brak logo

D.S Smith Polska

Kielce

Opinie o D.S Smith Polska

amasady 2014-10-19 19:18:30
Projekt kartonów w Sadach- masakra- Opiekum grupy podejmuje pochopne decyzje, jego nastrój zależy od kierunku wiatru, który codziennie jest zmienny, pracownicy są zastraszani (cytat:"niech pani uważa bo się mogę w obliczeniach godzin pracy pomylić"), naliczane są kary często bez podstaw w sekrecie przed pracownikami, koledzy paleciarze (niektórzy) udają szefów i chowają się w regałach, mają więcej przerw, uważają się za lepszych- a przecież cała grupa ma takie same umowy, przez takie zachowania i kiepską atmosferę wiele osób zrezygnowało z dalszej współpracy.
Batman 2014-10-25 15:43:02
Witam,

Wie ktoś jakie zarobki w dziale zakupów ?
7
Dexter 2014-10-31 17:05:42
Zwolniłaś się z pracy, bez podpisania z nowym pracodawca choćby listu intencyjnego, albo po prostu umowy o pracę?
2
Enrique 2014-11-06 12:22:55
Witam.

Moja firma znajdująca się w Hiszpanii została właśnie zakupiona przez DS Smith. zastanawiam sie czy zmieni się coś, jeśli chodzi o szkolenia, pieniądze itd zajmujemy się produkcja opakowań kartonowych. Jak na razie to 1000 euro na rękę było dla pracownika produkcji. A widze ze ds smith to licząca się firma w europie
frog 2014-11-23 08:56:11
fajna praca
2
Pawel 2015-02-10 11:58:57
Po wysłaniu CV kilka dni temu zostałem zaproszony na rozmowę w sprawie pracy na razie czekam na odpowiedz ale pierwszy raz w "kieleckiej" firmie spotkałem się z tak profesjonalnym przeprowadzeniem rozmowy kwalifikacyjnej życzę wszystkim takich rozmów.
3
misiek 22 2015-02-12 10:05:43
Ja pracuje w ds oława i jest super mozna zarobic jak sie chce zostawac po godzininach
Dora 2015-02-19 16:12:19
Ja też nie mam zbyt dobrych wspomnień z DS Smith Oława. Pogorszyło się od kiedy dyrektorem została Anka i ściągnęła swoją psiapsiółkę Kaśkę. Kto nie ma znajomości albo nie włazi w d..ę to ma pozamiatane.
Szczepa 2015-02-19 16:13:50
Nie mam zbyt dobrych wspomnień z DS Smith Oława. Pogorszyło się od kiedy dyrektorem została Anka. Kto nie włazi w(usunięte przez administratora)to ma pozamiatane.
2
Zuzu 2015-02-19 16:18:42
Ja mam mieszane uczucia.
olawa 2015-02-24 20:40:00
W Oławie juz jest nowy dyrektor, sprawia wrażenie ,kumatego' i bezstronnego. Zapowiada się na lepsze, koniec władzy przyjaciółek.
Bary 2015-03-02 10:21:50
Całe szczęście że jest nowy dyrektor. Pani Ania ma za swoje juz nie będzie ludziom psuła krwi.Szkoda ze tak późno się na niej poznali może co niektórzy fajni ludzie by tam jeszcze pracowali
ktoś 2015-03-15 20:31:52
Słyszałem że w Oławie na start nowy pracownik dostaje 13zł/brutto -czy to prawda? w starych zakładach DS'a - Kielcach i Kutnie, gdzie produktywność jest dużo wyższa, na start proponują 10zł/brutto, a pracownicy ze stażem 4-5 letnim mają po 12zł/brutto (z obowiązkowymi pracującymi sobotami), więc chyba w Oławie nie tak źle
MAtAJUZ 2015-03-16 17:05:41
Tak na start otrzymujesz w Oławie 13 ZŁ/H BRUTTO, soboty nie są jeszcze obowiązkowe chociaż jak chcesz dorobić to można iść robota jest ok , pracuje od stycznia.
Marek 2015-04-02 23:10:21
Ja widzę dużą poprawę w Oławie, zresztą każdy widzi. W końcu są jasne zasady, gościu jest stanowczy i wie czego chce przy czym nie wywyższa się. W końcu przychodzimy do pracy i jest normalnie a nie jak wcześniej maszyny co 2 godziny stały a my nie mieliśmy co z czasem zrobić a w niedzielę kazali nam przychodzić bo brakuje tektury, nikt tego nie rozumiał. Najbardziej podoba mi się jak mistrzów gania ci nie wiedzą co się dzieje, polecam jak ktoś chce pracować w nowoczesnym zakładzie to tu jest spoko
gosc 2015-04-09 12:09:29
akurat z nowego dyrektora nie macie sie czego cieszyć jak i z kierownika obaj z kielc, Ciche wody ,,,
kielczanin 2015-04-16 12:36:34
Nowy Dyrektor a jego żona ma pracować w dziale kontroli, w Kielcach była szczególnie traktowana przez męża przełożonego a co będzie w Oławie ha ha
KAM 2015-04-28 21:05:59
Witam serdecznie,

znalazłem w internecie ogłoszenie rekrutacyjne na Key Account Managera. Czy ktoś może powiedzieć mi jak wygląda praca w firmie, możliwości awansu i potencjalne zarobki? Będę wdzięczny za informację.

Pozdrawiam,
2
ja 2015-06-11 18:10:37
jestem pracwnikiem DS SZMIT w OLAWIE to co tu sie dzieje to jest porazka balagan i wyzysk nai bardzie jest mi zal tych chopakow co unas sprzataja caly czas na miotle i nikt ich nie docenia zawsze jest nie tak a ja proponuje przyizeci sie tei pani co tylko biega a nic nie robi teraz zwracam sie do gury jak wam smakuje kawa obiad czy inne przekaski podawane przez ta pania naipierw myie toalety podlogi a potem wam podaie do stolu ja w3am zycze smacznego skoro wam smakuje
3
Waldi 2015-06-18 18:46:30
Proponuję Ci iść na korepetycje z języka polskiego, widać po tym co napisałeś że chyba był problem z ukończeniem podstawówki
4
prawy 2015-06-21 00:15:14
Pracuję w Kielcach, jako "biurowy". Praca ciężka, w sporym stresie i cisnieniu. Ale mozna zarobić, chyba najlepiej w Kielcach w moim zawodzie. Niektóre działy (księgowość, kadry) są państwami w panstwie zarządzanymi przez "despotki".Ale w innych jest Ok. Na pewno nie jest to Firma dla leni.
8
Tttkok 2015-06-23 09:00:06
Napisz coś więcej o tych najlepszych zarobkach w Kielcach. Jaki to jest poziom?
6
anaa73 2015-07-09 10:30:39
Czy może ktoś powiedzieć, jak wygląda praca przedstawiciela handlowego w firmie? Czy dostaje się bazę klientów jakąś na start i resztę samemu się zdobywa czy wszystko od zera? Jakie zarobki można uzyskać? Pytam, bo myślę o zmianie pracy, ale wiadomo, nikt nie chce wpaść z deszcze pod rynnę :)
Cihociemny 2015-08-30 12:05:15
Wszelkie nowe zatrudnienia zostały wstrzymane przez Prezesa, takze zle się dzieje!
baz 2015-09-11 09:24:14
niestety był to koszmar pracować dla ds smith. mnóstwo pracy, mega nerwowa atmosfera, ciągłe spóźnienia a to z dostawami a to z produkcją. ogólna nerwowość. nacisk na zysk za wszelką cenę. zstresowani zastraszeni ludzie siedzący zawsze po godzinach. oby jak najdalej
8
aanna73 2015-09-11 12:53:14
a możesz powiedzieć na jakim stanowisku tak jest? W jakimś dziale czy ogólnie we wszystkich? Szkoda, bo wydaje się być spoko firma.... a chociaż zarobki godne takich warunków pracy, stresu, itd?
3
ck89 2015-09-11 13:00:53
ile mniej więcej można zarobić w biurze? tzn np. w dziale logistyki, zaopatrzenia czy handlowym? bo do mojej siostry kiedyś dzwonili, jak startowała do działu chyba zaopatrzenia i na wymagania finansowe odpowiedziała między 2500-3500 zł netto tak jak ma w obecnej firmie, i po tym ogólnie ucichła sprawa, więcej nie dzwonili... czy może być przez to, że "chciała za dużo"? :)czy po prostu z innego powodu wybrali kogoś innego
3
hhh 2015-10-04 11:48:51
A mój szwagier ze wsi pracuje i jest mega zadowolony więc jak to jest ludziom ze wsi wystarcza a z miasta nie ,Proszę o opinie chodzi o Oławe.
1
Maciej 2015-11-27 11:03:07
Nie wiecie w jaki sposób rekrutują ? czy przez agencje pracy ( jak to to przez którą ) czy bezpośrednio ( jak tak to gdzie złożyć , wysłać CV ) ?

Z góry dzięki za informacje
2
Mat 2015-12-03 15:11:00
Witam
Czy mógłbyś mi dać jakiś kontakt do rekrutacji ?
W jaki sposób przebiega rekrutacja w firmie ?
z góry dzięki za informacje
Mateusz
Piotrek 2015-12-28 12:14:13
Rozmowa kwalifikacyjna-jeden wielki minus- jeśli zaprasza się kogoś na daną godzinę a ten ktoś musi przejechać 200 km to jeśli coś nagle wypada to warto powiadomić człowieka osobiście a nie wysyłać na prętce osoby z łapanki do przeprowadzenia rozmowy-oczywiście panie były przemiłe i tu plus.
Być może i tak bym odpadł ale w moim świecie obowiązują: kultura i zasady, które nie obejmują jak zrozumiałem pani kierownik. Nie zmienia to faktu, że pracując w kilku koncernach można uznać tą firmę za wartą uwagi przynajmniej z wyglądu-a to dobrze świadczy:)
Kosmos 2016-02-12 16:25:01
Kosmita to ty okazales sie kolego i dlatego jestes out
2
NN 2016-02-16 13:27:03
PH na Poznań , bo żaden jeszcze pani kierownik nie przypasował. Gwiazda może być tylko jedna, ale z tym systemem pracy to ten oddział zniknie z powierzchni Poznania bardzo szybko. Zastraszanie, kary, obcinanie pensji, i sprawdzanie każdego kroku, a wszystko w ramach procedur ISO. ODRADZAM wszystkim potencjalnym!
1
ara 2016-02-25 15:30:55
ludzie wy niewiecie o czym mowicie pracowalem w tej firmie i wiem jedno musisz napewno zapomniec o tym ze jestes czlowiekiem traktowany jestes jak smiec kszyki wrzaski i zastraszania na porzadku dziennym a zarobki marne musicie sie pszyzwyczaic do tego bo wam laske robia ze pracujecie
5
Mso willenhall 2016-03-12 03:33:24
Ja pracuje w dss w willenhall (Birmingham) i zarabiam niecale dwa tysiace funtow,na wozku widlowym...wezcie sie za normalna prace przedstawicie handlowi...
Mso willenhall 2016-03-12 03:33:27
Ja pracuje w dss w willenhall (Birmingham) i zarabiam niecale dwa tysiace funtow,na wozku widlowym...wezcie sie za normalna prace przedstawicie handlowi...
ddd 2016-03-26 21:03:11
Umowa o pracę ja zarabiam ponad 3200 a pracuje 4 miesiąc i co kto mnie przebije oczywiście nie w tej firmie ciekawe ile się tu zarabia.
ddd 2016-03-26 21:03:24
Umowa o pracę ja zarabiam ponad 3200 a pracuje 4 miesiąc i co kto mnie przebije oczywiście nie w tej firmie ciekawe ile się tu zarabia.
handlarz_ludzmi 2016-04-13 21:28:22
Duża rotacja wśród PH w całej PL, co kogoś zatrudnią - zaraz out.
1
Randolph44 2016-04-25 14:48:37
Nie polecam. Bałagan totalny, zarząd pracuje w chaosie i traktują ludzi jak śmieci. Długo na rynku się nie utrzymają. Nie dajcie się zwieść nowoczesnej stronce i fajnymi zdjęciami. Kultura pracy i podejście do pracowników zaczerpnięta prosto z PRL-owskich podręczników zarządzania. Szanuj siebie i szukaj pracy gdzie indziej.
2
X 2016-05-10 08:44:13
Atmosfera słaba....umowy o pracę jak najbardziej...
1
Wika 2016-05-10 15:35:57
To jest bardzo dobra firma, dla ludzi którzy chcą się rozwijać i coś osiągnąć to idealne miejsce. Oczywiście jak ktoś jest obibokiem to się nie utrzyma i wyleci. Stawki generalnie lepsze niż na rynku wokół, zwłaszcza w Kutnie bo tu mam porównanie. Oferta na Kierownika Regionu jest prawdziwa, ostatnia osoba która była na tym stanowisku była wyjątkowo słaba i sama zrezygnowała.
4
X 2016-05-16 19:22:47
Troche słabo koleżanka zna rynek pracy i płacy w Kutnie...bo jezeli chodzi o pracowników fabryki to są oni raczej w środku lub bliżej końca stawki...wiadomo są wyjątki tzw. przydu...sy które mają więcej...a z tego co wiem to tam raczej nie liczą się Twoje umiejętności tylko to jak się ustawiasz...masz plecy jest ok...jak nie to Cie wykopia...
1
rafstraz 2016-08-19 13:51:58
Czy Ktoś może podąć przedział zarobków w kadrach w Kielcach?
SS 2016-08-29 18:01:22
Totalna porażka,
Szanuje sie dopiero od kierownika w górę. Resztę traktuje się jak zło konieczne . Mimo, że zrobisz całą robotę na cacy to i tak coś znajdą na Ciebie, abyś stracił premię itp.
Handlowcy zarobki koło 3500 pln na początek
5
Tomek_!@# 2016-09-19 14:00:51
Praca wymagająca, dla tych co chcą coś osiągnąć w życiu. Atmosfera w pracy też w porządku. Osoby ambitne, dadzą radę. Dla obiboków to złe miejsce.
Pol 2016-09-27 16:03:42
W Kielcach pojawiło się ogłoszenie Specjalista ds obsługi klienta. Ciekawe czy znajomość języka angielskiego jest wymogiem koniecznym :/
DOKerek 2016-09-27 22:01:32
Angielski jest wymagany i używany na co dzień w większości działów, firma ściśle współpracuje z oddziałami w Europie a także obsługuje klientów z poza Polski.
3
fan czerweonego adasia 2016-10-05 01:37:44
na spawalnii jest super!kierownik to z kultura sie minal z daleka.majstry to cwaniaczki nic nie pomoga.zarobki ponizej 2000 za orke na 3 zmiany.nigdy wiecej...
3-0 2016-10-05 09:42:09
z tego co wiem to teraz firma poszukuje w Kielcach pracowników do prac manualnych i poszukuje bardziej studentów i ogólnie uczniów - ciekawe w takim raZIE jak bardzo różni się tutaj wynagrodzenie ucznia/studenta od standardowego pracownika - ktoś powie?
3
Zostaw swoją opinię o D.S Smith Polska - Kielce
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie D.S Smith Polska