logo Scanpartner AB

Scanpartner AB

Gdynia

Opinie o Scanpartner AB

PI 2011-11-16 12:42:14
To wszystko prawda!! ( usunięte przez administratora ) Wiem ze sytuacja ciezka, ale prosze sie zastanowic przed podjeciem z ta firma pracy....
nikos dyzma-prezes 2012-01-13 23:21:26
Witam,czasy jakie nastały zmuszają nas do nabijania kasy takim i owakim ( usunięte przez administratora ) u.Pracować każdy powinien ale jeśli już musi prosze omijać firme w gdyni.pozdrawiam wszystkich którzy wybrali inną drogę do kariery.
1
Pozdrawiam 2012-01-25 15:03:39
Pracuję w tej firmie od kilku miesięcy, wszystko jest w jak najlepszym porządku, pieniądze na czas, wszystkie przejazdy odpłacone, praca w Skandynawii w zawodzie.
1
fasola 2015-07-12 16:30:20
witajcie zainteresowani pracą w tej "firmie". Zastanówcie się 10 razy zanim podejmiecie decyzje. Prezes firmy to krętacz i oszust , kombinuje na wszystkie sposoby jakby tu obejśc przepisy i prawo, taki CWANIACZEK. Podczas rozmowy nie potrafi patrzec prosto w oczy a to o czymś świadczy. Jeszcze raz , omijajcie tą firmę szerokim łukiem.
oszukany 2015-07-23 00:25:09
to co napisał Pan Fasola to wszystko prawda Ten wielki pan Prezes to oszust i klamca nie ma szacunku dla ludzi którzy dla niego pracują Nie dajcie się nabrać na te jego obietnice i zapewnienia Tylko on się liczy i jego kasa.
oszukany 2 2015-09-13 21:01:48
UWAGA NA TEGO CWANIAKA !!! Wszystko jest ładnie i pięknie przed wyjazdem a jak już pojedziecie na miejsce to wszystko będzie inaczej czyli godzin połowę więc i zarobki połowę, mieszkanie to zwykle obskurna speluna. Pan prezes oczywiście nakarmi was informacjami jaki to on uczciwy a wszyscy inni wokół go oszukują i okradają. Ponadto dostaniecie do podpisania czterostronicowy dokument który radzę uważnie przeczytac, to jakby cyrograf. Ostatnio zostało zamieszczone ogłoszenie gdzie zarobki są podane od 7000 do 12000 brutto i bądźcie pewni że nie będzie to więcej niż dolna kwota no i od tego odejmijcie podatek i zus bo konieczna będzie działalnośc gospodarcza żebyście na siebie wzięli całą odpowiedzialnośc i odliczcie koszt wyżywienia i może się okazac ale to jak będziecie na miejscu że trzeba będzie zapłacic mieszkanie. Kto mądry policzy sobie ile mu zostanie. Pracowałem i z całego serca NIE POLECAM. Tak jak napisał pan Fasola, ten gośc to oszust i cwaniak. UWAGA NA TĄ FIRMĘ!!!
makumba 2015-10-08 20:50:48
Żeby to wszystko sprecyzowac to najlepiej spojrzec na to co dzieje się w tej firmie a mianowicie ostatnimi czasy pan prezes stracił całą swoją ekipę i pewnie to zbieg okoliczności że tak się stało. Gdyby "szef" tego bajzlu był w porządku wobec swoich ludzi na pewno tak by się nie stało . Jeżeli chodzi o umowy to zwykle podpisuje się je w polsce ale są po szwedzku a pan prezesik przetłumaczy to tak abyś za dużo nie wiedział. Umowa owszem powinna chronic ale zależy jak jest skonstruowana a w tej dziedzinie pan Tomasz jest ekspertem. I poprzednikowi przyznam rację , nie ma co sta z założonymi rękami tylko trzeba szukac gdzie indziej. Szwedzka firma pana Tomasza nazywa się NSS AB i ją tak samo omijajcie jak najszerszym łukiem. Pozdrawiam wszystkich którzy nie nabierają się na czułe słówka
sędzina 2015-10-20 17:14:19
Większej bzdury długo nie słyszałam że Scanpartner to biuro pośrednictwa pracy. Pan Tomasz co najwyżej jest pośrednikiem między swoją polską firmą a tą zarejestrowaną na terenie Szwecji. Mąż pracował w jednej jak i drugiej firmie i mówił jak to wygląda. Częśc pieniędzy z konta Szwedzkiego a częśc z konta polskiego a to po to aby nie ujawnic w szwedzkim systemie podatkowym nadgodzin bo jeżeli są to podatek automatycznie wzrasta. Kolejna wielka bzdura to prężnie działająca firma, a więc jak można firmę która ma dwa małe zlecenia w ciągu roku nazwac firmą prężnie działającą ???? No i kolejna bzdura to zadowolenie monterów płyt warstwowych. Przecież firma Scanpartner jak i NSS nigdy nie zajmowała się montażem płyt warstwowych !!! Z poprzedniej opini można wywnioskowac że napisał to sam pan "PREZES" Tomasz P bo chyba nikt inny nie byłby w stanie wymyślec większych głupot. Panie Tomku wszyscy pana ex pracownicy doskonale wiedzą jak potrafi pan oszukiwac i kłamac i to do tego stopnia że sam pan się gubi w swoich kłamstwach. Polecam wybrac uczciwośc a będzie to korzystne dla wszystkich.
1
sędzina 2015-11-17 21:59:01
@mirabel, słusznie zauważyłaś/eś że wszystko wydaje się ok i to z ogromnym naciskiem na WYDAJE . Szukają ludzi owszem a szukają dlatego że nikt tam długo nie pracuje i raczej nie wydaje się że wszyscy z ich ostatnich pracowników byli źli i do niczego a jednak odeszli wszyscy, jak jeden i to chyba też o czymś świadczy. Ludzie piszą te opinie z prostego powodu a mianowicie chcą przestrzec innych przed tą firmą a wiadomą rzeczą jest to że i tak sami podejmą decyzje. Jeżeli chodzi o umowy to są bo po prostu byc muszą ale jakie to umowy to niech już każdy sam się przekona i tak jak napisał któryś z poprzedników że przed wyjazdem wszystko jest pięknie i kolorowo ale już na miejscu wszystko nabiera zupełnie innego koloru.
Zostały stworzone takie właśnie strony aby wyrazic swoją opinię i swoje zdanie i nie bójmy się tego robic, mamy do tego prawo i nie traktujmy tego jako donosicielstwa tylko pomóżmy innym aby mogli podjąc właściwą decyzję.
Jeżeli chodzi o moje zdanie to firma pana Tomasza P. która nosi nazwę SCANPARTNER jak i szwedzka firma NSS AB są firmami NIE GODNYMI polecenia, zwykli oszuści którzy pięknie potrafią mówic.


1
sędzina 2015-12-09 18:54:13
A więc jeżeli chodzi o spotkania które dotyczą jakiegokolwiek podjęcia pracy to oczywiście wszystko wygląda super ekstra zajefajnie, normalnie można pomyślec że złapało się pana Boga za nogi ale to tylko słowa które wypowiedziane przez pana "PREZESA" nic nie znaczą gdyż 90% to kłamstwa .
Natomiast odnosząc się do wypowiedzi "silva" to powiedz proszę co ma zrobic gośc który uwierzył w te wszystkie superlatywy i pojechał do pracy często porzucając pracę w Polsce często zadłużając się na pierwszy wyjazd, zostawiający rodzinę, co ma powiedziec na miejscu ???? Ma powiedziec że że nie taka była umowa i że rezygnuje ???? I jak ma wrócic do domu kiedy nie ma już tam pracy, nie ma pieniędzy . Pan "PREZESIK" to wszystko wie i z premedytacją wykorzystuje . Wie doskonale jak owinąc sobie ludzi wokół palca ale udaje mu się to tylko do tego momentu aż ów dany gośc będzie mógł sie od niego oderwac i tzn znajdzie sobie inną pracę i na tym kończy się współpraca z " WIELKIM NAJUCZCIWSZYM CZŁOWIEKIEM POD SŁOŃCEM, PANEM TOMASZEM P. " Tak jak napisałam już wcześniej, mój mąż pracował dla tego oszusta w jednej jak i drugiej firmie i znam doskonale jego sposoby działania.
Jeżeli ktokolwiek podejmie pracę w tych firmach to oczywiście ma do tego prawo i życzę z całego serca powodzenia ale nie radzę.
Jeszcze raz pozdrawiam wszystkich którzy przejrzeli na oczy i powiedzieli temu wszystkiemu dośc . A i tych którzy dali się wkręcic również jeszcze raz pozdrawiam i życzę abyście nie dali się oszukiwac i mamic .
1
sędzina 2015-12-27 16:22:13
Szukają panie Tomaszu a raczej szuka pan do pracy takich monterów którzy odpowiadają do zlecenia które akurat pan dostał i to chyba naturalne natomiast napisałam szybciej że firma nigdy nie zajmowała się czymś takim jak montaż płyt warstwowych i to prawda a to czym bedzie sie zajmowac to już zupełnie inna para kaloszy.
Zastanawiające natomiast jest to a raczej niepokojące że firma nie posiada żadnych stałych pracowników i czy chce pan w takim razie stwierdzic że wszyscy do tej pory nie nadawali się do niczego ? Przecież napisał pan szybciej że firma działa prężnie więc pytam jak działa skoro nie ma tam żadnych ludzi.
To że praca w Szwecji to racja a to wszystko z wiadomego powodu a mianowicie kasa, tam można więcej zarobic .
A teraz zapytam panie Tomku pana, co takiego się wydarzyło że stracił pan swoje ostatnie ekipy ? Wszyscy byli do niczego ? Nikt się nie nadawał ? Wszyscy pana oszukali ? Wszyscy pana okradli ? A może nikt nie przypadł panu do gustu ? Jeżeli jeden czy dwóch pracowników okazało się byc niezgodnymi z oczekiwaniami to rozumiem ale żeby wszyscy ????
Panie tomku zanim pan coś napisze proszę sie zwyczajnie zastanowic co pan pisze bo jak do tej pory to jedna wielka bzdura. Ale wiadomo że każdy swoje chwali ale trzeba miec jakieś argumenty
2
lewy 2016-01-05 14:26:54
pracy w biurze nie uświadczysz bo skoro nie ma się stałych pracowników fizycznych to wiadomo że w biurze nie ma nic do roboty.
Jeżeli mówimy o pracy tuż po szkole to oczywiście super wybór, ewentualny delikwent jest doskonałym materiałem do manipulacji, a z drugiej strony ów ofiara na samym początku swej kariery otrzyma wiadro lodowatej wody na głowę i doświadczy Polskiego cwaniactwa .
Powodzenia i tylko nie mówcie że nikt nie ostrzegał
2
kiler 2016-01-06 18:35:52
WOW,WOW,WOW. Widzę że w końcu coś ruszyło i w końcu zaczęliście pisać o "wspaniałym" prezesie firmy SCANPARTNERAB oraz NSSAB.
Piszecie więc i ja się przyłączę bo tak trzeba, należy głośno mówić że oszust jest oszustem, kłamca jest kłamcą a [usunięte przez admina słowo niecenzuralne [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i wszystkie te określenia doskonale pasują do "pana" prezesa owych firm i jak ktoś jeszcze napisał i napisał trafnie o manipulacji ludźmi, w tym są specami i znają się na tym jak mało kto.
Również ktoś wspomniał o czterostronicowym dokumencie który dostaje się do podpisania i naprawdę kochani, NIE PODPISUJCIE BEZ KONSULTACJI Z JAKIMKOLWIEK RADCĄ PRAWNYM bo później po podpisaniu będzie już za późno. Tak po krótce jest to dokument który mówi że to tylko firmy "pana" Tomasza mają do czegokolwiek prawo a właściwie do niemal wszystkiego a natomiast wy jako pracownicy nie macie żadnych praw a za to macie tylko obowiązki więc nazwanie tego cyrografem też jest bardzo trafne. Podsumowując to w pełni popieram wszystkie negatywne opinie i potwierdzam. NIE PODEJMUJCIE PRACY W TYCH FIRMACH ZA ŻADNE SKARBY, a wszystkich którzy mieli z nimi kontakt zachęcam do wystawiania opini o tych ZŁODZIEJACH.
2
kilerów 2 2016-01-18 16:19:34
Tak tak , ta umowa czy też raczej to pismo które liczy sobie cztery strony to prawdziwy prawniczy zawijas i nawet niejeden prawnik nie za bardzo wie o co chodzi więc najlepiej NIE PODPISYWAĆ !!!
A właściwie jak się czyta te opinie to takie właśnie są te firmy.
Najpierw będą klepać po plecach, zapewniać że są najuczciwsi ze wszystkich firm a jak już was będą mieli w swoich sidłach to pomału ale konsekwentnie wykorzystują wszystko przeciw wam.
Można by dużo i długo opowiadać jak np wspomniał któryś czy też któraś o tym że pan Tomasz nigdy nie patrzy prosto w oczy tylko latają mu wszędzie wokoło a im bardziej kłamie tym bardziej mu latają ale ty ma asa w rękawie tzn na nosie- ma okulary słoneczne które często zakłada nawet jak nie ma słońca.
Pewnie oczy go bolą od tego kręcenia nimi.
Tak samo oczywiście potwierdzam kwestię zarobków a mianowicie przed wyjazdem macie gwarantowane 40 pln na godzinę i 200 godzin pracy więc wydaje się przyzwoicie ale ale, odejmijcie od tego koszt wyżywienia jakiś 1000 pln minimum i już z 8000 robi się 7000 i jeszcze by uszło ale potem jedziecie do pracy i okazuje się że pracujecie około 120 godzin co po odjęciu wyżywienia daje 3800 pln a to już jak na Szwecję jest żenadą no i kolejna sprawa to średnio wychodzi że pracujecie co drugi miesiąc więc jak łatwo policzyć 1900 pln miesięcznie, rewelacja nie prawda ???? Najuczciwszy pan Tomasz zapłaci wam aż 1900 pln miesięcznie !!! no chyba że przestój bedzie dłuższy bo i takie bywają to wtedy wam nie zapłaci bo pewnie powie że nie ma pieniędzy.
Poprę też jednego z poprzedników czy też poprzedniczek w kwestii działalności gospodarczej która jest często niemal warunkiem koniecznym aby pracować w tych firmach a jeżeli nie to jakaś śmieciowa umowa bo jak dostaniecie normalną Szwedzką umowę to jest dla pana prezesa wielki dyskomfort bo przecież trzeba zapłacić podatki, trzeba ludzi ubrać i w końcu trzeba im zapłacić bo mogą sprawę skierować w odpowiednie miejsce.
Tak że podsumowując , CZYTAJCIE OPINIE !!! jeżeli jedna osoba mówi że jesteś pijany to może się myli ale jeżeli pięć osób mówi że jesteś pijany to się połóż. Tak samo jest z opiniami firm, jeżeli tyle osób mówi że NIE JEST DOBRZE tzn że to prawda. Pozytywne opinie na tym forum to opinie samego pana prezesa ( poznaję styl jego przemówień )
Pozdrawiam wszystkich
1
ryba 2016-01-24 21:10:41
Ja też się wypowiem, otóż pracowałem całkiem niedawno w obu firmach pana Tomasza P. i generalnie wszystkie negatywne wypowiedzi są prawdziwe w 99,9
% . Wspomnę jeszcze jedną rzecz, mój kolega miał w tej szwedzkiej firmie umowę a że zwolnienie pracownika w Szwecji nie jest takie proste jak w Polsce to uczciwy pan prezes Tomasz P. jak chciał się go pozbyć to dał mu do podpisania zwolnienie dyscyplinarne i to było w języku szwedzkim żeby nie wiedział co podpisuje ale ten na szczęście dał to pismo do przetłumaczenia a jak prawda wyszła na jaw to pan prezes powiedział że nie wiedział co to było za pismo mimo że sam mu je dawał i namawiał do podpisania i tłumaczył się jak małe dziecko że to księgowa napisała a on nic nie wiedział.
Nieźle jak na bardzo dobrze prosperującą firmę co ?
Dodam że jakby podpisał to pismo to już nie dostałby żadnej kasy a tak musiał mu zapłacić do końca kontraktu albo przywrócić go do pracy i przywrócił bo skoro musiał płacić to pewnie stwierdził że lepiej jak cokolwiek będzie robił.
Te firmy to wielkie SZAMBA, śmierdzą z daleka.
Nie dajcie się
1
consiliore 2016-03-03 22:03:46
A więc słuchajcie wszyscy.
Pan Tomasz P to oszust przez ogromne T i negatywne opinie to 1000 % prawdy.
Oszust i manipulant, jest wstrętny i odrażający poprzez swoje zachowanie i stosunek do pracowników.
Dziwię się jak on może tak spokojnie spać ? Sumienie go nie gryzie ? A może nie ma sumienia?
Ale cóż poradzić ? Jedynie możemy ostrzegać się poprzez dodawanie opinii i ja pod wszystkimi negatywnymi się podpisuję.
Jeżeli jest jakakolwiek inna alternatywa to wybierajcie tą inną bo ona na pewno będzie lepsza.
Oszustów z firmy Scanpartner AB jak i NSS AB omijajcie.
Pozdrawiam
1
seba 2016-05-18 17:03:50
Długo zastanawiałem się nad tym czy zamieścić swoją opinię ale jednak powinienem i zamieszczam.
Krótko mówiąc to tak jak napisał jeden z poprzedników 99 % negatywnych opinii to szczera prawda czyli wielkie cwaniactwo oszustwo i okradanie własnych pracowników bo tak to trzeba nazwać . Jeżeli pracownik wykonuje swoją pracę dobrze a świadczy o tym pozytywny odbiór i nie dostaje wszystkich należnych mu świadczeń to jest to okradanie.
Generalnie firma Scanpartner AB jak i jej szwedzki odpowiednik firma NSS AB są firmami z którymi nie należy podejmować jakiejkolwiek współpracy.
Kilkadziesiąt powodów znajdziecie w powyższych wypowiedziach więc ja sobie odpuszczę przytaczanie tego wszystkiego od nowa.
A więc pan Tomasz P zdecydowane nie
1
ABCD 2016-07-11 22:02:46
Tak tak , to wszystko prawda , to polaczek cwaniaczek pan Tomeczek P. oczywiście.
Liczy się tylko i wyłącznie jego kasa a to że ludziom nie płaci tego co im się należy to już inna para kaloszy.
Twierdzi przy tym że dokłada do interesu hehehe, jak chyba każdy , tylko skąd on na to wszystko pieniądze bierze ? Czyżby okradł bank ? Nieeee , on okrada ludzi , swoich ludzi , i przy tym wszystkim twierdzi że on jest bardzo dobry i powinno być się mu wdzięcznym.
Cham i prostak .
1
M.J. 2016-08-08 21:02:06
Witajcie wszyscy zainteresowani . Przeczytałem większość opinii które zamieścili jak domniemam byli pracownicy pana Tomasza . Ja też miałem tą nieprzyjemność pracować u tego oszusta i powiem że potrafił dopuścić się jeszcze większego świństwa.
Próbował od swoich pracowników wyłudzić bardzo duże pieniądze pod pretekstem że źle wykonali zadaną im pracę. Gdyby nawet tak się stało że ją źle wykonali a tak nie było to nie ma prawa żądać od swoich pracowników obecnych czy też byłych żadnej rekompensaty z tego tytułu.
Próbował sprawę załatwić przez swojego prawnika polskiego a sprawa miała miejsce w Szwecji.
Więc stwierdzenie cham i prostak to bardzo delikatne słowa.
Nazwałbym go odpowiednio ale administrator będzie musiał to usunąć.
1
Zostaw swoją opinię o Scanpartner AB - Gdynia
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Scanpartner AB