brak logo

Grohe Polska

Warszawa

Opinie o Grohe Polska

Merlin 2009-07-30 16:35
Absolutnie odradzam.
2
Kokoz 2009-10-22 12:22
czemu odradzasz?
Marlin 2009-12-04 22:53
[usunięte przez moderatora] i fatalna atmosfera
1
anonim 2010-01-30 23:46
hm.. a pracowales/as tam? ile wytrzymales/as?
1
kocur 2011-02-11 11:07
Na niektóre stanowiska oferują umowę zlecenie, którą podpisujesz dopiero po wykonaniu zlecenia. Jeśli coś im się nie spodoba w sposobie wykonania zlecenia to umowy nawet nie zobaczysz a wtedy.."baj baj" wypłato.. ABSOLUTNIE ODRADZAM!!!!
1
kocur 2011-02-11 11:10
"miła atmosfera" dopóki siedzisz cicho po godzinach i zapieprzasz jak dzika świnia.. Jeśli masz swoje zdanie to OUT!!! i to bez skrupułów! Jeszcze Ci wmówią, że to była TWOJA WINA!!! Masakra.
1
SP 2011-02-17 08:57
Nie jest to prawda. Szkoda, ze osoba wystawiajaca taka opinie nie podala paru szczegolow o samej sobie. Ja rozumiem, ze cos moze sie nie podobac, ale nikt tutaj nikogo nigdy nie oszukal, a tym bardziej nie odmowiono nikomu wyplacenia wynagrodzenia za uczciwie wykonana prace.
1
yanosik 2016-08-24 14:22
Ja tez.
Jakie warunki jako PH?
Jaka baza klientow?
2
Nvm 2016-08-25 18:37
Świetna praca, rzetelny i życzliwy pracodawca, a do tego bardzo sympatyczni ludzie w biurze.
2
abcdefg 2016-11-07 22:15
Kochani, uciekajcie z firmy Grohe... dużo pracy, w kuchni również musisz dużo rozmawiać, osoby nieśmiałe lub mało kontaktowe zostaną szybko zwolnione, tam liczą się tylko osoby mega kontaktowe,musisz dużo gadać i gadać wtedy umowa zostanie przedłużona na sto procent. Firma grohe ma swoją siedzibę na ulicy Puławskiej ,tuż obok metra Wilanowska. W biurze na siódmym piętrze pracuje ok. 45 osób, jest kilka działów. e comerce, dział projektów, dział customer services. Nie można powiedzieć że wszyscy tam pracujący są antypatyczni i brzydko mówiąc wyżej srają niż dupy mają,ale większość. Głównie zapierdziela dział serwisu,dziewczyny tam widać że są pracowite,pozostali no cóż ,obiboki i lenie. Głównym zajęciem są pogaduszki o podróżach, dietach i seksie, to są trzy główne tematy. Całą firmą trzęsie pewien gość ,karzeł w okularach, z mega kompleksami,dużo mówi i tak naprawdę nie wiadomo o co mu chodzi i o czym mówi. Jeżeli jemu podpadniesz to szybko wylecisz. Pracuje też tam kilka buraków, bawidamków, którzy głośno ryczą ale mleka mało dają.
Atmosfera jest fatalna...umowa podpisana z Randstadem ,zwykle umowa zlecenie . Każą ci dużo pracować za małe pieniądze,brak awansu jakichkolwiek szans na rozwój. Chcesz pracować w korpo to wybierz inną firmę....anty patia ,buractwo i chamstwo to trzy cechy jakimi można określić firmę Grohe.
5
Czarek 2016-11-27 15:47
Ja też odradzam ,nadęci ,antypatyczne słoiki tam pracują, myślą że są warszfiakami a tak naprawdę to słoma im z butów wychodzi. Nowego pracownika traktują jak śmiecia, większość tam pracujących osób jest z Randstadu , Jeżeli nie grasz w golfa i nie podróżujesz to jesteś nikim,-)hahahah
1
jhfgd 2016-12-03 23:01
Ja też bym odradzałam,ludzie są niesympatyczni,zarobki marne a wymagania wygórowane .Porażka .
1
dratyuhul 2016-12-11 13:40
Zarobki oki, ale atmosfera taka sobie, nadęte towarzystwo, taka warszafffka i typowe słoiki
1
1221 2017-02-27 00:06
Dużo pracy??? To straszne! Kto by chciał pracować w firmie w której jest dużo pracy? A może jeszcze rozliczają z efektów tej pracy? Nie, to nie dla mnie... Nie po to kończyłem bibliotekoznastwo żeby z ludźmi rozmawiać i tyrać po 8 godzin dziennie.
8
Szabubaba Obaba 2017-03-01 07:29
Ponieważ z firmy prawie nikt nie odchodzi ale dużo osób dochodzi to dość łatwo zdiagnozować kto jest autorem wpisu. Miałkość tej opinii zasadza się na braku faktycznych zarzutów. Parę osobistych wycieczek (moim zdaniem wysoce niesmacznych i poniżej poziomu mułu) i tona frustracji.
W Grohe pracuje się bardzo dużo. Ludzi jest za mało a obowiązków za dużo. Firma pędzi od paru lat jak rozpędzony taran. Nie każdy w tej kulturze organizacyjnej się odnajduje i nie każdy do niej pasuje. Przez ostatnie kilka lat kilkanaście osób doszło z czego kilka na chwilę. Zdarza się.
W każdej firmie rozmawia się prywatnie, kuluarowo, kawowo-kuchenie bo nie da się rozmawiać cały czas o pracy. To naturalny sposób rozładowania stresu i chwilowa ucieczka od obowiązków. Nic wielkiego.
Grohe płaci dobrze ale wymaga wiele. Kto jest gotów do wspólnej podróży i ma ku temu kwalifikacje będzie z całą pewnością zadowolony.
Większość składu osobowego to ludzie pracujący po kilkanaście lat.
Nawet czytając warto odsiać ziarno od plew.
9
AsBas 2017-03-02 14:00
Miernoty zwalniajo,to dyrdymały piszo....
2
zadowolony 2017-03-20 18:34
Gadasz gópoty,
tyle lat w branży, wiedzoo co piszoo
xD
f;lkd;wld;wql 2017-03-30 12:12
Poziom intelektualny niektórych osób jest naprawdę porażający. To że ktoś podróżuje po świecie czy gra w golfa nie oznacza że reprezentuje jakikolwiek poziom ....
Po drugie Firma nie płaci dużo ,to że są wyjazdy do Niemiec czy do Pici Dolnej nic nie znaczy.
Warszafka typowa - podpisuje się pod komentarz autora wcześniej , proszę się zastanowić nad swoich zachowaniem drodzy pracownicy tej firmy ,bo niektóre tam osoby,podkreslić trzeba niektóre wogóle nie pracują tylko gadają. Handlowcy jak najbardziej w tej firmie tyraja jak wół( zaznaczyć trzeba handlowcy płci męskiej ) żenska część pozostaje dużo do życzenia, być może są obecne w firmie ze względu na bardzo bliskie kontakty z kierownictwem...
P.S
łatwo zauważyć że neagtywne opinie na temat firmy grohe zostały napisane zarówno przez byłych pracowników jak i obecnych ,którzy przez zacisnięte zęby pracują w tej pseudo korporacji.
2
Iza 2017-03-30 13:58
Jak widać komentarze negatywne pojawiły się już w 2011 roku więc możecie sami sobie odpowiedzieć na pytanie , czy chcę przyjść na rozmowę do takiej firmy i czy chcę pracować z takimi ludźmi??? Pozytywne opinie ,które są podpisywane nicami typu abcdef lub ghijkl umieszczone zostały prawdopodobnie przez kierownictwo tejże pożal się Boże korporacji. To jest doskonały dowód na to jak przepracowywująsię ludzie w tej firmy, biorą wysokie pensje za siedzenie na forach tego typu lub pudelkach. Gratuluje poziomu IQ , o ile wiecie co to takiego jest.
3
hGrohe 2017-03-31 11:33
To prawda ,komentarze negatywne pojawiają się od 2011 roku i to o czymś świadczy -) Nick o nazwie Szabubaba Obaba to na sto procent pracownik tej firmy ,który broni dobrego imienia tej korporacji. Niestety bardzo dużo osób na mieście ma złe zdanie o niej. Produkty tej firmy są nie do końca idealne , kupowane są hurtowo przez większe instytucje ,natomiast sedes myjący jest mało higieniczny ...dlaczego ?? odpowiedzcie sobie na pytanie sami, chyba wszyscy posiadają wiedzę anatomiczną człowieka. Podmycie tylnej części , na której siedzimy nie do końca jest zdrowe, przez nawet minimalny strumień wody pod ciśnieniem może dostać się do jelit woda ,tracimy wtedy naturalną florę bakteryjną ,co może spowodować rozwój ciężkiego zapalenia jelita grubego lub sepsy. Wkrótce zostanie opublikowany artykuł o tym niezdrowym wynalazku . Rozumiem że Grohe chce dużo zarobić na toalecie myjącej jednak nie kosztem zdrowia .
1
1234 2017-04-03 11:17
Jak w każdej korporacji mozna spotkać zarówno osoby miłe i antypatyczne. Większość osób ,które mieszkają w stolicy nie są rodowitymi Warszawiakami . Dlaczego o tym piszę?? gdyż to skąd pochodzimy ,czyli gdzie się wychowaliśmy ,dorastaliśmy ma olbryrzmi wpływ na zachowanie ,charakter i tym samym traktowanie drugiego człowieka. każdy marzy o karierze w dużej firmie. W dzisiejszych czasach liczą się znajomości, a także znajomość języków obcych . Dlaczego o tym piszę ? otóż Grohe jak większość korporacji ma duże wymagania co do pracownika , umiejętność szybkiej nauki,znajomość języków obców i ogólne obycie interpersonalne. Nazywanie drugiego człowieka miernotą w komentarzach wyżej i ogólnie pozytywne komentarze o Grohe to dzieło pracowników ,jak ktoś wcześniej zauważył. Drogi czytelniku , zapewne będziesz miał problem z oddzieleniem prawdy od fałszu . Komentarze negatywne nie do końca są nieprawdziwe, zostały napisane przez pracowników ,którzy pracowali w tej firmie i ogólnie wiedzą jaka panuje atmosfera i jacy są przełożeni...Komentarze pozytwne zostały napisane przez kadrę kierowniczą . Podsumując : nie polecam pracy w firmie Grohe , wysokie targety sprzedaży. Bardzo długie szkolenia ,na początku bardzo niskie zarobki,potem niewiele więcej. Atmosfera taka sobie. .
1
erta 2017-04-21 11:45
Większość komentarzy negatywnych,ja też słyszałam że atmosfera w firmie Grohe jest kiepska. Co z tego że zarobki są dobre skoro ludzie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i i trudno się z nimi gada. Podobno nie masz podpisanej umowy z firmą tylko z agnecja pracy,czyli zero kredytu, zero przyszłości. To świadczy o tym jak bardzo firma dba o pracownika hahah. Rezygnuję i nie idę na rozmowę . Bardzo dziękuje za wcześniejsze komentarze i opinie na temat panujących warunków czyli szkodliwych dla zdrowia .
P.sja też uważam że pozytywne komentarze o tej firmie są dziełem kierownictwa ,którzy z nudów zbijają bąki . żenada jednym słowem i obłuda.
1
gfdsgfasgeg 2017-04-24 08:28
Nie po przyjechałem ze Ślunska by pracować tylko azeby we golfa pygrać i laski obracać i ciuchy kupować ...
1
pracown1k 2017-04-27 21:03
hurra, naturalna selekcja marud :)
p.s. co z tego, że z agencją pracy skoro dostajesz umowę na czas nieokreślony, ale nie zmieniaj zdania, nie idź na rozmowę.
vera 2017-04-28 10:00
ja byłam tam na rozmowie i powiem szczerze że panuje tam sztywna atmosfera , ludzie są gburowaci, mimo że niektórzy chodzą w koszulach to widać że im słoma z butów wychodzi, podpisuje się po wcześniejszymi komentarzami że typowa warszafka , chyba praca w korpo jest nie zdrowa bo panuje straszna otyłość wśród pracowników ,hahahah,pozdrawiam serdecznie firmę tłuścioszków.
1
ślązacka 2017-05-10 12:41
W internecie jest informacja że otrzymali certyfikat dla najlepszego miejsca pracy,bujda jednym słowem,bzdury i głupoty jednym słowem. Warszafska firma w której pracuje warszafka i buraki.
1
Zostaw swoją opinię o Grohe Polska - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Grohe Polska