brak logo

HILTON FOODS LTD SP ZOO

Tychy

Opinie o HILTON FOODS LTD SP ZOO

sylwia 2013-03-14 19:48:22
hej!przyjmują do was do pracy?????ile na początek płacą????????
anonim 2013-06-08 10:06:16
też jestem zainteresowany przyjeciami w Hilton foods ltd. Jest sezon jest na co liczyć czy nie koniecznie?
2
hilton 2013-06-09 15:16:22
czy przyjmują? a pewnie czemu nie.ale jedna wskazówka zagadka,ilu przyjęli osób z fiata a ilu jeszcze robi w hiltonie
Anonim 2013-06-15 05:15:05
Po jakim czasie HILTON FOODS LTD SP ZOO Tychy dają umowę o pracę?
2
anonim 2013-07-12 20:46:30
Widze, że masa ludu ciśnie do Hilton foods. Az tak dobrze? Co proponuja na starcie? Atmosfera ok? Jakies genialne szanse na rozwój i premie?
6
jan 2013-07-29 09:52:46
Ja to chciałbym się dowiedzieć jakie miesięczne zarobki są pracując w Hilton Foods Ltd? Dzięki z góry
1
Marysieńka 2013-09-09 22:06:35
anonim - 2013-06-08 10:06:16

też jestem zainteresowany przyjeciami w Hilton foods ltd. Jest sezon jest na co liczyć czy nie koniecznie?
pewnie że możesz na "coś" liczyć.darmowe nadgodziny odliczane za nieudolne zarządzanie,niewykonalne normy oczywiście z tego powodu premia w dół,jak chcesz zaplanować jakieś wolne to zapomnij ale przełożeni zaplanują za ciebie,rotacja pracowników ogromna i co z tym się wiąże zatrudniają jak leci (usunięte przez administratora) i potem użeraj się z takimi.normalni ludzie już tam nie pracują
mario 2013-09-16 17:57:11
Ja również szukam informacji na temat zarobków jakie są w tej firmie. Jeśli ktoś wie to niech napisze.
1
jano 2013-10-20 18:32:41
Mam za sobą 4 lata pracy i 1500 netto z premią starcza mi tego na opłaty i bilety dla 4 osób to wszystko bida....
kierowniczka marysia z pupilem maliną 2014-03-16 22:19:10
UWAGA !!! OSTRZEŻENIE PRZED PRACĄ W HILTON FOODS TYCHY (usunięte przez administratora) jeden z najgorszych zakładów pracy w tychach,praca może nie za ciężka fizycznie ale wykańczająca psychicznie.jeśli jesteś samotną matką lub osobą z przysłowiowym "nożem na gardle" jest to praca dla ciebie.wynagrodzenie 1/2 załogi kilkadziesiąt złotych powyżej minimalnej krajowej aby sztucznie nie wypaść najgorzej w tychach a wręcz na całym śląsku
5
bożo 2014-09-27 19:28:42
także słyszałem sporo niepochlebnych opinii o pracy w Hilton Foods... Praca na produkcji podobno naprawdę ciężka, a jeżeli chodzi o kasę to nie odbiegają oni od innych firm zajmujących się tą samą działalnością... Tak jak i w innych liczyć można co najwyżej na najniższą krajową i nic więcej w tym temacie
Nowy 2014-11-27 13:48:44
Jak tam teraz wygląda praca?
1
Romek 2014-11-30 22:10:56
Dobre pytanie, bowiem również byc może byłbym zainteresowany praca dla Hilton Foods, ale przy tych komentarzach to już nie wiem co myśleć. Czy aby teraz w okresie zimowy nie ma żadnych przestojów z praca, czy wręcz jest jej bardzo mało? Od razu wspomnę, że najbardziej byłbym zainteresowany praca na produkcji właśnie.
1
berg 2015-02-04 21:29:27
bożo czy ta najniższa krajowa, o której wspominasz dotyczy zwykłego pracownika szeregowego z taśmy ?? pytam się bo często w firmach produkcji gastronomicznej wykorzystuje się ludzi z najniższego szczebla, ale za to każdy kto posiada potencjał i wiedzę (ja posiadam papiry z technologii żywienia) szybko może awansować. Jak wówczas wzrastają zobowiązania pracownika i jak kształtuje się pensja ??
HM 2015-02-10 20:18:16
Pracowalem w Hitonie ale w Holandii. Bardzo fajna firma zarobki moze nie duze ale spoko robota. Bez stresu. Z checia bym sprobowal w polskim hiltonie
harpun 2015-02-25 03:38:01
To na ile orientacyjnie mozna tutaj liczyć, jesli chodzi o te zarobki? Pytam ,bo widzę, że piszecie dość tajemniczo typu "zarobki nie duże". Ogółem zapytam jak tez jest z kosztami utrzymania się, bo jednak realia innego kraju są mi dość obce. Ile człowiekowi zostaje na rękę po opłaceniu tego co konieczne, dojazdów i tym podobnych?
makaron 2015-03-12 15:12:56
pewnie nie za dużo zaorbisz w tej firmie @harpun, nie ma się co oszukiwac w tym temacie tak naprawde. Z tego co ja słyszałem narobisz się u nich a nie zarobisz. Nie wiem czy naprawde można w tej sytuacji cokolwiek innego zrobic, chyba, ze aplikujesz na ierownicze stanowsiko, to jeszcze moze być jakaś szansa.
tonm 2015-03-27 02:11:15
Zawsze warto zadzwonić i się dopytać. Jeżeli ktoś nie wytrzyma do rozmowy rekrutacyjnej to zawsze można spróbować dowiedzieć się czegoś osobiście. Mam nadzieję, że jednak perspektywy są nieco ciekawsze niż najniższe wynagrodzenia, bo w zasadzie nie będzie możliwości pomocy komu innemu. Poza tym w firmie jest ok?
karintuszek 2015-08-20 22:11:37
Witam w czerwcu dostałam się do tej firmy przez manpower po tym jak przeczytałam opinie chciałam sobie darować jednak postanowiłam że pojdę i spróbóję .
Wnioski koncowe
-Praca nie jest łatwa z racji tego że jest to praca fizyczna nie wygodna pozycja stoii się po 10 h jednak da się wytrzymać kwestia przyzwyczajenia osobiście uważam że zakład jest w porządku jest na nim czysto obiady dla pracowników są całkiem niezłe a współpracownicy w porządku jeśli chodzi o wypłate to jest całkiem niezla i jak by nie patrzeć umowa o prace takze ja osobiście polecam
2
tutus 2015-08-25 14:45:37
I tak powinno być, że raczej nie powinno się sugerować opiniami w internecie, tylko jak się ma możliwość to samemu sprawdzić jak jest w firmie, bo wiadomo w internecie różnie ludzie piszą. A Ty jesteś dobrym przykładem tego @karnituszek, bo jak widać spróbowałeś i dobrze na tym wyszedłeś. A przecież żadna praca nie jest łatwa.
1
ALUUSIA34 2015-10-15 19:46:38
no na rękę 1510 ale wszystkie swięta i soboty i nie po 8 godz jak wy robicie ale w hiltonie dniówka to 12 więc jak chcesz
lulu 2015-10-15 19:59:25
my wszyscy jeseśmy niezwykli imamy PAPIERY ! TYLKO ŻE TRZYMAJĄ NAS NA NAJNIZSZYM STANOWISKU ! i z najniższym zarobkiem !!!!
na przykład ... robisz jako pomocnik operatora lub jako operator jedziesz calą linią a umowa i wypłata jako pakowaczka 1850 brutto
i tak jedziesz i robisz i rok i drugi A WROCIC NA LINIĘ ZA PAKOWACZKA NIE MOŻESZ BO NIE MA LUDZI !
no i jeeeebbbjesz za operatora kilka lat aż się nie wkuuuurrrrwisz i nie zwolnisz !
No chyba że sie przyjmniesz już jako operator , ale nikt cie nie nauczy bo żebyą nie byl lepszy bedziesz jechal lata cale na blędach bez premii na rekę ci wyjdzie 1700 nerwy i stress aż sie zwolnisz ...
Filip 2015-10-15 22:55:43
Zastanawiam się, czy stawka w powyższej opinii dotyczy zwykłych pracowników, czy kogoś na wyższym stanowisku, np. kierownika zmiany. Swego czasu widziałem ogłoszenia na kierowników na bodajże 3 województwa. Zastanawiam się, czy taki kierownik faktycznie ma w firmie coś do powiedzenia, czy tylko zajmuje się ogólnym ogarnięciem pracowników na zmianie.
Recal 2015-11-30 14:19:29
Hej @ALUUSIA34 Ty tak poważnie mówisz? Hilton Foods znany jest w całym regionie i chcesz powiedzieć że tak długie zmiany, tak niska płaca? 1500 netto to dramatycznie mało.
omena 2015-12-11 12:13:18
nie wierzę w tak niskie wyunagrodzenie @recal, na pewno jest więcej bo to jednak światowa i prestiżowa firma, a czuję że to jednak przekłada się również na zyski i płace
Złoty 2015-12-28 23:30:06
Ja również nie wierzę w te całe 1500 netto. Widocznie jakiś były pracownik rzucił taką kwotą by się zemścić czy nie wiadomo co. Z tego co słyszałem stawka tam jest o wiele wyższa.
2
anonim12 2016-01-30 23:26:23
Witam. Jeżeli uważasz że tam zarobki wyższe to idź i się przekonaj jaka to prestiżowa i światowa firma( haha )wykorzystają Ciebie jak tylko się da, pracuję kilka lat w tej firmie i jak się nie wybijesz to nie masz nic. Więc chcesz idź i się przekonaj jakie miodzio tam jest :)
1
Recal 2016-03-09 15:24:42
No może trochę nie jest tam najlepiej pod względami ciężkości pracy, bo przyznać trzeba że to nie robota dla słabych i miękkich, ale benefity i dodatki super
wiodaca pakowaczka 2016-03-11 20:40:36
jakie benefity ? chyba darmowe nadgodziny, robisz po 13 - 14h na dobe
2
doner 2016-03-11 20:48:32
wiodaca, a powiedz dlaczego dajecie w ten sposób się robić ? Według moich obserwacji to hilton foods ma spory kapitał i stać firmę na opłacenie dodatkowych kosztów. Druga sprawa - te koszty zwykle są powiększone o 50%
beatkqa87 2016-03-13 20:53:15
kapitał mają spory, to fakt, tym bardziej że są też częścią specjalnej katowickiej strefy ekonomicznej. i ciekawe czy łatwo się do nich dopstać skoro podobno u nas ponad 500 osób zatrudniają
boguś 2016-03-16 08:30:43
ta katowicka strefa ekonomiczna to niezły boost finansowy dla firmy, to mnie nakręca pozytywnie i chcę pracować u nich jako specjalista ds. produktu, znam HACCP i BRC to ogarnę temat
kiya 2016-03-18 09:40:14
boguś firma rzeczywiście dobrze dokapitalizowana. A spejalna strefa ekonomiczna poprawia wynik finansowy. Umowa o pracę, dobre wynagrodzenie, szkolenia, dobra atmosfera pociąga na stanowisko Planista Produkcji
mirek 2016-03-20 11:21:12
z tego co przeczytałem na stronie to te ogłoszenia są już nieaktualne ale rozmawiałem z osobą ze środowiska firmy i rzeczywiście podobno mają zwiększać jeszcze zakres działalności więc chyba nie wszystko stracone
kiki 2016-03-21 17:29:51
Witam dostałem ofertę pracy w hiltonie jako operator linii. chciałem się dowiedzieć jak wyglada tam praca i jak to jest z tymi nadgodzinami?
i jacy są ludzie ? ogolnie miałem pracowac na lini 2 tam chyba mielone pakuja z tego co mi mowili jak tam praca wyglada na linii i czy ludzie sa tam w porzadku.
neron 2016-03-22 11:24:03
@kiki ale dostałeś tę ofertę jakoś nieoficjalnie? Ciekawy jestem, bo sam słyszałem dużo dobrego i miałem aplikować, jak tylko pojawi się rekrutacja, ale teraz żadnej nie widzę.
iks 2016-03-31 21:21:20
widocznie firma zatrudniała jakiś czas temu i dopiero teraz rozważyli nadesłane zgłoszenia @neron. Choć dziwię się, że teraz całkowicie nikogo nie szukają, nawet na produkcję
Gość 2016-04-09 10:22:29
Hilton moze i swiatowa firma jednak zarzadzaja nia polaczki dla ktorych nie liczy sie czlowiek tylko wynik finansowy a tylko dlatego zeby zachowac swoje cieple stanowiska. Oszczednosci na wszystkim by oczywiscie zaoszczędzone pieniazki wrzucić w wynik finansowy firmy. A oszczedzaja na szeregowych stanowiskach. Do tego praca za darmo w soboty, swieta - dostajemy dzien wolnego. Dodatki to karta multisport i paczki na święta + bony ale tylko na święta grudniowe. Atmosfera zalezy na jakim dziale tu gorsza tam lepsza. Parcie na szkło odczuwalne dla wszystkich. Przeracowalem tam sporo kilka lat wiem o czym pisze a jeszcze kilka lat temu poleciłbym ta firme kazdemu . Jednak zeby sie przekonac warto sprobowac bo tyle opini roznych ile ludzi. Ja nie polecam. Pozdrawiam.
dance 2016-04-30 21:26:39
Widocznie nikogo nie szukają @iks, bo wszystkim odpowiadają aktualne warunki zatrudnienia jak i atmosfera, która jest zbudowana na pozytywnych stosunkach między pracownikami. ALe czy wypłata jest na czas?
nocnymarek 2016-05-01 06:48:55
Czytam te bzdury i zastanawiam się kto je wypisuje? Wszystkie opinie, mówiące jak to jest cudownie w Hiltonie, czy to ludzie z kadr popełniają te wpisy chcąc w ten sposób zbudować pozytywny wizerunek i przyciągnąć nowych pracowników.Proszę was.
look 2016-05-05 21:34:32
Raczej wypłata jest terminowa, ale wiesz czy atmosfera opiera się na dość przyjacielskich relacjach, bo raczej każdy dba o to, żeby stosunki między pracownikami były wciąz dobre. Z góry dzięki za odpowiedź
Whatdoyouthink 2016-05-18 16:31:59
Witam dostalem ofete prace jako operator wozka widlowego wys. skl. Chcialem zapytac jak wyglada praca w Hiltonie? Są premie swiąteczne itp? Jakbtonjest z tymi zmiana?
babeczka 2016-06-11 16:50:26
nie widziałam niestety u nich takiej aktualnej oferty pracy w internecie - ale ogólnie chyba jest rotacja bo w sieci niedawno widziałam sporo na poczatku roku innych rekrutacji. ciekawe czemu aż taka rotacja...
Pracowałem 2016-07-08 14:56:09
Słyszałem że podobno szukają ludzi na produkcje i na wózki - jestem ciekaw kto będzie chciał pracować za 11,50 brutto
mik 2016-07-08 20:42:23
a netto ile wychodzi? podjerzewam, ze napewno kogoś znajda teraz studenci tez sukaja pracy wiec spokojnie
Alan 2016-07-09 12:57:34
Ktoś pytał jacy są ludzie w Hiltonie? Więc tak... wiem co mówię więc piszę... same podpierdalacze i fałszywa mendy! Taka prawda! Tu z tobą rozmawiają, uśmiechają się, a zaraz całą relację dają dalej! Liniowi zamiast zająć się robotą to się głupotami i plotkami zajmują! No może jedyny Krzychu jest pracowity i ogarnia, bo reszta tych liniowych to same tępe niekompetentne strzały, a szczególnie taka oroczka, gocha i ruda magda... masakra normalnie!
1
robotny 2016-07-09 19:06:57
Jezeli studenci sa w stanie pracowac po 12 godzin dziennie, to nie ma sprawy.
dmso 2016-07-09 22:15:03
Skoro można liczyć na zakwaterowanie a także na stawki na poziomie 12euro to się wcale nie dziwię, że ich oferty do Niemiec są tak popularne. Pewnie można liczyć dodatkowo na jakieś benefity socjalne?
młody66 2016-07-29 00:14:31
Długo tam nie pracowałem, ale byłem na praktykach w UR i miałem okazję poznać to od kuchni. Spodziewałem się, że potraktują mnie jak murzyna, a chłopaki na prawdę mnie dużo nauczyli. Praca na produkcji nie jest łatwa, a nikt wprost o zarobkach nie powie, bo to jest w tym zakładzie z tego co wiem zakazane. Jak ktoś ma tylko podstawówkę to niech nie oczekuje, że zostanie kierownikiem i zarobi kokosy bez pracy. Ogólnie polecam zakład, bo wszyscy są tu na koleżeńskich zasadach, lecz to wiadomo, zależy na kogo trafisz. Jak coś sobą reprezentujesz to zapewniam, że awansujesz. Może nie po miesiącu, ale to się stanie. Głównie negatywne opinie pochodzą od osób, które są właśnie bez wykształcenia, czy pracowały tam miesiąc.Poza tym nie może być niewiadomo ile kierowników. Ogólnie praca ciężka, a co do zmian, to fakt, dużo jest 12h, ale jak jesteście ciekawi jak to działa, to zadzwońcie tam i się spytajcie. Za to zapewniam was, że tydzień nie wygląda tak, że robi się 5x12h. Co do nadgodzin: norma ma być wyrobiona, a czasami nie jest np przez to, że coś się zepsuło i przez godzinę maszyna stoi. Jak taksówkarzowi zepsuje się samochód to jakoś nie domaga się pieniędzy za czas, kiedy auto było u mechanika.Poza tym premia jest za wzorowe wypełnianie swoich obowiązków, a niewyrobienie normy raczej nie jest idealnym ich spełnieniem. Reasumując: firma fair, warto, choć wiadomo, kokosów nie będzie. No i na produkcji nie ma nocek
mirek 2016-07-29 16:20:27
No tak, w sumie masz zdrowe podejście @młody66. A wiesz, czy oni tam na bieżąco kogoś przyjmują?
Zostaw swoją opinię o HILTON FOODS LTD SP ZOO - Tychy
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie HILTON FOODS LTD SP ZOO