Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zadzwoń tel. 795 116 179
Zobacz jakie masz możliwości prezentowania swojej firmy i odpowiadania na pytania użytkowników.
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o de rooy poland

Pracowałeś w firmie de rooy poland i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
kierowca - 2014-11-20 12:25:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Taka jest prawda DE ROOY ma w dupie kierowców kasa tez nie jest dobra jak za taka prace tacho maja gdzieś płaca ale to ty ryzykujes bo planet musi się wykazać ze plan wykonał grafy smierdzace brudne ciasne i szkoda slow ta firma to wielki syf
zdjecie uzytkownika
kierowca - 2014-11-20 12:34:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [kierowca - 2014-11-20 12:25:59]:
Do tego dają teraz aneksy do umowy żeby się nie upominać o kasę za noclegi w kabinach nie zgodzisz się na ich warunki to cie zwolnia tak jest w tym napisane ta firma okrada kierowców z każdej strony na szkoleniu opowiadają jak to pięknie a to jedno wielkie bagno
zdjecie uzytkownika
poison - 2014-11-25 14:02:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jedzie ktos na szkolenie w piatek 28 listopada do Zar?
zdjecie uzytkownika
a co tam - 2014-11-28 19:18:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
a co tam takiego na tym szkoleniu bylo jest ;) podzielcie sie wrazeniami,... szczerze powiem wam, ze szukam dopeiro pracy i jak widze ze firma robi szkolenia to znaczy ze fajnie moze byc. chyba nie zposotaje nic innego jak teraz sie zglosic do pracy. myslicie ze mnie wezma czy mam szukac sobie innego zajecia ?
zdjecie uzytkownika
misza - 2015-01-11 20:12:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Hej .mam pytanko babka z DE ROOYA zadzwoniła do mnie i zaprosiła mnie na szkolenie jesli jestem zainteresowany. czy moze mi ktoś powiedzieć jaka jest ta firma DE ROOY? Z GÓRY DZIĘKUJE
zdjecie uzytkownika
karolina - 2015-01-15 19:00:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
i jak, byłeś na tym szkoleniu @misza, bo jednak chyba nikt Ci nie odpisał, a ja tez jestem ciekawa tych szkoleń, jak będziesz miał cas no i oczywiście jak byłeś to napisz prosze jak to wygląd, bo interesuja mnie właśnie świeże informacje odnośnie tego jak ma to wszystko wyglądać naprawde i nie żałować potem.
zdjecie uzytkownika
qwerty - 2015-01-31 15:54:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Karolina jak bys mogla to napisz do mnie jak najszybciej :) (darek471@wp.pl) lub ktos inny kto wczesniej tutaj pytal o opinie a teraz sam juz wie na prawde dokladnie co i jak.. pozdro! :)
zdjecie uzytkownika
Mirek - 2015-01-31 16:32:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witajcie - misza wlasnie juz minelo troszke czasu, moze byles na tym szkoleniu i sprawdzasz jeszcze ten watek czy moze juz sobie to darowales. Dobrze by bylo jakbys opisal jak bylo na tym szkoleniu to wtedy na pewno ulatwisz sytuacje paru osobom ktore tez potrzebuja informacji o szkoleniach w de rooyu.
zdjecie uzytkownika
kierowca - 2015-02-01 22:23:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
spokojnie, potrzebuja kierowcow wiec przyjmuja kazdego. Rozmowa wstepna w piatek okolo 4h a potem decydujesz czy zostajesz czy nie. Dla tych co z daleka to lepiej juz zabrac ze soba wszystko w walizce bo jak sie decydujesz to zostajesz juz na hotelu. Potem w poniedzialek rano jazda probna i jak wszystko o.k. To idziecie odrazu na badania i nastepnie szkolenie z MARCINEM. A po tygodniu do holandii na drugi tydzien szkolenia praktycznego i w droge:-)
zdjecie uzytkownika
karlos - 2015-02-03 12:27:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam wszystkich
czy ktoś możne się wybiera w piątek na szkolenie do de Rooya?
bo ja się wybieram ale czy warto to szczerze nie wiem
zdjecie uzytkownika
daras3m - 2015-02-04 09:53:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
masz tą samą zagwostkę co ja? skąd jedziesz? daras3m@wp.pl
zdjecie uzytkownika
karlos - 2015-02-04 12:55:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ruszam z nowego dworu mazowieckiego
ale grubo się zastanawiam czy warto
kawałek drogi do przebycia jest
zdjecie uzytkownika
daras3m - 2015-02-04 15:08:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja się chyba skusze chociażby zobaczyć co i jak. paliwo spadło wiec 2stówki zaryzykować można. w pomorskim wszedzie pisza ze poczatkujacych przyjma ale jak przychodzi co do czego to albo kasa 2 razy mniejsza albo nagle nie potrzebuja nowego. wiec jakby co to do zobaczenia
zdjecie uzytkownika
MARCIN1985 - 2015-02-10 14:56:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Siemanko wszystkim ja w ten piatek chce ruszc tam na rozmowe jade z wawy jesli ktos ma chec moge zabraz zawsze razniej
zdjecie uzytkownika
mlody - 2015-02-22 08:45:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jedzie ktoś na spotkanie 27.02 na spotkanie do de roku z podkarpacia?
zdjecie uzytkownika
robson - 2015-02-23 11:37:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam ja sie zastanawiam czy jechac jestem z podkarpacia moze sie jakos dogadamy?
zdjecie uzytkownika
robson - 2015-02-23 12:37:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy był ktoś juz w Holandii jako spawacz?? albo wybiera sie??
zdjecie uzytkownika
Tomasz - 2015-02-23 19:33:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam i powielam pytanie ROBSONA o spawaczy w holi z góry dziękuje za odp
zdjecie uzytkownika
andree - 2015-03-06 13:18:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jadę na rozmowę na(usunięte przez administratora) z Wielkopolski a dokładnie z Piły mogę zabrać mój tel(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
mno - 2015-03-16 09:28:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jedzie ktoś na rozmowę 20.03 z podkarpacia?
zdjecie uzytkownika
rocc - 2015-04-07 16:52:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktos sie wybiera na rozmowe 10.04 własnie mnie zaprosili na rozmowe jestem z lubuskiego
zdjecie uzytkownika
rocc - 2015-04-07 16:52:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktos sie wybiera na rozmowe 10.04 własnie mnie zaprosili na rozmowe jestem z lubuskiego
zdjecie uzytkownika
?? - 2015-04-08 00:23:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A skąd dokładnie jesteś?
zdjecie uzytkownika
doman - 2015-05-27 17:36:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam, więc jak tam w tej firmie znośnie? każdy jedzie na rozmowę ale żeby wstawić komentarz to już nie bardzo. do.man@wp.pl
zdjecie uzytkownika
zainteresowany - 2015-06-04 21:48:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam,
jestem zainteresowany tą firmą jako kierowca bez doświadczenia, proszę o prywatne komentarze na adres mailowy on1977pl@gmail.com ze zdobytego doświadczenia podczas szkolenia w PL i NL,
z góry dziękuję i pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Wojtek - 2015-06-23 12:30:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zainteresowany - 2015-06-04 21:48:10]:
Witam,
Czy ktoś się wybiera z Lubelskiego 26 na rozmowę?proszę o info.na adres a-mail jaaaaaa1@onet.pl
zdjecie uzytkownika
Santika - 2015-06-24 22:59:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Macie informacje odnośnie pracy jako kierowca międzynarodowy w De Rooy Poland - chodzi mi przede wszystkim o pojazdy jakimi się kierowcy poruszają - czy są to jakieś trupy czy w miarę świeże auta i czym konkretnie jeździcie. Widzę, że na gwałt poszukują kierowcy międzynarodowego w każdym województwie w Polsce ... obłęd
zdjecie uzytkownika
zainteresowany - 2015-06-28 11:59:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
to, że ciągle szukają to już normalne zjawisko na rynku pracy zwłaszcza kierowców zawodowych, przy liczbie np. 100 aut najczęściej 50% załogi musi stanowić rezerwa ze względu na przerwy od pracy, urlopy i inne okoliczności,
a rynek kierowców w Europie kurczy się w ekspresowym tempie, w przeciągu 3 lat ok. 50% obecnych będzie odchodziło na emerytury, a młodzi nie palą się do takiej pracy więc jak widzicie demografii nie da się oszukać...

to co sam uzyskałem z różnych źródeł i również z rozmowy z pracodawcą to:
1 tydzień szkolą w Polsce w Żarach (dolnośląskie), 1 tydzień w Holandii w Son, wtedy macie zapewnione zakwaterowanie i co najważniejsze jest to płatne, a później trasa 2 tyg. samodzielnie za drugim kierowcą, to tylko w Polsce i u Polaka szkolenia masz praktycznie za free lub jeszcze do tego dołożysz, bo i z takimi praktykami się spotkałem,

przewożą przeważnie sprzęt ciężki czyli pojazdy ciężarowe, ramy autobusów, maszyny rolnicze, sprzęt budowlany,

możecie na YouTube przejrzeć sobie filmiki z takich szkoleń (pod hasłem (De Rooy), są to głównie załadunki i rozładunki, sposoby mocowań ładunków, itp. oraz filmy z przykładowymi trasami z ładunkami,

praca nie jest lekka bo dochodzą załadunki i rozładunki, ale to doskonała szkoła na przyszłość, bo jak piszą Ci co przeszli De Rooya później jest tylko lżej, ale są też tacy co zostają i pracują długo i chwalą sobie pracę, więc należy to wyważyć wszystko, w sumie nigdzie nie ma lekko bo nie płaci się za leżenie, tylko jazdę i używanie głowy,

zarobki od 5tys w górę więc już pomału to się wyrównuje, że kierowca ok 7tys na m-c zarabia w UE, a na wyspach od 10tys w górę,

co do sprzętu widać, że na bieżąco wymieniają, firmy w Europie max po 5 lat trzymają auta, w tej chwili nie opłaca się dłużej eksploatować, a stan pewnie zależy od kierowców, bo każdy jest inny, jak wszyscy zaczną dbać o czystość i szanować to kolejni będą robić to samo, kabiny mają niższe ze względu na specyfikę transportu,

co do reszty to już lepiej samemu spróbować niż się zastanawiać jak jest i czy dobrze czy źle, do odważnych świat należy, powodzenia wszystkim życzę i zadowolenia z pracy i życia bo za krótkie jest żeby tylko narzekać,

pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
troll - 2015-07-07 20:13:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
wiatam, czy ktos był na szkoleniu w nieodległym czasie, moze mogłbym sie dowiedziec czegos wiecej jak na temat szkolenia, pracy, zakwaterowania?? pozdrawim
zdjecie uzytkownika
Palio - 2015-07-12 12:42:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Przyłączam sie do postu. Jadę do Zar ze S-cia. Na 17.07. Zy ktoś jedzie z zachodniopomorskiego?
zdjecie uzytkownika
troll - 2015-07-13 18:34:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
siemka Palio, jak zdobedziesz jakies dosiadczenie po odbytym szkoleniu prosba o kontakt damek889@wp.pl, rozważam poważnie wyjazd prośba o szczegóły, pozdro i powidzenia
zdjecie uzytkownika
Palio - 2015-07-13 20:26:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ok. Na pewno napiszę. Dam znać. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
troll - 2015-07-14 22:23:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jakbys mogl ewntualnie numer podrzucic do siebie na maila tez byłbym wdzieczny. 3mka
zdjecie uzytkownika
Cin - 2015-07-14 22:25:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, na rozmowie powiedzą wam co i jak, pokażą kilka fotek i poopowiadają jak jest tam super. Tydzień szkolenia w Żarach to przede wszystkim słucha teoria. Zakwaterowanie i wyżywienie zapewnia firma. Jeśli ktoś nie jest debilem, powinien przejść. Ogólnie warunki dobre. Kolejny Tydzień to szkolenie w NL. Nauka polega na ładowaniu samochodów ciężarowych na lorę, nie jest lekko, ale wszystkiego można się nauczyć. Warunki mieszkaniowe i żywieniowe dużo gorsze jak w Polsce. Wszystko kończy się egzaminem polegającym na samodzielnym załadowaniu zestawu, po tygodniu powtarzaniu tego w kółko, nie jest to takie trudne. Samochody w firmie to przegląd wszystkiego co jeździ, nie mówię tylko o markach pojazdów, ale również o stanie technicznym. Większość jest w stanie dobrym, lecz zdarzają się trupy do których strach wsiadać. Pojazdy wyposażone są w lodówki, które zazwyczaj działają. Jeśli ktoś nie boi się ciężkiej pracy to polecam, jeśli dotychczas jego zajęcia polegały na kręceniu kółkiem i od czasu do czasu podczepieniem naczepy, zdecydowanie nie jest to robota dla niego. pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
troll - 2015-07-15 20:32:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam kolego, mam rozumiec ze byłes na tym szkoleniu osobisie czy moze maasz wiedze od kogos bliskiego? ja w ogole nie pracowalem jako kierowca dlatego zaczlaem szukac ofert gdzie zatrudnia ludzi do przyuczenia i przypadkowo wpadlem na ogloszenie z de rooy. dzieki za info miło ze ktos zaglada i czyta posty, pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
troll - 2015-08-18 21:41:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam wszystkich, odbył ktos szkolenie w firie de rooy moze podzielicie sie opiniam, pozdro
zdjecie uzytkownika
kumiś - 2015-08-19 01:26:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [troll - 2015-08-18 21:41:07]:
Może jeszcze jakiś czas temu w firmie było rzeczywiście miło pracować, ale te czasy chyba już bezpowrotnie minęły. Nie do końca wiem jak u nich wyglądają obecnie szkolenia bo sam z nimi związany byłem głównie ofertami pracy dla kierowcy międzynarodowego. Jednak jeśli trzymają poziom sprzed lat to podobno było nieźle na szkoleniach
zdjecie uzytkownika
troll - 2015-08-24 23:29:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
HEY,dzieki wielkkie za kila słów wciaz rozwazam tego pacodace, pzdr
zdjecie uzytkownika
ce kiero - 2015-09-16 17:08:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na ile podpisuje sie 1 umowe jako kierowca czy np gdy sie zrezygnuje po miesiacu to kaza zwracac $$ za ten kurs ?? czy zapewniaja zakwaterowanie w holandii po ukonczeniu kursu ? jakie warunki finansowe ?
zdjecie uzytkownika
4rtf - 2015-09-18 14:13:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wiecie co niedawno przeszukiwałem internet w celu znalezienia jakiś ofert pracy i natknąłem się na te od firmy De Rooy Poland Sp. z o.o. a mianowicie szukają teraz osób na stanowisko kierowcy międzynarodowego w wielu województwach w Polsce oraz spawacza w Holandii, oferują pracaę przez 3 tygodnie za granicą i jeden tydzień wolnego,wynagrodzenie wraz z dodatkami od 6000 do 7500 złotych,umowę o pracę,dwutygodniowe profesjonalne szkolenie dla kierowców w Holandii (pokrywamy koszt zakwaterowania i wyżywienia)
zdjecie uzytkownika
Lechu - 2015-09-27 14:37:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam! Chcialbym pojechac na to szkolenie z Gdanska na 1.10.2015. Mowili bym przyjechal juz spakowany itp. Co trzeba by zabrac w pierwsza taka podroz? Jest to 2 tygodnie szkolenia i potem od razu 3 tygodnie w trasie czy jak? Wiecie moze czy samochody maja nawigacje czy trzeba miec swoje? Jak z posciela? Jak z kuchenka czy czyms takim? Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
Artures - 2015-10-08 17:32:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
I jak Lechu ? Byles na tym szkoleniu ?
zdjecie uzytkownika
kumiś - 2015-10-18 17:20:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rozmawiałem ostatnio z kolegą na temat tego jak pracuje się w tej firmie. Mówił o nich wiele dobrego. Dla mnie w sumie wydaje się to dość dziwne jak mam być szczery. Zazwyczaj o zagranicznych firmach zajmujących się transportem ciezko usłyszeć coś dobrego. Dla zianteresowanych De Rooy poszukuje obecnie kierowcy międzynarodowego
zdjecie uzytkownika
związek y - 2015-12-10 18:16:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
okej na goraco pisze jeszcze z siedziby firmy w Son, 2 miesiace robilem, 4 tyg w trasie, szkolenie i spanie w ciasnej budzie, tacho przeginka wiadomo, planerzy amatorka, rzucaja sie i szukaja dymu :D auta stare, trzesie, ciasno, ciezkie zaladunki, kasa niejasna, tyle w telegraficznym skrocie, ciesze sie ze juz koniec xd
zdjecie uzytkownika
adam - 2015-12-10 22:50:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szkoda, że są takie warunki pracy, ale jeśli chodzi o kasę, to słyszałem, że z tym jest nie najgorzej, więc już nie wiem co myśleć na ten temat. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Yurii - 2016-01-18 12:54:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kierowcy !!! który pracuje w de Rooy. Napisać telefon. Mam pytanie !!
zdjecie uzytkownika
typik - 2016-01-18 19:19:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to możesz je też tutaj zadać :) faktycznie teraz sporo ludzi szukają na kierowców międzynarodowych, praca wiadomo nie jest łatwa, dlatego potrzebne są badania psychologiczne
zdjecie uzytkownika
Yurii - 2016-01-18 19:39:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Trudno mi pisać w języku polskim. Jestem łatwo rozmawiać. Chcę wiedzieć o szczegółach pracy w De Rooy.
zdjecie uzytkownika
Ja wiem wszystko - 2016-01-20 19:26:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@typik oj tak, takie badania psychologiczne to konieczność. Żeby się do nich dostać na tego kierowcę międzynarodowego to trzeba mieć prawko C+E z kodem 95, a także minimum 2 lata doświadczenia z samochodami powyżej 24 ton.
zdjecie uzytkownika
ylaoa - 2016-02-06 19:21:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zgodze się, ze na kierowce międzynarodowego potrzeba minimum 2 lata doświadczenia z samochodami powyżej 24 ton, ale orpócz tego trezba miec dokumenty.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie de rooy poland

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert