logo TFP Sp.z o.o.

TFP Sp.z o.o.

Dziećmierowo

Opinie o TFP Sp.z o.o.

prokektant lita 2014-09-18 16:04:38
Z perspektywy nowego pracownika to powiem ze bardziej balbym się stresu związanego ze zrzucaniem winy, reklamacji tam gdzie się dam. Firma nie jest nastawiona na zadania i klienta tylko na to co prezes powie, albo aby się prezes nie dowiedział. 0 pozytywnych informacji od przelozonych same negatywne. Praca w mega stresie. Nie ważne jak byś się gimnastykowal, będzie zle. Twoje starania nie zostaną dostrzeżone, a jak będziesz cos próbował usprawnić to spotkasz 100 przeszkód na swojej drodze.

W tej firmie pracujesz pod dyktando 1 osoby , a nie na to aby klient był zadowolony. Mina wieki zanim zmieni się mentalność i atmosfera.

Najlepsze jest to ze pracujesz z ludźmi po studiach, ale zachowania co niektórych wskazują na kompletny brak kultury, nadużywanie przekleństw itp. W takiej atmosferze niezdrowo się pracuje.

Na końcu po cichaczu przełożeni zepchna swoje niepowodzenia na Twoje konto, podobnie jest z "kolegami"

Dlatego odszedlem tej firmy. Pieniądze to nie wszystko, zdrowie jest najważniejsze, żadne pieniądze nie SA w stanie wynagrodzić utraty zdrowia.

Pocieszajacy jest fakt ze przez lata pracowalem dla klientów nie na kierownika czy dyrektora.


Także nowicjiszu, jeżeli lubisz ustrój władcy pana, bez możliwości wyrażenia swojego zdania i lubisz być traktowany jak bezosobowa jednostka , ta praca jest dla Ciebie.


Za tak cenne wskazówki powinni być wdzięczni.

Ps. Firma nie zapłaciła mi za 5dni urlopu, po moim mailu 0 odpowiedzi. Prosiłem o przesłanie rozliczenia mojego wynagrodzenia, do dnia dzisiejszego nie dostałem takiej informacji.

Jeżeli wszystko jest ok to dlaczego nie ma odpowiedzi ? Sprawę kieruje do PIP niech on poprosi o rozlizcenie
3
robotnik 2014-09-18 17:45:58
Dużo masz racji w tym co napisałeś projetkant lita zabrakło mi sformułowania o stosowaniu mobbingu przez cara produkcji. Dla tego ..... ludzie to bydło może dlatego w tej firmie jest robotnik a nie pracownik. Car produkcji ma dwa priorytety palarnie i tabelki a jak podkręca maszyny i pieprzy produkcje to zwala to na pracownika i przydziela punkciki ( Baran ). Jak tobie nie zależy i już odszedłeś to do PIP dodaj jeden temat mobbingu może za twoją przyczyna go wkońcu wywala. Wtedy masz gwarancje że 95% ludzi zatrudnionych w TFP wypije twoje zdrowie!!!! Powodzenia!!!!!
lolo 2014-09-19 22:04:19
.sobota to nie weekend, a niedziela to nie dzień wolny! - spróbuj to rozgrysć, a zrozumiesz czym jest urlop w tej firmie.Atmosfera nie do wytrzymania,dyrekcja i kierownictwo są przeciwko pracownikom,gnębią ich za wszystko długo by pisać i pisać.....
9
worker 2014-09-27 11:00:10
Witaj
Jak długo pracowałeś w TFP? Zastanawiam się nad pracą w tej firmie. Zależy mi na branży opakowań z tektury, a w okolicy to jedna z większych firm z ów działki.
1
produkcja 2014-10-02 21:12:13
A co ta u naszej .(usunięte przez administratora)z labo słychać ponoć znów będzie kontrolerem za odchodzącego Mikołaja fajnie będzie znów widzieć prawdziwego kontrolera co się wywiązuje w 100% z swojej pracy a nie jak ci pozostali.
Krawaciarz z TFP 2014-10-07 01:10:05
Miło poczytać taki stek bzdur... Pan "projektant lita" przepracował tej firmie cos około miesiąca - zrobił dwa projekty oba spieprzone, wiec poszedł sie wykłócać o kolor - zebrał na grzbiet strzelił focha ze dyrektor R&D nie chciał natychmiast stanąć w jego obronie i zrobił zwrot na piecie poszedł do domu tym samym porzucił pracę krótko mówiąc dyscyplinarka...
Panie projektancie gdyby twoje wypociny poszły do klienta byłby super zadowolony co? Wszak tobie zadna różnica z której strony zakładka klejowa...
KING... jak chcesz byc anonimowy to wymyśl cos lepszego jako nick niż angielską wersję swego nazwiska, chociaz bardziej miedzy kolegami byłeś znany jako kaban albo knur... Zarówno z wygladu jak i podłego charakteru. Piszesz o traktowaniu? Ile osób dla popisu "zajechałeś" na podajniku flexa? ktoś od Ciebie tego wymagał? Nie... Chciałeś się przypodobać i wyszedłeś z oddolną własną inicjatywą...
Ślicznotka... cóż piekne opowieści o nic nierobieniu na nockach.. o ile pamietam wraz z jednym z magazynierów miałaś wiele zajęć w nocy, az twoj szanowny tatko z interwencją ganiał bo w domu mąż i przychówek... A za co cię były dyr handlowy dyscyplinarnie zwolnił? Czyż nie było to zbluzganie jednego z ważniejszych klientów???...

Czytam te pierdy i żal oczu na to... Który bystrzak nie ma przerw? który ma nadmierne zapylenie? Która z maszyn nie posiada systemu odpylania?
Prawda jest taka że wiele kobiet tu pracuje na produkcji i to długie lata a wpadają miękkim dydkiem robieni i po tygodniu im za ciężko albo się spocił...
3
worker 2014-10-07 14:00:33
Dziękuję za wyczerpującą wypowiedź. W końcu jakaś wartość i jasne wyjaśnienie zachowań niektórych osób.
Choć są opakowania, które mają zakładkę klejową na zewnątrz(klapówka), ale to jak już na specjalne życzenie klienta a nie w standardzie.
krawaciarz z TFP do krawacarza z TFP 2014-10-08 16:18:58
Witam kolego drogi! Bardzo dziękuję za wyczerpującą opinię o co niektórych pracownikach tej firmy - ale gnioty drogi kolego są nawet wśród nas krawaciarzy - niestety - a przecież naszym celem jest praca na wspólne dobro naszej cudownej pani T. Może zainteresuje Cię kolejne forum ze stekiem bzdur o naszej firmie - polecam http://www.tutajpracuje.pl/opinie/285/tfp-sp-z-oo-kornik?page=28# - mam tylko nadzieję że Ty nie jesteś jednym z gniotów naszej firmy. Pozdrawiam. Twój kolega KRAWACIARZ.
Marek K. 2014-10-09 08:29:49
Czy ktoś może w końcu napisać obiektywnie, konkretnie i rzeczowo jak się pracuje w TFP Kórnik?
Nudzi mnie już czytanie tekstów, że to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] itp..
lita 2014-10-27 19:43:54
To prawda pracowałem miesiąc czasu w firmie, wiem że to dość krótko aby cokolwiek konkretnego napisać na temat firmy. Tak jak pisałem wyżej są to tylko moje pierwsze spostrzeżenia i nie miłe w skutkach rozstanie chodź chciałem porozmawiać z Dyr R&D na ten temat, lecz nie miał dla mnie czasu, więc postanowiłem wyjść z firmy od tak za co otrzymałem par 52 ;-) i wcale się tego nie wstydzę, ale na tamtą chwilę była to dobra decyzja i wyszła na dobre w późniejszym czasie. Albo ktoś chce razem coś zrobić wspólnie, albo jest tylko w firmie po to aby pokazywać że nie masz racji, gorzej jak takich ludzi jest więcej wtedy pracuję z mega przeszkodami jakimi są ludzie i mówię tu o tych wyżej. W czasie gdy pracowałem w firmie miałem tylko jedną taką poważną sytuację którą można by nazwać mobbingiem, jedna to za mało, być może kolega miał zły dzień, bądź wypił za dużo kawy, bądź jest taki wybuchowy w sytuacjach stresowych.

Co do projektów, to z tego co słyszałem część projektów które nie ja wykonywałem została jak by mi przylepiona po tym jak odszedłem. Mogę wam powiedzieć że wszystkie projekty z wykrojnika próbnego zostały wysłane do Heidelberga celem sprawdzenia możliwości klejenia, każdy z tych projektów był sprawdzony wg. diagramu producenta maszyny co do wartości minimalnych i najlepsze jest to że te konstrukcje i podobne już funkcjonują na rynku mogę wam podać przykłady konkretnych opakowań. Niektóre z nich są sklejane na Alpinie u konkurencji.

Wiem że nie są to proste rzeczy do sklejenia, ale właśnie taki był zamysł stworzenia projektów próbnych, tak aby można było sprawdzić wraz z technikami Heidelberga co możemy wykonać czego nie jesteśmy w stanie no i miał ten magik pokazać jak ustawić poprawnie maszynę pod daną konstrukcje.

Nie wiem o jaki projekt chodzi o tym co jest klejony na zewnątrz. Być może jest to mój błąd, wiem na pewno że pod wpływem stresu i nacisków handlowca (tego co podaje tylko 2 wartości długość x szerokość i wagę ? takie równanie z dwiema niewiadomymi) popełniłem błąd w wybraniach w lakierze to na pewno. Z resztą była to partia testowa, a handlowiec upierał się na docelową i ignorował moje wszystkie wcześniejsze wskazówki dotyczące materiału jaki ma być użyty czy dodaniu perfobig. W bólach udało mi się wywalczyć tę partię próbną.

Tak naprawdę jak widzę to jak się traktuje pracownika na produkcji w co niektórych zakładach to aż ręce opadają. Myślę że nowy pracownik na stanowisku projektanta spiszę się tak jak tego chcą jego przełożeniu, ale wdrażanie czegoś zupełnie nowego to zawsze są wyzwania, trzeba pogodzić wiele aspektów a jedna osoba nie jest w stanie ustawić wszystkich maszyn i przemówić do rozumu mądrzejszemu handlowcowi co daje karton bez kraftu od strony wewnętrznej (bo jest tańszy) na opakowanie 10 Kg do mrożenia, gdzie współczynnik Kobba wyszedł 2 x większy niż na kartonie klienta. BCT nie zdążyłem sprawdzić bo uciekłem z tego cyrku.

Z tego co wiem to osprzęt do nowej maszyny jest trochę ubogi, brakuje by chociaż drugiego haka i chociażby jednego klejenia na gorąco.Z resztą nie ważne co by ktoś zaprojektował to i tak trzeba się przebić przez widzi misie handlowców, na końcu zamówią inny surowiec i pozamiatane, bo tańszy.

Chcecie wejść w kosmetyki, jestem ciekaw jak to zrobicie bez hot stampingu ?
Możecie transportować nadrukowane arkusze do firmy zewnętrznej ale tu UWAGA cenna wskazówka ->> karton się skurczy <<-- o jakieś 3 do 5 mm w zależności od warunków panujących na zewnątrz oraz tego jak daleko jest usługodawca.

Teraz zajmuję się projektowaniem i przygotowywaniem grafiki, otrzymuję również propozycje pracy w innych częściach Polski, za co dziękuje.

Na koniec dodam, że zgadzając się na pracę w tej firmie poniosłem koszty przeprowadzki w wysokości ponad 3 tyś zł, żeby nie było że to firma była stratna. Wręcz przeciwnie zyskała chodź trochę wiedzy ode mnie i ustawiony ploter pod wycinanie wszelkiego rodzaju opakowań z tektur litych ;-)
4
lita 2014-10-27 20:18:27
Jeszcze jedno, wg co niektórych to żaden dostawca narzędzi nie jest dobry ;-) M..ch zły Ch...a zła tylko Remek Ok Remek Ja Good ;-) Wiec dostali namiary do dostawcę co specjalizuje się w wykrojnikach na karton, ale hmm może okazać się też zły. Wiec pozostanie Wam zamawiać narzędzia z Niemiec ;-) 3 tygodnie oczekiwania, płatność w euro. Swoją drogą widziałem jak to największe umysły zaprojektowały klapówkę z fali B z Bobsta którą za cholerę nie chciała się dobrze zaginać na sklejarce, efekt był taki że przyszła osoba X z obsługi maszyny i pokazała błąd i co dalej ? bo tego było ładnych parę tysięcy ? albo w kosz, nowa partia , albo do klienta.

Mała wskazówka, partie próbne są właśnie po to aby pokazać klientowi finalny produkt z nadrukiem, zanim pójdzie partia docelowa. Różnego typu rodzai kartonu jest sporo i dopiero nadruk do docelowym pokazuję wszelkie rozbieżności w kolorystyce. Nie żadne proofy z drukarki. Patrz opakowanie dla Voxu, którego nie ja byłem autorem tylko ktoś kto zamówił narzędzia przed moim przyjściem do firmy , ta osoba a wiem o kim mówię nie miała za dużo doświadczenia w projektach na karton więc się jej nie dziwie że wyszło jak wyszło.

Voxem to jeszcze było tak że pojechał ktoś z R&D do klienta z próbkami opakowań wraz z nadrukiem docelowym, nie rozbiegówką i po przyjeździe opowiedział że klient miał uwagi co do koloru, dlatego ważne są partie próbne. Ponieważ w kartonie bardzo drobne szczegół się liczą od koloru który wychodzi różnie w zależności od użytego surowca po właściwe bigowanie z czym mam nadzieje się uporaliście.

Dobra w następnym poście napisze nr konta bankowego na drobne na wino ;-)

Nie dajcie się zakrzyczeć, trzeba umieć ze sobą rozmawiać i mieć szacunek do tego pracownika o tego tam co pracuję ciężko. Nie można pracownika batem ganiać tylko pokazać swoim zachowaniem jak powinno się podchodzić do niektórych rzeczy.

Wasze zdrowie
4
diana 2014-10-31 09:53:53
W koncu skonczy stolowka na kontroli jakosci :-)
2
Andre 2014-12-19 15:49:43
Zastanawiam się nad pracą w TFP w Babimoście,ale słyszałem nieprzyjemne rzeczy o tym miejscu, mógłby mi ktoś powiedzieć coś na temat bezpośrednich przełożonych, (kierownictwa lub coś w tym stylu)?
nikt taki 2014-12-29 16:01:43
w tym roku była bardzo fajna paczka, dodatkowo kolędy M.Walewskiej, bardzo ładne i świetne wino jak nigdy przedtem ;) będę szukać go po sklepach.
Kierowca 2015-01-28 11:06:02
Witam.
jestem kierowcą i dostarczam papier do Waszej firmy mieszczącej się w Babimoście. Brak dostępu do WC dla kierowców,rzecz jasna został postawiony parę miesięcy temu kontener z sanitariami ale do dnia dzisiejszego stoi bez użytecznie także chyba należy załatwiać swoje potrzeby przy płocie ku uwadze wszystkich. Brak chęci do pracy ludzi którzy rozładowują,czas oczekiwania przed zakładem jak i pod bramą magazynu jest zdecydowanie wydłużony niż w innych firmach np. w Kórniku odbywa się to bardzo sprawnie. Ponoć pan BHP-owiec jest bardzo przyjemny,wprowadza jakieś dziwne zakazy itd. Pozdrawiam.
2
Mario 2015-01-31 10:32:09
Szukam chętnych osób pracujących na składarko sklejarkach
Godne pieniądze mila atmosfera więcej informacji pod numerem ( usunięte przez administratora )
Praca nie kończy się w TFP
1
Bob 2015-02-18 07:53:57
Widizalem ogkoszenie o prace w internecie, znowu poszukuja konstruktora opakowan na tekture litą
1
bul 2015-02-18 09:59:29
To kiepsko
jestem szalona 2015-03-31 20:18:21
Firma znowu szuka konstruktora, wynika ze od sierpnia 2014. Chcialbym zlozyc aplikacje ale pierw chcialbym sie dowiedziec czegos wiecej. Co jest przyczyna ze tak duza firma ma problemu ze znalezieniem pracownika ?
ggg 2015-04-23 20:05:19
a jak wyglada [raca w ksiegowosci??
Bercik 2015-05-05 13:04:32
Nie polecam tej firmy... żadne pieniądze zero weekendów co to jest w ogóle premia?? Produkcja to obóz pracy (zmuszanie , zastraszanie ludzi itp.)Życzę Pani prezes aby w końcu przejrzała na oczy i pozbyła się gościa który psuje atmosfere w całej firmie i jej opinie .Mam tu na myśli Pana P.D.Słupki i wykresy potrafi robić każdy ....
2
adiano prorjektant 2015-06-09 11:24:19
ja ogólnie też odszedłem z firmy ze względu na atmosfere jak i ciężkość pracy. przekleństwa zwalanie winy na cb itp. a najlepsze to że mi nie zapłacili za dwa tygodnie pracy... chamstwo jebał... jak beduin za darmo?.
adiano projektant 2015-06-09 11:38:00
a i dodam że za pierwszy miesiąc pracy nie dostałem żadnych pieniędzy za nocki.. za nadgodziny.. a maiłem ponad 30 . żadnej setki za niedzielę.. kompletnie nic.. liczyłem na dobrą wypłate a oni mi za normalne godziny dali, tu już było przegięcie . idzcie gdziekolwiek byle nie tu
5
waldek 2015-07-11 19:46:12
wlasnie zakonczylem wczoraj okres probny z ocena ujemna co skutkowalo nie przedluzenia umowy jaki powod tego byl nie dowiedzialem sie jeden mistrz zmianowy witek wystawil mi pozytwna opinie poniewaz po nie udanym starcie na medi widzial znaczna poprawe i ze sie staram inni mistrzowie tego nie widzieli bo jakim cudem nawet nim [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie chcialo sie podniesc z mistrzowki aby przejsc haletylko opierali sie na opiniach operatorow maszyn i tym lysym ch>>>>>m z tekasy co chwila latal sie spowiadac na moj temat chodzi mi kornik ?w pewnym sesie te wszystkie opinie sie zgadzaja z zeczywistoscia praca ciezka nie powiem nogi kregosop siadaja mimo ze przez 20 lat robilem jako budowlaniec ale co tu jest to masakraa kiedy czlowiek opanuje ten temat to zwalniaja i ponownie ogloszenie od roku sie pojawia twraz na zachete puscili aultobusy aby zachecic ludzi?w tej firmie jestes beduinem a nie czlowiekim za 2100 znajdziesz wszedzie robote a premia to jak bys jej nie mial tak powim chcac tam pracowac to wciaz musisz byc na tabletkach
4
Król sjonu Aj Waj II 2015-08-16 11:43:41
Widać że firma poszukuje specjalisty przez agencje w warszawie od ponad roku. Nie wiecie ile można zarobić na tym stanowisku ? Jak z atmosferą ? Koledzy mili ?

2
kartoniarz 2015-09-08 08:43:37
Czy ktoś zna szczegóły ostatniej afery alkoholowej na wysokim szczeblu? podobno wszystko zamieciono pod dywan, a raczej pod karton.
1
Ryszchu 2015-09-10 20:31:19
Biały kierowniczek z LABO się ubzdryngolił ( a jego koleżanka Anna z działu nawalona była nie mniej...śmierdziała jak cholera )
Po prostu - umyślaki mogą chlać a fizola to od razu trzeba [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> A wiecie,że chandlowców i dyrektorków to wcale nie badają...hahaha to byłyby dopiero wyniki promili/// alkomat dostałby zawiechy
I TAK ZAWSZE BYŁOO I BĘDZIE. :(((
3
pracownik tfp 2015-10-11 20:59:51
ta firma to istny (usunięte przez administratora) ciaągle ludzie robią za mało i za wolno tak traktując ludz jak do tej pory nie wróże dobrej przyszłości tej firmie
1
jaknajdalejodTFP 2015-10-13 16:34:21
Pracuje tam już trochę czasu, człowiek nie jedno widział. A było co oglądać. Generalnie brak szacunku i poszanowania człowieka jako pracownika, godnej w miarę uczciwej płacy (brak podwyżek), socjalne..jakie socjalne? najpierw szukają gdzie zabrać premie komuś za byle co. góra celowo z małej miała chyba ciężkie dzieciństwo, że wyżywa się na pracownikach. Co oni sobą reprezentują? Brak kultury osobistej elokwencji obycia. Mówią że ryba psuje się od głowy i tu tak jest patrz dyrektor kierownik...brak słów..Radze wszystkim szerokim łukiem omijać ten zakład, bo psycha wam szybko siadzie jak i zdrowie. Zarobki to śmiech. Tam was na pewno nie docenią. A pracować będziecie na rozrastające się biuro. 1600 do reki i myślą że Boga złapali za nogi. Śmiech na sali a tydzień zaczyna się od 12h i kończy na 12h w pracy i to nie wszystko he he.. Rodzynek to kasa za wczasowe w październiku, sam urlop nigdy nie w terminie (od maja do września) !!! Kto to wymyślił? OMIJAĆ TĄ FIRMĘ !!!! Za te pieniądze są inne mniej stresujące firmy!!!
5
smiech 2016-01-04 04:35:08
witam dziwie sie bardzo ze tylu ludzi tam pracuje i nie powie ludziom otwarcie zatrudniajac sie w tej firmie odrazu zostaniesz traktowany jak smiec i z biegiem czasu tez bedziesz sie tak czul chyba ze bedziesz parobkiem brygadzistow to zostaniesz ich murzynem i bedziesz robil w miesiacu 40 nadgodzin i dostaniesz 2100zl z laska za 5 lat wydasz wiecej na psychiatre a ja sie pytam was tam wszystkich kierowniczkow gdzie poszanowanie dla ludzi mobbing jest na porzadku dziennym tylko ludzie siedza cicho jest niebezpiecznie predzej czy pozniej komus sie cos stanie pojdziesz na prubnym do lekaza juz badz pewny ze kierownik general w piatek da ci wypowiedzeniea w ten dzien bedzie ci kazal pracowac 12 godzin a pozniej podziekuje ci za twoje poswiecenie i werczy medal z wypowiedzeniem tragedja pytam sie waz na stanowiskach gdzie szacunek do ludzi za tak ciezka prace jesli mnie ktos zwolni oglosze to gdzies w prasie bo doskonale wiem co tam sie dzieje tylko slepi nie widza bo sie boja odezwac a moze byc za pozno i komus sie cos stac masakra co za patologia pozdrawiam wszystkich z tfp babimost tych kumatych ludzi won z falszywa patologia jak mnie zwolnia na pisze caly artykul o tej firmie 3majcie sie
1
smiech 2016-01-10 22:38:20
nareszcie wlascicielka przejrzala na oczy dyrektor zostal potraktowany sam jak smiec i wylecial brawo jeszcze powinni poleciec general razem z dyrem sa siebie warci [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] niech mu drzwi otwiera bo dyrektor idzie widzialem to smiech na sali niedlugo to by mu chyba na kolanach drzwi otwieral a moze jeszcze cos banda zlodzieji i idjotow moze dyrektor nowy zrobi porzadek a przedewszystkim bedzie szanowal ludzi opowiem jak sie dowiem pozdrawiam
1
rob 2016-02-01 11:51:28
Widzę ,że firma nie cieszy się dobrą opinią wśród pracowników!Czyli nastawiona tylko na zysk i wyzysk pracowników. Teraz się nie dziwie wyniku giełdy pracy z tą firmą w Środzie Wlkp jaka miała miejsce 22.01.20016 PUP skierował 47 kandydatów z tego 12 zrezygnowało 18 w ogóle nie przyszło na spotkanie z nimi a 13 się zdecydowało nie mając wyjścia bo by ich wyrejestrowali z PUP.Opinia poszła w świat i chętnych brak!!! Jak szanują pracowników tak mają.
5
sno 2016-04-09 00:02:53
Można złapać doświadczenia.
mm 2016-04-10 16:30:03
Czy to oznacza, że niejaki Piotr D. dostał kopa w d...?
Eliza 2016-04-22 19:07:27
Przyjmują tylko znajomych! Pan kierownik wulgarny a pani mistrz z prac ręcznych to porażka zróbcie z nimi w końcu porządek
6
Ala 2016-04-23 20:39:10
Kierownik w babimoscie to jest nieporozumienie i pani mistrz z prac recznych
3
bela 2016-07-08 22:10:49
pracowałem tam 13 lat NIE DZIĘKUJE JESTEM CZŁOWIEKIEM!!!
4
Kinga s 2016-07-30 21:32:29
Niedawno miałam pecha dostać pracę w tej firmie. Złożyłam cv i poszłam na rozmowę która była jedną wielką fikcja. Pan M.B ani słowem nie wspomniał jak tak naprawdę wygląda praca w tej firmie. Weekendy wolne mówił jak również praca przeważnie po 8 godzin. Jak było? Zakończenie i rozpoczęcie tygodnia po 12h i sporadycznie weekend wolny. Poczułam się oszukana ponieważ wiedząc jak funkcjonuje ta firma w życiu bym nie podjęła tej pracy. Przez oszustwo Pana M.B przeszła mi koło nosa inna fajna praca na rzecz tego kolchozu jakim jest Tfp. kiedy się zwalnialam się Pan M.B byl wielce oburzony i praktycznie nie było z nim żadnej rozmowy. Człowiek bez kultury i klasy
13
anonim 2016-08-08 16:50:48
Najgorsza firma na świecie już lepiej pracować na polu ... . Operatorzy liczą tylko na bonus i wykorzystują kobiety . Pier.....ne pedały !!! DNO DNO DNO!!! Unikajcie tej firmy chyba że chcecie się wykończyć
6
Gal anonim 2016-08-08 17:02:29
zgadzam się w 100! Firma to dno atmosfera tragiczna .Kobiety robią tu jak woly w strasznych warunkach łaskawie dali wiatraki bo ludzie slabneli . Mobbing ze strony operatorów i pisze jak jest bo sama pracowałam.
5
Marcin Ratajczak 2016-09-15 19:03:11
Nie polecam pracy w tfb Babimost, często trzeba robić po 12 godzin, a za te dodatkowe godziny nie płacą. Wczoraj prawie mnie majster zmiany przejechał wózkiem widłowym na nocce, bo się spieszył na papierosa.. Firma tragedia jedynie niektórzy pracownicy są w porządku i gdyby nie oni to wcale bym tam nie robił. Aktualnie szukam innej pracy, a dopóki tu jestem to będę się dalej męczyć. A krawaciarz z tfp przestań robić z siebie klauna bo o tym co robiłeś na nocce w kiblu z dziewczyną z pakowania wszyscy wiedzą. Już jesteś skończony.
8
Kaśka 2016-10-14 13:53:08
Praca w Babimoście bardzo mi się podobala. Tylko staraa panna pani Marzenka- wszyscy pewnie kojarzą:) powinna zostać zwolniona. Nie ma podejścia do ludzi i stosuje mobbing. Jakk ją zwolnią to może bym tam wróciła!
3
telus 2016-10-18 15:04:00
Witam
A ja mam pytanie z innej beczki!! Za co został zwolniony pan pewien dyrektor M.R. ktory aktualnie pracuje teraz w Hom....!!! Pytam sie z ciekawości bo to co wyrabia u nas przechodzi wszystkie poziomy głu...:)))
3
Kaśka 2016-10-18 18:09:45
Hahahaah to powodzenia z nim :D
kostka 2016-10-25 12:06:25
Ten zakład jest papier.... Niech sobie k..wa więcej maszyn wstawia i Ukraińców ściągną na obsługę! Teraz brakuje ludzi a co dopiero jak nowe maszyny przyjada! Te cholerne 12 h i pracy w weekendy ! Nie polecam tego zakladu
5
Tyran w Tfp 2016-10-27 10:14:11
Zgadzam sie z tymi dwunastkami i wekendami nie można mieć ani dzieci ani rodziny bo pracując tam nie ma się czasu w kij piernac. A dwunastki w soboty to niech se w D...wsadza. poosmiu godzinach czlowiek się czuje storgany.
4
byly pracownik 2016-10-27 16:20:17
firma tfp brak słow wszyscy lataja jak mrowki magazynierzy praca non stop 24h zarobki pan kil...... zarobki ponad 3tys i premie a nie ma ani premi ani 3tys 2500zl max z nadgodzinami kierownictwo ma roboli w dup...
1
Arbeit 2016-11-10 10:41:48
Złodzieje, oszuści i kłamcy!!! Tylko tyle można powiedzieć o ludziach, którzy decydują o losie szeregowych pracowników.
Nasze pieniądze i nasze prawa są w spodniach ich garniturów!!!
4
Arbeit 2016-11-10 16:45:48
Jak długo Prezesowa i Prezes będą udawać, że wszystko jest w porządku??!
Czy tak już ich te pieniądze i chęć zysku zaślepiły?! Wszędzie w tej firmie pieniądze widać, tylko nie w ludziach. Głowy mają spuszczone do samej ziemi, bo nie mają już siły patrzeć na wyzysk i poniżanie każdego dnia przez Bulińskiegio i Dudkiewicza!!
4
Arbeit 2016-11-23 12:43:03
I to mają być te zmiany na lepsze, które nam obiecano???? Gdzie są te zmiany na lepsze panie Prezesie, które Pan obiecał?! Pracy coraz więcej, a pieniędzy dostajemy coraz mniej!!!
Gdzie są te podwyżki??? Złodzieje i Kłamcy!!!!
3
Zostaw swoją opinię o TFP Sp.z o.o. - Dziećmierowo
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TFP Sp.z o.o.