brak logo

Skanem Introl

Swadzim

Opinie o Skanem Introl

new 2015-12-03 07:33:48
Umowy właśnie zawierają tylko o pracę, nigdy nie było żadnych śmieciówek i może to straszne, ale w naszej polskiej reality to cenne, bo znam wiele zacnych firm które dają umowy zlecenia albo każą zakładać działalność. A negatywy?bo tacy są Polacy,zawsze im zle,niestety, znajdz tu firmę o której dobrze się pisze. Owszem,jest mnóstwo firm o których nie dałoby się dobrego słowa napisać, ale też widzę tu firmy które dobrze znam i piszą o nich jakieś totalne bzdury.Nie wiem,moze dlatego ze glownie pisza osoby które np. zostały zwolnione
2
PracownikAnonimowy 2015-12-07 07:38:07
Pozdrawiam Pania Jolę oraz jej magiczny guzik.
PS - tak sie nie da pracować..
1
sam 2016-02-20 01:08:40
jerzy - skąd się urwałeś? to jest hejt :) każda porządna firma ni działa inaczej , a moim zdaniem zapłacili Tobie za tą wypowiedź.. W tej firnie tylko koneksje się liczą... Bocian ściągnął drukarza z najlepszej firmy z sąsiedztwa i on od ręki 7 koła dostał bez oceny... oczywiście z czasem karencji do oceny i wiadomo jak ona przebiegnie skoro jest swój. Za to widać jak sąsiedzi są skuteczni - podobno budują 10 tyś nowych metrów produkcyjnych, CheMes zawsze był wzorem dla naszych, a już dobitnie od pojawienia się bociana. Sorry ale moim zdaniem z nimi przegramy, i jak ktoś chce się rozwijać to niech pomyśli
1
campo 2016-02-20 16:32:07
sam - a tobie to chyba ta konkurencyjna sasiedzka firma zaplacila za tak propagandowy wpis... Poltora roku po pierwszych ocenach ucieklo od nas do Chemesu 5-6 osob co jest zrozumiale po dostali finansowo po d.pie. Obecnie pracuje chyba jeszcze 2(?), reszty juz dawno nie ma, a ci ktorzy zdecydowali sie na druga przygode z ta firma uciekli najszybciej - tak jest tam " [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot;. Metody rekrutacji do tej firmy sa powszechnie znane - na wstepnej rozmowie zgadzaja sie na prawie kazda kwote itd, na probnym masz mniej wiecej tyle co chciales, a pozniej przy kolejnym angazu szok - 500-700 zl mniej...i slyszysz, ze przeciez tak sie umawialismy...i ze zle ich wczesniej zrozumiales. W Skanemie tez nie jest super cudownie, niesprawiedliwy system ocen, presja na metry itd. robic trzeba wszedzie. A jak Chemes jest dla ciebie wzorem firmy, to przeciez nikt cie nie zatrzymuje - idz i zloz papiery;)
kotek 2016-02-21 08:20:51
kolego campo wypowiedz się na temat pracy może magazynierów i ich zarobków?
a układy niestety są wszędzie. kim jest ten bocian? jakie sa ogólnieśednie zarobki drukarzy w tej firmie? jaka jest lepsza firma chemes czy skanem? kim jest ta motylowa na magazynie?
1
nikt ważny 2016-03-08 23:10:20
Motylowa... Specjalistka od spraw innych niż magazynowe! Szkoda tylko jej męża.
2
jan 2016-03-13 20:57:40
a nie jest to menagerka od logistyki? inne niż magazynowe? nie kręci z kims do góry?
1
marcin 2016-03-14 20:51:43
tak. ona jest moja i tylko moja. robie z nią co chcę. jest na każde moje skinienie. a w tej firmie ja jestem najważnieszy. żaden rudy czy łysy mi nie podskoczą. hahahaha.
5
piotr 2016-03-30 11:58:49
sam spójrz i porównaj. zobacz kto się rozwija buduje nowe zakłady i instaluje najnowszą technologię, a kto się zwija - masz odpowiedź
1
Lyk 2016-03-31 07:16:33
Konkurencja się rozwija i szuka ludzi do pracy za chwilę nie będzie tu komu pracować bo się wszyscy zwiną...
1
el 2016-03-31 19:31:32
Wszyscy straszą a ciągle siedzą na tyłku w Skanemie. Mocni jesteście tylko na forum, poza to strach zagląda w oczy żeby nie stracić roboty. Praca jak wszędzie-trzeba robić swoje i tyle. Ważne że wypłata na czas i w miarę sensowna.
1
kotek 2016-03-31 19:47:21
warto u was pracować duża rotacja ludzi ile zarabia magazynier?
pracownik 2016-04-03 01:17:26
witam pracuje tu już trochę i powiem że atmosfera w porównaniu z poprzednimi pracodawcami też w tej branży o niebo lepsza , a lizusów i karierowiczów też trochę jest jak w każdej firmie . wszystkim niedowiarkom i tym którzy się zastanawiają czy przyjść do pracy polecam przekonać się osobiście , a jak ktoś hołduję powiedzeniu czy się robi czy się leży kasa się na leży . niech szuka dalej i niech potem nie wypisuje jak to ciężko , bo takiemu wszędzie będzie nie pasowało. ja jestem zadowolony z systemu , kaski oraz atmosfery w pracy
1
el 2016-04-03 21:39:33
Wreszcie ktoś się zaczął sensownie wypowiadać. Zgadzam się, system premiuje osoby, którym się chce pracować.
1
Lalka 2016-04-05 20:13:17
No i po premii, gdzie ten sprawiedliwy system?
2
hiob 2016-04-06 00:32:09
no premia jest dla swoich, a dla kogo innego ? nie warto tu siedzieć. częsty brak roboty, wymuszone wolne... brak inwestycji i rozwoju. ludzie bez odwagi siedzą, bo co mają zrobić... może pensja bez cięć będzie, zależy jak K.policzy .
ludzie z układami z szefem sprzedaży z poprzedniego zakładu dostają niezłe pensje, bez recenzji . samo kumoterstwo .. a tam się buduje i rozwija zakład - ja się zastanawiam nad zmianą , słyszałem że nawet oprócz premii dodatkowe gratyfikacje są i wszyscy są zadowoleni ...
2
pracownik 2016-04-06 07:34:22
Jak czytam te bzdury to aż nie mogę uwierzyć, że w tym samym msc pracujemy. W żadnej firmie nie ma cały czas sprzedaży rosnącej, z tego co wiem,za marzec nie było premii po raz pierwszy od wielu lat. premia jest jak idzie sprzedaż,a sprzedaż to sinusoida, nie ma firm gdzie jest ciągły wzrost. jak ktoś oczekuje cudów to raczej nigdzie ich nie znajdzie. i ciekawe że mam kontakt z paroma osobami które odeszły i jakoś nie są zadowolone w nowych pracach. a może ten typ tak ma?
1
lenon 2016-04-12 15:38:18
tak tylko jaką karierę w firmie co się nie rozwija, nie inwestuje .... :( tracimy kolejnych klientów i roboty jest coraz mniej. osobiście bardzo zastanawiam się nad zmianą pracy, jak widzę te inwestycje u sąsiadów z Sadów to widać, że tam jest rozwój. ich dobudówka jest chyba większa niż nasza cała firma, a i słuchy chodzą że tam podwyżki płac i premie dla załogi są.
2
xxx 2016-04-12 17:33:43
Lalka, zapamiętaj sobie jedno, że premia jest po to żeby zabierać pracownikowi, jeśli nie masz jej zawartej w umowie o pracę, to możesz się centralnie bujać i nie masz prawa o jakiekolwiek roszczenia.
Tak sobie wymyślili pracodawcy że robić z pracownikami co chcą, czyli ich centralnie wydymać w d....ę.
2
bzdury 2016-04-13 07:19:28
Czemu sciemniasz?kazdy kto ma system premiowy to na to dokument, o premiach dla kazdego dzialu jest tez w regulaminie firmy. co jak co ale Skanem to nie firma jakich wiele ktora daje pod stolem premie, wszystko jest na papierze. a dwa klientow wcale nie ma coraz mniej, byl chwilowo zastoj, co zdarza sie wszedze, a juz jest coraz wiecej pracy i duzo kontraktow na horyzoncie, niedlugo bedzie tez nowy sprzet, weszli w sleevy, zaraz cyfra, wiec co za bzdury ludzie piszecie, moze tu nie jest idealnie ale klamac?
xxx 2016-04-13 11:51:08
O święta góra się odezwała :) i próbuje firmę reklamować ... ale prawda jest jedna - patrzycie jak sobie zrobić dobrze, a ludziom pracującym patrzycie jak tylko premie poobcinać i śrubowac wymagania ... nowy sprzęt ? ale ubaw, po co i gdzie to wsadzicie ? miejsca na to brak a i jakoś zwiększonej ilości pracy nie widać .... sleevy ? to ze wasz kierownik sprzedaży pomysły z chemesu przytargał to nie kłamcie że robimy ... tylko podzlecamy i mówimy ze to nasze dzieło .... tu jest jedno wielkie zakłamanie . ja myślę że czas stąd uciekać do porządnych firm
1
el 2016-04-13 15:49:05
To czemu jeszcze pracujesz, czyżby Cię nikt nie chciał???
famon 2016-04-13 20:43:11
Nigdzie nie jest idealnie. A Skanem to porządna firma i nie ma co wylewać swoich żali na forum. Jedni odchodzą a drudzy przychodzą - rotacja zawsze musi być. Niestety każdemu nie da się dogodzić.
bzdury 2016-04-14 07:20:10
Rozczaruję cie xxx, nie dość że nie sama góra, to chyba sam dół. ja jednak pracowałem w wielu innych msc przed Skanem i dlatego doceniam to msc. a prawda jest taka, że widzę że głównie narzekają pracownicy którzy tu pracują od zawsze, stare wygi, i tylko od lat mówią że odchodzą, ale jakoś ciągle tutaj, sadomasochizm?tu też wiem, że idealnie nie jest, ale jest umowa o pracę, wszystko na papierze, podstawa też wyższa niż w 2 firmach gdzie byłem na takim stanowisku, w porządku przełożeni. i nie wiem dlaczego jak ktoś dobrze mówi to od razu głos że sama góra się odezwała. sorry, ale nie sądzę by góra bawiła się w wpisy na gowork hahaha
rocky 2016-04-26 22:53:07
kiedyś jako introl to była super firma, najfajniejsi czyli najmądrzejsi (z ironią) są obecni managerowie (tragedia) widać jak dzięki ich pracy fatalnie stoi firma, łapią wszystkie zlecenia żby tylko robić obrót, mam nadzieję że OLE szybko pozbędzie się tych nowych managerów

ZDECYDOWANIE NIE POLECAM a troche tam pracowałem
3
produkcyjny 2016-05-10 23:13:50
słuchajcie i nie piszczcie głupot. dziś wszędzie trzeba się wykazać tym co potrafisz. to jest jedno. każdy zakład jest dobry, który płaci za Ciebie zus i podatki. Ale jeśli chcesz się rozwijać to patrz kto się rozwija.. nasza budka chyba nie ma szans na rozwój bo i nie ma gdzie... patrząc na postęp i rozwój sąsiadów z Sadów można tylko pozazdrościć. Podobno trzy razy większy zakład od lata , najnowsze technologie, inwestycje widać z ulicy, szkoda, że u nas tylko patrzą jak naszym kosztem oszczędzić a tych z chemesu za cudze pomysły wynagradzają. I nasi drukarze nie dostają takich stawek jak jak chemesowi , bo nie są zaprzyjaźnieni z górą , a nasi od nich musza się niby wiele nauczyć .... faktem jest, że nie jesteśmy już najlepszymi bo tracimy zlecenia i mamy przestoje ale ważne aby góra dostała swoje premie . mały człowiek się nie liczy. ... ja rezygnuję
1
produkcyjny 2016-05-10 23:14:20
słuchajcie i nie piszczcie głupot. dziś wszędzie trzeba się wykazać tym co potrafisz. to jest jedno. każdy zakład jest dobry, który płaci za Ciebie zus i podatki. Ale jeśli chcesz się rozwijać to patrz kto się rozwija.. nasza budka chyba nie ma szans na rozwój bo i nie ma gdzie... patrząc na postęp i rozwój sąsiadów z Sadów można tylko pozazdrościć. Podobno trzy razy większy zakład od lata , najnowsze technologie, inwestycje widać z ulicy, szkoda, że u nas tylko patrzą jak naszym kosztem oszczędzić a tych z chemesu za cudze pomysły wynagradzają. I nasi drukarze nie dostają takich stawek jak chemesowi , bo nie są zaprzyjaźnieni z górą , a nasi od nich musza się niby wiele nauczyć .... faktem jest, że nie jesteśmy już najlepszymi bo tracimy zlecenia i mamy przestoje ale ważne aby góra dostała swoje premie . mały człowiek się nie liczy. ... ja rezygnuję
6
triple x 2016-05-15 22:41:51
mogę tylko potwierdzić ... niestety. Za dawnych czasów była to fajna firma, ale teraz już nie ma po co tu być. czysty wyzysk i brak roboty :( a tym samym zarobki to źródło oszczędności dla kierownictwa i na ich premie. zawsze są lepsi i lepszejsi - a ci to tyłki cmokają . nie polecam
3
obserwator 2016-06-10 18:49:38
o jakich nowych technologiach mowisz?To jest wydmuszka w ktora inwestuje fundusz, po to aby sprzedac za 5lat.Razem z baranami.
4
lean 2016-06-13 08:17:15
dokładnie tak będzie! barany będą chciały później wrócić, ale nie będzie dla nich miejsca
1
nienaiwny 2016-06-13 10:19:16
Dokładnie, fundusz tylko po to inwestuje zeby sprzedac, ciekawe czy wtedy bedziecie tak Chemes chwalic, tu przynajmniej jest stabilizacja
Na szczęście były... 2016-06-20 14:12:43
nienaiwny bierz mniejsza dawke albo zmien lekarza bo Cie oszukuje...o jakiej stabilności Ty bredzisz bo napewno nie o finansowej chyba że tylko sie cieszyć że sie pracuje...co pół roku zmiana wynagrodzenia o to nawet o 2-3 tyś w plecy przez 6 miesięcy to nazywasz stabilizacją????? z tego co wiem a mam kontakt z kolegami to nic sie w tej kwestii nie zmiania i właśnie to był powód mojego odejścia
4
www 2016-06-22 21:57:55
Drukarze to tyle zarabiają, chociaż jak się widzi ich reklamacje to nie wiadomo za co, kolejne za drukarzami w zarobkach są panie z roto-święte krowy którym zawsze dzieje się krzywda, ciekawe że jeszcze żadna się nie zwolniła a tak im źle-bo nigdzie indziej nie dostaną pracy za tyle kasy i żeby mieć full czasu na papieroski, kawusie i ploteczki.
11
nn 2016-09-24 23:03:16
No i miałeś rację ,tylko dziwi mnie że jednak tak długo złodzieja trzymali.
Ale chyba był potrzebny zezolowi i motylowej najpierw do spuszczenia Olka a później pewnie sami w tym złodziejstwie całych transportów palet uczestniczyli a na końcu Roberta spuścili jak wyszło wszystko najaw.
12
PRACOWNIK 2016-09-28 19:48:18
PANI AGNIESZKO I KOGO TERAZ DUPA BOLI:) HA HA
4
obcy 2016-10-18 00:29:28
A to dlaczego u was tak obniżają pensję?
1
@@@ja 2016-10-19 18:39:37
Odpowiedz jest prosta Zyzol rządzi niedługo Lisek odchodzi to się dobierze pewnie znowu do pensji... znowu kobietom zabierze bo tam najprościej... oferty pracy są ale brak chętnych jeśli się już ktoś znajdzie to po pierwszym dniu ucieka... odradzam tą firmę bo tam coraz gorzej...
8
obcy 2016-10-21 23:58:55
To jakaś TRAGEDIA.......a chciałem tam iść do pracy.
4
kejl 2016-10-22 16:19:57
Ależ idź najlepiej na handlowca pseudo jezdzacego
7
milk 2016-12-01 10:13:00
Żal czytać bo to była super firma aż trudno uwierzyć że aż tak źle :-(
6
rodziel 2016-12-13 08:23:09
A ja po licznych przygodach w podobnych firmach , ND . itd znalazlem [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] prace 600 m od domu i placa wiecej niz w odchodzacym do prehistorii Skanemie ... Z......sty szef.... najnowoczesniejsze maszyny i super atmosfera ... wszystko caly czas sie rozwija ... przychodza nowe maszyny .... szef lubi miec cos jedyny w tej czesci europy.... sorry kiedys myslalem ze Skanem to firma moich snów ... jednak strasznie sie mylilem ..... Z G1 Marcin ... pozdrawiam ziomalki troche mi was Żal
8
wielo...wieloletni 2016-12-13 22:08:55
Prawda jest taka że za czasów Pana Szperlińskiego to była firma z klasą prawdziwa marka na rynku poligraficznym...teraz to jedno wielkie szambo na stanowiskach sami karierowicze bez wiedzy poligraficznej którzy tylko patrza jak tu pozabierac kase.
A nowy system płac to już totalne utopienie ludzi w bagnie ale nie po uszy tylko oddychanie przez słomke pozostało...
9
Byly pracownik 2016-12-14 07:19:01
Boże ludzie a wy ciągle wspominacie przeszłość.tak,było super za czasów p.Romka tylko to były inne czasy,inny rynek,ile było wtedy drukarni a ile wtedy!introl mógł sobie pozwolić na wysokie ceny,teraz konkurencja jest ogromna i nawet jakby nie sprzedał firmy to tez byłoby z nim całkiem inaczej teraz.
2
Mieczysław 2016-12-20 21:05:52
Witam wszystkich. Zastanawiam się nad aplikowaniem do waszej firmy jako drukarz. Czytam te wszystkie wpisy i szczerze mówiąc czytam tylko o upadku firmy i o tym jak jest źle. Przecież większość tu piszących, jednak w Skanem pracuje cały nadal czas. To jest tu w końcu taki syf czy jednak nie jest tak źle? Jakie są zarobki, jak wygląda system premiowane w praktyce a nie w teorii. Może ktoś miły w końcu coś napisze, bo jak narazie to wszyscy na tą firmę "jadą ". Pozdrawiam.
4
handlowiec 2017-01-06 14:49:06
Coś chyba kiepsko, bo walczą cenowo z konkurencją.
1
Pracownik 2017-01-10 07:30:15
Chodzi o to, że po zmianach w wynagrodzeniach starzy pracownicy z każdym rokiem mają mniej, gdyż zabrane zostało stażowe i wiele innych rzeczy. Stąd wiele osób jeszcze odejdzie (zwłaszcza starych), jeżeli nie będzie podwyżek i to konkretnych. Do tego nowym może się podobać, gdyż nie mają stażowego, pensje na czas, jakaś kultura pracy jest (ISO, procedury). Na pierwszy rzut oka to się może podobać. Po jakimś czasie już wiesz, że są jak w każdej firmie lizusy, które zarabiają zbyt dużo, jak na swoje możliwości, ale wiedzą, które sznurki pociągać i z kim grać.
Co do firmy, to mamy się rozbudowywać, więc jest szansa jakaś na rozwój i może przyjdą jakieś nowe maszyny.
Co do wynagrodzeń na drukarzy. Chodzi o to, że nasz system dzieli się na grupy. A do oceny drukarza i przydzielenia do danej grupy brane są różne parametry (prędkość druku, zatrzymania, reklamacje i nie wiadomo co jeszcze). To wie finansowy MK. Chodzi o to, że różnice między grupami są spore, a ocena jest raz na pół roku.
2
Starogrodniak 2017-01-10 22:42:38
A jaki był Wasz były prezes S. Lis? Tak szczerze proszę bo teraz jest naszym prezesem. Pierwsze wrażenie zrobił super, tylko czy to nie zaslona dymna i nie wpadł do nas "robić wyniki" czyli ciąć koszty (pensje). Proszę kolegów o uczciwy komentarz. Pozdrawiam
3
ktos 2017-01-10 22:51:09
heheheheh....powodzenia w takim razie
.................................................. 2017-01-11 14:12:00
Szczerze?? Pierwsze wrażenie bardzo pozytywne.Ale z czasem zabrał się za ciecie kosztów
(zwłaszcza wynagrodzeń) a teraz się cieszymy że go nie ma i nikt po nim nie płacze.
10
starogrodnianie 2017-01-11 18:07:01
Hmm, no to niefajnie. W każdym razie brać starogardzka pozdrawia Wielkopolan. Niemniej jednak gdyby ktoś jeszcze coś napisał na temat prezesa S.L. to bylibyśmy wdzięczni (tak po starogardzku a u nas dobra destylarnia jest
3
Zostaw swoją opinię o Skanem Introl - Swadzim
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Skanem Introl