brak logo

Standis Polska Sp. z o.o. (Oława)

Oława

Opinie o Standis Polska Sp. z o.o. (Oława)

km 2013-06-11 15:43:57
witam serdecznie,
mam pytanie czy dziewczyny też pracują na produkcji? na czym polega praca na linii? szukam pracy od miesięcy , pomóżcie :(
1
NICK 2013-06-11 21:41:18
W Standisie nie ma lini produkcyjnej, robią dziewczyny więc złóż podanie [usunięte przez moderatora]
1
NICK 2013-06-18 10:13:12
Skoro mnie ostrzegasz to chyba muszę cię posłuchać chodź wolałbym zaryzykować
paździoch 2013-06-30 11:43:33
Dawno nie zaglądałem na tę stronę,a tu taka miła niespodziewana ,bardzo rzetelna recenzja na mój temat.Z formy i użytych słów wnioskuję,że kończyłeś podstawówkę o profilu humanistycznym,a trafiłeś do pracy która wymaga wiedzy w innej dziedzinie.Chociaż przyglądając się bliżej temu wybitnemu dziełu i użytych w nim również słów z rynsztoka,to jednak chyba była szkoła specjalna.Warsztat to nie Wersal, tym bardziej dla ignorantów. Chyba należysz do tej grupy, której pracownicy na warsztacie, "wciskaj" kompletne idiotyzmy na tematy techniczne,a później śmieją się że "klient" to łyknął i nie trzeba tu moich niskiego lotu komentarzy, bo sami sobie wystawiacie świadectwo o swojej wiedzy.Proponowałbym żebyś przed określeniem kogoś "burakiem" zapoznał się z genezą słowa "buractwo" określającego niektóre kręgi ludzi, bo coś mi się wydaje, że to określenie pasuje jak ulał raczej do Pana Panie "Wieloletni standis". Uważam Pana za wielce kulturalnego , bystrego człowieka i życzę żebyś Pan dalej trwał w przekonaniu o swojej wyjątkowej inteligencji i ogromnej wiedzy.Pozdrawiam. Paździoch.
magazynier 2013-06-30 23:08:00
witam, jak tam jest na magazynie? jakie zarobki czy jest zapierdziel?
Fuego3 2013-07-01 16:34:43
Normalnie brakuje mi Pana [usunięte przez moderatora] w obecnej pracy. Przynajmniej mogłem się z nim pośmiać do bólu brzucha a i spojrzeć inteligentnie na całokształt :)
Cóż, nie można mieć wszystkiego. Przynajmniej tutaj mogę przeczytać jego trafne spostrzeżenia.
brzoskwinka 2013-08-01 16:59:07
hej kochani, czytam opinie i mam mieszane uczucia co do firmy standis...
chciałabym się dowiedzieć jak wygląda praca kobiet w standisie, jakie są ich obowiązki i zarobki, oraz czy warto przychodzić do pracy, czy może jest się gnębionym psychicznie przez "górę"??
liczę na waszą odpowiedź i pozdrawiam
Logitech 2013-08-24 10:52:35
Oczywiście że jest premia uznaniowa, ale to zależy jak głeboko potrafisz komuś w [usunięte przez moderatora] wejść.
1
anonimous122 2013-10-09 20:04:17
ile zarabiają kobiety ?
1
wiola 2013-11-20 21:30:35
to zależy na jakim stanowisku
2
Ten zly m 2014-01-13 12:42:25
NIE POLECAM FIRMY , PRACOWAŁEM TAM PONAD 1 ROK , OGOLNIE LUDZIE OK ALE DYREKCJA DO BANI , PŁACĄ OK , ALE NA LAKIERNI I METALU , NIE IDŹ NA DZIAŁ SKŁADANIA MEBLI BO DOSTANIESZ BENZYNĘ CZY INNE ŚCIERWA I BD TO WDYCHAĆ , NIE WARTO , DADZĄ CI 1200ZŁ NA UMOWE ZLECENIE , OGÓLNIE ODRADZAM PRACE NA DZIALE ZWIĄZANYM Z PAKOWANIEM MEBLI !!! ZDROWIE MASZ JEDNIO , PRACY JEST DUŻO , OGÓLNIE OMIJAŁ BYM TEN ZAKŁAD , JAK JEST KRYZYS TO ZAMIAST DAĆ LUDZI NA URLOPY BEZPŁATNE TO WOLĄ ZWOLNIĆ ZEBY TYLKO PODATKÓW NIE PŁACIĆ .
ROX 2014-02-16 18:00:22
To prawda dyrekcja do bani, działa pakowania to typowy (usunięte przez administratora)za 1200zł.A co do działu metalu czy stolarni niby jest ok ale na stolarni panuje król (usunięte przez administratora) fakt ma jakąś tam wiedzę no wie czego che bo na metalu jest gorzej obaj kierownicy to zwykle przygłupy które nie mają pojęcia o tym co się dzieje na produkcji. (usunięte przez administratora) niby spoko kierownik , nie licząc braku wiedzy, patrzy aby zajebać coś dla siebie i to jest cel jego pracy w tej firmie ja głosi ulubiony tekst na metalu (usunięte przez administratora)ma wszystko Made in Standis, gdyby nie jego pracownicy to już dawno by go wyjebali bo kto by czymał takiego darmozjada, kiedyś miał swojego wiernego pomocnika ale zabrali go do biura i teraz (usunięte przez administratora) go wykorzystuje do swoich celów, a co do drugiego kierownika (usunięte przez administratora) to szkoda słów dyrekcja zwolniła (usunięte przez administratora)i przyjeła (usunięte przez administratora) który był tam spawaczem , szkoda że nikt nie przemyśłał tego bo on nawet nie potrafi odczytać rysunków technicznych, gdzyby nie jego wierny pomocnik Maryś to już dawno by wyleciał u niego na zmianie robi się co chce nikt go nie słucha a on boi się sprzeciwić bo wie że jak pójdą na do dyrekcji to mogą go wywalić,
czesiek 2014-02-22 15:27:28
a sa dojazdy z grodkowa?
1
dick 2014-02-25 10:50:26
jasne że są pół standisu to sam grd team, same [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i kapusie
gosc 2014-02-26 18:34:38
na czele z fasola (usunięte przez administratora)
on 2014-02-26 21:21:20
dojazdów organizowanych przez pracodawce niema, a dick (hahaha) i gosc już dawno nie pracują w tej firmie.
zocha 2014-03-02 20:08:06
nie zapomnij o królu stolarni Michale który robi meble i wywozi firmami kurierskimi to jest dopiero geniusz zła
1
gosc 2014-03-07 19:18:31
nie powiesz chyba ze najwieksze lesery standisu - fasola i pomidor - wzieli sie do roboty
2
kosa 2014-04-14 23:41:35
no co ty oni nigdy się nie wezmą
symulant 2014-04-14 23:46:47
najbardziej barwną postacią tej firmy jest "burek" ten człowiek brzebija wszystkih tam pracujących tyle co on nakradł to chyba nikt każdego tygodnia jak ma drugą zmianę to wyjeżdża z pełnym bagażnikiem koleś jest najlepszy :P
RZ 2014-05-03 10:14:57
komu sie chce tam jeszcze coś pisać,ten burek jak go nazywasz jest sto razy lepszy niż jakiś młody karierowicz który kocha tylko dyrektorów
solo 2014-05-11 22:17:21
młody włazi w [usunięte przez administratora] licząc że go ktoś doceni, ale braku wiedzy nie da się nadrobić i kiedyś dostanie kopa z standisu i pójdzie gdzieś spawać, chodź to też mu nie idzie najlepiej
1
XXX 2014-07-22 12:50:47
DLACZEGO KIEROWNIK STOLARNI PRZYCHODZI O KTÓREJ CHCE, ROBI CO CHCE, IDZIE SOBIE NA OBIAD I WYCHODZI Z PRACY O KTÓREJ CHCE, O CO CHODZI!!!!(usunięte przez administratora)
1
andis-olska 2014-07-26 13:36:17
ZASTANAWIAM SIĘ OD DŁUŻSZEGO CZASU DLACZEGO TAK JEST?
PRZECIEŻ DYREKTOR POWINIEN BYĆ DYREKTOREM! A KIEROWNIK KIEROWNIKIEM?
W TEJ FIRMIE WSZYSTKO JEST MOŻLIWE !!!
TAK NAPRAWDĘ TO KIEROWNIK TAM RZĄDZI, A DYREKTOR JEST TYLKO NIE WIEM PO CO???
1
john 2014-09-11 14:55:58
wie ktos jak jest na dziale stolarni i ile zmian
Garo 2014-09-15 15:08:57
czy ciągle poszukują stolarzy??, mam doświadczenie ,7 lat jako stolarz, i szukam pracy
kamilek 2014-09-20 16:26:07
poszukują stolarzy, spawaczy i innych osób
ja 2014-09-25 10:43:51
jakie doświadczenie masz?
aneta 2014-11-18 09:34:19
a co w tej firmie sie robi
1
wieloletni standis 2014-11-28 16:09:34
Panie złotusty Paździochu! Dlaczego nie przedłużono Panu umowy, po tylu latach owocnej, błyskotliwej kariery w Standisie? Takie doświadczenie, wiedza i w ogóle- top men! Dlaczego??... ;)
1
paździoch 2014-12-04 13:03:58
Witam "Standisowców" Zaskoczył mnie ten szyderczy ale inteligentny i błyskotliwy wpis, tym bardziej że od ponad roku już nie pracuję w Standisie. Nie chcę żeby "wieloletni standis" pozostał w nieświadomości , choć nie wiem dlaczego to dla tego Pana takie ważne i potrzebował roku na sformułowanie tak intrygujących pytań. Ale do meritum.Jeżeli staż pracy (8 lat) na jednym stanowisku (bez służbowego telefonu , auta czy firmowo-darmowego zestawu mebli) ma być wykładnią błyskotliwej kariery, to większość pracujących to karierowicze. Pan ma szanse zostać w tej dziedzinie "Top Menem"i wtedy zmienić swój pseudonim, pod którym się ukrywa ,na "odwieczny standis" Licząc na Pana przenikliwość jedno zdanie o umowie. Do podpisania lub przedłużenia umowy potrzeba zgody dwóch stron, pracodawcy i pracobiorcy. A na ironiczne pytanie dlaczego? , to nie jest ważne, ważne w życiu to żeby Bozia dała zdrówka i trochę rozumu, czego i Panu życzę.Aha mam w porównaniu z Panem ograniczony zasób słów i nie wiem co oznacza w pańskim wpisie słowo "złotusty". Korzystając z okazji życzę wszystkim radosnych i rodzinnych Świąt ,a w Nowym Roku obfitości. Pozdrawiam z Wrocka.
1
nikt 2014-12-10 16:33:48
A POPRACOWAĆ I CZASAMI MYŚLEC TO PROSZĘ SPRÓBOWAĆ
Mały 2014-12-13 21:44:37
Nikt właśnie nie wie po co jest ten Dyrektor, ponoć nikt tak jak on nie donosi papieru do ksero
andis-olska 2014-12-29 23:15:57
ZGADZAM SIĘ Z OKREŚLENIEM TOPMAN, TRAFIA W SAMO SEDNO KARIEROWICZÓW W STANDISIE,
NAJWAŻNIEJSZE RZECZĄ PRACUJĄC W TEJ FIRMIE TO BEZWZGLĘDNE WYKONYWANIE POLECEŃ NIE DO KOŃCA KOMPETENTNYCH PRZEŁOŻONYCH, KTÓRZY TAK NAPRAWDĘ NIE DO KOŃCA WIEDZA O CO CHODZI, A NAJLEPSZA JEST TA NIE PEWNOŚĆ CZY TO MA BYĆ TAK CZY SIAK,
wieloletni standis 2015-01-09 23:41:15
Panie Paździoch- dość, niedość histeryczne, to wszystko.. ;)
paździoch 2015-01-10 19:39:43
Widać gościu, że Ci bozia jednej rzeczy nie dała nawet odrobiny! Miller powiedział kiedyś do Ziobry, "jest Pan zerem" ale po pewnym czasie stwierdził że go przeszacował. Ja Pana bystrości i inteligencji też przeszacowałem.
Velvet 2015-01-16 12:33:05
I do tego jeszcze komuch z Pana Paździocha.

dawid 2015-02-10 16:07:09
czesc jestem stolarzem zajmowałem sie montazemi czasem produkcja mebli na wymiar zastanawiam sie nad zmiana firmy jestem zainteresowany zmiana firmy chcialbym sie dowiedziec ile mozna zarobic i jak wyglada tam praca czy to praca zmianowa
1
wieloletni standis 2015-03-14 22:17:14
Panie Pażdzioch, nadal jest to histeryczne, jak u dziewczynki z warkoczykami.
I ten zwrot: gościu..
2
kapitan bomba 2015-06-28 17:41:36
Firma jak każda inna ludzie spoko nie licząc kilku du po włazów. Dyrekcja ta polska ok ale za to francuzi to zwykli idioci szukający jedynie $. Dla nich nie liczy się pracownik, prawie jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] A co do du po włazów to na każdym dziale jest jakiś największy na stolarni to "foka" sprzeda każdego za kilka złotych premii, dział logistyki dwóch pseudo brygadzistów no nowy super bohater człowiek od jakości, magazyny tam donosi "kowboj", dział metalu tu ulubioną postacią dyrekcji jest jeden z kierowników Bartek. Wymienione postacie są dziwnymi kreaturami, Bartek i "kowboj" na widok kogoś z dyrekcji dostają orgazmu i zrobią wszystko aby tylko zamienić z nimi słowo licząc na jakieś super względy.
1
inny 2015-08-07 15:35:48
to nie jest normalna firma...
inny 2015-08-10 01:31:10
wierz komu chcesz mam to gdzie s
Czarodziejka z ksiezyca 2015-08-21 11:29:14
FIRMA KOZAK. ZAROBKI I KADRA ZARZADZAJACA NA NAJWYZSZYM POZIOMIE. LICZNE BENEFITY I PREMIE MOTYWACYJNE . PRYWATNA OPIEKA MEDYCZNA . POLECAM
xyz 2015-12-07 10:49:37
Taaak, świetny zakład!! Tylko czemu najlepsi fachowcy uciekają?? Z metalu jeden z lepszych spawaczy się zwolnił jakies 2 miesiace temu, to poprzyjmowali takich co tylko poprawki trzeba po nich robic... a mieli dobrego goscia, to nie chcieli go docenic...Masakra
1
bnm 2015-12-30 20:45:55
pracowalem w biurze 2 lata, po dwóch latach wyplata śmieszna, nie polecam nikomu chyba ze na start po studiach na 2-3 miesiace. Na każdym stanowisku uczysz sie tylko przez 2-3 miesiace, brak rozwoju, pare osób w biurze ktorzy sr... ja wyzej niz d..pe maja, info dla szefostwa dbajcie o pracownikow starych i nowych. odnośnie przyjec do firmy, jezeli chcielibyscie pracowac na stanowisku specjalisty w biurze na rozmowie powiedzcie 2 tys , po negocjacjach dostaniecie 1900 , wiecej nie dostaniecie, na produkcji spawacze wiecej zarabiaja!
P 2016-06-06 16:11:30
Ja was proszę..
Ta firma to największe gówno z wszystkich firm.. Pracownik to dla nich tylko siła robocza. Żeby dostać podwyżkę 100 zł , trzeba przepracować conajmniej 4 lata i to jeszcze o podwyżkę trzeba się prosić , i nie zawsze się ją dostaje. Hala to jeden wielki smród i burdel. ZEro organizacji, porządku, kompletnie nic. Każdy sobie robi co chce. MAszyny nie sprawdzane , palety latają po całej hali . Kierownicy sami młodzi gówniarze, którzy dzięki wchodzeniu w tyłek dostali się na wyższe stanowisko. Wszyscy myślą tylko jak tu skroić kase z pracownika. Ciagle zabierane premie , niewypłacane soboty, niepilnowanie badań lekarskich, po prostu firma dno.. że ona jeszcze nie padła to jest aż niesamowite. Ale to kwestia czasu ....
obserwator 2016-06-24 10:02:41
Treść powyższa smutna i powszechnie znana w internecie. Posty na tym portalu zaczynają przypominać jakąś polemikę między kimś, kto chce dobra dla tej firmy a kimś, kto nie życzy dobrze ani tej organizacji, ani pracującym w niej ludziom. Ktoś, kto żywi się strachem innych. Ktoś nieszczęśliwy i niespełniony. Może ktoś, kogo już nie ma, albo ktoś, kto nie umie podjąć dobrej dla siebie decyzji i odejść zamiast siać defetyzm, zarażać zniecheceniem i zakulisowym manipulatorstwem. Oby zaznał spokoju i szczęścia...
1
Lex 2016-07-20 12:18:40
Firma porażka byłem na rozmowie o pracę na spawacza nie dość że miałem dwie rozmowy, na pierwszej tylko informacje zbierał koleś a na drugiej zaproponował marne 1900 NETTO, jeszcze do tego mają jakiś dziwny system dzielenia pensji na premię i podstawową płacę, a reszta czyli nadgodziny to kolejna chora premia. Najdziwniejsze jest to że stawka 1900 jest dla wszystkich którzy starają się o pracę u nich nie ważne czy masz kwalifikacje czy nic nie potrafisz. Gorąco odradzam wysyłanie Cv do tej firmy, chyba że ktoś chce mało zarabiać a dużo pracować. Osoby które były na rozmowach i to czytają niech dodadzą swoją opinię szkoda innych aby tracili czas na tą firmę
ds 2016-07-31 22:24:03
hej nie wiecie czy beda tu jakies oferty pracy od nich?
Jakoś tam 2016-10-26 23:27:45
Chary król nadgodzin Burkowi to już z ręki że
3
Zostaw swoją opinię o Standis Polska Sp. z o.o. (Oława) - Oława
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Standis Polska Sp. z o.o. (Oława)