PPHU "METAROL" LUBIN

Lubin

Opinie o PPHU "METAROL" LUBIN

wspom 2011-07-27 12:47:56
przecietny pracownik zarabia ok 1300zł wraz z wykłóconą premią :D
3
anonim 2013-06-27 23:48:49
Czy jest jakaś możliwość dorobienia nadgodzin w firmie PPHU "METAROL" LUBIN by ta pensja była wyższa niż 1300zł?Czy kierownik szanuje swoich współpracowników?
0
adi 2013-07-18 12:05:58
moim zdaniem [usunięte przez administratora] po calosci , urawnienia i szkoly wyzsze niz posiada tam kierownik, do tego lata pracy a oni proponuja 1200 na reke BEZ MOZLIWOSCI PODNIESIENIA PLAC.
0
ufo 2013-07-23 15:29:07
bez możliwości podniesienia? to ciężko zarobić z tego na życie.. a jaki wymiar pracy? może zostaje czas na dorobienie sobie?
0
pcv 2013-09-10 21:26:03
pewnie sa mozliwosci podniesienia ale przeciez jak podniasa to przeciez nie od razu 1000, rzeczywiscie za to co proponuja ciezko wyzyc.
0
pornstar 2013-09-17 16:02:43
witam, chciałem zapytać o grafik godzin - czy są sztywno ustawione godziny czy praca zmianowa? jak to wygląda?
0
Towik 2013-10-10 06:35:33
@doki Dlaczego uważasz, że lepiej siedzieć na zasiłku? To ile pieniędzy miesięcznie zarabiacie w Metarolu?
0
Ania 2014-01-30 22:30:02
W matarolu jedynie co dobrze mozna zarobic na działach cnc,malarnia proszkowa,krajalnia,okna dachowe i na spawalni jesli masz uprawnienia na wszystkie metody,praca od 6 do 14.
0
kasia 2014-02-13 14:33:29
ania, jestes w bledzie... dzialy ktore wymienilas, nie maja wcale wyzszych pensji od pozostalych
0
Janko 2014-02-16 18:46:40
kasia, to ciekawi mnie skąd tyle wiesz o tych działach i jak możesz napisz ile można w nich zarobić, bo taka informacja o metarol, by się tutaj przydała.
0
Siema 2014-03-18 08:18:56
Witam, powiem w skrócie , Metarol to poczekalnia dla pracowników świeżo po szkole . Na początek umowa o dzieło , w lepszym przypadku zlecenie , potem blagasz pół roku o umowę o pracę zarabiasz 1400 zł z jedną sobotą w miesiącu i nie ważne czy jesteś świerzym spawaczem czy szlifierzem , lepiej zarabia się na oknach 100 zl więcej ? ale tam aby się dostać trzeba naprawdę mieć wprawę w obróbce. Jedno jest pewne z braku laku jeśli jesteś młody świeżo po szkole startuj tam , nie masz spawacza ? między czasie pracując rób kurs spawacza popracuj rok półtora i masz doświadczenie w papierach. Szukaj nowej lepszej , bo ci którzy zarabiają tam po 2500 zł pracują tam po 20 , 25 lat ! Jeden kierownik zarabia 1900 zł a inny 3500 zl netto. I jeszcze jedno po przepracowaniu kilku tygodni napewno będziesz narzekał na kaszel ...
0
Zax 2014-03-21 14:53:47
To chociaz tyle dobrego, że metarol przyjmuje niedoświadczonych i jako tako jest szansa na zdobycie doświadczenia, a jakby się zastanowić, to 1400 to wcale nie zła kasa na start.
0
aleksy 2014-05-19 02:24:17
No owszem, 1400 nie jest złą kasa, ale zawsze mogło by być cos więcej, konkurencja metarol chyba płaci lepiej.
0
Franko 2014-06-04 17:18:14
Podobno teraz dodatkowo każdy nie ważne czy tam pracuje czy nie może podpisać z nimi umowę i jak zdobędzie się zlecenie to ma się z tego prowizje.
0
aleksy 2014-06-23 02:54:16
To znaczy jakiego typu zlecenie i ile wynosi owa prowizja? Metarol ma problemy ze zleceniami, że zaczał stosować takie tajniki?
0
Franko 2014-06-23 14:56:30
Nie jestem fachowcem, ale to nie tajniki tylko wszędzie stosowana metoda. Opłacalna dla obu stron, ale nie wiem ile wynosi.
0
spaw 2014-10-26 02:15:26
Info o zarobkach z początku roku nadal aktualne? Skoro zmienili umowy to może i coś z wynagrodzeniem się zmieniło?... Tak a propo kurs spawacza właśnie kończę a metarol mam blisko i nie musiałbym doliczać kosztów dojazdu. To zawsze coś a jak narazie nigdzie nie biorą :/ Rozpatrują CV nawet jeśli nie prowadzą rekrutacji w danej chwili?
0
Onix 2014-11-04 14:40:24
Z tego co wiem to tak, złożyć nie zaszkodzi
0
gonzo 2014-11-24 14:52:53
Witam, poważnie metarol płaci orientacyjnie 1400 złotych na rękę? To już kwota, która zawiera te prowizje o których mówicie, czy jeszcze do tego cos dochodzi? Pytam, bowiem jednak nie jest to zbyt dużo jak dla mnie, zwłaszcza na stanowisku spawacza. W wielu firmach ludzie mają 2-3 z przodu przy wypłacie.
0
mietek 2015-01-25 03:02:24
no faktycznie spawacze ogólnie zarabiają chyba lepiej niż to 1400, ale moze to jest po prostu kwota bez jakiś premii jakiś tam, czyli tak zwana kwota podstawowa. Też chętnie sie dowiem, bo nie jako spawacz ale jako inny robotnik chętnie bym zatrudnił się w metarolu, słyszałem same dobre opinie o nich
0
kajajaja 2015-02-26 14:56:49
no nie chcecie chyba powiedzieć, że jak zarabiacie 1400 zł to jest dużo.. to jest minum jakieś, które dostaje si,e będac albo nowym pracownikiem albo będac na jakiś praktykach, bo to naprwde są minimalne stawki tak naprawde. Czekam jeszcze na Wasze opinie odnośnie pracy u nich, bo moz esa lepiej płatne stanowiska jakieś?
0
lolo 2015-03-12 12:52:55
jak spawacze stoją teraz z zarobkami w firmie razem z dodatkami? czy to naprawde taka lipa i tylko 1400 na rękę czy tylko nowi pracownicy tak mają a starsi więcej. a atmosfera w firmie jeka normalna?
0
Oldi 2015-04-28 01:34:11
Nie wiem jak jest w tej firmie. Ale przecież ogólnie rzecz biorąc to praca jako spawacz jest bardzo opłacalna. I w grę minimalnie powinno wchodzić jakieś 2000 złotych.
0
essi 2015-07-02 21:37:08
Powiem tak pracowałem w Metarolu 10 lat na wysokim stanowisku nikt prócz prezesa tam nie zarabia dobrze i jeszcze traktują Człowieka jak psa !!!
Tyle w temacie
0
wiki 2015-07-03 00:55:45
Jeżeli jest tak, jak mówicie, to po co ktokolwiek się tam zatrudnia? Wygląda na to, że albo pracownicy czegoś nie rozumieją przy zatrudnianiu, albo firma kręci jak może, ale nie chce mi się w to wierzyć, żeby aż tak.. To raczej znana firma z dobrymi opiniami. Ma ktoś może najnowsze informacje? Ktoś tam pracuje, albo zna kogoś
0
Pracownik 2015-07-17 19:44:58
Pracuje w tej niby firmie spory czas i mogę się wypowiedzieć więc tak... nowi pracownicy mają umowę zlecenie/dzieło i zarabiają najniższa krajową jeżeli już dostana umowę o pracę to też najniższa krajowa i magiczne słowo w umowie "premia uznaniowa" której dużo osób tam pracujących nie widzi a jak ktoś widzi to 100-200 zł maks więc jest tragicznie. Kolega powyżej dobrze pisze prezes żałuje na wszystkim żeby w upalne dni nie było wody do picia - sknerstwo poziom expert. nie wspomnę już o tym że nie ma środków do mycia ( mydło, pasta BHP) oraz ochrony jak rękawice. ogólnie to nie ma niczego dla pracowników ;) Więc jeżeli ktoś chce złapać tylko doświadczenie to firma idealna ale na dłuższy okres to SZUKAJCIE CZEGOŚ INNEGO
1
wiki 2015-08-07 23:20:23
Hmm czyli klasyczne podejście, z tego co ostatnio obserwuję @Pracownik. Piszesz, że jest kiepsko, ale jednak tam pracujesz, wnioskując po Twoim nicku. Może masz pojęcie za co niby powinny być oferowane te premie uznaniowe, czy to tylko zapis w umowie i nikt się do niego nie odnosi pod koniec miesiąca.
0
seven 2016-04-10 16:08:17
Myślę, że na spokojnie można liczyć na premie uznaniowe co znacznie urozmaica zatrudnienie jak i zarobki, ale mnie badziej interesuje kwestia czy wypłata pojawia się u nich w terminie, wiecie? Dzięki za odpowiedź
0
Heven 2016-04-27 11:49:33
Nie płacą w terminie spóźniają się z 2 tygodnie a dla lizusów to w terminie. Ogólnie to wielki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] premi nie ma bo ciężka sytuacja firmy niczego nie ma bo ciężka sytuacja firmy i tak za każdym razem jak się o coś pyta.
0
majkel 2016-05-09 20:37:14
nie są jakieś dramatyczne obsuwy moim zdaniem i uważam że spokojnie możnaby na to przymknać oko nawet, najwazniejsze jest że jest prestiż i ze pracuje się na nowoczesnym parku maszynowym juz obecnie w firmie
0
Park maszynowy 2016-05-11 07:17:21
Majkel chyba metarol mylisz z jakąś inną firmą jaki park maszynowy do tego nowoczesny maszyny z lat 60-80 to na pewno nowoczesne które ledwo co dają radę. Trzeba ci przyznać jest jakaś tam obróbka cnc ale tyle w tym temacie. A jak dla Ciebie poślizg 2 tygodni z wyplatami to mało to po myśl o tych młodych ludziach co mają kredyty do 10 każdego miesiąca a wypłata przychodzi po 20. Jestem tego zdania że jak by traktowali pracowników jak normalnych ludzi którzy też chcą żyć zapewnić jakiś byt swojej rodzinie to ta firma była by jedna z lepszych bo młodzi by po miesiącu nie odchodzili tylko swoje umiejętności i wiedzę zostawili w tej firmie.
0
jani 2016-06-19 22:56:33
a jednak te technologie trzena modernizować skoro mówimy o tak poważnych konstrukcjach stalowych tutaj jak chociażby dla górnictwa i rolnictwa, powazna sprawa
0
Zostaw swoją opinię
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PPHU "METAROL" LUBIN