Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o HILTON FOODS LTD SP ZOO

Pracowałeś w firmie HILTON FOODS LTD SP ZOO i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
anonim - 2009-09-24 18:31:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Najgorsza firma jaka może być!!! płaca śmieszna zero premii dla ludzi z agencji no chyba że robią cały miesiąc nadgodziny to im brygadzista sypnie 100zł premii. Ogólnie zimno i lipa
zdjecie uzytkownika
anonim - 2009-11-03 12:34:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
agencja oferuje 9zł brutto/h i pół etatu wiec czego sie spodziewasz? kokosów na pół etatu?
zdjecie uzytkownika
pracownik agencji - 2010-09-07 20:17:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
HILTON FOODS LTD SP ZOO - (usunięte przez administratora) Pracownicy agencji nie maja nawet do kogo isc na skarge bo kierownicy trzymaja strone brygadzistów i operatorow, skargi koncza sie zwolnieniem z pracy. Nikomu nie polecam !
zdjecie uzytkownika
anonimowa - 2010-10-01 20:14:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A tak wygląda kadra, tzw. inteligencja zakladu Hilton Foods Tychy HAHA kierownik i brygadziści, operatorzy oraz stali pracownicy.
To są ludzie co tzw. zarządzają (usunięte przez administratora) z agencji.

Link z corocznej imprezy
http://www.youtube.com/watch?v=iJHC7MaRLMI
zdjecie uzytkownika
asche - 2010-10-12 19:51:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Niezły, ten film z imprezy w Hiltonie Foods hihi, dobrze jest wiedzieć wiecej o ludziach z jakimi miałoby się pracować.
zdjecie uzytkownika
hilton - 2010-10-15 22:14:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca na produkcji jest obrzydliwa polega ona na pakowaniu do tacek wnetrzności świn lub krów tj: flaki nerki, wątrobe itp. nietrudno się domyślec jak to wszystko śmierdzi. Do tego LS karzą pracowniką agencji sprzątac tzw. sciagaczką krew z podlogi i to co pospadało na podloge rekami.
Od tego są sprzataczki, ale oni wolą wykorzystywac pracowników agencji.
Do tego brygadzisci i operatorki są bardzo chamscy, złosliwi traktuja ludzi w ponizajacy sposób.
Brygadzistami i operatorami na Hiltonie są często ludzie po podstawówkach lub zawodówkach.
zdjecie uzytkownika
szympans biało zębny - 2010-10-25 19:40:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora)atmosfera wyjątkowo tragiczna w pracy.
Widac, że nie ma kto, porzadku zrobic z ta patologią w firmie.

Oj Przydała by się znów jakaś kontrola z Angli(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Zocha - 2012-01-26 10:42:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, chciałabym zatrudnić się w Hiltonie - do jakiej agencji powinnam uderzać? Ile dają na początek?
zdjecie uzytkownika
VolumeMaster100 - 2012-01-31 22:13:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zocha uderzaj do pośrednictwa Adeco w Tychach :) Jest tam rekrutacja.

-praca od pon. do sb. (tj. jak w sobote robisz to jeden dzień w tyg. wolny).
-12 zł brutto / h.
-czasem nadgodziny się zdarzają, ale to góra 1-2 h.
zdjecie uzytkownika
abc - 2012-02-06 01:50:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jakie umowy oferuje Adeco dla swoich pracowników czyli pracowników Hiltona Foods??na jaki okres??
zdjecie uzytkownika
iza - 2012-02-12 20:25:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Proszę powiedzcie czym różnią się ludzie zatrudnieni przez agencję ,od tych zatrudnionych przez zakład ,i skąd na hali o tym wiedzą.
zdjecie uzytkownika
VolumeMaster100 - 2012-02-14 20:17:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z tego co pamiętam to Adeco chyba dwutygodniowe proponuja umowy ale do końca pewien nie jestem :)

Iza odpowiedz na twoje pytanie.
Czy róznią się ludzie z agencji od tych zatrudnionych pod zakładem ??
Otóz ludzie pod zakładem to tacy dla których pracodawca jest Hilton Food Group..., a dla ludzi z agencji pracodawcą jest Adeco właśnie i na hiltona oni są tylko wynajęci :) Oczywiście ludzie z agencji (workowie) mają szanse przejść pod zakłąd jeśli się wykarzą itp. :)

I na wejściu kierownictwo i brygadziścii wiedzą kto jest tzw. \\\"workiem\\\", a kto pracownikiem hiltona :) Pozdro.
zdjecie uzytkownika
iza - 2012-02-14 21:48:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Piękne dzięki za rzetelne informacje,ponieważ nie czaiłam o co chodzi. pozdrawiam:-)
zdjecie uzytkownika
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - 2012-03-06 21:22:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
idzcie do HILTONA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! WARTO!!!!!!!!!! Biedacy,nie wiecie co robicie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2013-01-22 21:18:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora)niczego się nie dorobisz chyba ze spekulacji i gadania że ten to tamto a tamta to taka
500 metrów bliżej od przystanka jest firma

lepiej płacą
i lepiej żyją

zdjecie uzytkownika
sylwia - 2013-03-14 19:48:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej!przyjmują do was do pracy?????ile na początek płacą????????
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-06-08 10:06:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
też jestem zainteresowany przyjeciami w Hilton foods ltd. Jest sezon jest na co liczyć czy nie koniecznie?
zdjecie uzytkownika
hilton - 2013-06-09 15:16:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy przyjmują? a pewnie czemu nie.ale jedna wskazówka zagadka,ilu przyjęli osób z fiata a ilu jeszcze robi w hiltonie
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2013-06-15 05:15:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Po jakim czasie HILTON FOODS LTD SP ZOO Tychy dają umowę o pracę?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-07-12 20:46:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Widze, że masa ludu ciśnie do Hilton foods. Az tak dobrze? Co proponuja na starcie? Atmosfera ok? Jakies genialne szanse na rozwój i premie?
zdjecie uzytkownika
jan - 2013-07-29 09:52:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja to chciałbym się dowiedzieć jakie miesięczne zarobki są pracując w Hilton Foods Ltd? Dzięki z góry
zdjecie uzytkownika
Marysieńka - 2013-09-09 22:06:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
anonim - 2013-06-08 10:06:16

też jestem zainteresowany przyjeciami w Hilton foods ltd. Jest sezon jest na co liczyć czy nie koniecznie?
pewnie że możesz na "coś" liczyć.darmowe nadgodziny odliczane za nieudolne zarządzanie,niewykonalne normy oczywiście z tego powodu premia w dół,jak chcesz zaplanować jakieś wolne to zapomnij ale przełożeni zaplanują za ciebie,rotacja pracowników ogromna i co z tym się wiąże zatrudniają jak leci (usunięte przez administratora) i potem użeraj się z takimi.normalni ludzie już tam nie pracują
zdjecie uzytkownika
mario - 2013-09-16 17:57:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja również szukam informacji na temat zarobków jakie są w tej firmie. Jeśli ktoś wie to niech napisze.
zdjecie uzytkownika
jano - 2013-10-20 18:32:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam za sobą 4 lata pracy i 1500 netto z premią starcza mi tego na opłaty i bilety dla 4 osób to wszystko bida....
zdjecie uzytkownika
kierowniczka marysia z pupilem maliną - 2014-03-16 22:19:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
UWAGA !!! OSTRZEŻENIE PRZED PRACĄ W HILTON FOODS TYCHY (usunięte przez administratora) jeden z najgorszych zakładów pracy w tychach,praca może nie za ciężka fizycznie ale wykańczająca psychicznie.jeśli jesteś samotną matką lub osobą z przysłowiowym "nożem na gardle" jest to praca dla ciebie.wynagrodzenie 1/2 załogi kilkadziesiąt złotych powyżej minimalnej krajowej aby sztucznie nie wypaść najgorzej w tychach a wręcz na całym śląsku
zdjecie uzytkownika
bożo - 2014-09-27 19:28:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
także słyszałem sporo niepochlebnych opinii o pracy w Hilton Foods... Praca na produkcji podobno naprawdę ciężka, a jeżeli chodzi o kasę to nie odbiegają oni od innych firm zajmujących się tą samą działalnością... Tak jak i w innych liczyć można co najwyżej na najniższą krajową i nic więcej w tym temacie
zdjecie uzytkownika
Nowy - 2014-11-27 13:48:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak tam teraz wygląda praca?
zdjecie uzytkownika
Romek - 2014-11-30 22:10:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dobre pytanie, bowiem również byc może byłbym zainteresowany praca dla Hilton Foods, ale przy tych komentarzach to już nie wiem co myśleć. Czy aby teraz w okresie zimowy nie ma żadnych przestojów z praca, czy wręcz jest jej bardzo mało? Od razu wspomnę, że najbardziej byłbym zainteresowany praca na produkcji właśnie.
zdjecie uzytkownika
berg - 2015-02-04 21:29:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
bożo czy ta najniższa krajowa, o której wspominasz dotyczy zwykłego pracownika szeregowego z taśmy ?? pytam się bo często w firmach produkcji gastronomicznej wykorzystuje się ludzi z najniższego szczebla, ale za to każdy kto posiada potencjał i wiedzę (ja posiadam papiry z technologii żywienia) szybko może awansować. Jak wówczas wzrastają zobowiązania pracownika i jak kształtuje się pensja ??
zdjecie uzytkownika
HM - 2015-02-10 20:18:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowalem w Hitonie ale w Holandii. Bardzo fajna firma zarobki moze nie duze ale spoko robota. Bez stresu. Z checia bym sprobowal w polskim hiltonie
zdjecie uzytkownika
harpun - 2015-02-25 03:38:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To na ile orientacyjnie mozna tutaj liczyć, jesli chodzi o te zarobki? Pytam ,bo widzę, że piszecie dość tajemniczo typu "zarobki nie duże". Ogółem zapytam jak tez jest z kosztami utrzymania się, bo jednak realia innego kraju są mi dość obce. Ile człowiekowi zostaje na rękę po opłaceniu tego co konieczne, dojazdów i tym podobnych?
zdjecie uzytkownika
makaron - 2015-03-12 15:12:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pewnie nie za dużo zaorbisz w tej firmie @harpun, nie ma się co oszukiwac w tym temacie tak naprawde. Z tego co ja słyszałem narobisz się u nich a nie zarobisz. Nie wiem czy naprawde można w tej sytuacji cokolwiek innego zrobic, chyba, ze aplikujesz na ierownicze stanowsiko, to jeszcze moze być jakaś szansa.
zdjecie uzytkownika
tonm - 2015-03-27 02:11:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zawsze warto zadzwonić i się dopytać. Jeżeli ktoś nie wytrzyma do rozmowy rekrutacyjnej to zawsze można spróbować dowiedzieć się czegoś osobiście. Mam nadzieję, że jednak perspektywy są nieco ciekawsze niż najniższe wynagrodzenia, bo w zasadzie nie będzie możliwości pomocy komu innemu. Poza tym w firmie jest ok?
zdjecie uzytkownika
karintuszek - 2015-08-20 22:11:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam w czerwcu dostałam się do tej firmy przez manpower po tym jak przeczytałam opinie chciałam sobie darować jednak postanowiłam że pojdę i spróbóję .
Wnioski koncowe
-Praca nie jest łatwa z racji tego że jest to praca fizyczna nie wygodna pozycja stoii się po 10 h jednak da się wytrzymać kwestia przyzwyczajenia osobiście uważam że zakład jest w porządku jest na nim czysto obiady dla pracowników są całkiem niezłe a współpracownicy w porządku jeśli chodzi o wypłate to jest całkiem niezla i jak by nie patrzeć umowa o prace takze ja osobiście polecam
zdjecie uzytkownika
tutus - 2015-08-25 14:45:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
I tak powinno być, że raczej nie powinno się sugerować opiniami w internecie, tylko jak się ma możliwość to samemu sprawdzić jak jest w firmie, bo wiadomo w internecie różnie ludzie piszą. A Ty jesteś dobrym przykładem tego @karnituszek, bo jak widać spróbowałeś i dobrze na tym wyszedłeś. A przecież żadna praca nie jest łatwa.
zdjecie uzytkownika
ALUUSIA34 - 2015-10-15 19:46:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [makaron - 2015-03-12 15:12:56]:
no na rękę 1510 ale wszystkie swięta i soboty i nie po 8 godz jak wy robicie ale w hiltonie dniówka to 12 więc jak chcesz
zdjecie uzytkownika
lulu - 2015-10-15 19:59:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [HM - 2015-02-10 20:18:16]:
my wszyscy jeseśmy niezwykli imamy PAPIERY ! TYLKO ŻE TRZYMAJĄ NAS NA NAJNIZSZYM STANOWISKU ! i z najniższym zarobkiem !!!!
na przykład ... robisz jako pomocnik operatora lub jako operator jedziesz calą linią a umowa i wypłata jako pakowaczka 1850 brutto
i tak jedziesz i robisz i rok i drugi A WROCIC NA LINIĘ ZA PAKOWACZKA NIE MOŻESZ BO NIE MA LUDZI !
no i jeeeebbbjesz za operatora kilka lat aż się nie wkuuuurrrrwisz i nie zwolnisz !
No chyba że sie przyjmniesz już jako operator , ale nikt cie nie nauczy bo żebyą nie byl lepszy bedziesz jechal lata cale na blędach bez premii na rekę ci wyjdzie 1700 nerwy i stress aż sie zwolnisz ...
zdjecie uzytkownika
Filip - 2015-10-15 22:55:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zastanawiam się, czy stawka w powyższej opinii dotyczy zwykłych pracowników, czy kogoś na wyższym stanowisku, np. kierownika zmiany. Swego czasu widziałem ogłoszenia na kierowników na bodajże 3 województwa. Zastanawiam się, czy taki kierownik faktycznie ma w firmie coś do powiedzenia, czy tylko zajmuje się ogólnym ogarnięciem pracowników na zmianie.
zdjecie uzytkownika
Recal - 2015-11-30 14:19:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej @ALUUSIA34 Ty tak poważnie mówisz? Hilton Foods znany jest w całym regionie i chcesz powiedzieć że tak długie zmiany, tak niska płaca? 1500 netto to dramatycznie mało.
zdjecie uzytkownika
omena - 2015-12-11 12:13:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie wierzę w tak niskie wyunagrodzenie @recal, na pewno jest więcej bo to jednak światowa i prestiżowa firma, a czuję że to jednak przekłada się również na zyski i płace
zdjecie uzytkownika
Złoty - 2015-12-28 23:30:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ja również nie wierzę w te całe 1500 netto. Widocznie jakiś były pracownik rzucił taką kwotą by się zemścić czy nie wiadomo co. Z tego co słyszałem stawka tam jest o wiele wyższa.
zdjecie uzytkownika
anonim12 - 2016-01-30 23:26:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Jeżeli uważasz że tam zarobki wyższe to idź i się przekonaj jaka to prestiżowa i światowa firma( haha )wykorzystają Ciebie jak tylko się da, pracuję kilka lat w tej firmie i jak się nie wybijesz to nie masz nic. Więc chcesz idź i się przekonaj jakie miodzio tam jest :)

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie HILTON FOODS LTD SP ZOO!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie HILTON FOODS LTD SP ZOO

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert