Twoje konto

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
<<<Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach na swój adres e-mail.>>>
anonim - 2009-07-13 14:49:38 odpowiedz | cytuj
Dodaj opinie o ET Promo - Łódź. Twoja ocena może okazać się bezcenna przy procesie rekrutacyjnym, podjęciu decyzji, pracy.
Anna Bez O - 2010-01-21 18:47:25 odpowiedz | cytuj
Fajna firma i niezłe zarobki. Polecam, zwłaszcza że są pozytywnie nastawieni dla studentów.
iiii - 2010-02-17 16:48:27 odpowiedz | cytuj
nie wiem kto pisał ten powyższy komentarz ale pewnie ktoś z biura... Zarobki w porządku? 50 zł...
Pozytywny stosunek do studentów? gdy któraś z dziewczyn chce się zwolnić bo ma coś do załatwienia to jej mówią, że albo przychodzi na 8 godzin albo wcale...
Aktualnie nie ma tam pracy i pracownice siedzą w domu i czekają jak głupie na telefon, że mogą przyjść do pracy....
Niepoważna firma...
mila - 2010-02-22 18:34:00 odpowiedz | cytuj
no właśnie co z tą pracą...
anonim - 2010-03-23 10:38:20 odpowiedz | cytuj
Dziewczyny to jest ob�³z pracy a nie zak��ad w kt�³rym mo�¼na dorobi��, zupe��nie nie polecam tam nawet licz�� Ci czas i ilo���� wyj���� do ��azienki.
anonim - 2010-03-23 10:39:09 odpowiedz | cytuj
kama - 2010-03-23 10:44:28 odpowiedz | cytuj
Szkoda czasu i nerwow na tą firme
anonim - 2010-03-26 17:05:18 odpowiedz | cytuj
hala jest na sprzedaż...czyżby firma splajtowała? mogłaby!!
albo przenoszą się gdzie indziej...pewnie kolejny przekręt...
teraz szukają kilkanaście dziewczyn na kosmetyki, mam nadzieje że nie znajdzie się nikt na tyle głupi żeby zatrudnić się tam
juika19 - 2010-05-17 15:21:29 odpowiedz | cytuj
Ja też nie polecam. Dziś miałam zacząć tam pracę po raz już któryś z rzedu... i wiecie co? Pani mnie nie wpuściła, bo nie pamięta, że pokazywałam jej książeczkę...a na koniec dodała jeszcze, że ona nie może być pewna, że jestem zdrowa... żenada. jeśli ktoóraś z nas jest chora to ta ''pani", ale umysłowo. nie ma co za 7zł brutto dźwigać kartonów z vizirem. i co to za pracodawca, ktory zatrudnia tylko studentów za których nie musi placić ubezpieczenia, ale strona w internecie kiepska, bo kiepska, ale jest i podobno nawet spelniaja normy ISO, nie wiem tylko ktorej bo z tego co pamietam nie przeszli pozytywnie auditu, wiec to chyba mówi samo za siebie... jakby ktos mial jeszcze wątpliwości to na hali nie wolno miec telefonu komórkowego, sluchac muzyki, ani rozmawiac, bo wtedy jest sie malo wydajnym. a dziewczyną ze zdjecia na stronie radze założyć sprwae o odszkodowanie za bezprawne wykorzystanie wizerunku, no chyba ze wam zaplacono. najlepiej jednak tzrymać sie z daleka od tej "firmy"
franka Z - 2010-05-17 15:24:48 odpowiedz | cytuj
Pozytywne nastawienie do studentów?????????? bo nie trzeba za nich podatku placic i ubezpieczenia... i z tego co wiem to zatrudniają tylko studentów (do 26 roku życia), to WYZYSK, a nie ''pozytywne nastawienie"!!!!!!!!!!!!!
szarak - 2010-09-06 22:21:55 odpowiedz | cytuj
Fajny klimat bo wyluzowani ludzie, zaraz po robocie mozna na piwko skoczyć bo jest z kim... Co do kasy to h...a z grzybnią a i traktowanie pracownika nie najlepsze, Gdyby nie byłoby tam tych ludzi to długo bym tam nie popracował..
anonim - 2010-10-11 12:54:04 odpowiedz | cytuj
W et jest do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Co to za brednie o miłej atmosferze! Każdy każdemu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] obrabia. Pieniądze kiepskie, nie wspomnę o kierownictwie tylko krzyczeć potrafią! Uciekać z tej firmy jak najdalej!
anonim - 2010-10-11 12:59:46 odpowiedz | cytuj
Pieniądze- marne, atmosfera- szkoda pisać, kierownictwo- tylko krzyczą i normy wymagają, premie były ( 2 miesiące) , ale bardzo szybko się skończyły( chodziło tylko o to żeby pracowników na wakacje przytrzymać). jednym słowem nastawieni są na jak największy wyzysk pracowników (tylko do 26 roku życia, czyli na zdesperowanych studentów potrzebujących pieniądze). Naprawdę nie warto tam pracować szkoda zdrowia i nerw.
ET - 2010-10-21 21:00:31 odpowiedz | cytuj
Wszyscy....
Akurat ja jestem z kierownictwa i troche słów wyjaśnienia.
Wszystkie Państwa rozczarowania biorą się z tego ,że część pracowników jest zatrudniana przez biura pracy i nie jest doinformowana jakich pracowników nasza firma potrzebuje. Owszem jest to praca dorywcza dla studentów ponieważ nasze zlecenia są dorywcze i sezonowe - taka jest specyfika firmy i zawsze była. To prawda ,że nie wolno mieć telefonu komorkowego, kolczyków oraz tipsow etc, lecz jest to wymóg związany z certyfikatami , które tak nawiasem pisząc przeszliśmy pozytywnie z najwyższą notą,
Co do płac to owszem początkujący pracownik dostaje 50 PLN na rękę za 7,5 godz. pracy , 60 PLN osoba obsługująca maszynę i 65 PLN liderka. Dodatkowo każdego miesiąca są typowane osoby za dobrą pracę i dostają do 200 PLN premii. Bardzo mi przykro ,ze niektórym osobom nie podoba się w naszej firmie gdyż praca nie jest ciężka a od przenoszenia ciężkich rzeczy są chlopcy a nie Panie.
Co do rozmawiania - oczywiście nikt nikomu nie stoi nad głową i nie mówi "nie gadaj" lecz wyobraźcie sobie 100 osób które gadają. Brygadzistka czasami musi powiedzieć głośniej aby wszyscy usłyszeli co ma do powiedzenia(to jest przecież duża hala). Atmosfera w naszej firmie jest taka jaką sobie Państwo sami wypracujecie. Prosze Panstwa w naszej firmie bardzo dużo osób pracuje, pracowało i dorabiało sobie na studia i takie mało obiektywne wpisy wprowadzają niepotrzebnie ludzi w błąd. Jezeli macie Państwo pytania lub wątpliwości zawsze można skontaktować się ze mną w celu wyjaśnienia.
Łukasz Tomczak
ona - 2010-11-03 09:45:44 odpowiedz | cytuj
to sa chyba jakies kpiny. Istna masakra. Bylam jeden dzien i wiecej nie pojde zeby nie wiem co. wyzysk i nic wiecej. daja marne grosze a zapieprzasz jak dziki osiol, z predkoscia swiatla, a to i tak za malo i za wolno, stoi Ci babol nad uchem i sie wydziera. Praca- pakowacz, zglosilam sie bo nie moge dzwigac bo jestem chora, a pakowanie nie wymaga jakies wielkiej sily,nic bardziej mylnego, pierwsze co jak weszlam na hale to dzwigalam kartony. Tak, chlopcy sa, ale przywoza palety i tak to zostawiaja, a Ty strongmenko dzwigaj. A zeby Ci sie, bron Boze, cos stalo, to jestes w czarnej du**e. Dzisiaj zamiast do pracy, musze do lekarza. Placa takie grosze, a wymagaja cudow jakis, badz szybszy od maszyny. 'TRAGEDIA!!!!!!
ET - 2010-11-10 11:54:52 odpowiedz | cytuj
Prosze Pani,

My nie dostajemy informacji od biór pośrednictwa ,że ktoś jest chory i nie moze podnieść kartonu.Kartony nie są ciężkie. Moje pytanie brzmi czy powiedziala Pani komuś o swojej dolegliwości - mniemam ,że nie. JEŻELI CHOROBA UNIEMOZLIWIA PANI JAKIEKOLWIEK DZWIGANIE TO TRZEBA TO ZAZNACZYC PRZED PRZYJECIEM DO PRACY, ABY NIC SIĘ PANI NIE STAŁO PODCZAS PRACY. Jeszcze raz piszę , jeżeli mają Państwo tego typu problemy , proszę nie tlumić swoich żalów tylko przyjść i porozmawiac o tym. Jeżeli Pani powiedziałaby o swoich dolegliwościach to koleżanki przesunęłyby Panią do pracy nie wymagajacej podnoszenia kartonów oczywiście pod warunkiem ,że w ogóle może Pani pracować.

Łukasz Tomczak
anonim - 2010-11-18 19:00:50 odpowiedz | cytuj
Panie Łukaszu, nic Pan ani kierownictwo nie wie o pracy na hali, siedząc na górze i czasami spoglądając jak pracują inni. Brygadzista 2 zmiany ucisza tylko zespół wtedy jak chce sam poplotkować z dziewczynami. Niektóre normy, które ustala komputer są nie do wykonania, praca ogólnie może nie jest ciężka gdy nie trzeba nosić kartonów ważących 12kg np. Rossman płyny, proszki, lider takie ciężary ma na co dzień, ale przecież ma płacone 15zł więcej to może. Co do chłopców to owszem są na magazynie, ale kiedy się ich o coś poprosi to mówią, że ukrywają się przed "loczkiem" Panem Łukaszem. Dochodzi do tego, że liderki same sobie palety zabierają i podstawiają.Premia była 2 miesiące gdy były pilne zlecenia, dawana przez kierownika produkcji kierując się sympatia a nie czy ktoś wykonuje dobrze pracę. Stawka 50zł żeby więcej zarobić trzeba pracować po 16 godzin od 14 do 6 rano. a na drugi dzień musisz koniecznie być w pracy i wydajna. Szkoda tylko, że na nockach nie pracuje kierownictwo i czasami na naklejki można czekać godzinami bo ważniejsze jest w tym momencie wypicie kawy. Choroby trzeba sobie przewidzieć z wyprzedzeniem tygodniowym, żeby Cie nie zwolnili. Awansować do pracy w biurze można, po przez zostanie dziewczyną magazyniera, ale co to za sprawdzanie jakości jak ktoś nie ogląda komponentów i nie sprawdza lot kodów i nr seryjnych tylko podchodzi gadać. Połowa osób z biura nic nie robi, oprócz Dyrektora który tą firmę trzyma przy życiu i ma jakieś uczucia. Z pozdrowieniami i nadzieją że coś się zminieni.
anonim - 2010-11-22 19:19:38 odpowiedz | cytuj
Pani Anonim,

Dziekuje za uwagi.Na początku uprzejmie prosze aby nie wymieniać nazw klientow firmy na forum. Kilka odpowiedzi:
Normy nie ustala komputer , są one wprowadzone przez czlowieka na podstawie dlugoletniej praktyki i doswiadczenia, Przez te wszystkie lata juz wiemy ile mozna okleic danego prduktu.
Co do przewozenia palet - nie prosimy chlopca o przywiezienie palet tylko kierownika zmiany i ten wydaje polecenie chlopcom.
Jezeli liderka sama przywozi palety to jest to niezgodne z naszymi zaleceniami i szkoleniem w firmie. Magazynierom osobiście sie poprzygladam ( dziekuje).
Place sa ustalone i dla chetnych dodatkowe godziny , za ktore placi firma. Dodatkowe godziny sa dla tych pracownikow ktorzy wiedzą ,ze moga dluzej popracowac bez wplywu na ich zdrowie i oczywiscie wydajnosc . Musi Pani zrozumiec ,ze ja nie prowadze firmy charytatywnie i jezeli do pracy przyjdzie mi polowa zaspanych i malo wydajnich pracownikow to mija sie z celem.
Awans - jezeli odniosla Pani wrazenie ,ze mozna awansowac przez bycie dziewczyna magazyniera to musze Pania rozczarowac i uswiadomic ,ze magazynierzy nie majz absolutnie zadnego wplywu na awans. Do awansu poprzez wlasne spostrzezenia i informacje zebrane od zmianowych ( co nie zawsze sie pokrywa) typuje dyrektor firmy, nastepnie przygladamy sie jak dana osoba pracuje przez jakis czas i wyznaczamy do awansu. Takze nie ma takiej mozliwosci o ktorej Pani wspomniala i proponuje uswiadomic kolezanki. Mimo wszystko chcialbym sie dowiedziec kto Pani takie informacje przekazal.
Jezeli ktos choruje to wystarczy zadzwonic i powiedziec ,ze sie jest chorym a gwarantuje ,ze nikt Pani nie podziekuje za prace - my potrzebujemy pracownikow. Niestety nie moge pisac za biura posrednictwa pracy z ktorych korzystamy.

Z wyrazami szacunku
Lukasz Tomczak
Byly pracownik - 2010-11-22 23:33:38 odpowiedz | cytuj
Zgadzam sie z akazda negatywna opinia na temat tej firmy. Nie ma tu nic co moznaby pozytywnie ocenic. Negatywow jest cala masa a niektore z nich to :
Sterylnosc, dezynfekcja rak i w ogole - smiecha na sali. Syf i koszmar, podlogi brudne, zaniedbane, na krzeselkach i sprzetach mozna pisac, tyle tam brudu.
Kadra... Uwazaja ze pozjadali wszystkie rozumy, szydza i gardza pracownikiem, ktorego uwazaja za robola, ktory ma zapieprzac za najnizsza stawke.
Olbrzymie ciezary- kto to widzial zeby kobieta dzwigala podczas 8 godzinnej zmainy 100 kartonow azdy po 15 kilo, jak nie dajesz rady to jeszcze sie na Ciebie dra . A niech sami do cholery troche tak potyraja to moze im sie odwidzi wrzeszczec na ludzi.
16 godzin pracowac od 14 do 6 a pozniej przyjsc znow na 14?? bzdura, wyzysk młodych ludz.
Praca w terj firmie to istny Aschwitz...
xx - 2010-11-22 23:45:00 odpowiedz | cytuj
Normy ustala osoba z doswiadczeniem ?? Chyba w siedzeniu z biurkiem.
To niech taka osoba sama wejdzie na hale i pokaze ze mozna zrobic taka norme, nie ma cudow zeby tak sie stalo.
Ta praca to uwlaczenie osobistej godnosci czlowieka, laski ktore tam pracuja nie maja szcunku wobec siebie, pozwalaja robic z siebie idiotki. Niektore pracuja tam kupe czasu i ciagle na umowe zlecenie- bez perspektyw, nic to ni daje do doswiadczenia, nie ma zadnych skladek, zadnych korzysci, zadnego szacunku dla czlowieka.
Kochane dziewczyny pieniadze to nie wszystko, najwazniejsze jest ZDROWIE , KTORE STRACICIE TYRAJAC W TEJ SMIESZNEJ NIBY FIRMIE.
anonim:) - 2010-11-23 08:50:22 odpowiedz | cytuj
Jakieś żarty, tutaj się nie da pracować, w ogóle nie szanują pracowników, stoją na d głową i tylko mówią jakim sie jest beznadziejnym, bo się normy nie zrobiło, nasze usprawiedliwienia dlaczego od razu są negowane i oczywiście prawie wyśmiewane Brygadzistka pani E. sama nie umie kleić, ale oczywiście minimalne skrzywienie widzi. Tak dużo chcemy tylko szacunku, pracują dziewczyny po 3 lata i nic nie mają, jest parę liderek i na tym koniec a reszta, zapomniałam jak nie Ty to ktoś inny, pewnie, tylko nowa osoba zanim sie wdrąży to minie pół roku. W tej firmie pracowała masa studentów z Łodzi i każdego kogo się zapyta odpowie: matko! Ty tam jeszcze pracujesz, albo pracowałaś, jak Ty możesz tam wytrzymać- jeśli odpowiada Panu taka opinia o firmie.......
Traktuje się dziewczyny jak takie " tuki" nic nie umiejące, takie tępe maszyny do pracy ( bez obrazy).Premie- śmiech na sali, dwa miesiące żeby tylko dziewczyny na wakacje przytrzymać, Nie mówię żeby dziewczynie po miesiącu pracy premie dawać, ale o starszych pracowników można by było zadbać. No cóż moje pisanie i tak pewnie pójdzie na marne a szkoda, właśnie, ale tylko tych biednych dziewczyn.
wlp - 2010-11-23 11:48:59 odpowiedz | cytuj
Uważam,że praca tam wykonywana i realizacja zawyżonych norm ma sie nijak do Pieniędzy jakie zarabia sie w tej firmie! Dziewczyny przychodzą i zaraz odchodzą...Ponieważ ciężko wyżyć za nie całe 1000zl miesięcznie,a nie kazdy ma czas,sily i możliwości aby tyrać po 16 godzin,bądź łapać sie weekendów...Może czas pomyśleć nad wyższą pensją i stałym zespołem,ktoremu nalezaloby okazywać szacunek...i byloby mniej problemów i kiepskiej opinii o firmie.
......... - 2010-11-23 12:14:37 odpowiedz | cytuj
Taka jest prawda, tam tylko ludzi wyzyskują. A pani E. sama mało umie a od innych wymaga gruszek na wierzbie. Po za tym jest gburowata, nie umie nawiązać kontaktu z dziewczynami i wprowadza nie miła atmosferę w firmie. Lepiej żebym panu Łukaszowi już nic nie pisała, ponieważ sam powinien to zauważyć, skoro tyle ludzi piszę negatywnie o firmie to musi być coś nie tak.
kama - 2010-11-23 15:35:57 odpowiedz | cytuj
Dokladnie!!! Osoby na stanowiskach kierowniczych sa wogole nie kompetentne, nie maja zadnego pojecia o kierowaniu ludzmi!Zarówno kierownik 1 jak i2 zmiany. Dziewczyny sa traktowane jak pionki na szachownicy, ktore sie rozstawia i maja chodzic po tych polach na ktore mają zezwolenie. Panie Łukaszu pora przejrzeć na oczy, nie ma Pan pojęcia jakie są relacje miedzy ludzkie w tej firmie. Mała podpowiedź może jakaś ankieta oczywiscie anonimowa, jeżeli wiekszość opini bedzie negatywnych no to wszystko jasne...
magazynier - 2010-11-23 23:40:58 odpowiedz | cytuj
1.Dziewczyny jeśli myślicie że awansować się da poprzez chodzenie z magazynierem to się mylcie. Nie wiem, która z was wpadła na taki pomysł.
2.Jeśli chodzi o to że liderki muszą odstawiać sobie same palety?! Nikt wam tego nie każe robić i na pewno żaden chłopak nie mówi "odstaw sobie sama" czy coś w ty stylu, zauważcie że jest nas mało i mamy też dużo innej pracy na magazynie czy choćby na zewnątrz magazynu, nie każdy jest w stanie w ciągu 5 sekund "przybiec" po tą paletę, nie rozdwoimy sie zakładając że jest 50 dziewczyn i niech co 10-ta coś chce(magazyn ma 100 metrów długości i nie wszystko znajduje się pod ręką) w jednym momencie wszystkiego na raz się nie zrobi tym bardziej gdy zajmujemy się rozładunkiem lub załadunkiem auta gdzie minimum dwie osoby są potrzebne a 3chopak szykuje zlecenia i zostaje 1 chłopak na hali, weźcie to czasami pod uwagę
x