brak logo

HILTON FOODS LTD SP ZOO

Tychy

Opinie o HILTON FOODS LTD SP ZOO

anonim 2009-09-24 18:31:12
Najgorsza firma jaka może być!!! płaca śmieszna zero premii dla ludzi z agencji no chyba że robią cały miesiąc nadgodziny to im brygadzista sypnie 100zł premii. Ogólnie zimno i lipa
anonim 2009-11-03 12:34:43
agencja oferuje 9zł brutto/h i pół etatu wiec czego sie spodziewasz? kokosów na pół etatu?
pracownik agencji 2010-09-07 20:17:50
HILTON FOODS LTD SP ZOO - (usunięte przez administratora) Pracownicy agencji nie maja nawet do kogo isc na skarge bo kierownicy trzymaja strone brygadzistów i operatorow, skargi koncza sie zwolnieniem z pracy. Nikomu nie polecam !
anonimowa 2010-10-01 20:14:33
A tak wygląda kadra, tzw. inteligencja zakladu Hilton Foods Tychy HAHA kierownik i brygadziści, operatorzy oraz stali pracownicy.
To są ludzie co tzw. zarządzają (usunięte przez administratora) z agencji.

Link z corocznej imprezy
http://www.youtube.com/watch?v=iJHC7MaRLMI
asche 2010-10-12 19:51:48
Niezły, ten film z imprezy w Hiltonie Foods hihi, dobrze jest wiedzieć wiecej o ludziach z jakimi miałoby się pracować.
1
hilton 2010-10-15 22:14:30
Praca na produkcji jest obrzydliwa polega ona na pakowaniu do tacek wnetrzności świn lub krów tj: flaki nerki, wątrobe itp. nietrudno się domyślec jak to wszystko śmierdzi. Do tego LS karzą pracowniką agencji sprzątac tzw. sciagaczką krew z podlogi i to co pospadało na podloge rekami.
Od tego są sprzataczki, ale oni wolą wykorzystywac pracowników agencji.
Do tego brygadzisci i operatorki są bardzo chamscy, złosliwi traktuja ludzi w ponizajacy sposób.
Brygadzistami i operatorami na Hiltonie są często ludzie po podstawówkach lub zawodówkach.
szympans biało zębny 2010-10-25 19:40:19
(usunięte przez administratora)atmosfera wyjątkowo tragiczna w pracy.
Widac, że nie ma kto, porzadku zrobic z ta patologią w firmie.

Oj Przydała by się znów jakaś kontrola z Angli(usunięte przez administratora)
Zocha 2012-01-26 10:42:52
Witam, chciałabym zatrudnić się w Hiltonie - do jakiej agencji powinnam uderzać? Ile dają na początek?
VolumeMaster100 2012-01-31 22:13:39
Zocha uderzaj do pośrednictwa Adeco w Tychach :) Jest tam rekrutacja.

-praca od pon. do sb. (tj. jak w sobote robisz to jeden dzień w tyg. wolny).
-12 zł brutto / h.
-czasem nadgodziny się zdarzają, ale to góra 1-2 h.
abc 2012-02-06 01:50:41
A jakie umowy oferuje Adeco dla swoich pracowników czyli pracowników Hiltona Foods??na jaki okres??
iza 2012-02-12 20:25:39
Proszę powiedzcie czym różnią się ludzie zatrudnieni przez agencję ,od tych zatrudnionych przez zakład ,i skąd na hali o tym wiedzą.
VolumeMaster100 2012-02-14 20:17:01
Z tego co pamiętam to Adeco chyba dwutygodniowe proponuja umowy ale do końca pewien nie jestem :)

Iza odpowiedz na twoje pytanie.
Czy róznią się ludzie z agencji od tych zatrudnionych pod zakładem ??
Otóz ludzie pod zakładem to tacy dla których pracodawca jest Hilton Food Group..., a dla ludzi z agencji pracodawcą jest Adeco właśnie i na hiltona oni są tylko wynajęci :) Oczywiście ludzie z agencji (workowie) mają szanse przejść pod zakłąd jeśli się wykarzą itp. :)

I na wejściu kierownictwo i brygadziścii wiedzą kto jest tzw. \\\"workiem\\\", a kto pracownikiem hiltona :) Pozdro.
iza 2012-02-14 21:48:33
Piękne dzięki za rzetelne informacje,ponieważ nie czaiłam o co chodzi. pozdrawiam:-)
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 2012-03-06 21:22:16
idzcie do HILTONA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! WARTO!!!!!!!!!! Biedacy,nie wiecie co robicie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
pracownik 2013-01-22 21:18:13
(usunięte przez administratora)niczego się nie dorobisz chyba ze spekulacji i gadania że ten to tamto a tamta to taka
500 metrów bliżej od przystanka jest firma

lepiej płacą
i lepiej żyją

sylwia 2013-03-14 19:48:22
hej!przyjmują do was do pracy?????ile na początek płacą????????
hilton 2013-06-09 15:16:22
czy przyjmują? a pewnie czemu nie.ale jedna wskazówka zagadka,ilu przyjęli osób z fiata a ilu jeszcze robi w hiltonie
Marysieńka 2013-09-09 22:06:35
anonim - 2013-06-08 10:06:16

też jestem zainteresowany przyjeciami w Hilton foods ltd. Jest sezon jest na co liczyć czy nie koniecznie?
pewnie że możesz na "coś" liczyć.darmowe nadgodziny odliczane za nieudolne zarządzanie,niewykonalne normy oczywiście z tego powodu premia w dół,jak chcesz zaplanować jakieś wolne to zapomnij ale przełożeni zaplanują za ciebie,rotacja pracowników ogromna i co z tym się wiąże zatrudniają jak leci (usunięte przez administratora) i potem użeraj się z takimi.normalni ludzie już tam nie pracują
jano 2013-10-20 18:32:41
Mam za sobą 4 lata pracy i 1500 netto z premią starcza mi tego na opłaty i bilety dla 4 osób to wszystko bida....
kierowniczka marysia z pupilem maliną 2014-03-16 22:19:10
UWAGA !!! OSTRZEŻENIE PRZED PRACĄ W HILTON FOODS TYCHY (usunięte przez administratora) jeden z najgorszych zakładów pracy w tychach,praca może nie za ciężka fizycznie ale wykańczająca psychicznie.jeśli jesteś samotną matką lub osobą z przysłowiowym "nożem na gardle" jest to praca dla ciebie.wynagrodzenie 1/2 załogi kilkadziesiąt złotych powyżej minimalnej krajowej aby sztucznie nie wypaść najgorzej w tychach a wręcz na całym śląsku
5
Nowy 2014-11-27 13:48:44
Jak tam teraz wygląda praca?
2
HM 2015-02-10 20:18:16
Pracowalem w Hitonie ale w Holandii. Bardzo fajna firma zarobki moze nie duze ale spoko robota. Bez stresu. Z checia bym sprobowal w polskim hiltonie
tonm 2015-03-27 02:11:15
Zawsze warto zadzwonić i się dopytać. Jeżeli ktoś nie wytrzyma do rozmowy rekrutacyjnej to zawsze można spróbować dowiedzieć się czegoś osobiście. Mam nadzieję, że jednak perspektywy są nieco ciekawsze niż najniższe wynagrodzenia, bo w zasadzie nie będzie możliwości pomocy komu innemu. Poza tym w firmie jest ok?
karintuszek 2015-08-20 22:11:37
Witam w czerwcu dostałam się do tej firmy przez manpower po tym jak przeczytałam opinie chciałam sobie darować jednak postanowiłam że pojdę i spróbóję .
Wnioski koncowe
-Praca nie jest łatwa z racji tego że jest to praca fizyczna nie wygodna pozycja stoii się po 10 h jednak da się wytrzymać kwestia przyzwyczajenia osobiście uważam że zakład jest w porządku jest na nim czysto obiady dla pracowników są całkiem niezłe a współpracownicy w porządku jeśli chodzi o wypłate to jest całkiem niezla i jak by nie patrzeć umowa o prace takze ja osobiście polecam
2
ALUUSIA34 2015-10-15 19:46:38
no na rękę 1510 ale wszystkie swięta i soboty i nie po 8 godz jak wy robicie ale w hiltonie dniówka to 12 więc jak chcesz
lulu 2015-10-15 19:59:25
my wszyscy jeseśmy niezwykli imamy PAPIERY ! TYLKO ŻE TRZYMAJĄ NAS NA NAJNIZSZYM STANOWISKU ! i z najniższym zarobkiem !!!!
na przykład ... robisz jako pomocnik operatora lub jako operator jedziesz calą linią a umowa i wypłata jako pakowaczka 1850 brutto
i tak jedziesz i robisz i rok i drugi A WROCIC NA LINIĘ ZA PAKOWACZKA NIE MOŻESZ BO NIE MA LUDZI !
no i jeeeebbbjesz za operatora kilka lat aż się nie wkuuuurrrrwisz i nie zwolnisz !
No chyba że sie przyjmniesz już jako operator , ale nikt cie nie nauczy bo żebyą nie byl lepszy bedziesz jechal lata cale na blędach bez premii na rekę ci wyjdzie 1700 nerwy i stress aż sie zwolnisz ...
anonim12 2016-01-30 23:26:23
Witam. Jeżeli uważasz że tam zarobki wyższe to idź i się przekonaj jaka to prestiżowa i światowa firma( haha )wykorzystają Ciebie jak tylko się da, pracuję kilka lat w tej firmie i jak się nie wybijesz to nie masz nic. Więc chcesz idź i się przekonaj jakie miodzio tam jest :)
1
wiodaca pakowaczka 2016-03-11 20:40:36
jakie benefity ? chyba darmowe nadgodziny, robisz po 13 - 14h na dobe
2
kiki 2016-03-21 17:29:51
Witam dostałem ofertę pracy w hiltonie jako operator linii. chciałem się dowiedzieć jak wyglada tam praca i jak to jest z tymi nadgodzinami?
i jacy są ludzie ? ogolnie miałem pracowac na lini 2 tam chyba mielone pakuja z tego co mi mowili jak tam praca wyglada na linii i czy ludzie sa tam w porzadku.
Gość 2016-04-09 10:22:29
Hilton moze i swiatowa firma jednak zarzadzaja nia polaczki dla ktorych nie liczy sie czlowiek tylko wynik finansowy a tylko dlatego zeby zachowac swoje cieple stanowiska. Oszczednosci na wszystkim by oczywiscie zaoszczędzone pieniazki wrzucić w wynik finansowy firmy. A oszczedzaja na szeregowych stanowiskach. Do tego praca za darmo w soboty, swieta - dostajemy dzien wolnego. Dodatki to karta multisport i paczki na święta + bony ale tylko na święta grudniowe. Atmosfera zalezy na jakim dziale tu gorsza tam lepsza. Parcie na szkło odczuwalne dla wszystkich. Przeracowalem tam sporo kilka lat wiem o czym pisze a jeszcze kilka lat temu poleciłbym ta firme kazdemu . Jednak zeby sie przekonac warto sprobowac bo tyle opini roznych ile ludzi. Ja nie polecam. Pozdrawiam.
nocnymarek 2016-05-01 06:48:55
Czytam te bzdury i zastanawiam się kto je wypisuje? Wszystkie opinie, mówiące jak to jest cudownie w Hiltonie, czy to ludzie z kadr popełniają te wpisy chcąc w ten sposób zbudować pozytywny wizerunek i przyciągnąć nowych pracowników.Proszę was.
Whatdoyouthink 2016-05-18 16:31:59
Witam dostalem ofete prace jako operator wozka widlowego wys. skl. Chcialem zapytac jak wyglada praca w Hiltonie? Są premie swiąteczne itp? Jakbtonjest z tymi zmiana?
Pracowałem 2016-07-08 14:56:09
Słyszałem że podobno szukają ludzi na produkcje i na wózki - jestem ciekaw kto będzie chciał pracować za 11,50 brutto
Alan 2016-07-09 12:57:34
Ktoś pytał jacy są ludzie w Hiltonie? Więc tak... wiem co mówię więc piszę... same podpierdalacze i fałszywa mendy! Taka prawda! Tu z tobą rozmawiają, uśmiechają się, a zaraz całą relację dają dalej! Liniowi zamiast zająć się robotą to się głupotami i plotkami zajmują! No może jedyny Krzychu jest pracowity i ogarnia, bo reszta tych liniowych to same tępe niekompetentne strzały, a szczególnie taka oroczka, gocha i ruda magda... masakra normalnie!
4
robotny 2016-07-09 19:06:57
Jezeli studenci sa w stanie pracowac po 12 godzin dziennie, to nie ma sprawy.
młody66 2016-07-29 00:14:31
Długo tam nie pracowałem, ale byłem na praktykach w UR i miałem okazję poznać to od kuchni. Spodziewałem się, że potraktują mnie jak murzyna, a chłopaki na prawdę mnie dużo nauczyli. Praca na produkcji nie jest łatwa, a nikt wprost o zarobkach nie powie, bo to jest w tym zakładzie z tego co wiem zakazane. Jak ktoś ma tylko podstawówkę to niech nie oczekuje, że zostanie kierownikiem i zarobi kokosy bez pracy. Ogólnie polecam zakład, bo wszyscy są tu na koleżeńskich zasadach, lecz to wiadomo, zależy na kogo trafisz. Jak coś sobą reprezentujesz to zapewniam, że awansujesz. Może nie po miesiącu, ale to się stanie. Głównie negatywne opinie pochodzą od osób, które są właśnie bez wykształcenia, czy pracowały tam miesiąc.Poza tym nie może być niewiadomo ile kierowników. Ogólnie praca ciężka, a co do zmian, to fakt, dużo jest 12h, ale jak jesteście ciekawi jak to działa, to zadzwońcie tam i się spytajcie. Za to zapewniam was, że tydzień nie wygląda tak, że robi się 5x12h. Co do nadgodzin: norma ma być wyrobiona, a czasami nie jest np przez to, że coś się zepsuło i przez godzinę maszyna stoi. Jak taksówkarzowi zepsuje się samochód to jakoś nie domaga się pieniędzy za czas, kiedy auto było u mechanika.Poza tym premia jest za wzorowe wypełnianie swoich obowiązków, a niewyrobienie normy raczej nie jest idealnym ich spełnieniem. Reasumując: firma fair, warto, choć wiadomo, kokosów nie będzie. No i na produkcji nie ma nocek
Stanley 2016-10-18 10:53:40
Ja obecnie pracuje w Hilton Meats Zaandam (Holandia) i rozmyslalem o zjezdzie do polski a ze wzgledu na doswiadczenie w tej firmie i znajomosc polityki dzialania branzy przetworstwa miesnego chcialem wybrac wlasnie Hilton Foods Tychy, tutaj jestem operatorem linii produkcyjnej. Tutaj zarabiam przecietnie od 1600Euro do 2200Euro miesiecznie przy okolo 48 godzinach pracy tygodniowo :) Ale chciałbym juz wrocic do kraju, i prawdopodobnie wroce jakos w polowie przyszlego roku, czy ktos zna stawke dla operatorów linii z doswiadczeniem ?
makaron 2016-10-18 11:42:25
Na pewno szukają ludzi na Tychy, bo widziałem tak własnie ogłoszenie jako Technik Utrzymania Ruchu i tylko trzeba mieć skończony odpowiedni kierunek no i miec już jakieś dświadczenie w tym, czyli nie biora tutaj ludzi na praktyki tylko już specjalistów.
Zostaw swoją opinię o HILTON FOODS LTD SP ZOO - Tychy
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie HILTON FOODS LTD SP ZOO