Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o de rooy poland

Pracowałeś w firmie de rooy poland i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
kroki - 2014-01-26 03:01:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli chodzi o badania to masz robione: pobieranie krwi, laryngolog, okulista i neurolog.Badania są robione w Żarach (po próbnej jeździe przy egzaminatorze) i bardzo długo stoi się w kolejce.
zdjecie uzytkownika
młody - 2014-01-26 10:53:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wszystkie szkolenia w zarach zostalołane,az do konc lutego
zdjecie uzytkownika
kroki - 2014-01-26 10:56:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Chciałbym króciutko dodać, co mi się nie podoba jeszcze w firmie De Rooy Poland. Otóż w z góry jest narzucane że kierowca ma pracować podczas pauzy. Na board computer wpisuje się młodki ale na tacho ma być łóżko. Czy to jest jakiś problem? Czy to jest ważne? Ważne !!!!! W De Rooy'u kierowca jedzie i śpi. Prowadzi i śpi. I tak przez cały miesiąc. Więc policja i inspekcja we wszystkich krajach pyta się gdzie jest załadunek i gdzie jest rozładunek? Samo się ładuje podczas snu ? A może podczas jazdy ??? Po pierwsze - dochodzi do dziwnych rzeczy że kierowca pracuje po 20 godz dziennie co grozi wypadkiem...Zabijecie siebie lub innych. Po drugie - kiedy dojdzie do wypadku przy załadunku lub rozładunku, nikt wam za to nie zapłaci ! Nie dostaniecie odszkodawania od ubezpieczyciela a możecie nawet nie dostać renty. Dlaczego ? Byliście na tak zwanym łóżku . Na tacho było łóżko, odpoczynek ! Na łóżku ma kierowca odpoczywać i spać w kabinie a nie łazić i zapinać plandekę czy włazić na drabinę czy popychać palety ! Także jest to bardzo ważna rzecz. Zwracam wam na to uwagę młodzi kierowcy. Nie dajcie się wykorzystywać i oszukiwać ! Rozładunek, załadunek - młotki na tacho. Czekamy na załadunek włanczamy dyspozycje. Bo później do czego dochodzi? Z czym wy pójdziecie do sądu pracy ? Z czym ? Nie macie na wydruku ani dyspozycji ani młotków...Młodzi pamiętajcie - Młotki na tacho - to rzecz święta !
zdjecie uzytkownika
Puma81 - 2014-01-26 11:21:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oni są nie poważni
zdjecie uzytkownika
kroki - 2014-01-26 16:08:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Puma81 - 2014-01-26 11:21:19]:
No niestety, oni są śmiertelnie poważni. Janek na przewiezieniu jednej sztuki ma ponad 2000 Euro. Na autotransporterze mieści się od 3 do 6 pozycji. Autotransporterów jest ponad 500 szt(prawie 600). Prosty rachunek - De Rooy zarabia ponad 4500000 Euro co 4-5 dni. Nie interesuje ich kierowca i jego odpoczynek.Dafa ma na wyłączność wieczystą. Dlatego tyle niewygodnych dafów jeździ po świecie. Wygrał też dakar ciężarówką Iveco, więc przybyło mu do wożenia również i te pojazdy. Ale przewozi także ciężki sprzęt typu traktory,koparki...Wozi do ruskich teraz bo to wielka kasa... a że kierowcy ryzykują życie po wschodniej stronienie interesuje go to.Utworzył "nową" formę w polsce o nazwie De Rooy Polska (która również należy w 100% do niego)by uciekać od podatków. I to jest cała prawda o De Rooy. Niestety żyjemy w Polsce i bez doświadczenia nikt nie przyjmie kierowców...prócz oczywiście kogo ??? De RooY Polska!
zdjecie uzytkownika
Puma81 - 2014-01-26 17:34:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jest dokładnie tak jak mówisz... a z tym brakiem doswiadczenia to nie jest tak zle tyle ze trzeba sie pomeczyc te 6 miesiecy za marna kase u firmy "dziad-transport"i pozniej z nabytym minimalnym doswiadczeniem szukac normalnej firmy.A firm "dziad" w pl nie brakuje przynajmniej w łodzkim co biora bez doswiadczenia ale tam zajmujesz sie w 80% jazda a nie załadunkiem i rozładunkiem na transportery.
zdjecie uzytkownika
maja - 2014-01-26 19:51:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pytam o badania bo miałem problemy z patyczkami na psychotestach i chodzi mi o to jak dokładnie bada okulista żeby nie cofnoł mnie ten ich doktorek
zdjecie uzytkownika
Puma81 - 2014-01-26 20:41:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [maja - 2014-01-26 19:51:38]:
tam nie robia psychotestów tylko ogolne tak jak pisał powyzej krew itd. Patyczków tam nie ma
zdjecie uzytkownika
kroki - 2014-01-26 21:44:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
:-) hehe... Psychotestów tam nie ma, bo przecież już je masz :-) Ale jak masz problemy z patyczkami to będziesz miał również problemy w Holandii z wjazdem porecyzyjnym na Lohre.
zdjecie uzytkownika
siwas - 2014-01-26 22:41:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam pytanie odnośnie czasu pracy. Czy po zakończonym cyklu pracy 3 lub 4tyg ile ma się konkretnie wolnego? 5,6,7 dni? czy powrót z Holandii już wlicza się do wolnego? jak to wygląda w praktyce?
zdjecie uzytkownika
kroki - 2014-01-27 06:41:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To planer ustala ile będziesz w domu. Przeważnie jest planowane tydzień wolnego minus 2 dni (na wyjazd i przyjazd) czyli wolnego około 5 dni. Nieraz jest tak że już po 3-4 dniach, już dzwonią żeby się stawić w pracy. Jak ci takie życie odpowiada to pędź do De Roy'a :-)
zdjecie uzytkownika
siwas - 2014-01-27 08:49:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kroki - 2014-01-27 06:41:18]:
O doświadczenie chodzi, tak jak chyba wiekszości. Pół roku dam rade. Wole tam potyrać za większe pieniądze niż u jakiegoś dziada w PL za 1500zl przez 3miechy na przyuczeniu. A odnośnie kasy. Jakie jest faktyczne wynagrodzenie tam? Rozbieżności na forach są od 4,5 do 7tysi.
zdjecie uzytkownika
Puma81 - 2014-01-27 09:24:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [siwas - 2014-01-27 08:49:19]:
Jak masz blisko do Zar no to luz ale jak masz kilkaset km to juz inaczej sprawa wyglada. No chyba że nie masz rodziny a czas z nia dla Ciebie jesli ja masz to udreka ;)Za taka kase równie dobrze mozna iść do Holandii pracować w szklarnii tak samo bedziesz tyrał Tylko ja chce byc kierowca a nie cyrkowcem po 20h dziennie. A 1500? przez 3 miechy?? No to na prawde dziad :D
zdjecie uzytkownika
Puma81 - 2014-01-27 09:27:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co do zarobków to od 4,5 max 5,5 z wszytkimi premiami i jak Ci wszytko dobrze pojdzie. Po 2 latach tam dopiero stawka idzie w góre
zdjecie uzytkownika
Puma81 - 2014-01-27 09:32:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Koszty dojazdu(jesli ktoś ma daleko) życia (żarcie itd) i z 4,5-5k wyjdzie Ci 3-3,5 plus wieczne zmecznie i stres ze przymoczysz na tacho jak cos sie stanie
zdjecie uzytkownika
Marian - 2014-01-28 13:44:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Jeśli chcesz być traktowany jak zło konieczne, (usunięte przez administratora), który ma bezwarunkowo wykonywać nawet najgłupsze polecenia, czy to mentora, czy dyspozytora(poganiacza), czy innego Jaśnie Pana, (usunięte przez administratora)szukasz pracy średnio po 15-20 godzin dziennie (bo zawsze z trasy wraca się w podwójnej obsadzie,tzw. piggy-back, czyli samochód na samochodzie)lub po prostu nie masz nic przeciwko temu wszystkiemu, bo uważasz, że pieniądze Ci to wynagrodzą, to wal do De Roja, czekają na takich z otwartymi ramionami.

(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
stabaaaa - 2014-01-28 20:40:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
zgadzam sie .. prawda głupieee to a brrzydkieee !!!!
zdjecie uzytkownika
de rooy - 2014-02-25 09:15:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
koledzy z tego szkolenia ze stycznia robicie jeszcz bo z tego co slychac to janek zwalnia multum osob bo nie ma roboty w son caly plac aut stoi nawet tych prosto z pod igly czyli janka konstrukcja z garazu hi hi smieszna firma pod wzgledem zatrudnien i zwolnien
zdjecie uzytkownika
kroki - 2014-03-08 11:56:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zrezygnowałem w styczniu z De Rooy'a i bardzo się z tego cieszę. Jeżdżę teraz sobie na tzw TIRach i nikt mnie nie zmusza do łamania tacha.Wypłata też na czas i spokój.Ostatnio przejeżdżałem właśnie koło janka bazy.Faktycznie strasznie dużo sprzętu stoi.Więc coś jakoś (usunięte przez administratora)nie idzie :-)
zdjecie uzytkownika
kosmos - 2014-04-10 07:29:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Puma81 - 2014-01-27 09:24:04]:
w Gdańskiej firmie Union Transport (dziad-trans) płacą właśnie 500zł za mies, dla młodych. Sam wyzysk.1500 zł to wszystko co dostajesz na rękę a gonią jak psa by szybciej i szybciej. W szczecińskiej firmie dają dla młodych 3 tys/mies i spokojnie uczą.Nie trzeba pracować dla De Rooy (dziad-trans)
zdjecie uzytkownika
jack - 2014-06-01 00:05:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Może i nie trzeba pracowac w de rooy, ale czasem mało jest alternatywy, chyba nie jest tak całkowicie źle, prawda?
zdjecie uzytkownika
polak - 2014-09-11 18:10:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Własnie sie wybieram i po przeczytaniu sam niewiem hymm jutro mam rozmowe w Zarach ale bez doswiadczenia gdzie pytam dostaniesz robote myslen ze trzeba sprubowac i tyle sam zobacze i stwierdze a po zatym te poł roku to sie wytrzyma
zdjecie uzytkownika
slazak80 - 2014-09-16 19:14:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Puma81 - 2014-01-27 09:24:04]:
No w szklarni zarobisz tylko doliczyć życie opłać mieszkanie, nie opowiadaj farmazonów o holendersiej szklarni.....
zdjecie uzytkownika
kamol - 2014-09-21 20:24:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@polak, no i jak tam po rozmowie, dostałeś pracę? może napisałbyś dla potomnych jak przebiegła rozmowa rekrutacyjna, pewnie nie tylko ja jestem ciekawy. Firma de rooy poland jest dość znana w branży, tutejsza ocena profilu jest nawet wysoka, bowiem to mocne trzy, także bardzo ciekawi mnie jak u nich wygląda traktowanie pracownika.
zdjecie uzytkownika
Piotr. - 2014-10-29 10:38:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam mam jechac w piatek na godzine 11 . 31.10.2014 ale po przeczytaniu wszytkich opinii nie wiem czy to ma sens , szarpanei po 20 h czy 15 h bez przerwy ... rozumiem gdyby na 10 opini jedna była negatywna to mozna powiedziec ze koles nie chce pracowac ale tu kazdy jedzie po tej firmie ...
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie de rooy poland
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x