brak logo

Standis Polska Sp. z o.o. (Oława)

Oława

Opinie o Standis Polska Sp. z o.o. (Oława)

RZ 2014-05-03 10:14
komu sie chce tam jeszcze coś pisać,ten burek jak go nazywasz jest sto razy lepszy niż jakiś młody karierowicz który kocha tylko dyrektorów
solo 2014-05-11 22:17
młody włazi w [usunięte przez administratora] licząc że go ktoś doceni, ale braku wiedzy nie da się nadrobić i kiedyś dostanie kopa z standisu i pójdzie gdzieś spawać, chodź to też mu nie idzie najlepiej
1
XXX 2014-07-22 12:50
DLACZEGO KIEROWNIK STOLARNI PRZYCHODZI O KTÓREJ CHCE, ROBI CO CHCE, IDZIE SOBIE NA OBIAD I WYCHODZI Z PRACY O KTÓREJ CHCE, O CO CHODZI!!!!(usunięte przez administratora)
1
andis-olska 2014-07-26 13:36
ZASTANAWIAM SIĘ OD DŁUŻSZEGO CZASU DLACZEGO TAK JEST?
PRZECIEŻ DYREKTOR POWINIEN BYĆ DYREKTOREM! A KIEROWNIK KIEROWNIKIEM?
W TEJ FIRMIE WSZYSTKO JEST MOŻLIWE !!!
TAK NAPRAWDĘ TO KIEROWNIK TAM RZĄDZI, A DYREKTOR JEST TYLKO NIE WIEM PO CO???
1
john 2014-09-11 14:55
wie ktos jak jest na dziale stolarni i ile zmian
Garo 2014-09-15 15:08
czy ciągle poszukują stolarzy??, mam doświadczenie ,7 lat jako stolarz, i szukam pracy
kamilek 2014-09-20 16:26
poszukują stolarzy, spawaczy i innych osób
ja 2014-09-25 10:43
jakie doświadczenie masz?
aneta 2014-11-18 09:34
a co w tej firmie sie robi
1
wieloletni standis 2014-11-28 16:09
Panie złotusty Paździochu! Dlaczego nie przedłużono Panu umowy, po tylu latach owocnej, błyskotliwej kariery w Standisie? Takie doświadczenie, wiedza i w ogóle- top men! Dlaczego??... ;)
1
paździoch 2014-12-04 13:03
Witam "Standisowców" Zaskoczył mnie ten szyderczy ale inteligentny i błyskotliwy wpis, tym bardziej że od ponad roku już nie pracuję w Standisie. Nie chcę żeby "wieloletni standis" pozostał w nieświadomości , choć nie wiem dlaczego to dla tego Pana takie ważne i potrzebował roku na sformułowanie tak intrygujących pytań. Ale do meritum.Jeżeli staż pracy (8 lat) na jednym stanowisku (bez służbowego telefonu , auta czy firmowo-darmowego zestawu mebli) ma być wykładnią błyskotliwej kariery, to większość pracujących to karierowicze. Pan ma szanse zostać w tej dziedzinie "Top Menem"i wtedy zmienić swój pseudonim, pod którym się ukrywa ,na "odwieczny standis" Licząc na Pana przenikliwość jedno zdanie o umowie. Do podpisania lub przedłużenia umowy potrzeba zgody dwóch stron, pracodawcy i pracobiorcy. A na ironiczne pytanie dlaczego? , to nie jest ważne, ważne w życiu to żeby Bozia dała zdrówka i trochę rozumu, czego i Panu życzę.Aha mam w porównaniu z Panem ograniczony zasób słów i nie wiem co oznacza w pańskim wpisie słowo "złotusty". Korzystając z okazji życzę wszystkim radosnych i rodzinnych Świąt ,a w Nowym Roku obfitości. Pozdrawiam z Wrocka.
1
nikt 2014-12-10 16:33
A POPRACOWAĆ I CZASAMI MYŚLEC TO PROSZĘ SPRÓBOWAĆ
Mały 2014-12-13 21:44
Nikt właśnie nie wie po co jest ten Dyrektor, ponoć nikt tak jak on nie donosi papieru do ksero
andis-olska 2014-12-29 23:15
ZGADZAM SIĘ Z OKREŚLENIEM TOPMAN, TRAFIA W SAMO SEDNO KARIEROWICZÓW W STANDISIE,
NAJWAŻNIEJSZE RZECZĄ PRACUJĄC W TEJ FIRMIE TO BEZWZGLĘDNE WYKONYWANIE POLECEŃ NIE DO KOŃCA KOMPETENTNYCH PRZEŁOŻONYCH, KTÓRZY TAK NAPRAWDĘ NIE DO KOŃCA WIEDZA O CO CHODZI, A NAJLEPSZA JEST TA NIE PEWNOŚĆ CZY TO MA BYĆ TAK CZY SIAK,
wieloletni standis 2015-01-09 23:41
Panie Paździoch- dość, niedość histeryczne, to wszystko.. ;)
paździoch 2015-01-10 19:39
Widać gościu, że Ci bozia jednej rzeczy nie dała nawet odrobiny! Miller powiedział kiedyś do Ziobry, "jest Pan zerem" ale po pewnym czasie stwierdził że go przeszacował. Ja Pana bystrości i inteligencji też przeszacowałem.
Velvet 2015-01-16 12:33
I do tego jeszcze komuch z Pana Paździocha.

dawid 2015-02-10 16:07
czesc jestem stolarzem zajmowałem sie montazemi czasem produkcja mebli na wymiar zastanawiam sie nad zmiana firmy jestem zainteresowany zmiana firmy chcialbym sie dowiedziec ile mozna zarobic i jak wyglada tam praca czy to praca zmianowa
1
wieloletni standis 2015-03-14 22:17
Panie Pażdzioch, nadal jest to histeryczne, jak u dziewczynki z warkoczykami.
I ten zwrot: gościu..
2
kapitan bomba 2015-06-28 17:41
Firma jak każda inna ludzie spoko nie licząc kilku du po włazów. Dyrekcja ta polska ok ale za to francuzi to zwykli idioci szukający jedynie $. Dla nich nie liczy się pracownik, prawie jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] A co do du po włazów to na każdym dziale jest jakiś największy na stolarni to "foka" sprzeda każdego za kilka złotych premii, dział logistyki dwóch pseudo brygadzistów no nowy super bohater człowiek od jakości, magazyny tam donosi "kowboj", dział metalu tu ulubioną postacią dyrekcji jest jeden z kierowników Bartek. Wymienione postacie są dziwnymi kreaturami, Bartek i "kowboj" na widok kogoś z dyrekcji dostają orgazmu i zrobią wszystko aby tylko zamienić z nimi słowo licząc na jakieś super względy.
1
inny 2015-08-07 15:35
to nie jest normalna firma...
inny 2015-08-10 01:31
wierz komu chcesz mam to gdzie s
1
Czarodziejka z ksiezyca 2015-08-21 11:29
FIRMA KOZAK. ZAROBKI I KADRA ZARZADZAJACA NA NAJWYZSZYM POZIOMIE. LICZNE BENEFITY I PREMIE MOTYWACYJNE . PRYWATNA OPIEKA MEDYCZNA . POLECAM
1
xyz 2015-12-07 10:49
Taaak, świetny zakład!! Tylko czemu najlepsi fachowcy uciekają?? Z metalu jeden z lepszych spawaczy się zwolnił jakies 2 miesiace temu, to poprzyjmowali takich co tylko poprawki trzeba po nich robic... a mieli dobrego goscia, to nie chcieli go docenic...Masakra
1
bnm 2015-12-30 20:45
pracowalem w biurze 2 lata, po dwóch latach wyplata śmieszna, nie polecam nikomu chyba ze na start po studiach na 2-3 miesiace. Na każdym stanowisku uczysz sie tylko przez 2-3 miesiace, brak rozwoju, pare osób w biurze ktorzy sr... ja wyzej niz d..pe maja, info dla szefostwa dbajcie o pracownikow starych i nowych. odnośnie przyjec do firmy, jezeli chcielibyscie pracowac na stanowisku specjalisty w biurze na rozmowie powiedzcie 2 tys , po negocjacjach dostaniecie 1900 , wiecej nie dostaniecie, na produkcji spawacze wiecej zarabiaja!
P 2016-06-06 16:11
Ja was proszę..
Ta firma to największe gówno z wszystkich firm.. Pracownik to dla nich tylko siła robocza. Żeby dostać podwyżkę 100 zł , trzeba przepracować conajmniej 4 lata i to jeszcze o podwyżkę trzeba się prosić , i nie zawsze się ją dostaje. Hala to jeden wielki smród i burdel. ZEro organizacji, porządku, kompletnie nic. Każdy sobie robi co chce. MAszyny nie sprawdzane , palety latają po całej hali . Kierownicy sami młodzi gówniarze, którzy dzięki wchodzeniu w tyłek dostali się na wyższe stanowisko. Wszyscy myślą tylko jak tu skroić kase z pracownika. Ciagle zabierane premie , niewypłacane soboty, niepilnowanie badań lekarskich, po prostu firma dno.. że ona jeszcze nie padła to jest aż niesamowite. Ale to kwestia czasu ....
obserwator 2016-06-24 10:02
Treść powyższa smutna i powszechnie znana w internecie. Posty na tym portalu zaczynają przypominać jakąś polemikę między kimś, kto chce dobra dla tej firmy a kimś, kto nie życzy dobrze ani tej organizacji, ani pracującym w niej ludziom. Ktoś, kto żywi się strachem innych. Ktoś nieszczęśliwy i niespełniony. Może ktoś, kogo już nie ma, albo ktoś, kto nie umie podjąć dobrej dla siebie decyzji i odejść zamiast siać defetyzm, zarażać zniecheceniem i zakulisowym manipulatorstwem. Oby zaznał spokoju i szczęścia...
1
Lex 2016-07-20 12:18
Firma porażka byłem na rozmowie o pracę na spawacza nie dość że miałem dwie rozmowy, na pierwszej tylko informacje zbierał koleś a na drugiej zaproponował marne 1900 NETTO, jeszcze do tego mają jakiś dziwny system dzielenia pensji na premię i podstawową płacę, a reszta czyli nadgodziny to kolejna chora premia. Najdziwniejsze jest to że stawka 1900 jest dla wszystkich którzy starają się o pracę u nich nie ważne czy masz kwalifikacje czy nic nie potrafisz. Gorąco odradzam wysyłanie Cv do tej firmy, chyba że ktoś chce mało zarabiać a dużo pracować. Osoby które były na rozmowach i to czytają niech dodadzą swoją opinię szkoda innych aby tracili czas na tą firmę
ds 2016-07-31 22:24
hej nie wiecie czy beda tu jakies oferty pracy od nich?
Jakoś tam 2016-10-26 23:27
Chary król nadgodzin Burkowi to już z ręki że
6
L.S 2016-12-09 07:15
Ta firma to poraszka wyplaty wszyscy maja jednakowe spawacz czy pilarz czy tez pomocnik na lakierni. Teraz sa święta nawet nie potrafia pracownika docenić jakaś premia świąteczną wstydu nie maja dadzą jakies biedne paczki z kawą i czekoladą jałmużnę to niech dadzą ubogim .
2
Ppp 2016-12-09 09:35
No tu się zgodzę z L.S z tymi premiami to mogli dac dla lufzi chociaż po 100. Ja bym bardzo zadowolony z tych pieniędzy. A nie z jakis lipnych paczek . Niech sobie w du.....y w sądzą je. O statnio tez jakis tlumanow przyjeli za Malca i nawet tego nie ogarniaja zajmują się porzadkami w firmi jak sprzątaczki
2
Zły 2016-12-09 12:41
Wstyd zeby taka firma nie dala grosza do wyplaty na Święta zenada nawet nie potrafią ludzi docenic . Ch.....j im w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] chamy
4
Jakoś tam 2016-12-09 22:06
Nie wiem czy pamiętają jak było w lipcu i w sierpniu , tak doceniają pracowników, niech te paczki sobie w dupsko wsadza, nikt ich nie weźmie.........
2
Zły 2016-12-16 15:59
A ten śmieszny gizycki czy jak mu tam niech go nie ponosi za bardzo bo widze ze go ponosi jak takie podejście będzie miał do ludzi to sam z tym swoim przydupasem Łukaszem bedzie robic na produkcji. Dwa tłuki po szkole.
2
Sztuczna Choinka 2016-12-16 18:43
Może ktoś zetnie tą naszą Hujinkę zarozumiałą na Święta. Gość nie pamięta jak się błąkał bezczynnie po hali tyle lat a teraz kierownik jak z koziej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] trąba.Chce się wykazać kosztem swoich pracowników "kolegów" zero szacunku dla starszych od siebie i doświadczonych. Traktujesz nas jak śmieci a sam w nas pamiętaj będziesz szukał pomocy.
5
Młoda 2017-01-23 23:02
Ktoś coś wie na temat nowego dyrka?
GENERALNIE 2017-02-27 23:20
Wyglada to tak: jest Pan, który kompletnie nie ma pojęcia jak powinna wyglądać praca na metalu, wraz ze swoimi paziami. Skutkuje to tym ze GENERALNIE bawi sie w idealna pania domu wraz ze swoim kolezka ktory lazi po chali i zamiast zajac sie czyms pozytecznym wku**** ludzi i nie daje im w SPOKOJU wykonywać swoich obowiązków . Oboje sa na tyle wypelnieni intelektem ze kazda decyzje konsultuja z nastepnym bystrzakiem z magazynu,który wydyma ich predzej niz im sie wydaje (tylko na to go stac). Niegdyś jedna osoba w postaci Pana Wiesława M. potrafiła ogarnąć cała pracę a teraz wielce wykwalifikowana śmietanka tzw. "Młode pokolenie" pier***i cała robotę i zrzuca winę na pracowników. Ogólnie odradzam pomimo że dalej pracuje i patrze na tych paru lisów. A oto powody :
-nadgodziny w premii której często nie wyplacaja (potrafi zniknąć bez przyczyn, a nie zapominajmy że to wygoda dla pracodawcy nie pracownika, w końcu to on od premii nie płaci podatku)
-godziny nocne za które dostaje się śmieszny dodatek (ale to tylko laser i lakiernia)
-z dnia na dzień atmosfera pracy zbliża się do tej która panuje w autolivie
-śmieszne wynagrodzenie
-brak możliwości rozwoju (chyba że ktoś ma wytrzymałe kolana i gardlo)
-podwyżka?! :D brak nawet inflacyjnej z państwa
- jeśli jesteś spawaczem to miej na uwadze że zarabiał będziesz tyle samo co gościu na stanowisku nie wymagającym posiadania mózgu
-kierownictwo z syndromem "wyżej sra jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ma" w połączeniu z totalnym brakiem kompetencji GENERALNIE wypada to słabo.

*jedynym plusem w tej pracy są zwykli pracownicy, z reguły są to osoby otwarte i ogólnie jest z kim pogadać. Nie licząc oczywiście kilku cw**i którzy GENERALNIE lubią podp***dalac.

7
Zwolniony 2017-05-08 15:49
A co tu taka cisza ? Wszyscy się już pozwalniali ?
Paulina 2017-05-08 15:53
@Zwolniony byłeś zatrudniony w Standis Polska Sp. z o.o. (Oława)? Co możesz powiedzieć więcej o ogólnych warunkach pracy w firmie? Jak wygląda możliwość rozwoju pracownika w firmie? Czekamy na Twoją opinię.
Zwolniony 2017-05-11 11:41
Rozwoj... hm... moze po 5 latach zmiana stanowiska ale nie koniecznie na lepsze ... brak drabiny rozwoju
INFLACJA 2017-07-06 09:28
JAK TAM WASZE PODWYZKI NA KONIEC CZERWCA ?
Nieustraszony 2017-07-20 18:30
Słyszałem ze niezła lipa w standisie, obiecane podwyżki byly tylko obiecane . Ciekawe ile jeszcze osób się zwolni
Stolarz 2017-07-23 15:16
Niektórzy już nie chcą podwyżek,wolą jeść z ręki swoim przełożonym, zwłaszcza w soboty("jeść z ręki" to bardzo łagodne określenie)
2
Nieustraszony 2017-08-07 11:30
W soboty ? Juz zaczeli pracować niedziele, uczcie ich tak dalej . Banda przydu pa sów
Kriszna 2017-08-10 23:11
Uwaga na Rolkę chodzi na fajeczke z nowym dyrkiem i mu wszystko śpiewa co kto gada [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jeden
Paulina 2017-08-16 14:58
Czy ktoś z forumowiczów może podzielić się swoją opinią na temat zatrudnienia w Standis Polska Sp. z o.o. (Oława)? W jakim systemie jest praca (stałe godziny, czy system zmianowy)? Każda merytoryczna informacja będzie cenna i pomocna dla osób, które są w trakcie poszukiwania pracy.
Jakoś tam 2017-09-08 18:15
Gdzie są nasze wypłaty! !!!!!!! ( usunięte przez administratora )
Paulina 2017-09-15 14:14
@Jakoś tam - a jakie są Twoje doświadczenia związane z pracą w Standis Polska? Z Twojego wpisu wynika, że firma ma problem z regularnością wynagrodzenia - czy sytuacja została wyjaśniona? Każdy merytoryczny, rzetelny komentarz może być cenny dla przyszłych kandydatów.
$$$ 2017-09-18 11:51
ja tam żyje prestiżem jaki daje mi praca w tej firmie , po co $$$ ?
Zostaw swoją opinię o Standis Polska Sp. z o.o. (Oława) - Oława
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Standis Polska Sp. z o.o. (Oława)