brak logo

D.S Smith Polska

Kielce

Opinie o D.S Smith Polska

Waldi 2015-06-18 18:46
Proponuję Ci iść na korepetycje z języka polskiego, widać po tym co napisałeś że chyba był problem z ukończeniem podstawówki
5
prawy 2015-06-21 00:15
Pracuję w Kielcach, jako "biurowy". Praca ciężka, w sporym stresie i cisnieniu. Ale mozna zarobić, chyba najlepiej w Kielcach w moim zawodzie. Niektóre działy (księgowość, kadry) są państwami w panstwie zarządzanymi przez "despotki".Ale w innych jest Ok. Na pewno nie jest to Firma dla leni.
9
Tttkok 2015-06-23 09:00
Napisz coś więcej o tych najlepszych zarobkach w Kielcach. Jaki to jest poziom?
11
anaa73 2015-07-09 10:30
Czy może ktoś powiedzieć, jak wygląda praca przedstawiciela handlowego w firmie? Czy dostaje się bazę klientów jakąś na start i resztę samemu się zdobywa czy wszystko od zera? Jakie zarobki można uzyskać? Pytam, bo myślę o zmianie pracy, ale wiadomo, nikt nie chce wpaść z deszcze pod rynnę :)
Cihociemny 2015-08-30 12:05
Wszelkie nowe zatrudnienia zostały wstrzymane przez Prezesa, takze zle się dzieje!
baz 2015-09-11 09:24
niestety był to koszmar pracować dla ds smith. mnóstwo pracy, mega nerwowa atmosfera, ciągłe spóźnienia a to z dostawami a to z produkcją. ogólna nerwowość. nacisk na zysk za wszelką cenę. zstresowani zastraszeni ludzie siedzący zawsze po godzinach. oby jak najdalej
11
aanna73 2015-09-11 12:53
a możesz powiedzieć na jakim stanowisku tak jest? W jakimś dziale czy ogólnie we wszystkich? Szkoda, bo wydaje się być spoko firma.... a chociaż zarobki godne takich warunków pracy, stresu, itd?
7
ck89 2015-09-11 13:00
ile mniej więcej można zarobić w biurze? tzn np. w dziale logistyki, zaopatrzenia czy handlowym? bo do mojej siostry kiedyś dzwonili, jak startowała do działu chyba zaopatrzenia i na wymagania finansowe odpowiedziała między 2500-3500 zł netto tak jak ma w obecnej firmie, i po tym ogólnie ucichła sprawa, więcej nie dzwonili... czy może być przez to, że "chciała za dużo"? :)czy po prostu z innego powodu wybrali kogoś innego
5
hhh 2015-10-04 11:48
A mój szwagier ze wsi pracuje i jest mega zadowolony więc jak to jest ludziom ze wsi wystarcza a z miasta nie ,Proszę o opinie chodzi o Oławe.
2
Maciej 2015-11-27 11:03
Nie wiecie w jaki sposób rekrutują ? czy przez agencje pracy ( jak to to przez którą ) czy bezpośrednio ( jak tak to gdzie złożyć , wysłać CV ) ?

Z góry dzięki za informacje
4
Mat 2015-12-03 15:11
Witam
Czy mógłbyś mi dać jakiś kontakt do rekrutacji ?
W jaki sposób przebiega rekrutacja w firmie ?
z góry dzięki za informacje
Mateusz
Piotrek 2015-12-28 12:14
Rozmowa kwalifikacyjna-jeden wielki minus- jeśli zaprasza się kogoś na daną godzinę a ten ktoś musi przejechać 200 km to jeśli coś nagle wypada to warto powiadomić człowieka osobiście a nie wysyłać na prętce osoby z łapanki do przeprowadzenia rozmowy-oczywiście panie były przemiłe i tu plus.
Być może i tak bym odpadł ale w moim świecie obowiązują: kultura i zasady, które nie obejmują jak zrozumiałem pani kierownik. Nie zmienia to faktu, że pracując w kilku koncernach można uznać tą firmę za wartą uwagi przynajmniej z wyglądu-a to dobrze świadczy:)
Kosmos 2016-02-12 16:25
Kosmita to ty okazales sie kolego i dlatego jestes out
2
NN 2016-02-16 13:27
PH na Poznań , bo żaden jeszcze pani kierownik nie przypasował. Gwiazda może być tylko jedna, ale z tym systemem pracy to ten oddział zniknie z powierzchni Poznania bardzo szybko. Zastraszanie, kary, obcinanie pensji, i sprawdzanie każdego kroku, a wszystko w ramach procedur ISO. ODRADZAM wszystkim potencjalnym!
3
ara 2016-02-25 15:30
ludzie wy niewiecie o czym mowicie pracowalem w tej firmie i wiem jedno musisz napewno zapomniec o tym ze jestes czlowiekiem traktowany jestes jak smiec kszyki wrzaski i zastraszania na porzadku dziennym a zarobki marne musicie sie pszyzwyczaic do tego bo wam laske robia ze pracujecie
13
Mso willenhall 2016-03-12 03:33
Ja pracuje w dss w willenhall (Birmingham) i zarabiam niecale dwa tysiace funtow,na wozku widlowym...wezcie sie za normalna prace przedstawicie handlowi...
Mso willenhall 2016-03-12 03:33
Ja pracuje w dss w willenhall (Birmingham) i zarabiam niecale dwa tysiace funtow,na wozku widlowym...wezcie sie za normalna prace przedstawicie handlowi...
ddd 2016-03-26 21:03
Umowa o pracę ja zarabiam ponad 3200 a pracuje 4 miesiąc i co kto mnie przebije oczywiście nie w tej firmie ciekawe ile się tu zarabia.
2
ddd 2016-03-26 21:03
Umowa o pracę ja zarabiam ponad 3200 a pracuje 4 miesiąc i co kto mnie przebije oczywiście nie w tej firmie ciekawe ile się tu zarabia.
handlarz_ludzmi 2016-04-13 21:28
Duża rotacja wśród PH w całej PL, co kogoś zatrudnią - zaraz out.
3
Randolph44 2016-04-25 14:48
Nie polecam. Bałagan totalny, zarząd pracuje w chaosie i traktują ludzi jak śmieci. Długo na rynku się nie utrzymają. Nie dajcie się zwieść nowoczesnej stronce i fajnymi zdjęciami. Kultura pracy i podejście do pracowników zaczerpnięta prosto z PRL-owskich podręczników zarządzania. Szanuj siebie i szukaj pracy gdzie indziej.
7
X 2016-05-10 08:44
Atmosfera słaba....umowy o pracę jak najbardziej...
5
Wika 2016-05-10 15:35
To jest bardzo dobra firma, dla ludzi którzy chcą się rozwijać i coś osiągnąć to idealne miejsce. Oczywiście jak ktoś jest obibokiem to się nie utrzyma i wyleci. Stawki generalnie lepsze niż na rynku wokół, zwłaszcza w Kutnie bo tu mam porównanie. Oferta na Kierownika Regionu jest prawdziwa, ostatnia osoba która była na tym stanowisku była wyjątkowo słaba i sama zrezygnowała.
9
X 2016-05-16 19:22
Troche słabo koleżanka zna rynek pracy i płacy w Kutnie...bo jezeli chodzi o pracowników fabryki to są oni raczej w środku lub bliżej końca stawki...wiadomo są wyjątki tzw. przydu...sy które mają więcej...a z tego co wiem to tam raczej nie liczą się Twoje umiejętności tylko to jak się ustawiasz...masz plecy jest ok...jak nie to Cie wykopia...
4
rafstraz 2016-08-19 13:51
Czy Ktoś może podąć przedział zarobków w kadrach w Kielcach?
SS 2016-08-29 18:01
Totalna porażka,
Szanuje sie dopiero od kierownika w górę. Resztę traktuje się jak zło konieczne . Mimo, że zrobisz całą robotę na cacy to i tak coś znajdą na Ciebie, abyś stracił premię itp.
Handlowcy zarobki koło 3500 pln na początek
9
Tomek_!@# 2016-09-19 14:00
Praca wymagająca, dla tych co chcą coś osiągnąć w życiu. Atmosfera w pracy też w porządku. Osoby ambitne, dadzą radę. Dla obiboków to złe miejsce.
1
Pol 2016-09-27 16:03
W Kielcach pojawiło się ogłoszenie Specjalista ds obsługi klienta. Ciekawe czy znajomość języka angielskiego jest wymogiem koniecznym :/
DOKerek 2016-09-27 22:01
Angielski jest wymagany i używany na co dzień w większości działów, firma ściśle współpracuje z oddziałami w Europie a także obsługuje klientów z poza Polski.
4
fan czerweonego adasia 2016-10-05 01:37
na spawalnii jest super!kierownik to z kultura sie minal z daleka.majstry to cwaniaczki nic nie pomoga.zarobki ponizej 2000 za orke na 3 zmiany.nigdy wiecej...
3-0 2016-10-05 09:42
z tego co wiem to teraz firma poszukuje w Kielcach pracowników do prac manualnych i poszukuje bardziej studentów i ogólnie uczniów - ciekawe w takim raZIE jak bardzo różni się tutaj wynagrodzenie ucznia/studenta od standardowego pracownika - ktoś powie?
5
ciekawski 2017-02-04 16:32
Czy ktoś wie dlaczego wzorcowy magazyn w Łodzi upadł z wielkim hukiem ?
Hanna 2017-03-01 11:47
Widzieliście już nowe oferty pracy? Pojawiła się np. na Specjalista ds. Badań i Analiz Rynku ;) Dobry wybór?
3
Marcel 2017-03-09 22:16
Dostałem dziś przez agencje pośrednictwa propozycję pracy na stanowisku dyrektora. Pani nie podała nazwy firmy ale z opisu i rodzaju produkcji wygląda to jak zakład Smith. Oferta dotyczy lokalizacji w Kutnie. Czy ktoś mi może coś napisać ? Czy obecny dyrektor odszedł lub planuje odejść ? Czy dobrze trafiłem ? Z góry dziękuję
Hanna 2017-03-10 10:19
@Marcel, znalazłam oferty na stanowisko Przedstawiciel Handlowy, Specjalista ds. Płac. Możliwe, że jest jeszcze gdzieś zamieszczona na stanowisko dyrektorskie.
Gluś 2017-03-20 15:37
Bo kierownik odszedł
1
Witek 2017-03-22 11:22
Już na samym początku w czasie rozmowy o pracę przez telefon przekonałem się że to nie jest firma która traktuje ludzi z szacunkiem, a co tu mówić o pracy. Komentarze potwierdzają, że to nie jest agencja o dobrej renomie. Omijać szerokim łukiem.
Hanna 2017-03-22 11:31
@Witek, co wydarzyło się podczas rozmowy telefonicznej, że odniosłeś takie wrażenie?
:( 2017-03-23 16:25
Dyrektor w Kutnie to kobieta - 100% zaangażowania w osiągnięcie celu, TYTAN PRACY!!! Jeśli to prawda że mają Ją wymienić, to ja już nie rozumiem o co w tej firmie chodzi!!
8
były pracownik 2017-03-24 16:17
Pracowałem na produkcji (sklejarki, bobsty) dopóki nie znalazłem czegoś lepszego. Spora rotacja pracowników, w tej firmie raczej nie inwestują w ludzi na produkcji. Praca raczej ciężka, zależy kiedy, czasem nieźle stresująca zależy na jakiego mistrza się trafi. (usunięte przez administratora) Praca 3 zmianowa, zarobki ok 2 tys na rękę, czasami każą przyjść w sobotę i przyjść musisz, tak że szału nie ma. (usunięte przez administratora)Co bym zmienił? Po pierwsze wyższe pensje, po drugie większy szacunek dla pracowników produkcyjnych, po trzecie sama organizacja pracy też pozostawia wiele do życzenia. Na plus - pensja zawsze na czas.
10
Antek 2017-04-22 11:49
Hej, ile mozna wyjsc mniej wiecej na miesiac na reke ?
Maciej 2017-04-22 11:53
Witam. pracuje w Ds Smith od 10 lat za granica. Chcialbym sie przeniesc do Polski, ktora z fabryk polecalibyscie mi wybrac i starac sie o dostanie tam ? Myslalem nad Kielcami albo Olawie. Jakie sa realne zarobki na reke dla osoby ktora ma pojecie na temat druku i kartonu ? obsluga maszyn BOBST lub Gopfert.
Hanna 2017-04-24 14:02
@były pracownik w komentarzu wspominasz, że zmieniłbyś między innymi stosunek do pracowników produkcyjnych - żeby był większy szacunek. Jak w takim razie wygląda sytuacja obecnie? Jaki jest aktualnie stosunek do pracownika?
robert 2017-04-25 07:58
3,5 tys na reke jeśli umiesz prowadzic te maszyny
Monia 2017-05-04 23:23
Gdzie jest 3,5tyś na rękę? Z premią za produktywność to się zgodzę -przecież są widełki płacowe w zależności od zaszeregowania które obowiązują we wszystkich fabrykach.
The Szmiters 2017-05-12 04:10
Fabryka w kielcach:
Praca na produkcji:
Plusy:
*zrzut i jaja w tym całym cyrku, szczególnie z ludzi którzy tam pracują (IQ równoważne lub niższe od poziomu IQ psa - według ich teorii wszechświat składa się z materii zwanej tekturą.
Minusy:
*Obrzydliwie monotonna, nieciekawa, uwsteczniająca i łatwa praca (pisząc łatwa mam na myśli banalne czynności, które tam wykonujesz - mógłby je wykonywać równie dobrze rosły szympans)
*Większość ludzi, z którymi nawiązywanie dłuższego dialogu powoduje uwstecznianie umysłowe (o ile w ogóle taki zdołasz nawiązać, bo to zadanie do łatwych nie należy)
*Śmieszne pieniądze
*3 zmiany
*KUBA
Nie polecam i nie pozdrawiam
Bez uszanownia i Bez Kappy... XD
2
Yakuza 2017-05-19 17:37
Jeśli wam się pracować nie chce to trudno , macie aspiracje po 4 tyś to szukajcie nowej pracy a nie , ciągle źle, wszędzie dobrze gdzie nas nie ma a co do ludzi to sa różni
Hanna 2017-05-22 11:12
@The Szmiters piszesz, że praca na produkcji w D.S Smith Polska to trzy zmiany. Jakie dokładnie? Możesz przybliżyć ich godziny przyszłym kandydatom? Czy grafik jest ustalany z góry?
Inżynier 2017-06-03 23:42
Witam,
Mam pytanie odnośnie pracy na stanowisku kierownika/inżyniera.
Jak wygląda rozmowa o pracę na w/w stanowisko?
Jakie są warunki finansowe?
Jakie są możliwości rozwoju?
Jaka jest atmosfera i podejście współpracowników do nowych osób?
Proszę o rzetelne opinie
Pozdrawiam Inżynier
Były pracownik 2017-06-11 09:45
Niektórzy dostają operatorów i starszych operatorów ,a nie potrafią pracować maszynie np.Kwiatek i co zwalnia się starego pracownika a takie eb zostaje ,czy to nie kolesiostwo???Kutno wstyd!!
Zostaw swoją opinię o D.S Smith Polska - Kielce
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie D.S Smith Polska