brak logo

de rooy poland

Żary

Opinie o de rooy poland

MARCIN1985 2015-02-10 14:56:58
Siemanko wszystkim ja w ten piatek chce ruszc tam na rozmowe jade z wawy jesli ktos ma chec moge zabraz zawsze razniej
3
mlody 2015-02-22 08:45:02
Jedzie ktoś na spotkanie 27.02 na spotkanie do de roku z podkarpacia?
robson 2015-02-23 11:37:11
witam ja sie zastanawiam czy jechac jestem z podkarpacia moze sie jakos dogadamy?
robson 2015-02-23 12:37:58
Czy był ktoś juz w Holandii jako spawacz?? albo wybiera sie??
Tomasz 2015-02-23 19:33:09
Witam i powielam pytanie ROBSONA o spawaczy w holi z góry dziękuje za odp
andree 2015-03-06 13:18:11
Jadę na rozmowę na(usunięte przez administratora) z Wielkopolski a dokładnie z Piły mogę zabrać mój tel(usunięte przez administratora)
mno 2015-03-16 09:28:47
Jedzie ktoś na rozmowę 20.03 z podkarpacia?
rocc 2015-04-07 16:52:40
Czy ktos sie wybiera na rozmowe 10.04 własnie mnie zaprosili na rozmowe jestem z lubuskiego
rocc 2015-04-07 16:52:51
Czy ktos sie wybiera na rozmowe 10.04 własnie mnie zaprosili na rozmowe jestem z lubuskiego
?? 2015-04-08 00:23:44
A skąd dokładnie jesteś?
doman 2015-05-27 17:36:57
witam, więc jak tam w tej firmie znośnie? każdy jedzie na rozmowę ale żeby wstawić komentarz to już nie bardzo. do.man@wp.pl
zainteresowany 2015-06-04 21:48:10
witam,
jestem zainteresowany tą firmą jako kierowca bez doświadczenia, proszę o prywatne komentarze na adres mailowy on1977pl@gmail.com ze zdobytego doświadczenia podczas szkolenia w PL i NL,
z góry dziękuję i pozdrawiam
Wojtek 2015-06-23 12:30:28
Witam,
Czy ktoś się wybiera z Lubelskiego 26 na rozmowę?proszę o info.na adres a-mail jaaaaaa1@onet.pl
Santika 2015-06-24 22:59:57
Macie informacje odnośnie pracy jako kierowca międzynarodowy w De Rooy Poland - chodzi mi przede wszystkim o pojazdy jakimi się kierowcy poruszają - czy są to jakieś trupy czy w miarę świeże auta i czym konkretnie jeździcie. Widzę, że na gwałt poszukują kierowcy międzynarodowego w każdym województwie w Polsce ... obłęd
zainteresowany 2015-06-28 11:59:57
to, że ciągle szukają to już normalne zjawisko na rynku pracy zwłaszcza kierowców zawodowych, przy liczbie np. 100 aut najczęściej 50% załogi musi stanowić rezerwa ze względu na przerwy od pracy, urlopy i inne okoliczności,
a rynek kierowców w Europie kurczy się w ekspresowym tempie, w przeciągu 3 lat ok. 50% obecnych będzie odchodziło na emerytury, a młodzi nie palą się do takiej pracy więc jak widzicie demografii nie da się oszukać...

to co sam uzyskałem z różnych źródeł i również z rozmowy z pracodawcą to:
1 tydzień szkolą w Polsce w Żarach (dolnośląskie), 1 tydzień w Holandii w Son, wtedy macie zapewnione zakwaterowanie i co najważniejsze jest to płatne, a później trasa 2 tyg. samodzielnie za drugim kierowcą, to tylko w Polsce i u Polaka szkolenia masz praktycznie za free lub jeszcze do tego dołożysz, bo i z takimi praktykami się spotkałem,

przewożą przeważnie sprzęt ciężki czyli pojazdy ciężarowe, ramy autobusów, maszyny rolnicze, sprzęt budowlany,

możecie na YouTube przejrzeć sobie filmiki z takich szkoleń (pod hasłem (De Rooy), są to głównie załadunki i rozładunki, sposoby mocowań ładunków, itp. oraz filmy z przykładowymi trasami z ładunkami,

praca nie jest lekka bo dochodzą załadunki i rozładunki, ale to doskonała szkoła na przyszłość, bo jak piszą Ci co przeszli De Rooya później jest tylko lżej, ale są też tacy co zostają i pracują długo i chwalą sobie pracę, więc należy to wyważyć wszystko, w sumie nigdzie nie ma lekko bo nie płaci się za leżenie, tylko jazdę i używanie głowy,

zarobki od 5tys w górę więc już pomału to się wyrównuje, że kierowca ok 7tys na m-c zarabia w UE, a na wyspach od 10tys w górę,

co do sprzętu widać, że na bieżąco wymieniają, firmy w Europie max po 5 lat trzymają auta, w tej chwili nie opłaca się dłużej eksploatować, a stan pewnie zależy od kierowców, bo każdy jest inny, jak wszyscy zaczną dbać o czystość i szanować to kolejni będą robić to samo, kabiny mają niższe ze względu na specyfikę transportu,

co do reszty to już lepiej samemu spróbować niż się zastanawiać jak jest i czy dobrze czy źle, do odważnych świat należy, powodzenia wszystkim życzę i zadowolenia z pracy i życia bo za krótkie jest żeby tylko narzekać,

pozdrawiam
1
troll 2015-07-07 20:13:47
wiatam, czy ktos był na szkoleniu w nieodległym czasie, moze mogłbym sie dowiedziec czegos wiecej jak na temat szkolenia, pracy, zakwaterowania?? pozdrawim
1
Palio 2015-07-12 12:42:19
Witam. Przyłączam sie do postu. Jadę do Zar ze S-cia. Na 17.07. Zy ktoś jedzie z zachodniopomorskiego?
troll 2015-07-13 18:34:17
siemka Palio, jak zdobedziesz jakies dosiadczenie po odbytym szkoleniu prosba o kontakt damek889@wp.pl, rozważam poważnie wyjazd prośba o szczegóły, pozdro i powidzenia
Palio 2015-07-13 20:26:23
Ok. Na pewno napiszę. Dam znać. Pozdrawiam
troll 2015-07-14 22:23:04
jakbys mogl ewntualnie numer podrzucic do siebie na maila tez byłbym wdzieczny. 3mka
1
Cin 2015-07-14 22:25:26
Witam, na rozmowie powiedzą wam co i jak, pokażą kilka fotek i poopowiadają jak jest tam super. Tydzień szkolenia w Żarach to przede wszystkim słucha teoria. Zakwaterowanie i wyżywienie zapewnia firma. Jeśli ktoś nie jest debilem, powinien przejść. Ogólnie warunki dobre. Kolejny Tydzień to szkolenie w NL. Nauka polega na ładowaniu samochodów ciężarowych na lorę, nie jest lekko, ale wszystkiego można się nauczyć. Warunki mieszkaniowe i żywieniowe dużo gorsze jak w Polsce. Wszystko kończy się egzaminem polegającym na samodzielnym załadowaniu zestawu, po tygodniu powtarzaniu tego w kółko, nie jest to takie trudne. Samochody w firmie to przegląd wszystkiego co jeździ, nie mówię tylko o markach pojazdów, ale również o stanie technicznym. Większość jest w stanie dobrym, lecz zdarzają się trupy do których strach wsiadać. Pojazdy wyposażone są w lodówki, które zazwyczaj działają. Jeśli ktoś nie boi się ciężkiej pracy to polecam, jeśli dotychczas jego zajęcia polegały na kręceniu kółkiem i od czasu do czasu podczepieniem naczepy, zdecydowanie nie jest to robota dla niego. pozdrawiam
troll 2015-07-15 20:32:22
Witam kolego, mam rozumiec ze byłes na tym szkoleniu osobisie czy moze maasz wiedze od kogos bliskiego? ja w ogole nie pracowalem jako kierowca dlatego zaczlaem szukac ofert gdzie zatrudnia ludzi do przyuczenia i przypadkowo wpadlem na ogloszenie z de rooy. dzieki za info miło ze ktos zaglada i czyta posty, pozdrawiam.
troll 2015-08-18 21:41:07
witam wszystkich, odbył ktos szkolenie w firie de rooy moze podzielicie sie opiniam, pozdro
kumiś 2015-08-19 01:26:45
Może jeszcze jakiś czas temu w firmie było rzeczywiście miło pracować, ale te czasy chyba już bezpowrotnie minęły. Nie do końca wiem jak u nich wyglądają obecnie szkolenia bo sam z nimi związany byłem głównie ofertami pracy dla kierowcy międzynarodowego. Jednak jeśli trzymają poziom sprzed lat to podobno było nieźle na szkoleniach
troll 2015-08-24 23:29:56
HEY,dzieki wielkkie za kila słów wciaz rozwazam tego pacodace, pzdr
ce kiero 2015-09-16 17:08:16
na ile podpisuje sie 1 umowe jako kierowca czy np gdy sie zrezygnuje po miesiacu to kaza zwracac $$ za ten kurs ?? czy zapewniaja zakwaterowanie w holandii po ukonczeniu kursu ? jakie warunki finansowe ?
4rtf 2015-09-18 14:13:34
wiecie co niedawno przeszukiwałem internet w celu znalezienia jakiś ofert pracy i natknąłem się na te od firmy De Rooy Poland Sp. z o.o. a mianowicie szukają teraz osób na stanowisko kierowcy międzynarodowego w wielu województwach w Polsce oraz spawacza w Holandii, oferują pracaę przez 3 tygodnie za granicą i jeden tydzień wolnego,wynagrodzenie wraz z dodatkami od 6000 do 7500 złotych,umowę o pracę,dwutygodniowe profesjonalne szkolenie dla kierowców w Holandii (pokrywamy koszt zakwaterowania i wyżywienia)
Lechu 2015-09-27 14:37:37
Witam! Chcialbym pojechac na to szkolenie z Gdanska na 1.10.2015. Mowili bym przyjechal juz spakowany itp. Co trzeba by zabrac w pierwsza taka podroz? Jest to 2 tygodnie szkolenia i potem od razu 3 tygodnie w trasie czy jak? Wiecie moze czy samochody maja nawigacje czy trzeba miec swoje? Jak z posciela? Jak z kuchenka czy czyms takim? Pozdrawiam.
1
Artures 2015-10-08 17:32:59
I jak Lechu ? Byles na tym szkoleniu ?
kumiś 2015-10-18 17:20:40
Rozmawiałem ostatnio z kolegą na temat tego jak pracuje się w tej firmie. Mówił o nich wiele dobrego. Dla mnie w sumie wydaje się to dość dziwne jak mam być szczery. Zazwyczaj o zagranicznych firmach zajmujących się transportem ciezko usłyszeć coś dobrego. Dla zianteresowanych De Rooy poszukuje obecnie kierowcy międzynarodowego
związek y 2015-12-10 18:16:48
okej na goraco pisze jeszcze z siedziby firmy w Son, 2 miesiace robilem, 4 tyg w trasie, szkolenie i spanie w ciasnej budzie, tacho przeginka wiadomo, planerzy amatorka, rzucaja sie i szukaja dymu :D auta stare, trzesie, ciasno, ciezkie zaladunki, kasa niejasna, tyle w telegraficznym skrocie, ciesze sie ze juz koniec xd
adam 2015-12-10 22:50:50
Szkoda, że są takie warunki pracy, ale jeśli chodzi o kasę, to słyszałem, że z tym jest nie najgorzej, więc już nie wiem co myśleć na ten temat. Pozdrawiam
Yurii 2016-01-18 12:54:43
Kierowcy !!! który pracuje w de Rooy. Napisać telefon. Mam pytanie !!
typik 2016-01-18 19:19:00
to możesz je też tutaj zadać :) faktycznie teraz sporo ludzi szukają na kierowców międzynarodowych, praca wiadomo nie jest łatwa, dlatego potrzebne są badania psychologiczne
Yurii 2016-01-18 19:39:15
Trudno mi pisać w języku polskim. Jestem łatwo rozmawiać. Chcę wiedzieć o szczegółach pracy w De Rooy.
Ja wiem wszystko 2016-01-20 19:26:16
@typik oj tak, takie badania psychologiczne to konieczność. Żeby się do nich dostać na tego kierowcę międzynarodowego to trzeba mieć prawko C+E z kodem 95, a także minimum 2 lata doświadczenia z samochodami powyżej 24 ton.
ylaoa 2016-02-06 19:21:26
zgodze się, ze na kierowce międzynarodowego potrzeba minimum 2 lata doświadczenia z samochodami powyżej 24 ton, ale orpócz tego trezba miec dokumenty.
kokosz 2016-02-12 10:36:06
A młodych już nie biorą?
kumiś 2016-02-12 11:42:21
biorą wszystkich w sumie jeśli im brakuje. Takżę czy młody czy stary to wal śmiało. Kierwcy międzynarodowi to nie jest jakiś mega popularny kierunek .
Zenek 2016-02-13 09:12:17
Ja dzwoniłem przed świętami do Żar to kobita powiedziała ,że rekrutacja dla młodych wstrzymana i kazała bliżej wiosny dzwonić
ylaoa 2016-02-14 15:47:40
jak to rekrutacja wstrzymana jak ja cały czas widze oferty pracy jako kierowca miedzynarodowy, to jest naparwde dobra praca no i masz te nadgodziny ale jednak nie ma ich strasznie dużo.
Zenek 2016-02-14 16:42:36
Rekrutacja jest ,ale dla tych z doświadczeniem
bosi 2016-02-16 16:30:15
Słuszna uwaga @Zenek, bowiem trzeba posiadać minimum te dwa lata doświadczenia na samochodach powyżej 24 ton, oprócz tego należy pomyślnie przejść testy psychologiczne.
eyre 2016-02-23 11:11:12
Posiadanie doświadczenia jest ważne, ale liczy się również umiejętność pracy pod presją czasu @bosi, dobrze, że rekompensują to bardzo dobre zarobki adekwatne do zadań,
dobry kolega 2016-03-13 15:43:04
No zarobki są dobre, w szczególności jak się jest u nich kierowcą międzynarodowym. Jest teraz sansa na to zatrudnienie, bo szukają w całej Polsce. Wymagane jest minimum 2 lata doświadczenia na samochodach powyżej 24 ton i prawo jazdy kat. C+E.
kierowca 2016-03-28 16:07:12
byłem tam szkoliłem się i jeździłem powiem szczerze praca nie na moje nerwy zakłamanie planerów i próba wycyckania kierowcy z każdej możliwej strony wytrzymałem te ich pół roku bo z miesiąca na miesiąc zarabiałem mniej zrównało mi się z zarobkami na plandece więc po co się denerwować i użerać o należące się pieniądze dużo obiecują i tyle poza tym pracujesz 3 tyg na 5 dni wolnego nie masz czegoś takiego jak weekend w domu w niedziele wracasz w piątek wyjeżdżasz porażka
karolina 2016-03-29 10:44:00
faktycznie mój chłopak też tak jeździł, że go w domu praktycznie nie było, ale wydaje mi się, że jako Kierowca Międzynarodowy teraz dobre są stawki nadal do 3 tys.
Były 2016-04-29 09:42:02
Niestety Nie piszą w ogłoszeniu że zarobki 7-9 tyś można osiągnąć gdy będzie przeginać się czas pracy i jazdy.Dodatkowo powroty do domu busem z pijaną chołotą gdzie z przestrzeni bagażowej unosi się zapach ropy z kilku baniaków-BEZCENNE.
Polecam :-)))
303030-30-3 2016-04-29 09:51:27
to wówczas przyjacieli z pewności gdyby tak było to by cokolwiek napisali o nadgodzinach, ja im ufam i dlatego jadę z nimi na blacharza lakiernika do Francji,a akurat chcę pracę przez 3 tygodnie w Holandii i jeden tydzień wolnego
norbert 2016-05-05 20:13:59
system tygodniowy 3/1 bardzo mi odpowiada. Można odpocząć i przy okazji nieco pozwiedzać :)
Zostaw swoją opinię o de rooy poland - Żary
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie de rooy poland