brak logo

de rooy poland

Żary

Opinie o de rooy poland

kierowca 2014-11-20 12:34
Do tego dają teraz aneksy do umowy żeby się nie upominać o kasę za noclegi w kabinach nie zgodzisz się na ich warunki to cie zwolnia tak jest w tym napisane ta firma okrada kierowców z każdej strony na szkoleniu opowiadają jak to pięknie a to jedno wielkie bagno
1
poison 2014-11-25 14:02
jedzie ktos na szkolenie w piatek 28 listopada do Zar?
misza 2015-01-11 20:12
Hej .mam pytanko babka z DE ROOYA zadzwoniła do mnie i zaprosiła mnie na szkolenie jesli jestem zainteresowany. czy moze mi ktoś powiedzieć jaka jest ta firma DE ROOY? Z GÓRY DZIĘKUJE
9
qwerty 2015-01-31 15:54
Karolina jak bys mogla to napisz do mnie jak najszybciej :) (darek471@wp.pl) lub ktos inny kto wczesniej tutaj pytal o opinie a teraz sam juz wie na prawde dokladnie co i jak.. pozdro! :)
1
kierowca 2015-02-01 22:23
spokojnie, potrzebuja kierowcow wiec przyjmuja kazdego. Rozmowa wstepna w piatek okolo 4h a potem decydujesz czy zostajesz czy nie. Dla tych co z daleka to lepiej juz zabrac ze soba wszystko w walizce bo jak sie decydujesz to zostajesz juz na hotelu. Potem w poniedzialek rano jazda probna i jak wszystko o.k. To idziecie odrazu na badania i nastepnie szkolenie z MARCINEM. A po tygodniu do holandii na drugi tydzien szkolenia praktycznego i w droge:-)
4
karlos 2015-02-03 12:27
witam wszystkich
czy ktoś możne się wybiera w piątek na szkolenie do de Rooya?
bo ja się wybieram ale czy warto to szczerze nie wiem
daras3m 2015-02-04 09:53
masz tą samą zagwostkę co ja? skąd jedziesz? daras3m@wp.pl
karlos 2015-02-04 12:55
ruszam z nowego dworu mazowieckiego
ale grubo się zastanawiam czy warto
kawałek drogi do przebycia jest
1
daras3m 2015-02-04 15:08
ja się chyba skusze chociażby zobaczyć co i jak. paliwo spadło wiec 2stówki zaryzykować można. w pomorskim wszedzie pisza ze poczatkujacych przyjma ale jak przychodzi co do czego to albo kasa 2 razy mniejsza albo nagle nie potrzebuja nowego. wiec jakby co to do zobaczenia
MARCIN1985 2015-02-10 14:56
Siemanko wszystkim ja w ten piatek chce ruszc tam na rozmowe jade z wawy jesli ktos ma chec moge zabraz zawsze razniej
3
mlody 2015-02-22 08:45
Jedzie ktoś na spotkanie 27.02 na spotkanie do de roku z podkarpacia?
robson 2015-02-23 11:37
witam ja sie zastanawiam czy jechac jestem z podkarpacia moze sie jakos dogadamy?
robson 2015-02-23 12:37
Czy był ktoś juz w Holandii jako spawacz?? albo wybiera sie??
1
Tomasz 2015-02-23 19:33
Witam i powielam pytanie ROBSONA o spawaczy w holi z góry dziękuje za odp
andree 2015-03-06 13:18
Jadę na rozmowę na(usunięte przez administratora) z Wielkopolski a dokładnie z Piły mogę zabrać mój tel(usunięte przez administratora)
mno 2015-03-16 09:28
Jedzie ktoś na rozmowę 20.03 z podkarpacia?
rocc 2015-04-07 16:52
Czy ktos sie wybiera na rozmowe 10.04 własnie mnie zaprosili na rozmowe jestem z lubuskiego
rocc 2015-04-07 16:52
Czy ktos sie wybiera na rozmowe 10.04 własnie mnie zaprosili na rozmowe jestem z lubuskiego
?? 2015-04-08 00:23
A skąd dokładnie jesteś?
doman 2015-05-27 17:36
witam, więc jak tam w tej firmie znośnie? każdy jedzie na rozmowę ale żeby wstawić komentarz to już nie bardzo. do.man@wp.pl
zainteresowany 2015-06-04 21:48
witam,
jestem zainteresowany tą firmą jako kierowca bez doświadczenia, proszę o prywatne komentarze na adres mailowy on1977pl@gmail.com ze zdobytego doświadczenia podczas szkolenia w PL i NL,
z góry dziękuję i pozdrawiam
Wojtek 2015-06-23 12:30
Witam,
Czy ktoś się wybiera z Lubelskiego 26 na rozmowę?proszę o info.na adres a-mail jaaaaaa1@onet.pl
zainteresowany 2015-06-28 11:59
to, że ciągle szukają to już normalne zjawisko na rynku pracy zwłaszcza kierowców zawodowych, przy liczbie np. 100 aut najczęściej 50% załogi musi stanowić rezerwa ze względu na przerwy od pracy, urlopy i inne okoliczności,
a rynek kierowców w Europie kurczy się w ekspresowym tempie, w przeciągu 3 lat ok. 50% obecnych będzie odchodziło na emerytury, a młodzi nie palą się do takiej pracy więc jak widzicie demografii nie da się oszukać...

to co sam uzyskałem z różnych źródeł i również z rozmowy z pracodawcą to:
1 tydzień szkolą w Polsce w Żarach (dolnośląskie), 1 tydzień w Holandii w Son, wtedy macie zapewnione zakwaterowanie i co najważniejsze jest to płatne, a później trasa 2 tyg. samodzielnie za drugim kierowcą, to tylko w Polsce i u Polaka szkolenia masz praktycznie za free lub jeszcze do tego dołożysz, bo i z takimi praktykami się spotkałem,

przewożą przeważnie sprzęt ciężki czyli pojazdy ciężarowe, ramy autobusów, maszyny rolnicze, sprzęt budowlany,

możecie na YouTube przejrzeć sobie filmiki z takich szkoleń (pod hasłem (De Rooy), są to głównie załadunki i rozładunki, sposoby mocowań ładunków, itp. oraz filmy z przykładowymi trasami z ładunkami,

praca nie jest lekka bo dochodzą załadunki i rozładunki, ale to doskonała szkoła na przyszłość, bo jak piszą Ci co przeszli De Rooya później jest tylko lżej, ale są też tacy co zostają i pracują długo i chwalą sobie pracę, więc należy to wyważyć wszystko, w sumie nigdzie nie ma lekko bo nie płaci się za leżenie, tylko jazdę i używanie głowy,

zarobki od 5tys w górę więc już pomału to się wyrównuje, że kierowca ok 7tys na m-c zarabia w UE, a na wyspach od 10tys w górę,

co do sprzętu widać, że na bieżąco wymieniają, firmy w Europie max po 5 lat trzymają auta, w tej chwili nie opłaca się dłużej eksploatować, a stan pewnie zależy od kierowców, bo każdy jest inny, jak wszyscy zaczną dbać o czystość i szanować to kolejni będą robić to samo, kabiny mają niższe ze względu na specyfikę transportu,

co do reszty to już lepiej samemu spróbować niż się zastanawiać jak jest i czy dobrze czy źle, do odważnych świat należy, powodzenia wszystkim życzę i zadowolenia z pracy i życia bo za krótkie jest żeby tylko narzekać,

pozdrawiam
3
troll 2015-07-07 20:13
wiatam, czy ktos był na szkoleniu w nieodległym czasie, moze mogłbym sie dowiedziec czegos wiecej jak na temat szkolenia, pracy, zakwaterowania?? pozdrawim
1
Palio 2015-07-12 12:42
Witam. Przyłączam sie do postu. Jadę do Zar ze S-cia. Na 17.07. Zy ktoś jedzie z zachodniopomorskiego?
troll 2015-07-13 18:34
siemka Palio, jak zdobedziesz jakies dosiadczenie po odbytym szkoleniu prosba o kontakt damek889@wp.pl, rozważam poważnie wyjazd prośba o szczegóły, pozdro i powidzenia
Palio 2015-07-13 20:26
Ok. Na pewno napiszę. Dam znać. Pozdrawiam
troll 2015-07-14 22:23
jakbys mogl ewntualnie numer podrzucic do siebie na maila tez byłbym wdzieczny. 3mka
1
Cin 2015-07-14 22:25
Witam, na rozmowie powiedzą wam co i jak, pokażą kilka fotek i poopowiadają jak jest tam super. Tydzień szkolenia w Żarach to przede wszystkim słucha teoria. Zakwaterowanie i wyżywienie zapewnia firma. Jeśli ktoś nie jest debilem, powinien przejść. Ogólnie warunki dobre. Kolejny Tydzień to szkolenie w NL. Nauka polega na ładowaniu samochodów ciężarowych na lorę, nie jest lekko, ale wszystkiego można się nauczyć. Warunki mieszkaniowe i żywieniowe dużo gorsze jak w Polsce. Wszystko kończy się egzaminem polegającym na samodzielnym załadowaniu zestawu, po tygodniu powtarzaniu tego w kółko, nie jest to takie trudne. Samochody w firmie to przegląd wszystkiego co jeździ, nie mówię tylko o markach pojazdów, ale również o stanie technicznym. Większość jest w stanie dobrym, lecz zdarzają się trupy do których strach wsiadać. Pojazdy wyposażone są w lodówki, które zazwyczaj działają. Jeśli ktoś nie boi się ciężkiej pracy to polecam, jeśli dotychczas jego zajęcia polegały na kręceniu kółkiem i od czasu do czasu podczepieniem naczepy, zdecydowanie nie jest to robota dla niego. pozdrawiam
troll 2015-07-15 20:32
Witam kolego, mam rozumiec ze byłes na tym szkoleniu osobisie czy moze maasz wiedze od kogos bliskiego? ja w ogole nie pracowalem jako kierowca dlatego zaczlaem szukac ofert gdzie zatrudnia ludzi do przyuczenia i przypadkowo wpadlem na ogloszenie z de rooy. dzieki za info miło ze ktos zaglada i czyta posty, pozdrawiam.
troll 2015-08-18 21:41
witam wszystkich, odbył ktos szkolenie w firie de rooy moze podzielicie sie opiniam, pozdro
troll 2015-08-24 23:29
HEY,dzieki wielkkie za kila słów wciaz rozwazam tego pacodace, pzdr
ce kiero 2015-09-16 17:08
na ile podpisuje sie 1 umowe jako kierowca czy np gdy sie zrezygnuje po miesiacu to kaza zwracac $$ za ten kurs ?? czy zapewniaja zakwaterowanie w holandii po ukonczeniu kursu ? jakie warunki finansowe ?
Lechu 2015-09-27 14:37
Witam! Chcialbym pojechac na to szkolenie z Gdanska na 1.10.2015. Mowili bym przyjechal juz spakowany itp. Co trzeba by zabrac w pierwsza taka podroz? Jest to 2 tygodnie szkolenia i potem od razu 3 tygodnie w trasie czy jak? Wiecie moze czy samochody maja nawigacje czy trzeba miec swoje? Jak z posciela? Jak z kuchenka czy czyms takim? Pozdrawiam.
2
Artures 2015-10-08 17:32
I jak Lechu ? Byles na tym szkoleniu ?
związek y 2015-12-10 18:16
okej na goraco pisze jeszcze z siedziby firmy w Son, 2 miesiace robilem, 4 tyg w trasie, szkolenie i spanie w ciasnej budzie, tacho przeginka wiadomo, planerzy amatorka, rzucaja sie i szukaja dymu :D auta stare, trzesie, ciasno, ciezkie zaladunki, kasa niejasna, tyle w telegraficznym skrocie, ciesze sie ze juz koniec xd
Yurii 2016-01-18 12:54
Kierowcy !!! który pracuje w de Rooy. Napisać telefon. Mam pytanie !!
Yurii 2016-01-18 19:39
Trudno mi pisać w języku polskim. Jestem łatwo rozmawiać. Chcę wiedzieć o szczegółach pracy w De Rooy.
kokosz 2016-02-12 10:36
A młodych już nie biorą?
Zenek 2016-02-13 09:12
Ja dzwoniłem przed świętami do Żar to kobita powiedziała ,że rekrutacja dla młodych wstrzymana i kazała bliżej wiosny dzwonić
Zenek 2016-02-14 16:42
Rekrutacja jest ,ale dla tych z doświadczeniem
kierowca 2016-03-28 16:07
byłem tam szkoliłem się i jeździłem powiem szczerze praca nie na moje nerwy zakłamanie planerów i próba wycyckania kierowcy z każdej możliwej strony wytrzymałem te ich pół roku bo z miesiąca na miesiąc zarabiałem mniej zrównało mi się z zarobkami na plandece więc po co się denerwować i użerać o należące się pieniądze dużo obiecują i tyle poza tym pracujesz 3 tyg na 5 dni wolnego nie masz czegoś takiego jak weekend w domu w niedziele wracasz w piątek wyjeżdżasz porażka
2
Były 2016-04-29 09:42
Niestety Nie piszą w ogłoszeniu że zarobki 7-9 tyś można osiągnąć gdy będzie przeginać się czas pracy i jazdy.Dodatkowo powroty do domu busem z pijaną chołotą gdzie z przestrzeni bagażowej unosi się zapach ropy z kilku baniaków-BEZCENNE.
Polecam :-)))
2
malutki 2016-10-07 16:32
Ta firma jest do bani tylko patrzą jak cie okraść z kasy na każdą wypłatę a jak odchodzi się z pracy to z wypłaty ostatniej nic nie dostaje nawet odlicza ciuchy a jak chcesz oddać to używanych nie chcą złodzieje jednym słowem
malutki 2016-10-07 16:35
Ta firma jest do bani tylko patrzą jak cie okraść z kasy na każdą wypłatę a jak odchodzi się z pracy to z wypłaty ostatniej nic nie dostaje nawet odlicza ciuchy a jak chcesz oddać to używanych nie chcą złodzieje jednym słowem
1
Aj 2016-10-07 18:40
Czym dokładnie zajmuje się Fleet Manager ze znajomością jęz. ukraińskiego i angielskiego? Jak rozumiem stosunkami?
3
Joanna 2017-03-06 12:18
Obecnie trwa rekrutacja na stanowisko Kierowca Międzynarodowy. Zamierzacie aplikować? Chętnie usłyszymy również czego można się spodziewać z pracy na tym stanowisku.
P4ri 2017-05-11 13:57
Ja tez mialem jechac na szkolenie, do Żar w czwartek ale po opiniach innych kierowców chyba sobie daruje : D
P4ri 2017-05-11 13:58
Ja tez mialem jechac na szkolenie, do Żar w czwartek ale po opiniach innych kierowców chyba sobie daruje : D
Joanna 2017-05-11 14:13
@P4ri czy poinformowałeś już firmę o swojej decyzji i jej powodzie? Może warto otwarcie o tym porozmawiać z osobami rekrutującymi.
Zostaw swoją opinię o de rooy poland - Żary
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie de rooy poland