ostatnim minionku szok poprostu czyżby glu....:-(
CZY WRESZCIE KTOŚ DAŁ SENSOWNY WPIS
new 2015-11-25 07:23:12
Pracuję od pół roku i nie pojmuję tej krytyki. Stawki są b.konkurencyjne, ludzie mili, atmosfera świetna. Nie wiem może to piszą jakieś osoby które mają jakieś problemy z przeszlą ekipą, z tego co wiem zmieniła się tu większa część góry w ostatnich 2-3latach lub osoby których nigdy nic nie zadowoli. Tylko co one tu nadal robią? Ja szczerze polecam,jeśli ktoś szuka stabilnej pracy ze wszystkim na papierze, fajnym klimatem i warunkami. A najlepsze,że przez opinie na tym forum prawie bym nie pojechała na rozmowę, tak fatalny obraz przedstawiają!
new 2015-12-03 07:33:48
Umowy właśnie zawierają tylko o pracę, nigdy nie było żadnych śmieciówek i może to straszne, ale w naszej polskiej reality to cenne, bo znam wiele zacnych firm które dają umowy zlecenia albo każą zakładać działalność. A negatywy?bo tacy są Polacy,zawsze im zle,niestety, znajdz tu firmę o której dobrze się pisze. Owszem,jest mnóstwo firm o których nie dałoby się dobrego słowa napisać, ale też widzę tu firmy które dobrze znam i piszą o nich jakieś totalne bzdury.Nie wiem,moze dlatego ze glownie pisza osoby które np. zostały zwolnione
2
PracownikAnonimowy 2015-12-07 07:38:07
Pozdrawiam Pania Jolę oraz jej magiczny guzik.
PS - tak sie nie da pracować..
1
sam 2016-02-20 01:08:40
jerzy - skąd się urwałeś? to jest hejt :) każda porządna firma ni działa inaczej , a moim zdaniem zapłacili Tobie za tą wypowiedź.. W tej firnie tylko koneksje się liczą... Bocian ściągnął drukarza z najlepszej firmy z sąsiedztwa i on od ręki 7 koła dostał bez oceny... oczywiście z czasem karencji do oceny i wiadomo jak ona przebiegnie skoro jest swój. Za to widać jak sąsiedzi są skuteczni - podobno budują 10 tyś nowych metrów produkcyjnych, CheMes zawsze był wzorem dla naszych, a już dobitnie od pojawienia się bociana. Sorry ale moim zdaniem z nimi przegramy, i jak ktoś chce się rozwijać to niech pomyśli
1
campo 2016-02-20 16:32:07
sam - a tobie to chyba ta konkurencyjna sasiedzka firma zaplacila za tak propagandowy wpis... Poltora roku po pierwszych ocenach ucieklo od nas do Chemesu 5-6 osob co jest zrozumiale po dostali finansowo po d.pie. Obecnie pracuje chyba jeszcze 2(?), reszty juz dawno nie ma, a ci ktorzy zdecydowali sie na druga przygode z ta firma uciekli najszybciej - tak jest tam " [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot;. Metody rekrutacji do tej firmy sa powszechnie znane - na wstepnej rozmowie zgadzaja sie na prawie kazda kwote itd, na probnym masz mniej wiecej tyle co chciales, a pozniej przy kolejnym angazu szok - 500-700 zl mniej...i slyszysz, ze przeciez tak sie umawialismy...i ze zle ich wczesniej zrozumiales. W Skanemie tez nie jest super cudownie, niesprawiedliwy system ocen, presja na metry itd. robic trzeba wszedzie. A jak Chemes jest dla ciebie wzorem firmy, to przeciez nikt cie nie zatrzymuje - idz i zloz papiery;)
kotek 2016-02-21 08:20:51
kolego campo wypowiedz się na temat pracy może magazynierów i ich zarobków?
a układy niestety są wszędzie. kim jest ten bocian? jakie sa ogólnieśednie zarobki drukarzy w tej firmie? jaka jest lepsza firma chemes czy skanem? kim jest ta motylowa na magazynie?
1
nikt ważny 2016-03-08 23:10:20
Motylowa... Specjalistka od spraw innych niż magazynowe! Szkoda tylko jej męża.
1
jan 2016-03-13 20:57:40
a nie jest to menagerka od logistyki? inne niż magazynowe? nie kręci z kims do góry?
1
marcin 2016-03-14 20:51:43
tak. ona jest moja i tylko moja. robie z nią co chcę. jest na każde moje skinienie. a w tej firmie ja jestem najważnieszy. żaden rudy czy łysy mi nie podskoczą. hahahaha.
5
piotr 2016-03-30 11:58:49
sam spójrz i porównaj. zobacz kto się rozwija buduje nowe zakłady i instaluje najnowszą technologię, a kto się zwija - masz odpowiedź
1
Lyk 2016-03-31 07:16:33
Konkurencja się rozwija i szuka ludzi do pracy za chwilę nie będzie tu komu pracować bo się wszyscy zwiną...
1
el 2016-03-31 19:31:32
Wszyscy straszą a ciągle siedzą na tyłku w Skanemie. Mocni jesteście tylko na forum, poza to strach zagląda w oczy żeby nie stracić roboty. Praca jak wszędzie-trzeba robić swoje i tyle. Ważne że wypłata na czas i w miarę sensowna.
1
kotek 2016-03-31 19:47:21
warto u was pracować duża rotacja ludzi ile zarabia magazynier?
pracownik 2016-04-03 01:17:26
witam pracuje tu już trochę i powiem że atmosfera w porównaniu z poprzednimi pracodawcami też w tej branży o niebo lepsza , a lizusów i karierowiczów też trochę jest jak w każdej firmie . wszystkim niedowiarkom i tym którzy się zastanawiają czy przyjść do pracy polecam przekonać się osobiście , a jak ktoś hołduję powiedzeniu czy się robi czy się leży kasa się na leży . niech szuka dalej i niech potem nie wypisuje jak to ciężko , bo takiemu wszędzie będzie nie pasowało. ja jestem zadowolony z systemu , kaski oraz atmosfery w pracy
1
el 2016-04-03 21:39:33
Wreszcie ktoś się zaczął sensownie wypowiadać. Zgadzam się, system premiuje osoby, którym się chce pracować.
1
Lalka 2016-04-05 20:13:17
No i po premii, gdzie ten sprawiedliwy system?
2
hiob 2016-04-06 00:32:09
no premia jest dla swoich, a dla kogo innego ? nie warto tu siedzieć. częsty brak roboty, wymuszone wolne... brak inwestycji i rozwoju. ludzie bez odwagi siedzą, bo co mają zrobić... może pensja bez cięć będzie, zależy jak K.policzy .
ludzie z układami z szefem sprzedaży z poprzedniego zakładu dostają niezłe pensje, bez recenzji . samo kumoterstwo .. a tam się buduje i rozwija zakład - ja się zastanawiam nad zmianą , słyszałem że nawet oprócz premii dodatkowe gratyfikacje są i wszyscy są zadowoleni ...
2
pracownik 2016-04-06 07:34:22
Jak czytam te bzdury to aż nie mogę uwierzyć, że w tym samym msc pracujemy. W żadnej firmie nie ma cały czas sprzedaży rosnącej, z tego co wiem,za marzec nie było premii po raz pierwszy od wielu lat. premia jest jak idzie sprzedaż,a sprzedaż to sinusoida, nie ma firm gdzie jest ciągły wzrost. jak ktoś oczekuje cudów to raczej nigdzie ich nie znajdzie. i ciekawe że mam kontakt z paroma osobami które odeszły i jakoś nie są zadowolone w nowych pracach. a może ten typ tak ma?
1
lenon 2016-04-12 15:38:18
tak tylko jaką karierę w firmie co się nie rozwija, nie inwestuje .... :( tracimy kolejnych klientów i roboty jest coraz mniej. osobiście bardzo zastanawiam się nad zmianą pracy, jak widzę te inwestycje u sąsiadów z Sadów to widać, że tam jest rozwój. ich dobudówka jest chyba większa niż nasza cała firma, a i słuchy chodzą że tam podwyżki płac i premie dla załogi są.
2
xxx 2016-04-12 17:33:43
Lalka, zapamiętaj sobie jedno, że premia jest po to żeby zabierać pracownikowi, jeśli nie masz jej zawartej w umowie o pracę, to możesz się centralnie bujać i nie masz prawa o jakiekolwiek roszczenia.
Tak sobie wymyślili pracodawcy że robić z pracownikami co chcą, czyli ich centralnie wydymać w d....ę.
2
bzdury 2016-04-13 07:19:28
Czemu sciemniasz?kazdy kto ma system premiowy to na to dokument, o premiach dla kazdego dzialu jest tez w regulaminie firmy. co jak co ale Skanem to nie firma jakich wiele ktora daje pod stolem premie, wszystko jest na papierze. a dwa klientow wcale nie ma coraz mniej, byl chwilowo zastoj, co zdarza sie wszedze, a juz jest coraz wiecej pracy i duzo kontraktow na horyzoncie, niedlugo bedzie tez nowy sprzet, weszli w sleevy, zaraz cyfra, wiec co za bzdury ludzie piszecie, moze tu nie jest idealnie ale klamac?
xxx 2016-04-13 11:51:08
O święta góra się odezwała :) i próbuje firmę reklamować ... ale prawda jest jedna - patrzycie jak sobie zrobić dobrze, a ludziom pracującym patrzycie jak tylko premie poobcinać i śrubowac wymagania ... nowy sprzęt ? ale ubaw, po co i gdzie to wsadzicie ? miejsca na to brak a i jakoś zwiększonej ilości pracy nie widać .... sleevy ? to ze wasz kierownik sprzedaży pomysły z chemesu przytargał to nie kłamcie że robimy ... tylko podzlecamy i mówimy ze to nasze dzieło .... tu jest jedno wielkie zakłamanie . ja myślę że czas stąd uciekać do porządnych firm
1
el 2016-04-13 15:49:05
To czemu jeszcze pracujesz, czyżby Cię nikt nie chciał???
famon 2016-04-13 20:43:11
Nigdzie nie jest idealnie. A Skanem to porządna firma i nie ma co wylewać swoich żali na forum. Jedni odchodzą a drudzy przychodzą - rotacja zawsze musi być. Niestety każdemu nie da się dogodzić.
bzdury 2016-04-14 07:20:10
Rozczaruję cie xxx, nie dość że nie sama góra, to chyba sam dół. ja jednak pracowałem w wielu innych msc przed Skanem i dlatego doceniam to msc. a prawda jest taka, że widzę że głównie narzekają pracownicy którzy tu pracują od zawsze, stare wygi, i tylko od lat mówią że odchodzą, ale jakoś ciągle tutaj, sadomasochizm?tu też wiem, że idealnie nie jest, ale jest umowa o pracę, wszystko na papierze, podstawa też wyższa niż w 2 firmach gdzie byłem na takim stanowisku, w porządku przełożeni. i nie wiem dlaczego jak ktoś dobrze mówi to od razu głos że sama góra się odezwała. sorry, ale nie sądzę by góra bawiła się w wpisy na gowork hahaha
rocky 2016-04-26 22:53:07
kiedyś jako introl to była super firma, najfajniejsi czyli najmądrzejsi (z ironią) są obecni managerowie (tragedia) widać jak dzięki ich pracy fatalnie stoi firma, łapią wszystkie zlecenia żby tylko robić obrót, mam nadzieję że OLE szybko pozbędzie się tych nowych managerów

ZDECYDOWANIE NIE POLECAM a troche tam pracowałem
3
produkcyjny 2016-05-10 23:13:50
słuchajcie i nie piszczcie głupot. dziś wszędzie trzeba się wykazać tym co potrafisz. to jest jedno. każdy zakład jest dobry, który płaci za Ciebie zus i podatki. Ale jeśli chcesz się rozwijać to patrz kto się rozwija.. nasza budka chyba nie ma szans na rozwój bo i nie ma gdzie... patrząc na postęp i rozwój sąsiadów z Sadów można tylko pozazdrościć. Podobno trzy razy większy zakład od lata , najnowsze technologie, inwestycje widać z ulicy, szkoda, że u nas tylko patrzą jak naszym kosztem oszczędzić a tych z chemesu za cudze pomysły wynagradzają. I nasi drukarze nie dostają takich stawek jak jak chemesowi , bo nie są zaprzyjaźnieni z górą , a nasi od nich musza się niby wiele nauczyć .... faktem jest, że nie jesteśmy już najlepszymi bo tracimy zlecenia i mamy przestoje ale ważne aby góra dostała swoje premie . mały człowiek się nie liczy. ... ja rezygnuję
1
produkcyjny 2016-05-10 23:14:20
słuchajcie i nie piszczcie głupot. dziś wszędzie trzeba się wykazać tym co potrafisz. to jest jedno. każdy zakład jest dobry, który płaci za Ciebie zus i podatki. Ale jeśli chcesz się rozwijać to patrz kto się rozwija.. nasza budka chyba nie ma szans na rozwój bo i nie ma gdzie... patrząc na postęp i rozwój sąsiadów z Sadów można tylko pozazdrościć. Podobno trzy razy większy zakład od lata , najnowsze technologie, inwestycje widać z ulicy, szkoda, że u nas tylko patrzą jak naszym kosztem oszczędzić a tych z chemesu za cudze pomysły wynagradzają. I nasi drukarze nie dostają takich stawek jak chemesowi , bo nie są zaprzyjaźnieni z górą , a nasi od nich musza się niby wiele nauczyć .... faktem jest, że nie jesteśmy już najlepszymi bo tracimy zlecenia i mamy przestoje ale ważne aby góra dostała swoje premie . mały człowiek się nie liczy. ... ja rezygnuję
6
triple x 2016-05-15 22:41:51
mogę tylko potwierdzić ... niestety. Za dawnych czasów była to fajna firma, ale teraz już nie ma po co tu być. czysty wyzysk i brak roboty :( a tym samym zarobki to źródło oszczędności dla kierownictwa i na ich premie. zawsze są lepsi i lepszejsi - a ci to tyłki cmokają . nie polecam
3
obserwator 2016-06-10 18:49:38
o jakich nowych technologiach mowisz?To jest wydmuszka w ktora inwestuje fundusz, po to aby sprzedac za 5lat.Razem z baranami.
4
lean 2016-06-13 08:17:15
dokładnie tak będzie! barany będą chciały później wrócić, ale nie będzie dla nich miejsca
1
nienaiwny 2016-06-13 10:19:16
Dokładnie, fundusz tylko po to inwestuje zeby sprzedac, ciekawe czy wtedy bedziecie tak Chemes chwalic, tu przynajmniej jest stabilizacja
Na szczęście były... 2016-06-20 14:12:43
nienaiwny bierz mniejsza dawke albo zmien lekarza bo Cie oszukuje...o jakiej stabilności Ty bredzisz bo napewno nie o finansowej chyba że tylko sie cieszyć że sie pracuje...co pół roku zmiana wynagrodzenia o to nawet o 2-3 tyś w plecy przez 6 miesięcy to nazywasz stabilizacją????? z tego co wiem a mam kontakt z kolegami to nic sie w tej kwestii nie zmiania i właśnie to był powód mojego odejścia
3
www 2016-06-22 21:57:55
Drukarze to tyle zarabiają, chociaż jak się widzi ich reklamacje to nie wiadomo za co, kolejne za drukarzami w zarobkach są panie z roto-święte krowy którym zawsze dzieje się krzywda, ciekawe że jeszcze żadna się nie zwolniła a tak im źle-bo nigdzie indziej nie dostaną pracy za tyle kasy i żeby mieć full czasu na papieroski, kawusie i ploteczki.
11
nn 2016-09-24 23:03:16
No i miałeś rację ,tylko dziwi mnie że jednak tak długo złodzieja trzymali.
Ale chyba był potrzebny zezolowi i motylowej najpierw do spuszczenia Olka a później pewnie sami w tym złodziejstwie całych transportów palet uczestniczyli a na końcu Roberta spuścili jak wyszło wszystko najaw.
11
PRACOWNIK 2016-09-28 19:48:18
PANI AGNIESZKO I KOGO TERAZ DUPA BOLI:) HA HA
3
obcy 2016-10-18 00:29:28
A to dlaczego u was tak obniżają pensję?
@@@ja 2016-10-19 18:39:37
Odpowiedz jest prosta Zyzol rządzi niedługo Lisek odchodzi to się dobierze pewnie znowu do pensji... znowu kobietom zabierze bo tam najprościej... oferty pracy są ale brak chętnych jeśli się już ktoś znajdzie to po pierwszym dniu ucieka... odradzam tą firmę bo tam coraz gorzej...
8
obcy 2016-10-21 23:58:55
To jakaś TRAGEDIA.......a chciałem tam iść do pracy.
4
kejl 2016-10-22 16:19:57
Ależ idź najlepiej na handlowca pseudo jezdzacego
6
milk 2016-12-01 10:13:00
Żal czytać bo to była super firma aż trudno uwierzyć że aż tak źle :-(
3
Zostaw swoją opinię o Skanem Introl - Swadzim
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Skanem Introl